פיקשושים ביום הטבילהפעם אחרת
לאור הביקור הלא שייך ולא צפוי שהיה לחביבית@ ביום הטבילה.. חשבתי שיהיה נחמד שכל אחת תספר מקרה לא צפוי שקרה לה ביום הטבילה
אתחיל במקרה שקרה לי..
ערב שבת טבלתי כולי מבסוטה שזה יצא בשבת שאנחנו בבית.. קידוש סעודה ברכת מזון ק"ש השעה כבר מאוחרת.. אולי 22:30 23:00 פתאום זוג לא קשור לעולם שאנחנו מתראים בעיקר בחוץ ולרוב במקרה שהם באים להגיד שבת שלום!!!!! ולא רק זה הבעל רצה לוודא שלא הלכנו לישון אז הוא פשוט הציץ מהחלון של הסלון לוודא שהם לא מפריעים (קומת קרקע- כנראה שהוילון לא עזר) בדיוק סיימנו ק"ש ודפיקה בדלת! הם הגיעו שמחים ומאושרים ואני רציתי לבלוע את עצמי באדמה! במקום זה הגשתי להם תה ועוגה בנימוס אמרתי לבעלי עדיף כבר לקבל אותם יפה כמה דקות ולשלוח אותם הביתה!!!
יש לי מלא.......שמחה
אספר אחד:
אחרי טבילה גיליתי שהיתה לי חציצה.
כבר היה מאוחר בלילה, והרב שאותו הצלחנו להשיג התלבט מאוד ואמר שעדיף לחזור לטבול (בדיעבד בדקתי את הנושא לעומק וגיליתי שלא צריך, אבל זה לא משנה את הסיפור...)
התקשרתי לבלנית.
היא אמרה שהיא רוקנה את המים, ועכשיו צריך לחכות שיתרוקנו לגמרי, לייבש את הבריכה, ואז למלא שוב. זו דרישת ההלכה. בקיצור: תהליך די ארוך. היא כזאת צדיקה, היה לה ברור שהיא באה לפתוח לי. רק ביקשה שאם כבר הבריכה התרוקנה- שאעזור לה לנקות את המקווה...
בקיצור, היה מאוחר בלילה. באנו שתינו, ניקינו את המקווה, חיכינו שיתמלא, המים היו קפואים כי לא הספיקו להתחמם.
אבל... לפום צערא אגרא. המאמץ הזה מחזק טילים את הקשר הזוגי, נותן אנרגיות לכמה שנים...
וואי אשרייך!! איזה מרגשפעם אחרת
עכשיו נזכרתי שפעם אחת כשהתארגנתי במקווה שמעתי את הבלנית מנסה לשכנע מישהי להמשיך להתנקות כי היא באה מאופרת ורצתה להתקלח רבע שעה ולטבול- אשרייך על המאמץ!!
יש לי סיפור דומהחביבית
טבלתי והכל היה בסדר, כשהגעתי הביתה גיליתי משהו וחששתי שזה חציצה. (בדיעבד אחכ גיליתי שזה היה בסדר).
התקשרנו לרב וקיצר עד שענה לנו, אמר שנטבול שוב, הבעיה היתה שהמקווה כבר היה סגור.
הוא אמר לי להגיע למקווה והרבנית תדאג להכל.
הגעתי והרבנית, אשה מבוגרת, העבירה אותי בדיקת חציצה ממש קפדנית- (התעקשה שאנסה לגרד את הנקודת חן שלי וכד). זה היה ממש מעצבן מצד אחד, ומצד שני, לא יכולתי להתלונן- היא טרחה לנסוע להביא את המפתח למקווה מהבלנית ואז באה להטביל אותי בעצמה...

היה ממש מפדח לראות אותה בעיר אחכ...
באמת מפדח...שמחה
אבל זו הרגשה נפלאה להשקיע כל כך במצווה. לעשות נחת רוח אדירה להקב"ה...
והבלניות האלה- כאלה צדיקות!!!
למזלי הבלנית בסיפור שלי היתה חברה שלי. זה יכול להיות יותר מפדח, אבל די מהר ניטרלתי את ההתפדחויות ממנה.
וואו איזה סיפורמק"ר
יש לי קרובת משפחה שהם גרים באיזה מקום חילוני והם בנו שם מקווה נשים והיא הבלנית. יש לה סיפורים מיוחדים ומרגשים ממש על מסירות נפש של נשים לא שומרות מצוות למצווה הזאת, חלק מהם מזכירים את שלך. מחשש לאאוטינג (שמקווה שלא עשיתי כבר...) אני לא אפרט פה. אבל באמת סיפורים מיוחדים
וואו איזה סיפור! אשרייך!כי לעולם חסדו
המממ. לא פקשוש אבלמיואשת******
הטבילה הראשונה שלי אחרי החתונה יצאה בשבת. הייתי ירוקה לגמרי וחוץ מטבילה לפני החתונה לא ידעתי כלום ולא זכרתי שנותנים במקווה מגבות. נסחבתי ברחובות עיר מאד מאד מאד עמןסה וידועה שגדלתי בה והכרתי מלא אנשים בליל שבת עם שקית גדולה ובה מגבת גוף
הגעתי למקווה בצבע של אבטיח ובתחושת השפלה עצומה לגלות שזה היה בלתי נצרך
לחלוטין. השארתי את המגבת שם מרב בושות לסחוב את זה בחזרה ועד עצם היום הזה היא שם כנראה.
ואחר כך לחזור לא מאופרת ככלה טריה לסעודה שבה הוזמנו לעובדינו מלא אורחים להכיר את הזוג הצעיר...
לא.
היה נורא
שם כנראה התחילו סיוטי הטבילה שלי בשבת
איזה קטעורדון
גם לי יצא ככה. הטבילה הראשונה אחרי החתונה. ושמעתי על עוד כמה כאלו.
וזה כזה מביך 😐
והיינו אמורים להיות שבת אצל הורי בעלי, והיה כזה סיפור לבטל..
ונשואה טריה שלא מתאפרת לשבת, מיד מושכת תשומת לב..
באמת קטע, נראה לי רוב החברות שלי הטבילה הראשונה שלהן אחרי החמק"ר
היתה בשבת.
עד כדי שזה היה החשש העיקרי שלי אחרי החתונה
וב"ה לא קרה...
אצלי הטבילה הראשונה אחרי החתונה היתה בליל ראש השנהבארץ אהבתי
וגם אני לא ידעתי שלא צריך להביא מגבת.
גם לי זה קרה..פעם אחרת
אמנם לא בשבת אבל די היה ניכר לעין שאני ממש בדרכי למקווה- כ"כ צעירה וחסרת ניסיון
חשבתי שאני מיוחדת 😮מיואשת******
וואי גם לי הטבילה הראשונה אחרי החתונה היתה בשבתמישהי11
אבל אנחנו נשארנו בבית וזו היתה חוויה מיוחדת
אני ידעתי שיש מגבות ובכל זאת לקחתי...כי לעולם חסדו
יש בזה משהו הרבה יותר כיף לדעתי.
להיסחב עם מגבת בשבת עשרים דקות זה לא כיף 😳מיואשת******
נכון, אבל להשתמש במגבת שלי מהבית זה כיף.כי לעולם חסדו
חחח חושבת שזה קורה למלאפרח ורוד
גם לי קרה במקווה הראשון אחרי החתונה, קניתי איפור בשבת בשביל זה.. ועוד אכלנו אצל משפחה ובעלת הבית אומרת לי למה את בלי אודם.. אנשים חסרי טאקט לפעמים
פיקשוש בלי סוף טובאמא בניסים
ליל הסדר
אנחנו זוג טרי
כל הנשואים יחד אצל ההורים
אני לא מאופרת...
אמרתי שזו תקופת האביב שגם ככה אני קצת אלרגית אז מעדיפה גם לא להתאפר כי זההף מחמיר.
יצאתי מוקדם למקווה
המתנתי חצי שעה. שעה. שעה וחצי. שעתיים.
התייאשתי מלהמתין.
חזרתי לבית של ההורים.
התחילו בלעדינו
היה שקוף כל כך
מביך כל כך
ואף אחד לא יודע שבסוף זה אפילו לא צלח.
נשאר לי צרוב חזק ולימד אותי לפעמים הבאות לא לקחת סיכונים מהסוג הזה.
אוי, זה נורא כואבהנורמלית האחרונה
וואו ממש ממש לא כיף מק"ר
אבל לא הבנתי למה חיכית כל כך הרבה? היה תור?
אז זהו שזהאמא בניסים
במיינסטרים הירושלמי... איזור מאה שערים. ביומיום לוקחים שם מספר.
וזה בערך 3 שעות המתנה!!!!!!!
בשבתות וחגים הן מוציאות ערימת מספרים לפני. אבל זה לא ממש עובד.
אמהלה!! בטח אם יצא לך שוב לטבול באזור חיפשת מקום אחרמק"ר
דווקא אצלנו בלילות שבת וחגים זה מתקתק, יש רצון לכולן לחזור הביתה מהר... ממש כולן מתחשבות ועושות הכי זריז שאפשר.
כמה שליכן אני

* קבענו לנסוע לשבת להורים, והדימום הגיע מוקדם מהצפוי.

אז ביטלנו את הנסיעה.

יש מצב שאמא שלי הבינה, אבל היא לא אמרה כלום...

* טבילה במוצ"ש

בשבת היינו אצל ההורים של בעלי,

אבל שיא החורף אז יש מלא זמן במוצ"ש.

ובדיוק באותו יום הם רצו שניסע איתם לאיזה מקום, לפני שאנחנו חוזרים הביתה.

אנחנו מנסים להתחמק, אבל חמותי לא ממש מבינה עניין.

היא לא יכולה לקבל את זה שיש לנו את החיים שלנו, ואנחנו לא חייבים למסור לה דין וחשבון על כל דבר.

לא זוכרת איך בסוף הורדנו אותם מזה...

* ואיך שכחתי...

טבילה ראשונה אחרי החתונה.

חוזרת הביתה ומתחיל המחזור.

(קצת פשלה עם הכדורים שלקחתי לפני)

יש לי בלי סוף.. נספר אחד: היינו גרים בחור בלי רכב.לא כרגע
בדיוק חזרנו מחו"ל. אח שלי הבחור ביקש לבוא לישון אצלנו כי ההורים שלי טסו בדיוק, הוא ביקש כמה ימים קודם ופרח לי מהראש לגמרי שזה יום הטבילה! לא היה שייך לבטל אותו.. הוא הגיע, דיברנו קצת (למזלי הוא היה תמים כזה ועם המון טאקט גם..לא נראה לי קלט משהו). בעלי נשאר איתו, ואני הזמנתי מונית למקווה ותוך כדי הנסיעה גיליתי שיש לי המון שטרות בארנק, אבל כולם שטרות אמריקאיים..
התפדחתי מאוד, שאלתי את הנהג אם הוא רוצה 20 דולר במקום שקל, הוא דווקא היה נחמד מאוד ומתחשב (נראה לי חשב שאני איזו תיירת אמריקאית). וסיכמתי איתו עם הרבה התנצלויות שמחר אביא לתחנה.
אח"כ במקווה אותו סיפור.. מליון התנצלויות לבלנית למה לא שילמתי.

עוד סיפור שקרה לי - טבילה במוצ"ש שהוא גם פורים. שוב.. היינו באותו חור עדיין, והמקווה היה פתוח לקצת זמן בגלל פורים. כך שפספסתי את כל קריאות המגילה שהיו. התחלנו להתרוצץ לחפש קריאה/מגילה. עד שבסוף הרב של המקום קרא לי בבית שלו באופן אישי..זו היתה פדיחה.
רגע, אבל מה עשו כל הנשים שטבלו באותו ערב?מק"ר
או שבחור הזה היית הטובלת היחידה באותו לילה?
האמת שבעלי התלונן על זה אחר כך לרב..לא כרגע
שזה לא הגיוני לפתוח ככ מעט זמן את המקווה.
מן הסתם היו כאלו שנתקעו (אולי נגלה כאן שותפות), והיו כאלו שויתרו..
נזכרתי בעוד סיפור,לא כרגע
עדיין באותו חור.
יום הטבילה, התינוקת היתה עם חום גבוה והיתה נראית לנו לא טוב..
שוב לקחנו מונית והתפצלנו: אני למקווה, בעלי לרופא עם הילדה.
אחרי הטבילה אני מסתכלת על הטלפון - מליון שיחות שלא נענו מבעלי. אני מתקשרת - הוא אומר לי תקשיבי הרופא אמר לקחת הערב את הילדה למיון. הם מחכים לי בחוץ.
טוב אני כולי אמא צעירה והיסטרית, מתארגנת מהר ועפה החוצה. לא הספקתי אפילו לשאול את בעלי מה ולמה. תוך כדי היציאה אמא שלי בדיוק מתקשרת ואני מתוך ההיסטריה מספרת לה שאנחנו בדרך למיון עם הקטנה. היא נלחצת ומנסה לברר על מה ולמה ואני נאלמת.. לא יודעת לענות בכלל מה יש לילדה 🙈. זו הייתה שיחה מפדחת ביותר! היא לא הבינה איפה הייתי ומה בדיוק קרה.
אח''כ הגענו למיון, היינו כמה שעות, לא זוכרת אפילו מה היה, רק שב4 בבוקר בערך, סחוטים ועייפים הגענו הביתה בשלום.
וואי! גם לי היה פעם בפורים!...שמחה
בדרך כלל כל החברים באים אלינו לסעודת פורים, באותה שנה הודעתי שלא.
שוב, היה לי מזל שהבלנית היא חברה שלי, והיא אמרה שזה יהיה אצלם...
וזה היה השקעה הדדית...שמחה
בעלי לא שתה באותה שנה, וזה היה ממד הקרבה מצידו...
סתם שאלה - מה הבעיה שהוא היה שותה בבוקר?מתואמת
בכלל, לפי מה שאני יודעת, עניין השתייה בפורים שייך ליום ולא לליל פורים...
צודקת...שמחה
אצלנו זה היה מוצאי פורים. בגלל זה לא שתה...
אה, עכשיו הבנתי... מתואמת

אז ככה....מיקי 84

חודשיים אחרי לידה סוף סוף יום הטבילה. מוצש... קפוא בחוץ יצאתי לטבול... חזרתי שתינו קפה שוקולד מרדימים את הילד אני נכנסת להתקלח לפני ו..... דופקים! מי לעזאזל עכשיו דופק? אנחנו גרים במקום מרוחק מהמשפחה מכל כיוון אין משפחה באזור לפחות במרחק של שעה נסיעה....

מי מתייצבת עם מזוודה?

חמתי ואחד הילדים.

למה? סתם עושה הפתעה באה לבקר יומיים...

בלי לשאול בלי לעדכן.

זה היה סיוט.

האמת מאז.... אני שומרת על מרחק וקרירות איתה כי אחרת זה יקרה כל חודש כזה ביקור.

אוי. סיוט של החיים בלי קשר לטבילה ! 🙈מיואשת******
חחחחחח איזה הורסת!!פעם אחרת
היה לי גם אחד בליל שבועותמיואשת******
זוג צעיר
מוזמנים להורים שלו מלפני פסח (תור שם תור פה ואך אחד לא מוותר)
חברותא שהוא סידר בעמל רב ו חברותא ביטל כל מיני דברים כדי לבוא להיות שאותה שכונה איתנו
ועכשיו לך תבטל הכל
מלא אנשים כעסי עלינו אז . היה זוועה
כמה זה מלמד לדון לכף זכות...חדשה ישנה
אי אפשר לדעת מה קורה באמת לבנאדם
יש לי גם, כתבתי אותו בקצרה בשרשור השני מק"ר
טבלתי הכל היה מצויין, הגעתי הביתה היה ערב מקסים ועוד לא היינו ביחד.
פתאום באיזה שתיים עשרה בלילה אני מגלה משהו שמקלקל הכל, שיכול להיות מאוד שאני צריכה לחזור לטבול... מה עושים? למי מתקשרים בשעה כזאת?
בעלי מתחיל לפתוח ספרי הלכה, לנסות לראות... טוב מהר מאוד אני מבינה שזה משהו שלא בטוח שרב ידע לענות לנו קל וחומר שבעלי לא יוכל לפסוק... ואני מנדנדת לו שינסה כמה צילוצולים לרב שלנו, אולי הוא עוד יענה (חח לא יודעת מאיפה היה לי האומץ...)
בעלי מנסה ולהפתעתנו הרב עונה מיד, כן הוא בדרך לישון וכן טוב שניסנו והוא מקשיב בריכוז. לא יודע לענות לנו מיד, אומר שצריך לבדוק מתקשר אחרי כמה דקות שואל אותי כמה שאלות ואומר שיחזור עוד מעט.
בדיעבד הבנו שהוא הרים כמה טלפונים לכמה פוסקים להתייעץ איתם (השעה היתה קרוב לאחד בלילה...)
ואני מבינה שאם אני חוזרת לטבול זה כבר לא קורה היום (היינו זוג ממש צעיר וטרי, לא טבילה ראשונה אבל אולי שלישית).
זוכרת שחיכתי לתשובה שלו בכזה חשש שהוא בכלל לא היה עם פרופורציה למקרה... אז הכי גרוע תטבלי מחר... אבל אני לא רוצה!
אחרי כמה זמן הרב חוזר אלי, שואל אותי עוד שאלה שלפי התשובה שלה פוסק שאני מותרת לבעלי...
כמה הודינו לו, כמה אני מברכת אותו עד היום על המסירות וההשקעה. באמת השכר שלהם בשמים הוא אדיר...

וסתם אנקדוטה חמודה- באחד הפעמים שהרב התקשר לברר עוד נקודה, שמענו את התינוק שלו בוכה ברקע, ובעלי בחוסר נעימות מתנצל שוב על השעה ועל ההפרעה, והרבה בפשטות: מה הבעיה, ככה אני מרוויח חסד נוסף, אם אני כבר ער, למה לא לעזור לאשתי ולנדנד קצת את הילד, שתוכל לישון בשקט מגיע לה...
גם לי יששבעזרתו יתברך!!!
אחרי הלידה הראשונה שלי, טבילה ראשונה נפלה באיחור למרות כל החישובים שעשינו מראש, נפלה בדיוק על התאריך שבו קבענו 'זבד הבת' באולם. אבל משהו ענק. בקיצור בניתי כל כך על האירוע וכל כך רציתי תמונות עם בעלי כי תמונות החתונה יצאו אכזבה אחת גדולה. רציתי חוויה מתקנת. בקיצור טבלתי 7 בערב. הזמנתי מאפרת, היא הבריזה, הזמנתי מישהי אחרת, התוצאה הייתה '' להוריד מיד'' ולדרוש מהראשונה להגיע לאולם כי לא עושים ברז לבעלת הארוע!!!
הגעתי לאולם, 8:30, אנשים נכנסים והמאפרת עוד לא הגיעה. אחרי שהיא הגיעה כבר הרגשתי כלה, איפור ברמה אחרת. נכנסתי לאולם 9:30!! אבל אני הכלה היום, חוויה מתקנת, אז למי אכפת... חחחחח
והכי חשוב השגתי את התמונות שרציתי!!
איזו מסירות. אנשים גדולים יש בעולםדבורית
פקשוש לא מצחיקאמאשוני
פעם היינו חיים על השקל,
הגיע ערב טבילה ולא היה לי כסף. אמרתי לעצמי אין מצב שעל זה שולחים אותי הביתה..
נסתדר...

אני מגיעה, יש שם מכונה שצריך לשלם וגלגל מסתובב כזה

אני כאילו מחפשת בתיק את הארנק וקיוויתי שאחת הבלניות תקלוט את הסיטואציה ותכניס אותי..

אף אחד לא התייחס

קראתי לבלנית וגמגמתי משהו על זה שאין עלי כסף ואם אני יכולה לשלם אח"כ
היא גערה בי שלא באתי מאורגנת ואמרה לי שאחזור הביתה להביא את הארנק (איפה את גרה? זה כל כך הרבה זמן הליכה??)

אני מסתכלת על הנשים שם.. אולי מישהי תגאל אותי מהסיטואציה

כלום, חזרתי בלי לטבול בוכה את נשמתי, בעלי לא הבין מה אני רוצה, אין לך כסף לא חייבים לך כלום...

לא זוכרת בסוף מה היה עם הכסף אבל הכאב נצרב

ב"ה הרבה מים עברו בנהר מאותה תקופה. והרבה מי מקווה עברו בשלום ובתשלום
וואו. תודה על השיתוףמיואשת******
מאמינה שהייתי מצילה אותך אבל טוב שהערת את תשומת ליבי להיות יותר ערנית לנושא
יוו אני לא מאמינהורדון
זה פשוט נורא.
אני פעם שכחתי להביא כסף. אמרו שבסדר ושאשלם בפעם הבאה
זה באמת פקשוש לא מצחיקטרכיאדה

גם אני פעם הגעתי בלי כסף (הבאתי כרטיס אשראי אבל לא היה להם אפשרות לאשראי) מיד אמרו לי: "מה הבעיה? בגלל זה לא תטבלי- תביאי בפעם הבא"

וואו עשית לי קווץ' בלבמק"ר
וכמו שכתבו פה, ברוב המקוואות זה היה עובר ב: נו מה הבעיה? תשלמו בפעם הבאה או שתקפצי מחר לשלם...
יואואמא ל6 מקסימים
בטח אח"כ הבלנית לא הבינה למה לא חזרת, ומתחרטת עד היום ששלחה אותך הביתה...
איזה נורא!רק שאלה לי
אני בהלם שהבלנית שלחה אותך הביתה ולא נתנה לך לשלם בזמן אחר. חוסר רגישות
אני לא מאמינה?? אישה שבאמת אין לה כסף מה תעשה?כלה נאה
לא תטבול באותו יום?
הבלנית הזאת לא בסדר!
קצת רגישות.

שמעתי מבלנית על מצבים לא פשוטים. שיש נשים שטובלות רק בערב שבת. כי אין להן אפשרות לשלם.

מהה??בשורות משמחות
ואם זה היה בשבת... ואז ממילא את משלמת בפעם אחרת!
בדיוק אותו הדבר
לדעתי על דבר כזה צריך להתלונןאני בריבוע

ולהביא את זה לידעת הרב באזור, זה ממש לא נכון לנהוג ככה, ואם תוכלי לעלות את זה לתלונה אולי בנות ישראל אחרות ינצלו ממצב כזה.

ממש עצוב מה שעשו לך!

אוי! ממש כואב!!, מה היה בסןף?וואוו
לא כזה פקשוש אבל זכור לי כפרוייקטיםמאמינה ומחכה
ליל טבילה בשבת בר מצווה של גיסי. נשואים חודשיים. בקיבוץ שהבית כנסת צמוד למקווה.
שנה אח"כ, ליל טבילה בשבת בר מצווה של אחי! כל המשפחה בבית כנסת.
היה קשווחח
אה וגם הייתי צריכה לטבול באמצע משלחת של תגלית שיצאנו אליה.. לכי תסבירי לאן את צריכה ללכת חחח
וואי זה פשוט שרשור חובת קריאה!!אבן חן
למה אנשים לא יכולים להתחשב, בזוגות צעירים במיוחד? תבינו שאולי יש דברים שאי אפשר להסביר לכם...
משהו קצת מצחיקאני זה א
אחת הפעמים שהייתי במקווה והתארגנתי בחדר שמעתי מהחדר השני מישהיא שאני מכירה מדברת ולא רציתי שתראה אותי כי זו אחת שהיתה מספרת לכולם איפה אני אז פשוט התחבאתי בחדר עד שתלך..
ועוד משהו מצחיק בחו"ל המועד בתחילת הנישואין הלכנו עם חברים לטיול וחברה שלי ואני דיברנו מלא בטלפון באותו יום וחילקו התארגנויות לטיול ואז פתאום במקווה נפגשנו והיה מצחיק כי פתאום הבנו למה כל אחת מאיתנו המציאה תירוצים למה לא יכולה ביום הזה ודוקא למחרת וכו וכו... אבל זו חברה טובה מאוד אז בכלל לא היה מפדח רק צחקנו שאם הבעלים היו מגלים שנפגשנו הם היו אומרים שתכננו את זה מראש וכמובן היה קשה לשמור בסוד מבעלי שפגשתי את החברה במקווה חחח
טבילה חברתית..באר מרים
מקווה שלא עושה לעצמי אאוטינג...

בישוב שלנו לפני כמה שנים המקוה היה בשיפוצים . אז הנשים עברן לטבול במקווה של הגברים.
אחרי כל סיפורי הזוועה של בעלי על רמת הנקיון במקווה של הגברים החלטתי שאין ברירה ואני טובלת. התקשרתי לבלנית ערב מראש לתאם (אצלנו ביישוב פותחים את המקוה רק בתיאום מראש) למחרת בצהריים היא מתקשרת שיש בעיה עם המים ואי אפשר לטבול במקווה של הגברים. אבל מציעה שיש עוד שלוש נשים ביישוב שצריכות לטבול הערב (די חריג אצלנו בכללי שכל כך הרבה טובלות באותו ערב) והיא יכולה לתאם עם הבלנית של היישוב הסמוך שנוציא ביחד רכב וניסע לשם.
בקיצור נסענו יחד לטיול קבוצתי למקווה והיה ממש צחוקים.. הבלנתי שם נקרעה מהקטע שהגענו כקבוצה, צחוקים על ההתארגנות ועל הקצב של כל אחת וכו...
בחזור אנחנו פוגשות את הרכז בטחון של היישוב שמבקש טרמפ ולא מבין מה אנחנו עושות באווירה של צחוקים באמצע הלילה...

לסיפור יש המשך:
בחודש הבא הודעתי לבעלי שיצא לי החשק לנסות את המקווה של הגברים ואני פשוט נוסעת באוטובוס לטבול בירושלים. תיאמתי מראש עם זמני האוטובוסים כך שאספיק לחזור באוטובוס האחרון.
כל אחרי הצהריים ישבתי בגינה עם אחת מהנשים שטבלה איתי בחודש הקודם ושתינו מפטפטות, וכמובן שאני לא מזכירה את זה שאני תכף מתארגנת לנסוע לירושלים. איך שחזרתי הביתה השארתי לבעלי להשכיב את כולם וטסתי להספיק את האוטובוס.
טבלתי , ואיך שאני עולה בחזור לאוטובוס האחרון ליישוב אני פוגשת את אותה אישה שהייתה איתי היום בגינה ושאף אחת מאיתנו לא רמזה אפילו שהיא נוסעת לירושלים היום. בלי לדבר שתינו מבינות בדיוק איפה כל אחת היתה עכשיו בדיוק חודש אחרי הפעם הקודמת...
נסענו ביחד כל הדרך מפטפטות ואף אחת לא שואלת את השניה מאיפה היא חוזרת בירושלים למרות שהיה שקוף ששתינו מבינות...
איזה סיפור משעשע, ממש ערב גיבוש עשיתן...מק"ר
טבילה ראשונה אחרי החתונהפשיטא
התרגשתי מאוד.
מגיעה למקווה יחסית מוקדם (היה כתוב שהוא נפתח בשקיעה, הגעתי קצת אחרי...) והכל סגור ומסוגר. אין בלנית, הכל חשוך, אני לבד, מפחדת שיראו אותי.ואם אפשר להוסיף- גשם חזק בחוץ ואין מחסה קרוב. עד שהגיעה עוד אישה שהכירה את הבלנית והתקשרה אליה והבלנית אמרה שהיא מגיעה עוד כמה דקות.
פעם ראשונה הרגשתי את הביטוי המתנה מורטת עצבים.
בנות כל סיפור כאן פצצה....וכשזה קורה בלייב סיוט..להרים עיניים

טבילה אחרי הלידה של הבכור

לבעלי יש משהו בעבודה עד 12 בלילה

גרים בעיר באותה שכונה של חמי וחמותי

המצאנו איזה סיפור שיש לי מפגש עם חברות וביקשנו להשאיר את התינוק אצלם לשעתיים (התכנון- נסיעה למקווה, התארגנות וטבילה)

הכנתי לו בשקית טיטולים מגבונים וכו.

הבאתי את התינוק אליהם- והתבלבלתיבשקית!!

במקום להביא את השקית עם הבגדים של התינוק- הבאתי את השקית למקווה-

ובתוכה- מגבת, מברשתלשיער, מברשת שיניים, תחתונים..

ואני נוסעת לי למקווה

אחרי עשר דקות (עוד לפני שהגעתי למקווה)

חמותי מתקשרת- ואומרת- נראה לי התבלבלת בשקית לתינוק.....

וואו איך התביישתי..

אמאלההההההתוהה לי
איזה פ ד י ח ו ת איומות!!!!! מה עשית??
אוי ואבוילמה לא123

נחנקתי

סליחה . ממש סליחה. אבל הרגת אותי מיואשת******
יוווו חחחחחחחח איז לא נעים..כלה נאה
אוייי הצילו חילזון 123

הסיפור הכי הזויטרכיאדה

יואווו הרגת אותי... הבן שלי לא הבין למה אני מתגלגלת מצחוק...תאומים

יואווו מטריףראשית אמונה
כפרת עוונות
אהההה. !!!!!! הצילו! אני בוכה וצוחקת ביחד...חדשה ישנה
אוי זה הסיפור הכי הורס!!!פרח ורוד
נקרעתיי!!! אבל סיוט כשהדברים האלה קורים...
סיפור ששמעתי ממישהו ששמעה ממישהו🙈מאושרת(=
מישהי אחת הייתה צריכה לטבול, באותו צהרים היא פגשה את הבלנית וזרקה לה שהיום היא באה לטבול.
קצת לפני שהבלנית סגרה את המקווה היא נזכרה שלא ראתה את אותה אישה, אז היא התקשרה אליה,
האישה אמרה לה שעבר עליה יום ממש קשה, אחד הילדים חולה ובעלה גם ככה בצבא ולא יכול לצאת אז היא החליטה לדחות את הטבילה.
הכלנית המדהימה ממש המליצה לה לא לדחות והסכימה לחכות עד שהאישה תסיים להתארגן ותבוא (למרות שכבר חרג משעות הפתיחה)
לבסוף האישה טבלה. וב-3 בלילה בהפתעה בעלה הצליח לצאת מהצבא במיוחד חליל טבילה.

יש מצב שהפרטים בסיפור היו קצת שונים במציאות. אבל זה סיפור שפשוט תפס אותי חזק!!
במיוחד בשנים הראשונות של החתונה שבעלי עדיין היה בצבא..
סיפור מופלא ומרגש!יפית8

חזק מאוד,כמוני כמוךאחרונה
אהבתי!
וואו איזה סיפורים הזויים!! לי היהאפרת 2
שהייתי בחו“ל במדינה קפואה באיזור רוסיה המקווה היה במרחק 3 שעות נסיעה, כל פעם לקחנו רכב ונסענו ביחד אני ובעלי 6 שעות! עם טבילה באמצע, פעם אחת יצא לי ליל שמחת תורה, וידענו שאין מצב להיות שם בשמחת תורה כי אין מנין, אוכל וכו והיו גם חיבים את בעלי איפה שהיינו, אז שאלנו רב מה לעשות, ואמר לטבול בצהריים, ולא להיות ביחד עד הערב, קיצור יצאנו על הבוקר, בדרך הבלנית שאמורה לפתוח לי תמקווה כותבת לי שהחימום לא עובד, שלא כדאי לי, כפור מטורף, אמרתי לה שאין מצב ואני בדרך, קיצור הגענו טבלתי בקפורררר, ובחוץ כבר שלג ומינוס, ואז עוד חזרנו את כל הדרך, הגענו שניה לפני החג, ובעלי עוד היה צריך לחכות בסוכה הקפואה עד הערב, כי הרב אמר לנו לא להתיחד....מסירות נפש ממש!
איזה מסירות נפש!!מק"ר

זה ממש סיפורי צדיקים סיפור כזה!!דבורית
ליל שבת ..מענין
אחרי לידה ואחרי הכנסת התקן ... עד שסוף סוף הצלחתי להתנקות, נפל על שבת ...
במקווה ליד הבית עובדת חמות של אחותי ... והיא הדבר האחרון שבא לי לפגוש ...
אני נכנסת ומבקשת מבלנית אחרת שתעשה טובה ותכניס אלי משהי אחרת,
אחרי חצי שעה בערך היא ניכנסת ומחלקת כל אחת לחדר אחר ... ואז אני קולטת שיש עוד בלנית והיא שכנה שלי ... לא ממש מכירה אותה אבל היא צרחה עלי פעם (על משהו שלא היה קשור אלי ) וממש נפגעתי ככה שהיא גם לא משהי שההיתי רוצה שתיכנס אלי ... אז אני נכנסת לחדר ומנסה לתפוס את העינים של הבלנית שדיברתי איתה מלכתחילה שלא תכניס לי את זאת ... הפדיחה שהשכנה קלטה שיש משהי שצריכה משהו ובאה לשאול אותי מה אני רוצה ... יוואו.. הסמקתי כולי ...
בסוף לא היא ולא היא נכנסו ועבר בשלום ...
בתחילת הנישואים. שבת אצל חמותי ביחד עם אחות של בעליכלה נאה
הייתי צריכה לטבול.
אמרתי לחמותי שאני קופצת לאמא שלי להביא לה משהו.. הם גרים באותה שכונה.
אני דופקת בדלת של המקווה ומי פותחת לי??
אחות של בעלי... ואחרי דקה של שקט התחלנו לצחוק.
היא אומרת לי, למה לא אמרת? היינו הולכות ביחד..

