חמתי.נחת רוח שלווה
שלום בנות, כתבתי כאן לפני יומיים על זה שאני רוצה לשמוח החודש באמת, ולשחרר בעיקר
וכשיבוא זה יבוא.
השבת חמתי שאלה אותי בפומבי את יודעת להחליף חיתול? עניתי לה שלא. אבל שאין לי בעיה של גועל או משהו.
פשוט לא יודעת כי אין אחיינים.
אחרי זה שמעתי אותה מספרת לאחת האורחות שפעם היא ראתה אותי מחזיקה תינוק של אחת האחיות של בעלי
והחזקתי אותו בצורה מצחיקה, וככ פחדתי.

ואיפשהו זה כאב לי בלב, כי אני מצפה ומייחלת לרגע שבו אחזיק את התינוק שלנו. שלי ושל בעלי.
ובתוך הלב נשאתי תפילה קטנה לבורא עולם, שאני אוכיח לה שאני אדע להיות אמא נפלאה! שמחזיקה את התינוק בצורה מושלמת. ולא עניתי לה, אמרתי לעצמי זו שעת רצון
תבקשי מבורא עולם..
זה נשמע אולי הזוי שזה פגע בי, אבל בתור אחת שמנסה להקלט משפט כזה יכול לשבור

והיא יודעת שאני לא משתמשת באמצעי מניעה, וגם מההתחלה חששה שיהיו לי בעיות כי אמא שלי עברה טיפולי פוריות, ופחדה שמא זה מדבק ואולי גם אני אעבור.
ועוד שאלות חסרות רגישות, כמו רמיזות בקשר למשקל
ודוגמה: תלמידה שלי הלכה למדריכת כלות, והמדריכה אמרה לה שאם היא רוצה להתחתן היא צריכה להשמין.

אני חושבת שהיא רואה אותי בתור פגומה, גם באתי ממשפחה אחרת משלה, וגם לוקח לי זמן להכנס להריון
זה מכאיב לי, עמוק.

אני לא רוצה לדבר על זה עם בעלי, כי רוב הזמן היא בסדר
אבל יש לה רגעים שהיא קצת פוגעת וקצת צינית כזאת.
ואני גם לא רוצה שזה יגרום להם לכעסים.
אויי... זה משפט ממש פוגע! בתי 123
כמה זמן אתם מנסים?
נראה לי שכשחמות מדברת ככה זה מגיע מחוסר ביטחון שלה
ברור שלמי שאין ניסיון עם תינוקות לא ידע להחליף או להחזיק כמו שצריך זה משהו שלומדים
בטוח תהיה אמא מצויינת
8 חודשים מנסים..נחת רוח שלווה
את תהיי אמא מצויינת עם לב ורגישות שיש לךמצפה לישועות
ואתם תזכו לזה ! בעזרת ה׳ במהרה
תפסיקי עם רגשות הנחיתות שלךים...

את בסדר גמור

גם אני לא יודעת לטפל בתינוק- אף פעם לא טיפלתי, גם לא שמרתי על האחיינים כשהיו קטנים או החלפתי חיתולים ודי בטוחה שאגעל מזה- זה טבעי

זה לא אומר שלא אטפל, זה אומר שאצטרך ללמוד

אותו דבר בעלי

וגם אני פחדתי כשהחזקתי תינוק קטן- להפך לדעתי זה מראה על איכפתיות ודאגה ליצור קטן ועדין מאוד.

איך זה קשור למה שכתבתי?נחת רוח שלווה
לא אמרתי שלא אהיה אמא טובה.
אמרתי רק שחמתי לא מפסיקה לשלוח לי עקיצות
שדי פוגעות.
את נפגעת כי מרגישה שאלו נקודות חולשה אצלךים...

אני אומרת לך שאת בסדר גמור ואין לך מה להרגיש פחיתות ואפילו לא בזה שמנסה להיקלט

חמות זה סיוט. וזו רק ההתחלה..נביעה
אחכ : "הוא רעב"
"החלב שלך לא מספיק"
"קר לו"
"חם לו... /לה.."
את לא xyz
ולא..
ולא..
זה נוראי.
חייבת להגיד לך- כן- לשוחח עם בעלך. חמות היא טיפוס.
וכאלה שמעירות- גועל נפש. כאילו עין צרה(מה נסגר??)
כאילו אני אמא לא טובה..
-אחרי 13 שנה!!!- ו7 ילדים!! עדיין היא מעירה לי, שתביני!!
לה יש 4 ילדים!!
🙄🤢
.
פעם אחת אושפזתי בהריון מחשש לוירוס- שבוע לפני ליל הסדר,חמותי התארח אצלי ואמרה לבעלי-יפה איך סדרת הכל, כשהיא-קרי אני-לקחה חופש."
ומי שנקתה הכל- מחודש שבט- הייתי אני.
החוצפה הזו.
לא היו לי מילים.
בעלי תמיד אומר לי-עזבי, היא מסכנה. רבה עם כולם. כמו רעל. רחמים.
.
זה שהוא מבין אותך- ואיתך- מאוד מועיל.
.
תהי חזקה...
לכבד- אבל לא להתארח הרבה זמן אצלם, מפאת ההתייחסות שלה. ביקורים קצרים, של שלום שלום,
"ידעתי שאת בהריון בגלל החזה שלך שגדל"
תודה באמת.
או השאלה בכל שיחת טלפון-
יש חדש???(יענו, היא בהריון??)
בקיצור, לא נלאה...
רק אני אומרת- ......
בהצלחה...
הערות עכשיו, הערות אחכ בעה בהריון, הערות אחרי הלידה, (לא ככה מחזיקים...ככה..- הכי קורע שהיא העיזה להעיר לאמא שלי...חח מצאה למי)
לא ככה לעשות גרעפס...
לא ככה להשכיב לישון..
אההה🤯
ובסופו של דבר היא אוכלת אותה- כי לא נעים להיות בקרבתה.

