שמעתי את אשתו של ישראל כץ בראיוןאעלהבתמר
אני מחכה בקוצר רוח לבחירתו של ישראל כץ לראשות הליכוד. יהיה מענין עם עוד אשה של ראש ממשלה.
ישראל כץ הוא בולדוזר אמיתי, אבל לא מתאים להיות ראש הממשלהמרדכי

בס"ד

הסיבה לכך היא פשוטה - הוא לא יודע לנאום. אין לו את כושר הדיבור.

היכולת לנאום היא אחת היכולות שבעיני הכי חשובות שיהיה לראש הממשלה. ראש הממשלה הוא לא רק מנהל את המדינה, אלא הוא גם מייצג אותה במקומות שונים. זה יכול להיות בוועידת איפא"ק הידידותית, אבל זה יכול להיות גם בוועידת האו"ם העוינת. נתניהו הוא נואם בחסד עליון, ולכן היו לא הצלחות בין לאומיות בזכות כושר הנאום הזה שיש לו.

לישראל כץ אין את כושר הנאום. לא כיף לשמוע אותו מדבר. לכן אני חושב שהוא צריך להישאר בתפקידים של עשייה כמו משרד התחבורה שם הוא עושה שינויים מדהימים.

לעומתו יש את גלעד ארדן וגדעון סער שגם יודעים לנאום מעולה, וברור שהם עדיפים על פניו בתפקיד ראש הממשלה.

בששת הימים היה לנו ראש ממשלה מגמגםאעלהבתמר
משה המנהיג האולטמטיבי של עם ישראל היה כבד פה וכבד לשון.
א. לא נכון. ב. הזמנים השתנו.הסטורי
א. לוי אשכול, לא גימגם באופן קבוע. היה ראיון אחד לפני מלחמת ששת הימים, שבו הוא השתהה בתחילת דבריו ועשו מזה (עם הלחץ שהיה אז) הרבה יותר ממה שזה.
ב. הזמנים השתנו - ככל שעולם המדיה משתכלל, הצורך לדבר טוב ובכריזמה עולה יותר ויותר.
אמרתי את זה כמשל.אעלהבתמר
אתם בארץ נעולים על מותג, פסאד ,תדמית
דברים שהם ההפך של היהדות שמחבקת את התמימות, הצניעות והענווה.
עוד מעט נכנסת השבת פה בסידני אז שיהיה לכם שבת שלום.
מותגיםאעלהבתמר
אתם בארץ נעולים על מותג, פסאד ,תדמית
דברים שהם ההפך של היהדות שמחבקת את התמימות, הצניעות והענווה.
עוד מעט נכנסת השבת פה בסידני אז שיהיה לכם שבת שלום.
חשבתי שנכנסה לפני חצי שעה,מעניין.אריק מהדרום

9 שעות הבדל. שבוע טוב וחודש טובאעלהבתמר
להפך, אתה נעול על שיקולים לא ענייניםהסטורי
גדל במעברה (למרות שהיום אין שום קשר בינו לבין תמימות וצניעות), אשתו נשמעת טוב (אז מה?!), סיכוי לחילופי שלטון (למרות שאין שום סיבה אמיתית לחשוב שהמחליף יהיה יותר טוב).

כשמציבים לך מול העינים שיקולים עניינים לתפקודם ויכולת הפעולה של אנשים - אתה מאשים את הארץ ויושביה. די!
לכל ההפקרות שהזכרתי בעבר לא התייחסתאעלהבתמר
מבלי להכנס שוב לפרטים (הם צוינו בעבר) בישראל אין חמלה אז יש לך שתי אפשרויות:
1. במקום לזלזל ולהגיד ששיקולי לא עניניים תתיחס ספציפית למה שאמרתי לגבי ההפקרות ותוכיח לי שאני טועה.
2. תודה שמה שאמרתי הוא נכון אבל זה לא חשוב לך ומה שמעניין אותך הוא שרק ביבי או הליכוד או ״ימין״ יהיה בשלטון.
שמת לב שכתבתי ימין במרכאות כי ימין אמיתי לא יהיה כל עוד ביבי פוחד מהאג יותר מאשר הוא פוחד ממשהו אחר.
כל מה שכתבת לא נכוןהסטורי
בישראל (זאת שאני גר בה ואתה נטשת) יש המון חמלה, הן מצד המדינה והן מצד הציבור, יש עזרה הדדית אין סופית. אגב, בעיני יש יתרון גדול לחסד שהציבור עושה בעצמו, הרבה יותר מרשויות המדינה, שאז האדם הפרטי יכול להסתפק בזה שהוא משלם מיסים ושלום עלייך נפשי.
האובססיה הזאת של להשמיץ את המצב בישראל, היא ממש חטא המרגלים.

אני ממש לא חסיד של נתניהו, לא מצביע ליכוד ומעולם לא הצבעתי. אני בהחלט חושב שזה טפשות שרבים בציבור הדתי לאומי מצביעים לו. מאוד אשמח אם בצלאל סמוטריץ או מישהו דומה לו יהיה רה"מ. לצערי בנתיים, בכל ממשלה ראלית, האנשים שהתורה, העם והארץ חשובים להם, יהיו כינור שני וחשוב שהכינור הזה יהיה כמה שיותר משמעותי.

זה לא סותר, שההתלהבות שלך מאבי גבאי, ישראל כץ ואחרים אינה מטעמים עניינים.
רק דגל התורה. היחידים שלא גונבים דעתאעלהבתמר
עבר עריכה על ידי אעלהבתמר בתאריך כ"ח בשבט תשע"ט 00:12
וזה מה שבחרתי ב 2015 שגרתי בארץ.
1. אז לפחות אתה מודה שמוסדות המדינה הם לא מרכז החמלה בארץ ישראל.
2. עזרה הדדית אולי פו ושם ואז עושים הרבה ענין מזה .
3. חטא המרגלים שאתה מדבר עליו לא רלבטי לדיון.
4. יש לי הערכה גדולה לציונות הדתית.
ואני לומד מדי פעם את משנתו של הרב קוק, בארץ בני למדו בישיבה תכונית והממלכתי דתי, ישוב כל ארץ ישראל היה הווה ויהיה הדבר החשוב ביותר לקירוב הגאולה אז יש המון דברים משותפים בנינו.
5. הציונות הדתית הסתדרה יפה מאוד עם שלטון מפאי והיתה המפלגה השניה שקבעה מדיניות במדינה. ברגע שהיא החליפה צד ירד כוחה לבלי שוב.
אין לי מושג על אלו עובדות אתה מסתמך בכותרתהסטורי
1. יש הרבה מטעם המדינה, אבל בהחלט איני חושב שהמדינה צריכה לקחת הרבה כסף בכפיה מכולם ולחלק אותו מחדש.
2.יש הרבה מאוד, גם ברמות הקהילתיות וגם ברמות ארציות. לא הייתי מעולם בטומאת ארץ העמים, אבל מרבים שמעתי, שאין בשום מקום בעולם סדר גודל כזה של התנדבות ותרומה.
3. כשמישהו נמצא בחו"ל ועושה הכל להמאיס על הקוראים את הרצון לשבת בארץ - אין לי דוגמא יותר מתאימה.
אף ממשלה שנבחרה על מצע ימני לא ישנה אותואעלהבתמר
לא הבנתי מה אתה מנסה להשיג בכל התגובות שלךברגוע

לשכנע אותנו לא להצביע ליכוד?

אז אין צורך, כמעט אף אחד כאן לא חושב להצביע ליכוד

אבל אתם תגרמו לליכוד להמשיךאעלהבתמר
ומדיניות ימין לא תהיה ואתם תשתקו.
יותר גרוע מבחינת התדמית שלנו זה להצהיר ימין ובפועל לישם שמאל.
עדיף להצהיר שמאל ובפועל לישם מדיניות ימין כמו שהיה בעבר. וזה אז הצליח לנו.
ואם נצביע ליהדות התורה מה יקרה?ברגוע

עדיף להצביע למפלגה יותר ימנית מהליכוד (קרי- הבית היהודי/האיחוד הלאומי)

כדי שהיא תמשוך את הליכוד ימינה (כמו שראינו בממשלה האחרונה עם חוק ההסדרה, כל מה ששקד עשתה במשרד המשפטים ועוד הרבה..)

מאשר להצביע ליהדות התורה שלא תעשה כלום בנושאים האלה

וגם הם תומכים בליכוד

לא לזאת התכוונתיאעלהבתמר
בעבר המפדל ומפלגת העבודה שבתוכה היו מפלגות שמאל כמו מפם הסתדרו יפה מאוד וישמו מדיניות התישבות לדוגמא שלא תבייש אף מפלגת ימין כיום.
מכוון ששלום לא יהיה בכל מצב והרי על זה שנינו מסכימים עדיף לטובת ישוב ארץ ישראל להחליף שלטון.
במצב הקיים הליכוד לא יעשה שום צעד קיצוני כמו החלת החוק הישראלי לדוגמא או ביטול הסכמי אוסלו כי הוא מפחד מהאג. כמובן ששלטון אחר לא יעשה צעד זה גם כן אבל לפחות כאשר התדמית שלנו בעולם כתוצאה מחילופי שלטון תשתנה נוכל להגיב נגד אויבנו בצורה יותר החלטית ופחות הססנית ועדין נצטייר כשקולים ומתונים. ההסטוריה הוכיחה שזאת הדרך הנכונה מבחינת הצלחה בטחונית ומדינית כאחד.
לצערי למרות שהרציונל הזה יש לו בסיס לא יהיה לבוחרים מסוגך אומץ לאמץ רעיון זה וחבל.
כמובן שלדעתי סיבה יותר חשובה שהחלפת שלטון היא שהשלטון הקיים הוא שלטון מופקר ועם זקוק לשינוי.
יראי השם יודעים שלא אלמן ישראל והשם בהשגחתו הפרטית ישמור עלינו בכל מצב ובכל מקום.
דגל התורה משקפת לדעתי את המשפט האחרון שכתבתי.
התעלמת ממה שכתבתי בתגובהברגוע

העולם הוא לא שחור לבן- זה שהליכוד לא מספיק ימני זה לא אומר שצריך להחליף לשלטון אחר שבטוח לא יהיה ימני.

לא רק שהוא לא מספיק ימני...אעלהבתמר
הוא גם ,ואני מצטט איש ימין שהיה שם בפנים ששמעתי אותו רק לפני שעה, סמרטוט שבגללן אבדנו את כושר ההרתעה וחזקנו את החמס בכל החזיתות.
אז לדעתי ולדעת ליברמן מי שיגרום ללכוד לחזור לשלטון מסכן את בטחון ישראל בכלל ואת בטחון המתישבים ביהודה ושומרון שיש לי הרבה כבוד אלהם בפרט. הקסם מהם לימדו את בני בישיבה התיכונית כשהיתי בארץ.
ואם גנץ יהיה ראש הממשלה ביחד עם העבודה ומרץברגוע

ההרתעה כן תחזור פתאום?

תרשה לי לפקפק בזה..

לעומת זאת, אם למפלגות היותר ימניות בכנסת (ימין חדש/בית יהודי/עוצמה יהודית) יהיו הרבה מנדטים, יש סיכוי הרבה יותר גדול שההרתעה אכן תחזור.

טוב תפקפקאעלהבתמר
העבודה של היום, זה לא העבודה של אזהסטורי
גולדה מאיר ולוי אשכול, ניהלו מדיניות רשמית של התיישבות בבקעה, בסיני, ברצועת עזה ובמערב השומרון.
ההחלטה הראשונה של ממשלת רבין, היתה הקפאה מוחלטת של כל הבניה מעבר לקו הירוק ללא יוצא מהכלל. כך שממש לא רלוונטי, מה היה בשנות השישים והשבעים.
יחי ההבדל הקטןאעלהבתמר
אתה תצביע למפלגה שלמעשה תתחבר למפלגת שלטון שעל פי נסיון העבר לא בצעה ולכן לא תבצע את מדיניות מפלגתך במלואה.
מי שיצביע דגל התורה יהיה סמוך ובטוח שהיא תתחבר למפלגת שלטון שתבצע את מדיניות דגל התורה במלואה.
וואלהברגוע

אפילו את חוק הגיוס לא הצליחו להעביר בכנסת הקודמת.