ופגשוש מעצבן שסבלתי כמה חודשים.
הריון ראשון עברתי הפלה וגרידה. הגיע יום טבילה
אני מגיעה למקוה מורידה בגדים ו.. דימום שנמשך 3 ימים. חזרתי לבית בוכה. בעלי לא הצליח להבין מה קרה לי..
חודש הבא אותו הסיפור. עד שהלכתי לטפל בבעיה.

נזכרתי בעוד סיפור הזויפשיטא
יצא לי פעם אחת שנאסרנו מסיבות מסויימות והייתי אמורה לטבול יומיים לפני המחזור.
הגעתי למקווה (שמצטיין ברמת הניקיון!!) וקיבלתי מגבת. לבנה. כשהתנגבתי בה, לפני הטבילה, פתאום נפל לי הלב. ראיתי מלא כתמים חומים ענקיים על המגבת ולרגע לא ידעתי מה לעשות עם עצמי.
אחרי כמה שניות הבנתי שהכתמים לא ממני אלא היו על המגבת כבר לפני.
אחרי הטבילה הערתי לבלנית על זה והיא דפקה לי פרצוף שהיא לא מבינה מה הבעיה בזה, המגבת נקייה ועברה כביסה.....
מאז הבאתי איתי מגבות מהבית.
בחיי אני לא מבינה איך המגבות הן תמיד לבנותמעין אהבה
נכון שבטח בגלל הכביסות בהרתחה
אבל הלוו זה ממש יכל לאסור נשים ברגע כזה קריטי...
תמיד בא לי למחות על זה
אצלינו במקווה המגבות בצבע אדום בורדויוםטוב
אחרי הפעם ההיא, קלטתי שבאמת יכולה להיות בעיהפשיטא
והתחלתי להקפיד על זה. זה ממש נורא. ועוד לפגוש כזאת מגבת מוכתמת.. בעעע
הוי היה לי מקרה דומהלהרות כוחות
לבשתי נעלי זמש אדומות,
בקיצור הן היו בפינת הרצפה ועם כל המקלחות וההכנות הרצפה התרטבה, ופתאום אני קולטת מגבת עם כתמים אדומים טריים! הלב שלי נפל לרגע, אבל ברגע הבא הבנתי מאיפה זה הגיע ונרגעתי
הכי הזוי שלחאושר88
עשינו שבת אצל ההורים של בעלי,שגרים שעתיים נסיעה מהבית שלנו.
ידענו שאני הולכת לטבול במוצש, אבל אנחנו זוג צעיר
ולא היה לנו ככ כסף לקניות וגם לא זמן.
ורצינו גם לפגוש אנשים.. (אנחנו מבודדים מכולם)
בכל מקרה, אמרתי לעצמי שאטבול במקווה של היישוב שלהם, וראיתי באינטרנט שהוא פתוח רק לשעתיים
והיה לי חשש שאולי אפספס או משהו,או שהזמנים לא נכונים. והתביישתי לשאול את אמא שלו
אז אמרנו שנסע לבית ונטבול שם, נסענו בטיללל
הייתי לא מאופרת ומרושלת כזאת
לא אמרנו לאף אחד שהלכנו, מהלחץ
הגעתי על הקשקש! הבלנית אמרה שעוד חצי שעה סוגרת. אמרתי לה שאעשה את זה מהר
טבלתי.. אחרי זה גיליתי שלא צחצחתי שיניים
ואכלתי לפני זה דג.

הלכתי לבלנית וסיפרתי לה אמרה לי לטבול עוד פעם
בלב קיויתי שהמאמץ הזה ייחשב שלח בשמיים, ושאזכה לפרי בטן בקרוב..

בעלי חיכה לי בחוץ, כי אני מתביישת המקווה שלנו הוא בסביבת מגורים די פעילה.. ואנשים יושבים למטה, ומסתכלים..

אז ישר ברחנו באוטו.
וואי גם לי ישרונירון
חנוכה, בערך פעם שניה או שלישית אחרי שהתחתנו.
בדיוק ביום הטבילה קבעו מסיבת חנוכה אצל ההורים שלי, בערך לשעת הדלקת נרות.
אז אמרתי לבעלי שמה הבעיה, אני אתארגן בבית וניסע באוטובוס ואלך למקווה לפני שנגיע למסיבה (המקווה באמצע הדרך מהתחנה להורים שלי).
ואז באמצע הדרך אבא שלי מתקשר לשמוע איפה אנחנו, אס אמרנו שבדרך.. וכשאנחנו יורדים מהאוטובוס אני רואה את האוטו שלו בחניה!! מסתבר שהוא עקב אחרי האוטובוס באפליקציה כדי להקפיץ אותנו שלא נצטרך ללכת! (5 דקות הליכה)
באמת שלא הגיע לו כל המבטי שנאה שלי על זה שהוא רצה לעזור.. כל המסיבה הייתי על קוצים ובסוף עפתי להתארגן שוב לקראת סוף המסיבה ונתתי תרוץ עלוב של חברות והלכתי למקווה.
עכשיו אני קולטת כמה שלוות הטבילות שלי...נועה נועה
או שאני לוקחת אותן בשלווה.
הדבר הכי "מעניין" שקרה לי היה הטבילה אחרי הלידה של הבן שלי, זה היה בשנה שעברה בליל שבועות שחל במוצאי שבת, והיינו אצל ההורים שלי. יש לנו תורנות בין האחים להגיע להורים ואלה הזמנים הכי קשים שלא נוח לאף אחד, ובטח שלא יכולנו למצוא מחליף בהתראה של שבוע, וגם איזה תירוץ היינו ממציאים? בעלי לא יכל לגבות אותי וש"נלך כל המשפחה יחד לבית כנסת" כי הוא היה צריך לקחת את אבא שלי לתפילה (בכסא גלגלים). וטבילה אחרי לידה - לא היה מצב שנדחה... במיוחד שאנחנו גרים רחוק וזה בעצם היה לדחות ביומיים טבילה שחיכינו לה חודשיים. התלבטתי אם לשתף את אחותי שגרה ליד ההורים, אבל בגלל הלו"ז שלה ושל בעלה היה די סביר שהוא יבין וזה כבר היה לי פחות נחמד. אז החלטתי שלאור הנסיבות אין ברירה חוץ מלשתף את אמא שלי. אז שיתפתי, והכל עבר מאוד יפה ובנעימות, היא לא הזמינה את אחותי לסעודה בלילה כדי שהם לא יגלו במקרה, שמרה על הילדים כשהלכתי (וגם בערב שבת כשהייתי בהכנות האחרונות עזרה ככל יכולתה) וחזרתי מספיק מוקדם ככה שגם אבא שלי לא ניחש. וממש שמחתי שהחלטתי לשתף בלי סצנות.
החלטה הכי טובה שישמק"ר
כשקוראים את מה שכתבת מבינים כמה זה נכון לפעמים וכמה יש מקום כן לשתף מישהו כשזה נצרך.
למדתי, תודה
עשית החלטה כל כך חכמה!יפית8

תודה לך ולמק"ר, היה לי חשוב לכתובנועה נועה
כי יש נשים שמתייחסות לזה כ"יהרג ואל יעבור", וזה ממש לא ככה. זו הנהגה ראויה אבל לא מצווה וממש לא צריך להפוך עולמות כדי לקיים אותה, ובטח שלא לדחות טבילה.
(אגב, אמא שלי בעצמה היתה מופתעת בהתחלה כשאמרתי - אני מאלה שבתור ילדות בחיים לא ידעו כשאמא הלכה למקווה... הסברתי בענייניות והיא ממש שמחה וכיבדה)
ממש לא יהרג ובל יעבור...שמחה
מה שנצרך לצורך המצווה- אין בעיה להגיד. בדיוק כמו שהבלנית יודעת שאת טובלת, ולפעמים רב יודע כשיש שאלה,
אם את צריכה עזרה ממשהי לצורך הטבילה- הכי נכון ליידע אותה.
ובאמת טוב שהעלית פה את הנושא. חשוב לכולנו.
תודה לך ולמק"ר, היה לי חשוב לכתובנועה נועה
כי יש נשים שמתייחסות לזה כ"יהרג ואל יעבור", וזה ממש לא ככה. זו הנהגה ראויה אבל לא מצווה וממש לא צריך להפוך עולמות כדי לקיים אותה, ובטח שלא לדחות טבילה.
(אגב, אמא שלי בעצמה היתה מופתעת בהתחלה כשאמרתי - אני מאלה שבתור ילדות בחיים לא ידעו כשאמא הלכה למקווה... הסברתי בענייניות והיא ממש שמחה וכיבדה)
גם לי היה פעם מקרה שפשוט החלטתי לשתף את אמא שליבאורות
בעלי במילא היה בצבא ככה שהם ידעו שבמילא זה לא שיקרה משהו באותו ערב, והינו אמורים לנסוע ביחד לאירוע וניסיתי למצוא דרך להסביר למה אצטרך לצאת לבד בסוף, מאוחר יותר. בסוף החלטתי לספר לאמא שלי שאני פשוט צריכה לטבול ולא אספיק לשעות של המקווה אם נסע אז היא הציעה להטביל אותי כשנחזור ( ביקשה מהבלנית לפתוח את המקווה במקומה והיא הסכימה). יצאה אחלה חוויה
ובתכלס גם יצא ששיתפתי את דודה שלי כשהיינו אצלה בשבת שאני צריכה לטבול וזה ממש עזר לי.
בקיצור, עדיף לא להתבייש ולשתף את מי שיעזור מאשר לעשות כל-כך הרבה סיבובים.
גם אניתאומים

יצא לי בליל חג,  נראה לי שזה היה בלילה השני של ר"ה הילדים היו קטנים.

שיתפתי את אחותי והיא שמרה לי עליהם.

ממש שמחתי שעשיתי את זה כי עבר לי כ"כ ברוגע

גם לי קרה ששיתפתי את אמאחרותיק
שבת בר מצוה בלביא. כולם הגיעו.
טבילה במוצש.
אם נחכה להגיע הביתה- לא נספיק. ואנחנו חוזרים עם ההורים..

אז אמא שלי המלכה הביאה בגד ים, שיגעה לכולם ת'שכל שעד שיש לה בריכה קרוב כל כך היא חייבת ללכת..
ועד שהיא סיימה אני כבר חזרתי.. וכולנו נסענו הביתה בשלווה.
באמת מלכהאורוש3
איזו אמא אדירהנועה נועה
אלופה אמא שלךחדשה ישנה
נהדרת! מק"ר
נזכרתי גם לב אמיץ
עבר עריכה על ידי לב אמיץ בתאריך ט"ז באדר תשע"ט 11:51

יום שבלילה ליל טבילה, אבל יום לימודים יחיד בשבוע שאני מחוייבת לו, בעיר רחוקה שעתיים נהיגה מההתנחלות שגרנו בה כשעוד קראו להן התנחלויות ).

נוהגת הלוך, משתתפת בלימודים, נוהגת חזור.

בכביש ירושלים תל אביב המנוע מתחיל להעלות עשן.

עוצרת בשוליים, לא מצליחה לכבות את המנוע הלוהט. פותחת מכסה מנוע - חושב מה אני מבינה? ועשן, והמנוע לא נכבה, לא משנה כמה פעמים אני מנסה.

עובר רכב לידי, עוצר, יורד ממנו אדם צדיק שלא עוזב אותי לבד: הצליח לכבות את הרכב (קלאץ'+ברקס. רכב לא אוטומטי) פרס משולש, שאל אותי לאן אני צריכה - חסדי ה' הוא, עם נוסעים נוספים ברכב, נוסע לעיר של חמי וחמותי. 

נוסעים.

בדרך אני מעדכנת את בעלי, הוא דואג להתקשר לגרר וכו' וגם מודיע לחמותי שאני בדרך.

האדם הצדיק מוריד אותי בפתח הבניין של חמותי.

שמה אני מתאוששת מההלם ושניה עושה חושבים: תכף שקיעה, אם אני עולה עכשיו לדירה של חמי חמותי, הלך על הטבילה.

עשיתי אחורה פנה, רצתי לחנות, קניתי חוט דנטלי ועוד כמה דברים לצורך הרחצה, ורצתי למקווה שאני מכירה מפעמים קודמות בשכונה שלהם.

הגעתי אליהם שעתיים אחרי הזמן שהייתי צפויה להגיע, פחדתי שיבינו רק מהריח של השמפו והסבון..

"כמה זמן נסיעה? דאגנו." מילמלתי משהו לא ברור, עבר.

עכשיו מתחילה הסאגה של איך בעלי אוסף אותי מאצלם.

וחמותי חששה שיבוא לאסוף אותי בלילה (בזמנו היה צריך לעבור דרך עיר ערבית עויינת) מנסה לשכנע אותי לישון אצלם ולחזור הביתה למחרת באוטובוס.

אמרתי לה - מה שמותק נשיקה יראה לנכון הוא יעשה..

קיצורו של דבר - שאל רכב מהשכנים, ביקש מהם להיכנס פעם ב להציץ שהקטנים ישנים ולא התעוררו, ונסע את כל הדרך להביא אותי חזרה הביתה .

מאז אני משתדלת לא לצאת לדרך בימים של ליל טבילה.

וואו איזה סיפור ונשמע שלהורים של בעלך יש טאקט...מק"ר

בגדול, אנשים טוביםלב אמיץ

מן הסתם כבר שכחו איך זה לפעמים זוג צעיר..

וואודבורית
נזכרתי בעוד סיפור טובבאר מרים
שבת חול המועד. ההורים מתארחים אצלנו - תוכנן הרבה זמן מראש איך הם מתחלקים בין האחים בחגים ולא שייך להחליף. ויש ליל טבילה.

מישהי ביישוב ילדה ובשבת יהיה השלום זכר.

בעלי ואני מביימים לפני שבת ''מריבה'': אני מתכננת את הבישולים כך שיסתיימו ממש סמוך לזמן הדלקת נרות. ומלחיצה את בעלי שיחכה עם ללכת לבית הכנסת עד שהאוכל מוכן ואפשר לקחת אותו. במקביל מדברים על היולדת ושלום זכר. לא אומרים במפורש שהאוכל מיועד ליולדת..
בסוף בעלי ''לחוץ'' שיאחר למנחה ויוצא בלי האוכל ומשאיר אותי ''עצבנית''

אחרי ההדלקה אני מסבירה לאמא שלי שמישהי ילדה בישוב ושואלת האם זה בסדר שאלך עם האוכל (שוב לא אומרת במפורש שהאוכל אליה..: כמובן שהיא מסכימה לשמור על הילדים..

יוצאת עם האוכל ביד לכיוון המקווה ורק תוך כדי קולטת שבעצם יש לי ארוחה שלימה ביד ואין לי מה לעשות איתה..

מגיעה למקווה ומסבירה לבלנית מה קרה ושיש לי אורז, עוף, פשטידה ואין לי מה לעשות איתם.. היא נקרעת מצחוק ואני משאירה לה אותם שתיקח אליה הביתה..

נראה לי אולי חצי שנה אחכ בכל פעם שהבלנית ראתה אותה התחילה לומר לי תודה על האוכל ושתינו מתפוצצות מצחוק..
יצירתיים לב אמיץ
אצלנו אמרתי לאמא שלי "אמא אני צריכה ללכת".
הבינה מיד, אמרה לכי, אני אשאר עם הילדים" ולא אמרה מילה נוספת.
ושאלנו קודם את הרב אם מותר לשמש אם אמא בסוד העניינים, אמר שאין בעיה.
וואי איזה רעיון הזוי!!פעם אחרת
אין! את גדולה!חדשה ישנה
רק שאני אבין, הכנת הכל כפול בשביל ההצגה? לא יכולת להסתפק בכמה שניצלים?
וואי בנות אתן פשוט הורסותפעם אחרת
כ"כ כיף לדעת שכולנו חוות את זה וצוחקות על זה!! אשריכן בנות ישראל!!!
ליל שבתטרכיאדה

כשנכנסתי למקווה גיליתי צפורן קטנה שנשארה תלויה על האצבע, התייעצתי עם הבלנית והיא אמרה שיכול להיות שזו בעיה.

הציעה לי לגשת לרחוב הסמוך, לדפוק על דלת של משפחת איקס ושם יש אישה מבוגרת המטופלת בפיליפינית- זו מורגלת במקרים כאלו והיא תבין מה עליה לעשות גם בלי שאומר לה. 

אז צעדתי לי ברחוב לבית של אישה לא מוכרת, דפקתי בדלת בשיא הלחץ, פתחה לי הפיליפינית- הושטתי לה את האצבע שלי בלי להגיד מילה והיא מיד הבינה, הכניסה אותי פנימה ותלשה את הציפורן.

בדיאבד התברר שיכולתי לטבול גם ככה

חחח... הזוי!קשת
"פעם אחרת" (לא יודעת איך מתייגים),רק להודות
חייבת להגיד לך שאפו על השירשור המעניין. אני מוצאת את עצמי קוראת את כל הסיפורים ופשוט מרותקת. ומודה לה' שלי בינתיים לא היו כאלה סיפורים הזויים ומלחיצים הקשורים לטבילה.
אז שוב תודה רבה.
לגמרי מודה.. ומשתעשעת ושוב אתכם
צדיקות בנות ישראל!!!!דיליה

תענוג לקרוא את השרשור כמה השקעה במצווה החשובה!!

מחזקת את ידכם ומתרגשת....

מוסיפה משלי ולפני זה מספרת- כל פעם שנקלטתי להריון היה בליל טבילה הזה משהו מיוחד של מסירות נפש.

אז הדוגמא להלן- חודש אחד ליל טבילה בחתונה של אחי (פירטתי בשרשור החתונה) חודש לאחר מכן מוצ"ש בר מצווה של אחיין

חודש אחרי זה יום כפור שלג בירושלים האחיינים מהמרכז בקשו לבוא לשלג התחמקנו באלגנטיות. הופס- שאלה בבדיקה!!! הולכת לרב שולח לאחות. הולכת לאחות (כפור שלג, הילדים אצל שכנה בעלי עוד לא מצליח להגיע הבייתה כי יצא מיד עם תחילת השלג אבל נתקע והולך ברגל) ב"ה יש פצע. הולכת למקווה כפור רועדת לצאת!! באותו חודש הריון.

וואי וואי, איזה טירוף, חודש אחרי חודש...מק"ר
ב'ה היה שווה
הצחיק אותילמה לא123

הקטע של "ב"ה פצע"-איזה הזויות אנחנו

תחשבי איך זה נשמע מהצד

וואי איזה סיפורים.. ושאלהאורוש3
יש פה סיפורים הורסים באמת...
וגם לי היו כמה הזיות אבל מפחדת מאוטינג.
אבל בכנות שאלה, אני יודעת שעדיף בצינעה והכל אבל באמת זה תמיד כזה חשוב בשביל כל הלחץ הזה מסביב? שואלת באמת..
היו כמה פעמים שיצא לי לטבול אצל אמא שלי או חמותי בשבת או מוצ''ש ופשוט אמרתי להן בדיסקרטיות ועזרו לי עם הילדים וכל המסביב. ויצא לי גם להעזר בגיסתי ובחברה במקרים מיוחדים. אני לא מרגישה שההסתרה שווה את האנרגיה שמבוזבזת על זה. כמובן לא לפרסם לכולם, אבל לומר לאישה קרובה כדי לקבל סיוע, לא נראה לי סוף העולם. כולנו הולכות למקווה וכולנו נשים רגישות שמשתדלות לטוב.
לא בקטע של הטפת מוסר חס וחלילה. כל אחת תעשה מה שמרגיש לה הכי נכון. אבל סתם נקודה למחשבה, גם למישהי שסתם קוראת, שאפשרי גם אחרת וזה לא כזה נורא או הזוי...
זה עניין אישי של כל אחת ואחתמק"ר
יהיו פה תשובות של הסכמה איתך ויהיו פה תשובות של אני לא מסוגלת לספר ושווה לי המאמץ של בהסתרה.
אני אישית בקו האמצע, לא אמבר לספק אבל לא אשתגע ואהפוך עולמות בשביל להסתיר.
הבעיה שלי היא עם המתבגרות שליקפצ'ולה
לא יודעת עדיין איך לתמרן
בטוחה כל פעם שהן מבינות 😕
רק אומרת שלא תמיד הראש ל המתבגרות רץ לאן שלנו רץ..מחשבות....
זוכרת שפעם כמה זמן הייתי יודעת שאמא שלי הולכת למקווה. ושם זה נגמר אצלי.. לא חשבתי על מה קורה אחרי המקווה..
כמובן שעדיף לא לדעת אבל גם בטעות הבינו לא צריך לייזר את עצמנו על כך..
הבנתי שהיום הבנות יודעות הכל. וזה לא הדור שלי התמיםכלה נאה
לשם עוד לא הגעתי אורוש3
יכולה להגיד לך שבתור מתבגרתבאורות
קרובה יחסית בגיל לאמא שלי ולגמרי מודעת, מעולם לא שמתי לב שהיא הלכה למקווה, ובאמת שגם בכלל לא התעסקתי בזה, הדבר האחרון שאתה רוצה לחשוב עליו כמתבגר זה מה ההורים שלך עושים וכו'...
אני זוכרת שפעם בתור מתבגרתבארץ אהבתי
אמא שלי יצאה בערב, ושאלתי בהתעניינות סתמית לאן היא הולכת, והיא ניסתה להתחמק בתשובה סתמית. אבל כשהמשכתי לחפור לה היא אמרה לי שהיא הולכת לתקווה...
אני הרגשתי לא נעים ולמדתי מזה להפסיק לחפור בשאלות אם לא מספרים לי... בכל מקרה לגמרי לא חשבתי מעבר לזה.
אני ידעתי לאן אמא שלי הולכת והיא גם לא ממשכי לעולם חסדו
ניסתה להסתיר.
לא זוכרת שאפילו פעם אחת חשבתי על מה קורה אחר כך.
ת'אמתקפצ'ולה
לא חשבתי שהן מבינות מה קורה אח"כ... 😮

רק עצם החשיפה שהן מבינות- זה קשה לי

גם הגדולה ממש מכירה את ההלכות בתחום אז היא ממש מודעת להבדלים בין התקופות
אמא שלי שמחה להסביר לי על מקווה ועל מחזור חודשי.כי לעולם חסדו
ב"ה זה עשה לי הרבה טוב.
זוכרת באיזה גיל היית?קפצ'ולה
ידעתי מה זה מקווה כבר מגיל 7 בערך.כי לעולם חסדו
על מחזור ידעתי בערך בגיל 9...
אף פעם לא חשבנו לדבר על זה באופן דרמטי, זה פשוט היה משהו שמדברים עליו ולא טאבו.
לכן גם היה לי ברור שאבוא לספר לאמא שלי מיד שקיבלתי מחזור. כשהחברות בכיתה ו' שמעו על זה מהמורה, אני ידעתי על זה כבר מזמן מאמא שלי
ברוך השם
ידוע שילדים לא רואים את ההורים כיצורים מיניים.קרן-הפוך
זה כמעט שלא בתודעה בכלל. גם כבוגרים.

אלא אם שומעים רעשים מחשידים ...
יצא שהשבת כשהלכתי לבית הכנסתאני זה א
ראיתי מרחוק חברה הולכת לכיוון המקווה כמובן עשיתי כאילו אנ י לא רואה. הבית כנסת נמצא מתחת לבית שלה אז תמיד אני עולה אליה אז כמובן ששתקתי והיה שלב שאחת התבגרות שלה שאלה איפה אמא אז בת אחרת ענתה לה שהלכה לחברה ויש לה שם חבורה שלמה אז אהבתי את הרעיון...
חחחח כשהייתי מתבגרת תמיד שאלתי אותה לאן היא הולכתלפניו ברננה!

עם שקית גדולה ביד.

והייתה לה תשובה כזאת "לפגישה" עם הבעת פנים שלא לשאול יותר...

רק אחרי שהתחתנתי הבנתי למפרע מה זה היה כל פעם...

אישית לא מספרת מרגישה שזה אישי מאוד אבל אם אפגוש חברה במקוהמיקי 84

ופגשתי המון אז אני די זורמת...

בנוסף אני לא ילך לא להורים שלי ולא לחמתי בזמנים כאלה. הרבה פעמים יצא לי בזמו של חול מועד ותמיד חזרנו "ליום אוורור מזודות בבית..."

בדיוק...רק שאלה לי
אני לא מדברת על חגים, אבל שבתות כמעט ץמיד אפשר להזיז את ההורים לשבת אחרת אם רואים שזה נופל על ליל טבילה.
מוסיפהאני זה א
גם אני בדרך כלל לא מספרת מרגישה שזה אישי אבל עכשיו אחרי הלידה לא היינו אצל ההורים שבת מלפני הלידה יצא שלט הגענו כמעט חמישה חודשים ואז יצא שעשיתי כמה הפסוקים שהתבטלו כל פעם בערב שבת אז דחינו כל פעם את הנסיעה להורים בסוף כבר לא היה מצב לדחות יוצר אז פשוט אמרתי לאמא שלי שיש לי טבילה ונבוא שבוע אחר והיא לגמרי הבינה זו היתה ממש הקלה...
אני גם מספרת אם צריךרסיס אמונה
לא רואה עניין בהשקעת ככ הרבה אנרגיה בלהסתיר
לנו היתה נפילה לפני הטבילהמצפה להריון
פקשוש רציני
אחרי 2 כימים כבר התייאשתי מלשמור טהרת המשפחה
וקרה שנפלנו יומיים לפני המקווה,
ביום 7 נקיים לא נתתי ליצר הרע להשתלט עליי. הלכתי לטבול וזה יצא יומיים לפני ערב כיפור.
אמרתי לעצמי בטח החודש גם לא יהיה הריון
אבל ברוך ה אני כבר חודש שישי.
אין ייאוש בעולם כלל
מרגשת! שבע יפול צדיק וקם. את צדיקה!מק"ר
רק לידיעה (לא אישית לך)בשאיפה
לא הבנתי בדיוק את הסיפור,
אבל כדאי לדעת שאם נכשלים באמצע שבעה נקיים, יש שאלה איך להמשיך את הספירה, צריך לשאול רב
כי זה תלוי בכמה גורמים, מתי ואיך בדיוק זה היה
שירשור מעולה!ככה.
יישר כח לכל הצדיקות!
גם אצלישושנית78

מקווה ראשון אחרי החתונה, ערב שבת . גרנו במושב שחמי וחמותי התגוררו, שבת ראשונה אחרי שבת שבע ברכות והמקווה בשיפוצים. היינו צריכים ללכת למושב הסמוך, מה שגרם לכך שבעלי היה צריך ללוות אותי ולהפסיד את קבלת שבת ומעריב,  במושב שיש בו רק מנין אחד... בחזור בדיוק יצאו כולם מבית הכנסת ואנחנו באים לנו מהכיוון הנגדי מול כל המתפללים, ממקום שברור שאין שם כלום חוץ משדות...נכנסנו מהר לרפת גדולה ויצאנו מהצד השני של החווה, מה שסדר שנלך יחד עם ציבור המתפללים... בבית של חמותי גמגמנו לכולם (אחים ואחיות מגיל 10 עד נשואים) שהלכנו לנוח ונרדמנו בטעות... חמותי קלטה את העניין ומהר מאוד העבירה את הנושא במיומנות מדהימה

רעיונות לתירוצים בערב שבת-דיליה

1. "ליפול" וללכת לאחות שתחבוש

2. בסגנון דומה- אם יש מוקד שבת "לא להרגיש טוב" וללכת למוקד

3. להכין עוגה "ליולדת" וללכת להביא לה (וילדים לא מפריעים ליולדת אז אימא הולכת) הבלניות בהחלט תהנינה מעוגה נחמדה

4. אם מקובל ללכת לבי הכנסת אצלכם- "לא להרגיש טוב" ולשלוח את הילדים עם אבא לבית הכנסת ואז אבא מתעכב איתם בגינה אם לא מקובל ללכת לבית הכנסת- להחליט שהשבוע הולכת לכבוד יום השנה של הדודה

5. ללכת לחבורת תהילים (מה לא שמעתן על זה? מידי פעם נשים נפגשות לאמירת תהילים אצל....) מישהי שהילדים לא מכירים. במיוחד עכשיו שהמצב הביטחוני רעוע...

הכול עבד אצלי או אצל חברות מעולה !

שום תרוץ לא רלוונטי בשביליאורי8
וגם ב"ה ממש אבל ממש לא יודעת לשקר ולהעמיד פנים. מקסימום יכולה לומר משהו שמספק רק ילדים קטנים בסגנון - אמא עוד מעט חוזרת, אמא הולכת למשהו של אמהות. פשוט לא רואה סיכוי שאצליח למכור את אחד התרוצים האלה בערב שבת לבנות המתבגרות שלי. עדיף שאומר את האמת מאשר שיבינו שאני משקרת ויבינו גם לאן באמת הלכתי.
אז את פשוט משתפת אותן??חדשה ישנה
מבינה אותך שקשה לך לשקר, אבל זה לא חייב להיות שקר בוטה כ''כ כמו נפלתי והולכת לחבוש כשלא היה ולא נברא.. אפשר באמת לצאת עם עוגה ולתת הסבר לא מפורש, לא מוסבר ברהיטות -אני הולכת לתת לחברה שצריכה... ובאמת לתת לה לבלנית או משהו כזה.
רק כשאין לי בררהאורי8
כשאני הולכת לטבול בליל שבת, זה ממש שקוף. אני אף פעם לא יוצאת בליל שבת , ודאי שלא לבד, בלי הקטנים. זה יהיה ממש, ממש שקוף אם אצא לבד , אבקש מהן לשמור על הקטנים ואומר תרוץ כלשהו, הן מבינות מייד. אז כן אני אומרת להן בשקט. לא נראה לי בעיה. יודעת שיש נשים שזה נשמע להן חילול הקודש, אבל בעיר מגורי, כלות שהדרכתי סיפרו לי שהלכו עם אימן למקווה ( ולכן ברור להן שימשיכו לקיים את המצווה , גם כשאינן שומרות את כל המצוות). לא לוקחת בנות למקוה, אבל נראה לי בסדר לומר להן אם אני צריכה שישמרו על הילדים ואין לי משהו סביר לומר. אני גם לא מצליחה לראות את עצמי משקרת בשביל זה, גם לא ביום חול, אלא שביום חול אני יכולה לומר משהו מתקבל על הדעת שהוא לא שקר. וגם יש מצב שהבנות הגדולות יבינו. אף פעם לא אומר שאני הולכת להשתלמות ובעצם הלכתי למקווה, אפשר לומר שאני הולכת למשהו של נשים/ אמהות, וכו'... בליל שבת אצלי כל תרוץ יהיה שקוף.
מסכימה איתך ומוסיפה שאצלי גםיפית8

יש את הבעיה שאני מתאפרת כל שבת אז לצאת לא מאופרת כשאני לא יוצאת אף פעם בליל שבת - כל תירוץ יהיה שקוף ומיותר

הרבנית אצלנו אומרת שחשוב לומר לבנותדבורית
פעם בכמה זמן שאמא הולכת למקווה
שלא יווצר מצב שבנות יגדלו ויחשבו, בגלל שהאמהות הסתירו ככ באדיקות, שלא שמרו חלילה על טהרה
וסיפרה מקרים..
רק תדמיינו את הבלנית בערב שבת+mp8
שבה לביתה עם ערימת עוגות, שניצלים ועוג הפתעות שהביאו לה כל הטובלות...
חחחחאמא ל6 מקסימים
אצלינו זה הפוך, הבלנית מחלקת 2 חלות ביתיות לכל הטובלות. אולי כי זה איזור לא כ"כ דתי, אז זה יותר מתקבל.. אני אף פעם לא הסכמתי לקחת, איך אני אסביר לילדים מאיפה זה צץ?
חח.. אגבחדשה ישנה
אני טובלת מלא בשבתות. ככה יוצא לי.
והפטנט שלי להסתובב עם שקית בגדים מוחזקת בצורה כזאת כאילו יש לי חלות או איזה תבניות עם אוכל. מרחיקה קצת מהגוף ומרימה גבוה ושוכב....
הבלנית לא צריכה להכין שבת מתואמת
ואו איזה שירשור מהמם!! אשריכן כולן!!!לפניו ברננה!

היו לי כמה סיפורים הזויים...

הראשון הוא הטבילה הראשונה אחרי החתונה,

יצא מוצ"ש, שבת שניה אחרי השבע ברכות ובראשונה היינו בבית. מתלבטים מה לעשות, לא רצינו שתי שבתות ברצף ישר על ההתחלה בבית, כי היה נחמד אבל היה גם קשה ושונה וכ"כ מוזר...

ממש התלבטנו, כי הבנו שאם נוסעים לא אספיק לחזור ליישוב ולטבול.

זוג צעיר ותמים, שלא מבין מהחיים שלו...

החלטנו לנסוע לחמי וחמותי, במוצ"ש אני אצא "לבקר חברה" אתארגן, אטבול, ואחזור.

נישן אצלם גם במוצ"ש ובראשון בבוקר ניסע (יש להם חדר עם שירותים ככה שמבחינתי היה סבבה לעשות ככה)

במוצ"ש פתאום לחמותי יש רעיון שנקפוץ כולנו להגיד שבוע טוב לסבא וסבתא שגרים לא רחוק.

הרעיון לא היה אמור לחייב את כולם אבל פתאום לבעלי נכנס ג'וק שאנחנו חייבים ללכת גם. לא עזרו נסיונות השכנוע, גם לא היה כל כך זמן ומקום לדון על כך, הוא אמר שזה לא יהיה סיפור, נקפוץ לחצי שעה ונחזור...

כמובן שישבתי שם על קוצים, וכמובן שזה התארך קצת...

דבקנו בתירוץ המקורי ויצאתי "לבקר את החברה"..

הוא הראה לי פעם את המקווה, ובאותו ערב ליווה אותי עד לא רחוק משם, כי אמר שלא שייך שיתקרב..

הגעתי לפיצול בשביל ולא זכרתי אם הולכים לפיצול הימני או השמאלי.

ניסיתי להתקשר והוא השאיר את הטלפון בבית ההורים... התברברתי שם כמה דקות עד שמצאתי... הגעתי 35 דקות לפני הסגירה.

התארגנתי בשיא הלחץ וממש חששתי ששכחתי משהו, אז כהבלנית באה ביקשתי שתעזור לי כי אני כלה ולא זוכרת כלום...

חזרתי לבית ההורים שלו.

אמא שלו ואחותו היו בחדר שלנו (בתיאום מראש, זה החדר שלה...) ופינו דברים של המשפחה מהארון שלה, לא היה זמן אחר כי גם היא לא גרה בקביעות בבית...

אנחנו התיישבנו בסלון לבדוק איזה משהו במחשב, מחזיקים ידיים, וכששומעים צעדים מתקרבים עוזבים (ממש זו"צ חי בסרט...)

אח"כ הלכנו קצת לעזור לאמא והאחות, ופתאום חמותי מסתכלת עלי ונלחצת ממש שהעין שלי אדומה.

אני כזה "כן הכל בסדר, סתם נכנס לי משהו..."

הפקנו כמה וכמה מסקנות מאותו לילה, מאז ברור שלא נוסעים בלי סיבה ממש ממש טובה אם יש ליל טבילה, ויצא לי להזכיר לו את הסיפור כשהיתה מחשבה מצידו לקבוע משהו באותו הלילה...

מצחיק כי התירוץ של החברה היה כל כך חלש. אם זה היה היום היינו אומרים שאנחנו הולכים לקניון...

הסיפור השני-

בעלי התגייס כשהבן שלנו היה בן קצת ייותר משנה.

לקראת הגיוס גמלנו את המתוק מהנקות לילה. מגיע שבוע וקצת לפני הגיוס ו.... מגיע מחזור, לראשונה מאז הלידה.

זה המם אותי כי אמנם התכוננתי נפשית לגיוס, וידעתי שנהיה אסורים, אבל המציאות הזאת הייתה כל כך רחוקה ממני ולא במודעות בכלל...

ליל הטבילה יצא ביום חמישי. שמחנו כי אמרנו שבטח הוא יצא הביתה...

אכן הוא היה אמור לצאת, ואז פתאום אומרים לנו שלא, מה פתאום, זה צבא וזו טירונות.

היה כבר קצת מאוחר לבקש שחרור לליל טבילה, לא זוכרת אם הוא בכלל ניסה כי בהתחלה הוא מאוד התפדח מהרעיון לשתף עוד מישהו (ועוד לא נשוי...). ואני מתחילה לבכות...

מתקשרת לרבנית ואומרת לה שאין סיכוי ואני לא מסוגלת לטבול. היא ממש חיזקה אותי ונתנה לי כוחות, מכל מיני כיוונים, ואמרה לי לא לשכוח שבהלכה כתוב שמצווה לטבול בזמן גם אם הבעל לא בעיר.

לא אמרה לי שהיו כבר מקרים שהגיע בהפתעה כי לא רצתה ליצור ציפיות מיותרות...

היא באמת עזרה ועודדה ואכן התארגנתי לקיום המצווה, והוא הגיע בהפתעה

פעם אח"כ ביקשנו שחרור ולא נתנו (והתייחסו לבקשה באופן ממש מגעיל...).

הייתי מבואסת אבל חיזקתי את עצמי שזה נסיון וזו המצווה...

התוכנית שלי הייתה להתארגן בבית אחרי שהבן שלי הולך לישון, ואז להשאיר טלפון עם שכנה שגרה צמוד וללכת לטבול.

אממה, הבחורצ'יק יודע להרגיש שאמא שלו לחוצה שהוא ילך לישון, ושהיא לא כל כך שמחה, ומתחיל לפצוח בחגיגה... לא מוכן ללכת לישון. עושה הרבה צחוקים וגם הרבה בכי וצרחות ופשוט לא נרדם.

גם ככה אני במצב נפשי לא משהו אז זה רק מלחיץ אותי יותר ויותר ואני נכנסת למעגל קסמים שלא מרגיע אותי ולא מרגיע אותו...

באיזשהו שלב אני מתקשרת לבעלי ובוכה לו, הוא בוכה איתי... אומר שנראה לו שכדאי שאבקש עזרה מהשכנה כבר עכשיו ובכל מקרה זה לא כל כך נורא לפרסם את ליל הטבילה כי הוא לא מגיע.

אני מתקשרת אליה בוכה "תקשיבי אני צריכה לטבול ולא מצליחה להתארגן כי הבן שלי לא נרדם.. יש מצב אני נופלת עלייך?"

היא: "כן, בטח ממש בשמחה, הבן שלי ישן 4 שעות בצהריים ולא נראה לי שהוא הולך לישון בקרוב..."

התראגנתי, טבלתי, והצדיקה הזאת הרדימה לי את הנסיך...

מאז אני לוקחת ביביסיטר ומתארגנת במקווה.

איזה פעם אחת שהוא כן יצא, אבל ממש מאוחר, קבעתי עם בייביסיטר שתבוא לשמור על הילד לאיזה שעה, ושאלתי אם יש מצב שתחזור לבית שלה לאיזה שעה ואז תחזור אלינו (שאצא להביא אותו, מרחק של שעה נסיעה, כי אחרת הוא היה צריך להמשיך להיסחב באוטובוסים ומגיע הביתה שעתיים מאוחר יותר ממה שהגענו בזכות ההקפצה) היא הסכימה בשמחה, ואכן כך היה.

כמעט לקחתי איתי בגדים יותר יפים להחליף במקווה ואז קלטתי את המילכוד שבעניין וויתרתי על זה...

גם ככה יש ממש מצב שהיא קלטה נראה לי...

כשיצאנו מהרכב ליד הבית פתאום אני רואה את בעלי נצמד לצללים ומתחבא כזה. שניה אח"כ אני רואה את הרב שלנו עובר עם הרכב... בטוח שאם היה רואה אותה היה עוצר לשיחה ארוכה וגם מבין....

מקווה שמי שמכירה אותי לא תזהה, כי ממש פירטתי.

בגלל שאלו סיפורים שכבר היו לא אכפת לי אם מזהים, אבל אשמח אם יכתבו לי באישי כדי שאדע להיזהר לא לחשוף מידע שאני לא מעוניינת שידעו..

כמה סיפורים יפים! ממש קראתי ברתק מק"ר
לפניו ברננה!

זאת הייתה תראפיה לכתוב את כל הסיפורי מקווה - צבא...

וגם כל מה שעיבדתי עם עצמי ובסוף לא כתבתי על כל הפעמים שטבלתי והוא לא הגיע... 

וואו איזה סיפורים!!!מרגרינה
רק משהו אחד-
עד כמה שידוע לי, ליל טבילה חייבים לשחרר חיילים הביתה. מציק ומוזר היחס שבעלך קיבל 🙁
ניסיתי לבדוק את זה ולא מצאתי בשום מקום שזה מטכלילפניו ברננה!

הבנתי שרק נח"ל חרדי חייבים לשחרר

את יודעת יודעת או ששמעת פעם?

כי אחכ הוא לא ביקש במשך ארבעה חודשים

בעלי בחרדי,וככה היה אצלם,מרגרינה
לא ידעתי שזה תקף רק בנחל החרדי
מבאס
את בעלי לא שיחררו כשהיה בקורס קצינים...דבורית
זה משהו חדש?
וואו! אני קוראת ומתפעלתהריון ולידה2
ואפילו גם קצת מקנאה.
אנחנו ממש תכף נשואים שנתיים, הייתי 3 פעמים במקווה. לשנינו יש רצון עז להיות במקום הטבעי והנורמלי של להיות אסורים. בהדרכת כלות המדריכה כל הזמן העצימה בפני את יום הטבילה, והיה לי ברור שאחווה את זה, ואכנס לזה. אבל צ'יק צ'ק נכנסתי להריון, וב"ה ההנקה מנעה לי מחזור יותר משנה, וכבר קיבלתי מחזור, אבל המחזור הבא יכול להגיע עוד הרבה זמן. ואני כ"כ רוצה להשקיע ביום הזה, ובמצווה הזאת, ולהשתגע סביב הדבר הזה. אבל אין...
מוכנה להחליף איתך.. גם אני הייתי פעם כמוךראשית אמונה
היריון הנקה היריון הנקה... לא אלאה

אבל אני בקושי מותרת לבעלי בשנה האחרונה... וזה סיוט!!! לא מאחלת לך...מאחלת לך להיות מותרת כמה שיותר .. באהבה
שום קיצוניות זה לא טוב;)רק שאלה לי
ובכללי טיפ (ממש לא כהתרסה, פשוט מציק לי כל פעם מחדש) - כשמישהי פורקת וכותבת שקשה לה, אז הכי מעצבן זה שכותבים ש"ההתמודדות שלך זה לא כזה נורא, ולעומת זאת ההתמודדות שלי היא ממש קשה ואין לך מה לבכות". לכל אחת במקומה יש את ההתמודדות שלה, ולכל אחת במקומה זה קשה.
ואני מניחה שאם זו שכתבה הייתה במצבך, גם היא הייתה מתגעגעת לימים המותרים ולמצב שבו היא נמצאת עכשיו, וזה עדיין לא מוריד כלל וכלל מההתמודדות שלה עכשיו.

סליחה אם נפלתי עלייך...
מקווה שלא נפגעת
לא מסכימהמיואשת******
נכון ששום קיצוניות לא טוב אבל אי אפשר להשוות בין מצב של מותרת כל הזמן לאסורה כל הזמן. זה פשוט לא בר השוואה. וכל אחת תעדיף להיות מותרת רב הזמן מאשר להיפך כך שאי אפשר לומר שזה שווה (במצב ששווה יש כאלו שיעדיפו כך או אחרת. פה אננ בטוחה שזה תשובה גורפת)
מה שכן כמובן שזה לא מבטל את הקושי של להיות מותרים כל הזמן, גם לי לפעמים מאד מאד קשה עם זה. אבל מצב שאסורים רב השנה.... ה ישמור
לא השוותי בין שתי ההתמודדויותרק שאלה לי
רק אמרתי שכל אחת במקום שלה, ההתמודדות שלה לא פשוטה לה, גם אם לאחר אותה התמודדות ממש היא פסגת שאיפותיו כרגע.
ברור שאובייקטיבית להיות אסורים כל הזמן יותר קשה מלהיות מותרים. זו התמודדות עם שפע וזו התמודדות עם חוסר. אבל שפה זה עדיין התמודדות.
אבל עיקר הכוונה שלי במה שכתבתי, זה כשמישהי פורקת לא לכתוב לה "לא נורא, את עוד במצב טוב, תראי באיזה מצב אני לעומתך". זה מבטל את מה שהיא מרגישה ועושה תחושה לא נעימה. את המשפט הזה אותה אחת צריכה להגיד לעצמה בלי שאחרים יגידו לה ולהיכנס לפרופורציות (ועדיין לא להתעלם מהקושי של עצמה;))
חבל שלא הבנת אותי בכללראשית אמונה
היתה לי כלפיה קנאת סופרים. געגוע למה שהיה פעם... אני לא מתריסה כלפיה.. מה הקשר??? לא באתי בהטפות.. כתבתי בסוף באהבה עם חיוך.... הבעתי את הכאב שלי מול הכאב שלה... לכל כאב יש מקום. ואני לא מנסה לעשות תחושה רעה...הפכת את דברי. וחבל...
מתנצלת אם נפגעתרק שאלה לי
זו לא הייתה כוונתי
מסכימה עם הסיומת מיואשת******
ואני לא כל כך מסכימה איתךשנהא
זה לא נכון להגיד שעדיף להיות מותרים כל הזמן . לי ממש חסר ההפסקה והגעגוע . ולמרות שאחרי הלידה היינו אסורים מלאא זמןן בסוף התרגלנו ואפילו יצאנו פעם ראשונה לחופשה כשהיינו אסורים והיה ממש כייף. אבל עכשיו כשאני שוב בהריון חסר לי מאד המרחק...
אז את לא יכולה להכליל כל אחת וההתמודדות שקשה לה.
אוקי. מפתיע אבל מקבלת את דעתך מיואשת******
לא חשבתי שיש מישהי שאם יגידו לה את צריכה לבחור ביח שני ההתמודדויות הללו תעדיף התמודדות עם להיות אסורה המון זמן. אבל אני מאמינה לך
לפני חצי שנה גם אני הייתי כמוך...לפניו ברננה!

אותו סיפור...

חתונה וישר הריון ואז הנקה שמנעה לשנה...

מבינה את ההרגשה... אוהב

וואה וואה ! הטבילה שבזכותה נקלטתיהריון ראשון13

ערב שבת, יוצאים לחמותי, במוצאי שבת ליל טבילה.
מתאפרת מינימום לשבת -כדי שלא ישימו לב. מכינה את כל התיק טבילה שיהיה באוטו, מתארגנת לחלוטין כדי שכשאבוא למקווה במוצאי שבת רק אתקלח זריז ואטבול. 
יוצאים לאוטו חצי שעה לפני שבת - האוטו לא מניע.
מתקשרים לגרר ששמים על סטנד ביי שיבוא במוצש ולגיסי שיקח אותנו.
כל השבת אני בלחץ - איך נספיק ואיך נעשה..

יוצאת שבת, מלחיצה את בעלי ואת גיסי שנצא כבר (היינו אסורים המון זמן אחרי החתונה..)
הגענו הביתה ובדרך התקשרנו לגרר שאמר שיקח לו עד 3 שעות להגיע.
אני רצה למקווה עם המפתחות היחידים (!!!) לאוטו עליי. 
מתארגנת, טובלת בסיעתא דשמיא והמון שמחה, למרות שנשבר לי הבושם היקר שאהבתי בחדר התארגנות..
יוצאת מהמקווה ורצה הביתה (מרחק של פחות מ3 דק').
אני מגיעה לכניסה לבית ורואה את הרכב של המכונאי מחכה בחוץ ובעלי יוצא לאט מהבית מנסה לעכב אותו. ישר הודעתי לו שטבלתי וטיפלנו ברכב..
באותו לילה נקלטתי בסיעתא דשמיא..

נראה לי שיש בשרשור הזה חומר לספר שלם... +mp8
איך אתן מורידות חוםשירה_11

אני פחות בעד משככי כאבים ויותר בעד לתת לגוף לעבוד

אבל בלילה מלחיץ אותי לישון כשהחום עולה ואני לא בשליטה

ואני תוהה מה נכון לעשות 🤔

בחיים לא חשבתי על זה האמתמרגול

את מדברת עלייך או על ילד קטן?

אני לוקחת משככי כאבים, אבל בשביל הכאב, לא בשביל החום.

ותלוי גם כמה החום גבוה. 38.5 לא דומה ל40.5

בכללי הגוף צריך מנוחה. תקשיבי לגוף. אם את עייפה תלכי לנוח. אל תאכלי אם את לא רעבה (הרבה פעמים מערכת העיכול קצת מכבה את עצמה כדי שהגוף יתמקד במערכת החיסון)

גם אם את אוכלת - דברים קלילים. מרק, שייק, דברים כאלה. אני הייתי תמיד גם שותה תה.

תנסי כמה שיותר לנוח גם נפשית. עזבי אותך מהמיילים שצריך לענות להם וכו. תהיי במיטה תקראי ספר. כשתהיי עייפה תישני. כזה…

ונראה לי שהגוף מספיק חכם בשביל להעיר אותנו בעת מצוקה. לא מבטיחה. אבל כך נראה לי. 

התכוונתי לילדיםשירה_11
שמסוכן שהחום עולה ואני לא בשליטה לא?!

ותודה על התשובה המפורטת קראתי כל מילה וזה באמת מה שאני עושה עם עצמי כשאני לא מרגישה טוב

מגבת לחה על הראש/ מקלחתנפש חיה.
גם אם ביום אני מושכת, בלילה אני כן נותנתטארקו

בדיוק בגלל מה שכתבת למטה שזה מפחיד לתת לחום לעלות בלי להיות בבקרה.

אם לא, תביאי אותם אלייך למיטה

וגם

אני נותנת נורופן/אקמולי אם החום מעל 39

או אם החום נמוך יותר אבל הילד סובל

לא ממהרת לתת אבל גם לא נמנעת מלתת לילד כי גם לאפשר לגוף מנוחה ולא מלחמה מאפשר החלמה טובה יותר.

ממש ככהחנוקה

זו גם ההמלצה שאני מכירה

בלילה בפרט אצל תינוקות כן לתת כי את לא במעקב.

הבן שלי מתנגד לתרופות, אז לא רבה איתו אם זה לא חיוני (אנטיביוטיקה נניח)

אבל הוא כבר גדול יחסית, בלילה מעיר אותי אם לא מרגיש טוב.

בגיל קטן יותר נתתי לפני השינה

הסברתי שבלילה חייבים.

נכון זה מה שאני עושה בדרך כללשירה_11
ותהיתי באמת לכן שאלתי פה
שמה איתי במיטהעוגת גבינה.

מלבישה בגדים קלים.

לא מכסה בשמיכות.

בלילה לרוב אעדיף לתת. ואם לא אתן זה כבר שאראה שחיונית ובסוף חולי וכבר לא מעלה חום גבוה.

תמיד נותנת משכח כאבים בסביבוצ 23:00 כשאניזברה ירוקה

הולכת לישון

כדי לא לקום לילד קודח

הכןונה בגיל הקטן... אחרי גיל 5 לא

לא מורידה.... נותנת לישון כמה שיותר ולשתות מיםחילזון 123
ולא מלחיץ אותךשירה_11
שאת עולה לישון ויש מתב שהחום עולה ועולה בלי בקרה? 
לא... ברור שאני מציצה מדי פעם מה קורהחילזון 123
לפעמים ישנה קרוב לילד, תלוי בגיל ובמצב
מה הכווהה עולה בלי בקרה? לא חושבת שיש דבר כזהשוקולד פרה

ככל הידוע לי לא נותנים תרופה כדי שהחום לא יעלה בלי שליטה אלא כדי לסייע

רופאת הילדים שלנו אמרה לי שאם אין חשש שיש לילד פירכוסים מחום(הכוונה החום עלה לו ל40 ולא קרה כלום) אז אין שום צורך להלחץ שהוא עולה

רק אם הילד סובל/לא מצליח להחלים לתת לו 

לזה אני מתכוונתשירה_11
שאני לא ערה לידה כדי לדעת מה קורה לה אם החום עלה ל40
אני לא כל כך מבינה למה לתת לילד לסבול אם יש תרופה?תהילה 4

אין מחלוקת על זה שהאקמול לא באמת מטפל ב'מחלה'. אבל עצם זה שילד (וגם אני) לא סובלים. נותן לגוף את הכח להתמודד עם המחלה.

שינה טובה ובאופן כללי רוגע- שנכוף לא בסטרס של כאב בעיני הרבה יותר מקדמים את היכולת של הגוף להתרפא

אני איתך..כורסא ירוקה
נותנת נובימול ורואה איך הכל משתפר, למרות שזה לא אמור לרפא, אבל נותן להם כוח
כי החום הוא דרך של הגוף להתמודד עם המחלהמתיכון ועד מעון
גם שינה היא דרך של הגוף להתמודדפשוט אני..

וקשה לישון עם חום גבוה, צמרמורות, קור וכו'. בנוסף לפעמים שותים פחות, אוכלים פחות, ודווקא החום הגבוה בעקיפין מונע מהגוף את הדברים שהוא באמת צריך בשביל להחלים.

לא נמצא קשר בין לקיחת משככי כאבים ומורידי חום לבין התמשכות המחלה, אבל נמצא קשר ישיר בין אי לקיחת התרופות הנ''ל לבין סבל שאפשר למנוע בקלות.

אני לא אומר שצריך לקחת תרופה בכל פעם שיש 37.7 מעלות, אבל אם באופן כללי יש סבל ויש יום גבוה (או רק אחד מהם, תלוי בהקשר) - אין סיבה להמשיך לסבול בשם איזו מחשבה כאילו הגוף הוא מכונה משומנת שאף פעם לא טועה ולא צריכה עזרה מבחוץ.

הרחבה קטנהפשוט אני..
הרבה פעמים לגוף יש מנגנונים שמיועדים להגן עלינו, אבל בשימוש לא נכון או מוגזם שלהם או לא בהקשר הנכון - אותם המנגנונים ממש יכולים לגרום למוות.

הזעה היא מנגנון מבורך בשביל לקרר את הגוף, אבל במצבים קיצוניים היא גורמת למוות מהתייבשות או ממחסור במלחים.

שימוש לא נכון במערכת החיסונית הוא מה שגורם לאנשים אלרגיים לסבול ואף למות, כשהם נחשפים לחומר שאין בו כל סכנה אובייקטיבית.

חולי אסתמה וזאבת גם כן סובלים מאוד ואף עלולים למות בגלל תגובות מוגזמות של הגוף שלהם, שתוקף את עצמו במקום לתקוף פולשים אמיתיים.

הרפלקס שמחייב אותנו לנשום עלול לגרום לנו לטבוע, וניסיונות של הגוף למלא סידן במקומות מסוימים בעצמות בשביל לחזק אותן, גורם לנו לסבל מיותר ולדלקות כואבות.

כשאנחנו בלחץ המוח שולח אדרנלין בשביל שיהיה לנו יותר כוח, אבל ההורמון הזה יכול לגרום להתקף לב ולמוות מהיר במיוחד.

לכן, המחשבה כאילו אם הגוף מעלה חום אז זה בהכרח טוב לנו כי ''הגוף לא טועה'', לא נכונה.

אגבשירה_11

גם חוסר תאבון של הגוף בזמן מחלה זה חלק מהדרך להתמודד

לא צריך לדחוף אוכל בכח והגיוני שאוכלים פחות

מערכת העיכול עובדת פחות והגוף עסוק במה שצריך

גוף האדם הוא מאוד משוכלל ואני מאוד מאמינה שהתהליכים שקורים לו זה מחכמתו של השם ולא צריך לעקוב כל מה שלא נוח לנו

את יודעת כמה אנשים חולים מגיעים למצב של התייבשותפשוט אני..
ואפיסת כוחות בגלל שהם צמו הרבה הרבה יותר מדי?
לא צריך להגזיםשירה_11

צריך לשים לב ולהיות בבקרה

לא אמרתי לצום ולא לשתות אלא לגבי המנגנון הרעב

המנגנון הזה, כמו הרבה אחרים, לא מושלםפשוט אני..

אדם עם קיבה גדולה בגלל שהוא אכל הרבה במשך תקופה ארוכה,

ירגיש שבע הרבה יותר מאוחר מאדם עם קיבה קטנה, מה שהופך את ההשמנה למעגל קסמים - השמנת כי אכלת הרבה, ועכשיו הקיבה גדולה ולכן אתה לא מרגיש שובע עד שתמלא אותה שוב מה שיגרום להשמנה להחמיר.

אנשים חולים עלולים לא להרגיש צורך לאכול או לשתות, גם אם הגוף שלהם בהחלט כן זקוק לאנרגיה או נוזלים. 

כי לא תמיד סובלים🤷‍♀️יעל מהדרום
כי התרופה לא מטפלת בשורש הבעיהשירה_11

התרופה מורדיה את החום ובמקרים מסוימים יכולה אפילו לעכב את ההחלמה.

אני שואלת כי אני יוצאת מנקודת הנחה שהחום הוא הדרך הנכונה של הגוף להילחם במחלה ואני לא רוצה לעקוף את זה או להרגיל את הגוף לנובימול וכאלה

לשיטתך החום היה אמור לסיים את המחלה יותר מהרתהילה 4

לא ראיתי את זה קורה בפועל.

אני גם לא מתייחסת למקרי הקיצון כמו שהביא פשוט אני.

אבל בטח שבחום גבוה יש סכנת פרכוסים.

בקיצור- הייתי בודקת שוב.

ולשאלתך ברור שכדאי לתת בלילה כדי שתוכלו לישון בנחת. ויהיה לך את הכח לטפל בו.... 

היא לא מעכבת את ההחלמההמקורית

היא מקלה על הסימפטומים שלה

נובימול לא עובד על המערכת החיסונית ומדכא אותה מלעבוד

אני באופן אישי נותנת כי חום מקשה על ילדים לישון טוב והם סובלים. בדיוק כמו שאני לוקחת כדי לא לסבול סתם.  אני רואה ממש הבדל בין ילד עם חום ותרופה לילד לפני ולא רואההסיבה ממשית לא לתת

קומפרסיםבשורות משמחות

מקלחת חמה ולהלבש 2 שכבות

אחת לחה על הגוף ומעליה יבשה

ולהיכנס לישון  מתחת שמיכות חמות ולהזיע והחום ירד בהדרגה

לשתות הרבה מים/מיץ פירות

המלצות מסוכנותפשוט אני..

כשיש חום צריך לקרר את הגוף, לא לחמם אותו במטרה לגרום לו להוציא את החום החוצה.

זיעה פחות יעילה בחום פנימי, היא מיועדת למצבים של חום חיצוני. בנוסף היא עלולה לגרום להתייבשות.

העצות כאן יעלו את עומס החום ולא יורידו אותו. 

זה קומפרס קרבשורות משמחות

לא חם!

קומפרס חם משתמשים אך ורק לשחרור שרירים והרפייה

לא דיברתי על הקומפרסים ☺️פשוט אני..
חמים? 🧐המקורית

זה מעלה את החום עוד יותר אבל

אני מכירה שעושים קרים

אבל תכלס פשוט מורידה חום עם תרופה וזהו

לא חםבשורות משמחות
ציינתי בתגובה מעליי
התכוונתי למקלחת. למים כאילו. קרים/ פושריםהמקורית
לאבשורות משמחות

פושרים-קריר

למה חם?

רשמת מקלחת חמה אז תהיתיהמקורית
לא חמהבשורות משמחות

רותחת..

נעימה לגוף ואם יש חום גבוה הכוונה לחם פושר

ממש לא מומלץ בחום גבוה להתכסותמתיכון ועד מעון

עדיף בגדים דקים ושמיכה דקה, העצה שלך עלולה להעלות את החום

עשיתי את זה פעם בעצמי (בטעות) כילדה ועלה לי החום ממש ממש

בלילה נורופן או אקמולמולהבולה
בלילה אני כן נותנתמתיכון ועד מעוןאחרונה

ביום לא אם הילד לא סובל

שאלה שעלתה לי במחשבות עם עצמי ועניין אותיכנה שנטעה

לשמוע דעתכן-

מה ההבדל, אם יש כזה לדעתכן,  בין חיי שותפות של חברים שגרים יחד לחיי זוגיות של איש ואישה?

את מתכוונת נשואים לעומת לא נשואים?oo
כןכנה שנטעה
שותפות של חברים שגרים יחד (נגיד דירת סטודנטים או סתם חברות ששוכרות יחד דירה) לבין זוג נשוי . בשניהם יש חלוקה נגיד של עבודות משק בית וכזה, אז מה עושה את ההבדל?
האמת שאני מופתעת לנוכח השאלההמקורית

גרת פעם עם חברה/ בדירת שותפים? אני מניחה שלא

ההבדל הוא משיכה, חיבור, מחויבות

כשזה בפן הזוגי זה לא דומה בדשום צורה לעניין זל שותפות חברית. הגבולות הם שונים. האינטימיות הרגשית היא אחרת.

אכןoo

יש הרבה משותף

כי נישואים זה גם שותפות

אבל בנישואים יש גם

ילדים משותפים

כלכלה משותפת

ומחויבות (לנישואים לילדים)

חלוקת משימות זה הדמיון היחיד אם בכללואני שר

באמת נשמע שאת לא מכירה את המציאות הזו

גם אם מדובר בחברים הכי טובים,

זאת לא אהבה ולא עומק רגשי כמו זוג נשוי (מניחה רגע בצד בני זוג שגרים יחד בלי להתחתן)

הרבה פעמים זה גם לא פסגת החברות, אלא שותפים.

וזה אומר בעיקר שזו תחנה זמנית.

וגם שלכל אחד יש עיסוקים משלו ועניינים שלו ושריטות שלו ויש פחות מוטיבציה להשקיע לטווח הארוך, להתחשב באחר (מעבר לנחמדות חברתית), לבוא לקראת....

מה את תעשי ותתאמצי בשביל בן משפחה לעומת חברה ממש טובה לעומת חברה סתם?

אותו דבר.

מה הדמיון בניהם?מתיכון ועד מעון

זה שונה ממש.

חיי זוגיות נועדו להיות חיים שלמים של בחירהה הדדית עם אהבה ומשיכה, מיניות וילדים.

שותפים חולקים אותה קורת גג ומקסימום חולקים בהוצאות ובתורנות שטיפה

אני אולי אדייק קצתכנה שנטעה

למען הסר ספק, אני לא מרגישה סתם בדירת שותפים עם בעלי, ויש בינינו אהבה ושותפות לחיים והכל..

אבל מה ביומיום גורם להרגיש את זה? אנחנו נגיד בדכ נפגשים איזה שעה שעתיים ביום, שנינו גמורים עייפים מהיום ומהטיפול בילד. אז במצב כזה לא כזה מרגישים משהו מיוחד באוויר, זה מאוד טכני - אתה עם הילד, אני מכינה אוכל, אתה לומד, אני מנקה... כמו דירת שותפים..

מה עושה את השגרה יותר זוגית?

נראה ליאנונימית בהו"ל

מאוד תלוי בכל זוג

כשבעלי מתעניין איך היה היום שלי, גם אם זה חמש דקות ואז ממשיכים עם הילדים - אני מרגישה אכפתיות

יש פעולות יומיומיות "פשוטות" שעושים תוך כדי, גורמות לך להרגיש אהוב.

ובאמת ממליצה גם מידי פעם לצאת כזוג ולהנות. אבל אלו פיקים

בעיניי מה שבעיקר מחזיק את זה זו השגרה, והפעולות בתוכה שמראות אכפתיות ואהבה

כןooאחרונה

השגרה יכולה לכלול הרבה זמנים של יותר שותפות מאשר רגשות של משיכה ואהבה

בעיניי זה מקסים שיש שותף לחיים זה נותן לי בטחון ושלווה

רגשות משיכה וריגוש שמורים לזמנים זוגיים

וגם לפעמים יש סתם ימים עם יותר רגשות כאלה

בלי לעשות משהו מיוחד

רעיון מה אפשר לקנות לבחור ישיבה חרדי?ואז את תראי

בן 26

רווק

בגדול הכי נשמע לי זה ספר אבל לא יודעת איזה ולא ממש רוצה לשאול אותו...

יש לכן רעיון?

נגן מוזיקהכורסא ירוקה

שובר לגלידה שיכול לצאת עם חבר

אם הוא בקטע אז אולר

אם יש לו תחביבים אז משהו שקשור אליהם

יש סט ספרים בשם 'המשודך המתוסבך'התברזל!
סדרה קומית, דתית-חרדית, הרבה ממליצים - אני לא קראתי אבל מכירה חומרים אחרים של המחבר.
אפשר שובר לחנות ספריםמתואמת
אלא אם כן חשוב לך להביא משהו פיזי, ואז אפשר לבחור ספר גנרי כלשהו בחנות ספרים ששייכת לרשת ולצרף פתק החלפה.
אהממ פחות מהיכרותי ספר..חנוקה

אחים שלי עונים להגדרה הזו

מה ישמחו לקבל- וואו מלא.

משקפי שמש

ארנק

שובר ליציאה לאוכל (רק לשים לב שזה בכשרות המקובלת אבל בירושלים נניח יש המון מבחר)

פעם קנינו לאחים שלי מתנה כניסה לחדר בריחה הם נהנו ברמות! זה קצת יקר, לא כתבת תקציב..

אפשר שובר לאטרקציות שונות ומגוונות

אגב סוודר יפה גם יתקבל בברכה (אבל צריך להכיר גם את הטעם וגם את המקובלות)

בקבוק טרמוס איכותי (ששומר על חום באמת יותר משעה-שעתיים)

מקציף חלב לקפה.

חפתים (בחורים שאוהבים אלגנט מחזיקים קולקציה יורת גדולה מאוצר העגילים שלי)

עניבה

צעיף/כפפות

נעלי בית חמות

פיז'מה חמה

גאדג'טים לפי תחומי ענין, צריך להכיר את הבחור המדובר.

לידיעה- חרדים לא כל כך קונים ספרים.

ספרי לימוד- בחור ישיבה אז יש לו בישיבה

ספרי קריאה- לוקחים מספריה

ספרי עיון- זה יכול להיות שכן, אבל מאד אינדיווינדואלי כל אחד לפי טעמו מה יקנה.

מעניין מה שכתבת בסוף...מתואמת

אנחנו לא חרדים, אבל אפשר לומר שקרובים לשם (חרד"ל/דת"ל תורני), ואין דבר שישמח יותר את הבנים שלי מאשר ספרים חדשים (ספרי קודש, הכוונה, אבל גם ספרי קריאה) וגם את בעלי, בעיקרון, אבל הוא כבר למד למנן את עצמו, כי הספריות אצלנו מתפוצצות...

מה שכן, צריך לדעת מה בדיוק הם רוצים וצריכים. בעבר הייתי קונה לבעלי ספרים ולא קולעת לטעם שלו🙈 אז למדתי לתת לו לקנות לעצמו...

אבל אצל הבנים שלי - המתנות הכי שוות שקיבלו לבר מצווה היו שוברים לקנייה בחנות ספרים. הם התלבטו שעות אילו ספרים לבחור, כמו שנשים מתלבטות איזה בגד לקנות...

אצלנוoo

בעלי והילדים (חרדים) לא קונים כמעט ספרי קודש

יש להם מספיק ממה שקבלו/ קנו בעבר

יש לי ילד אחד שקונה ספרי קריאה וילד שני שלא אוהב לקרוא

אז לא יהיה לו מה לעשות עם שוברים לספרים

והמתנה הכי טובה בעיניי לבחור ישיבה חרדי היא כסף מזומן שיקנה מה שהוא רוצה

או שוברים שאפשר לקנות בהם הרבה סוגי דברים

כי זה גיל שהטעם האישי מאד ספציפי וגם אם מכירים אותו

לא בטוח שקולעים לטעם

אז זה באמת שונה מאצלנו...מתואמת

הבנים שלי ממשיכים לקנות אף שהמדפים שלהם מתפוצצים מספרים🤭

בכל אופן, הפתרון שהצעת בסוף הוא טוב לכל מי שלא יודעים מה לקנות לו🙂

יש הבדל גדול בין גיל ההתבגרות לגיל 261112
נכון, אבל אני מאמינה שזה יישאר להם גם בבגרות...מתואמת
זה פשוט עניין אישי כנראה. לא קשור למגזריעל מהדרום
חח אני גם מאדדד אוהבת לקראחנוקה

וגם בילדות

אבל ספר זה מהדברים הלא שווים לחובבי קריאה

תמיד גמרתי את הספר ביום או בלילה שקניתי אותו.

כן היה לנו מנוי לכל ספריה אפשרית..

אני גם אוהבת לקרוא, ודוקא מעדיפה להחזיק בביתיעל מהדרום

לק"י

ספרים טובים. כאלה שאני קוראת הרבה.

חבל רק שאין הרבה כאלה...

(ואוהבים לקנות ספרים זה לא בהכרח כל חובבי הקריאה).

תלוי איזהחילזון 123
יש ספרים שכיף שיש אותם קרוב ואפשר לקרוא בהם שוב ושוב
הוא לא כזה...ואז את תראי

לא יילך לחדר בריחה או מסעדות

מאוד למדן

לא יסתובב עם משקפי שמש

ארנק, עטשומשומ

חגורה, סוודר, מחברת, מנורת לילה  

גאדג'טים שקשורים לתחביבים שלי כמו ציור/ נגינה / קריאה 

אז משהו נחמד שקשור ללמידהמרגול

תלוי מה התקציב

אבל הייתי משקיעה בבקבוק תרמי טוב (בשביל שתיה קרה/חמה/גם וגם). אם תרצי אשלח לך המלצה.

תקני בצבע בנאלי. נגיד שחור.

משהו שלא מסובך גם לנקות.

כיף לקחת ללימודים, ולא צריך בשביל זה טעם אישי מי יודע מה.

את יודעת איזה כיף זה שהשתיה החמה לא מתקררת בגלל שהתרכזת שעה? ואפשר להביא מהבית קפה טעים ולא את הקפה-חדר-מורים שבישיבה.

או משהו אחר שקשור, לא מספיק יודעת מה מותאם לבחור ישיבה:

תיק ללימודים (צריך לדעת איזה גודל בערך הוא צריך)

סטנדר נוח ללמידה עצמה?

אם הוא מסכם/כותב לעצמו הערות אז מחברת מעולה עם עטים טובים.

בעצם, אם אוהב קפה או תה אז אפשר להביא מגוון של תה/קפה שווה. (משהו איכותי)

אויש זה ממש אינדוודואלי... אצלנו יש חולשה איומהאמהלה

לספרים.

אין מצב שיוצאים לקניות ולא חוזרים עם ספרים....

וזה ככה ברוב המשפחה שלי.

וזה בנוסף כמובן להשאלה מהספריה של 9 ספרים לשבוע

זה פשוט לא מספק אותנו...

אין  כמו ספר חדש טרי מהחנות

ולפותחת-

הכי טוב זה להביא סכום כסף או שובר מתנה כמו גיפטא

אם דווקא מתנה

אז:

ארנק

מברשת לכובע- אפשר לחרוט שם

עט עם חריטה

צעיף

אוזניות בלוטוס

אולי סטנדר שולחן?אביגיל ##
ארנק או נגןמולהבולה
מה התחביבים שלו?דיאן ד.

מה הוא אוהב לעשות בזמנו הפנוי?

זה לא קשור רק למגזר, גם בתוך מגזרים לכל אינדיבידואל יש העדפות משלו.

מנסה מהיכרותי-אנונימיותאחרונה

סוודר שווה

פיג'מה חורפית

סטנדר

משאפים לאסטמה ועצבנות ועייפות - קשור?אמא טובה---דיה!

הרופא אמר שלילד (בן 4) יש כנראה אסטמה, ונתן טיפול במשאפים לחודשיים - 

כל יום פעמיים, ובכל פעם 2 לחיצות מהכחול ו-2 מהכתום.

התחלנו לפני כמה ימים, והילד התחרפן. הוא עצבני בטירוף וישן המון המון.

יכול להיות שזה קשור למשאפים?

ובכלל קראתי את תופעות הלוואי בעלון ונלחצתי.

המינון שהוא לוקח נחשב גבוה?

יכול להיות שזה מהמשאפיםshiran30005

בהמשך שהגוף יתרגל כבר לא יהיה ככה אל תדאגי.

זה לא נחשב מינון גבוה הוא כבר גדול

אבל איך גיליתם רק עכשיו? מה היה בשנים קודמות?

הוא רגיל למשאפים בכללי?

הבן שלי מקבל מינון הרבה יותר גבוה (בן 3 עוד מעט) ואין לו תופעות כי הוא כל הזמן על זה 

העצבנות קשורה בהחלטגלסגולכהה

לגבי השינה אני לא מכירה תופעת לוואי כזאת.

תודה לכן על התגובות. מבאס. הוא ממש מסכן מזה.אמא טובה---דיה!

יודעות בערך תוך כמה זמן עוברות תופעות הלוואי?

וזה נכון שזה ממכר ושאחר כך אי אפשר להפסיק?

זה ממש תלוי בילד עצמו ובמצב.גלסגולכהה

סטרואידים זה לא ממכר, אבל יש תופעות לוואי ידועות. לצערנו אם יש מחלה שדורשת טיפול לפעמים זה הטיפול היחיד המתאים והוא מציל חיים.

אם את חוששת אפשר לקבוע תור לרופא ריאות לילדים

תודה רבה. היינו אצל מומחה ריאות, זה מה שהוא אמר.אמא טובה---דיה!

איזה תופעות לוואי?

הבת שלי מטופלת במשאפים לפי תקופות^כיסופים^

לא ראינו אצלה עצבנות במהלך השימוש במשאפים

ובטוחה שהרופא אמר לקח 2 לחיצות המכחול פעמיים ביום?

בעיקרון הכחול עד כמה שידוע לי הוא רק לזמן התקף..

לבת שלי היו התקפים חמורים שהיא הכחילה ונסענו איתה כמה פעמים למיון והכי הרבה אמרו לנו פעמיים לחיצה אחת מהכתום, ובזמן התקף פעם או פעמיים מהכחול

עכשיו נזכרת שלפעמים גם סטרואידים^כיסופים^
המינון יכול להתאים, זה לא חריגshiran30005

אולי זה מינון גבוה אם רק עכשיו התחילו לתת משאפים כי בדכ מתחילים עם 2 ליחצות מהכתום בלי הכחול/אפור.

אנחנו לקחנו תקופה ארוכה 4 לחיצות מהכתום ומהכחול יותר -בילד קטן יותר אז המינון לא חריג.

אבל- כן כדאי להתייעץ עם רופא ריאות טוב!! לא סתם רופא ריאות , לצערי יש לי ניסון מר עם רופאים סנדלרים...

זה לא נשמע לי מינון חריגטארקו

גם אצלנו זה המינון שניתן כבר פעמיים

ובזמן התקף אפשר משאף כחול בלי הגבלה.

פעם אחת קיבלנו גם 3 פעמים ביום מינון כזה.

עונה לכולן. אין לו בכלל התקפים.אמא טובה---דיה!

פשוט יש לו כל הזמן צפצופים מהריאות (בסטטוסקופ, לא בנשימה),

והמון דלקות ריאות חוזרות.

ברור, זה סטרואידים.. ממש משפיעאמא לאוצר❤

לגבי העצבנות בוודאי

לגבי השינה דווקא הרבה פעמים זה עושה הפרעות בשינה אבל בטח גם קשור לפחות בעקיפין

זה לא מהמשאףחנוקה

אבל אם הוא מקבל סטרואידים אז חד משמעית

זה משפיע מאד.

לא מכירה בשביל להציע תחליף, אבל זה תרופה חזקה ביותר

למה, משאף כתום נחשב חזק מאוד?shiran30005

אם כן איך נותנים אותו בחופשיות ככה?

לנו נתנו הנחיה לתת חודשיים 4 לחיצות ערב , 4 בוקר למנוע התקפים וזה לא עזר

אם זה כזה חזק איך נותנים ככ הרבה והיד קלה על ההדק? 

המשאף הכתום הוא סטרואידיםקטנה67
סטרואידים בשאיפה משפיעים הרבה פחות מסטרואידים שניתנים בצורה סיסטמית (כלומר בכדור), זאת תרופה יעילה מאוד ויש לה את ההשפעות שלה אבל הן הרבה יותר מאוזנות והגיוניות מאשר טיפול פומי בסטרואידים ולכן גם נותנים אותה הרבה יותר בקלות. חשוב להבין שלקוצר נשימה יש השפעות מאוד משמעותיות בפני עצמו ולכן בחישוב של סיכון מול תועלת, מומלץ לקחת טיפול מניעתי עם התופעות שלו ולהימנע מהסיכונים של קוצר נשימה
כןבשורות משמחות

זה החומר של הסטרואידים?

כי זה זולל כוחות מהגוף

בטח!! זה סטרואידיםמולהבולה
כל הילדים שלי ככה
תופעה ידועה של סטרואידים שיש במשאפיםהמקוריתאחרונה
אני בהלם. לא יודעת איך להגיבמחי

שמעתי את הקטן שלי (בן שנתיים וחצי) בוכה, הלכתי לבדוק מה קורה כי אחד האחים מציק לו הרבה לאחרונה, אני מגלה אותו סגור בחדר והרגליים שלו קשורות. הלם!!

כעסתי מאוד על הילד (בן כמעט 7) ואמרתי לו שזה אסור ורק גויים רשעים עושים ככה, אבל תכלס אין לי מושג מה הייתי אמורה להגיב. רוצה לדבר איתו על זה מאוחר יותר לא מתוך כעס.

מצד אחד אני מבינה שזה מעשה שובבות ילדותי ולא משהו אכזרי כמו שזה נתפס בראש שלי, אבל אני בכל זאת מזועזעת מהרעיון 

אני פחות מופתעתoo

ילד בן 7 הוא עדיין קטן ושיקול הדעת שלו לא רחב במיוחד

הוא כנראה ראה בזה סוג של משחק

אין מה ממש לכעוס

הייתי אומרת בפשטות שאסור לסגור ילד אחר בחדר וכמובן שאסור לקשור אותו וזהו

הבעיה שזה לא עוזר כשרק אומרים לו שאסורמחי
הוא ממשיך לעשות דברים שאמרנו לו מלא פעמים שאסור
צריךoo

להשגיח עליו שלא יעשה

וגם להמשיך לומר מה מותר ומה אסור

בסוף זה אמור לחלחל

ילד בן שנתיים צריך השגחה מפני בן 7

זה הגיוני לגמרי 

כמובןמחי
אבל אפילו אמהות צריכות להתפנות לפעמים
הגיוני 😂oo
אם הוא היה ככה רק קצת זמן זה לא נעים אבל לא נורא
וואו באמת מלחיץכורסא ירוקה

לא יודעת מה הייתי אומרת לו אבל הייתי דואגת שאם שניהם בבית תמיד אחד מהם יהיה בטווח ראיה של מישהו בוגר.

יודעת שזה קשה על גבול הלא ישים, אבל ילד שמסוגל לעשות דבר כזה יכול לעשות גם משהו מסכן חיים שהוא לא מבין שזו המשמעות, ונראה לי שההשגחה פה מהותית.

סליחה אם אני מלחיצה

ואגב לדעתי ההתנהגות הזאת לא הכי תקינה לגיל. חוץ מההצקות לקטן הוא מתנהג בסדר? וההצקות הן ברמה הזאת? 

ההצקות בדרך כלל לא ברמה כזאתמחי

ודווקא עם דברים מסוכנים הוא ממש נזהר

כנראה שכאן הוא לא הבין את המשמעות של מה שהוא עושה 

לא ישיםחנוקה

אני חושבת שצריך להזהר לא להכניס כאלה רעיונות לראש של עצמינו

חברה אמרה לי שהיא לא הולכת לשירותים כשהיא לבד עם הילדים

וואלה לא נשמע לי תקין בעליל.

אמא היא גם בן אדם עם צרכים.

גם לי יש ילד שובב מאד מאד מאד

והוא קטן ולא מבין סכנה

ועדיין יותר הייתי חושבת איך למנוע מצבי סכנה לא עי השגחה מתמדת שלי

(אלא אם כן השגרה אצלכם זה ש2 ההורים בבית, ואפילו אז)

יש לי ילד בן 6. גם בת השלוש וחצי שלי מבינה מה הכוונה מסוכן

אז הייתי מסבירה שלקשור זה מסוכן.

מה שמסוכן הוא רק ברשות ובהשגחה של אמא. כמו לגזור, לחתוך, לקלף..

(אגב אצלינו יש מלא דברים מסוכנים באמת בגלל הקטן. גם מטריה זה מסוכן- כי בקלות משתחרר שם שפיץ דוקר. ועוד שלל דברים בסגנון. וגם גומיות קטנות זה מסוכן. ושקיות מכולת. ועוד ועוד.)

ואגב לשכב ככה 5 דקות ואפילו 10 זה לא כיף אבל לא מסוכן

אבל היא אמרה שהוא עושה גם מה שמסבירים לוכורסא ירוקה

ואני חושבת שיש פער בין לא ללכת חמש דקות לשירותים וכשאת יוצאת לוודא שאף אחד לא עשה משהו קיצוני לבין לתת להם להסתובב בבית חצי שעה-שעה ואז לגלות ילד כפות בחדר סגור.

וגם עם הפער, וואלה יש ילדים שאי אפשר ללכת איתם לשירותים. עם הגדול שלי ממש לא הבנתי למה אי אפשר להגיד לילד "שב פה רגע עם ספר אני תיכף חוזרת" בגיל שנה וחצי. וגם אני בזמנו חשבתי שהוא ילד ממש ממש שובב.

עם השניה שלי גיליתי מה זה שובב בקיצון (ואני אפילו לא יודעת אם באמת גיליתי איתה את הקיצון). בגיל גם יותר קטן וגם יותר גדול באמת פחדתי ללכת לשירותים, ולפעמים הרשיתי לעצמי ומצאתי אותה במצב מלחיץ. אז גם אם משהו נראה לא ישים, האלטרנטיבה היא לפעמים מחיר שאת לא רוצה לשלם  וכן יש מצבים וילדים שדורשים ממך למתוח את הגבול ואם צריך גם להביא בייביסיטר שתהיה איתך בבית.

את מצליחה להביא בייביסיטר שתהיה איתך כל היום בבית?חנוקה

השובב שלי הוא השלישי

וכן הוא מלמד אותי דברים שלא ידעתי..

על סיכונים וסכנות

ואנחנו ממגנים את הבית

אבל המחשבה שלי זה איך הבית יהיה בטיחותי ולא איך יהיה לי כל הזמן זוג עיניים עליו

אני באמת לא מתרחקת ממנו לחצי שעה.

בגדול שהילדים בבית אני איתם כל הזמן

אבל היא מדברת על ילד בן שבע! השובב שלי בן שנה וחצי ואכן אין שכל אין דאגות ויש צרות

(למשל, למדו בגן שאש חם ומסוכן0 אז הוא רוצה להכניס יד לאש לבדוק אם חם..)

בגיל 7 אמור להיות הבנה של סכנה.

ועם בן השש שלי, וגם בת השלוש וחצי- כן אני מצפה שדברים מסוכנים לא ייעשו.

דברים אסורים קורים מעת לעת.. 

פעם הם שחקו בשרוכים והכינו שרשראות וקשרו לצוואר

הסברתי שחוטים על גוף זה מסוכן

ואסור לקשור על יד על צוואר או על רגל.

וזה גם גרם לי להעלות את החוטים למקום לא נגיש לפעוט כי הוא לא מבין סכנות...

שימי לב שאמרה שעושה מה שאסור (סבבה לצערי גם שלי) אבל מה שמסוכן לא

לכן הדגשתי שאפשר להרחיב את מטריית הסכנות.

הזכרת לי שפעם אחים שלי קשרו אותי לכסאפאף

לא נרשמו נזקים לטווח הרחוק 😅

אחים עושים שטויות, לא הייתי הולכת ללא תואם גיל-אלא להבין מה קורה ביניהם, ולהעלים דברים מסוכנים.

(אקדח סיכות למשל, אני מכירה מישהו שהידק את אח שלו הקטן, והוא היה מעל גיל 7)

עשו לי משהו אחר, לא קשירה לכיסאכורסא ירוקה

לא יודעת אם זה גרוע יותר או פחות אבל בעיניי זה מזעזע. וממש יכול להישאר עם ילד לכל החיים.

אני גם חושבת שזה מאד תלוי מה הגיל של הילד שעשו לו את זה, כמה הוא מבין שזה בצחוק (וגם כמה זה באמת בצחוק), ואיך הקשר בין שני הצדדים - אם מדובר באחים שהם חברים ברגיל זה יעבור הרבה יותר בקלות מאשר אם כמו שהפותחת תיארה שהילד הקטן כבר רגיל שהגדול מציק לו.

ולגבי הסיכות, זה שזה קרה חא הופך את זה לנורמטיבי.. נשמע ששם זה נגמר בסדר ואני שמחה בשבילו, אבל הידוק יכול להיגמר ממש רע. זה ממש ממש מסוכן

ברור שהידוק זה רע!פאף

לכן אמרתי שצריך לדאוג שלא יהיו נגישים דברים מסוכנים ללא השגחה, כולל דברים כמו דלגית-שמעתי על אח שהחליט שאח שלו הקטן זה כלב וצריך להוציא אותו לטיול, בנס נגמר בטוב!

הקשר נורמטיבי בין אחים זה קשר שמציקים בו הרבה וגם משחקים ביחד.... וכשההפרש גדול-יותר מציקים😅

גם לילדים בני 7 אין יותר מדיי שיקול דעת...

יכול להיות שיש גם קושי אצל הילד, וצריך לדבר על הדברים, אבל גם לזכור שאחים מציקים ואין להם יותר מדיי שיקול דעת 

ברור שאחים מציקיםכורסא ירוקה

אבל בקשר נורמטיבי הם בגיל כזה כבר מבינים מה פוגע ומה לא.

גם אנחנו הלכנו מכות, אבל לעולם לא מכות כואבות. ואני מסכימה ששיקול הדעת מעורער אבל יש דברים שנראה לי צריכים להיות ברורים, לא מאליהם אלא כי ילדים נתקלים בסיטואציות ושומעים את התגובה של מבוגרים אליהם - ילדים מנסים להכנס לקופסאות/ארונות למשל, אז עד גיל 7 הם שומעים מספיק פעמים (בטח אם יש אחים קטנים) שזה מסוכן, וידעו שנגיד להכניס ילד למזוודה ולסגור זה דבר מסוכן, גם אם הם לא מבינים מה בדיוק הסכנה.

אותו דבר קשירה של ילד, בגפיים או בצוואר, נראה לי שעד גיל 7 ילד נתקל/מתנסה במספיק שטויות כדי לדעת שזה מסוכן ושזה משהו שלא ייעשה.

בחוויה שלי ההצקות הן יותר דווקא בין גילאים קרובים. אולי בגלל שזה מה שחוויתי זה מה שנראה לי נורמטיבי, לא יודעת.. כשאני קואה הצקות בהפרשי גיל גדולים זה נראה לי סימן לדינמיקה לא בריאה בכללי ולבעיה שמסתתרת תחת מעטה תמים ולא להצקות נורמליות

יש פה כמה דברים לא נכוניםoo
בקשר נורמטיבי לא בהכרח יודעים בגיל 7 מה פוגע ומה לא (וגם בגיל יותר גדול)

המכות שילדים הולכים הרבה פעמים כואבות

לא בהכרח שבגיל 7 יודעים שקשירה היא פגיעה

יש מלא הצקות בהפרשי גילאים כמו שיש חברויות בהפרש גילאים

עם חלק אני לא מסכימה, חלק לא הובנתיכורסא ירוקה
בקשר נורמטיבי לא בהכרח יודעים מה פוגע, אבל אם יודעים שמשהו פוגע לא עושים אותו (כשלא מדובר בריב נקודתי)

אישית אני מצפה מילד בן 7 להבין על דברים ספציפיים שהם פוגעים, אבל אולי במקרה קיצון באמת יש ילד שהגיע לגיל 7 בלי לשמוע מעולם שזה מסוכן  ואז הייתי בודקת טוב טוב מה גרם לו בגיל 7 להחליט לראשונה בחייו לקשור מישהו .

ילדים הולכים מכות כואבות. אמרתי שאצלנו בבית דאגנו לא להכאיב כשזה היה הצקות סתם. זה היה דוגמא לזה שאם ילד יודע שמשהו פוגע הוא *אמור* לדעת לא לעשות אותו

ברור שיש הצקות בהפרשי גילאים. הנקודה שלי היתה שהצקות כאלה, ברמה מסויימת ובטח אם הן סדרתיות, *לדעתי* מעידות על דינמיקה בעייתית

לדעתי (הלא מקצועית) זה תקין לגילדיאט ספרייט

זה נשמע מזעזע אבל הוא לא רואה את זה כמו שאת רואה.

הייתי מסבירה שלא תקין ובו זמנית מפקחת קצת יותר, כמה שאפשר כמובן. 

מבינה מאוד את הזעזוע שלך❤️מתואמת

נשמע לי שזה משהו שהוא שמע או ראה - מספיק שראה תמונה שמתארת את הגולים לבבל, וכבר הראש שלו חשב איך להמחיש את זה במציאות... ומי יותר טוב בשביל המחשה מאשר האח הקטן וחסר האונים?

בכל אופן, אמרת לו נכון, שזה משהו שגויים רשעים עושים, ולא אחים שאוהבים זה את זה.

נראה לי שבשיחה איתו תדגישי יותר את האהבה והאחווה שביניהם, וגם תנסי לנתב אותו שיסביר לך מה קורה לו לאחרונה, למה הוא מציק הרבה לאח הקטן. נשמע לי שבזה טמון הפתח לשיפור המצב, כך שלא יישנה מקרה כזה.

ואם את רואה שהוא לא מבין כשמסבירים לו דברים כגון אלה, אולי כדאי לבדוק לעומק אם ההתנהגות שלו תואמת גיל או לא...

ובינתיים כמובן כמה שאפשר להשגיח ולהגן על הקטן. (ומי כמוני יודעת כמה זה קשה, מאוד קשה......)

זה ממש לא כיף לגלות דבר כזהמדברה כעדן.
מזדהה עם התחושות שלך

אבל מה שעושים, מסבירים שזה אסור. ואם חלילה *זה חוזר* הייתי משתפת את הפסיכולוגית של הבית ספר... פעם אחת זה מעשה שטות... פעם שניה זה כנראה חיקוי וצריך להתערב יותר... נראה לי לפחות

עוד כיווןאיזמרגד1

אני חושבת שחשוב להסביר לו למה זה לא בסדר, חוץ מלהגיד לו שזה לא בסדר

לנסות לחשוב איתו ביחד מה אחיו הקטן הרגיש כשהוא היה סגור בחדר לבד ולא יכל לזוז 

תודה יקרות על כיווני המחשבהמחי

בעזרת ה' אדבר איתו על זה שוב ביישוב הדעת.

כמובן שעכשיו אני רגועה יותר ויכולה לחשוב על זה בצורה יותר שקולה

בעיני הנקודה החמורה היא1112אחרונה

שהוא ידע שהוא מציק לו.

ואסור בשום אופן להציק אח קטן

אפשר לפרוק? בתקווה שלא יהיה אווטינגאנונימית בהו"ל

יש לי גיס דתל"ש, בזוגיות עם קונסרבטיבית.

אנחנו דוסים מתנחלים.

היא טבעונית.

הם פציפסטים.

עד כאן רקע.

הם עשו חנוכת בית אצלם, כיבדנו

מפה לשם בעלי התבקש להגיע בלי האקדח. כיבדנו

אני אחרי שיחה קשוחה עם בעלי על מצבנו, אחרי התברברות בדרך כי שלחו לנו כתובת לא ברורה+ פקקים של המרכז

אני כבר עייפה, רעבה ועצבנית, אבל בשעה טובה הגענו.

נכנסים לריח של מרק טוב, שבושל בבית. אני נזכרת שהוא אמר שהוא אוכל גם טרפות. מבינה שאני צריכה לוותר על המרק.

רואה פיצה קנויה, נרגעת, מגלה שהוא מחמם אותה בתנור.

מישהי דתייה מהמשפחה מביאה לביבות, אני בונה על זה, מגלה שגם אותם הוא מחמם.

מסתכלת מאיזו פיצרייה הפיצה, בודקת עליה בגוגל, כתוב שהיא כשרה ללא תעודה. מבינה שגם עליה אני נאלצת לוותר.

נזכרת באירוע חלבי שעשינו לא מזמן, כמה השקעתי שיהיה מכל סוג גם משהו טבעוני...

בעלי מרים טלפון לפיצריה ומבין שיש תעודה, עוצר את גיסי מלחמם את שאירות המגש של חומם. אוכלת משולש פיצה קרה, עם תוספות שאני ממש לא אוהבת. וזהו, כי אכלו מהמגש הזה גם כאלה שלא אכפת להם מכשרות...

וככה אני מסיימת את הערב עם אכזבה גדולה, עייפות, רעב, עצבים

אהה ושיעמום מנושאי שיחה לא מעניינים.

לדעתי זה לא עדיףחילזון 123
אצלהם זה עיקרון שצריך לשנות את התורה. מבחינתם זה היהדות .

דתלש בד''כ יודע שיש תורה, הוא אישית לא מאמין, או מאמין בכלליות אבל אין לו כח להשקיע ולקיים...

תחושה של לא רצויים....ללכת?מולהבולה

חמי וחמותי עושים מחר מסיבת חנוכה בבית והם גרים מאוד רחוק

אנחנו בכללי לא נוסעים לשם הרבה כי קשוח לנסוע עם כל הילדים

ממש רציתי שיסייעו לשבת כי זה הכי נוח אבל לא הסתדר כי אח אחד לא יכול להגיע וחשוב להם

שיבוא

הקטע הוא שעלינו מקשים

אם אנחנו מגיעים למסיבה זה אחרי הדלקת נרות ונגיע רק באזור 8 וחצי בערב.כלמשנה אנחנו מגיעים שכולם בקינוח!!!

אז אמרתי לחמותי שבוע שעבר שממש קשה לנו להגיע אז היא הציעה שנישאר לישון

בעלי כל חייו בתפקיד הילד המרצה של הבית. והם מנצלים את זה!!!! לו היא אמרה שקשה לה שנישן אצלה כי גם האח השני נישאר לישון..

אני תוהה לעצמי למה אנחנו אף פעם לא בעדיפות אצלה? לא מעניין אותה שאולי פשוט נחליט לא לבוא?

זה כך גם בפורים תמיד כי לא רוצה שנישאר לישון והפסקנו ללכת והיא די מרוצה , לא מתלוננת על כך.

אגב גם בשבת שבע ברכות של גיסי היא אמרה לי שובל שלא אמרה לבת שלה להישאר לישון על. (הבת גרה רבע שעה מהאולם שאכלנו בו)

מי שזוכרת היא לא הסכימה שנישן כולנו אצלה עם הילדים וגם לבת שלה יש ילדים!!! אז למה דוקא אנחנו לא????

אני כרגע תוהה האם ללכת בכללי קשוח לי ממש הנסיעה ועוד בפקקים של חנוכה עם תינוק וילדים קטנים

ועוד ביקשו שלא נבוא בידיים ריקות, זה מצחיק אותי להביא אוכל לסוף האוכל.... העיקר לומר שהבאנו

לי באופן אישי בא לא להגיע ולא לענות אם יתקשרו...למה אנחנו צריכים תמיד להגיע במסירות ייראה שלא אכפת להם בכלל

הכל זו תחושה שלי.... בעלי כמובן חושב אחרת כי הוא אוהב לרצות אתם

תודה על הרעיונות ❤️דיאט ספרייט
תוך כמה זמן ורמוקס אמור להשפיע?שמש בשמיים

הגיוני שהילד קיבל ורמוקס ביום שישי ועדיין מתעורר מסכן בלילות?

היו לו תולעים, ראיתי אותם. שמנו לו וזלין בפי הטבעת וזה עזר. ביום שישי נתנו לו ורמוקס ולא ראיתי שיפור משמעותי, עכשיו הוא התעורר בוכה ומסכן ולא ידע מה הוא רוצה והיה נראה בבירור שמשהו מציק לו, לא הסכים לי למרוח לו וזלין וחזר לישון ככה.

יש פעמיםתקומה

שמנה אחת לא מספיקה, ואז ממליצים לתת שני לילות ברצף.

כמובן אני לא גורם רפואי

אבל זה מה שנאמר לנו

תודה! אז לשאול את הרופא ילדים?שמש בשמיים

או שאפשר לתת על דעת עצמי עוד מנה?

זה שלךתקומה

אני נותנת חופשי עוד מנה

אבל לא לוקחת כאן אחריות

תודה על התגובה!שמש בשמיים
הרופאה שלנו אומרת לתת 3 ימים ברצף ואז שוב ביום ה10תודה לה''

הרופאה השנייה שלנו אומרת מנהגים אחת ואז אחרי שבועיים עוד מנה

זה פשוט הבדלים בין רופאים

יש כאלה שנותנים טיפול משפחתי ויש כאלה שרק למי שסובל...

ואיך אני יכולה לדעת אם נדבקתי ממנו?שמש בשמיים

אתמול בלילה הייתה לי תחושה ממש מציקה בפי הטבעת, אז הרהרתי שאולי נדבקתי, אבל איך אפשר לדעת על עצמי?

בדרך כללתקומה

אם ממש רואים את התולעים, ההמלצה היא לתת טיפול לכל המשפחה, בגלל שזה באמת מאוד מדבק. אבל בשביל זה באמת תצטרכי לבקש מהרופא

ולהחליף מצעים ומגבות, לכבס הכל ב60 מעלות.

שאלתי את הרופא והוא אמר לתת רק לושמש בשמיים

הוא לא בגישה של לתת לכולם כי לאחד יש (סה"כ הגיוני, השני עדיין עם טיטול אז נראה לי פחות מדבק ככה ואנחנו מבוגרים אז גם פחות יש לנו ממי להידבק והילד בטח נדבק בגן)

אולי לאור העובדה שמציק לי אז כן כדאי שגם אני אקח, צריכה לבדוק אם מותר בהריון והנקה...

אסור בהריון לפי מה שאני זוכרתתודה לה''
זה לא לגמריתקומה

נכון

נגיד באתר של כללית, כתוב שמחודש רביעי היא נחשבת בטוחה לשימוש

בחודשים לפני כן, פשוט אין מספיק מחקרים אז צריך להתייעץ עם רופא לפני שימוש.

זו תרופה שיש לה שם רע משום מה, אבל מכמה רופאים ששאלתי, היא דווקא נחשבת בטוחה לשימוש. (ושוב, לא לוקחת אחריות על התשובות שלי בפורום, רק משתפת מידע)

אם את מחליטה לקחתטארקו

תבקשי מרשם לכדורים!

שלא תצטרכי לקחת את הסירופ המגעיל🤢

ורק אומרת שלפעמים לטחורים יש תחושה שמזכירה תולעים.

וגם אצלנו הרופא לא ממליץ על טיפול משפחתי.

כןתקומה

אני באמת יודעת שזה גישות שונות, צודקת

אבל אם מציק אולי כן כדאי לברר

קרה שנדבקתי מהילדיםיראת גאולה

לא לקחתי כלום.

התולעים חיות זמן מה ואז מתות.

הבעיה אצל ילדים שהם מגרדים, ואז הביצים נדבקות לציפורניים ומשם לפה 🤢

מבוגרים שומרים על היגיינה, ולכן לא ממשיכים את ההדבקה.

וגם, למבוגרים התולעים פחות מציקות לעומת ילדים. גם אצל ילדים - יש כאלו שהתולעים פשוט לא מפריעות להם. בד"כ במשפחות אפשר לראות שאלו אותם ילדים שנדבקים שוב ושוב... האחרים גם עשויים להידבק אבל זה לא מציק להם והם לא מגרדים ולא ממשיכים את מעגל ההדבקה.

אצלנו הרופא אמר לתת עוד מנה אחרי שבועאחת כמוניאחרונה

ושלושה ימים אחרי המנה הראשונה עדיין היו תולעים.

ב"ה אחרי המנה השניה היה בסדר

אולי יעניין אותך