הרגשה שהרבה מרגישים, האם למישהו יש פיתרון?..אנונימי (פותח)
שלום וברכה
מאז ומתמיד, ובמיוחד לאחרונה, אני מרגישה שכאילו נמאס.. אני לא בדיכאון או משהו כזה, לא רע לי בחיים, אבל מכירים את ההרגשה שכבר נמאס? כאילו כל יום אותו דבר, רוצים כבר משו מיוחד!!!
וכשחושבים על זה שצריך להמשיך לחיות ככה כל הימים, יום אחרי יום, זה גורם לקצת עצב...
כל יום אותו הדבר, פשוט נמאס...
ושוב- לא רע לי בחיים, אבל סתם יש את ההרגשה שנמאס, כל יום הוא אותו דבר, האם ככה נאלץ להמשיך?
אז מה עושים? למישהו יש פיתרון?
תודה רבה!
עדי
מכירה את ההרגשה.. תאמיני לי..שמחה ואמונה
בס"ד

העצה היחידה שאני אישית יכולה להציע זה.. פשוט לקשר את עצמך לתכלית..
לזכור למה את פה בעולם..
מה ה' רוצה ממך..
לזכור שעכשיו את עומדת בניסיון של אמונה..
ונכון את לא עצובה.. אבל משהו חסר..
ה' חסר...
לא רציתי לחפור אז קצרתי..

שבת שלום
מסכים עם שמחה ואמונה...ני"ש
מניסיון...
אני חזרתי בתשובה מתוך העובדה ששום דבר חוץ מלימוד תורה וחיים יותר "גדולים קדושים ותכליתיים" יכל למלא את החור השחור, את חוסר השלמות את הריקנות בלב...וזה ממשיך לי...
תאכלס הפתרון - לעסוק במשהו גדול יותר...(קבלי על עצמך איזה מצווה או חסד - התנדבות או הדרכה בסניף - אנחנו מחפשים מדריכים ומדריכות דרך אגב..) זה מה שעוזר לי ..

מכאן קצת "חפירות" או בלשון יותר נכונה הסברים והעמקות.(אחרי כתיבה אני רואה שזה ארוך טיפה אבל באמת זה בא מבפנים -דיבור של אמת ממני אליך ואליכם הקוראים האמיצים שמחליטים לקרוא הלאה...)

חברים שלי מהתיכונית בשנה אחת ( י"ב) הגיעו למצב של חילול שבת שתייה לשוכרה ועישון ... חלקם מודים בעובדה שחסר להם משהו וזה משכיח מהם הכול... וחלקם לאמתמודדים עם הרגשות שלהם ומכחישים...הם מתחמקים מכל שיחה או דיבור עמוק או בשפת ההתחמקות שלהם "חפירה" (כי חפירה היא לא חוקית בחברה שלנו ולכן יש תירוץ לברוח מהאמת)...אנשים שהיו מדריכים עם כיפה גדולה וציצית והתפללו בירכו למדו תורה ושמרו מצוות כמו נוער יחסית "רציני" הגיעו למצב של חילוניות גמורה- חוץ מאכילת בשר בחלב ונבילות וטריפות או כל מיני דברים שהם גדלו עליהם שהם אסורים ביותר אבל הם לא מניחים תפילין מברכים מתפללים ומדברים בצניעות ובלשון נקייה...( לאט לאט, בגלל שהם לא מצאו וחלקם אולי גם לא חיפשו פיתרון לשאלת ההרגשה שהם לא מבינים - בעצם מה שאת שאלת)...
אבל את יודעת מה הכי כואב...מה צובט אותי בלב כשראיתי אותם אחרי שנה(!!) שלא הייתי בישיבה וראיתי אחד בלי כיפה (כשפעם היו לו פיאות וכיפה ענקית וציצית והדריך באיזה סניף של דוסים איפשהו והוא בערך החזיק את הסניף!) שמעשן בשבת...!(אני מאמין וכמעט בטוח שהוא מעשן בשבת כי הוא לא יכול להפסיק! הוא חייב את הרוגע שניקוטין מספק לו! הוא מכור ...הוא מסכן! ואני לא מאשים אותו יש לו כל מיני תסבוכות נפשיות ובעיות בחיים... אז זה קשה)

ולמה לא הייתי בישיבה שנה?? כי אני הרגשתי את מה שאת ועוד הרבה מרגישים...את החוסר את הצער של חוסר בקדושה את העריגה האינסופית לטוב...להתגלות ה'... ולכן חיפשתי מסגרת אחרת- שלפ וזה עשה לי רק טוב!( כל זה מגיע מהנשמה ואנחנו מנסים לתרגם את זה לתחושות אחרות - חלק מחפשים חבר/ה כי הם חושבים שזה חוסר בזוגיות, חלק עושים מעשים נועזים ומשונים - שוברים גבולות כי אין להם פיתרון ,חלק זורקים הכול (לאט לאט או בבת אחת - כל אחד והדרך והסיבות שהוא ממציא לעצמו למה הוא צריך לזרוק) וחלק שברוך ה' עברו את החוויה הזאת יותר מוקדם וזכו לאנשים שמבינים בעניין הרגש המוזר הזה מתוך ניסיון אישי...אנשים שיכולים להסביר לך מה באמת מייצגים הרגשות האלו...וברגע שאת היודע למה הם מגיעים יש לך פיתרון.) ומאחר והרגשתי את הרגש הזה...אותו רגש שבתחילה החזיר אותי בתשובה ואז העביר אותי לישיבה תיכונית מתיכון חילוני מצטיין ( כי לא היה לי קיום רוחני...לא התפללתי בירכתי או מדתי תורה בכלל!!ואני ידעתי שאני לא יכול בלי זה...זה אכל אותי מבפנים אז זרקתי את האחריות של הלימודים,עמדתי להיכשל בשנה הזאת (כיתה י' אז) וברוך ה'! המשפחה שלי קלטה את זה וגם המחנכת והם הסכימו לאפשר לי לעבור לישיבה תיכונית (למרות שרציתי שחורה) מתוך התפשרות והבנה שזה הדבר היחיד שיוציא ואתי מהחוסר רצון לעשות כלום!(יותר נכון חוסר רצון לעשות כלום חוץ מלגלוש ולשחק במחשב כל היום - אבל כל היום וגם הלילה! לראות טלויזיה לאכול קצת ולישון). אחרי זה נכנסתי להדרכה כי גם בישיבה במגרת הדתית קבועה היה חסר לי משהו...חיים גדולים יותר...ועכשיו אחרי הרבה זמן בהדרכה(על סף יציאה ומעבר לשיעור א' בישיבה שעוד לא בחרתי או מצאתי) אני מודיע לכולם...זה שינה לי את החיים לטובה! ברוך ה'...היו לי ולצערי גם לצוות שאיתי הרבה ניסיונות (בגללי וההתנהגות הצעירה פעורה בעורה שלי - נסיות בהבלגה ומחילה על שטויות שעשיתי...) ...

כשהנשמה מתקרבת לקדושה (תפילה מרוממת או איזה שיר קודש בסעודה שלישית או שיחה ממממששש יפה של איזה מישהו/י ) ואז מרגישים סיפוק פנימי, רוגע ורגשות של שלווה אמיתית וטוב מהמקור... לאחר כמה זמן יש מצב שהנשמה תתחיל לשדר תחושה ממש ממש כואבת...מייסרת ומעכלת חיים... תחושה של נבילה רוחנית וכל כוחות החיים שלך נעלמים לאט ובזהירות...

"תחושת הצער בעת התקרבות הנשמה לקדושה..." נראה לי שזאת ההגדרה...

אבל החידוש הוא והנה הקטע החשוב לכל מי שאין לא כוח לחפירות אבל רואה את החלק המודגש...

כשאנחנו מרגישים תחושה של (כל אחד יגדיר את זה איך שהוא רוצה) חוסר וריקנות,אובדן רצון לעשות כל דבר...עצבות עמוקה ומעצבנת.... צריך לדעת שזה קורה רק כי הנשמה שלנו היא גדולה...גדולה יותר משל שאר האנשים שזורמים עם החיים הרגילים ונטולי ה"אידיאלים" שלהם... היא רוצה אוכל אמיתי... לא חטיף במבה ..היא רוצה סעודת שבת!!! מפוצצת!! עם הרבה מנות ושלוש קינוחים!! היא רוצה את ה'!!! את החיים המלאים ולא חיי השאר או טעימה קטנה מחיי האמת עם ה'...

צריך להבין שזה דבר טוב...זה מראה על רצון פנימי !! רצון עמוק לחיבור עם ה'! לחיים יותר גדולים למצוות עם יותר חיבור לחיים עם משמעות אמיתית!!!

קחו בשמחה את העצבות הפנימית !! כי היא תתן לנו כוחות להמשיך לחיים שמתאימים לנו יותר! היא השאיפה הפנימית לחיים אמיתיים!!!...

תנסו...חיים גדולים מרגיעם את הצער..כי הנשמה שמחה...( וגם היא חוזרת...תבינו שיש לנו עוד איפה להשתפר ולשפר את מצב החיים שלנו...תטעינו כוחות ותמשיכו במסע...)

אפשר לפנות גם בשיחה אישית

"יום רודף יום..."~~אני~~

למדני אלוקי / לאה גולדברג

למדני אלוהי ברך והתפלל,  
על סוד עלה קמל על נגה פרי בשל, 
על החירות הזאת לראות, לחוש, לנשום.  
לדעת, לייחל, להיכשל.  
למד את שפתותי ברכה ושיר הלל  
בהתחדש יומך עם בוקר ועם ליל  
לבל יהיה עלי יומי היום כתמול שלשום,  
לבל יהיה יומי עלי הרגל

שלום
כפי שידוע לי- רוב בני התמותה מרגישים הרגשה זו, הרגשתך אינה יוצאת דופן.
זה פשוט "יום רודף יום".
לדעתי מי שלא מרגיש ככה אלו אנשים שחוו חוויות מסעירות ואתגרים קשים בחיים שלהם. משום שהם יודעים מה זה רע, וכאשר מגיע מצב כזה זהו המצב האידיאלי והטוב עבורם. אלו בעצם חיי שיגרה, חיים שלווים. אצלם אלו הם חיים שמחים אפילו, יש להם יותר פורפורציה על החיים, הם מבינים שאלו חיים טובים ושמחים בהם.
(דרך ראשונה לטיפול בהרגשה זו - את יכולה גם פשוט לבקש מה' שיישלח לך כמה צרות נוראיות ואיומות, ואז יהיה לך תקופה קשה, ואחרי זה עוד לעולם לא תרגישי הרגשה זו, פשוט משום שכעת הגעת ''אל המנוחה ואל הנחלה''- יענו את יודעת מה זה רע, מעריכה עכשיו את הטוב ושמחה בו, ולכן גם אין לך הרגשה זו כי את תהיי שמחה, וכששמחים הרבה פחות מרגישי דברים אילו ;))

העתקתי לכאן שיר שכתבה לאה גולדברג, הדגשתי את השורות שמתארות את הרגשתך.
האדם הוא יצור דינמי, הוא חייב כל הזמן משהו חדש ש"יחיה" אותו. אז יש כאלה שמצליחים להסתפק בזריחה היום-יומית ויש כאלה שצריכים כל הזמן פלאפון חדש...
לדעתי הפיתרון הכי טוב להרגשה כזו היא לשבת ולחשוב על עצמך מה יביא לשינוי, מה ימלא את הריקנות בחייך. מה ייתן לך תחושת סיפוק. יש אנשים שבשבילם שמחה והתמלאות זה לראות את השמש, להסתכל על העולם. יש אנשים שבשביל 'למלא' את חייהם ולהפוך אותם לההפך מ'שגרה' זה ללכת כל יום לקניון...
כל אדם הוא שונה, וכל אדם יכול לעזור לעצמו בעניין ובהרגשה הזו, רק צריך לחשוב על עצמך, ולהבין איזה סוג בנאדם את ולמצוא מה יוציא אותך מהרגשה זו.
בהצלחה, שבת שמחה!
קוראים לזה "להתחדש".אוסנת
כדי לרענן את השגרה, לעשותה אחרת - התורה קבעה לנו חגים (באופן משתנה), וראשי חודשים (וגם שבת) - שזאת הזדמנות חודשית להתחדש. לשנות. למלא כוחות.
לנו הפתרון מוכר יותר ממה שנהוג לעשות ביום הולדת:
* עוצרים - חושבים. חשבון נפש, מה עשיתי נכון, ומה אולי כדאי לשפר... 
* קבלה לעתיד של דברים שהייתי רוצה שיהיו יותר טובים. דברים שאני רוצה לשנות (ולא רק בעבודת המידות).
להחליט שמעכשיו - עובדים על זה.
* יום של מנוחה והתרוממות לנפש ולגוף (שלא חסר לך לעשות אחד כזה בחופש) שנותן כוחות.
* להחליט שאני שמחה עכשיו בחלקי, ומוסיפה שמחה בכל יום מימי!

תמיד צריך להשתדל לזכור, שבכל יום טמונה אפשרות גדולה שצריך לנצלה, שכל יום יש בו משהו אחר, מיוחד יותר, חדשני. בכל יום יש לי אפשרות להתקדם וללמוד.

בהצלחה!
[והתגובה של רעות גם יפה!]

כןן תמיד זה ניראה השיגרה המשעממת..אבל תימצאי-->>סתם אחת!
את הדברים הבאמת מרגשים בחיייםם!!שכלום לא ברור פה!!וכול יום זה מרגש ושמח!!!
ברור שקל לדבר ואני ממש מבינה אותךך אבל זה עובר תאמיני לי עכשיו כיף לי על הכול ולאאא נימעס לי..

תציבי לעצמך מטרות אפילו קטנות..שימלאו לך תחיים וירגשו אותךך!!!וכמו שכבר אמרו תיזכרי למה את פה תתכלית והאמונה!!ותהניי!!!...
ממש ממש מכירים, ויותר מידי מקרוב,רוצה להבין
קפץ הפיתרון לזה:רוצה להבין
הפיתרון לדעתי הוא כן לחפש אקשן אבל לא ברמות כאלו של ללכת רחוק אלא לחפש את התחומי עניין שלך ולהשקיע בהם. אוהבת לנגן בגיטרה? תץוציאי אקורדים חדשים. פימו? תנסי לעצב דמויות, והכי עוזר לדעתי- למלא את החיים שלך בדברים חדשים כמו התנדבות לדוג'. זה הכי הכי עוזר מהכל, כי זה גם נותן לך הרגשה של משמעות חדשה...
בהצלחה!!
כפרות תצאי לך תעסוקה ל קיץ.. זה יכול ממש מלעזור..אנונימי (פותח)
לדעתי הכי עוזר זה להתנדב, לתת מעצמך...סמיילי!
אתה הכי מרגיש סיפוק....!!
תודה על התגובות...אנונימי (פותח)
קחי על עצמך משהו להתנדב בו! בהצלחה!כיפה אדומה!!!אחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך