לא מאוד מכירה לעומק, בכללי רוב היישובים קהילתיים. לדעתי כדאי לבוא לאיזה אירוע ישובי/שבת קליטה, ולראות אם הסגנון מתאים לכם. הרבה פעמים המזכירויות מרכזות דירות להשכרה. ואפשר גם לנסות לברר עם אנשים מהישוב. לחלק ישובים יש ועדות קבלה(לא מספיק מעורה איפה יש ואיפה אין)
בכללי-
רבבה- הישוב הכי גדול באיזור(כ500 משפחות) ונחשב הכי דוס. (סניף נפרד, בתי ספר נפרדים.. אירועי תרבות תורנית בכמות גדולה) יש בו קופות חולים כללית ומכבי, סופר, ועוד כמה חנויות...
יקיר- יחסית גדול ומפותח, לא נקרא דוס, בנע מעורב, יש שם בכללי פתיחות מבחינת לבוש וכו'(נגיד יש נשים שהולכות שם במכנסיים וזה בסדר) בקרב הזוגות הצעירים יש יותר תורניים גם. בית ספר עם כיתות נפרדות אבל באותו מבנה והנהלה והכל. יש מכולת, קופח לאומית, ועוד כמה חנויות קטנות באיזור תעשיה.
נופים- ישוב מעורב, דתיים וחילונים. הדתיים לא כ"כ 'דוסים' אבל מגוון מאוד. יש סופר. יחסית קטן- סביבות 100 משפחות.
קריית נטפים- ישוב דתי, מגוון מאוד. יש בו את הותיקים שזה בעיקר תימנים ומשפחות מבוגרות יחסית(ילדים בגילאי תיכון ומעלה) ויש קבוצה גדולה מאוד של צעירים בסגנונות דתיים רבים. כ150 משפחות, עד כמה שידוע לי אין שם מכולת/סופר, יש בברקן הצמודה(ישוב חילוני) לומדים ביקיר או רבבה ותיכונים באלקנה ואולי ברוכין.
חוות יאיר- ישוב קטן, צמוד ליקיר, סגנון יותר 'זורם' כזה, אנשים של טבע אם את מבינה למה אני מתכוונת.. מגוון, לא דוסים, יש מעון וגן אני חושבת, והשאר ביקיר/נופים.
ברוכין- ישוב מגוון, לא גדול(כ150 משפחות) יש מעון וגנים, לא בטוחה שיש מכולת, הסניף מעורב אבל הפעולות נפרדות, לומדים בפדואל ויש ישיבה תיכונית בישוב.
עלי זהב- ישוב מעורב, הדתיים שם יחסית דוסים אבל מגוונים. לא מכירה כלכך.
לשם- ישוב חדש, לא דוסים, מגוון. יש בית ספר, אולפנה, סניף, מעון, גנים. לא יודעת לגבי מכולת וכו, אבל יש בעלי זהב שצמודה.
פדואל- נחשב הכי דוס בגוש שלהם, אבל לדעתי אין לו הרבה הבדל מברוכין מבחינת הדוסיות.. כ300 משפחות, יש מכולת, בית ספר, סניף מעורב עם פעולות נפרדות ברובן, מעון, גנים. ישוב ותיק אז יש גם משפחות מבוגרות.