הדבר שהכי חשוב למפלגות החרדיות.

לזה אתה קורא "תבצע את מדיניות דגל התורה במלואה"??

שלא נדבר על כל חילולי השבת שקורים מטעם המדינה כל הזמן

כסף ללומדי תורה הם מבקבלים? דיינואעלהבתמר
הם לא טפשים ויודעים שהם לא יכ בתשובה את כלל הישראלים. הם משאירים לשס את המשימה להחזיר עטרה ליושנה.
יפה שהתעלמת מהחלק הראשון של הודעתי
יותר חשוב שתסביר לי למה אתה מצביע למפלגה שממילא לא תחיל את החוק הישראלי ביהודה ושומרון ולא תיישם את רצונותיך.
לדעתי אתה ודומיך יודעים את האמת המרה ובמקום להודות בקונפליקט שאתם חיים בו יום יום ממש בסכנת נפשות אתם מתקיפים כל הזמן דעות אחרות ללא שום הגיון כמו עכשיו.
יפה, ענית לעצמךברגוע

כמו שהחרדים מבינים שעדיף קצת מכלום, ככה גם אני.

אני מצביע למפלגה שתתמוך בליכוד, למרות שכנראה הליכוד לא יחיל את הריבונות ביו"ש,

אבל אני בטוח שהם לא יעשו הסכם שלום או תוכנית התכנסות כלשהי.

כסך לישיבות זה הדבר היחיד שהם רוציםאעלהבתמר
לא חושבברגוע

בכ"מ, לי חשוב עוד כמה דברים

לכן אני לא מצביע להם

יפהאעלהבתמר
מה שהיה הוא שיהיה.
אם הייתי מצביע ליהדות התורהברגוע

אז באמת מה שהיה הוא שיהיה..

הכסף ללומדי התורה ימשיך בכ"מ

לעומת זאת המפלגה שאני מצביע לה באמת רוצה לשנות דברים

וגם עשתה את זה בכנסת האחרונה

בקדנציה האחרונה, בזכות הבית היהודי עשו צעדים בכיווןהסטורי
נכון, זה לא בזכות נתניהו, אלא בזכות השותפים שלו מימין, שדי אלצו אותו.
אבל,
*העבירו את חוק ההסדרה - תקדים שעוד לא היה, שהכנסת מחוקקת חוק שנוגע לאדמה ביש"ע (עד הקדנציה הזאת, היו רק חוקים לגבי התושבים)! *העבירו חוק שכל חוק סוציאלי יחול גם ביש"ע.
*שקד העבירה את הדיון בעתירות משפטיות ביש"ע מבג"ץ (שבו דנים בהגדרות מופשטות) לביה"ד לענינים מנהליים בירושלים - כלומר ידונו לפי הראיות (והעותר קודם כל יצטרך להביא ראיה).
*שקד שינתה את התשובות האוטומטיות של הפרקליטות, שתמיד הודו לעותרים בעניני יש"ע. וההכרעה לטובת מצפה כרמים תוכיח.
גם מערכת המשפט, שהיסטרית מחוק ההסדרה ובנתיים מצליחה לעקב אותו, מתאמצת להוכיח שאין צורך ובנתיים מוצאת פתרונות הסדרה חלקיים.

כל הרשימה הזאת ועוד, זה לא ריבונות בגאון, כמו שהיה ראוי, אבל זה בהחלט צעדים בכיוון, שאפשריים במצב הנוכחי. גם מינוי השופטים השמרנים, זה צעד גדול, הן לישוב הארץ והן למעמד היהדות במדינה.
ותמורת השוחד הזה, הם מכרו את גוש קטיףהסטורי
ממשלת שרון עמדה ליפול ואז תמורת כספים ולמרות כל גזירות לפיד האב, דגל התורה ואגודת ישראל (למעט מאיר פורוש, צדיק אחד בוכו') נכנסו לממשלה והצילו אותה.
לא היה מעולם שלטון שמאל שביצע מדיניות ימיןהסטורי
אם חוזרים על שקר שוב ושוב הוא לא הופך לאמת.
ממשלות השמאל שהיו בשלושים השנה האחרונות - לא ביצעו מדיניות ימין. להפך - ממשלת רבין-פרס וממשלת ברק גרמו ליישוב הארץ נזקים נוראיים והביאו הן בקדנציה שלהם והן במה שנמשך ממעשייהם להמשך לכמויות נרצחים יהודים חסרי תקדים. מספיק עם האגדה הזאת, על השמאל שמיישם מדיניות ימין.
טוב שאמרת שלושים שנהאעלהבתמר
אבל לפחות הם לא רימו את הבוחר. על תהליך שלום הם נבחרו
גם על השקר הזה כבר ענינוהסטורי
רבין נבחר עם רצון כללי לשלום ומוכנות לויתורים מסויימים - אבל:
* הוא לא נבחר על דעת להכיר באש"ף, אפילו במצע מרץ זה לא הופיע אז. יותר מזה השיחות שנוהלו במחתרת (תרתי משמע) עם אנשי אש"ף, ע"י גורמים בממשלת רבין, היו עבירה על החוק.
* הוא בפירוש דיבר לפני הבחירות נגד 'ההתנחלויות הפוליטיות' בעומק השטח, אבל על חיזוק ההתיישבות שבקונסנזוס - גוש עציון, הבקעה וכד' - בפועל, ההחלטה הראשונה של ממשלתו, היתה הקפאה מוחלטת של כל הבניה מעבר לקו הירוק ללא יוצא מן הכלל.
*בכנס ערב הבחירות ממש, רבין הכריז בפאתוס: "מי שיעלה על הדעת, לרדת מרמת הגולן, יפקיר, יפקיר (הכפילות וההפסקות במקור) את ביטחון מדינת ישראל!". בפועל הוא הסכים לסגת מכל רמת הגולן, עד הס"מ האחרון, חסדי ד' שאסד לא הסכים.

אז מספיק לחזור על השקר, שהם אמרו אמת.
(לא שיש לי עניין להצביע למי שבאמת יגיד ויבצע אסונות)
הראשון ששבר את כללי המשחק עם אויבנו זה בגיןאעלהבתמר
אגב את אוסלו תמיד אפשר לבטל ביחוד שמדינת פלסטין התחלקה לשניים בזכות שרון
הראשון היה בן גוריוןהסטורי
שהכריז משארם אשיך - אופירה, בסוף מבצע קדש, על מלכות ישראל השלישית ושמכאן לא יזוז ותוך כמה ימים נשבר מלחץ המעצמות (אפשר להבין אותו, אבל לא זה הנושא).
אני מסכים שאסור לסמוך על אנשי הליכוד כשלעצמם - לכן חשוב שיהיה כח חזק מימין להם, כזה שממשלת הליכוד תלויה בו.
טוב אתה צודקאעלהבתמראחרונה
בהצלחה. הציונות הדתית תמיד היתה בעיני המצפן האמיתי של מדינת ישראל. אני מקווה שבעזרת השם סוף סוף תהיה החלטה לגבי ארץ ישראל השלמה וכמו שמנהיגנו בעבר החליטו שירושלים הוא בירת ישראל ושהחלנו את החוק הישראלי בגולן ונתנו הזדמנות לכל התושבים שם להיות חלק ממדינת היהודים נעשה את זאת בחוכמה בחבל יהודה ושומרון מבלי למצמץ ומבלי לפחד מהאג .
הוא הפך את חילול השבת לדגל! אי אפשר לתמוך בו.הסטורי
כשר תחבורה הוא עשה דברים טובים, כולל גם שיפור משמעותי יחסית (יש עוד הרבה מה לעשות) בכבישי יש"ע.

אבל אי אפשר לשכוח לו את הדגל שהוא עשה מחילול השבת. לצערנו יש הרבה חילול שבת לא מוצדק בהרבה מערכות בארץ, אבל בד"כ זה בסוג של 'שושו' ובכל מיני תירוצים. כץ הפך את זה לדגל בכבישים.
דווקא בכל הנוגע לגשר יהודית הוא זה שניסה למנוע את חילול השבתמרדכי
כל הקדנציה הוא כיכב בפרסומים על עבודות השבת בגוש דןהסטורי
עוד מאז הסיפור שבגללו ליצמן התפטר
עוד הוכחה לכך שה"גדוילים" מבינים בגמרא ותו לאshaulreznik

ההקלטה המדוברת של הרב לנדו:

1. "אין שום הסבר למה ערבים לא מתאחדים לשטוף את כל הארץ, ורחמנא ליצלן לחסל את כולם. אין שום הסבר (מלבד התורה)" - שמישהו יספר לכבוד הרב על המתחים הפנימיים בעולם הערבי, שיעים מול סונים וכיו"ב

2. "אפשר בלי מדינה, לחיות טוב עם הערבים... היה די טוב שמושלים כאן ערבים, היה המצב הכי טוב" - שמישהו יגגל עבור כבוד הרב את הערך "פרעות צפת 1864"

3. "הם (הציונות) גרמו שערבים שונאים אותנו" - שמישהו יאיר את עיני הרב בנושא הסכם חודייביה ויתרגם ליידיש את הקריאה "ח'ייבר ח'ייבר יא יהוד, ג'יש מוחמד סופ יעוד".

ועוד כהנה והכנה. המסקנה היא בלתי נמנעת: גדול הדור המצוי הוא ישיש מופלג ששרוי בעולמות דימיוניים.

בפרק הקודם: גדול הדור הקודם, הרב חיים קנייבסקי זצ"ל, מברך בשם ומלכות אל מול נוכל נוצרי המציג את עצמו כמלך טוגו.

אתה טועה. עוד בשנות השלושים למאה הקודמת…סיעתא דשמייא1

… היתה התעוררות לאומית בקרב הערבים. אפילו הם נפגשו בענין עם הטלר. אבי עליו השלום נפצע בפרעות 1936.

שבעה באוקטוברהתקיף

שלש שנים לטבח, אני רוצה שכל אחד יכתוב מה לדעתו הלקח העיקרי שצריך ללמוד מהאסון הנורא הזה.

אני יתחיל: כשיש נגדך ארגון טרור, או מדינה, או כל גורם אחר שמצהיר שמאמין ורוצה להשמידך, צריך פשוט להילחם בו מייד, ולא משנה מה רמת הסיכון אשר לדעתך נשקפת ממנו, כי בסוף יש לו מטרה להשמיד אותך, אז אין עניין לחכות לזמן שיגדל ויהיה מוכן לתקוף אותך בצורה המיטבית, אלא תיזום אתה ותלחם בו, אם לדוגמא אנחנו מאמינים שערביי יו"ש (חלקם הגדול) רוצים בהשמדתנו אסור לחכות, וכמובן צריך לחשוב היטב על הפיתרון הטוב ביותר מבחינה מדינית וכו', אבל לשבת בלי לעשות כלום- זה הקונספציה שהובילה לשביעי באוקטובר (וכנ"ל ערביי ישראל).

אין פיתרון מדיני והשאלה היא דמוגרפית בלבדנקדימון

המוסלמים המקומיים יתקפו אותך וינסו להשמיד אותך ברגע שירגישו חזקים מספיק בין אם תהיה להם מדינה עצמאית ובין אם ימשיכו להיות סרטן בתוכנו.

אמoo

שהיכולת האנושית למנוע אסונות מאד מוגבלת

הן מבחינה מחשבתית/ ביצועית/ חברתית

והדבר הכי נכון זה לקחת אחריות על מה שאפשר באופן אישי

ופחות להתעסק בדברים שלא מספיק מבינים בהם והיכולת לשנות שם משהו קטנה

הלקח כתוב בתורה, אף אחד לא מפנים אותוshaulreznik

כל עוד עם ישראל לא שומר מצוות, הוא יחטוף (פרשת "כי תבוא", "בחוקותיי" ועוד). שום מדינה יהודית ושום צבא יהודי אינם ערובה לכלום. ממלכת ישראל הצפונית קרסה בעוון תושביה, ממלכת יהודה הדרומית קרסה אף היא, מדינת החשמונאים הסתאבה תוך דור וקרסה.

גם מנהיג ימין, תודעה לאומית או גירוש-כיבוש-התיישבות אינם ערובה לשום דבר ללא קיום המוני של מצוות התורה. אלא שלא נראה כי אנחנו בכיוון. ועוד טרם דיברנו על נרמול העבירות הנחתמות ב"ולא תקיא הארץ אתכם".

איך אפשר להגיע לזה?חלב ודבשאחרונה

אבינתן אור חושף: התנגדתי לעסקה גם במעמקי השבי…סיעתא דשמייא1

…הוא בא ממשפחה של אנשי ימין הכל עניין של פוזיציה. מה שכן הוא טועה בגדול כי מה שקשור לעתיד הכל בידי השם ולכן הצלת חיים עכשבית היא חובה הלכתית. ראה מקרה המלך חזקיה והנביא ירמיהו.

אשמח לדעת אם אני טועה.

מה הקשראדם שנמאס לו

אין אדם מעמיד עצמו במקום סכנה שמא אין עושים לו נס, ואם עושים - מנכים לו מזכויותיו.

אותו דבר אצל עמ"י - אם עמ"י לא ילמד את מה שהקב"ה רוצה שהוא ילמד דרך המהלכים שהקב"ה מוביל במדינת ישראל - פשוט חבל לחטוף מכה כואבת יותר בכל פעם...

לא הבנתי….סיעתא דשמייא1

… לפי הבנתי דאגה לעתיד כמו שהמלך חזקיה דאז שבניו יעשו את הרע ולכן לא רצה להתחתן לא רלוונטית לפי הנביא ירמיהו וצריך להשאיר לשם את הענין "בהדי כבשי דרחמנא למה לך?" ותעשה את המצווה.

אותו כנ"ל אני משליך לגבי "פדיון שבויים" ומה שיהיה בעתיד יהיה בידי השם.

דבר אחר, נסיונות חטיפה תמיד יהיו ללא קשר עם או בלי שחרור חטופים.

כמובן שגם צריך למצות גם דרכי חילוץ כמו שנהגו בעבר.

ההבנה שלך לקויה בעיניייעל...

קודם כל הלכתית אסור לפדות שבוי יותר משוויו.

וכאשר יש ידיעה ברורה שאם הם יקבלו הרבה הרבה מעבר לשווי, וכל שבוי ייחשב כג'וקר רציני, ברור שיהיה להם אינטרס עצום לחטוף עוד ועוד.

הטיעונים שאתה אומר הם הסתכלות נוראית שרואה רק 2 סנטימטר קדימה. שלום עכשיו, הכל עכשיו בלי טיפת חשיבה על המחר

ע''ע עסקת שליט הארורהמשה

ועדין תבחרו במפלגה שתמשיך את שלטון הליכוד.סיעתא דשמייא1

הוא יכול לפנות לבונצל שהציע להחזיר את יוכבד ליפשיץחלב ודבש

לידי החמאס.

אולי יהיה לו רעיון גם לאבינתן...

פוזיציה=תפיסת מציאות?ארץ השוקולד

אם כן, הגיוני שמי שקורא את המציאות אחרת יאמין אחרת, לא?

א. הלכתית אתה טועה לכאורה לפי הגמרא בגיטיןארץ השוקולד

ב. סטטיסטית עסקאות גרמו ליותר מוות מחיים מהנסיון שלנו.

ג. יש מאמר של הרב ישראלי על עסקת ג'יבריל.

ד. ראוי להעריך מישהו שהיה מוכן למסור את נפשו כדי שאחרים לא ייפגעו.

אחרי שהוא שוחרר זה רק דבורים בעלמה.סיעתא דשמייא1

וואו, איזה זלזול באחריםארץ השוקולדאחרונה

תוהה אם להיות מזועזע או להפנים שאויבינו משלמים לך כדי לעורר שנאה

וינטר הביתההתקיף

א. לא ברור לי הסיכון שהוא לוקח שבו הוא לא עובר את אחוז החסימה, הרי מודה שתומך באופן עקרוני בממשלת ימין ( שלא כגנץ שמציג אפשרות שלישית ולא תומך באופציה קיימת), והזחיחות שלו לסכן אותה היא מסוכנת וקטנונית.

ב.שמעתי כמה ראיונות אתו, הוא נשמע ילד קטן שלא מבין שהחיים יותר גדולים ומורכבים מ"עופר וינטר" אז נכון שחבל על חדאד ועוד חברה ממפלגתו שדוקא אנשים מעולים, אבל על טעויות משלמים.

יש תועלת מאוד גדולה לדעתי שפוליטיקאים יבינו שהםארץ השוקולד

צריכים להיות טובים מספיק כדי להיבחר ולא רק שיש צד גרוע מהם, ובקטע הזה אשמח שמפלגה חדשה תעבור.

בפרט, אחרי אופן ההתנהלות במלחמה שבאמת לא זוכה לפרסים

לא יודע מה הוא צריך לעשות אבל הטענות שהבאת הם לאירחמיאל

חזקות.

א. מפלגה טובה יכול להיות שעדיף שתתמודד כמה סבבים ולא תעבור ואחרי זה תעבור ותעשה דברים טובים (כמו בן גביר שרץ הרבה פעמים בלי לעבור עד שעבר ועשה המון דברים טובים).

ב. לפעמים דוקא מי שלוקח את החיים בפשיטות ובקטנות יש לו ראש ישר להחליט החלטות נכונות בלי להכניס שיקולים משיקולים שונים

וינטרהתקיף

א. לפי הרציונל שלך עדיף שהשמאל יהיה בשלטון שתי קדנציות כדי שאח"כ אולי יהיה לוינטר סיכוי לעבור, בהצלחה למדינת ישראל...

ב. קצת לתקן את העובדות ,בן גביר מנע כמה פעמים ממשלת ימין, ומעולם!!! לא עבר לבד אלא ע"י ריצה משותפת עם סמוטריץ, וכמובן שעכשיו שמקבל בסקרים סביבות 7 מנדטים אין בעיה שמתמודד לבד כי ודאי עובר.

ג.מסכים אתך שיש גם מעלות לראש ישר ופשוט אבל דרוש תנאי בסיסי, לדעת לקבל צדדים ודעות אחרות, ואולי אני טועה, אבל שמעתי אותו המון והוא נשמע ממש קטנוני ושחצן, בטוח בעצמו בצורה מוגזמת, ובכלל מגלומן לא קטן.

לא מכיר אותו ולא שמעתי אותו בכללירחמיאל

אבל לגופן של טענות.

א. אז אין סיכוי לאף אחד חדש להכנס לפוליטיקה? אין מה לעשות ככה זה עובד. מנסים ומנסים עד שמצליחים. צריך לראות את הסיטואציה אבל באופן כללי לפעמים זה מה שיש.

ב. אם בן גביר לא היה רץ לבד כמה פעמים הוא לא היה מתאחד עם סמוטריץ, וזה שהוא עכשיו מקבל בסקרים בסביבות 7 מנדטים זה רק בזכות ממשלות השמאל המדוברות (אגב, איזה ממשלות שמאל עלו בגלל בן גביר?), ו400,000 רשיונות נשק לא היו ניתנות והמחבלים היו ממשיכים לחגוג בכלא.

ג. ודאי שאיש גאותן שלא מוכן לשמוע דעות אחרות הוא לא איש טוב, אבל כמעט ככה זה בפוליטיקה. וחוצמזה, יש דעות שאי אפשר לחשוב עליהם בכלל

בהחלטהתקיף

א. לדעתי ברור שאם בסקרים רואים סיכוי גדול שישרוף קולות שלא יתמודד או שיתאחד כמו שעשו רבים וטובים לפני (וינטר עצמו יכל בקלות להיכנס לפוליטקה - קיבל הצעות שריון מרוב מפלגות הימין).

ב. מה שטענת לגבי בן גביר, לא חושב שאתה צודק, אבל מבין את ההיגיון, לדעתי יכל להישאר בשיח הפוליטי והציבורי בהרבה דרכים אחרות (לא טענתי שגרם לממשלת שמאל אלא מנע ממשלת ימין, ואגב ככידוע בסוף הוביל לממשלת בנט).

ג. לא מסכים שבפוליטיקה לא שומעים דעות אחרות, גם ביבי וגם סמוטריץ נראה לי מאד רציונלים במובן הזה, בן גביר קצת יותר בעייתי, אבל לדעתי פחות נובע משחצנות, ויותר מקיצוניות שגורמת לו להסתכל על כולם כרופסים וכדומה.

דווקא חדאד הוא זה שהביא לנפילה הסופיתמרדכי

בס"ד

ההתבאטות (הישנה) שלו שנחשפה השבוע, ובעקבותיה ההתבטאות של מקום 5 על מדינה פלסטינית, הם אלו שהובילו לצניחה של המפלגה גם בסקרים שבה היא עברה באופן קבוע. אם לפני כן היה לוינטר עוד סיכוי קטן לעבור (ואכן היה קיים כזה), הרי שכעת זה נראה כבר אבוד לחלוטין.

והאמת שחבל, לא כי אני מחזיק מוינטר, אלא כי אנע מכיר לא מעט אנשים שחיפשו להצביע למפלגת ימין, אבל לא כזאת הקשורה לקואליציה הנוכחית (יש לי ויכוח איתם, כמובן, אבל הם עדיין קיימים). החשש שלי שעכשיו הם לא יחזרו להצביע לאחת ממפלגות הימין, אלא דווקא למפלגת הנדליכה שכבר ממש לא מתחייבת לגוש האמוני.

בליכוד לא כולם מסכימיםהתקיף

בגדול אתה צודק, אבל גם לפני ההתבטאות שהתפרסמה היה סיכוי גדול שלא יעברו, ויש אנשים שבלעדיו היו מצביעים למפלגות ימין קיימות, אבל נידון זה הועלה בישיבת סייעת הליכוד, והוכרע להוריד אותו, אז כנראה לפי הסקרים שלהם, הוא יותר לוקח מאשר נותן

בסוף יש נתון אחד שאי אפשר להתעלם ממנומרדכי

בס"ד

בסקרים בהם וינטר עבר את אחוז החסימה, גוש הימין התחזק, ובחלקם גם עבר את גוש האופוזיציה (ללא המפלגות הערביות). אתמול בסקר של מכון מדגם בחדשות 12, גוש הימין צולל ל-49 מנדטים. כמסתכלים על הסקרים השבועיים כאל מגמות - אפשר לראות את המגמות האלו בבירור.

לגבי הסקרים הפנימיים בליכוד, אני מכיר תמונה קצת שונה לפחות בסקרים שנערכו בשבוע שעבר. הבעיה היא שיש לזה עוד השלכות משנה, שאותם הליכוד לא מוכן לקבל, ולכן הם הולכים לו על הראש.

כבר מזמן כתבתיאיתן גיל

ש- 61 מנדטים לגוש הימין הם עם בן גביר שהליכוד יעשה הכל אבל הכל כדי שלא יהיה בממשלה הבאה.

לעניין זה צודק בן גביר שנתניהו יעדיף את איזנקוט על פניו, ואפילו לשלם ביוקר כדי שזה יקרה.

