*למה משנכנס אדר מרבים בשמחה?*
השמחה של ישראל לא הייתה רק אחרי הניצחון על אויביהם בי"ג אדר אלא לפניו, לכן מתחילים את השמחה בראש חודש.
זו הסיבה שבגללה כתוב הפסוק *"ליהודים הייתה אורה ושמחה וששון ויקר"* עוד קודם הניצחון.
שהרי היו יכולים היהודים לגשת למלחמה בפחד גדול ח"ו על פי השכל שהגויים רבים מהם פי כמה וכמה ואחשורוש לא ביטל את הרשות לגויים להכות ביהודים ולרשת אותם, הוא רק נתן זכות ליהודים להתגונן ולעמוד על נפשם.
אם היהודים היו נתפסים לעצבות או ליאוש ח"ו, היו העמים רואים אותם בפחד ומקבלים כח להתנפל עליהם ולהשמידם.
הנס הגדול היה שהיהודים נגשו למלחמה באמונה ושמחה ועוצמה גדולה. מתוך כך *"אִישׁ לֹא עָמַד לִפְנֵיהֶם כִּי נָפַל פַּחְדָּם עַל כָּל הָעַמִּים".*
*את הסוד הזה למדו ישראל מאסתר שלבשה מלכות, לפני שהמלך מושיט לה את השרביט לבישת המלכות מכניעה את הרע של המלך והוא מושיט לה את השרביט*.
גם אנו לובשים מלכות, מתמלאים ענווה שמחה אמונה ועוצמה מראש חודש, והשמחה הזאת תעשה לנו ניסים ונפלאות כשם שעשתה לאבותינו.
(הרב שמואל אליהו. זה מהמם)
התייאשתי מללמוד, עברתי לחדר. אני שוכבת כאן ואין לי כח ללמוד. השעה בקושי שמונה ועשרה ואני עייפה ממש, למרות שישנתי יחסית מלא בלילה. כואב לי הראש ואני מסוחררת. יש מלא דברים לעשות ואין לי יכולת לעשות אותם. בעייתי משהו.
אחותי שרה כאן ראשוןשנישלישירביעיחמישישישישבת. מה שמוביל אותי לכמה תהיות קיומיות על רצף החיים. בכל הזדמנות אחרת הייתי שמחה לברר, אבל עכשיו אין בי כח לחשוב.
יש דברים להגשה מחר. לא סיימתי עדיין. מה עושים?

- לקראת נישואין וזוגיות