חיסון רוטה, מנה 2.פלוניתאלמונית1
בס''ד

שלום לכולם, מבקשת להתייעץ.
כשהיה בן חודשיים, חיסנתי את בני לחיסון מחומשת של גיל חודשיים כולל חיסון לרוטה שנותנים בטיפות.
נאמר לי ע''י האחות שחיסנה שיכולות להיות תופעות לוואי עד יומיים. אחות אחרת אמרה עד 5 ימים.
בפועל, הוא סבל במשך 3 שבועות.. כאשר העברנו שבוע לפחות עם נובימול מהסיבה הפשוטה. הילד היה בוכה וצורח צרחות מכאבי בטן. חוסר תיאבון משמעותי מאוד. ברמה שהייתי צריכה להכריח לאכול לפעמים, אחר כך כבר ויתרתי כשראיתי שלא הולך בכוח. כשכן נהיה כבר רעב מעצמו, הייתי נותנת בקבוק (חלב אם או מטרנה אקסטרה קר קומפורט, כי סובל מקוליק) והיה שותה כמה לגימות ואז מפסיק ובוכה וצורח מכאב. נרגע, עושה סימנים שרוצה לאכול, ואז עוד כמה לגימות וחוזר חלילה..
ככה כל האכלה הייתה, היה עושה טובה ואוכל פעם 60,פעם 90,לפעמים גג 100. היה חסר מנוחה, בכייני לאורך היום, וישן בלילה פתאום 6 או 8 שעות בלי לקום בכלל, ואם הייתי מנסה להעיר לאכול היה מתעצבן, בוכה, מעיף את הבקבוק וחוזר לישון.. וויתרתי והנחתי לו שיישן.
כאמור רק עכשיו אחרי שעברו 3 שבועות הילד התחיל לחזור לעצמו, רוצה לאכול. אוכל, לפעמים עדיין בחוסר חשק אבל לפחות לא צורח כמו אז.
אני נורא מתלבטת לגבי המנה השניה והשלישית.
מצד אחד אומרים שזאת מחלה נוראית שמתאשפזים בה, ומצד שני אומרים שהחיסון אמנם יעיל מאוד אבל לא מכסה את כל הזנים השונים של הוירוס (כמו שפעת).
אם זה משנה, הוא עתיד להכנס למסגרת בע"ה רק כשיהיה בן 10 חודשים, לגן.
אשמח לתובנות..
לגבי חיסון רוטהיפית8

אני בכלל לא נותנת אותו

לא יודעת מה לאמר על מה שעברתם, אבל זה היה חיסון מחומשת אז איך אפשר לדעת לאיזה מהמרכיבים הוא הגיב?

אני באופן אישי אף פעם לא נתקלתי בתינוק או ילד שחלה ברוטה והרבה יותר חוששת מחיסונים חדשים שעדיין לא ידועות ההשפעות שלהם לטווח ארוך מאשר מוירוס בטן שיכול להיות קשה אבל יכול להיות גם שלא וזה בכלל לא מחסן לכל סוגי הוירוסים שיכולים לגרום לשלשול.

אחרי מה שקרה לכם מהחיסון הקודם אני בטח לא הייתי ממשיכה לחסן לרוטה, השאלה מה לעשות עם שאר החיסונים, כי חלקם כן חשובים

את שאר החיסונים עושה בודאותפלוניתאלמונית1
ההתלבטות היא לגבי הרוטה. רופאים וגם אחיות טיפת חלב אמרו שאלה תופעות לוואי מהרוטה, אבל לא לכל כך הרבה זמן.
וואי וואייפית8

כשעושים חשבון של סיכון מול סיכון - סיכון של מחלה (אם בכלל תהיה) לעומת סיכון של תופעות לוואי של החיסון - אני לרוטה לא מחסנת

ואחרי שחוויתם תופעות לוואי בצורה כזאת נראה לי די ברור לא לתת את המנות הבאות

שאלת את הרופא?

זהו ש...פלוניתאלמונית1
המרפאת ילדים פה דפוקה לאללה.
זאת מרפאה עצמאית עם 3 רופאים. 2 מטורללים על כל הראש והרופא שלו שנורמלי, נמצא רק איזה יומיים בשבוע, ואמר לי פעם כשהייתי אצלו שאין לי סיבה על כל דבר לבוא, אלא אפשר להשאיר שאלה אצל המזכירה והיא חוזרת.
אז השארתי שאלה והיה והוא לא היה ואחד הרופאים המטורללים ענה לי "לא ברורה לי השאלה שלך. תבואי עם הילד."
יומיים אחרי זה הייתי בטיפת חלב אצל רופא עם הילד, אז הוא כן בדק וראה ועשה רושם טוב, אבל אמר שאין קשר לדעתו וכאבי בטן יכולים להיות מהרבה דברים, בגלל שאני לא מניקה וזה לא הטבעי ובקבוק זה לא כמו שד בלהבלהבלה. רק גרם לי להרגיש רע יותר עם זה שהילד לא יכול לינוק כאילו שאני בכוונה לא מניקה..
נמאס לי מכל הרופאים האלה. חושבים שיודעים הכי טוב, לפעמים יותר טוב מהאמא.
מבינה אותךיפית8

את מכירה את הילד שלך, את כבר יודעת אם התמ"ל עושה לו כאבי בטן או לא, נכון?

אם את רואה שינוי חד ולא מוסבר מיד אחרי חיסון הגיוני לחשוב שזה בגלל החיסון

אמרת שגם האחיות אמרו שזו תופעת לואי של החיסון רוטה, אולי תשאלי אותן אם במקרה כזה ההמלצה להמשיך לחסן או לא

אני באופן אישי לא מחסנת לרוטה בכל מקרה

הוא מקבל גם תמלפלוניתאלמונית1
וגם חלב אם שאוב.
עד לפני החיסון הארור, כל בקבוק של חלב אם היה מחסל טורף. ממש אוהב את זה.
כשהיה עם התופעות מהחיסון, אפילו חלב אם לא יכל לאכול בלי לצרוח מכאבים.
אם אפשר לשאול, מה הסיבה שאת לא מחסנת?
כן, לא מחסנת לרוטהיפית8

כתבתי למעלה - מעתיקה לפה:

אני באופן אישי אף פעם לא נתקלתי בתינוק או ילד שחלה ברוטה והרבה יותר חוששת מחיסונים חדשים שעדיין לא ידועות ההשפעות שלהם לטווח ארוך מאשר מוירוס בטן שיכול להיות קשה אבל יכול להיות גם שלא והחיסון גם לא מחסן לכל סוגי הוירוסים שיכולים לגרום לשלשול.

כמעט כל מי שלא מחוסן, חולה ברוטה.ספק

ויותר מפעם אחת - הידבקות בזן אחד, לא מונעת הדבקות בזן אחר - אבל אחרי הפעם הראשונה, התסמינים קלים יותר. 

החיסון מכיל את חמשת הזנים הנפוצים. 

עד שהתחילו לחסן נגד המחלה, כל הילדים חלו בה. (כמו חצבת - עד המצאת החיסון, כולם חלו למעט מקרים בודדים). 

ברוב המקרים, זה ייגמר בשלשולים וכאבי בטן למשך מספר ימים. 

מצד שני, זו גם מחלה שיכולה במקרים מסוימים להסתבך ואז באמת עלולים להגיע לאשפוז (מה שנכון לגבי כל מחלה). 

בעלם המערבי, הסיכוי למות הוא אחד ל-14,000 חולים. (לחצבת זה אחד ל-1000 לשם ההשוואה). 

כדאי לך להתייעץ עם רופא ילדים וגם לציין שהוא סובל מקוליק ולספר לו מה קרה אחרי החיסון. 

אף אחד מילדי לא חלה ברוטה. לא מחוסנים. להפוך את הרוטה לחצבת?לב אמיץ

רוטה וירוס מעיים. יש שנדבקים, יש שלא. זו אינה מחלת ילדות שכולם נדבקים בה כמו חצבת.

גם יצרן החיסון ה RotaTeq מדווח שהחיסון לא בהכרח מעניק הגנה מפני וירוס הרוטה.

RotaTeq® (Rotavirus Vaccine, Live, Oral, Pentavalent) | Official Site

גם מחוסנים נדבקים.

*נולדו הרבה לפני שהיה קיים החיסון.לב אמיץ

הם כמעט בודאות חלו. או שהם לא פיתחו תסמינים חמוריםספק

או שאת פשוט לא שמת לב כי היית עסוקה בלרמות אנשים... 

כמעט כולם נדבקים. קחי את הילדים שלך ותבדקי - יש להם נוגדנים לרוטה כמעט בודאות. 

אני מוכן לשים על זה כסף. ואת? 

אכן, גם מחוסנים יכולים להידבק. החסון לא מכיל את כל הזנים. (רק את הזנים שגורמים לכ-90% מהתחלואה). 

