בכללי - לוקחים חזה הודו או עוף - שלמים.
משרים למשך 24 שעות במקרר מכוסה מים עם תבלינים:
שיני שום פרוסות, גבעולי סלרי עם עלים, גרגירי פלפל או פלפל גרוס, אפשר גם איזה פלפל חריף או משהו,
מלח (בערך כף), קצת דבש, עלי דפנה אם בא...אולי קצת יין...
בכל מקרה, אחרי 24 שעות במקרר, מוציאים ומורחים בתבלינים או בציפוי כלשהו,
למשל:
סילאן/דבש
קצת שמן זית ו/או קנולה
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה/חריפה - מה שבא...
אפשר גם שום גבישי, קארי ומה שבא לראש.
ממש מורחים יפה על כל צידי העוף.
צולים בתנור על 200 מעלות ל20 דקות, מכבים את התנור ומשאירים את זה בתוכו עוד 20 דק'
פורסים דק ושומרים במקרר.
אפשר גם לצלות במחבת צלייה
בשביל הקטע (או אם החזה פרוס קצת)- אני קושרת את החזה בחוט תפירה כמו רשת מסביב להכל ואז זה מחזיק את זה בצורה יותר נקניקית כך שיצאו לי פרוסות עגולות יותר.