קצת ארוך, מקווה שלא תפרשו באמצע ![]()
אני בעלת תשובה, עובדת את ה' ומשתדלת לקיים כמה שיותר מצוות. יש קשיים ויש תמיד לאן להתקדם אבל בכללי מגדירה את עצמי בתור שומרת תורה ומצוות.
במראה - אני נראית דתיה. בהשקפה? אני לא יודעת באמת להגדיר.
אני כן מאמינה בצבא (חושבת שבמצב כיום זה מקום מאתגר מבחינה דתית ויש הרבה דברים שצריכים לשנות אבל כן חשוב להתגייס), ומעריכה בחורים שמשרתים. מצד שני, חושבת שבחור שיכול ללמוד כל היום, שלא יתגייס ושילמד (מעריכה בחורים כאלה באותה המידה).
אני יודעת שיש דברים שמבדילים בין דתי לחרדי. אבל לא יודעת בדיוק מה.
מישהו יוכל לעשות לי סדר?
מה ההשקפה של דתי לאומי תורני? בנוגע למדינה, לצבא וכו?
מה ההשקפה של חרדים?
התחלתי לפנות לשדכנים, ואני פשוט מאבדת את זה. אני באמת לא חושבת שאתחיל לנהל עם בעלי דיונים פוליטיים סוערים אז אני לא מבינה למה אני צריכה לצמצמם את ההשקפה שלי לכמה שורות. כן חשוב לי בחור שיבין את הערך של צבא. מעדיפה מישהו שעשה צבא אבל לא פוסלת אם לא, זה לא מגיע ממקום של "היה לוחם וכנראה שהוא גבר גבר" (זה לא כזה מדד לגבריות). יותר ממקום שאני רוצה מישהו שיאמין בחשיבות של זה כמוני.
בגדול, אפשר לומר שאני בסך הכול רוצה לעבוד את ה'. בלי יותר מדי התחכמויות. אני יודעת שהשקפה משפיעה על חינוך הילדים אבל אני יודעת שכן ארצה שהילדים שלי ילמדו במקום תורני ויכירו את התורה ממקום עמוק ולא כעוד משהו על הדרך. שיחיו את התורה. אבל מצד שני לא רוצה שיחיו בתוך בועה. כן רואה את עצמי שולחת אותם לחוגים (מופרדים) ומעשירה אותם בדברים אחרים. אבל כמובן שמרכז חייהם תמיד יהיה התורה.
כשאני פונה לשדכן/שדכנית נאמר לי שהם משדכים רק לסגנון ספציפי ואני מתחילה להיכנס לסרטים.."האם אני מגדירה את עצמי ככה? זה מתאים לי בכלל?" ואז יוצא שאני פשוט נתקעת. לא פונה אליהם מחשש שאולי זה לא יתאים לי. שהמדויט יתחיל לדון איתי על השקפה בנוגע למדינה ובאמת לא אדע מה לענות לו כי אני לא נכנסת לעניינים האלה.
יצא קצת חופר, אבל אני באמת לא מוצאת את עצמי כבר בתוך כל ההגדרות האלה.
מישהו יוכל לעשות לי בזה סדר בבקשה?
ואנשים כאן מכירים שדכנים שמשדכים לכל המגזרים?
אני כבר אובדת עצות..

שתמיד עלתה לו בחילה מהשירים האלה ותמיד שמע בעיקר לועזי ולא ירד לפשוטי העם