משהו שבאמת עוזר לכאבי גרוןsmadar_sara

ניסיתי דבש וג'ינגר ולא באמת הרגשתי שיפור. יש המלצות נוספות? לא מחבבת את מזג האויר הזה בכלל

לבלוע קוביות קרח או ארטיקאסתר יוסף
כן תתפלאי אבל עוזר מאוד
כדור נגד כאבים....ד.

[כמובן, אפשר להוסיף לו דבש, ג'ינג'ר, עלי חסה ומה שרוצים...]

קודם כדאי לתת מענה למה שגורם לכאב.לב אמיץ

קוראים לזה וירוס או חיידקספק

וירוס עובר לבד ואם זה חיידק אז לוקחים אנטיביוטיקה. 

בד"כ זה וירוס, אז זה פשוט יעבור לבד ופשוט צריכים משהו זמני לכאב. 

שמח לעזור. 

בוירוס או בחיידק נדבקים כשמערכת החיסון חלשה. מחזקים אותהלב אמיץ

והיא מסוגלת להילחם בגורם שמחולל את המחלה.

גם לשיטתך, יש לברר אם מדובר בחיידק.

כדורים נגד כאבים לא יועילו דבר לבירור הזה.

תמיד שמחה לעזור.

לא. נדבקים כשאנושיים.ספק

וברוב מוחלט של המקרים, זה פשוט עובר. 

גם לשיטת העולם המדעי שמבוסס על עובדות - עושים משטח גרון ובודקים אם יש צורך באנטיביוטיקה. 

בינתיים, כדורים נגד כאבים יועילו לכאבים. 

אני רק הקדמתי תרופה למי הקסמים שבדרך...

כןבת 30
חומץ תפוחים.
זה מסריח, אבל יעיל מאוד.
אפשר לגרגר, וזה עוזר מיידית.
אפשר לעטוף את הצוואר במגבת ספוגה בחומץ. אבל בשביל זה צריך אומץ, בגלל הריח...

וחוץ מזה- לחזק את הגוף. להוריד סוכר וקמח לבן, לקחת ויטמין c ופרופוליס.
לחתוך שום לחתיכות קטנותאנונימית לרגע1
ולבלוע כמו תרופה
נשמע לא משהו אבל שמעתי שזה יעיל..
וגם- דבש מעורבב עם בצל מגורד (רק המיץ). תניחי את זה לילה במקרר ותשתי.
הטעם נוראי אבל מניסיון עוזר!!
בצל קצוץ עם כף דבשג'נדס
עבר עריכה על ידי ג'נדס בתאריך ט"ו באדר תשע"ט 10:33
לחכות 20 דקות ולקחת כף כל שעה. כשנגמר הסירופ להכין חדש
לגרגר מי מלחאם יהודיה
עשית משטח גרון? במקרה של דלקת גרוןיפית8

חייבים לקחת אנטיביוטיקה, אי אפשר לשחק עם זה.

אם זה בדקת וזה לא דלקת אז לנסות את העצות שרשמו פה

ממליצה לךהדס1111

ממליצה לך לנסות את סטרפן, הוא ללא מרשם, ועובד מאוד מהר תוך דקה בערך אני כבר מרגישה טוב יותר וזה מקל עלי לכמה שעות טובות... 

לפעמים זה כי חסר אבץ. אפשר בקלות להשלים עם חופן גרעיני חמניהלב אמיץ

טבעי לא קלוי (יש קלופים באריזה בכל סופר).

לאכול כמה חופנים ליום.

לפני שעושים מעשה חסר אחריות, כדאי להתייעץ עם רופא.ספק

Can zinc zap a cold?

הקישור הוא לאתר של מאיו-קליניק - המוסד הרפואי שנחשב לאחד הטובים בעולם אם לא הטוב שבהם. 

בגדול, הם כותבים כך:  

נטילת אבץ יכולה לגרום לבחילות ולטעם רע בפה. 

כמויות גדולות של אבץ יכולות לגרום למחסור בנחושת, אנמיה ונזק למערכת העצבים - ואין הוכחה חד משמעית שזה עוזר או כמה לקחת ובאיזו תדירות כדי להקל על כאבי גרון. (יש מחקרים שמראים על קיצור משך הזמן של הכאב ביום אחד וגם זה, רק אם לוקחים את זה מיד עם תחילת הופעת הכאב).  

גם יכולות להיות תגובות בין תרופתיות עם אבץ. 

ההמלצה שלהם היא לדבר עם רופא (אמיתי) לפני שלוקחים אבץ. (או לפני שמתחילים לטחון כמויות של מזונות שמכילים אבץ). 

נו. מסוג המחקרים שמשווקי תרופות נתלים בהם כדי לשווק תרופות.לב אמיץ

ברור. כל מי שלא מוכר מי קסמים עושה את זה בשביל הכסף...ספק

יש מוסדות שיש להם מוניטין לשמור עליו - בניגוד לאחרים שעושים כסף ממי קסמים ופיות... שהם כמובן, אף פעם לא רוצים כסף... רק 400-500 שקל על בקבוקון של מים קסומים. 

וזו בכלל הזיה - כי ההמלצה שלך לגבי אבץ נובעת בדיוק מאותםספק

מחקרים. 

זה לא שאת יודעת מה זה אבץ, איך הוא משפיע על הגוף או כל דבר אחר לגביו - מישהו פשוט סיפר לך שהיו מחקרים לא חד משמעיים עם מסקנות לא מאוד ברורות ואת קפצת על המציאה להעמיד פנים שאת מבינה. 

לפני אותם מחקרים - לא היית בכלל מודעת לקיומו של החומר הזה בעולם. 

אבל לגבי ההסתייגויות של אותם אנשים שערכו את המחקרים - הסתייגויות חשובות מאוד - את זה את מבטלת כקונספירציה. 

אז תחליטי - או שאת מאמינה לחוקרים, או שלא. 

ממש ממש לא נעים לקרוא אותךhody

הלוואי שיחסמו אותך. יש דרך להתבטא, גם אם אתה חושב אחרת.

אז אל תקראי. הלוואי ואנשים יפסקו להאמין לשרלטניםספק

ויתחילו לתבוע אותם על נזקים שהם גורמים. 

ממש מבצע את שליחות הקודש שלך במסירות נפשבת 30
מעורר השראה...
מזל שיש כאלה שלא מסתנוורים מהמילים המפוצצות שלך ונעזרים בעוד דברים חוץ מ אנטיביוטיקה ואקמול.
אני משתדל.ספק

אני יודע שיש אנשים פסיכים בעולם שחושבים ששמן גויאבות ירפא להם את כל תחלואיהם - אני שם את האינפורמציה העובדתית על השולחן. 

לפחות שמי שרוצה, יוכל להיחשף לעובדות. 

מי שבוחר שלא ומעדיף לחיות כאילו לא למדנו כלום מאז ימי הביניים העליזות, זו כבר בעיה שלו. 

אגב, עובדה ראשונה מעניינת לגבי רפואה סינית:ספק

ברפואה הסינית האמינו שכספית היא סם אלמוות.

עובדה מעניינת מספר 2 לגבי רפואה סינית: 

קיסר סין הראשון, שה חואנגדי, מת ככ הנראה (לפי התיאורים) מהרעלת כספית לאחר שנטל אותה באופן קבוע כדי להפוך לבן אלמוות. 

אלו היו שתי עובדות על רפואה סינית. 

לגמרי עדיף על פני מאתיים שנות מחקר מדעי... 

אבל האובססיה שלך מטורפת, זאת דעתי.hody

בהתחלה קראתי, לפעמים החכמתי. אבל האובססיה הזאת והמילים הלא יפות נגד כל מה שנוגד את דעתך הוציאו לי את המיץ ממך, ואני בטוחה שלעוד כמוני.

סתם לתשומת הלב.

האובססיה שלי להצלת חיים? כן. שמח ששמת לב.ספק

את לא חייבת לקרוא ולהתייחס למה שאני כותב. 
הבריאות שלך. 

לא, אני אומרת את זה כדי שתדע שאם אתה באמת חושבhody

שאתה מציל חיים, תעשה את זה בדרך שאנשים ירצו לשמוע אותך ואת דעתך. 

איך שאת עושה את זה עכשיו- אנשים לא רוצים לקרוא.

אני בטוחה שאם תעשה את זה יותר בנעימות אנשים יותר יקראו ויבינו.

אז בשבילך ובשביל השליחות שלך.

אגב, אני אחות ואני חושבת שכל מי שעובד במערכת הבריאות ומציל חיים צריך לעשות את זה בנעימות ובמאור פנים. זה לא פחות חשוב מהצלת חיים זה להתייחס בכבוד לכל אדם ולחייך אליו.

מי שלא מבין את זה, בעיני, לא ראוי לעבוד בהצלת חיים.

מי שלא רוצה לקרוא, שלא יקרא.ספק

את יודעת מה מוציא לי את המיץ? 

שאישה שעד לפני יומיים חשבה שתולעי מעיים נוצרות מעצמן במעיים (האביוגנזה נפתרה...) ולא נדבקים בהן מחלקת כאן עצות בנושאי בריאות ותזונה ללא טיפת אחריות. 

שמישהי שלא מסוגלת לחפש בגוגל ערכים תזונתיים של מזונות שאותם היא ממליצה לצרוך (למשל, היא כותבת לאנשים שהויטמינים בביצה נמצאים בחלבון ולא בחלמון...) - מחלקת עצות בנושאי תזונה כאילו שיש לה מושג על מה היא מדברת. 

שמישהי שאין לה מושג בוירולוגיה, אומרת להורים לפעוטות שאי אפשר להידבק בצהבת נגיפית מדם קרוש ועלולה לגרום לזה שבמקום לקבל חיסכון לכל ילד בגיל 20, הילד יקבל השתלת כבד במקום. 

וזה עוד לפני שבכלל דיברנו על זה שהיא מוכרת מי ברז קסומים במאות שקלים וכאן היא מחפשת קליינטורה - לא לפני שהיא מספרת שזה מוכח מדעית. 

ואני אפילו לא אתחיל כאן על השטויות שהיא כותבת על חיסונים... 

*זה* מוציא לי את המיץ. 

אז אני לא נחמד מספיק אליה? 

אני לא כותב לה מספיק יפה?  

חבל. 

אבל זה פשוט לא נגמר. 

בכל פעם שמישהו שואל שאלה בנוגע לרפואה או לתזונה, היא שם להציע לו מי קסמים ולתת לו עצה במקרה הטוב (כמו כאן) היא חסרת כל תועלת, ובמקרה הגרוע, מסכנת חיים. 

אני לא מבין איך לא חוסמים אותה. 

זה ממש "לא תעמוד על דם רעיך" והמנהלים כאן ללא ספק עוברים על האיסור הזה. 

אתה מערבבאם-אם
אמת עם שקר,
מסבן אנשים ומתיימר להיות מדעי.
אם לא ראיתי שלקחת מה שכתבתי והפכתי את הקערה על פיה, כמו הצלחת עם האוכל הטעים והמגרה שהפכת וטענת שהכל מגעיל.
זה לא רק הבריונות שלך. זה הערבוב שמראה פנים מחקריות ומדעיות אבל זה בעצם ראש בקיר.

ואני לא מתכוננת לענות לך. כתבתי כי התימרת להחשב ידען.
אני לא מערבב שום דבר.ספק

אם אתה רוצה להיות ספציפית לגבי "שקר" כלשהו שכתבתי, את מוזמנת לעשות זאת - אבל משהו אומר לי שזה לא יקרה... 

אם יש לך משהו לכתוב *לענין*, את מוזמנת. 

אבל אם היה לך, כבר היית עושה זאת. 

ספריי לגרון של אקטיפלוס. מגעיל ביותר ויעיל מאאדמיואשת******
לגרגר מי מלחשם שם
או מים עם אבקת סודה לשתיה.
אמרו לי משהו עם לבשל אגסיםעטרה12
ולשתות את המים...

מישהו מכיר?
שמעתי את זה בקשר לשיעולחילזון 123
אין שום ראיה מדעית שזה עוזר - אבל לא נראה שיש בזה נזק.ספק

אתה יכול לנסות יום, יומיים או שלושה, בסוף כאב הגרון יעבור - כי הוא תמיד עובר - ואתה עלול לחשוב שזה בגלל זה... 

זה באמת מוזרמיואשת******
אין שום ספק של פירות וירקות שונים יש ויטמינים וכו שעוזרים ומשפיעים. אבל לא בכמות מרוכזת שאמורה להשפיע תוך יומיים. לכן חשוב לאכול בריא ומאוזן ולשלב את כל הלירות והירקות. אם היה אפשר כל פעם לקבל מפרי מסוים מה שתריך ממנו תוך יום לא היה תריך להקפיד על התזונה היה אפשר כל פעם שחולים במשהו לאכול את הפרי הנחוץ וזהו. זה לא עובד ככה
יתכן ויש האגסים משהו שקצת מקל על כאבי הגרון , גם דבש עוזר... אבל ריפוי לא נראה לי הגיוני שמתרחש תוך יומיים ממי בישול כלשהם
לפני כמה שניםl666
ד''ר יעל כתבה בלוג פה באתר. בסיפורים היא הביאה יחס שלה למטופליה.
כשאת כותבת ד"ר, כדאי שתצייני שלא מדובר ברופאהספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך כ' באדר תשע"ט 20:18

אלא בנטורופתית שבין היתר עוסקת בריפוי בקריסטלים ושאר ממבו ג'מבו ניו אייג'י. 

אגב, גם אני ד"ר לנטורופתיה ומטפל בשיטת אורן זריף. 

כרוב ניצנים זה *ה*דבר. באחריות... 

אגב, אם עוד מישהו רוצה להיות ד"ר לנטורופתיה, אני מוכן להסמיך אותו אחרי מבחן קצר של שלוש שאלות: 
1. איך קוראים לך? 

2. מה המטרה שלך? 

3. מהו הצבע האהוב עליך\מהי המהירות הממוצעת של סנונית? 

לאחר מכן, הוא יוכל לכתוב בכל מקום שהוא ד"ר לנטורופתיה. (האמת שגם לפני כן - כל אחד יכול להגיד שהוא ד"ר לנטורופתיה...)

סה''כ רציתי שיקראו סיפורים ויתרשמוl666
לטוב ולרע. אין לי כוח לפרט מה היא כתבה ואיך זה נראה.
אגב, הצע בא בעקבות ביקוש. אם מישהו מאמין ברפואה סינית, הומאופתיה, אורן זריף אתה לא תוכיח לו אחרת.
נגיד, חמותי צוחקת על דתיות שלנו וזה לא מפריע לה ללכת למרפאים עם כוחות וכן יש לה תואר שני במשהו די מדעי וגם לאחיה ולאישתו והם עדיין מאמינים למרפאים עם כוחות , לוקחים אנטיביוטיקה סתם ככה כשבא להם בלי מרשם, לוקחים הומאופתיה ולא שוכחים תרופות סבתא כמו ביצה חיה עם דבש נגד כאבי גרון. תוצאות כמובן בהתאם...
סבבה, אבל לכתוב ד"ר, זה מטעה.ספק

ברור לי שיש אנשים שמאמינים בפיות ולפרקונים - זו תעשיה שמגלגלת מליארדים בשנה. 

ארתור קונן דויל (ההוא שכתב את שרלוק הולמס) האמין בפיות. באמת.
(היה סיפור באנגליה שילדה צילמה פיות במצלמה. ארתור קונן דויל ורבים אחרים, האמינו שאלו פיות אמיתיות... בשלב כלשהו, מישהו גילה מאיזה ספר ילדים גזרו את התמונות של הפיות...).  

הענין הוא, שיש אנשים שלא מאמינים בזה מתוך פסיכיות, אלא בגלל ש"מטפלים" רימו אותם וסיפרו להם שיש לזה בסיס מדעי כלשהו - ואם הם יידעו את האמת, הם בהחלט יכולים לשנות את דעתם. 

בספרד, כמחצית מהאנשים בסקר חשבו שלהומאופתיה יש בסיס מדעי כלשהו. הם נדהמו לגלות שלאחר עשרות שנות מחקר ופרס כספי של מליון דולר למי שיוכיח יעילות במבחן מדעי - לא נמצאה שום הוכחה שזה עוזר יותר מכוס מים רגילה. 

זו הבעיה - שיש רמאים שמספרים על "מחקרים" שכביכול נעשו ומרמים אנשים שלא בודקים את הנושא לעומק.  

יש למשל את איריס גייר שמספרת שאירדיולוגיה נחקרה מדעית. שלחתי לה הודעה באתר וביקשתי לראות את המחקרים - כמובן שלא קיבלתי תשובה. 

(כשיתפנה לי קצת זמן, אני מתכוון להגיש נגדה תביעה ייצוגית על הונאה. נראה לי שזו יכולה להיות הכנסה צדדית נחמדה...). 

יש "מרפאים" מכל הסוגים. 

פעם השתעשעתי ברעיון לפתוח קליניקה לריפוי קוונטי - סתם כדי לראות אם יהיה לזה ביקוש - חיפשתי בגוגל, ויש כבר מישהו שעושה את זה. 

אנשים לא מתעניינים במהותl666
אלא בצורה. ופה רופא מפסיד למטפל ואתה מפסיד ללב אמיץ. כי אתה פשוט זורק אמת בפרצוף והיא נותנת חיבוק, הבנה, תדע לשבח את אימא שפנתה אליה.
אותו דבר ברפואה. לרופא יש עשר דקות למטופל ומשכורת חודשית שלא תלויה במטופל ספציפי ומטפל שלוקח פרטי יעשה כל דבר כדי למצוא חן ולתת חוויה וליצור אווירה. וכשאין מה לעשות רופא פשוט יגיד שאין מה לעשות ומטפל מנגד ייתן תקווה ויטשטש את העובדות המצערות
בתכלס, לא קשה לעשות חיפוש על כל השיטות האלטרנטיבית אבל אנשים מתעניינים דווקא בצורה של הדברים. רואים את זה גם בתחומים אחרים של החיים.
תלוי בבנאדם.ספק

אני לא יודע "מי מפסיד" - ואם יש אמא כלשהי שמעדיפה להקשיב ללב אמיץ ולסכן את החיים של הילד שלה בגלל שאני לא מספיק נחמד - אז גם אם הייתי דובון חיבוקי, היא לא היתה מקשיבה. 