העדפת נתניהו בעניין זה התחזקה מרגע שבן גביר החליט בריש גלי ללכת על הראש של נתניהו. כולם יסכימו שהתחזקות של בן גביר ככל שתהיה תבוא רק על חשבון מפלגות ימין אחרות.

מקורבי איזנקוט מזהים בעיהאיתן גיל

בנט וליברמן, כל אחד מסיבותיו, לא רואים בו מועמד מטעמם לשבת בלשכת ראש הממשלה. כפועל יוצא, מאחורי הקלעים התחילו דיבורים על שיתוף פעולה בין איזנקוט לנתניהו, ואיש הקשר הוא אלי גולדשמידט, חבר כנסת מטעם מפלגת העבודה- בעבר, ומועמד לכנסת הבאה מטעם הליכוד.

המפה הפוליטית נראית נכון לעכשו הרבה יותר מסובכת משחושבים בשני המחנות. ליברמן מצהיר שלא ישב בקואליציה עם חרדים, ולא עם ערבים, ואצלו "מילה זו מילה", ומשכך ברירת המחדל היא קואליציה בין שתי הגדולות עם מפלגות לויין מפה ומשם, או לחילופין- סיבוב בחירות נוסף. אין אפשרות שלישית.

ברורהתקיף

ודאי שיש גם מצביעים שלא שייכים לגוש שמצביעים לו, וגם הרבה מהגוש שעדיין תומכים בו בסקרים אבל עכשיו שמתחיל להתרסק יחזרו למפלגות הגוש.

אני שוב חוזר לסקר של חדשות 12 מאתמולמרדכי

בס"ד

פשוט הוא נותן תמונה מאוד חדה וברורה של ההשלכות האלו: אומנם גם הציונות הדתית-זהות וגם עוצמה יהודית התחזקו במנדט אחד כל אחת מהן, אבל מצד שני הגוש כולו כן ירד לשפל שאני לא זוכר כבר תקופה ארוכה.

אני מאוד חושש שלא תהיה נהירה חזרה הביתה, והרבה מאלו שהצביעו בבחירות האחרונות לקואליציה יחפשו את הרע במיעוטו בצד השני. אם הם היו רוצים לחזור למפלגות הגוש, הם היו עושים את זה כבר מזמן.

אולי ספין ואולי אמתאיתן גילאחרונה

לפי פרסומים שונים הוא מופעל על ידי ליברמן, שנייד אליו מצביעים ועכשו כשמצבו של וינטר בכי רע הם חזרו הביתה, לליברמן.

גם לי נראה שרוב מצביעיו של וינטר היו מצביעי מפלגותאורין

הימין בקואליציה הנוכחית, ורק מיעוטם הם מצביעי בנט ודומיו (שמאל המתחזה לימין על מנת לקושש קולות) ולכן בכל מקרה הוא מסכן את גוש הימין ועדיף שהיה פורש מזמן.

אפשר להתווכח על העמדה הפוליטית, אבל הטענה שמישהו "aibrainora

אפשר להתווכח על העמדה הפוליטית, אבל הטענה שמישהו "שמאל שמתחזה לימין" דורשת הוכחה ולא רק קביעה. בסופו של דבר, עדיף לבחון נבחרי ציבור לפי ההצבעות והמעשים שלהם בפועל.

היו לנו גנרלים דפ"רים משמאלshaulreznik

קיבלנו אחד כזה מימין, לשם גיוון ורענון.

כולם מזהירים על התלקחות באי"וש…סיעתא דשמייא1

… והממשלה עוצמת עיניים. הזלזול הזה בכוחם של הערבים לעשות מעשה הוא זועק לשמיים.

תעוזתם של ערבים להתנפל על חיילים ולחטוף את נשקם צריכה להדליק אור אדום מהבהב. החוות , המאחזים ורועי הצאן לא יעזרו גם F35 וטנק מרכבה לא יעזרו אם חס וחלילה תפרוץ אינטיפדה שלישית. העולם לא יהיה בעדנו והתקרבנות לא תעזור.

לגמריזיויק

איזה שיגעון

זו המלחמה הבאהאריק מהדרום

וצה"ל כבר התחיל להתאמן אליה.

למה אתה חושב שצהל התחיל להתאמן אליה?אברהם יאיר שטרן

זה יהיה במוקדם או במאוחרנפשי תערוג

החוות הגבעות יכולים עוד למנוע את זה ולהציל את המצבירחמיאל

וגם עם לא למנוע. זה מה שיעזור שיהיה פחות קשה

הרשה לי לתקן, לא למנוע - לחטוף את כל האש ככל הנראהאברהם יאיר שטרן

אלא אם האוייב יהיה חכם מספיק לעקוף אותם ולהיכנס אל פנים הארץ...

הם עכשיו מרחיקים את הערבים ע"י שהם כובשיםירחמיאלאחרונה

שטחים כך שכשיקרה משהו ח"ו היל"ת המפה תהיה יותר לטובתינו

נסיגה מיו"ש = פינוי 1.5 מיליון תושבים בזמן מלחמהhamedinai

3 שנים למלחמה.

מה שזכור אולי קצת פחות זה פינוי יישובי הצפון והשכנתם במלונות למשך חצי שנה ויותר – צעד שחסך כל כך הרבה חיים.

כל זה לא יתאפשר אם נקבל את דרישות השמאל הקיצוני לפינוי מיהודה ושומרון.

כי במלחמה הזו מספר התושבים שפונו היה כ-61 עד 68 אלף, אבל אם חלילה ניסוג מיו"ש – מעבר לחצי מיליון המתנחלים שיאבדו את ביתם – ברגע שתפרוץ מלחמה ניאלץ לפנות גם את כל היישובים בטווח של 2–5 קילומטרים מהקו הירוק, בדיוק כפי שנקבע לגבי פינוי יישובי הצפון.

הערכה גסה? מדובר בפינוי נוסף של למעלה מ-1.5 מיליון תושבים.

שרשרת ערים במרכז ובצפון – כפר סבא, ראש העין, מודיעין, עפולה ועוד – ובעיקר ירושלים הבירה, שמוקפת מורפולוגית ביהודה ושומרון משלושה צדדים.

ואל תספרו סיפורים על "רשות פלסטינית אחראית". הרשות לא רק שאינה מונעת טרור – היא משלמת משכורות למחבלים רוצחים. בלבנון היה את יוניפיל, כוח בינלאומי שאמור היה להיות אחראי פי כמה, וראינו כולנו איך זה נגמר מול חיזבאללה.

**פירוט הנתונים (הערכה גסה):**

- **ירושלים**: כמיליון תושבים (חלקים נרחבים מאוד מהעיר נמצאים בטווח של פחות מ-5 ק"מ מיהודה ושומרון).

- **ערי המרכז, השרון והצפון בטווח 2–5 ק"מ**: כפר סבא, ראש העין, מודיעין-מכבים-רעות, אלעד, עפולה, יחד עם עשרות מושבים וקיבוצים במועצות האזוריות (דרום השרון, עמק חפר, גלבוע, מטה יהודה ועוד) – כ-400–500 אלף תושבים נוספים.

- **סה"כ משוער בטווח הפינוי**: כ-1.5 מיליון תושבים (מעבר לאוכלוסייה היהודית של יהודה ושומרון עצמה).

הטענה מעלה נקודה חשובה לגבי המחיר הביטחוני והאזרחיaibrainora

הטענה מעלה נקודה חשובה לגבי המחיר הביטחוני והאזרחי של נסיגה, אבל המספרים וההנחות לגבי היקף הפינוי העתידי דורשים בדיקה מדויקת ולא רק הערכה. בדיון כזה חשוב לבחון גם את הסיכונים שבנסיגה וגם את הסיכונים שבהמשך המצב הקיים.

יש משהו שלא ברור ליהפתק

אם הציבור בישראל זז ימינה, ורואים את זה ממש. איך לפי רוב המוחלט של הסקרים אין ממשלת ימין?

זאת הטענה של פילברברגוע

לכן הוא נותן לימין 63

אחרים אומרים שאמנם העם זז ימינה, אבל הם לא רוצים את נתניהו (או ממשלה עם החרדים) ולכן במפלגות האופוזיציה יש הרבה שעד לפני כמה שנים היו לגמרי חלק מגוש הימין.

חבר טוען שהכוונה היא שהציבור דורש יותר ימיןארץ השוקולד

אבל לא בהכרח דרך שינוי נציגים, אלא שינוי אידיאולוגיה מצופה.

לדוגמא, לפני המלחמה לרוב הציבור לא הפריע אוהלי חיזבאללה שחצו את הגבול (תחת הממשלה הנוכחית שחששה לגעת בהם), כיום כמעט כולם היו מבקרים את הממשלה אם היה משהו דומה.

כי ליברמן ובנט ואפילו אייזנקוט מתחזים לימין... אואורין

ימין מרכז ואנשים קונים את זה

כלומר, יש דרישה בציבורארץ השוקולד

ויש כאלה שמחפשים לכך, אבל בכל מקרה, יש דרישה בציבור

מדויקתזיויקאחרונה

הסקר לא בודק מה הציבור מצביע...אברהם יאיר שטרן

הסקר בודק איך הסוקר הבין שהציבור יצביע...

יש סרטון של דני בולר שמסביר אתזה ממש יפה.

אבל לא מצאתי אותו כרגע.

ימין לא ביביסטימשה

יש שם מעט מנדטים אבל לא אפס מוחלט. ועל מה שקרה לליכוד בעשור האחרון מבחינת נציגים אני לא אתחיל לדבר אפילו. המעבר מה"נסיכים" (שפשוט הפסידו בפריימריז) לאנשים אחרים שחושבים אחרת.

כמה סיבותנפשי תערוג

א. יש עוד מפלגות ימין על המפה. לדוג' כמה מחבריי ימנים חילונים שעברו מהליכוד לליברמן. גם אצל בנט חונים כמה מנדטים של ימין.

וכן. גם בנט וגם ליברמן כנראה לאו פחות ימניים מביבי

ב. לאנשים נמאס מהמצב הכלכלי. יקר כאן, עסקים קטנים קורסים כל יום, לכן אנשים מעדיפים לנסות את הצד השני גם אם הוא פחות "ימני" אבל אולי יצליח להביא לשינוי לטובה.

ג. הדבקות של ממשלת הימין בהכשרת הפטור לחרדים. מה שפוגע באופן אישי במשפחות המילואים שהן נוטות להיות ימניות יותר.

ד. גם למילואימניקים ימניים כבר נמאס מהסבבים. גם אנשים טובים וגיבורים כבר מעדיפים שתהיה איזה פשרה. העיקר לחזור לשגרה. (כך אמר לי מישהו שאין לי חשד שהוא לא "ימני" אבל כבר 3 שנים הוא יותר במילואים מאשר בבית. המצב הכלכלי לא משהו. המצב הזוגי לא וואו וכו')

אלו הסיבות שעולות לי לראש.

אולי נכונות ואולי לא

כי סקרים הם בלוף אחד גדולירחמיאל

הדוגמא הכי חזקה שעולה לי לראש כרגע היא בנט. שבאחד הסבבים הסקרים נתנו לו בין 7 ל12 בערך (כך זכור לי. לא מתחייב על מספרים מדוייקים) ובפועל הוא לא עבר את אחוז החסימה

שעה קשהshindov

כל יום שעובר אומר שיש בעיה עם ראש הממשלה. אז אם ככה אנחנו נראים. יש לימניים בעיה רצינית עם הנציגות שלהם.

סרטון שלא מוציא טוב בכלל את יוסף חדאדרועישםטוב
ואפשר שיהיה חלק וחלק לדעתיארץ השוקולד

כמו שהם הצליחו לרוץ יחד בעבר.

אגב, לכן בנט ושקד צדקו בפיצול של הימין החדש, הבעיה היא אחוז החסימה הגבוה

אולי יעניין אותך