וואי נשמע כאילו אני כותבת על חמתי..מקורית 1
מעלה את חמתי.... 😮😮
לגמריי. למה לא ביררתי מראש🤣😆נביעה
ואיך אפשר לדעת מראש..........נביעה
כן הא? לפחות בעלך לצידךמקורית 1
בעלי מנסה להגן עליה בכל מצב למרות שמבין שהיא בעייתית..
לפותחת-הרבה נשים התברכו בחמות מאתגרות..חיוך
וגם אני..ואני חושבת שעם השנים למדתי לקבל, להבליג, ופשוט לא להתיחס, זה מאד קשה ואני גם נופלת לפעמים...אבל אני חושבת שענית לעצמך את התשובה, כשהיא פוגעת פשוט תכווני בלב את בקשותייך..מבטיחה לך שהרבה ישועות ראיתי בזכות חמותי...כולל את הילד הזה שזכיתי לקבל אותו אחרי שגם הרופא שלי אמר לי שאין לי סיכוי להיקלט, וב"ה קיבלתי אותו באופן טבעי...מההרגשה שלי זה הרבה קשור לקשר שלי עם חמותי
אוי ויי...שלומצ'
יקירה, תרשי לי למחות על ההכללה...מתואמת
"חמות זה טיפוס"/"חמות זה סיוט"...
ב"ה לא כל החמיות כאלה
בע"ה גם את בעצמך תהיי חמות, ואת תהיי חמות טובה, לא?
בקיצור - נשמע באמת סיוט מה שהולך אצלך, אבל זה לא בהכרח מה שקורה אצל אחרות, ואפילו לא אצל הפותחת...
^^^ לגמרי!מיואשת******
תשמעי זכית! בעלך מבין אותך ממש. מי מדבר ככה על אמא שלוכלה נאה
רוב הגברים שהאישה תגיד להם משהו שמפריע לה על אמא שלו, הוא ישר יתחיל להתגונן ולהצדיק אותה.
לקח לבעלי כמה שנים להודות שאמא שלו לא בסדר. ולהבין כמה היא פוגעת.

גם האמא/האחות/הדודה של האשה מעירה הערות כאלה לפעמים..חילזון 123
נכון שיש איזה מתח בסיסי בין כלה לחמות
אבל חלק גדול מכמה שזה יפריע זה כמה לוקחים אישית וברצינות כל מה שאומרים לך...
וגם כמה את בטוחה בעצמך...
אפשר להכניס לאוזן אחת ולהוציא מהשניה
ואוו, חמותי בדיוק אותו דבר...רימון א"י
וזה לא משתנה גם לא בעשירי...
בשנים הראשונות היה לי קשה מאוד, אבל עם השנים למדתי להתמקד בדברים הטובים שבה והיום אנחנו ממש חברות, ואני ממש אוהבת אותה ומעריכה אותה
בעיקר על כל העזרה והתמיכה.
מה חדש?, זאת שאלה שתמיד הרתיחה אותי כי למרות שביקשנו אלף פעם לא לשאול, כלום לא עזר, זה המשיך גם אחרי 20 שנה, וגרם לי תמיד לספר על הריון חדש רק כשאין ברירה ורואים.
ההורים שלי קבוע שואלים "מה חדש?"רק טוב!
בכל שיחה איתם.
מבחינתם, וגם מבחינתי, זה ניסוח אחר לשאלה מה שלומכם בפירוט יותר.
מעולם לא חשבתי ובטוחה שגם הם, על רמיזה להריון דרך השאלה הזו.
ברור, לא כל מי ששואל מה חדש, מתכוון לזה.רימון א"י
כאן יש לזה המשך, לדוגמא: יש חדש?, אני מחכה לבשורות טובות.... מה שלומה?
🙈איייייימיואשת******
ועל זה הייתי אומרת- ומה איתך???
אוי וי.
😬
שטויותאורוש3
הרבה מאוד לא יודעות להחזיק ולחטל מראש. לומדים מהר מאוד, אין לזה משמעות. היו לי אחים קטנים ובכל זאת לחטל ולטפל בניו בורן היה חדש ושונה.
תסנני את ההערות הרעילות. בע''ה בשורות טובות בקרןב!
את תיהי אמא מושלמת
הרבה דברים לומדים עם האמהות.רק טוב!
זה כואב ומעליב לשמוע שמדברים עליך ככה.
באמת שהבעיה לא אצלך.
יש לי גיסה שעד שנולדה ביתה הבכורה היא לא ידעה להחליף טיטול. מה לעשות, היא נולדה הכי קטנה במשפחה שלה.
ועל אחים שלי צחקנו כשאני ילדתי את האחיין הבכור, שהם מחזיקים אותו כמו ספר תורה- איך ששמו להם ביד, נזהרים לא לזוז בתנוחה שלא נוחה להם. אל דאגה, היום הם יודעים טוב מאוד.

אז תרגיעי אותה בחזרה, שכשהקב"ה יחליט לתת לך ילד, הוא ידאג גם שתלמדי את מה שאת צריכה.
נשמה, משו מהלב ממני אלייך..אנונימית לרגע1
גם אני התחתנתי עם מישהו שמגיע ממשפחה שונה משלי, והרגשתי את הניכור ממש בהתחלה
בהתחלה חשבתי שאולי יש בי משהו שצריך להשתנות ולאט לאט הבנתי שזה לגמרי שלה!!
היא חושבת שאני כך? זה שלה!
היא מדברת כך? שלה לגמרי!
למה שאסחוב על גבי מסע כבד כל-כך שלא נוגע אליי בכלל?

ממש שחררי מזה..

יש לך בעל שאת אוהבת והוא אותך. אין טוב מזה!!!
ואתם לא מחכים.. אתם מתקרבים, צועדים אל היעד.