להאמין בפיות בגלל שאני לא מספיק נחמד? לא נראה לי שיש אמא שהיא עד כדי כך חסרת אחריות. 

אפשר לעשות חיפוש על כל קשקוש - אבל אנשים לא עושים את זה בגלל שהמידע כ"כ זמין והם לא מאמינים שמישהו יהיה מספק נועז לשקר בצורה כ"כ בוטה כשהם יכולים לגלות את האמת ברגע. 

זה פרדוקס שככל שהמידע זמין יותר, אנשים נוטים להיות פתיים יותר. 

כלומר, לספר לאנשים בביטחון מלא שתולעי מעיים נוצרות מעצמן ולא נדבקים בהן - כפי שלב אמיץ עשתה - מי יילך לבדוק את זה? כלומר, צריכים תעוזה בלתי רגילה כדי לכתוב משהו כזה. 

לכתוב ערכים תזונתיים לא נכונים בזמן שכל אחד יכול להיכנס ל-food dictionary ולבדוק זאת בעצמו - שוב, כפי שלב אמיץ עשתה - מצריך המון תעוזה. 

אז בגלל שהמידע כ"כ זמין היום, אנשים פשוט לא מאמינים שמישהו מסוגל להמציא דברים כאלה בגלל התעוזה שזה מצריך. 

ברור שיש הורים כאלוl666
והם אחוז לא מבוטל וטון התגובה יקבע למי הם יקשיבו, ואם במקרה בטיפת חלב שלהם או במרפאה היו אחיות או רופאים לא מקצועיים או סתם מאוד לא נחמדים, אז יקשיבו למטפל אלטרנטיבי ולא להם
חבל מאוד שיש הורים שכך הם מקבלים החלטותספק

בנוגע לילדים שלהם ולבריאות של הילדים שלהם. 

אני חושב שאם יש הורים כאלו, אז הם לא חכמים במיוחד וסביר להניח שהם יאמינו לכל שטות שמישהו יספר להם בלי קשר אלי. 

אגב, מהבחינה הזאת, אורן זריף הוא גאון!ספק

אי אפשר להפריך את השיטה שלו כי אין "פלצבו" אורן זריף. 

הוא גאון מקצועי ותקשורתי שמגלגל סכומי עתק. 

תלוי מהבת 30
יש חלקים בצמחים, בדר''כ העלים והזרעים שמכילים כמויות מרוכזות של חומרים פעילים, ואם משתמשים בהם נכון, הם יכולים להביא לריפוי. כמובן תלוי מה, תלוי באיזו מחלה מדובר וכו'.
יש גם פירות כמו שזיפים מיובשים וחמוציות שבוודאי עוזרים מיידית לעצירות (השזיפים) ולדלקת בדרכי השתן (החמוציות). וזה מנסיון אישי של לא מעט שנים.
אז באמת- כל דבר לגופו.
מנסיון אישימיואשת******
שזיפים עוזרים תוך כמה ימים. והם באמת מרוכזים כי הם מיובשים
חמוציות כפרי ממש לא עוזרות , גם, אולי אחרי שבוע. לכם יש כמוסות שמכילות מיצוי חזק מאד וכל מי שסובלת מדלקת רצינית (לא משהו שמרגיש כהתחלה. ממש דלקת עם כאבים קשים) יודעת שרק כמוסות ולא פרי יצילו, וגם זה, בדכ במצב אקוטי דורש אנטיביוטיקה. אכילת הפרי עוזרת במניעה, לא בטיפול
טוב, לא מתווכחת.בת 30
אצלי הדברים הנ''ל עוזרים תוך 12 שעות.
ובכל מקרה הקטע של מי בישול ... נו נומיואשת******
סבלתי מעצירות בחיי ואמרו לי את הקטע של מי בישול שזיפים. סבבה, זה עוזר יותר בקטע שתיה מרובה עוזרת לעצירות . אכילת השזיפים עצמם עוזרת יותר וגם זה בעצירות קשה ממש לא עוזר . לצערי היתה לי ילדה שסבלה כמה חודשים עכשיו פני דוקטורט
נכון שזיפים עגבניות ושמן זית עוזרים לעצירות. אבל כתזונה יומיומית לשמירה על יציאות רכות וכו
כשיש כבר עצירות קשה זה לא עוזר תוך יומיים שלוש הדברים האלו. למרבה הצער. זה פשוט לא חזק מספיק
ואף על פי כן, לכל פרי או ירק יש הסגולות שלו.לב אמיץ

ואת כתבת למעשה דבר והיפוכו.

אם תזונה מאוזנת, מבוססת על פירות וירקות, שומרת על הבריאות, וודאי שאפשר לחזק את המערכת החיסונית די ביעילות אם מתמקדים בפרי שמכיל את הויטמינים או המינרלים החסרים שדרושים לה להילחם בנגיף או בחיידק.

אפשר. לא ביומיים. הגוף לא יכול לספוג מספיקמיואשת******
כמו ויטמין סי שקודם כל לוקחים בכדורים בגלל שתפוז או שלוש ליום לא יספקו את אותה כמות של ויטמין , וגם אז זה למניעה ולא עוזר כטיפול
בוודאי שהכי חכם זה לתחזק את הגוף כמו שתריך לאורך זמן. אבל כשיש חסר ממש אכילה של אגס או תפוז או כל פרי אחר לא תשלים את החסר תוך יומיים . גם כדורים לא יצליחו להשלים חסר תוך יומיים. מה לעשות זו המציאות
את טועה. ומטעה לב אמיץ

ובכל מקרה, במיוחד כשמדובר בתינוקות, שימוש במי אגסים יכול לעשות את ההבדל בין התגברות בקלות על המחלה, לבין חלילה הידרדרות, ומשם הדרך קצרה לשימוש במורידי חום, ביקורים נשנים וחוזרים אצל הרופא, ותרופות מרשם.

כל מה שצריך להחזיק בבית כדי להילחם בנזלת אצל תינוקות - טיפטיפות

מומחים לרפואה אלטרנטיבית ממליצים. זכותםמיואשת******
אני חושבת שהם טועים ומטעים
בכל מקרה להגדיר את זה כמבדיל בין להתגבר על מחלה לבין להגיע לבית לולים זה הגזמה פראית מאד מאד מאד מאד מאד מאדדדדד
נסכים לא להסכים, ובבקשה גם לא להגזים
כתבתי יכול לעשות את ההבדל. בבקשה גם לא לסלף.לב אמיץ

לא. מה שכתבת אינה בהכרח המציאות. 

הכל תלוי בכמה חזקה המערכת החיסונית.

בהרבה מקרים מספיקה התוספת שמקבלים מהפרי או הירק הרלוונטים.

טוב עכשיו אני אענה תשובה רצינית יותרמיואשת******
יתכן שזה מקל על התסמינים ייתכן אפילו שזה קצת עוזר. גם דבש עוזר. סבבה לגמרי זה לא הנקודה שדיברתי עליה

אמרתי - שימי לב בבקשה- שאי אפשר להשלים חוסרים של ויטמינים ומינרלים תוך יומיים מאכילת פירות שמכילים את אותם ויטמינים
מעבר לזה אי אפשר להשלים ויטמינים תוך יומיים גם מלקיחת כדורים שמכילים אותן במרוכז. זה פשוט לא אפשרי פיזית לגוף שלנו.

בי12, סידן, מגנזיום, ויטמין סי , חמוציות ועוד רבים וטובים הוכח שהגוף מתקשה בספיגתם מהטבע בכמות מספקת ולכן לוקחים תוספי תזונה.
ברור שעדיף לקבל הכל מהטבע בצורה מאוזנת אבל גם לאורך זמן רב האנשים לא מצליחים
בוודאי ובוודאי שאם יש חוסר אכילת אגסים או שתית מי הבישול שלהם לא תשלים את החוסר הזה

אשמח אם יש לך משהו מדעי (לא המלצה של מטפלים אלטרנטיביים עלומה באתר אינטרנט) שמוכיח שאפשר לספוג כמות מספקת של ויטמין כלשהו תוך יומיים מאכילת פרי המכיל אותי בלבד

הכל תלוי כמה צריך לספוג לצורך החלמה.לב אמיץ

הרבה פעמים מדובר במ"ג 1-2 בודדים, לפעמים ליום אחד, שעושים את כל ההבדל.

אאל"ט את עצמך (אולי בניק אחר?)

ובכל מקרה נשים מגיבות אחרות בפורום הריון ולידה, מדווחות על שיפור והתאוששות מידיים עם נטילת - לצורך הדוגמא - אחד מויטמיני B שחסרים להן - או מינרלים אחרים.

בוודאי. בכמוסותמיואשת******
בהחלט . ותוך שבועיים שלוש.

