אניי דתייה?אור שמחה
אני אגיד לכם את האמת.אני לא מרגישה שאני חייה כדתייה בכלל .חוץ מברכות השחר בבוקר, ובלילה קש ונטילה לפני אוכל, וואלה חוץ מיזה כלום.בפנים בפנים,אני מאמינה מאוד.אבל אני לא מוציאה את לפועל ולא מתעסקת בזה,ולא מטפחת את האמונה.רק כאן בפורום הזה,אני מרגישה מחוברת לד'.כל השאר לא.אני הולכת עם חצאית סבבה? אבל יותר מיזה לא.אני חושבת שהמחסום המרכזי שיש לי בלהיות דתייה זה הצניעות.וואלה אם הייתי הולכת עם מכנסיים, הייתי יותר מאמינה. אני רצינית לחלוטין,ואני לא מקשקשת!הדבר שחוסם אותי גם מלהרגיש פחות דתייה זה המשפחה שלי שהיא דתייה ב'ה.אם המשפחה שלי לא הייתה כזאת דתייה אז לא הייתי כזאת מפחדת לממש את עצמי.ובכללי,אני מרגישה שאני לא מצליחה לממש את עצמי בגלל שאני דתייה.וכן כל המצקועות קודש(חוץ מתנך שזה אחלה ואני מתחברת) שלומדים בביצפר,פשוט משעממים בטירוף וגורמים לי לשנוא את .דיי נמאס כבר לעשות הכל מאי רצון, או גם אם זה עם רצון אז זה בא עם פחד.! תגיבו מה שבאלכם ,אשמח לשמוע..
אוף דיאור שמחה
על מה אני ממתלוננת בכלל. אני צריכה לסתום את הפה ולהגיד תודה שאני דתייה , זה פשוט מתנה .אחרי כל מה שהעם שלנו עבר בשואה שהוא נחלם כדי להדליק נירוקת חנוכהה ויהודים נאבקו על יהדותם,אני היום מתלוננת? אני אסביר למה: כי אני לא מרגישה מעורבת בחיים.לא יודעת להסביר.מחסום .מרגישה שונה .אוף.
אחותי מצטערת איתך...בעוז וענווה!
כן צריך להתלונן!!!!!חסיד חסיד

אם ה' יראה שהכלבסדר איתנו אז לא י'הי'ה לו סיבה להביא את הגאולה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אין צורך להילחץמיכאלצ

אם את לא מסוגלת לשמור על כל המצוות וודאי שעדיף לפחות לשמור חלק...

תבחרי לך כמה מצוות ועליהן תקפידי, וכשיהיה לך כח בעז"ה תקחי על עצמך עוד כמה.

יש מישהו שכן מסוגלת לשמור על כל המצוות?אור שמחה
ותודה
אי אפשר גם אם רוציםבעוז וענווה!
כל עוד אין לנו בית מקדש..

משהו כמו שליש ממצוות התורה עוסקות במקדש.
ממש כמוךבולי
אני גם ברכות השחר וברכות כבר לא אומרת, עושה טובה בבוקר שאני שמה חצאית, שותקת באולפנה שאני מאמינה ואוהבת את אלוקים וזהו. אני לא ממש יודעת אם אני מאמינה או לא.
ולהגיד לך תאמת, קשה לי. ואי לי מושג למה. קשה לי וקל לי ביחד
תזרקי את ההגדרות של דתיה או לא.............
מה שמשנה זה שאת יהודיה ושאת רוצה לעשות את רצון ה'. עכשיו, איך מצליחים לעשות את רצון ה' ובשמחה? אז אם קשה לך במצווה מסויימת ואת לא מתחברת אליה(לדוגמא צניעות), תגדירי לך זמן קבוע(ביום או בשבוע) שבוא את לומדת על המצווה ועל טעמיה. אני בטוחה שתמצאי דברים מאוד יפים,ואולי משהו יישב את דעתך.
כתבת גם שהמשפחה שלך חוסמת אותך, למה? בגלל שאת מרגישה שהחיים הדתיים נקפו עלייך ולא בחרת? אם זאת הסיבה,אז תכניסי לך לראש שאולי בהתחלה את היית דתיה כי נולדת למשפחה דתית, אבל עכשיו כשבגרת ההחלטה אם להיות דתיה היא שלך ולא של אף אחד אחר.
וגם כתבת על מקצועות קודש. תדעי שגם לי קשה לפעמים בזה, וגם אותי זה לא תמיד מעניין ולא תמיד זה גורם לי לאהבת תורה. אבל ככה זה כשלומדים לבגרות ולא לשמה, ויש בזה גם יתרונות וגם חסרונות. אז אם הלימודים בבית ספר לא מספקים אותך אז תלמדי תורה לא במסגרת בית ספר, אולי ככה תהני יותר מהלימוד(:
אז שהיה לך הרבה בהצלחה!
תודה רבה מדהימה!!אור שמחה
בכיף(:.............
נראה לי קשור...1595

כאילו וואי לדעתי ענין של תקופות יומאחד נבין לא? אני לא אומרת עכשיו לעשות סתם כי נולדתי ככה אבל יש בזה משהוא אמיתי שנבין נראה לי... יומאחד נבין יותר את הטעם בינתיים לדעתי שווה לחכות ולנסות להיתחזק...

כמה נקודותלחייךאחרונה
1) בבית הספר לא לומדים כמו שמתאים לך אלא כמו שהכי יעיל. אם את רוצה לבדוק למה את מתחברת את צריכה לחפש לבד. הרב קוק אומר שבן אדם יכול להגיע לבעיות באמונה כי הוא לומד את תחום היהדות שלא מתאים לו. אולי התחום או הדרך לא ממש בשבילך... ואת אוהבת תנך. זה נפלא.
2) ההבדל בין דתי ולא דתי זה לא רק המצוות אלא גם המטרה. דתי שלא ממש שומר הכול או מאמין בהכול אבל שואף ליותר זה שונה מבן אדם שכל החיים עושה משהו ולא אכפת לו שיש יותר
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניקאחרונה
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה
taken בדרייב מי יכול לשלוח ליyonatan123
סרטים בדרייב לפרטי מי יכול לשלוח דחוףףףףףףףףyonatan123אחרונה

אני חייב להרגע קצת מהמתח מי יכול לעזור ולשלוח קישורים בדרייב לאחד או כולם מהנ"ל יבורך:

ג'ייסון בורן (סדרת סרטים)

חטופה

אינדיאנה ג'ונס

ג'יימס בונד

מת לחיות

רמבו

שליחות קטלנית

משימה בלתי אפשרית

למלא את החלל-הסרטיעלי 1731

למישהו יש את הסרט בדרייב לשלוח לי?

תוד!

לקראת פורים הבעל"טהולך דרכים

לקראת פורים לקחנו כמה אגדות עם קלאסיות וגיירנו אותם לגירסה ביינישית-קומית,
מוזמנים להנות
https://a7.org/?file=20260224123426.pdf

שכוייעח עצום. עבודה חשובה מאדההרהמורניקאחרונה

ונצרכת לכלל ישראל

(ובוודאי שלפרט ישראל)

אםההרהמורניק

אם יש לך היילקס או דאצ'יה זה יפה אבל אתה לא יכול לשבת פה איתנו לקפה.

בניין זה עבודה לרציניים זה לא תחביב אולי תתחיל לבנות איזה מגדל בתל אביב.

#יש לי סילברדו#

אני שוב לא חדשההרהמורניק

אבל מה הסיפור???????????????????????????????????????

למה אין פה כלום?????????????????????????????????????????????????

כי אף אחד לא יוזם ומפעיל את הפורום (גם אתה ככה…)Gini
כי אף אחד לא יוזם ומפעיל את הפורוםGiniאחרונה

אולי יעניין אותך