יגיע גם יגיע. ובהכי הכי שיש!!
כל הכבוד לך!אמא ל6 מקסימים
את נהגת הכי נכון שאפשר.
במקום לענות - שתקת וניצלת את שעת הרצון הגדולה הזו לתפילה. כמה כוח צריך בשביל לשתוק! ואת גם לא משתפת את בעלך. והעיקר, זה זכרת לנצל את השעה הזו לתפילה. בטוח שה' ישמע לתפילתך, ואז תוכיחי לחמותך וגם לעצמך שאת אמא מצוינת, ויודעת להחליף ולהחזיק ולעשות כל מה שאמא צריכה לעשות.
רוצה לחזק אותךאמא בניסים
כשמאד רציתי תינוק, לפני כמה שנים, מישהי נורא פגעה בי. ממש שנאתי אותה בליבי. היא השפילה אותי בלי סיבה. וישבתי בחדר בעבודה ואמרתי ריבונו של עולם הנעלבים ואינם עולבים שומעים חרפתם ואינם משיבים עליהם אומר הכתוב ואוהביו כצאת השמש בגבורתו. באותו חודש הטיפול שלנו הצליח אחרי הרבה מאד טיפולים.
מאז... פינה חמה שמורה לי אליה בלב. היא היתה שליחה. זה שה' גילגל חובה עי חייבת זה עניין שלה מול ה'. אבל בשבילי היא השליחה.

ולגבי עצם הדברים שנאמרו, מאד מאד מעליב מה ששאלה חמתך. ואני בזמנו גם לא התביישתי לענות ולהוסיף שלא. אני לא יודעת לחתל כי אומנם יש אחיינים אבל אני ניגעלת. ואמרו לי את כזו אסטניסטית איך תתני לתינוק להתקרב אליך וללכלך אותך? עניתי שזה יהיה שלי! ואני אוהב את זה ואתחבר לזה.
היום אני אמא. עדיין אסטניסטית ואולי זה אפילו עבר בתורשה... אבל... הילדים מטופחים. נקיים. שמחים. ואהובים.
והיום... חמתי מעריכה את דרך הגידול שלי ושואלת כל מיני עצות. ולפעמים אפילו מתביישת לידי באיך שהבנות שלה מתייחסות לילדים שלהן.
למדתי שהשתיקה כל כך יפה. יותר מאלף מילים.
תאמיני בעצמך. אל תתני לאף הערה פוגענית לערער אותך. ומניסיוני, לא באמת יועיל לך לשתף את הבעל זה יכול רק להחמיר את התחושה שלך אם הוא יצדיק אותה בכל מיני אמירות של חובת כיבוד אם.

.
חיזקת גם אותי, בלי שיהיה לי קשר כל מילה פנינהמק"ר
מדהימהאמון מחדש
וואו, כתבת מדהים!רק שאלה לי
אשרייך, אין לי מילים.
וואו אכן חיזקת! תודה לךנחת רוח שלווהאחרונה
וואי, נשמעת נוראיתחני 28
תשתדלו להתעלם כמה שיותר,
ובטח לא לחיות בתוך הרגשה שאת צריכה להוכיח לה שאת תהיי אמא טובה וכדו'. את טובה ומוצלחת כמו שאת, ובטח שתהיי אמא מוצלחת והכי מדהימה בעולם!
ובטח ובטח שלהחזיק תינוק זה לא מהווה סימן אם תהיי אמא טובה או לא...

בקשה לי- אל תסתירי דברים מבעלך. לשאת בנטל לבד זה כל כך קשה. זה גם לא מחייב שלשתף אותו זה אומר "ללכלך" על אמא שלו. זה בעיקר לשתף את הרגשות שלך, מה חווית. שיתמוך בך. שתהיה יחד בזה, ולא לבד.

לגבי ההשמנה- הייתי עמוק בתוך זה. בהריון הראשון לקח לי הרבה זמן להיכנס להריון. והייתי בתוך תסבוך על המשקל שלי. אני מאודד רזה. בקטע שרופאים רואים את הbmi ויכולים להיבהל. וניסיתי להשמין ומה לא. בסוף נכנסתי להריון בעזרת טיפולים ב"ה ונולד בת מהממת.
בהריון הנוכחי, נכנסתי להריון באופן טבעי יחסית מהר. ב"ה. והחודש שנכנסתי בו להריון היה דווקא בחודש שהייתי הכי בשפל מבחינת משקל, רזה בטירוףף (היה לי חודש של וירוסים בבטן, וירדתי כמה קילוגרמים נוספים).
מה שאני רוצה לומר, שלמשקל יש חשיבות מבחינת המלצות, אבל ממש לא מחייב. יש רזות ושמנות שנכנסוץ להריון ללא קושי. השאלה היא אם את מקבלת מחזור סדיר, בריאה בגוף וכו'.
ואני לא יודעת כמה זמן את ממתינה, אבל נשמע שמעסיק אותך. אם עברה שנה מהחתונה, זה הזמן לפנות לרופא פוריות נראה לי.
בשורות טובות!
זה פוגע.. חמות וכלה זה נושא רגיש.כלה נאה
ולא תמיד זה מרוע של החמות. היא יכולה לומר לבת שלה אותו הדבר בדיוק והבת לא תיפגע.
רק שהן לא מבינות שכלה זה משהו אחר וצריך רגישות יותר.
וגם זה קשור לאופי. אם יש לה אופי ציני אז בכלל..
אשרייך שאת לא עונה ומנצלת את זה לבקשות.
את תזכי בע"ה. לא צריך להלחץ זה יבוא.

בקשר לבעלך, אני כן הייתי משתפת אותו.
לא בקטע של עצבים על אמא שלו. אלא יותר של פגיעה.
לשמור בלב זה לא טוב. אחר כך יהיה לך כזה אוסף עליה שאם תתפרצי לו פיתאום הוא לא יבין מאיפה זה בא לך.
וגם לקבל תמיכה ועידוד.
יקירה, אני מזווית אחרת. זה לא נשמע כאלו דברים נוראייםמיואשת******
ואת בתקופה רגישה והכל פוגע
ואני אומרת את זה בגלל שהייתי בדיוק כמוך. הייתי במקום הקשה והכואב וכל משפט שאמרו לי צרב וכאב והיה פשוט נורא
היום אני משחזרת חלק מהדברים ומבינה שהם לא נאמרו בצורה רעה ולא היו פוגעים בי אם לא הייתי בתקופת טיפולים רגישה
אז תנשמי עמוק, תשתפי את בעלך לא ממקום של - אמא שלך מגעילה. אלא ממקום של- קשה לי משפטים כאלו גם כשזה לא נאמר בכוונה רעה, מאד נפגעתי.
למה? כי מצד אחד את צריכה לשתף את בעלך בחיים והכאבים שלך זה חשוב לקשר שלכם
ומצד שני את צודקת כשלא רוצה לגרום לכעס בינהם
חמות וגם כלה הם לא יצורים מושלמים. לאורך השנים נפגעים ו--- גם פוגעים. וכולנו נהיה גם חמיות בסוף. צריל לזכור גם את זה.
נכון שיש למנות בלתי נסבלות אבל הרב רגילות. נשים נחמדות שלפעמים אומרות דברים לא לענין וגם משתדלות להתחשב אבל לא צמיד מצליחות.

בע״ה שכל מה שאת שותקת ולא עונה יצבר לזכותך ויהיה לך במהרה הריון קל בריא ומשעמם
חיבוק גדול. זה באמת קשה
תגידו רק אני תוהה מה מסבירים לפעוטות בזמן צפירה?ממתקית

מדמיינת את הבן שלי לא מבין מדוע לא רצים לממ"ד...
פתאום כולם נעמדים. 
גילאי שנתיים -שלוש, איך מסבירים להם?

שאלה טובה בעידן של ילדי המלחמהיעל מהדרום

לק"י

בגיל 3 אפשר יותר להסביר שזו צפירה אחרת, לא אזעקה.

זה גם נשמע טיפה אחרת (למרות שבחג יצא לי לשמוע אזעקה במקום אחר, וזה באמת היה דומה יותר לצפירה).

לגיל שנתיים הייתי גם מסבירה. ואומרת תוך כדי שזו לא אזעקה. לא יודעת מה יבין, אבל לא יזיק.

אם יש ילדים שעלולים לפחד, אז אולי לשים להם מוזיקה בקול או משהו שיסיח את דעתם.

ותודה שהזכרת לי לדבר על זה עם הילדים שלי. למרות שבטח יסבירו להם בגן.

שנה שעברהכורסא ירוקה

אנחנו אמרנו שזה שופר כדי שכולם יחשבו על אנשים שהם מתגעגעים אליהם, וזה נשמע שונה מאזעקה, והסברנו קצת את ההבדל בצליל.

כל פעם לפני צפירה תזכרנו אותם

אפשר להסביר מראשעוד מעט פסח

ואפילו להשמיע מיוטיוב.

בגדול, אזעקה היא עולה יורדת, וצפירה צליל אחיד, אז אפשר עם היד להמחיש את ההבדל (הרי כשהילדים מחקים אזעקות הם יודעים לעשות את זה מצוין)

ולשחק ב'מה שומעים עכשיו?', או ב'בא נעשה צליל של אזעקה/צפירה'.

למה לא להיכנס לממד וזהו?שושנושי

אני הייתי נכנסת כדי לא לבלבל אותו.  

בפועל כנראה שאשים מוזיקה או הסחת דעת עם משהו מרעיש אחר.

לא רוצה ליצור אצלו התלבטות לפי סוג הצפירה, מתי כן ומתי לא. 

אם הילדים במסגרתהשם שלי
לא יכנסו איתם לממ"ד.
צודקת לא חשבתי על זהשושנושי

אכין אותו באותו בוקר לפני הגן

או שלא, אולי פשוט נזרום עם הסיטואציה

גם ככה הוא לא נבהל מאזעקות. כן באסה לי בשבילו שלא יתאכזב כי ממש אוהב את הפעילות בממד 🤣

אני בעצמי לא בטוחה שלא ארוץ למקלט בטעות🫥טארקו
לגמרי...אני קופצת מכל מיני רעשיםיעל מהדרום

לק"י

שמתי לעצמי תזכורות 10 דקות לפני הצפירות. וגם אז בטוח זה יקפיץ אותי.

יש הרבה סרטונים ביוטיוב עם הסבר בנושארוני 1234
מציעה לגגל ולבחור אחד שמתאים לכם
יש סרטון מהמם בדיוק לזהאמאשוני

כדאי לתרגל בזמנים רגועים.

אחפש בהמשך

זה הקישוראמאשוני

עכשיו רואה שיש עוד כמה סרטונים עם אותו רעיון.

עם זה השתמשתי אצל כמה ילדים. עשינו כמו חידון, וזהו הם זיהו ועבר בשלום.

קודם כלoo

לא כדאי לרוץ לממד אלא ללכת בנחת

ואפשר לומר בפשטות תהיה היום 'צפירה'

צפירה היא לא אזעקה

היא רק דומה

ועומדים כשיש צפירה

אפשר גם להוסיף הסבר למה יש צפירה

הלוואי שהשנה סוף סוף יבטלו את הצפירה!!מתואמת
אני כבר שנתיים או יותר מדברת על זה...

בכל אופן, אפשר להדגים לו איך אזעקה נשמעת ואיך צפירה נשמעת, ואז להסביר שכשיש צפירה לא הולכים למרחב המוגן אלא עומדים.

באמת הבן שלי בן 7 אמר לי שהשנה אין צפירהאני=)

כדי לא להבהיל את החיילים... אחרי בירור קצר הוא הודה שהתבלבל עם זיקוקים ביום העצמאות (או נפצים בפורים) קיצר שמע שיחות של מבוגרים ועדה קצת סלט.

אבל באמת צפירה עלולה להבהיל מאוד. מצד שני- יש לך פתרון לזה? הצעה אלטרנטיבית ליום הזכרון גם?

כן, איזשהו שיר מוסכם מראשמתואמת

(ווקאלי, כדי שיתאים גם למחמירים)

שאותו משמיעים ברמקולים במקום הצפירה...

או עדיף - פרק תהילים... אבל מניחה שזה לא יקרה, מחשש הדתה

קיבלתי את זה, מודה שלא פתחתי...כבת שבעים
אני באמת לא מבינה כל פעם מחדש למה עוד לא ביטלופה לקצת

את הצפירות האלה.

בשביל החיילים כולם מדברים שצריך לוותר על זיקוקים וכל הדברים האלה

ומה עם הילדים? הם לא חשובים?

בשבילם כדאי מאוד לבטל את הצפירות האלה.

אני אומרת לילדים שיש צפירה ולא אזעקה, מסבירה איך זה נשמע ואומרת שזה כדי להזכיר לנו את החיילים שנהרגו כדי לשמור עלינו ושכל עם ישראל ביחד יקרא פרק תהילים לזכותם באותו זמן.

מתי זה?שירה_11אחרונה
חורג מהמקובל וכותב כאןפשוט אני..

בשביל לספר על חידוש מעניין וחשוב:

מעתה, כל זוג עם אחת מהמוטציות בגן BRCA (לא משנה מי מבני הזוג נושא את הגן), זכאי ל-PGD על חשבון קופת החולים.

מה זה אומר?

שאם רוצים ללדת ילדים ללא הגן הזה, אפשר לעשות תהליך של הפרייה מלאכותית. בבית החולים יעשו בדיקות גנטיות לכל העוברים עוד לפני ההחזרה, ורק עובר שלא נושא את הגן הזה יוחזר לרחם. התהליך עצמו קיים כבר שנים רבות ואין בו חידוש, אך ללא מימון הוא עולה עשרות רבות של אלפי שקלים ולכן עכשיו יש בשורה של ממש.

שמח להגיד שיש לי קשר להחלטה הנ''ל.

החלטה שתחסוך מאות אלפי שקלים למדינה על כל תינוקת שתיוולד ללא הגן הזה ולכן לא תחלה בסרטן,

החלטה שתמנע הרבה צער, אובדן וכאב דורות קדימה.

תודה, כמה שאלותחושבת בקופסא

נראה לי שזה יהיה רלוונטי רק לזוגות עם מספיק מודעות לעשות ברור גנים מקיף לפני תכנון הריון, שזה לצערינו לא כמו גדולה של אנשים.

זה גן שמוצאים בבדיקות סקר גנטי רגילות של קופת החולים, או כחלק מבדיקות גנטיות פרטיות כמו אקסום גנטי וכו'?

לכמה ילדים המימון הזה תקף? שניים, כמו בטיפולי פוריות רגילים?

תשובותפשוט אני..

א. יש יותר ויותר מודעות לעשות בדיקות גנטיות לגן הזה ספציפית, בעבר הבדיקה לא הייתה בסל הבריאות, אחר כך הוסיפו לכל מי שיש את הגן הזה במשפחתו, אחר כך לכל האשכנזיות, ומזה כמה שנים שהבדיקה כלולה בסל לכל אדם.

ב. הגן הזה כ''כ אלים, שבדרך כלל משפחות עם הגן הזה יודעות על כך, או לכל הפחות יכולות לחשוד. עם כ-90% לפתח סרטן אצל נשים וכ-30% אצל גברים, קשה להסתיר את קיומו של הגן.

זה כמובן לא אומר שאין צורך להיבדק אם אין סרטן במשפחה.

ג. לכאורה המימון תקף לשני ילדים, אבל:

אם אשה לוקחת הורמונים, עוברת שאיבת ביציות, הפריית מבחנה, ואז מגלים למשל שיש 10 עוברים שלא נושאים את הגן - אז המדינה ''בלי כוונה'' כבר מימנה 10 עוברים.

אולי בהחזרה של השלישי (כלומר אחרי שתי לידות מוצלחות) יהיה צורך לשלם, אבל החזרה זה החלק הכי זול בתהליך. החלק היקר מאוד הוא הבדיקה הגנטית והשאיבה, ואת זה עושים לכל כמות של עוברים שמצליחים להפרות, באותו המחיר. כלומר לבדוק 20 עוברים עולה כמו בדיקת עובר אחד.

ואף אחד לא יגיד לאשה ''הצלחנו למצוא 10 עוברים בריאים אבל רק 2 על חשבון המדינה, אז תחזירי לנו 80% מהעלות''. אין דבר כזה.

בנוסף, אשה שכבר יש לה ילדים אבל בלי השיטה הזאת, יכולה להיות זכאית כל עוד לא הוכח שהילדים שלה אינם נושאים את הגן. אבל לגבי הפסקה האחרונה זה יותר טריקי ואולי לא יהיה אישור אוטומטי, אולי צריך להתווכח וכו'.

לגבי א. אתה בטוח? זכור לי שזה לא לכולם בסליעל מהדרום
לק"י

או שיש רמות סבסוד שונות?

טוב הבנתי שזה תלוי קופהפשוט אני..

רק אשכנזיות ואתיופיות זכאיות אוטומטית, השאר צריכות לקוות שהקופה תאשר.

לגבי ב,Sheela

חשוב לציין שמקרה של 10 עוברים בריאים הוא חריג ובגדול בגדר נס

אחרת נשים מתחילות את התהליך ומתאכזבות להגיע לעובר 1 או שניים. זה לא תהליך כזה קליל כמו שזה נשמע על אף שהוא חשוב ומציל חיים. 

רציתי גם לכתוב...קופצת רגע
@פשוט אני.. לא יודעת את מי אתה מכיר שיצאו להם עשרה עוברים בריאים משאיבה אחת אבל זה לא שכיח...

והתהליך בהחלט לא פשוט בכלל, מורכב יותר מ ivf 'רגיל'. אבל כמובן חשוב מאוד אם יש צורך... 

וואי סליחה!פשוט אני..

ממש לא התכוונתי לתת תקווה שיהיו 10 עוברים אחרי סיבוב אחד,

התכוונתי רק לתת דוגמה בקשר לשאלה על עלות התהליך, ולהסביר שהבדיקה הגנטית תהיה בחינם לא משנה כמה עוברים טובים יהיו, כל עוד עדיין לא היו 2 לידות תקינות.

ממש סליחה אם לא הייתי מספיק ברור

אני נבדקתי במקרהאבי גיל

אחרי שנולדו לנו ילדים

ולאף אחד ברוך ה' לא היה סרטן במשפחה קרובה נבדקתי רק בגלל שאני אשכנזייה וחברה המליצה לי

והנה יצאתי נשאית. האמת לקחתי מאוד קשה ...

ממש ממש ממליצה להיבדק לכל אחת גם ללא היסטוריה משפחתית

נשמע נהדר, תודה שסיפרת!מכחול
וואלה מענייןשלומית.

2 מחשבות שעלו לי:

1. האם זוגות רבים יהיו מעוניינים להשתמש באופציה הנ"ל? כי להכנס לטיפולי פוריות עבור זוג ללא בעיית פוריות נראה לי דורש אומץ והתגייסות מיוחדת. כמובן שאם הגן הפגום הוא מחלה שגורמת לנכות קשה כבר בעוברות ובתחילת החיים הרבה אנשים כן בוחרים במסלול הנ"ל אבל בסיטואציה הזו זו סוג של בחירה "אקסטרא"

2. במחשבה שנייה, אם אחוז גבוה מנשאי הגן אכן יבחרו להשתמש בתהליך אז תוך דור או שניים נוכל לראות ירידה חדה בתפוצה של הגן הנ''ל... אבל באמת זה דורש מהזוגות "לטעת חרובים"...

בכל מקרה ידיעה חשובה, תודה 

יכולה להגיד על המשפחה של בעליאורחת רבתאאחרונה
יש לו כמה קרובות משפחה שנפטרו בגיל 40+..  אז במשפחות כאלה אני חושבת שלא תהיה הרבה התלבטות...
התקן מירנה השפעותיוחנוקה

אשמח לשמוע מנסיון חויות חיוביות או פחות עם התקן מירנה.

בפרט אשמח לדעת איך הוא משפיע על מצב הרוח.

האם זה כמו הריון? כמו גלולות? כמו גלולות משולבות?

ושאלת בונוס- איך הוא משפיע על התאבון והמשקל...

תודה רבה רבה!!

אני מרוצהשושנושי

לא משפיע עליי בכלל לעומת זאת הריון וגלולןת יסמין עושים לי רעעעע.

היה לי כתמי הסתגלות להרבה זמן, וגם דיי הרבה זמן כתמים אחרי מחזור עד שמצליחה לעשות הפסק.

לאחרונה,

לוקחת בימים הראשונים של המחזור 2 ויטמין סי שמעתי שזה עוזר - ב''ה שני מחזורים אחרונים לא היו כתמים.

יכול להיות שלא ''תסבלי'' מכתמים כמוני, אני אחת שבאופן כללי סובלת מזה. בלי קשר להתקן. 

כן הענין של הכתמים אני מבינה שזה אישיחנוקה

ומקווה שיהיה טוב

כי אני רוצה לשים מירנה כדי לא להאסר כל חודש...

פועה אומרים שאם זה לטווח ארוך אז זה אמור להיות 'שווה' את תקופת ההסתגלות.

אבל מאד חוששת מההשפעה ההורמונלית

אז תדעי שאחרי שהסתבכתי עם זהשושנושי

אחרי שהתחלתי עם הויטמין סי ב''ה שיפור מדהים.

אני גם קיוויתי לחסוך מחזורים, מקבלת בערך אחת לחודשיים

מבחינה הורמונלית לא הרגשתי כלוםפרח חדש
אצליDoughnut

מצב רוח מצוין ממש לא מורגש מהבחינה הזו.

יש מצב שמשפיע על החשק.

אבל לא מתקרב אפילו להשפעה של גלולות.

אני כבר פעם שניה איתו ומרוצה ממש.

מתכוונת שמעלה את החשק?שושנושי

כי אם חושבת על זה, נראה לי החשק עלה לי מאז ההתקן.

למרות שתכלס זה משתנה אצלי בתקופה של החודש, כמו שצריך להיות. 

הפוך חחDoughnut
לא השפיע על מצב הרוחעוד מעט פסח

בכלל, רק עם ההתקן אני מרגישה 'אני' לאורך זמן, בלי הריונות, מחזורים וגלולות ששיבשו אותי בצורה קשה.

על משקל דווקא אולי הוא כן השפיע, כי באמת יותר קשה לי לחזור למשקל שלי לעומת בתחילת הדרך, אבל יכול להיות גם שזה קשור לגיל.

עןנהעם ישראל חי🇮🇱

חויה שלילית ,גרם להמון דימומים ,לא הצלחתי להיטהר במשך חודשיים . גרם לדלקת ברחם .

מעבר לזה אין לי עוד מה להוסיף

בהצלחה 

לי יש נסיון עם התקן הורמונלי אחר(קיליינה)טארקו

כמעט ואין השפעה רגשית-הורמונלית, זה דיי שטוח.

לעומת גלולות/גלולות משולבות/הריון זה ממש כמעט ולא.

בכללי ממליצה, זה אינדיבידואלי אבל לי זו המניעה שהכי התאימה עד כה.

לא התחברתי בכלל.אכזב אותימחכה עד מאוד

כתמים בלי סוףףףף

אח"כ ווסת מבולגנת

חוויה חיוביתאמאשוניאחרונה

התחיל עם כמה חודשים של כתמים גדולים יותר או פחות

היה צריך לתמרן כדי לא להיאסר והצליח.

ומאז שקט.

מבחננת מצב רוח השפיע ממש בקטנה. קשה להשוות למצב רגיל כי אין רגיל. גם בתקופה של ההתקן הלא הורמונלי יש תקופות של אפ ודאון. זה טבעי.

לא מתקרב להשפעה של גלולות.

לגבי תיאבון כן עורר לי את התיאבון. חייבת לאכול משהו לפני השינה.

עליתי כמה קילו והתאזן. כלומר זה לא במגמת עליה תמידית.

היו לי תופעות לוואי נוספות בהתחלה.

מעט בחילות, כאבי ראש. מיגרנות, רגישות לריח.

תופעות הורמונליות אבל הורגש די מינורי.

נניח הייתה לי בחילה, אז אכלתי משהו מתאים. זה לא כמו בהריון שצריך להיזכר איך נושמים מרוב בחילה.

כן/לא לימודיםמולהבולה

אין הפסקת אש

אז מה הלאה 🥺

רגע מה אני לא עוקבתרקלתשוהנ

נגמרה ההפסקת אש ?

קמתי מחלום שיש התראה... שזה בעצם סיוט ולא חלוםמולהבולה

ואז אני רואה בחדשות שאין הפסקת אש/הסכם

יואו אחותיייייניק חדש2

בערב שבת גם חלמתי שיש התראה

זה היה כ"כ מוחשי שרק חיכיתי למוצש לבדוק את הפלאפון

מדינה בטראומה

חחח ממששמולהבולה
כל עוד פיקוד העורף לא שינה את ההנחיותנירה22
אני לא רואה סיבה לא לשלוח
עדיף לתת להם קצת שגרה לפני שתופר שובנירה22
גם בשאלה הזאתראשונית

אין לי אפשרות לא לשלוח למטפלת היום, אבל רועדת מפחד כי אין לה מרחב מוגן, אוף!

ואני עובדת מחוץ לעיר שלי

אם זה יתחמם אז בעלי כן בסביבה וילך להיות עם הבייבי

גם אני כךמולהבולה
ויש לי נסיעה יחסית ארוכה מחוץ לעיר אבל אמורה לחזור מהר
אני רק מדייקת כדי לא להלחיץפרח חדש

לא אמרו שאין הפסקת אש.

לא הגיעו להסכמות בינתיים..

הפסקת האש עדיין בתוקףבוקר אור

אים הסכמה הכןןנה שאיראן וארהב מנסות להגיע להסכם רחב לאחר הפסקת האש של שבועיים

זה לא אומר כלום לגבי עכשיו 

קראתי שישראל נערכת לתקוףמולהבולה

מתקני אנרגיה

עניין של זמן כנראה

אני מקווה שיתנו לי עד שלישי לפחות🤭המקורית
אם אפשר עד סופשבוע 😁מולהבולה
לוקחת גם!המקורית
בטח לשלוחניק חדש2

הפגיעה הנפשית שלהם אם שוב ישארו בבית גדולה מאשר הסיכוי שיהיו אזעקות

וגם אם כן יראו הערכות.

תשלחי בלב שלם ושמח🩷

שלחתי בלב שלםמולהבולה

עם הסברים והרגעות...

נקווה לטוב גם אני בטראומה כבר

למיטב הבנתי, בינתיים הכל חלק מאסטרטגיית המו"מריבוזום

בכל זאת אנחנו עדיין בתחילת השבועיים שסוכמו. גם עזיבה של המשלחת והתארגנות להמשך לחימה הם מסרים לגבי הקווים האדומים והכוונות של האמריקאים.

עוקבת ומודעת שלא מדובר במצב יציב, אבל מוקדם לומר שהפסקת האש נגמרת ולא יהיה הסכם.

באופן אישי החזרה לבית הספר ולגן ממש עשתה טוב לילדים שלי, וממש בריאה להם. לכן בהיבט הצר שלי מקווה שיהיה שקט ממושך... אבל יודעת שיש שיקולים חשובים יותר כמובן. בעיקר תפילות שהקב"ה שבסוף בידו לב מלכים ושרים יכווין הכל לטובת עמו וארצו.

האמת אני גם שמחה שחזרו אבלמולהבולה
בשביל שעוד כמה חודשים או שנה שוב תהיה מלחמה,זה פחות.....
פרשנות בשקל שלי, שנראית לי הכי הגיונית...כבת שבעים

יש להם שבועיים. למה שהצדדים יתפשרו כבר עכשיו?

כרגע כולם עושים שרירים ומתעקשים על הכל, ככל שייגמר הזמן יתחילו להתרכך.

בעז"ה נתפלל שיהיו רק החלטות נכונות וטובות 🙏 

הפסקת האש עדיין קיימתטארקו
חלק מההתנהלות בדיונים כאלה כוללת שרירים שכל צד מושך לצד שלו, פיצוצים קטנים וכד'

שולחת למסגרות, עם הרבה תפילות, הבנה שלא הכל בידיים שלנו אבל בנתיים מחזיקים את השגרה השברירית שקיימת.

מסכימה איתךמולהבולהאחרונה
הבן שלי בבכיות וצעקות כמו ב01/09זוית חדשה

לא רוצה ללכת לגן

סיוט

גם אצלי בערך. שאלתי את הצ'ט מה לעשות וזה די עזרירושלמית במקור
לי לא ..זוית חדשה
קשוח. מקווה שיעבור בטוביעל מהדרום
אני כל-כך מבינה אותושושנושי

תחשבי כמה כיף היה לו להיות איתך בזמן הזה. הילדים צודקים. החזרה לשגרה יכולה להיות ממש מאתגרת.

חיבוק גם לך - בטח את רק רוצה קצת שקט. 

ברור, אבל מה אני אעשה 😕זוית חדשה
קודם כל להבין, להיות שם בשבילו כשיחזורשושנושי

לא להכביד, מספיק היה לו קשה.

אני מאמינה בזה שברגע שאת איתו בקושי זו כבר הקלה.

אתם תעברו את זה, כמה ימים וזה מאחורייך. 

אין פיזית מה לעשותoo

זה קשה לו להיפרד

מזכיר לי שלפני 7.10 במשך חודש שלם הילד בכה כשהבאתי אותו לגן

וזה היה חוסר אונים כי הוא היה מפסיק אח"כ

אבל בוכה כל יום רבע שעה

ואז 7.10 ולא היו לימודים

ואז שחזרו הוא היה כ"כ מאושר שהוא שכח לבכות

וככה זה הסתיים

זה לא תלוי במשהו ספציפי אלא בתחושות פנימיות שלו

שהוא צריך לעבור איתם תהליך בקצב שלו

(ועם חוסר אונים שלך 🙁)

כן...זוית חדשהאחרונה
ממששירה_11
‏ותוסיפי לזה שעד שהם התרגלו עוד פעם מלחמה אני כבר מתחרטת ששלחתי אותה
כן, אבל יש ברירה? צריך לעבוד...זוית חדשה
חוזרת עוד חודש מחופשת לידה ☹️התלבטות טובה

יודעת שיתמעט לי החלב ופחות מתאים לי שאיבות בעבודה.

רוצה להתחיל לאגור במקפיא.

איך עושים את זה? אם אני שואבת זה לא לוקח מהחלב של התינוק עכשיו? מהארוחה הקרובה?

אפשר לשאובאיזמרגד1

חצי שעה-שעה אחרי ארוחה, ואז החלב מספיק להתחדש לארוחה הבאה.

ואם תרגילי את הגוף במשך כמה ימים שאת שואבת פחות או יותר באותה שעה הוא יתחיל לייצר חלב בשעה הזאת

תודה!התלבטות טובה

כ"כ אין לי כוח להתעסקול הזאת..

אבל חשוב לי ממש

תשאבי בבוקרנירה22
אז יש הרבה חלב
אחרי הנקה ראשונה?התלבטות טובה
או בכללי?
עדיף אחרי ההנקה הראשונהנירה22
ככה נראה לי
תודה על העזרה!התלבטות טובהאחרונה
מחפשת רעיון לשם שני, כשהשם הראשון אמונהשלומית2

ודווקא בסדר הזה,

כי בסדר ההפוך כקאמונה שני יש לנו מלא רעיונוצ

לקרוא בשני השמות?השם שלי

כי אם לא מתכוונים לקרוא קבוע בשניהם, לא חייב שהשמות ממש יסתדרו.

צירופים ששמעתי עליהם:

אמונה יהודית

אמונה אסתר

אוליריבוזום

אמונה תמה

אמונה זכה

(מכירה תמה וזכה כשמות, אבל לא בצירוף)

מכירה מישהי באחד מהשמות האלה..😍ואילו פינו
גם אנישומשומונית

מעניין אם אותה אחת....

גם אני 🤭רקאני
לאחת הבנות שלי קוראים אמונהמתיכון ועד מעון

והשם השני שלה לא קשור בכלל

בעיני זה שם עוצמתי גם בלי תוספת

סתם לסקרנות- למה אתם רוצים שם שני?יעל מהדרום
אמונה שרהנפש חיה.

אמונה חיה

אמונה יסכה

אמונה מעיין

אמונה תחיה

אמונה טל

אמונה תחיה, אמונה טליה, אבל האמת היתי מוותרתפה משתמש/ת
על שם שני אלא אם לא מאוד בישמוש כי זה ארוך בעיני ולא קל להגות

כמובן כשם שני יש אינסוף אפשרויות 

אמונה מריםחלושי
אמונה תמימה, אמונה תקווה, אמונה אורה, אמונה הדסה,נחלת

אמונה יהודית,  אמונה שירה, אמונה גאולה, אמונה נחמה, אמונה רינה. אמונה אסתר......

מזל טוב!!!!

גם אמונה כנה, מתהילים. ואיך לא: אמונה חנה!נחלתאחרונה
שם לבתאנונימית בהו"ל

אשמח לרעיונות לשמות לבת בסגנון של:

נעמה, אביגיל, תמר, יעל, מיכל

לא חייב להיות תנ"כי, אפשר גם קצת יותר מודרני אבל בסוף כן מחפשים שם יחסית שמרני

מעיין, אמונה, איילהיעל מהדרום
גפן, רותיעל מהדרום
מנסההשם שלי

אלישבע

אילה

הדסה

שירה

שני

אודיה, אמונהמתיכון ועד מעון
אביטלרקאני

אוריה

מרים

נעמי, אורה, שירה, רעות, רות, נעה, נגה, רינה, רננהטארקו
מה המשמעות שאתם רוצים? חשבתם?
רות אחינעם הדסשלומית2
ספיר, עדי, הלל, אורי, הילה, אוריה, הודיה, צופיהצפורה
מעין,שהר,עדן,עדי,תגל,הלל, גפן, תאיר, נהורא, שחר,טלפה משתמש/ת
אפרת, נוגה, אלישבע, רעות, שלומית, רחלרק טוב!
טליה, רבקה, רות, נעמי, לאה, תהילה, הודיה, הלל, נועה
איילה, רבקה, נעמי, רות, רחל, אחינעם, אלישבע, שירהשיפור
ליבי,יהל,תהל,איילה,מילכה,נועה,אבישגעם ישראל חי🇮🇱
רותהדריםאחרונה

אולי יעניין אותך