שוב, אם יש הוכחה שאפשר לספוג מפרי כמות של חוסר תוך יומיים אשמח לדעת מזה.
ברצינות גמורה. תמיד מעדיפה אוכל מכדורים
אבל עד כמה שידוע לי המציאות שונה.
אשתדל לחפש.לב אמיץ

בינתיים מצאתי לך את זה:

"האם עלול להיות סיכון בנטילת תוספי תזונה ובהעשרה של מזון?
תוספי תזונה עשויים להיות יעילים עבור הצרכנים, אולם עלולות גם להיווצר נסיבות מסוימות שבהן השימוש בתוספי התזונה יהיה לא יעיל ובמקרים מסוימים אף יגרום לנזק שאינו צפוי. תוספים רבים מכילים רכיבים פעילים בעלי השפעה חזקה על תפקודים ביולוגיים בגופנו. במצבים מסוימים הרכיבים האלה עלולים להיות לא בטוחים ואף להרע את מצבו הרפואי של האדם".

https://www.tnuva.co.il/Child_Nutrition/%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%9F-%D7%AA%D7%A0%D7%95%D7%91%D7%94-%D7%9C%D7%9E%D7%97%D7%A7%D7%A8/review/%D7%92%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%9F-23-%D7%AA%D7%A2%D7%A9%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%9F/%D7%95%D7%99%D7%98%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%A8%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%9B%D7%AA%D7%95%D7%A1%D7%A4%D7%99-%D7%AA%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%90%D7%99%D7%A8%D7%A0%D7%94-%D7%A8%D7%93%D7%A6%D7%A7%D7%99/

ד"ר מיכאל ויינפאס, רופא מומחה לרפואת משפחה, רופא סוכרת והרבליסט קליני, מוסיף כי "השאיפה צריכה להיות לתזונה מאוזנת, בריאה ועקבית ורק אחר כך להשלמת חוסרים. הספיגה ממזון אמיתי תמיד טובה יותר מזו של תוסף מבודד, בזכות הסינרגיזם שקיים במזון". (הדגשה שלי).

https://www.israelhayom.co.il/article/431181

באותו מאמר גם ד"ר רפי קרסו "תוספי תזונה צריכים להינתן בשכל ובאינדיקציה מתאימה, שכן עודף ויטמינים ומינרלים יכול לעיתים גם להזיק, ובנוסף, הרבה כדורים עלולים להביא למצב של חוסר ספיגה". 

ואיזה יופי! מכון דוידסון בכבודו ובעצמו:

ויטמינים – למה, כמה ואיך

וכמו שמוסבר בתגובות שם: יש כתוביות בעברית. פשוט צריך לבחור את האופציה של עברית בהגדרות של יוטויוב. (אחרי שמדליקים את הסרטון מופיע לחצן של הגדרות מצד ימין למטה).

ואצלנו, כמו אצל בת 30, לצורך העניין - תפוז שניים - יום יומיים, וחוזרים לעמוד על הרגליים.

שום דבר פה לא עונה על השאלה המקורית שלימיואשת******
את מביאה מלא קישורים מעניינים שלא קשורים לשאלהמיואשת******
אומרת שוב
האם אפשר שבן אדם לולה שחסר לו ויטמין כלשהו יקבל אותן תוך יומיים מאכילת פירות? לא.
אם תמציא מחקר שבדק בדיקת גם לפני ואחרי יומיים של אכילת שתי תפוזים/ אגסים או פרי אחר והראה עליה משמעותית ברמת הויטמינים יפה.
אם לא אז לא.
כל הקישורים האלו לא רלוונטיים לשאלה
תמצאי את מחקר, שלוקח יותר מיממה וחצי לעכל ולספוגלב אמיץ

ויטמינים ומינרלים מאכילת פירות וירקות.

בינתיים קבלי שוב את מכון דווידסון:

מהו זמן העיכול של מזונות שונים? שיר

עיכול זה לא ספיגה של ויטמינים. קבלי בדיקה שעשיתימיואשת******
חבל שאת לא מוכנה לקבל אמת כל כך פשוטה
באמת אין תורך להמשיך דיון עקר
אני עשיתי בדיקה דווקא
על אשלגן
ניסיתי להעלות את הרמה שלו . עשיתי בדיקת דם
אכלתי מזונות מכילים אשלגן בכמות מסחרית
שישה שבועות!!! כלום לא זז

תעשי את בדיקת דם לפני ואחרי יומיים של עשר תפוזים ליום אפילו
ותראי שזה לא קשור

להביא מחקר על עיכול זה הזוי
את בעצמך יודעת שאין ספיגה של סידן למשל מחלב אפילו שהוא מתעכל מהר. מה הקשר בכלל?

אני לא יוצאת נגד פירות וירקות וגם לא נגדך אישית
שאלתי שאלה
התשובה עליה ברורה לכל מי שמבין מעט
אם יש לך מחקר אחר בבקשה
אבל זה ממש הזוי שאת מתנגדת לקבל את העסקה שוויטמינים לא עולים בגוף תוך יומיים משתי פירות
וגם לא מעשר כדורי ויטמין סי
תוך יומיים זה לא משפיע. וזהו
וזהו? לב אמיץ

הטמעה של ויטמינים לתועלת הגוף תלויה בכל כך הרבה גורמים נוספים - בתהליך עיכול תקין בקיבה, בריאות המעיים, יכולת הספיגה, יתכן מחסור בויטמין B7 שכשהוא חסר הספיגה לוקה בחסר, באנזימים.  

המקרה שלך מצער אבל לא מייצג.

מצטערת אבל הזויה ה"עיסקה" שאת מגישה פה.

אז את מוכיחה מה שאמרתימיואשת******
רק תיקון קל:ספק

סידן בהחלט נספג מחלב. 

Osteoporosis and nutrition: 5 key steps

"Low-fat dairy products, including milk and plain yogurt, are another good source of protein and also provide calcium, which benefits bone health"

(מהאתר של מאיו קליניק בנוגע לאוסטיאופורוזיס). 

גם כאן, במאמר שנוגע לצריכת סידן, חלב ומוצריו מצוינים כמקור טוב לסידן: 

Are you getting enough calcium?

"

Calcium can be found in a variety of foods, including:

• Dairy products, such as cheese, milk and yogurt"
אני קראתי בלא מעט מקומותבת 30
כולל ספר נטורופתיה רציני, שהסידן לא נספג בגלל שהספיגה תלויה באיזון מסוים של זרחן וסידן, שלא קיים בחלב.
יש הרבה שסוברים שדווקא צריכה מוגברת של חלב ומוצריו מובילה לאוסטאופורוזיס.
לא בא לי להתווכח ולהביא מקורות וכד'. אין לי זמן ואין לי כוח.
רק מביאה דעה אחרת.
כמובן שתשתלח בה, אבל מי שמעוניין ורוצה לחפור קצת ברשת ימצא רופאים מוסמכים שמדברים על הנושא לא מעט.
אני אעצור אותך במילים "ספר נטורופתיה רציני"...ספק

נטורופתיה היא אוסף אמונות אישיות של האדם שמציג עצמו כנטורופת. 

סידן מחלב נספג מצוין. טובי המומחים בכל העולם ממליצים על חלב כמקור של סידן בהתבסס על מחקרים. (כמו מאיו-קליניק, בקישור שהבאתי קודם). 

אין אף איש מדע שסובר שצריכה מוגברת של חלב ומוצריו גורמים לאוסטיאופורוזיס. 

יש אנשים שאולי סוברים כך, אבל יש גם אנשים שסוברים מאותן סיבות בדיוק שיש לפרקונים באירלנד. 

אני רוצה לראות רופא מוסמך (לא את אריה אבני שכבר מזמן הפך לדמנטי) שלא עוסק ברפואות אליל שכותב את זה. 

אתה טועהבת 30
מרצה בכירה במכון וינגייט היא שרלטנית?
או שאתה לא מכיר
או שאתה לא יודע מה זה נטורופתיה
או שאתה מאמין כ''כ גדול ברפואה הקונבנציונלית, שאתה לא מסוגל להכיר בחסרונותיה, ולא מוכן להכיר בשיטות רפואה שונות.
מה שבטוח, אם אתה מתבטא בצורה כזו על נטורופתיה זה בעיקר מעיד על הבורות שלך, לא של הנטורופתים...

אם נושא החלב מענין אותך באמת, תחפש ברשת. לא ד''ר אבני. יש הרבה אחרים שמדברים על נזקי החלב.
אפשר שם של אותה מרצה בכירה? מה היא אמרה?ספק

מה ההשכלה שלה? 

אני יודע מצוין מהי נטורופתיה - אני גם נטורופת בזמני הפנוי. 

אם אתלה עכשיו שלט ליד הבית שלי ואכתוב עליו ד"ר לנטורופתיה - מישהו יכול לעצור אותי? 

לא. 

כל אחד שרוצה יכול להגדיר עצמו כנטורופת. 

אני חושב לפתוח קליניקה לנטורופתיה שתרפא סרטן באמצעות בירה ופיצוחים... 

ולכן יש נטורופת שאומרים שחלב זה בריא, כאלה שאומרים שחלב זה רעל. 

על כל מאכל, תוכלי למצוא נטורופת שאומר כך ונטורופת שאומר אחרת. 

גם כל אחד יספר לך על מזון על אחר וישלול את מזון העל של השני. 

לפעמים, סטטיסטית, נטורופת גם יאמר דבר שהוא נכון. 

אם יש לך משהו לכתוב שסותר את מה שכתבתי עכשיו, את מוזמנת לכתוב. 

אם לא, אז לא הייתי ממליץ לך לכנות אדם אחר בתואר "בור". 

אני לא אחפש שרלטנים ברשת - אם את רוצה, את יכולה להביא אותם בעצמך ונוכל לדון בכך. 

תחפש גילית שטיינרבת 30
וד''ר דוד חפץ.
היא תלמידה שלו, הוא היה רופא רגיל ועשה שינוי. היא כתבה ספר מקיף.
אתה יכול לבדוק בעצמך.
אני לא מתכוונת להביא קישורים וכד'. אין טעם בכלל.
התפיסה שלך כ''כ נעולה על הבלעדיות של הרפואה המערבית, שאתה מוחק במחי יד ובאפס הכרות כל דבר אחר.
אם תסבול מדלקת חניכיים קשה, תהיה מוכן לקטוף עלי טיון דביק, לבשל ולגרגר?
בטוח שלא. תרוץ לקחת אנטיביוטיקה. ואם היא לא תעזור- אנטיביוטיקה אחרת. ובינתיים הפלורה הטבעית שלך נפגעת, ולכן מערכת החיסון פגיעה יותר.
אבל למי אכפת. העיקר שלגרגר במי בישול של טיון דביק זה שטויות הזויות ולקחת אנטיביוטיקה זה מוכח שעוזר.
אז בהצלחה.
לי זה לא מפריע.
רק ממליצה לך לנסות את הטיון דביק...יתכן שתופתע.
יש לה תואר ראשון בכושר גופני. זהו.ספק

התפיסה שלי מבוססת על עובדות. 

אם יש הוכחה לכך שתיון דביק יעיל לבעיה רפואית כלשהי - אז כן. אלא אם כבר סינתזו את החומר הפעיל שבו לכדי גלולה שאני יודע בדיוק מה המינון שאותה היא מכילה - כי אני מעדיף לדעת כמה חומר פעיל אני מכניס לגוף שלי. 

אם אין שום הוכחה ליעילות של טיפול - אני לא אבזבז עליו זמן וכסף. 

עובדות. רק עובדות. 

לא אמונות תפלות, לא ציטוטים חלקיים מאיזה מאמר שלא ברור מי פירסם, מתי, למה ושלאחר מכן נמשך מהפרסום - עובדות. 

הוכחות. ניסויים. מחקרים. 

יש דברים שעובדים, ויש שלא. 

וכן, לפעמים יש איזה מישהו שלמד רפואה שגם נתפס לניו-אייג' או שהוא עשה התמחות בתחום שבו אין קליניקה פרטית וגם הוא רוצה לפתוח קליניקה. (זה ממש מבאס לראות את כל הרופאים סביבך שבחרו בהתמחויות אחרות, מרוויחים מעולה בקליניקה שהם פתחו, אבל ההתמחות שלך לא מאפשרת לך לפתוח קליניקה ריווחית). 

אבל האחוז המזערי שלהם בקרב הרופאים, מעיד יותר מכל על כך שמדובר בשטויות. 

ההתמחות שלי?בת 30
אין לי שום התמחות... הכל בסדר. את פרנסתי אני מוצאת בתחום אחר לגמרי.
אגב, טיון דביק עובד. בדוק ומנוסה. אבל מי אתה שתאמין ותלך לקטוף ולבשל.
דיברתי על רופאים. לא קשור אליך.ספק

יש תחומים ברפואה שבהם אפשר להרוויח הרבה מקליניקה פרטית ויש כאלה שלא. 

זה יכול להיות תמריץ מצוין לרופא שההתמחות שלו לא מאוד ריוויחית אם יפתח קליניקה פרטית - להתחיל לפזול לכיוון הניו-אייג'. 

שוב, אחזור לדוגמא הרגילה שלי:

טוטו תמוז אומר שהטיפול של אורן זריף מחולל פלאים. 

בדוק ומנוסה. 

יש לך סיבה לתת לי שבגינה אני צריך להאמין לך אבל לא להאמין לטוטו תמוז? או לכל מי שטוען שטיפול באמצעות חייזרים עזר לו? 

את יודעת כמה סוגי טיפולים יש? ולכל אחד מהם, יש אדבוקטים. 

אני שואל באמת - לכל קשקוש יש אדבוקטים שנשבעים שהוא עובד. 

למה להאמין לאחד ולא לשני? 

מעבר לזה, ייתכן שבאמת יש חומרים פעילים בטיון דביק. אני לא בדקתי. 

אבל, כשאת עושה ממנו תה, את יודעת מהי כמות החומר הפעיל שיש בכל עלה ועלה? את יודעת מה סף הרעילות שלו? את יודעת מהן התגובות הבין תרופתיות שהוא יכול לעורר? 

רק אדם חסר כל אחריות יחלוט לעצמו תה שכזה מבלי לדעת את התשובות המפורטות לכל מה שכתבתי כרגע - ויותר מזה, ימליץ לאחרים לעשות זאת מבלי לדעת אם הם לוקחים אי אלו תרופות ומה מצבם הבריאותי.

ולבסוף - אם אכן היה מוכח שיש חומר פעיל בטיון דביק, אז כבר היו מוצאים דרך לסנתז אותו ולמכור את החומר הפעיל במינון ידוע. (וזה היה ככל הנראה, הרבה יותר זול מלקנות טיון דביק בחנות טבע). 

לאף רופא אין איטנרס לרשום אנטיביוטיקה שלא לצורך ורופאים לרוב משתדלים להימנע מכך.    

אם באמת היה...בת 30
כמה צמחי מרפא יש שטרם נחקרו?
המון.
וחוצמזה, שבתחום צמחי המרפא, יש הרבה מידע שהיה קיים פה, בארץ ישראל, אצל יהודי הארץ ואצל ערביי הארץ וגם אצל הדרוזים. והמידע הזה הולך לאיבוד בגלל הכניסה של הרפואה המערבית, ואי העברת המידע לדור הבא. אני רואה ערביות יוצאות לשדות עכשיו, מלקטות המון צמחים, הן יודעות בדיוק מה הן קוטפות, מה לעשות עם זה ומתי לכמה להשתמש. גם אם זה לא עבר דרך מעבדה מודרנית, זה עבר דרך מסננת של הרבה דורות. מה שלא יעיל לא עבר לדור הבא. מה שמסוכן- עבר לדור הבא עם סימני אזהרה.
אז נכון, לא כל תרופת סבתא של פטימה מהכפר היא מוכחת ויעילה, אבל מי שקצת מבין בתחום יודע שיש דברים יעילים מאוד, שאף פעם לא חקרו אותם. אני לא יודעת אם חקרו את הטיול. אני כן יודעת שהערבים קוראים לו '-מלך הרופאים'' . זה לא סתם. אני משתמשת בו בשני אופנים שונים לכמה שימושים והוא יעיל בצורה מדהימה.

אנחנו כנראה נמשיך לחלוק, אבל זלזול במה שלא מוכר לך הוא לא במקום.
להערכתי, יש אפס צמחי מרפא שטרם מחקרו.ספק

עדיין לא בדקתי. 

אם המידע הלך לאיבוד - אז מה את רוצה לעשות עם זה עכשיו? להמציא מידע חדש? 

את באמת רוצה להעתיק משהו מהערבים? ראית פעם איך הם חיים? מהי תוחלת החיים במדינות הערביות? מהי רמת הבריאות שם? 

אני אפילו לא בדקתי, אבל אני מוכן להתערב איתך שהטיון הדביק נחקר. 

אפשר גם להעתיק שיטות מהבדואים - הם נוהגים להצמיד מוט מתכת מלובנת לגופו של ילד כדי להוציא ממנו את השד. 

אולי זה עובד. 

הסינים קראו לכספית "סם האלמוות"... אז הם קראו לו ככה... 

האמת, עכשיו כשאני מבין על מה את מתבססת, אני מבין עד כמה הזלזול שלי במקומו. 

לא כולם נחקרואלעד

וחלק מאלו שנחקרו בעבר זוכים לעדנה בימים אלו בעקבות מחקרים חדשים שיודעים לאתר ולהפיק מהם את הרפואות שיש בהם.
וזה לא שולל מה שכתבת לגבי צמחים לגביהם לא הוכח שהם מסייעים

כמו למשל?ספק

טיון דביק - 2390 תוצאות ב-google scolarספק

Google Scholar

זה מספיק לך כדי להסכים שהוא נחקר? 

לא אמרתי שלא נחקרבת 30
אמרתי שיש הרבה צמחים שלא נחקרו.
אז שתי שאלות:ספק

1. את מסוגלת להעלות דוגמאות לצמחי מרפא שלא נחקרו? 

2 אז הטיון הדביק נחקר. את חושבת שהחוקרים זייפו תוצאות או שלא ניצלו אותן עד תום? (או שאולי כמעט 2400 מחקרים לא חקרו את השפעות על דלקת בכלל ודלקת גרון בפרט?).  

וואו אתה עושה סלטבת 30
בכלל לא הבאתי טיון דביק כמרפא דלקת גרון.
סליחה. דלקת חניכיים. אכן, הבדל עצום.ספק

אתה רציני?בת 30
כל הדלקות אותו דבר?
אפילו אם לוקחים אנטיביוטיקה יש סוגים שונים...
למחלות שונות יש תרופות שונות, לא משנה באיזה תחום.
ולענות, את מסוגלת?ספק

כןבת 30
רק מה לעשות שיש כמה ילדים איתי בשעות אחה''צ...
אני בטוח שכולנו עוצרים את נשימתינו...ספק

תגובה מופלאהבת 30
קשה לך לנהל דיון ענייני? אתה תמיד משתלח כ''כ אישית בצד השני.
אתה חושב שזה הופך אותך לאמין?
אני באמת עוצר את נשימתי כבר יום שלםספק

ומחכה שתעני לעניין... דוגמאות לצמחי מרפא שטרם נחקרו? 

מהתגובות שלך ניכרבת 30
שאתה בכלל בכלל לא מבין על מה אני מדברת. אם דיברתי על מסורות רפואיות זה לא אומר שעכשיו צריך לחיות כמו בכפר ערבי.
זה אומר שיש ידע, קיים, שלא מגיע מהליבה של הרפואה הקונבנציונלית.
ו למרות זאת, יש בו אמת ותועלת.
אתה אומר שחקרו הכל? יופי,ב''ה. משמח.
אתה תלך לבית מרקחת לקנות טיון מסונתז? לקנות כלך מצוי?
אז נכון שיש דברים שכבר מצויים בשימוש, אבל אני אישית מעדיפה לעשות את זה בדרך המסורתית של לקטוף מה שיש ליד הבית...
הבנתי מצוין.ספק

את רוצה לייעץ לאנשים לפעול בנושאי בריאות לפי מסורת של עם פרימיטיבי שאם בוחנים כל אספקט בצורת החיים שלו, מזדעזעים. 

אז הם לא יודעים כלום והם חיים כמו בימי הביניים - אבל המסורות הרפואיות שלהם... לא, זה משהו אחר לגמרי. 

הרבה יותר טוב ממאות אלפי האנשים הכי חכמים שחוקרים במשך מאתיים שנים. 

מאוד הגיוני. 

את מעדיפה להכניס לגוף שלך את החומר הפעיל (במידה והוא אכן קיים) של איזשהו עלה של צמח שלו יש כמה עשרות מינים - ואין לך שמץ של מושג אין מין את קונה, את לא יודעת כמה חומר פעיל יש בו ואיך הוא יכול להשפיע על תרופות אחרות או מצב בריאותי מסוים. 

זה לא מעיד על בינה יתירה, בלשון המעטה. 

אתה לא בכיוון...בת 30
זה כ''כ ברור מה תגובות שלך שאתה פשוט לא מצוי בתחום. בכלל בכלל. מניחה שזו הפעם הראשונה ששמעת על טיון דביק...
אתה אוהב לרדת על אחרים שהם בורים. ובכן- בתגובות האחרונות שלך אתה מנופף בבורות שלך בתחום הזה בצורה מאוד בולטת...
זה בסדר, מותר לא להבין בתחום מסוים, אבל מכאן ועד להאשים את העוסקים בו בטפשות בלשון המעטה, הדרך ארוכה.

אתה חושב שאני לא יודעת איזה מין אני קוטפת??

נו, באמת.
אגב, נניח שכל החומרים הפעילים היו ממוצעים, מסונתזים וארוזים יפה בקפסולות.
איזה רופא היה רושם תרופה כזו? בודדים, אולי.
למה?
כי הידע בצמחי מרפא לא נמצא אצל הרופאים הרגילים, פשוט מאוד. וגם חבל מאוד.
כי זה היה יכול לעזור להמון אנשים.
אני בדיוק בכיוון. בגלל זה את כ"כ מעוצבנת.ספק

שמעתי על טיון דביק - בעיקר בהקשר שזה גורם לשילשולים אם עושים מזה תה. 

אתה בורה. אני אדם עם ידע ויכולת לחקור דברים. 

אני מבין שזה מבלבל אותך, 

אני בטוח שאת לא יודעת איזה מין את קוטפת. יש עשרות אם לא מאות מינים של טיון דביק. (אני קראתי, אני כבר לא זוכר אם זה עשרות או מאות). 

אני מוכן לערוך ניסוי - נלך יחד ותקטפי טיון דביק להנאתך. 

תכתבי על פתק את הזן הספציפי הזה ואז ניסע למומחה לבונטניקה ונשאל אם צדקת. 

מה את אומרת? 

נעשה את זה מעניין, אם את רוצה... זרקי סכום...

איזה רופא ממליץ על אספירין? 

כל רופא. 

מה זה אספירין? מיצוי או סינתוז של קליפת עץ ערבה. 

אם משהו עוזר, אז רופאים ממליצים. 

רופאים יודעים איזה חומר משפיע על על הגוף ובאיזה אופן. 
הם לא מסתמכים על "מסורות" פרימיטיביות של תרבויות עלובות במיוחד. 

הם לא צריכים לדעת איזה צמח משפיע על מה - אלא איזה חומר בצמח ובאיזו כמות. 

אז כן, את בורה שמאמינה משום מה שלתרבויות מפגרות יש איזה ידע נסתר וגורלי. 

זו מחשבה מאוד רומנטית, אבל היא מטופשת. 

אני לא מעוצבנת בכלל...בת 30
ואם אתה חושב כך זה כנראה בגלל שאתה מעוצבן....
אתה טועה.
רופאים לא יודעים.
אספירין זה משהו מאוד ישן וידוע שזה מערבה.

רופא לא יגיד לי לתת לילדה עם שלשול תה אזוב. הוא פשוט לא יודע. הוא יגיד לחכות לעבור וזהו.
עד כאן הדיון.
אתה מזכיר לי את החכם מ''מעשה החכם ותם'' של ר' נחמן. מרוב גאווה בידיעותיו הוא הגיע לרפש בסוף...
בהצלחה.
ברור שרופא לא יגיד לך לתת תה עם אזובספקאחרונה
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך כ"ד באדר תשע"ט 16:22

הרופא לא מנסה להרעיל את הילדים שלך. 

וזה ש"ידוע" שאספירין מופק מקליפה של עץ ערבה - מה זה בא להגיד בדיוק? 

מה זה מוכיח שזה "ידוע"? 

אני אומר לך מה זה אומר: שאת כותבת שטויות. 
כן חוקרים צמחים וכן עושים שימוש במיצוי שלהם כשזה יעיל - והרופאים ממליצים על כך בחום. 

את די האחרונה בעולם שצריכה לדבר על גאווה - גברת "אני יודעת דברים שהרופא לא יודע אחרי שהוא למד בערך עשור ושכל עולם המדע שחוקר את הנושא כבר בערך 200 שנים לא יודע כי קראתי כמה אמונות תפלות של ערבים  באינטרט". 

טלי קורה מבין עינייך. 

בגלל העובדה שאת גאוותנית חסרת ידע, את לא ענית לשאלה ששאלתי - אילו צמחים את מכירה שטרם נחקרו? 

מאותה סיבה, את גם לא מוכנה להתערב איתי על כך שאין לך מושג באמת איזה זן של טיון דביק את קוטפת. 

בהצלחה. 

נ.ב. 

אתנחם בעובדה שאת לא חובבת תבויות מרכז אמריקה. לפחות את לא מייצעת לאנשים לזרוק את הילדים שלהם אל תוך הרי געש. 

אתה לא בכיוון...בת 30
זה כ''כ ברור מה תגובות שלך שאתה פשוט לא מצוי בתחום. בכלל בכלל. מניחה שזו הפעם הראשונה ששמעת על טיון דביק...
אתה אוהב לרדת על אחרים שהם בורים. ובכן- בתגובות האחרונות שלך אתה מנופף בבורות שלך בתחום הזה בצורה מאוד בולטת...
זה בסדר, מותר לא להבין בתחום מסוים, אבל מכאן ועד להאשים את העוסקים בו בטפשות בלשון המעטה, הדרך ארוכה.

אתה חושב שאני לא יודעת איזה מין אני קוטפת??

נו, באמת.
אגב, נניח שכל החומרים הפעילים היו ממוצעים, מסונתזים וארוזים יפה בקפסולות.
איזה רופא היה רושם תרופה כזו? בודדים, אולי.
למה?
כי הידע בצמחי מרפא לא נמצא אצל הרופאים הרגילים, פשוט מאוד. וגם חבל מאוד.
כי זה היה יכול לעזור להמון אנשים.
מהתגובות שלך ניכרבת 30
שאתה בכלל בכלל לא מבין על מה אני מדברת. אם דיברתי על מסורות רפואיות זה לא אומר שעכשיו צריך לחיות כמו בכפר ערבי.
זה אומר שיש ידע, קיים, שלא מגיע מהליבה של הרפואה הקונבנציונלית.
ו למרות זאת, יש בו אמת ותועלת.
אתה אומר שחקרו הכל? יופי,ב''ה. משמח.
אתה תלך לבית מרקחת לקנות טיון מסונתז? לקנות כלך מצוי?
אז נכון שיש דברים שכבר מצויים בשימוש, אבל אני אישית מעדיפה לעשות את זה בדרך המסורתית של לקטוף מה שיש ליד הבית...
למה אתה בדקת את 2400 התוצאותבת 30
וראית שבאף אחת מהן לא כתוב על דלקת חניכיים?
וואלה, זה כתוב בספר של נסים קריספיל, עם כמויות מדויקות, וזה עבד אצלי כמה פעמים גם כשאנטיביוטיקה לא עזרה.
אז אתה יכול לזלזל עם הצדקה כמה שאתה רוצה....
בהצלחה...
קודם כל בודקים אם יש בזה נוגד דלקת כלשהוספק

אם לא, זה מיותר לבדוק דווקא דלקת חניכיים. 

אני בטוח שכאב החניכיים שלך עבר בגלל איזה צמח קסמים ולא בגלל שברוב מוחלט של המקרים, דלקות עוברות מעצמן. 

למה תמיד, כל תרופות הקסמים הללו, מועילות אך ורק במקרים שב-95% מהמקרים, הבעיה עוברת לבד עם הזמן? 

שמת לב לזה? זה די מדהים. 

דלקות אוזניים אצל ילדים, הרגשת "אי נוחות", דלקות שונות. 

למה זה אף פעם לא מרפא משהו שלא עובר לבד? 

וכן, ברור שאני מזלזל. 

זה מטופש. 

מתגובה לתגובה אתה מוכיח את הבורות שלך.בת 30
דלקת חניכיים עובר מעצמו??
ממש ממש לא תמיד!!
זה עלול להחמיר ולהחמיר, ו לפעמים אנטיביוטיקה לא עוזרת.
דלקת אוזניים יכולה לעבור מעצמה ו יכולה להתפתח לזיהום מסוכן.
אבל שימוש בטמפה אחת או שתיים של שמן צמחי מסוים יכול לעצור את הדלקת תוך כמה שעות, ולחסוך כאבים וסיבוכים.

אז אם אתה מפחד להשתמש בזה, אל תשתמש, אבל תבין שזה לא שטויות. יש הרבה ידע בנושא.
אתה יכול ללכת ללמוד אצל ד''ר מינה פארן בגן הבוטני בירושלים, אם זה ממש מענין אותך...
אולי תבין קצת יותר אחרי קורס איתה...
התגובה שלך מראה שהבנת הנקרא זה לא הצד החזק שלך...ספק

דלקות, בד"כ, עוברות מעצמן. גם בחניכיים. 

אני כתבתי שתמיד זה קורה? לא. אני כתבתי שזה קורה בד"כ. 

אז או שאת מתקשה בהבנת הנקרא, או שאת משקרת ביודעין לגבי מה שאני כתבתי כי אין לך משהו יותר טוב לעשות. 

זה יותר גרוע משטויות. יש יותר סיכוי שזה יפגע בבריאות מאשר יועיל - וכל מי שממליץ על "טיפול" כזה, הוא אויל חסר אחריות. 

את מוזמנת לשאול בערך כל רופא וחוקר על פני כדור הארץ ואולי אחרי זה תביני יותר, אבל אני בספק. 

אני מסכימה איתך ובכלליפית8

עדיף לא להגיב לאנשים חסרי תרבות דיבור, אולי ככה ימאס לו להתקיף כאן

לא. אני לא חושב שימאס לי...ספק

ויתכן גם שלאגסים יש אפקט מקל כמו דבשמיואשת******
לא שוללת.
דבש מקל על הכאב החיצוני וגם מכיל רכיבים שעוזרים לריפוי חיצוני של הגרון.
אני דיברתי על ספיגה של ויטמינים לגוף בכמות שעושה שינוי. מפרי, (בטח לא מממים שלו) תוך יומיים, למיטב ידיעתי זה לא אפשרי
יפה.לב אמיץ

אז שימי לב מה כתוב בקישור: "[אגסים] מכילים גם את החומר האנטיביוטי ארבוטין, שיחד עם החומצה הכלורית של הקיבה גורם להשמדת חיידקים פתוגניים.

תזונה ובריאות: סגולות הבריאות של פרי האגס- ד"ר יעל טוקצ'ינסקי INFODOC

בכמות מזערית שלא עובדת תוך יומיים.מיואשת******
שוב, לא אמרתי שאין בפירות דברים טובים
ביקשתי מענה על שאלה פשוטה
האם אפשר לספוג מפרי תוך יומיים ויטמינים בכמות שמשלימה חסר בגוף
בינתיים כל הקישורים לא קשורים לזה והתשובה היא לא
את מבינה שאת מווכחת כאן עם מישהיספק

שמאמינה שתולעי מעיים נוצרות מעצמן במעיים ולא נדבקים בהן, נכון? 

שטוענת בלהט - בניגוד לכל בדיקה שאי פעם נעשתה - שחלבון הביצה ולא החלמון, מכיל את מרבית הויטמינים? 

שמוכרת מי קסמים ופיות למחייתה? 

את באמת חושבת שתצליחי לשכנע אותה במשהו? ועוד באמצעות עובדות והגיון? 

בהצלחה. 

ברור. לפי ההיגיון של שניכם,לב אמיץ

כמה חופנים של גרעיני חמניה ליום מסוכנים מאוד.

"נטילת אבץ יכולה לגרום לבחילות ולטעם רע בפה. 

כמויות גדולות של אבץ יכולות לגרום למחסור בנחושת, אנמיה ונזק למערכת העצבים - ואין הוכחה חד משמעית שזה עוזר או כמה לקחת ובאיזו תדירות כדי להקל על כאבי גרון. (יש מחקרים שמראים על קיצור משך הזמן של הכאב ביום אחד וגם זה, רק אם לוקחים את זה מיד עם תחילת הופעת הכאב).  

גם יכולות להיות תגובות בין תרופתיות עם אבץ"

"ההמלצה שלהם היא לדבר עם רופא (אמיתי) לפני שלוקחים אבץ. (או לפני שמתחילים לטחון כמויות של מזונות שמכילים אבץ)." ספק. כאן למעלה בשירשור.

ממש סכנת נפשות.

אבל בו בזמן,

".. כשיש חסר ממש אכילה של אגס או תפוז או כל פרי אחר לא תשלים את החסר תוך יומיים . גם כדורים לא יצליחו להשלים חסר תוך יומיים. מה לעשות זו המציאות" מיואשת******

תחליטו.

לפי העובדות. אני יודע, זה משהו שקשה לך איתו.ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך כ"א באדר תשע"ט 19:38

אני יודע שאת מתקשה להבין דברים בסיסיים, אבל יש מינון יתר שיכול לגרום להרעלה - זה לא אומר שהכל נספג בצורה יעילה, אבל זה עדיין יכול להיות רעיל. 

למשל, הנה דוגמה שאת אמורה להבין בה: מים. 

את הרי מוכרת מים למחייתך, נכון? מי פיות קסומים, כמובן... אבל מים... 

אז אם אדם ישתה הרבה מאוד מים, הגוף שלו לא יוכל לספוג אותם והוא יפריש אותם בשתן. 

למרות זאת, עדיין אפשר למות מהרעלת מים. 

איך זה יכול להיות? 

הגוף לא מצליח להפריש את כל מה שהוא אמור להפריש - ואז, מתחילות הבעיות. (הייתי מתחיל לתאר לך מה בדיוק קורה, אבל זה לא משהו שאת מסוגלת להבין עם רמת הידע שלך). 

עובדה. 

זה יכול להיות וזה קורה. 

יש גבול לכמה שהגוף יכול לספוג ולכמה שהוא יכול לפנות. 

ברגע שעוברים את הגבול של כמה הגוף יכול לספוג - המשך צריכה הופך למיותר. (לכן, צריכה של כמויות גדולות של ויטמין c - כפי שמציעים לא פעם כל מיני שרלטנים... - היא חסרת תועלת לחלוטין. יש גבול לכמה שהגוף יכול לספוג בפרק זמן וכל היתר, פשוט מופרש בשתן). 

ברגע שעוברים גם את הגבול שהגוף יכול לפנות - זה נקרא הרעלה. 

לא מסובך להבנה ורוב האנשים מודעים לעובדה הזאת בערך בחטיבת הביניים בשיעורי ביולוגיה. 

זה שאת לא מבינה שום דבר בנוגע לגוף, בריאות, תזונה או כל דבר אחר שילד בכיתה ב' אמור לדעת - זו אכן בעיה.  

אבל יפה שאת ממשיכה להראות לנו את זה שוב ושוב ושוב ושוב ושוב... מעולם, בכל ימי חיי, לא פגשתי מישהו שנהנה כ"כ לנופף בבורות שלו לעיני כל. 

הדיון הזה חשוב, חבל שיעצר בגלל לשון פוגעניתאלעד

אנא ברור את מילותיך,

האמת תהיה אמת גם אם תוגש בצורה נעימה יותר

אתה צודק, לפעמים אני יוצא מהכליםספק

אבל אני חושב שזה מסיבות מובנות. 

כמו כן, אני באמת חושב שחובה להתייעץ עם רב ולשקול שלא לאפשר לאנשים בעלי ידע אפסי בתחומים כמו בריאות, לפרסם הודעות בנושאים אלו. 

זה ממש לעבור על איסור "לא תעמוד על דם רעיך".  

יש עוד כמה פסוקים בתורהאם-אם
חוץ מ'לא תעמוד על דם רעך'
ויש גם דרך ארץ, שקדמה לתורה.
אבל או שאתה לוביסט(שנוהג בבריונות). ואז יש לך אינטרס ממש גדול לקיים את הפסוק הזה דווקא. או שאתה סתם בריון ובשביל זה אתה מסבן פסוקים.
חבל שפורומים ככ איכותיים עם תרבות דיון, ידרדרו ככה.
אני לוביסט כנגד מוות מיותר של תינוקותספק

סיבנת את מה שאמרתיאם-אם
עם סבון או אל סבון נוזלי? אולי חיטאתי?ספק

אולי קוראים לזה - לטהר את השרץ בק"ן טעמיםיפית8

לנפנף בפסוקים כדי להצדיק התנהגות בריונית ומידות רעות

לא. אני די בטוח שזה "לא תעמוד על דם רעיך".ספק

ירשה לי כב' להעיר משהו..ד.

אם כי באמת אינני נכנס לדיון המלומד הזה - ולפי דבריך חלקו כלל אינו מלומד.

לדעתי, אכן חשוב מאד שתציג את השקפתך. ואני גם חושב שאפשר להבין מדוע אתה חושב שצריך להציג בחריפות, כי אתה סבור שאחרת זה עלול להיחשב כ"כמה דעות לגיטימיות", ולמיטב הבנתך, חלק מהדעות בענין, או הגישות, אינן לגיטימיות. הן גישות שגורמות לסכנת נפשות, לפחות בווריאציות מסויימות שהן מתַפקדות.

ובכל זאת, אפשר ממש את אותם דברים, לומר קצת אחרת. למשל: במקום, "את מוכרת מים למחייתך".. אפשר לומר עניינית את הטיעון.

במקום, "זה לא משהו שאת מסוגלת להבין עם רמת הידע שלך".. (שזה כמובן לא נכון, וגם אתה עצמך מסביר בהמשך באופן בסיסי ומציין שזה חומר לחט"ב בביולוגיה. באמת לא מסובך), אפשר פשוט לעשות מה שעשית הלאה- ולהסביר את דבריך. גם היא מסוגלת להבין כמובן, ובעיקר - הרי הכתיבה כאן אינה פרטית למישהו מסוים. זה שתתקוף פלונית בצורה מעליבה, לא ישכנע את האחרים יותר מאשר אם תכתוב את עצם הענין.

וכן על זה הדרך.

אז אני מסכים, שלשיטתך אתה חייב לומר את הדברים בצורה שתבהיר שמי שאומר דברים "רפואיים" ללא ביסוס, זו סכנה והפקרות. אבל עם שינויים קלים, ניתן לומר באותה חד משמעיות, ובלי לעלוב אישית. מה שהכי משכנע - זה התוכן עצמו. אפשר גם להוסיף אחריו, שזו "גישה", לא להסתמך על עובדות - ושזו סכנת נפשות לדעתך.

לכתוב על הענין, במקום על האדם. לכתוב כללית, ש"יש שרלטנים שמשווקים "תרופות" שכל המחקרים מראים שאין בהם ולא כלום" וכד' - במקום לכתוב עלבונות אישיים.

הרי גם לתחום של עבודת המידת יש "מדע" משלו... והכל יודעים, גם מנסיונם ולא רק ממחקרים.. שלפעמים יצר הרע של חדות-לשון וכעס, יכול להתלבש גם על מצוות.

אז כדאי לדעתי לשים לב. "הוכח תוכיח את עמיתך - ולא תשא עליו חטא". כדברי חז"ל, "יכול אפילו פניו מִשתנות - תלמוד לומר, ולא תישא עליו חטא".

אמנם, יתכן שאתה חושב שזה בבחינת דין רודף, שניתן להצילו בנפשו. אבל גם שם, אם אפשר להציל באחד מאבריו - כך צריך..  ובנידון דידן, דומני שהתועלת באמירות חד משמעיות, אבל ללא עלבונות אישיים מול הכותבים עצמם, אלא יותר בבהירת הטיעון יחד עם תקיפת "גישות" מסויימות באופן כוללני - תהיה לא פחות, ואף גדולה יותר.

[צריך גם לציין, שיש תחום "אפור" מסוים. הרי לא כל דבר ילך כל אחד לבדוק בספר מדעי. אם אשה תאמר לשכנתה שחומץ תפוחים עזר לה לכאב גרון - היא תנסה. ובצדק. לפעמים אם תבדוק אח"כ, תראה שיש בכך חומר כלשהו שעוזר. לא כל צעד בחיים בודקים "מדעית". גם חלק מהדברים שנבדקו מדעית, נבדקו כדי לראות איך ואם עזר משהו שאנשים נהגו בו מנסיון חיים. אז כל זמן שהצעד הבא אינו שכבר לא צריך לבדוק אם יש חיידק, במקרה שהכאב לא עבר, זה בסדר..

לכן, כשתוקפים חזק וכוללנית כל דבר שאדם עושה לא לפי "מחקר", עלולים לגרם שאנשים לא יקראו, לא נעים להם, ואז גם לא יבדקו כשבאמת צריך... כך שמכל בחינה - "דברי חכמים בנחת נשמעים"]

קיבלתי. יש אמת בדבריך. הרבה אמת.ספק

אבל הדיון הזה, הוא פשוט הזיה. 

אם אקביל את מה שקורה כאן לדיון תורני, זה כמו שאחד הצדדים בדיון יביא את פסיקות ההלכה של ישו. 

בהתחלה, חשבתי שמדובר באיזו אי הבנה או חוסר ידע מסוים - אבל אני משתכנע יותר ויותר, לאורך האינטרקציה שלי עם אותה אישה - שמדובר ברדיפת בצע ורוע פשוטים. 

זה נורא וזה מחריד בעיני - ולפעמים אני יוצא מכלי בגלל העובדה שזה יכול ממש לעלות בחיי אדם. (רק היום סיפרה כאן אמא שהבן שלה כמעט מת בגלל רוטה, אבל אותה אישה משכנעת אנשים לא לחסן את הילדים שלהם). 

ואחרי שיקרה דבר כזה, ח"ו, אתה חושב שהיא תיקח אחריות? שהיא תתנצל? 

זה מרתיח אותי ברגע שאני מתחיל שוב לחשוב על זה, אז אני אעצור כאן. 

אנחנו שני אנשים שוניםמיואשת******
ואני כתבתי דברים בהגיון ידוע וגם את בעצמך מודה שספיגה זה דבר שתלוי הפ בהמון גורמים , הסיכוי שמישהו יש לו ספיגה אופטימלית והוא יספוג כל מה שיש בתפוז תוך יומיים קלוש ואפסי, ומה שיש בתפוז אחד לא מספיק לשנות תוך יומיים כלום. ההמלצה בשינויי תזונה הוא לחכות חודש לראות תוצאות כל נטורופת שמכבד את עצמו יגיד את זה. וכן, אני גם הלכתי לנטורפת בחיים שלי.
אבל עזבי , אני מוכנה להשתכנע מדברי הגיון אם רק תביאי הוכחות ואני נעזרת לפעמים ברפואה משלימה ומאד מאד בעד תזונה בריאה וגם מיישמת.
אבל ההרגשה שלי איתך זה שאני מדברת לקיר ושאין שום סיכוי בעולם שתהיי מוכנה לזוז מדעתך מילימטר ולא משנה כמה הוכחות מישהו יביא
וזה בסדר, זכותך. אני בוחרת להפסיק לנהל דיון כרגע.
יום טוב
את מאוד נחמדה. אבל לא הבאת שום הוכחה.לב אמיץ

בריוןאם-אם
כי אני מתאמן.ספק

מה הסיבה שלך להאמין בפיות וקסמים אחרי גיל 6? 

מי מלח עוזריםl666
להוציא נזלת ולא לייבש אותה כי נזלת היא תגובה של הגוף כמו חום. דבש אסור עד גיל שנה. אדים זה בכלל מסוכן, יש לי חברה שאיבדה הכרה ככה. מכירה גם מקרה של כוויות. מרק עוף אוכלים גם ככה בדרך קבע, אין שום קשר לנזלת.
זה לא מוזר - כל אחד יכול לזרוק משהו לאויר. זה קל. תראי:ספק

כרוב ניצנים מרפא כאב ראש. 

אני מבטיח לך שכל שמי שיש לו כאב ראש ויאכל כרוב ניצנים, כאב הראש שלו ייעלם בתוך יממה!

אולי אני גם אפתח מרפאה... 

דבש , גלידה ,עראק..אורי$

אין כמו לימוןאדיבות

לימון סחוט יכול לעזור לכל דבר

חצי לימון סחוט עם כוס מים חמימים ככה 3 פעמים ביום

זו תרופה לכל דבר..

בעבר שהיו מפליגים ימים רבים, פרצו מחלות לא היו תרופות היו שותים לימון ומבריאים

אגב כדאי אח"כ לצחצח שיניים הלימון הוא חומר פעיל שעלול לפגוע בשן אם נשאר זמן מה..

תזונהאודי-ה
לנסות להפסיק לאכול מוצרי חלב בתקופה הקרובה,
להפחית סוכר.
לאכול דברים מזינים ובריאים יותר וכמה שפחות מעובדים.
יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך