
בשרי בערך ל30 איש
תודה רבה



מרק (בליווי לחמים כלשהם, קנויים או תוצרת בית) :
עדשים / אפונה / כתום / בצל / ירקות
סלט ירקות טרי ו/או סלט כרוב.
גם סלטים קטנים ומטבלים (מטבוחה, טחינה, פסטו, ממרח זיתים, סלק, גזר מרוקאי, חצילים כלשהם בכמה וריאציות...)
זה כבר ממלא הרבה...
בשר - עוף או בקר?
הצעות לעוף:
צלוי בתנור עם רוטב כלשהו (אני תמיד מאלתרת ותמיד יוצא טוב...)
פרגיות בתנור / סיני מוקפץ עם ירקות / שיפודים
שניצלים
חזה עוף מטוגן (לא שניצל) / מוקפץ
הצעות לבשר: קדירת ירקות עם בשר / צלי בתנור / קציצות ברוטב.
אורז -
עם אפונה / בסגנון פרסי (צהוב עם תפוחי אדמה למטה) / ספרדי - יוצא אדום טעים / רגיל עם שקדים, בצל מטוגן ותיבול מעל
אפשר אם את צולה עוף בתנור - לרפד את התבנית בהרבה אורז שסופג את הרוטב והטעמים ומתבשל.
ירקות -
תבשיל ירקות / מוקפצים / תפ"א בתנור / אנטיפסטי / תבשיל ירקות - אבל בתנור
מנה אחרונה:
עוגות ועוגיות חתוכים / עוגות שמרים / גלידה פרווה / מוס / סופלה / ג'עלה...
מתכונים בכיף (בעיקר לסלטים, מנות אחרונות וירקות)
את הכמויות שאכתוב - אכתוב בערך, כי אני לא זוכרת ובד"כ בבישולים אני פשוט שמה לפי העין וגודל הסיר.
אם את רואה שחסר- תוסיפי, בבישול מרק, ובישול בכללי לרוב אין צורך בדיוק אלא אם כן זה מפורש.
מרק גזר הודי (מקור: אמא שלי שלקחה לפני שנים רבות את המתכון מהספר "צמחונות בהנאה")
חבילת גזרים - אולי אפילו חבילה וחצי
בצל גדול או שניים
3 שיני שום
בערך 5 תפ"א
מלח, פלפל, כורכום, קימל (מאוד חשוב לטעם של המרק הספציפי הזה).
קצת דבש (אולי כף-שתיים)
מטגנים בצל ושום,
חותכים את הגזרים (אני לא תמיד קולפת אותם בבישול, מה שבא לך..) ומוסיפים לטיגון
אח"כ תפ"א
מכסים במים בכמות שצריך מתבלים במלח, פלפל כורכום וקימל.
אחרי שמבושל - מועכים בבלנדר מוט
אפשר גם לאכול לא מעוך, אבל אני לא זוכרת שאי פעם עשינו את זה בחתיכות.
אצלנו גם תמיד שמנו יוגורט במרק אחרי ההגשה וזה מדהים!
אבל לא חייבים - כי אמרת בשרי וזה טעים גם ככה...
מרק אפונה
להשרות אפונה יבשה במים לילה לפני (ל30 איש - בערך שתי חבילות גדולות של קילו)
מטגנים בצל ושום
מוסיפים גזר (לכמות שלך הייתי שמה איזה 10) חתוך לעיגולים
אפונה מושרית
לכסות במים
תיבול: מלח, פלפל, שום גבישי, כמון
אופציונלי: קצת חוויאג', סלרי חתוך עם העלים (אפשר להשאיר את הגבעולים ולהוציא לפני הגשה - ממש מוסיף טעם)
לבשל עד שהאפונה מתרככת ונמעכת מעצמה.
חשוב: עוד לא עליתי על הטריק לבחירת אפונה טובה, לפעמים היא לא מתרככת מספיק ונשארת נגיסה כזאת.
אני פחות אוהבת ולכן, במקרה כזה, אני מסננת את הגזר כדי שלא יימעך - מועכת את המרק בבלנדר ואז מחזירה את הגזר.
* נראה לי שאצל אמא שלי זה לא קרה, כי היא בישלה את זה בסיר לחץ, אבל אני לא בטוחה.
טיפ נוסף -לא להוסיף מלח עד שהאפונים מתרככות, לקטניות יש נטייה לעכב או להרוס את ההתרככות כשהן מתבשלות עם מלח.
מרק עדשים
לטגן בצל חתוך לקוביות וכמה וכמה שיני שום פרוסות.
ל30 איש הייתי לוקחת בערך קילו וחצי עדשים כתומות (מומלץ מאוד להנביט או לפחות להשרות אותן לילה במים)
מטגנת קצת,
מוסיפים חבילה בינונית של רסק עגבניות (לכמות גדולה אפשר קצת יותר)
מכסים במים בכמות הרצויה (אם רוצים מרק סמיך - אז פחות וככל שמוסיפים יותר זה יותר מדולל, אבל זה ניתן לשינוי תוך
כדי בישול)
תיבול חובה:
מלח, פלפל, בזיליקום - והרבה! מומלץ טרי/ קפוא, יבש זה גם מצויין ממש! אפשר לשלב ביניהם.
תיבול אופציונלי לפי המצברוח:
עגבניה או יותר חתוכה לקוביות - להוסיף לשלב הטיגון, אפשר במקום - קופסת עגבניות מרוסקות,
שום גבישי (מומלץ), פפריקה מתוקה/ חריפה, צ'ילי גרוס.
לבשל עד שהעדשים מתרככות.
הטיפ מהמרק אפונה תקף גם פה.
מרק בצל- הגרסה הפרווה
מטגנים בשמן זית ו/או שמן קוקוס (שמן קנולה גם סבבה...) המון המון בצל חתוך לרצועות
מטגנים הרבה זמן עד שהבצל נהיה שקוף, רך ומתקתק.
מוסיפים קמח (לכמות שלך הייתי שמה 3-4 כפות, לפחות מכך 2-3)
מערבבים, מוסיפים מים לאט, תוך ערבוב- שלא ייווצרו גושים עם הקמח
מוסיפים איזה חצי כוס יין לבן יבש
תיבול: מלח, פלפל, עלי דפנה, אגוז מוסקט טחון
הצעות תיבול נוספות: שום גבישי, פלפל אנגלי, אורגנו...
אין חובה לשים את הקמח, זה רק אמור להעשיר קצת את המרקם, אבל באמת שאין צורך.
מבשלים עד שמרוצים מהטעם והמרקם - בישול ארוך על אש קטנה יתן טעם מרוכז יותר.
מגישים עם או בלי קרוטונים קנויים או תוצרת בית אפשר גם רצועות טוסט לגיוון. בגרסה החלבית - עם גבינה מגוררת.
מרק מינסטרונה:
מטגנים מלא ירקות חתוכים לקוביות-
בצל, שום, עגבניות, גזר, קישואים, תפ"א, דלעת, דלורית, סלרי, פטרוזיליה...
מוסיפים שעועית לבנה ו/או אדומה מבושלות מראש (כמובן, כתמיד, ממליצה להנביט או לפחות להשרות לילה או יממה לפני הבישול)
להוסיף רסק עגבניות
מים
תיבול: יד חופשית, בד"כ - מלח, פלפל, שום גבישי, כמון, כורכום, אורגנו, הכל או חלק... לא באמת משנה.
מבשלים עד שמוכן.
קצת לפני ההגשה, כשהמרק רותח - מוסיפים פסטה (מומלץ מהקטנות - למשל בצורת קונכיה או טבעות קטנות)
הפסטה מתבשלת במרק הרותח - לא כדאי יותר מדי זמן כי אז היא תתרכך יותר מדי.
שימי לב - להוסיף הרבה יותר מים ממה שצריך, כי הפסטה שותה את זה ואז עלול להיווצר לך תבשיל פסטה עם ירקות...
מרק עגבניות:
מטגנים בצל ושום - בנדיבות
חותכים או מרסקים עגבניות - הרבה
מוסיפים קופסת עגבניות מרוסקות
קופסת רסק עגבניות (לא כותבת גודל - לפי הטעם)
מתבלים ב-
מלח, פלפל, שום גבישי, פפריקה מתוקה ו/או חריפה, כמון, סלרי והרבה פטרוזיליה.
תיבול אופציונלי: קארי הודי (יש לו טעם חזק- שימי לב), כורכום, בזיליקום טרי או יבש, אורגנו, טימין, כוזברה או כל מה שאת אוהבת...
כמובן, להוסיף מים לפי העין ולבשל...
ככל שמתבשל יותר זמן על אש קטנה אחרי ההרתחה - הטעם יותר מרוכז.
מרק כתום:
מטגנים בצל ושום
מוסיפים חתיכות של:
גזר, דלעת, דלורית, בטטה - מומלץ, אבל אני די הפסקתי עם זה - מטעמי בריאות אישיים..
הכמויות - לפי מה שאת אוהבת. הבטטה מוסיפה המון מתיקות למרק.
אופציונלי: תפ"א, עדשים כתומות (כמובן, לאחר השריה - מומלץ מאוד, אפילו מונבט), מעט קישואים,
סלרי, פטרוזיליה, שורש סלרי/פטרוזיליה, כוזברה.
להוסיף מים ולתבל:
מלח, פלפל, שום, כורכום ומה שרוצים.
מומלץ מאוד - לסחוט למרק מיץ לימון לפי הטעם (תתפלאי!!).
לרסק לאחר ריכוך הירקות.
אפשר גם להגיש את זה קר.
הצעות הגשה למרקים:
שקדי מרק, קרוטונים, טוסטים חתוכים לרצועות, לקלות מעט במחבת גרעיני דלעת וחמניה ודברים דומים - ולהגיש כאילו במקום שקדי מרק.
בהצלחה ומזל טוב!
אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.
חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?
לק"י
מרקים
שקשוקה וסלט עם לחם
קוסקוס ומרק
פסטה ושניצל
מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-
פשטידות, מאפים
יכול להיות פיצות
אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות
לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)
כי בשרי זה על האש.
מנסה לגוון חוץ מזה
יכול להיות פרווה או חלבי
קישים/פשטידות
מאפינס
מרקים
תפו"א אפויים
פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)
סלטים
ממרחים/מטבלים
פוקאצ'ות
עושים ירקות ותוספות ורטבים,
המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.
כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.
נאמץ כנראה
תודה
ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.
כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.
פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.
מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד.
אז לא אקנה אופה לחם.
אבל אולי אתחיל לעשות במיקסר. תודה
דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,
כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס
אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)
מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון
אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב
אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת
סלט גדול מתובל היטב
אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים
שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה
אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.
(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)
זה יכול להיות סושי
או פיצות
או פסטה וסלט
פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)
שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות
מוקפץ נודלס עם או בלי דג
ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)
שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.
מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!
ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים?
תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?
אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.
אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.
(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)
בקיצוררר עצות?
אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.
אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)
וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)
בא לי לגוון.
רעיונות?
לק"י
ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.
תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".
לק"י
ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.
ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.
חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.
*נייצ'ר וואלי*
4 כוסות קוואקר דק
כוס קמח
כפית סודה לשתיה
3/4 כוס פיצפוצי אורז
כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן
אפשר כפית קינמון
אפשר טיפה מלח
*נוזלים בנפרד-*
כוס שמן
ביצה
2 כפות דבש
2 כפות טחינה- פחות קראצ'
לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..
לשטח ממש
180 רבע שעה
לקרר ולחתוך
לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה
אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח
לבסיס:
300 גרם ביסקוויטים מפוררים
ממיסים יחד:
100 גר שוקולד מריר
כוס חמאת בוטנים
3 כפות טחינה
2 כפות דבש
רבע כוס שמן
מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית
מקפיאים ל10 דקות
שכבה שניה:
ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)
מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.
מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
בהצלחההה
יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.
וזה מעולה מההקפאה
ולמי שרוצה אלפחורס זה הרבה יותר מהיר
אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).
אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.
מה הולך אצלכם?
מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים
מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק
לק"י
מרק עדשים כתומות
מרק אפונה
מרק ירקות עשיר
מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...
מרק כתום עם עדשים כתומות
מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם
מרק מגורד עם קוביות עוף
מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)
מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.
(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)
בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.
מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)
מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.
מרק אפונה
מרק כרישה
מרק עוף ברור
מרק ירקות גם זורם לפעמים
מרק בצל
אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.
בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)
מרק ירקות עפ שעועית לבנה
מרק אורז ועגבניות
מרק גזר
מרק קישואים
מרק עוף זה הכי טעים בעולם
עדשים כתומות/ירוקות
כתום
בצל
גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים
אפונה
הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.
מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר
מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף
מרק עגבניות
מרק אפונה
כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת
אני מכינה מרק דלעת וחומוס.
בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט
מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.
בנתיים חותכים דלעת לקוביות.
מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)
מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.
מכבים כשהכל מתרכך.
טוחנים.
מרק ירקות עם או בלי גריסים
מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)
מרק בצל חלבי
מרק פטריות וגריסים
מרק עגבניות
מרק עוף
מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..
צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.
לק"י
אם לא אכפת שיהיה טחון גס.
לק"י
אני התחלתי עם עוגות, עוגיות וסלטים.
מה בתפריט
אין לי מושג עדיין
חלות יש מההקפאה
היום בע"ה שייתן לי כח
סלט עגבניות
חילבה
טחינה?
עוגיות
עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)
אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי
ערב
מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות
קוסקוס
בוקר
חלןת וסלטים
סדש
חמין פרוֹה
אנטיפסטי
שניצלים של סבתא מהמקפיא
חלןת
שמרים שוקולד מהבצק של החלות
פירות
חצילים בתנור
טחינה
סלט ירקות
סלט אבוקדו אם יבשיל
סלט זיתים מהמקפיא
)טארקויהיה מרק, כנראה כתום
ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...
אצלנו כנראה
דג ברוטב וקציצות לערב
באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה
ולשבת עצמה יהיה חמין
בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח
ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה
לחם כרגיל קונה
בתקווה אכין חלות רגילות,
מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.
מבחינת פחמימות:
נכין אורז ופתיתים
2 סוגים סלומון
סלט תפו"א
ירקות מוחמצים
סלט סלרי/ או עגבניות שרי
מרק עוף + איטריות
עוף
פרגיות
רולדה אולי
אורז
ברוקולי
פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס
לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים
קרקרים ודגים מעושנים
צ'ונט
שניצלונים
סלט חסה
סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר
כיף לכתוב פה! שבת שלום💐
הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'
חצילים מטוגנים וטחינה.
עוד מעט יהיה בע"ה
צלי בשר
פרגיות
כפיתות
ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה
נמשיך משם הלאה
אורז
בשר בערמונים
עוף בתנור
דג לסד"ש
עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)
סלטים מהמקפיא
חלות מהמקפיא
גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...
חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש
)
סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות
פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים
ליל שבת
מרק כתום
עוף ברוטב מתוק
אורז
בוקר שבת
חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים
תפוא קריספיים כלשהם
סדש
בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)
מיני רוגעלך מהמקפיא
עוגה קנויה אם נצטרך
חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים
ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.
יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.
קינוחים:
עוגת קינמון
בראוניז
חיתוכיות שיבולת שועל
ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.
לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.
זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.
זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.
זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.
מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.
הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.
מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.
ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.
ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).
נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.
ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.
ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.
חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.
הכנתי עוגה וזהו...
להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו
שזה נדיר מאודדד..
הלך לנו המיקסר
הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...
אז חלות קנויות
סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)
ליל שבת
מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)
תבשיל הודו ובטטות מתוק
אורז
בוקר שבת
לזניה
סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)
סדש
שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה
עוגיות לימון מושלגות
אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח
דג ברוטב וקציצות דגים
עוף עם תפוח אדמה ואורז
חלה קנויה
עוגה קנויה
סלטים חיים
וקצת פיצוחים ושטויות
פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום
ערב שבת
דגים ברגיל מושט וטונה בסיר
ומרק גרונות
בוקר שבת
מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה
כנפיים
שניצלים ואורז
סלטים
טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה
חלות שהכנתי
עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.
היה טעים
לק"י
עוגת שוקולד
עוגת תפוזים
קוראסונים קנויים
חציל בפירורי לחם
חציל עם עגבניות וכוסברה
טחינה
סלט חי
ליל שבת:
תבשיל שהיה אמור להיות פקילה
קוסקוס
מרק שעועית וירקות
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
חזה עוף וירקות מוקפצים
שניצלים
סד"ש:
בורקסים קנויים
חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)
וסלטים תוצ"ב:
ז'עלוק
סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)
חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן
חילבה (האורחת הביאה)
טחינה (כנ"ל)
סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת
דג בירקות
אורז
קוגל ת"א תוצרת בית
ביצים
רצועות טונה מטוגנות
מרציפן תוצ"ב
עוגה תוצרת בית .
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38
אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה
אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.
ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק
מה שממילא נותן לו אווריריות.
וגם-
א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך
(בלי ביצה ושומשום)
ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.
ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.
מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.
ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה
מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .
נפש חיה.לבצק
2 קילו קמח
4 כפות שמרים יבשים
1/2 1 כוסות שמן
1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )
כוס סוכר
2 כפות מלח
אופן הכנה:
שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.
מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).
מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח.
כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה
כ- 15 דקות
מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר)
אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.
גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות