62 יום לפני הבחירות, וכשבועיים עד למועד האחרון להגשת הרשימות לועדת הבחירות המרכזית, והחמין הפוליטי עדיין על האש. אי אפשר לדעת איך יצליח, ולמי הוא יצליח.
אני עצמי מתלבט למי להצביע מהסיבה הפשוטה שעדיין לא ידוע איך יראו הרשימות הסופיות בעת הגשתן לועדת הבחירות המרכזית.
כאמור, החמין הפוליטי עדיין לא מוכן, אבל הניחוחות ממנו כבר עולים באפינו. אז ככה:
לבנט ושקד אין מצב שאצביע בגלל התרגיל הפוליטי הנכלולי שנקרא על שמם.
לסמוטריץ' לא אצביע הן בשל מעורבותו לכאורה בתרגיל הנכלולי של בנט ושקד, ובנוסף, סיכוייו לצלוח את אחוז החסימה ביחד עם שרידי הביתי היהודי אינם מזהירים במיוחד. ברוב הסקרים הם מתנדנדים סביב אחוז החסימה, ואני כהססן ידוע לא מוכן להמר בקזינו של סמוטריץ' עם או בלי הרב פרץ.
משום מה אין סקרים שמראים על מגמות בתרחיש של ריצה משותפת של תקומה, בית יהודי, ועוצמה. יש לכך סיבות רבות אבל לא כאן המקום לדון בהן, ומכל מקום תחושת בטן שלי שרשימה כזו תגרוף כשבעה מנדטים ואולי יותר. לרשימה כזו אצביע בסבירות של 98 אחוז, אם לא אחליט ברגע האחרון כי מוטב להשאר בבית בשב ואל תעשה.
לעוצמה לבדה לא אצביע, שכן זו הצבעה לפח האשפה, ובמקום זאת אפשר לעשות פשוט יותר ולהשאר בבית בשב ואל תעשה.
אני עדיין מתלבט בשאלת הצבעה לליכוד, ואולי ליהדות התורה שלפי כל הסקרים תהיה בכנסת הבאה, ואין שום תרחיש שתצטרף לממשלה בראשות גנץ. ולמה, כי ממשלה שהבסיס שלה שמאלי מחייבת שלפיד יהיה בה ציר מרכזי, ואין מצב שיהדות התורה תשב בה עם לפיד. מצד שני לפיד עצמו לא ישב עם הערבים, ומצד שלישי, ההפוך, בנט זכור לרעה מהדיל שלו עם לפיד, ובסבירות גבוהה שיתגבש שוב למציאות הפוליטית שלנו.
כאמור, הצבעה למשולש תקומה, בית יהודי, עוצמה, הינה בעדיפות, ועם זאת השבועיים הקרובים יכולים להפוך את הקערה על פיה.
נחיה ונראה.