שלום לכולם, מבקשת להתייעץ.
כשהיה בן חודשיים, חיסנתי את בני לחיסון מחומשת של גיל חודשיים כולל חיסון לרוטה שנותנים בטיפות.
נאמר לי ע''י האחות שחיסנה שיכולות להיות תופעות לוואי עד יומיים. אחות אחרת אמרה עד 5 ימים.
בפועל, הוא סבל במשך 3 שבועות.. כאשר העברנו שבוע לפחות עם נובימול מהסיבה הפשוטה. הילד היה בוכה וצורח צרחות מכאבי בטן. חוסר תיאבון משמעותי מאוד. ברמה שהייתי צריכה להכריח לאכול לפעמים, אחר כך כבר ויתרתי כשראיתי שלא הולך בכוח. כשכן נהיה כבר רעב מעצמו, הייתי נותנת בקבוק (חלב אם או מטרנה אקסטרה קר קומפורט, כי סובל מקוליק) והיה שותה כמה לגימות ואז מפסיק ובוכה וצורח מכאב. נרגע, עושה סימנים שרוצה לאכול, ואז עוד כמה לגימות וחוזר חלילה..
ככה כל האכלה הייתה, היה עושה טובה ואוכל פעם 60,פעם 90,לפעמים גג 100. היה חסר מנוחה, בכייני לאורך היום, וישן בלילה פתאום 6 או 8 שעות בלי לקום בכלל, ואם הייתי מנסה להעיר לאכול היה מתעצבן, בוכה, מעיף את הבקבוק וחוזר לישון.. וויתרתי והנחתי לו שיישן.
כאמור רק עכשיו אחרי שעברו 3 שבועות הילד התחיל לחזור לעצמו, רוצה לאכול. אוכל, לפעמים עדיין בחוסר חשק אבל לפחות לא צורח כמו אז.
אני נורא מתלבטת לגבי המנה השניה והשלישית.
מצד אחד אומרים שזאת מחלה נוראית שמתאשפזים בה, ומצד שני אומרים שהחיסון אמנם יעיל מאוד אבל לא מכסה את כל הזנים השונים של הוירוס (כמו שפעת).
אם זה משנה, הוא עתיד להכנס למסגרת בע"ה רק כשיהיה בן 10 חודשים, לגן.
אשמח לתובנות..