זה לא סוד - אבל זה מפחית את הסיכוי ואת החומרה. 

תתמודד עם מה שמציין יצרן החיסון. לגופו של עניין.לב אמיץ

לא חידשת כלום. (זו השיטה החדשה? להעמיד פנים שכן?)ספק

עם מה בדיוק אני אמור להתמודד? 

ואת מוכנה לשים כסף על זה שלילדים שלך יש נוגדנים לרוטה? 

"לשים"? תשים על הילדים שלך.לב אמיץ

סיפורי הפחדות כמו "כולם נדבקו ברוטה, כמו בחצבת בעידן שלפני החיסון" אפשר לספר רק להורים הצעירים שלא מכירים מה היה קודם.

ואם יש להם נוגדנים כי קיבלו את הנגיף בקלות, אז מה דחוף לך לחסן בחיסון עם תופעות לוואי קשות יותר מהוירוס עצמו.

שאלתי משהו פשוט: את מוכנה להמר על כך שלילדים שלך יש נוגנדים?ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך כ"ב באדר תשע"ט 19:24

או שאולי את חושבת ש"נוגדנים נוצרים מעצמם כשהתנאים מבשילים"?... 

כולם, כולל הילדים שלך, נדבקו ברוטה. אני מוכן להתערב איתך על סכום לא מבוטל. 

אם את כ"כ בטוחה בשטויות שאת כותבת - אז למה את לא מוכנה לקחת ממני כסף? 

אה, פתאום הם "קיבלו את הנגיף בקלות" - בקיצור, הם נדבקו בו. 

יכול להיות - כפי שכבר כתבתי - שהם לא חלו בצורה קשה. רוב הילדים לא חולים בצורה קשה. 

בד"כ מדובר על קצת שלשולים וכאבי בטן. זה הכל. 

תופעות הלוואי של החיסון לא יותר קשות מהמחלה או ממה שהמחלה יכולה לגרום. 

לפעמים תופעות הלוואי לא נעימות, אבל בהתחשב בעובדה שבכל שנה יש כמה תינוקות בארץ שלא מתו ממנה, זה די שווה את זה, לא? 

עד שהילד לא חולה, אי אפשר לדעת אם הוא יקבל את זה בקלות או שהוא יקבל את זה קשה ואפילו, ר"ל, ימות. 

לא כתבת לפני רגע שאת לא מהמרת על הילדים שלך?... 

בקיצור, תפסיקי לבלבל את המח ולנסות להישמע "מבינה". את לא. כבר הוכחת שאין לך שמץ של מושג באף נושא שאת מתיימרת לדבר עליו.  

תודה. 

ואם כולם נדבקוחלושי
אז מה הבעיה, הם נדבקו. זה היה נראה כמו כל וירוס שלשולים אחר שילדים נוטים להדבק גם אלו המחוסנים לרוטה. לא מצליחה להבין מה אתה מנסה להגיד בדברים שלך.
סתם הסברתי לה שהיא כותבת דברים לא נכונים. כרגיל.ספק

אגב, אם 1 מ-14,000 תינוקות מתים מזה, זה אומר שיש כבר כמה תינוקות שחייבים את חייהם לחיסון הזה מאז שהוא נכנס לתכנית החיסונים. 

ב-2016, נולדו כ-185,000 תינוקות. זה אומר כמה? 15 ארונות קבורה קטנטנים? אולי 16? 

טוב, נו, זה רק כמה תינוקות. לא באמת כזה נורא. 

אז אמא אחת תבכה קצת ותעשה אח"כ עוד ילד, לא? 

המחוסנים לרוטה, יש להם סיכוי מאוד גבוה שלא להידבק כלל וגם אם הם נדבקים, אז המחלה מתבטאת אצלם בצורה פחות חמורה והסיכוי שלהם למות ממנה, קטן בצורה משמעותית. 

אבל שוב, בשביל 16 משפחות שבורות בשנה? 

שטויות. 

מי צריך את זה בכלל... 

ומה לגבי הסיכוניםחלושי
שהם אומנם מאוד נדירים אבל גם להכניס תינוק בין חודשיים לניתוח בגלל הסתבכות במעיים בעקבות החיסון זה לא דבר פשוט. (מכירה מקרוב)
וגם בין אנשי הרפואה יש שנזהרים מלעודד לקחת את החיסון הזה.
הם קטנים בהרבה מהסיכון למות מהוירוס.ספק

בסוף, כל אדם הוא בסיכון למות בצורה כלשהי - הרפואה מנסה למזער את הסיכון. 

התפשלות מעיים בעקבות חיסון זה הרבה יותר נדיר מהסיכון למות מהוירוס. 

אף אחד בעולם הרפואה לא "נזהר מלעודד" לקחת את החיסון הזה. 

החיסון הזה מומלץ ע"י הרופאים. 

לצערי זו גם תופעת לוואי של החיסון.לב אמיץ

תופעות הלוואי השכיחות ביותר כוללות אי-שקט ועצבנות, נזלת, שיעול, חום, חוסר תיאבון והקאות. תופעות לוואי נוספות כוללות: מוות, התפשלות המעיים, הפרעות מעיים שונות, הפרעות במערכת הלימפה והדם, מחלת קוואסאקי.

חיסון הרוטריקס.

https://www.gsksource.com/pharma/content/dam/GlaxoSmithKline/US/en/Prescribing_Information/Rotarix/pdf/ROTARIX-PI-PIL.PDF

חיסון הרוטה-טק.

https://www.fda.gov/downloads/BiologicsBloodVaccines/Vaccines/ApprovedProducts/UCM142288.pdf

בצרפת הוסרו חיסוני הרוטה מלוח החיסונים לאחר שוועדת בדיקה מצאה שהחיסון גורם לתופעות לוואי חמורות כולל מס' מקרי מוות.

שוב, מעמידה פני מבינה...ספק

כן, יש תופעות לוואי. יש אפילו תופעות לוואי נדירות וחמורות - אבל הן נדירות יותר מהסיכוי לחלות ברוטה בצורה קשה. 

אף אחד לא מסתיר את תופעות הלוואי הללו ואין כאן שום קונספירציה - יש כאן הפחתת סיכון מודעת. 

בצרפת מי שרוצה יכול לקבל חיסון רוטה, אבל לא מקבלים עליו החזר (של שקל וחצי בערך). 

המספרים בצרפת נבדקו והם זהים למספרים בכל שאר העולם. 

במקום לקשקש על צרפת - אולי תסבירי לנו למה כל המדינות האחרות בעולם שאינן צרפת, מודעות לאותם מספרים בדיוק, ועדיין ממליצות לחסן? 

מציינת שוב: מוות נרשם כתופעת לוואי מהחיסון בעלון לצרכן.לב אמיץ

לא יודעת באיזה עולם מוות מחיסון עדיף על מוות ממחלה.

בישראל החליטו בוועדה המייעצת למחלות זיהומיות ולחיסונים "לחיות עם תופעות הלוואי החמורות".

להביא קישור של סיכום ישיבת הועדה המייעצת למחלות זיהומיות ולחיסונים מיום 11.8.11 על הצגת תופעות לוואי של חיסונים בפרסומי משרד הבריאות?

שם. בעמוד 6.

"באיזה עולם מוות מחיסון עדיף על מוות ממחלה"??? את אמיתית???ספק

מוות הוא מוות. 

זה לא משנה ממה הוא נגרם. 

החיסון, עובדתית, מפחית את הסיכון למות. נקודה. 

זה באמת הדבר הכי מטומטם שראית אותך רושמת עד עכשיו - וזה לא משהו שהולך ברגל... אפילו יותר מטומטם מ"תולעי מעיים נוצרות מעצמן". 

וואו. 

פשוט הזיה. 

בישראל - ובכל יתר העולם - החליטו להקטין את סיכויי התמותה של תינוקות. 

Eurosurveillance | A benefit–risk analysis of rotavirus vaccination, France, 2015

לא יאומן.לב אמיץ

אני מבין שאת לא בדיוק העיפרון הכי מחודד בקלמר, אבל ננסה:ספק

נניח שמישהו מציע לך כוס מי קסמים - בדומה למי הקסמים שאת מציעה (אבל בניגוד למי הקסמים שאת מוכרת, שלו גם עובדים והוא יכול להוכיח את זה) - והוא אומר לך: "מי הקסמים הללו מפחיתים את הסיכוי של התינוק שלך למות, ח"ו, פי 200".   

זה באמת ישנה לך במידה והוא ימות, ממה הוא ימות? זה באמת יהווה שיקול כלשהו?? - או שפשוט תעשי מה שכל אדם שמנת המשכל שלו גבוהה ממידת הנעליים שלו יעשה - ותני לילד שלך לשתות אותם כדי להקטין את הסיכוי שלו למות בכל דרך שהיא?

אי אפשר להמציא אנשים כמוך. 

באמת. 

אני נדהם מזה שעד היום לא חשבת שאת מסוגלת לעוף מעזריאלי אם תעשי "צוויץ צוויץ" - כי זה עובד לציפורים... 

אני חייבת להגיד שההתנסחויות שלך דוחות ומתנשאות.ניקית בהריון
אתה לא חייב להסכים איתה או לא, תדבר לגופו של עניין ולא לגופו של אדם.
אני יכול לחיות עם זה.ספק

רק בריאותניקית בהריון
צודקתיפית8

נראה לי שעדיף פשוט לא להגיב לו עד שימאס לו לתקוף כאן

מתנסח מאוד יפהברוכים תהיו

אפילו יותר מבהמה.
שכחת פרט אחד, העיפרון הכי חד בקלמר, שחיסון הרוטה בעצמו מוריד את חוזק המערכת החיסונית, כך שיכול להיות שאבקת הקסם תעלה את הסיכוי של הילד למות. ולי אישית רופאת המשפחה אמרה שהוא חיסון "לא כזה חשוב" ואפשר לוותר עליו. אז העיקר להתלהם

גם את מתנסחת יפהספקאחרונה

אפילו יותר ממקק. 

לא שכחתי שום דבר. החיסון והשפעותיו נבדקו ונחקרו לעומק. החיסון לא "מוריד את חוזק" שום דבר. (ולא יותר פשוט לכתוב "מחליש"?).  

יכול להיות שנפלת על רופאת משפחה לא מהמשובחות - אבל סביר להניח שאת סתם כותבת סיפור שלא קרה. 

כל טיפש וכמה שהוא מוכן לסכן את החיים של הילדים שלו בגלל האגו שלו. 

לא מתיימרת להיות מבינה גדולה אבליפית8

ההגיון הפשוט שלי אומר שחיסון זה לא מים, וברור שבחיסון יש סיכון

ואדם עם קצת הגיון וחוש אחריות שוקל סיכון מול סיכון. סיכון של מחלה מול סיכון של חיסון

לי אין אמון רב במערכת הבריאות, וכשהם אומרים לך אחוזים מוסימים של סיכון אתה יכול להבין לבד שזה ודאי נמוך יותר מהאמת כי באופן אישי אני מכירה את התגובות שמקבלים מהרופאים/אחיות כשמתלוננים אצלם על תופעות שונות שקרו אחרי החיסונים והם מכחישים את הקשר לחיסון כשהקשר הסיבתי די בולט לעין

זה מספרים. פשוט.ספק

הסיכון להתפשלות מעיים - שזו תופעת הלוואי הכי חמורה של חיסון הרוטה, מתרחשת ב-1 לכ-60,000 תינוקות. רובם, אגב, לא מתים.  

הסיכון למות מנגיף הרוטה עצמו הוא כ-1 ל-15,000. 

כלומר, יש פי 4 סיכון למות מוות סופי ומוחלט בגלל הנגיף מאשר לסבול מתופעת לוואי חמורה שלרוב (כמעט תמיד) לא מסתיימת במוות. (במיוחד אם ההורים כן סומכים על משרד הבריאות וכשהתינוק מתחיל להקיא, לוקחים אותו לרופא). 

הנה לך, סיכון מול סיכון. 

אין לך אמון במערכת הבריאות? באמת? כשהילד שלך חולה את לא לוקחת אותו לרופא? 

את חושבת שהרופאים כולם הם חלק מקונספירציה חובקת עולם שמטרתה היא מה? להרוג תינוקות? בשביל זה הם לומדים יותר מעשור? כדי להרוג תינוקות? להתחמק מעונש על רצח? 

כשאחות רואה 1000 תינוקות בגילאים שונים מדי יום עם בעיות די זהות, ואז אחת מהן מחליטה ש"הקשר הסיבתי בולט לעין" בין הבעיות של התינוק לבין החיסון שהוא קיבל - אז כן, היא תנפנף אותה. בצדק. 

יש תופעות לוואי מסוימות ומוכרות של חיסונים. 

יש תופעות שלא קשורות לחיסונים - גם אם האמא בטוחה שכן. 

מה שבולט לעין של אישה ללא הכשרה, ידע או השכלה רלבנטיים - הרבה פעמים יהיה פשוט לא נכון ואם שעוסק בתחום, כנראה יידע קצת יותר טוב ממנה.  

אתה מדבר בשחור לבןיפית8

נתקלתי ברופאים שבטוחים שהם סגנים של אלוקים ונתקלתי ברופאים בכירים שמאד היה חשוב להם לשמוע את ההתרשמות שלי כאמא כי הם נותנים משקל לאינטואיציה של אמא - מה שאתה קורא בכזה זלזול "אישה ללא הכשרה" - אמא שמכירה את הילד שלה והלב שלה מרגיש מה רגיל ומה לא רגיל אצלו וכו', לא צריך להכביר במילים, הרעיון מובן

אין לי אמון רב במערכת הבריאות. כן. לכן אני לא לוקחת לרופא?? מה הקשר?? ברור שהולכת לרופאים כשצריך אבל לא הולכת אליהם בגישה שהם יודעים הכל ואני כלום. 

וגם לא מקבלת את הדברים שלהם כתורה למשה מסיני, כל אדם וכל הורה צריך לקחת אחריות על הבריאות שלו ושל הילדים שלו ולא לסמוך על הרופא בעינים עצומות

קרה לא פעם שרופאים הציעו בדיקות או טיפולים כי זה הנוהל או הפרוטוקול אבל כששאלתי יותר לעומק והתענינתי פתאום הבנתי מהתשובות שלהם שלא כל דבר באמת נצרך, חלק זה רק כסת"ח וחלק זה סתם הפרוטוקול, ואם זה בדיקה שלא נעימה לילד ושאלתי את הרופא עד כמה זה באמת נחוץ פתאום התברר שזה לא כל כך חשוב ושאין שום בעיה לוותר על הבדיקה, אז למה לטרטר את הילד שלי סתם? לעומת זאת אם הרופא הסביר את חשיבות הבדיקה ולמה כן כדאי לעשות אותה אז יכולתי לעשות את זה בלב שלם שלמרות אי הנעימות זאת טובת הילד.

מי שרוצה לתת אמון עיוור במערכת הבריאות (כמו בשאר הגופים והמוסדות) שיערב לו, בעיני זאת תמימות

מוחלטת. 

מי שעושה קצת שיעורי בית, לומד את הנושא המדובר ומגיע לרופא בראש פתוח ויודע לשאול שאלות - בצורה מכובדת כמובן - מקבל תשובות שיותר מתאימות לו אישית ויכול להיות רגוע יותר שהוא עושה את הדבר הנכון

והכי חשוב - אדם צריך לזכור שהאחריות על שמירת הבריאות שלו היא אחריות שלו ולא של הרופאים. 

עשית בדיקות? תברר תוצאות, לא תמיד הרופא יתקשר אליך. 

החל מגיל מסוים תבקש מהרופא בדיקות תקופתיות באופן יזום - הרופא לא יתקשר להזכיר לך שכדאי לך לבדוק סוכר פעם בשנה כי אבא שלך חולה סכרת

וכן הלאה

כי מספרים הם דבר מוחלט.ספק

אני לא אומר שאמא לא שמה לב שהילד שלה מפסיק לאכול - אבל זה ש"ברור לה" שזה בגלל חיסון, זו כבר חסר כל ביסוס. 

הרבה ילדים מאבדים את התיאבון בשלבים מסוימים במהלך חייהם משלל סיבות ולאמא אין את הכלים לדעת מה גרם לזה. 

לכן, נעשים מחקרים על גבי מחקרים - שהם אובייקטיביים ומהם אפשר לדעת האם יש קשר בין הדברים. 

מה הקשר בין העובדה שאין לך אמון במערכת הבריאות לכך שאת לוקחת את הילד שלך למערכת של אנשים שבהם אין לך אמון במקרים של חיים ומוות? 

וואלה, לא יודע... 

רופאים לרוב מואשמים בזה שהם מנסים לצמצם את כמות הבדיקות. אין דבר קל יותר לרופא מלשלוח כל אמא היסטרית לכל בדיקה אפשרית ולכסות את עצמו מכל הכיוונים. אין לו שום סיבה שלא לעשות זאת. 

זו הפעם הראשונה שאני שומע שמאשימים רופאים בעודף בדיקות לא נחוצות. 

אגב, את גם בודקת בעצמך את הבלמים ברכב שלך לפני שאת נכנסת לאוטו - או שהיחס הזה למומחים בתחומם שמור אצלך רק לרופאים? 

אולי את עושה גוגל כדי לדעת איך בדיוק פועל השבב של מערכת ה-abs שלך, ואת קונה מכשור מתאים כדי לצרוב אותו בעצמך ולדבג אותו? 

הרופא, הוא לא המזכירה שלך. כמובן שאדם צריך להיות אחראי לבריאותו. 

אבל לרופא יש ידע רפואי. לך אין. (למרות שעשית גוגל וראית כמה סרטונים ביוטיוב). 

האמת שעשיתי טעות שהגבתי לךיפית8

לא צריך לדבר עם אנשים שאין להם תרבות דיבור

לפחות עכשיו אני עוצרת כאן

אני חושב שאת טועה כשאת פונה לרופאיםספק

הם הרי מנסים להרוג אותך כחלק מהקונספירציה... 

לאמא יש בהחלט אינטואיציה להרגיש את הסיבה לזהחניתה

ואני מצטערת אבל במקרה של רוטה הקשר הוא ברור לחלוטין. אין ספק.

וגם הזהירו מראש מה התופעות לוואי ושיש ילדים שלוקחים את זה מאוד קשה ואם זה מגיע לרמה מאוד קיצונית לפנות למיון. 

לפי מה שהבנתי היעילות של הרוטה בארץ עדיין עוקבים אחריה.

ו

אמא רוצה להאמין שיש לה אינטואיציה להרגיש את הסיבה לזהספק

במיוחד כשמחפשים אשמים ו\או פיצויים. 

צר לי, זה שתחזרי על כך ש"אין ספק" לא יהפוך את זה לנכון. 

ועוקבם אחרי יעילות כל החיסונים כל הזמן. התוצאות מדהימות. 

לא כל הילדים שלי סבלויפית8

משלשולים כשהיו קטנים וגם אלה שכן לרוב היה מדובר בשלשולים קלים כל כך שבכלל לא בדקו מה זה

כך שאולי זה היה רוטה, אי אפשר לדעת...

זה בטח לא היה שלשול שמצדיק מתן חיסון כנגדו!

תראי כאןיראת גאולה
חיסון נגד נגיף הרוטה

חיסון רוטה: יעיל ביותר

ציטוט:
באילו מקרים לא מומלץ להתחסן?
במקרה של תגובה קודמת קשה לאותו התרכיב.
גם היצרן מצייןלב אמיץ

שאין לתת את החיסון לפעוטות שרגישים לכל רכיב בחיסון.

RotaTeq® (Rotavirus Vaccine, Live, Oral, Pentavalent) | Official Site

אני אחרי הסיוט שעברתי עם הרוטה בגיל חודשייםחניתה

ואחרי התייעצות עם חברה שהיא אחות בטיפת חלב.

לא המשכתי לחסן את הפעמיים הנוספות.

היון הוא בן 11 חודש ולא היה לו את התופעות הנוראיות האלו שהיו לו אחרי החיסון רוטה בכלל. והוא במסגרת מגיל חצי שנה.

הוא היה כל כך אומלל אחרי החיסון הזה כמה ימים... 

הדור שלנו לא קיבל את החיסון הזה

הוא חדש יחסית...

היי חניתה..פלוניתאלמונית1
אשמח לשמוע מה היה עם הבן שלך?
אפשר גם במסר בפרטי אם תרצי...
תודה
אני כבר לא זוכרת בדיוקחניתה

אבל זוכרת שלא אכל ושילשל, וכאבה לו הבטן כל הזמן כמה ימים בכה המון בלי הפסקה ולא ירד מהידיים שלנו. ולא ישן טוב גם. והיה סיוט סיוט.

לפי מה שחברה שלי אמרה (היא אחות בטיפת חלה והיא בעצמה לא חיסנה הבת שלה לרוטה) זה חיסון שהתחיל ב2010-2011

בערך. 

אם הילד מגיב כל כך קשה לחיסון אז לדעתי התועלת נמוכה מהיעילות.

אגב הן שואלות על זה בטיפת חלב ולפעמים ממליצים  לחכות עוד קצת או לפצל וכו'. והן מכניסות את מה שאת אומרת לנתונים.

ואולי קשור ואולי לא, בכל מקרה לאחרונה, הילד שאיתו במשפחתון היה לו שלשולים והקאות וממש התייבש וגם המטפלת שלהם נדבקה, והקטנציק שלי ממש כלום, קצת חום נמוך איזה יום וחצי וזהו.

שאלה לא פשוטהאורוש3
אני כן מחסנת לרוטה. מכירה מקרוב מאוד תינוקת שתוך שנה התאשפזה עם רוטה שלוש פעמים והגיעה עד סכנה בהחלט. אבל זה לא הסיפור של כולם...
ובמקרה של כאלה תופעות הייתי מחפשת רופא ילדים טוב ואמין להתייעצות (גם נוסעת למקום אחר אם אין לך מענה אצלכם).
כמעט איבדתי את בתי בעקבות רוטה..ישועת ה' כהרף

כשנכנס החיסון למערך החיסונים בחרתי לא לחסן את בני והוא חלה ברוטה.. הוא סבל מכך במשך כמעט שבועיים והייתה התמודדות ממש קשה.. הרופא אמר לי בזמנו, שיש לי מזל מכיוון שהשנה הווירוס חלש, ושיש שנים שכל מי שחולה מגיע לאשפוז..

לאחר מכן חיסנתי את הבאה ולא חלתה.

הבת שנולדה אחריה פספסה את זמן החיסון ההתחלתי והם לא הסכימו לחסן אותה. במעון הייתה מגפה של הרוטה, הרבה חלו (גם אלו שחוסנו) אך בצורה קלה.. הבת שלי הייתה היחידה שלא חוסנה וקיבלה את זה ממש קשה... כשהגעתי אתה למיון, זה היה ממש ברגע האחרון לצערי.. כל המערכות היו על סף קריסה.. היינו מאושפזים 9 ימים במצב ממש לא טוב.. כולל חיבור לזונדה חלק מהזמן.. במקביל הילדים בבית חלו גם (מי שחוסן, לא חוסן, חלה) ושוב הילד שלא חוסן בילדות וחלה בתור תינוק קיבל את זה הכי קשה והגענו אתו גם למיון..

עבורי, החיסון של הרוטה מציל חיים..

הטראומה כמעט לאבד ילד ממחלה שיש לה חיסון לא עוזבת אותי.. 

בהצלחה לכולן!!

קיימת עמותה שנותנת מידע על חיסונים חובה לקרואאדיבות

עמותה למתן מידע על חיסונים שם תמצאו את כל האמת על חיסונים. זה ארגון ללא כל מטרת רווח, ולא שום מימון ישנה אפשרות ליצור עימם קשר

עמותה שמטרתה לממן לאנדרו ויקפילד עוד וילה עם בריכה בטקסס...ספק

וואו איזה נס!ג'ינג'ר
מבהיר למה חשוב כל כך לחסן..
@לב אמיץ
@@יפית8
באמת ג'ינג'ר? גם מחוסנים נדבקים. וקשה. ותופעות כולל מוות.לב אמיץ

קראת את השירשור?

את העלון לצרכן של החיסון?

כנראה שהרבה הרבה פחות מלא מחוסנים...ג'ינג'ר
אם היית שלם עם מה שאתה כותבדבורית
לא היית מרגיש צורך לתקוף
אם אתה לא מעוניין לקרוא דעות של אנשים אחרים אתה לא חייב להיכנס לפורומים
אבל אתה לא יכול לקרוא לאנשים אחרים מטומטמים מעל במה ציבורית פשוט כי הם לא מסכימים עם דעתך!
בדיוק מה שהייתי צריך - ניתוח פסיכולוגי בפחות מגרוש... תודה.ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך כ"ו באדר תשע"ט 11:08

בשמחהדבורית
טוב, ידידי לביג פארמה... כנראה שפרסום העלון לצרכן היה טעותספק

כלומר, הצלחנו לעבוד על כל המדענים והמוחות המבריקים ביותר בעולם - אבל אי אפשר לעבוד על לב "תולעי מעיים נוצרות מעצמן" אמיץ. 

היא עלתה עלינו. 

כנראה שהעובדה שבחרנו לפרסם את העלון של החיסון, היתה בעוכרינו. 

מי יכול היה לדעת שזו תהיה טעות לפרסם את כל המידע המחקרי הזה כך שיהיה נגיש לכולם? 

כלומר, ידענו שיש סיכון לפרסם הכל בצורה גלויה, אבל ידענו שאין אף אדם מספיק חכם ומוכשר להבין שמשהו כאן לא בסדר. 

אף לא אחד ממאות אלפי החוקרים והעמיתים, הרופאים והרוקחים, הביולוגים והסטטיסטיקאים - לא עלה על התרמית. 

רק לב אמיץ - שלא יודעת לקרוא רכיבים תזונתיים באתר אינטרט - היא עלתה עלינו. 

פשוט לא ראינו את זה מגיע... נכשלנו... 

חזרת לאחות? מה אמרו לך?פאז
יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך