ערב טוב לכולם,כמוני כמוך

נעים מאוד, אני חדש ישן כאן.

מחפשים קורס הדרכת הורים באיזור שכמה שיותר קרוב לשומרון, אבל לא באמת יודעים לאיזה סוג ללכת - שפר/אדלר/משהו אחר?

אשמח לתובנות שלכם...

לא שפר ולא אדלר...אדרת7

אם יש לכם באזור משהו של לייף סנטר, זה הכי מומלץ, לדעתי.

תודה על התשובה כמוני כמוך

אשמח לקצת פירוט + אם את ממליצה מנסיון אישי?

אני לא יודעת עד כמה אצליח להסביראדרת7

בגדול זו גישה שנותנת מקום ולגיטימציה. לא שוללת את מה שהילד מרגיש, לא שוללת את מה שההורים מרגישים, לא מעמתת בין זה לזה אלא חותרת להבנה הדדית. זה יוצא דופן כי במציאות שסביבי אני רואה הרבה שמציגים את זה כך שאו שההורים ישלטו בילדים, או שהילדים ישלטו בהורים. והתפיסה הזאת ממש לא מוצלחת בעיניי, ולא הכרחית. אפשר לחתור לשיתוף פעולה ממקום של אהבה וכבוד, זו לא אשליה אוטופית... ואני גם רואה הרבה גישות חינוכיות שמתמקדות רק במישור של ההתמודדות עם הילד, ומתעלמות ממה שההורה חווה באותו זמן, ובעיניי זה פספוס עצום, כי איך שההורה מרגיש משפיע מאוד לעומק על איך שהוא מגיב, יותר מכל אמונה שכלית שיש לו.

מצרפת מאמר לדוגמה, שתתרשם מהכיוון: הבלון  שהתפוצץ/ שושנה הימן - Life Center

הבהרהאדרת7

כשכתבתי על בעיות עם גישות חינוכיות אחרות לא התכוונתי ספציפית לשפר ולאדלר. עם אלה יש לי בעיות אחרות...

תודה על תשובתך!כמוני כמוך

מעיון באתר אהבתי את האפשרות לקנות קורסים מקוונים, פחות אהבתי את זה שזה באנגלית ורק עם כתוביות בעברית...

מאמין שיש משהו בשפה ובמנטליות שלך בדברים שמוגשים אליך בקורסים כאלה...

כן... מבינה את השיקולאדרת7

אני עשיתי את הסדנא הארוכה של שפר (20 מפגשים אם אני לא טועה)44444
ו-2 סדאות קטנות(כל אחת 5 מפגשים) של מנחה של אדלר בנושאים ספציפים.
מבחינת דידקטיים ודרך העברה מסודרת שפר לוקחת.
מבחינת הדרך החינוכית אדלר לגמרי לוקחת בעיני. יש בה את היתרונות של שפר ובלי החסרונות.
לא עשיתי קורס של לייף סנטר אבל ממה ששמעתי יש דברים באדלר שנמצאים גם שם. אני עשיתי סדנת גבולות ומאד אהבתי את הגישה של האיזון.
בכללי אהבתי את את הדגשים על תקשורת בין אישית שאין בשפר בכלל ומצד שני את כל נושא האמון שיש בשפר אבל בצורה שפויה יותר משפר.
מבחינת הקורסים עצמם- אני מאמינה שזה גם תלוי מעבירה בשפר היה הרבה יותר "מסודר" ונתן גישה מאד מאד מסודרת- אפשר להסכים או לא להסכים אבל הדרך ברורה ומסודרת.
באדלר הרגשתי יותר "אוסף טיפים" פחות גישה ש"חורזת" את הכל. מצד שני היא הרבה יותר גמישה.
מה שממש לקחתי מהם זה את הנושא של ה"רמזור" לחלק את הגבולות בבית ל-3:
אדום- גבול של "יהרג ובל יעבור" שבו ההורה אחראי על ביצוע הגבול (למשל- לא לרוץ לכביש לילד בן שנתיים)
צהוב- אני לא ממש זוכרת כדי להסביר אבל בגדול זה גבול שהוא עם אחריות חלקית של ההורה, למשל הכנת ש.ב- ההורה לא בודק ומכין כל יום אבל כן מתעניין ובודק אחת לכמה זמן וכד'..
ירוק- לגמרי באחריות הילד- למשל ילד בן 12 שצריך להגיע לביה"ס בזמן.

גם אהבתי את הגישה של ה"אכיפה" של הכללים. הם לא קוראים לזה עונשים אם כי זה הבדל טרמינולוגי- יש אבל בתנאים מסוימים.
ספציפית, בנושא הגבולות הגישה מאד מאוזנת לדעתי- נותנת מקום לשיח ורגשות (שמאד חסר בשפר) ומצד שני כן רואה מקום לגבולות ואף להענשה אבל בתנאים מסוימים.
נותנת אחריות לילד במידה ובהדרגה לפי הגיל. לא כמו בשפר שהם קיצוניים בעניין וממה ששמעתי לא כמו בלייף סטייל שהנושא הזה חסר ומתמסמס.
גם ההסתכלות שלהם על ההורה היא כהורה מוביל כמו בשפר אבל כן הורה שרואה את הילד והרגשות מה שחסר בשפר.
בלייף סטייל הגישה שלהם מלכתחילה מבוססת על פרמידת הצרכים של מאסלו- אני מלכתחילה לא אוהבת את היציאה מנקודה הנחה בחינוך על צרכים של ילד והילד במרכז- העיני זה יוצר אנשים חסרי מטרה שמרוכזחם בעצמם. זה לא סותר שלילד יש בהחלט צרכים רק שלא הכל מבוסב על זה. אולי בגיל חצי שנה הרבה הרבה פחות בגיל 13. מה שאהבתי למשל בשפר שמה שעומד במרכז זו מטרה- מקום שאליו אני רוצה להביא את הילד- הפספוס שלהם בעיני שנם לא רואיםילד ובגדול גישה של שחור- לבן. באדלר אהבתי את האיזון- רואים מטרה אבללא מפספסים ילד. יש מקום לצרכים אבללא הכל מבוסס על זה. עדיין המטרה במרכז אבל יש תהליך ויש מענה לצרכים אבל הם "על הדרך" ולא במרכז. בגדול הגישה גם מאד גמישה.
החסרון העיקרי שאולי הוא תלוי מעבירה שדווקא בגלל האיזון הרגשתי שהיא הרבה הרבה פחות מובנית אלא הרבה נושאים שמסיבים אליהם את תשומת הלב אבל פחות גישה מובנית. בתחום הגבולות באמת היתה גישה יחסית מובנית יותר.
אולי לא הדגשתי מספיק...44444
באדלר יש גם המון דהרים שקשורים ליחסים בין- אישיים למשל הנושא של שיקוף,הקשבה, אמפטיה.
נותן מקום לילד ו"מרווח" גבולות מצד אחד ומצד שני זה מרווח בגבולות מסוימים מאד עם הקשבה ושיח.
רוצה להגיב לנקודה בדברייךאדרת7

לגבי הגישה של לייף - את צודקת שהצרכים מקבלים אצל מקום חשוב מאוד, אבל חשוב לי לחדד - לא רק הצרכים של הילד, גם הצרכים של ההורים! (וכמובן של האחים, החברים, כל מי שבא איתו במגע.) באופן כללי מחנכים ילד באווירה של קשב לבני אדם, לצרכים שלהם, והתחשבות בהם.

באדלר זה היה לי חסר מאוד, קיבלתי רושם כאילו להורים אין צרכים ואין רגשות, הם נעלים מעל הדברים הקטנוניים האלה, הם מייצגים את הסדר הטוב, וצריכים רק הסבר שכלי, איך לנהל באופן הוגן ומכובד. וגם בשדר של ההורים מול הילד, אין 'אני' - יש 'מה שצריך', 'מה שנכון'.

אבל אני חייבת לציין שנראה לי שהתיווך שאת קיבלת את אדלר נשמע הרבה יותר מאוזן ומוצלח מזה שאני קיבלתי.

או שאני משווה לשפר 44444
לגבי ההורים- אני אישית ראיתי במודל הרמזור משהו שהוא גם בשבילי- איזון שמצד אחד אני לא יקרוס אבל גם הבית יתנהל נכון.
וואו,כמוני כמוך

קודם כל ממש מעריך את תשובתך הארוכה והמפורטת, לא מובן מאליו כלל, תודה!

שנית, ניכר שעשית כברת דרך בלהבין את הגישות ולפתח לעצמך את מה שהכי מתאים לך?

כלומר, אשמח מאוד להתייעץ איתך כדי להבין יותר, כשבעצם, אם אני מבין נכון, אין פה נכון יותר ונכון פחות, אלא מה נכון יותר לי ומה פחות?

תודה רבה.44444
בעיני באידיאל כדאי ללמוד את כולן בסופו של דבר האמת לא נמצאת אצל מישהו אחד ובעיקר לכל ילד מתאים משהו אחר.
למשל, שפר בעיני ממש טובה לילדים שתלטנים ואסרטיביים מאד באופיים- הבעיה שהיא רואה את כולם ככאלה. לעומת זאת, היא גרועה בעיני לילדים עם קושי אמיתי (שהיא מבטלת אותו) בעיקר בתחום החברתי. היא לא נותנת כלים בכלל לשיפור הקשר ובכלל כלים חברתיים. באדלר זה קיים הרבה יותר- יש כלים לשיפור קשר והבנת מצבים חברתיים שזה אגב נכון לא רק בתחום החינוך אלא בכלל קשר עם אנשים במשפחה ובעבודה.
בשפר יש כמה דברים שבעיני טובים לכולם ולא תמיד מסיבים את תשומת הלב שלנו: עין טובה כלפי הילדים והקשר עם ההורים שלנו ויחס אליהם.
מה שטוב בשפר שהיא נותנת המון מקום לתחושות ההורים (שזה יש פחות באדלר) ובעצם "פותרת בעיות" דרך ההורים שיש מקרים שזה באמת מוצלח.
בסופו של דבר כל מקרה לגופו ותלוי ילד.
לפעמים אפשר לשלב- תלוי מקרה.
בסופו של דבר בהורות כמו בכל דבר אחר יש הרבה עניין של ניסיון.
אגב, לפעמים נפתחים לא מעט קורסים דרך העיריה וכד'.....44444
באמת- כלכלית זה מאד יקר. אני לקחתי את שפר במחיר מלא ואדלר אלו קורסים בחינם דרך העיריה (אלו קורסים רגילים שמועברים גם בתשלום).
מה שחשוב- להגיע בגישה שזה לא שיטת חינוך אלא דרך חיים- דרך הסתכלות על החיים.
אצלנו אין כאלה,כמוני כמוך

אנחנו גרים בשומרון וכאן המקסימום שיכול לקרות דבר כזה זה אם מישהו מגיע אלינו בטעות..

האמת שבאידיאל,כמוני כמוך

אני מאוד כזה של ללמוד הכל ולבחור את הטוב ביותר, אבל, בעולם כ"כ לחוץ עם רצון להצלחה כמה שיותר מיידית (הקשיים של הילדים לא מחכים לאף אחד!) אני מרגיש שהייתי מעדיף לברר היטב לאן אני נכנס לפני שאני לוקח שיטה כזו או אחרת.

ההודעה האחרונה האמת דיי התחברה לי לדברים אחרים ששמעתי, אבל עדיין, באמת יש טוב בכל אחת מהשיטות. בקיצור, בעיה על בעיה עצבניחושף שיניים

אולי זיוה מאיר?נשימה ארוכה

יש לה הרבה נסיון

קורסים אינטרנטיים זולים יחסית שמלווים בקשר אישי איתה 

שמענו על זה,כמוני כמוך

את יכולה להמליץ עליה מנסיון?

סגנון חרדי גם מתאים לכם?הריון ולידה

הסגנון של המרצה? של הקורס?כמוני כמוך

אם יש שם דברים נכונים לנו מצד שיטת החינוך , לא ממש משנה לנו הפלטפורמה והאיש שמעביר אותה.

אז אני ממליצה על שיעורים שלהריון ולידה

הרב יחיאל יעקובזון, הוא חרדי, יש לו המון נסיון בחינוך. 

יכול להיות שהדוגמאות שלו ואורח החיים שהוא מתאר לא תואם את שלכם אבל העקרונות החינוכיים שלו עומדים בפני עצמם ונכונים לדעתי לכל הורה בכל סגנון ובכל תקופה.

שווה לנסות

אפשר פשוט להוריד את השיעורים שלו מהרשת, יש ביוטיוב ויש באתר של "קול הלשון"

יש שיעורים לצפיה ויש רק לשמיעה - mp3.

לנו השיעורים האלה נתנו המון!! הינו שומעים את השיעורים ביחד.

עזר לנו לשנות את כל המבט, במיוחד עם אחד הילדים שלנו שהיה מאתגר בטירוף ומאז שהתחלנו לשמוע את השיעורים ולסגל את הגישה הנכונה ממש הצלחנו לעלות איתו על דרך המלך ב"ה. 

אני קראתי את הספריםמדי פעם פהאחרונה

וגם ממש ממליצה.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך