וואו. אין לי כח ברמה מלחיצה.בתוך בני ישראל
תקראו את זה רגע. טוב? יעשה לכם קצת טוב.
*למה משנכנס אדר מרבים בשמחה?*

השמחה של ישראל לא הייתה רק אחרי הניצחון על אויביהם בי"ג אדר אלא לפניו, לכן מתחילים את השמחה בראש חודש.
זו הסיבה שבגללה כתוב הפסוק *"ליהודים הייתה אורה ושמחה וששון ויקר"* עוד קודם הניצחון.

שהרי היו יכולים היהודים לגשת למלחמה בפחד גדול ח"ו על פי השכל שהגויים רבים מהם פי כמה וכמה ואחשורוש לא ביטל את הרשות לגויים להכות ביהודים ולרשת אותם, הוא רק נתן זכות ליהודים להתגונן ולעמוד על נפשם.

אם היהודים היו נתפסים לעצבות או ליאוש ח"ו, היו העמים רואים אותם בפחד ומקבלים כח להתנפל עליהם ולהשמידם.
הנס הגדול היה שהיהודים נגשו למלחמה באמונה ושמחה ועוצמה גדולה. מתוך כך *"אִישׁ לֹא עָמַד לִפְנֵיהֶם כִּי נָפַל פַּחְדָּם עַל כָּל הָעַמִּים".*

*את הסוד הזה למדו ישראל מאסתר שלבשה מלכות, לפני שהמלך מושיט לה את השרביט לבישת המלכות מכניעה את הרע של המלך והוא מושיט לה את השרביט*.
גם אנו לובשים מלכות, מתמלאים ענווה שמחה אמונה ועוצמה מראש חודש, והשמחה הזאת תעשה לנו ניסים ונפלאות כשם שעשתה לאבותינו.

(הרב שמואל אליהו. זה מהמם)

התייאשתי מללמוד, עברתי לחדר. אני שוכבת כאן ואין לי כח ללמוד. השעה בקושי שמונה ועשרה ואני עייפה ממש, למרות שישנתי יחסית מלא בלילה. כואב לי הראש ואני מסוחררת. יש מלא דברים לעשות ואין לי יכולת לעשות אותם. בעייתי משהו.
אחותי שרה כאן ראשוןשנישלישירביעיחמישישישישבת. מה שמוביל אותי לכמה תהיות קיומיות על רצף החיים. בכל הזדמנות אחרת הייתי שמחה לברר, אבל עכשיו אין בי כח לחשוב.
יש דברים להגשה מחר. לא סיימתי עדיין. מה עושים?
נלך לישון? חבלבתוך בני ישראל
אבל למי יש כח. וגם ככה לא נעשה כלום שימושי.
אולי לא נחזור לאולפנה מחר? גם ככה לא נצליח ללמוד.
לא. אי אפשר לא להגיע. יש לימוד בערב. וצריך שמישהו ילך לשם לקחת את החוברות ושמישהו יהיה אחראי על לדבר עם בנות בזמן ארוחת ערב, להזכיר. וגם מישהו שירכז את הלימוד בעצמו. ואם לא את אין מי
(כאילו שאכפת לך מלימוד, כבר שלושה ימים שלא פתחת ספר. קצת הרב זצל פה ושם אבל לא מעבר. וגם לימוד יומי לא שלחת. למי אכפת שצריך ריכוז בשביל רמב"ם ומשנה וגמרא? זה לא הרבה וכבר הכנת לעצמך רשימת מקורות. כנראה שזה פשוט לא חשוב לך מספיק.)
גם ככה צריך לקום בעוד בערך חמש שש שעות לתפילה. ועוד לא התפללנו ערבית, זה גם יקח זמן. הייתי אומרת פשוט לא ללכת לישון אבל לא נראה לי שיש בררה. אז מה, סתם ככה? לוותר?
כואב כואב כואבבתוך בני ישראל
בא לי פורים
לא מוכנה
וואיבתוך בני ישראל
קשה לי עם דמעות באמצע הלילה
בלי סיבה ראויה לשמה
אהבת ישראל, חברים, אהבת ישראל
תקיימו הוכח תוכיח את עמיתך, בכבוד, כמו שצריך
תחייכו, הקב"ה איתכם
לכו עם האידאלים שלכם, עד הסוף
בלי האמונה אין לנו למה
וגם את זהבתוך בני ישראל
וְעַל-כֵּן כְּשֶׁמִּתְרַבִּים חַס וְשָׁלוֹם הַמְקַטְרֵגִים מְאֹד עַל הָאָדָם, אֲזַי עוֹמֵד הַמַּלְאָךְ הַמֵּלִיץ וּמְהַפֵּךְ הַכֹּל לִזְכוּת דַּיְקָא, כִּי זֶה טוֹעֵן הֲלֹא אַדְּרַבָּא מֵאַחַר שֶׁיֵּשׁ עָלָיו מְקַטְרְגִים הַרְבֵּה כָּל כָּךְ אִם כֵּן הָיָה לוֹ יְצָרִין רָעִים הַרְבֵּה, כִּי אֵלּוּ הַמְקַטְרֵגִים הֵם הֵם בְּעַצְמָן הַיְצָרִין רָעִים שֶׁהֵסִיתוּ אוֹתוֹ לְמַה שֶּׁהֵסִיתוּ. וְאִם כֵּן אַדְּרַבָּא - הוּא פֶּלֶא גָּדוֹל אֵיךְ הִתְחַזֵּק אִישׁ כָּזֶה לַחֲטֹף אַף-עַל-פִּי-כֵן אֵיזֶה נְקֻדָּה טוֹבָה שֶׁל אֵיזֶה מִצְוָה שֶׁעָשָׂה! וְזֶהוּ בְּחִינַת "מֵלִיץ אֶחָד מִנִּי אָלֶף" (אִיּוֹב ל"ג) הַמְקַטְרֵגִים - הוּא מַמְלִיץ עָלָיו, כִּי מֵאַחַר שֶׁיֵּשׁ עָלָיו מְקַטְרְגִים הַרְבֵּה כָּאֵלּוּ, שֶׁהֵם הֵם כֻּלָּם הַמְּסִיתִים שֶׁלּוֹ, אִם כֵּן אֵין חִדּוּשׁ כָּל כָּךְ מַה שֶּׁחָטָא כָּל כָּךְ, אַדְּרַבָּא, זֶהוּ חִדּוּשׁ נִפְלָא אֵיךְ הִתְגַּבֵּר לַעֲשׂוֹת אֵיזֶה טוֹב בְּעָלְמָא - מֵאַחַר שֶׁעָמְדוּ עָלָיו חֵילוֹת כָּאֵלּוּ.
(ליקוטי הלכות, תחומין וערובי תחומין ו', אות ט"ו)

שלא נצטרך. אבל...

והי, גם זה
https://www.inn.co.il/Articles/Article.aspx/18742
שיח סוד

וואו. את נשמעת מותשת.

כדאי שתלכי לנוח ותעשי הפוגה עם משו שאת אוהבת

זה יתן כח להמשך.

וממש ממש בהצלחה♥

ממבתוך בני ישראלאחרונה
אולי, אבל אח"כ. כרגע אין זמן. ותודה
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך