שלום אני בן 20 בערך וחוזר בתשובהאנונימי (פותח)
בתהליך של החזרה בתשובה נכנסתי קצת לאינטרנט להבין מה זה דתי לאומי ויצא לי לראות ריקודים של ישיבות תיכוניות בהכתרה {ככה קוראים לזה?}ובחיית לא הבנתי מה הקשר בינם לבין התורה למועדונים...חוץ מבנות מה ההבדל מישו יכול לעשות לי סדר בענינים? האם אפשר לראות אצל הנוער הדתי לאומי גילויים של חשק ללימוד תורה ורצון עז לקיים אותה חוץ מהפגנות בעד ארץ ישראל ? להבהרה ,אני אישית חובש כיפה סרוגה ומזדהה לגמרי עם האידיאל אבל למה אנשים תופסים את עצמם רק אחרי שמינית פלוס? בתודה למי שיתיחס ברצינות...

אין סיבהאלישע בן אבויה
בס"ד

אתה צודק לגמרי, זה באמת ממש לא בסדר.
ההסבר הפשוט הוא שנוער מאוד נמשך לקיצוניות, וכיוון שהם רגילים לשמוע הרבה על א"י - הם רגילים לחשוב שזה הדבר היחיד שחשוב. "לא ידעו ולא יבינו כי טח מראות עיניהם מהשכיל לבותם"
לא בטוחה שממש הבנתי את השאלה שלך...Apple
אתה יכול למקד קצת?
אנסהאנונימי (פותח)
אני חושב[מקריאה על גדולי ישראל בכל הדורות] שבחור צעיר בטווח הגילאים של הטיפש עשרה לא מנצל את הכוחות שתמונים בו על מנת לקיים את התורה,בעיקר הלימוד שלה [בן חמש למקרא וכד'],וזה חבל ביחוד בדורנו דור הגאולה...לגבי הריקודים של ההכתרות זה רק סימפתום לדעתי...ובקיצור לא רואים {אצל רוב הנוער}אור של תורה בעניים,
איך לבחור יש זמן נגיד לגדל שיער כמו איזה בחורה?וכו וכו הזמן הולך פארש וחבל חבל להתחזק רק אחרי שמינית
בתקווה שזה ברור יותר 
בקיצור נמרץ ממשאנונימי (פותח)
האם אתם חושבים שהחינוך הדתי כיום הוא האידיאל השלם? והאמנם?
לא נראה לי שיש מישהו שיחלוק עלי כשאומראלישע בן אבויה
בס"ד

הוא לא!!
משתדלים שיהיה כמה שיותר טוב, אבל ברור שלא מצליחים להגיע לאידאל (אתה מוזמן ללכת לשאול ראשי ישיבות תיכוניות ממוצעות..)
תכל'ס- לא רק אצל הדת"לים לא מגיעים לאידיאל.מרב.
בשום מקום לא מגיעים לאידיאלים. אנחנו, בתור בני אדם, שואפים גבוה. גבוה מידי. בחיים לא נממש את הציפיות שלנו, אלא אם כן הם יהיו להיקבר בזבל.
הנוער של היום [כה. אני מדברת גם עלי] הוא באמת לא נוער של תורה. ברור שיש פה ושם כמה "צדיקים"
 נסתרים, אבל הם באמת נסתרים,ש לא שמים לב לזה.
זה נורא והכל, אבל אין מה לעשות. אנחנו מנסים לשמוח, להיות מאושרים. לא חייבים [טוב, אולי בעצם כן. אבל אפח'ד כבר לא שם לב לחיוב הזה...] שבכל פיפס קטן יהיה לך ניצוץ של תורה בעיניים.
וחוצמזה- אני מדברת בתור אחת שלא מתה על כל הדברים של הדת וכל זה- כשרוקדים באמת, מכל הלב, מתוך שמחה אמיתית, ונהיים שיכורים- צועקים, מתוך אהבה, כנראה אמיתית, את השיר. והשיר שאתה שר כשאתה שיכור משמחה הוא בד"כ מסגנון אודי דוידי "איזה טוב ה'", או כל מיני כאלה. ואז אתה בכלל נהיה שיכור.
וזה מניסיון. השתכרתי משמחה, והתחרפנתי לגמרי. ורק כשרקדתי ככה, בעצמה כזאת, הרגשתי שמחה אמיתית ואהבה אמיתית לה'.
אז אולי זה לא נראה כאילו אנחנו רוקדים "מתורה", אבל אנחנו רוקדים משמחה עצומה, מאהבה גדולה.
אתם יכולים לשאול את כל החברות שלי איך רקדתי- ואני דוגרי הייתי שיכורה. כל מה שאני זוכרת זה את השמחה, את ההתלהבות... [ואת זה ששברתי בקבוק בירה ריק בטעות XD]
אז... אנחנו רוקדים מתוך אהבה ושמחה. לא מתוך "תורה", כי א"א לרקוד מתוכה. אבל אפשר להבין מתוכה, שצריך לשמוח כדי לאהוב.
'אין מה לעשות'אלישע בן אבויה
בס"ד

מה זאת אומרת 'אין מה לעשות'? עובדה שיש משפחות שמצליחות לחנך את הילדים לתורה!
ומה השטויות האלה שא"א לרקוד מתוך תורה? זה כל כך מתאים למזראחניקים של ימינו להגיד את זה.. אולי אם פעם אחת תלמדי תורה כמו שצריך תביני שזה כ"כ לא נכון. כל השיכרות של השמחה, אהבת ה' וכל הדברים האלה הם כלום ליד סוגיה אחת שלומדים כמו שצריך, ואני אומר את זה מנסיון נרחב מאוד בשניהם.
...אוסנת
אתה בהחלט צודק.
אבל מה לעשות, שנער ממוצע לא תופס את עצמו ולא יודע מה דרכו עד שיעור א'?
אז בדרך משתדלים שיכנס לכמה שפחות עבירות, ושכן יתחנך בדרך מסוימת. אבל אי אפשר לעשות הרבה.

למה זה קורה רק אצלנו?
א. זה בכלל לא קורה רק אצלנו. ע"ע השבאבניקים.
ב. אצלנו מחנכים להתערות בעם ולנסות להבין על משמעות קיום תו"מ, ולאו דווקא לעשות את זה מפחד או מלחצים חברתיים.
לכן אנחנו נחשפים לתרבות ברמה יותר גבוהה, וכשקשה לנו לברר את מהותנו - אנחנו לא מבררים... וכמעט ולא לוחצים עלינו להתיישר.

בהחלט יש מקום לתיקון.
מסכימה עם אוסנת...זכוכית מגדלת
לפעמים בגיל צעיר לא כל כך מבינים מה חשוב באמת...אבל את הדוגמא עם השבבניקים אני לא כל כך הבנתי , כי זה שונה ממה שקורה בחברה הדתית לאומית ..  השבבניקים הם נערים חרדים , שנפלטו ממסגרת , או התדרדרו לתרבות 'רעה' , וסך הכל , כל אלה שכל היום נמצאים בהפגנות  או לא כ''כ נהנים מלימוד , אי אפשר להגיד עליהם , 'נפלטים' או שהם התדרדרו , כי זה מה שהם חושבים שנכון לעשות ולא  עושים את זה מתוך מודעות , לעומת השבבניקים שמבינים פחות או יותר איך מכנים אותם ולמה....
אני חושבת שבין כל האופציות המוצגות היום, החינוךרוצה להביןאחרונה
הדת"ל הוא בהחלט הכי טוב, מבחינת השאיפות, ובין כולם הוא הכי קרוב לאידיאל.
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך