מעוניין בתגובות של נשים(לא בפרטי)-מזהיר מדבר פתוחאשלך
אני כותב בצורה כללית וסטראוטיפית כדי לקצר.
אז ככה המצב מסובך אנחנו דוסים בעלי תשובה.
היא גדלה בבית סגור שלא נתן לה חופש להיות עצמאית, אני גדלתי בבית פתוח שנתן את כל החופש שהייתי צריך ולפעמים יותר מידי.
כתוצאה מכך אני אדם מאוד פתוח אוהב לנסות ולחוות דברים חדשים, היא לעומת זאת מקובעת סגורה מרובעת שמעדיפה את הידוע.
בעיקרון אני חושב שברוב הנושאים בחיים זה טוב מאתגר ומעניין הפכים משלימים וכו׳.
אך אצלנו יש נושא שהתמונה שהצגתי הופכת לבעיה עמוקה ושורשית שפשוט הורסת וממררת לנו את החיים פשוטו כמשמעו.מי שלא מבינה בנקודה זאת מה הנושא כנראה זה לא בשבילה.
עכשיו אחרי המון שיחות והסברות והכלות וריבים וכמה פגישות עם מומחה בתחום, אני פשוט שבור לרסיסים.
טיפה רקע: בגיל מאוד צעיר נחשפתי למין קשה ושילוב של זה עם האישיות ההרפתקנית שלי יצר כדור שלג שהתגלגל בכל פינה בחיי. הכרנו בשלהי גיל ההתבגרות בתור לא והפכנו יחד בתהליך מלבב למשפחה נאמנת לתו״מ.עכשיו אני כותב את זה בגלל שאת לא מכירה אותי שיהיה ברור אני אדם עמוק ושכלתן, ובכל זאת הנושא הזה הוא חשוב לי כמו אוויר לנשימה, לחם לאכול, מים לשתות.אני נמצא בעיצומו של משבר רציני האם אני מסוגל לחיות את שארית חיי עם אם ילדיי שאני כל כך אוהב, האישה שכרתתי איתה ברית וחי חיי צער וסבל מחוסר היכולת לבוא על סיפוקי או חי חיים מאושרים עם אישה חדשה שתדע לעשות אותי מאושר אך מפסיד את האישה המיוחדת שלי והורס לילדיי את החיים.
בבקשה לענות לעניין ולא לשאול אותי מה השאלה ברור ש.. כי אם לא הייתה לי שאלה לא הייתי שואל!
אני מוכן לקרוא הכל רק בבקשה תחסכו ממני תגובותה חלם כמו כן בבקשה לענות לפחות בשני משפטים.
תודה רבה בברכת כל טוב אחש״לך
לא מספיק ברור מאיך שכתבת מי מבין שניכם "הבעייתי"NTC
אני מבינה שאם היא מאוד מרובעת ומקובעת, היא מעדיפה לא לעשות דברים חדשים שנראים בעיניה קיצוניים וזה מפריע לך, אבל השאלה מה אתה מבקש או מצפה ממנה...
לפי איך שתיארת- חשיפה בגיל צעיר למין והרפתקנות יתרה- אולי גם הציפיות שלך הן מעבר לנורמה?
אתה בטוח שעם אישה אחרת זה עדיין יספיק לך? הרי גם איתה יהיה משעמם בשלב מסוים.
קודם כל תודה על תגובתךאשלך
האמת שלא משנה מי הבעייתי כי הנקודה היא ההפכים בינינו שבניגוד למצבי החיים השונים במצב הזה החבל נקרע במקום למצוא את ״עמק השווה״.
ונניח שאני הבעייתי בכל מקרה של תרחיש ב׳ הרי לא בעייתי לדאוג לכך ש״האישה החדשה״ תהיה כזאת שמסוגלת להתמודד עם הרדיקליות שלי בנושא וגם במידה שהיא חורגת מהנורמה.
אולי שאלה חוזרת אלייך מהי אותה נורמה?
ואז תצטרך להתמודד עם פערים בתחומים אחרים..יפית8

בזוגיות תמיד יש פערים שצריך להתמודד איתם, לכל זוג יש את הפערים שלו

אני קצת מתרחקת מהנושא אבלציפ'קה
כשהייתי רווקה תמיד עצבן אותי שאמרו לי שההפכים נמשכים אחד לשני ותמיד אמרתי שאני רוצה מישהו כמוני וב''ה זכיתי לאיש שגולש על אותו גל כמו שלי. בא מאותו רקע, חושב כמוני וכו.
לכן אני כן חושבת שחשוב לצמצם פערים כבר מלכתחילה.

אני מודה שמין זה קצת יותר מסובך לצמצם פערים עוד לפני 😅
מסכימה איתך, אני לא מדברת על הפכיםיפית8

לעפמים בני זוג הם הפכים בנושאים מסוימים ודומים בנושאים אחרים

יש זוגות שההבדלים ביניהם יותר בולטים ויש שפחות

יש זוגות שמאד דומים בהמון מובנים

גם אני ב"ה זכיתי לבעל שדומה לי בהמון מובנים וברור לי שזה קל יותר להתחיל את החיים ככה

אבל עדיין - תמיד יהיו פערים מעצם העובדה שאנחנו שני בני אדם שונים שכל אחד בא עם ההרגלים שלו ועם הצורה שהוא חווה ותפס דברים בחיים ועוד תוסיפי על זה את הבדלי הטבעים בין גבר לאישה שזה דבר אי אפשר להתעלם מקיומו

אז כל זוג, גם זוג דומה מאד שמלכתחילה נקודת הפתיחה שלו כנראה קלה יותר - גם הם צריכים ללמוד תקשורת נכונה והתמודדות נכונה עם פערים/חילוקי דעות - איך שתרצי להגדיר את זה

וניראה לך שהאישה החדשה תיהיה מושלמת בהכל??כלה נאה
אין דבר כזה.
אולי בזה תיהיה מסופק. אבל תצטרך להתמודד עם הילדים מולה. וכל מה שהגירושים יביאו.

וההתרגשות שאתה מחפש היא נמצאת בעיקר בהתחלה.

מה שכן אישתך צריכה קצת להתאמץ בשבילך. (השאלה במה ?)
תפנו לאנשים שיודעם להתעסק בנושאים האלה.
אולי אתה צריך טיפול לדברים הלא מציאותיים שראית. ואז אתה חושב שאישתך מרובעת או מצומצמת.
לא אישה אבל מביןדי שרוט
אני לא יודע מה זה "נחשפתי למין קשה", הכוונה שלא ברצונך או שעכשיו אתה סטייל כריסטיאן גריי(רק בלי הכסף)?
בכל מקרה, אני חושב שאתה תצטרך להסתדר דווקא עם אישתך שיש לך עכשיו כי מיניות זה לא הכל בחיים. תפסיק לשכנע את עצמך שזה הלחם ומים שלך כי יש לך ילדים מתוקים והם לא אשמים.

ואני מדבר דווקא מתוך ניסיון גדול מאוד כי גם אני הרפתקני ו"גררתי" את אישתי להרפתקנות הזאת ובסוף אני מבין שלא משנה מה, מיניות זה דבר חשוב אבל לא חייב להפוך לעיקר העיקרים.
כמה דבריםציפ'קה
לא ממש מובנים לי

מה זה דברים חדשים עם אישתך? יש רמות. אם זה תנוחות וכאלה או אם זה פנטזיות שלך אולי קצת אלימות. יש על מה לדבר. אתה לא יכול להגיד לנו "אישתי לא מוכנה לעשות דברים חדשים" ולצפות מאיתנו שנקח צד, קודם כל כי (סליחה אבל אני אהיה הכי פמיניסטיות שיש) בלי הסכמה שלה אין מה לעשות. וגם כי אולי היא באמת קצת חסומה ואולי אתה זה שרוצה ללכת רחוק מדי. לא ברור.

דבר שני לפי מה שקרה לך (שזה גם לא ממש ברור, אתה מספר חצי סיפור) לי נשמע שהבעיה לא נובעת מההרפתקנות שלך אלא מזה שאתה זה שרוצה אולי ללכת קצת יותר רחוק ממה שמקובל...
ובלי קשר, האם פנית לטיפול יחיד בנושא זה? חשוב ביותר.

ומצטרפת למשוטט, מין זה לא הכל בחיים.

קיצר העיצה שלי היא ללכת לטיפול יחיד.
הלו הלודי שרוט
כבודו של משוטט במקומו מונח, אבל לא הוא אמר את זה
מצטרף למחאה משוטט
חחחחחדי שרוט
מעניין מאיפה הגיע הבלבול בינינו די שרוט
שוקל להעלב..משוטט
זה באמת מעליב! ציפקה עשית מעשה שלא יעשהדי שרוט
סליחה 😅😅😅ציפ'קה
התקבלה די שרוט
העיקר שנהיה שמחים ומאושרים
גם אני הרבה באמת מתבלבת בינכם השם דומה וגם סגנון התגובותגלית

בלי להעלב לטוב ולרע....

אמיתי?די שרוט
קטעים. פעם ראשונה שאני שומע.

וזה מעליב כי אני הרבהההההה יותר חכם, מוצלח, חתיך ועניו ממר משוטט מיודעינו 😜
תרגע..משוטט
איזה קטעים..... מוזרדי שרוט
גם אני השם לא דומה, אבל משום מה מתלבש לי על אותה דמותסוסה אדומה
משוטט
ואני חשבתי שאני ייחודי
וגם אניסדר נשים
לא זה לא אמיתי די שרוט
אני דורש אתכן לסדר.משוטט
אומרים קוראאמא לנסיך קטן
את רואה? בחיים לא הייתי אומר "דורש"די שרוט
אנחנו שונים בתכלית השוני!
לא לזלזל באינטלגנציה של משוטטאמא לנסיך קטן
זה בטח התיקון האוטומטי
האמת זה לא.משוטט
לקרוא צריך 3 פעמים. אני דורש לא קורא.
פיייי לא ידעתי את זה.די שרוט
אני חשבתי שיש רק אחד מכםלמה לא123

לא חשבתי שאני מתבלבלת

חשבתי שיש רק את משוטט,וסליחה משרוט

זה קצת יותר מחמיא.משוטט
מעולם לא הרגשתי שקוף כל כך 😭די שרוט
זה לא אישילמה לא123

אולי תפסיקו!פצל"ש לשרשור
בן אדם פתח שרשור על נושא שמאוד כואב לו ואתם מנצל"שים חצי שרשור.
יש מושג כזה התמכרות למין..גלעד לוי

זה כמו לאלכוהול או כמו לסמים.

וזה בדיוק הפחד מכל הפורנוגרפיה שיש באינטרנט (ואני אומר את זה מנקודת מבט של חילוני)

אתה חייב לכבד את אשתך כי היא לא מיועדת לספק לך פנטזיות.

אבל..

אם תדבר איתה בצורה יפה אולי גם היא תרצה (ולא היא לא צריכה להסכים אלה לרצות)

ולדעתי אתה גם צריך סוג של טיפול כי כנראה אתה לא כל כך מבין בין טוב לרע ובין מציאות לשקר.

ויודע מה ?

מנסיון אין כמו יחסים עם האישה שאתה אוהב...היחסים "הפשוטים והרגילים"....

אולי בגלל שאתהלמה לא123

כ"כ לוחץ ורוצה,היא נאטמת

וגם אל תגיד "כל חיי אצרך לחיות ככה",אל תסתכל כ"כ רחוק תתמקד בעכשיו

דברים משתנים מאוד-מניסיון

כדאי לפנות יועצים בקדושה דרך מכון פועה.אניוהוא
דעתי בעניין (כתבתי בצורה פתוחה- מי שרגיש שלא יכנס.אפרתולה

אתה צריך להבין שכל מה שנחשפת אליו זה דברים קשים ולא אמיתיים.

יש בתעשיה הזו (מעבר לגועל נפש הבסיסי והמקום ההלכתי) ניצול קשה של בני אדם, המווון פוטושופ, ניתוחים אינסופים.

כמו שלא היית רוצה שאשתך היתה דורשת שתצליח להחזיק מעמד שעתיים בלי לגמור או שהאיבר שלך יהיה בגודל לא פורפורצינאלי.

אתה צריך לצאת מתוך נקודת הנחה שכל מה שנחשפים אליו זה סטיות! זה רחוק מגדר הנורמה.

וגם אנשים שמין הוא מרכיב חשוב בחיים שלהם לא יכולים לעשות 90% ממה שקורה בתעשיה הזו.

עכשיו, אחרי שהסברתי את הכיוון הזה,

אני באמת חושבת שאתה צריך ללכת לטיפול ולראות איך להתגבר על משקעי העבר (מקווה שזה באמת בעברך ואתה לא ממשיך בזה גם כיום, כי זו התמכרות לכל דבר)

אתה לא יכול לבוא ולדרוש מאשתך דברים שהם לא מציאותיים וגם לא מכבדים אותה.

אתה צריך לעשות עבודה עם עצמך להגיע למקום שיחסי אישות יבואו מנקודה של אהבה וחיבור ולא מפנטזיות מופרעות,

אחרי שתטפל בזה ותצליח לבוא ממקום נקי תוכלו לבוא זה לקראת זה מכבוד והדדיות.

לגבי מה שאמרת להתגרש ולהתחתן עם מישהי אחרת,

הסיכוי שתמצא מישהי כזאת שואף לאפס. 

תלמד לאהוב ולשמוח במה שיש לך ותרוץ לטפל בעצמך. בשבילך. בשבילה. בשביל העתיד שלכם.

מקווה שהצלחתי להעביר את דעתי, אני פחות טובה בכתיבה.

^^^משוטט
כתבת מעולה.
ואוסיף-. יש פנטזיות שהם בגדר הסביר. השאלה היא איפה עומדות הפנטזיות שלך.. אם הם סבירות אז מתוך זוגיות טובה ורצון טוב אפשר להגיע להבנות. אם הם לא כדאי להבין מה גורם לך להגיע לשם ולטפל בזה.
תודה!אפרתולה

לכן כתבתי שאחרי שמטפל בעצמו יכולים לבוא אחד לקראת השני באהבה והדדיות.

פעם הכרתי מישהו שסיפר לי סודים...

על ההעדפות שלו במין, וסיימתי איתו - זה לא היה מתאים לי

למרות שהמשיך לנסות לפעמים במשך יותר משנה אחרי זה והיו שיחות עמוקות וניסיונות לקשר- אבל כל פעם כשחשבתי על זה לא יכולתי לראות את עצמי איתו. רק המחשבה של להתחתן עם מישהו ואז לגלות שאני לא יכולה לקיים איתו יחסים....

זה לא קשור להרפתקנות כהגדרתך

לדעתי יותר לתפיסה שלנו של אהבה ויחסי אישות

יש כל מיני גורמים פסיכולוגים שגורמים להעדפות שונות בזה- ואולי אפשר לעשות משהו בקשר לזה...

(יש דברים שקשורים בקשר עם האמא למשל, אמא קשוחה מדי או דומיננטית מדי)

לא יודעת מה להגיד לך אבל גם לבקש מאישתך משהו שלא נכון לה זה לא טוב, או גם כל אישה אחרת שתרצה להקים איתה בית...

אולי הדוגמא שלך לא הכי רלוונטית - כי הראיה וההתייחסותקרן-הפוך
למיניות ויחסים לפני החתונה, בוודאי אצל נשים דתיות, שונה לגמרי לעומת ההתייחסות אחרי שנכנסים לעיניינים אחרי החתונה.
למה הגבת לי, רציתי למחוקים...

והוא אדם דתי כיוםים...

תקשיב גבר (מי שלא רוצה לקרוא ביטויים מדוברים, שלא יכנס)סוסה אדומה
בלת"ק.
מאוד קשה לענות לך כשלא ברור מהם הפנטזיות שלך שהיא לא מוכנה לספק.
למה זה רלוונטי? מהרבה סיבות.

אני תמיד אומרת "אמור לי מה הפנטזיה שלך, ואומר לך איזה טיפול אתה צריך לעבור"...
יש פנטזיות סטייתיות ברמה קשה שדורשות טיפול רציני, ובמקרה הזה די ברור כשמישהי בריאה בנפשה לא רוצה לשתף פעולה עם דברים כאלה.

בלי להיכנס עדיין לפער שיש לך עם אישתך,
באופן כללי, פנטזיות זה בסדר כשזה בגבול הטעם הטוב.
אם אתה עובר אותו, יהיה לך הרבה יותר קל בחיים לטפל בזה מאשר לצפות ממנה או לחיות באשליה שמישהי אחרת תגשים לך אותן.

בסופו של דבר, אישה רוצה לרוב את היחסים האוהבים, הרגילים והבטוחים.
בן זוג זה לא סטוץ שמגשימים בו פנטזיה הזויה וקמים לבוקר חדש להגשמת פנטזיה חדשה עם מישהי אחרת עד שמוצאים אהבה.

אני לא אומרת שאין מקום לפנטזיות, אבל שוב, בגבול הטעם הטוב. לא על בסיס קבוע בכלל... פעם ב... כדי לספק את המקום הזה בנפש.
ואתה אמרת את המושג "מין קשה", בלי להבין מה זה אומר, זה נשמע כמו משהו חריג שאתה זה שצריך לטפל בו.

למה אני מתחילה מזה ולא מהפער בינכם?
קודם כל כי מה לעשות, יכול להיות שהיא בסדר גמור, ואתה מגזים. ואז החיים שלך לא יהיו טובים עם אף אישה בסדר גמור אחרת.
בדרך כלל, אישה סבירה וטובה, לא מחפשת סטיות כל הזמן ביחסים. היא רוצה יחסי אישות אוהבים.
ההלכה, עם כל ההגבלות (הלפעמים מבאסות) שהיא נותנת, היא מדייקת את האופן שבו יחסי אישות יכולים לענות על כל הצרכים הכי אמיתיים.

לגבי אישתך, יכול להיות שהיא באמת סגורה, ואפשר ללכת לסקסולוגית שתדבר איתה על הצורך הזה מידי פעם ושתשחרר אותה מהקביעות.
אבל כל עוד אתה מגזים, אין סיכוי שהיא תהיה מסוגלת לבוא לקראתך.

אני מאמינה שבחרת באישתך כי היא נכונה לך.
אתה כל כך אוהב אותה.
ויודע מה? תחיה את מה שבטוח.
אישתך טובה לך, ואולי תצטרכו לעבור תהליך ביחד (ולחוד!)
על האישה הזאת שאתה לא מכיר אתה לא יודע שום דבר.
וכדאי שתדע, אישה בריאה לא זורמת על סטיות על ימין ועל שמאל.

אם נחשפת להרבה מידי תכנים, הנכון הוא לטפל בזה, ולא להאשים אחרים בזה שהם לא מסוגלים לספק אותך.
רב תודות לעונים ולעונותאשלך
תודה על התגובות הכנות.
ראשית כמה הבהרות
א׳ אני לא מכור למין, אצלי זה צורך שיושב עמוק יותר בנפש כנראה בשונה מאחרים.(ולא זה לא בריחה מהאפשרות הזאת אלא אחרי בדיקה ואבחון שלה) מלבד מספר בודד של נפילות חד פעמיות לא נכנסתי לא גלשתי וגם לא מעוניין.
ב׳ לא רוצה לעשות משהו שאישתי לא מעוניינת.אני לא אדם כזה רע.
ג׳ אנחנו דומים בחלק ושונים בחלק לא תמיד הפכים בעיקרון די משדרים על אותו הגל.
ד׳ נחשפתי שלא ברצוני בגיל 6 וחצי בערך לא ע״י מישהו שאנס אותי פשוט זה קרה שראיתי.
ה׳ לגבי העולם התעשייתי הזה אני מודע הייטב גם קראתי ספרים בנושא בגדול אני לא מנסה לשחזר דברים שראיתי גם לא מצפה ממנה להיות דוגמנית מודל שהרי היא אחרי לידות.בכל מקרה לא מדבר על הצד השטחי של העולם הזה אלא על הצד היפה המסתורי המסקרן והשובב
והסברתי את הדברים כדי שיובן שיש לי משיכה קיצונית לנושא ״חדר המיטות״.תראי לדעתי היחס לזה הוא כמו כל דבר בחיים זה תלוי כמובן בהתפתחות של כל אדם אבל. נכון שיש דברים שאסור לאכול אך בתחום המותר מה אתה אוכל?האם אתה יודע להנות מכוס וויסקי טובה?מסטייק עשוי טוב?מנוף יפה או אוויר הרים מחיה.
בנושא המדובר בגלל הפריצות המשטוללת יש נטייה יותר לאסור ולהיסגר, אני חושב שבמרחב הציבורי כך ראוי להיות אך בגבולות ההלכה (שלמביני עניין) עם אישתו של אדם למה הוא צריך להגביל את עצמו יותר ממה שהמציאות גם ככה מגבילה.לא היא לא מכונה לסיפוק צרכיי אבל היא אשת בריתי המקום החם הנעים המוגן, אני שומר על עצמי מכולן רק בשבילה הוד מעלתה אני לא מדבר ממקום שפל ונבזה העולם הזה רחב כל כך וזה עצוב לסגור אותו ב2.1*1.80 של המיטה שלנו.
הרבה הציעו טיפול מלבד העובדה שהזכרתי את העובדה שהיינו הייתי אצלו גם בצורה יחידנית.
העניין הוא שטיפול לא יכול לשנות מציאות אני יודע שאני אוהב את הלא נורמלי אבל זה אני, לא אני לא מפחד להשנות אך בדיוק שתשאלי אותי למה אתה אוהב דווקא את הטעם הזה את הריח הזה את המוזיקה הזאת.הודעתי כבר שאני שכלתן במידה וחלילה היה מדובר בנטיות הפוכות אז יש סיבה חד משמעית למה לטפל והשתנות ולהיות לא אתה.לגבי הפנטזיות לא רציתי להיכנס לזה כי זה מגביל אותי אני לא נעול על משהו מסויים פשוט רוצה לחוות יחד, ומודע וגם אמרתי לה שיכול להיות שננסה ובכלל לא נתחבר לזה ולא נחזור על זה שוב.במצבי הרי ואישתי הייתה אוהבת את זה לא הייתי בכלל בבעיה
עיקר הבעיה שהפער הזה ספציפית הופך אותי לעצוב ודיכאוני פסימי במיוחד (וזה לא אני!) ובזמן שכן לשמח מאושר ואופטימי.שוב אני חוזר לכן השאלה בכלל קיימת אני יכול להתמודד עם כל אישה ומלבד שהנושא הזה מטופל, ובמידה ולא פשוט אין לי בכלל רצון להתמודד.
השתדלתי להתייחס להכול כנראה לכן יצא מעט מסורבל.
התגובה הזאת שלךציפ'קה
גורמת לי להיות בטוחה במה שכבר אמרתי שכנראה שאתה פה הבעיה ואתה זה שרוצה דברים שהם לא בנורמה ואני מאד מבינה את אישתך שלא משתפת עם זה פעולה.

לגבי השאלה אם אתה תחיה ככה כל החיים: כן. לא חייבים לממש את כל הפנטזיות. תתמודד.

אין באמת כזה דבר "משיכה מיוחדת לחדר המיטות". יש בן אדם אובססיבי. זה דורש טיפול שאתה אומר שכבר עשית. וזה דורש הבנה מהצד שלך שכן, יכול להיות שלא תממש את הפנטזיות שלך.

סליחה שאני קשוחה
קודם כלאשלך
תודה רבה על קשיחותך, היא טובה ואני מעוניין לשמוע.
לא הבנתי מדוע אינך מוכנה לקבל שלאדם מסויים יש תחום שהוא ממש אוהב או נמשך אליו וכי במידה הבעיה הייתה שאני מאוד אוהב להכין מאכלים טעימים או לצאת לטיולי שטח או כל דבר שאנשים אוהבים גם היית משתמשת במילה אובססיביות?
כנראה זה לא היה מובן לא מדובר רק על דברים בזארים אלא בהבנה בהשקעה בלבוא עם רעיון חדש וכו׳ להיות אכפתית מזה שאחרי כל כך הרבה השקעה בנושא כמעט ולא התקדמנו.ולכן הכאב שלי שאני מודע לזה ששמחת חיי תלויה בזה ומנגד זאת שבידיה הכח מסרבת לתת כתף.
כמו שאני מספק את רצונותיה השונים בכל תחומי החיים מדוע שם הדבר שונה.
לסיום המילה פנטזיה היא מטעה ואיננ מייצגת את מה שאני מדבר עליו. פנטזיה זה רק תחום אחד בחדר המיטות וכן היא רק כמיה אירוטית בד״כ למשהו שלא באמת רוצים או שלא באמת אפשר לממש
לתלות את שמחת חייך ורמת האושר שלך במין זה מאד בעייתי בעיניציפ'קה
אפילו אם לא מדובר בפנטזיות...
צודקתאשלך
אני יותר ממסכים אך מה לעשות שזהו המצב שאני נמצא בו?
את חושבת שהייתי בוחר שהאושר שלי ביד של מישהו אחר?אפילו ביד אישתי המדהימה?
זה בדיוק הכאב שאני מודע לעצמי לוקח אחריות תמיד אבל כאן אני פשוט כבול למציאות שהתרקמה לה..
יהיו הסיבות אשר יהיו זה הבנאדם.זה עובדה, נתון מוגמר משהו שניסית ולא מצליח להילחם בו זה משוואה פשוטה יש ש מח אין עצוב.
לצורך ההברה שוב אני לא בהמה ובשבועיים שאסורים או אחרי לידות שהיה הרבה זמן בערך חודשיים וחצי אחרי כל לידה היה מאתגר אבל לא שם הבעיה.כי אסור נקודה אין בכלל התמודדות מבחינתי. כמו שאין התמודדות לגנוב או לרצוח.
כשאתה בא עם רעיון היא זורמת?mp3
אולי היא לא יודעת מה להציע?תלמד אותה.אל תנסה לצפות שהיא תיזום.
זה כמו שבן אדם שאוהב טיולים לא יצפה מאשתו ששונאת טיולים לתכנן את מסלול הטיול הבא מיוזמתה אלא יקנה ספר מסלולים,מפה של הארץ,פקל קפה טוב,וציוד מאובזר ונוח לשטח וכל זה כדי להאהיב עליה את הרעיון של טיולי שטח. אותו הדבר גם בנושא הזה.
מה לא ניסיתיאשלך
מה לא עשיתי שיחות, הסברות, הקשבה, הבנה, קניתי ספרים, משחקים, דוגמאות, דברים מסויים קטעים מסרטים (לא כחולים ח״ו), רעיונות, ציורים,אביזרים, טיפול משותף ויחיד עם מומחה בתחום.
אך הסיום צר ומר היא לא לומדת לשחות.
זה קצת מוזר בהתחשב בשרשורים פהmp3
שנשים מנסות תמיד לגוון.
אולי היא מרגישה לחץ מכיוונך וזה מרתיע אותה?ניסית להרפות?אולי מידי פעם תוך כדי להכניס איזשהו גיוון כאילו "על הדרך" ולבדוק איך היא מגיבה?
גם יכול להיות שלימדו אותה שמותר רק xy והיא בטוחה שכל מה שאתה מציע זה חוסר צניעות ונוגד את ההלכה אז אולי כדאי ללמוד יחד איתה את הנושא כדי שהיא מעצמה תגיע להבנה שזה מותר וראוי.(שמעתי סיפורים על נשים שהיו בטוחות שזו ממש עבירה להיות יחד במהלך היום או עם אור בחדר וכדו')
תשמעאשלך
ניסיתי גם להרפות.לגבי העניין של לחשוב שזה אסור הועלה עם המטפל והראתי לה מקורות שזה מותר וכו׳
מוזר לגמרי.מסקרן לשמוע את הצד שלה.mp3
כי אני חושבת שזו התנהגות חריגה.
יש הבדל בין אהבה לטיולים או אוכללמה לא123

לאהבה למין,כי אהבה למין קשורה בעו דבנ"א שצריך לאהוב את זה לפחות כמוך,מה שאוכל וכו אתה אוהב ,קונה ואוכל-זה לא מזיק לאף אחד

לדעתי אתה חופר לה על זה הרבה,וזה מרחיק

דרך אגב ,היא לוקחת גלולות? זה מאד משפיע על החשק

לא כ״כ בבתיאשלך
אמרתי את זה בהקשר שהיא כתבה את המילה אובססיביות והתנגדתי לזה משום הקונוטציה השלילית שמילה זאת מעוררת שלא בשונה מנושאים אחרים יכול להיות שאדם אוהב מאוד משהו וזה לגיטימי לכלא עלמא ולא תגיד עליו מכור אובססיבי חולה נפש וכו׳ מה גם שאני חושב שבזוגיות הבריאה כן אוכלים יחד טיולים יחד למרות שצד אחד לא אוהב לאכול או לטייל הם לומדים לעשות זאת יחד במיוחד שמדובר בנושא מהותי כל כך אצל אחד הצדדים.
לא ממש הצלחתי להבין מה בדיוק אבלmp3
תנסה להציע כל פעם משהו קטן ותבדוק אם זה זורם לכם.לפעמים דברים נראים מלחיצים אבל בפועל זה נחמד.אל תנסה להשיג הכל כי אז באמת אתה נשאר עם כלום.
תשמע, קראתי מה שאתה כותבפומה
זה ממש לא פשוט.
לדעתי אתה דווקא נשמע מאוזן. אולי יש לך צורך יותר מאחרים אבל זה לא משנה. קשה מאוד לחיות ככה. אני ממש מבינה אותך. זה לא פשוט! זה צורך ככ בסיסי ואם האישה פשוט לא בעניין זה ממש קשה.
אני יכולה רק לעודד אותך שזה יכול להשתנות. לפעמים סביב כל מיני מעברים בחיים הדברים הללו נפתחים. מקווה בשבילך שזה יקרה ושלא תצטרך להגיע לגירושים חלילה
תודה!אשלך
תודה רבה ריגשת אותי..
אמן, משנכנס אדר מרבין בשמחה, בשורות טובות.*חיבוק ווירטואלי של שומרי נגיעה*
עונהאיפה הגשם
אתחיל מהסוף - כשאני הייתי בהדרכת כלות ודיברנו על הנושא הזה, היא הדגישה שזה מאד חשוב לקיום של מערכת זוגית תקינה. היא הביאה לי דוגמה אמיתית, להמחשה - זוג עם ילדים, שלא הסתדר אחד עם השני, ושקלו להתגרש, אבל, מהצד השני, בחדר המיטות היה להם ממש טוב. וזה החזיק אותם, למשך תקופה ארוכה, ובעצם הציל להם את הנישואים.
אז זה שיהיה לך טוב עם אשתך בעולם האינטימי, זה בוודאות קריטי. האם הפתרון נמצא בחוץ עם אישה אחרת - ממש ממש ממש לא בטוח...
צריך לזה בירור משמעותי. שאתה עושה ממה שאתה מספר.
אני גם חושבת שייתכן שאתה מגיע עם ציפיות מוגזמות, אבל גם 'מאמינה' לך, שאתה יודע שאתה נמצא כן בטווח נורמלי.
אשתך - מצטרפת להמלצה שתלך לסקסולוגית, או מישהי אחרת שתעזור לה לנתח את התחושות שלה בנושא הזה.. אגב, לא אמרת לנו מה היא אומרת לך כשהיא לא זורמת איתך.
* כל הכבוד לך שאתה משקיע בזה זמן.
* אישית, יש דברים 'נועזים', שזורם לי לעשות רק לעיתים רחוקות. ובעלי יודע שהוא יכול לבקש אותם, אבל לא בהכרח אגיד כן. לפעמים בשכל לא אכפת לי, אבל לא מצליחה להביא את הגוף שלי לזה.
* אולי אשתך בשכל רוצה? אם כן, זה מאד שונה אם גם בשכל תאורטית היא לא רוצה..
בהצלחה בכל
קודם כל תודה רבה על תגובתך החשובהאשלך
אגיד לך משהו אני חושב שברוב מכריע של המקרים לא צריך מטפל הסיבה העיקרית לבעיות בזוגיות היא חוסר תקשורת בריא של בני הזוג.הגם שאני כזה מאוד נשי שיחות ארוכות דאגה והקשבה אצלי בטבעי.
אני לא בטוח שאני בטווח הנורמלי רק השאלה מה זה הטווח הזה? מתי יצאת ממנו? ואיך יכול להיות שדברים שנעשים בהסכמה מתוך רצון הדדי לעינוג משותף יהפכו ללא נורמליים?
לגבי מה היא, היא פשוט לא יוזמת כלום.והרבה פעמים בעבר שניסית ליזום היא ״ייבשה״ אותי. מה שיצר מצב שכרגע אני מפחד ליזום והיא פשוט לא יוזמת או לא עושה את זה נכון.
לגבי החילוק בין השכל לגוף לא יודע לענות על זה מה גם שלא הבנתי איך יכולה להיות בעיה בגוף אם בשכל זה בסדר?(מלבד מגבלה גופנית כחוסר גמישות וכו׳)
שתי הערות קטנות (בלי להכנס לנושא בכללותו)הסטורי
1. נכון ששיח כן ופתוח, יכול לעזור הרבה, אבל לא תמיד. יש נושאים שחייבים בהם עזרה חיצונית, הן מבחינת ידע, הן מבחינת נקודת מבט - שלא תמיד כשנמצאים בתוך הסיבוך מסוגלים לעמוד על הכל. בנוסף לפעמים מדברים ומדברים - אבל לא מנהלים שיח נכון. אחד הדברים שמטפלים עובדים עליו, זה שיח כזה שמקשיב גם לשני, שמבהיר את הטענות ומוודה שכל אחד לא רק 'חפר וחפר' אלא גם הקשיב והבין.

2. התמיה שלך על הפער בין שכל לרגש, היא גברית טיפוסית. אצלנו הגברים (כמובן בהכללה ויש שונים) בד"כ מה שטוב הוא טוב ומה שלא לא. אצל אישה, הרגש משחק הרבה יותר, הן מסיבות רגשיות נטו והן מסיבות הורמונליות. לכן מאוד סביר שיש דברים שהיא מבינה שהם לגיטימיים, אבל ביום אחד זה מתאים לה וביום אחר לא.
עונה לשאלותךאיפה הגשם
-לגמרי מסכימה שכמעט תמיד, בקשיים בזוגיות, דבר ראשון שצריך זה תקשורת בריאה בין השניים. ושיח שיח שיח. אני עדיין חושבת שיש לאשתך עוד מה להגיד בנושא.. להביע את עצמה.
* דוגמה לצורך 'נשי' - שהגבר יגיד במהלך אינטימיות 'אני אוהב אותך' וכו. אולי גם אשתך מרגישה ככה..
לגבי הטווח - לא יודעת. כנראה אבל שאם שני בני הזוג נהנים, אז הכל טוב. וזה מה שחשוב.
* לגבי יוזמה - אולי זה יעזור, ולכן אני משתפת, אני יכולה להבין את החוסר יזמה. בקלות אפשר 'ליפול' לשם. עייפות הוא חבר ממש טוב של היצר הרע, אלופים בלהעלים חשק לנשים (ככלל). תוסיף לזה טרדות שגרתיות, וכמובן - שאם יש נושא לא פתור בעולם האינטימי, זה פשוט יביא לחוסר רצון כללי. לכל דבר. זה מובן לך? אם לא, אולי תבקש מבעל מקצוע להסביר לך את הצד הנשי.
חילוק בין גוף לנפש: מצחיק אותי שזה לא מובן לך ;) אביא דוגמאות - יושב מול המחשב, אתה צריך ללמוד למבחן, אבל במקום זה, מושך את הזמן ומשוטת בערוץ 7 למשל...
מהעולם הנשי - רוצה להוריד שערות עם שעווה, מחזיקה ביד את הרצועה וצריכה למשוך. את יודעת שאת צריכה למשוך, זו לא פעם ראשונה. את אפילו יודעת איך זה מרגיש, שזה לא כואב יותר מידי, אבל היד פשוט נשארת שם, ולא זזה..
* צריך לצאת מהמיטה, אבל קר בחוץ, אז אתה נשאר עוד דקה ודקה..
מקווה שהצלחתי להסביר טיפה. אף דוגמה לא מושלמת, אבל זה אמור לתת רעיון כללי...
ואחזור על הנק' שמרגיש לי, שאולי אתה לא יודע כ"כ על האופי הנשי מספיק. אופן החשיבה וכו, אולי תשקול לנסות ללמוד על כך איך שהו
תודה, עונהאשלך
תודה על תגובתך.
זה ברור שרוצים להנות יחד האם יש ח״ו מחשבה שאני מעוניין לגרום לאישתי סבל.
הבעיה היא שמה שאני קורא הנאה היא יכולה לקרוא גועל נפש.
אבל אני טוען שזה כמו הסיפור על התרד ״אמא אני לא אוהב תרד״ האמא שואלת ״האם טעמת?״
זאת שאלתי ניסית איך את יודעת שלא תהני מדוע החלטת שזה לא מתאים לא ראוי לא נעים וכו׳?
לגבי צורת המחשבה הנשית, קצר וקולע אני אוהב נשים ונשים אוהבות אותי, זה רק מוסיף לתיסכול!(אני מבין מאוד את הלך הרוח והמחשבה).
לגבי יוזמה מסכים שבקלות אפשר ליפול שם, לא מסכים כאשר את יודעת שחוסר צומת לב ל״השקעה״ הזאת מעציבה אותו ואת הרי יודעת כמה ומאיימת לפרק לך את הבית.
לגבי השכל והגוף קודם כל כנראה אנחנו קוראים לזה שונה אני הייתי קורא לזה פערי רצוי מצוי או חולשות הגוף או יצר הרע.הדוגמאות שהבאת לא מסתדרות לי עם הדוגמא שהבאת בתגובותיך הראשונה.זה שהשכל מבין שצריך ללמוד וחולשות הגוף לא, הבנתי.איך זה מסתדר שלפעמים בשכל לא אכפת לך לעשות משהו נועז אבל לא מצליחה להביא את הגוף לשם?

מין זה לא כמו אוכלציפ'קה
אפשר להיגעל לפני ש"טועמים" וזה בסדר
חי עם בעיה דיי דומה,כמוני כמוך
למרות שהיה לי מאוד קשה , למדתי לעבוד על עצמי ולהבין שיש חיים גם מעבר ל...
במקרה שלנו (כמו בעצם אצל רוב הזוגות בציבור שלנו) כמובן שלא היה אפשר לדעת יותר מדי לפני, ולכן זה עוד יותר מתסכל, אבל למדתי לנסות ולהנות ממה שיש, אם יש...
אני יודע שזה נשמע מעט מופרך או קצת הזוי אפילו, אבל העדפתי לעשות כאן את הויתורים שלי (ובאמת שזה קשה גם אחרי כמה שנים...) ולהנות ממה שכן יש.
תודה על תגובתךאשלך
אני מבין ושומע אותך.
אך לצערי, מלבד להוריד בפנייך את הכובע!אני פשוט לא מסוגל להשלים עם זה ניסיתי תאמין לי שניסית אבל ככלב השב אל קיאו אני חוזר לתחושה הקשה של ״הנג אובר״ אחרי שיכרון מדהים פשוט מרוקן מכח ורצון לחיות.
וזה כמובן במודע או לא גורם לי לעצב מהול בעצבנות וכעס סמוי וגילוי כלפי אותה האישה המתוקה והתמימה שאני כל כך אוהב.
תסכול אין סופי שאני נותן את הנשמה ואת הלב ונשאר עם לב כואב.
ועכשיו נמצא בתחושה שאי אפשרות לשאת את התסכול הזה אני על הברכיים מתפלל אלוקים תן לי כח אבל כנראה בעוונותי הוא לא נותן.
אתה יודע לפעמים אני מקנא באנשים האלה שיש להם חיים רגילים רצונות רגילים הכול סטנדרט שום דבר לא משנה אני חי ברכבת הרים והם בנחת בדשא מטיילים..
אתה מספר לי שזה אפשרי אני מצליח לראות רק גיהנום אכזרי!
שוב אשאללמה לא123

אשתך לוקחת גלולות?כי זה הורג חשק ידוע

סליחה שכחתי לענותאשלך
מניקה ולוקחת.
אני מבין את זה שקשה לה ואין לה חשק וכו׳ אבל במצב הבריא שאנחנו נמצאים כמו שאין לי חשק לעשות הרבה דברים ואני מתעלה על עצמי ועושה בגלל שזה חשוב לה אז מדוע איני יכול לצפות זאת ממנה במיוחד ששוב אני מדגיש הוסבר גם הובהר.
אתה טועה בהבנה שלך את החשק של האישהmp3
אישה מניקה+מניעה הסיכוי שהיא תיזום יחסים קלוש.
וזה מכמה סיבות
ראשית,הנקה מעייפת מאוד!!! וממילא כל מה שנמצא לאישה בראש לאחר שהילד נרדם זה להרדם בעצמה.
שנית,אחת התופעות לוואי הנפוצות לגלולות זה חוסר חשק מיני.זה לא מפחית את החשק אלא ממש מעלים אותו לגמרי.
וכדי להתגבר על שתי הבעיות האלה האישה צריכה לעורר את עצמה כדי לרצות אבל לא תמיד יש לה את הכוח לזה.
מה הפתרון?
אפשר פשוט ללכת בצורה מרובעת ולהחליט שבכל יום שני וחמישי אתם תהיו ביחד.ואז היא לא תשכח שהיא צריכה לרצות ותנסה לעורר את עצמה לזה.
ואפשר גם להחליט שאתה מזכיר מתי שמתחשק לך ואם זורם לה אז הולכים על זה.

רק אוסיף שלפעמים מרוב שמדברים על אותו הדבר אז מפתחים כלפיו אנטגוניזם.אולי זה מה שקורה לה.
תודה רבה על תגובתך המופלאהאשלך
יש חידוש מופלא בדברייך ועוד כמה תגובות שלא מוצא כרגע, אני פשוט המום ממנו אני יודע שגלולות ומצבים הורמונליים זה הורס את החשק אבל הצורה שאתן מציגות היא חדשה לי. את רוצה להגיד לי שאישה שאוהבת נהנת וחפצה ביחסים במצב נורמלי בגלל הנקה וגלולות והורמונים כבר לא תרצה תאהב תחפוץ?
אני לא מבין אולי באמת אני כל כך לא מבין שאני פשוט לא מבין זה צורך אנושי בסיסי כמו לאכול ולשתות זה כל כך בסיסי שיש את הצורך הזה גם בממלכת החיות זה טמון בעצם החיים יצא אבסורד שבחיים יש דבר יותר חזק מהחיים עצמם!!!
וב׳ אני לא בטוח למה אבל המחשבה שזה ככה מעציבה אותי עד דמעות!!!
במידה ואתן צודקת זה נשמע כזה טוב אולי אתחיל לקחת גלולות...
ברורלמה לא123

הרי מה שמניע את הדחף המיני זה הורמונים

כשמשחקים בהורמונים זה משפיע בין היתר גם על הדחף המיני

אין לך מושג עד כמה

זה ממש ככהmp3
אישה עם גלולות ובלעדיהן זה כמו שתי נשים שונות!!!!הצורך הבסיסי הזה נעלם.
אין לי פתרון קסם לענין הזה.כי אם רוצים מניעה זמנית בטוחה אז זה רק גלולות והורמונים.
ואני בטוחה שיש הרבה גברים שהאישה לוקחת הורמונים ויכולים להזדהות איתך.
תחשובלמה לא123

שאתה צריך לעשות משהו שאתה ממש לא רוצה,כמה פעמים בשבוע והבן זוג חופר לך על זה,ואתה כל הזמן מרגיש כישלון מולו-שאתה לא יכול לספק לו את זה.וזה לא באשמתך

הנקה וגלולות ביחד זה שילוב קטלני להעדר חשק מוחלט,קשה מאוד להתמודד עם זה,ויעידו כל השרשורים בנושא בפורום "הריון ולידה"

אפשר להחליף מגלולות להתקן או לאמצעים אחרים

לדעתי,אפשר לשוחח מפה עד מחר,אבל כשלא מטפלים בבסיס-בחוסר החשק,הכל יהיה מלאכותי

פה הבעיה. מינסיון שלי..כלה נאה
כדאי שתחליף להתקן.
כואב לילמה לא123

שנשים לא מודעות להשפעה של זה

למה רופא נשים לא אומר את זה-מחלקים את זה כאילו זה סוכריות

בפועל זה הורס להרבה זוגות

ממש ככה. הורס שנים יפות וחבל.כלה נאה
הגלולות.בת 30
זה משמעותי יותר ממה שנראה לך.
בשלב ראשון- תעיפו אותם לכל הרוחות.
הן גם משפיעות על המצברוח הכללי- עייפות נפשית כזו, דכדוך, הכל נראה מעצבן ומעיק.

באמת- זה הכרחי!!
תגובה של גבר שקצת מבין אותךפצל"ש לשרשור
(ניק מוכר בפורום, פתחתי פצל"ש כי כמה שתמיד נזהר מאווטינג...)

איני יודע למה בדיוק אתה מתכוון במושג פנטזיות. אבל, גם לי יש ביקוש הרבה יותר גבוה לקרבה גופנית ולייחסי אישות (נורמליים) מהביקוש שיש לאשתי. לאשתי יש אחריות מסויימת לכך שהביקוש אצלי מאוד גבוה - כך שהשיח מתנהל קצת במקום אחר, אבל היא בהחלט לא מסוגלת לספק אותי.

עם השנים למדנו להשתדל ללכת כל אחד לקראת השני, אשתי משתדלת יותר ואני מקבל (האמת שתמיד קבלתי, אבל קשה) שהיא לא מסוגלת לילה אחרי לילה ברצף וגם כשכן - לפעמיים היא נלהבת ממש ואז זה יותר משכנע ולפעמים בשקט וכמעט בלי לשים לב וזה באמת פחות משכנע (מתלבט אם לזה התכוונת בדיבור על פנטזיות).

הפער נשאר קשה, באמת. אבל אני לא מעלה על דעתי לעזוב את אשת בריתי בגלל זה.
לא רק שסביר שלא אמצא אחרת יותר מתאימה ובעולם של יראת שמיים, זה גם לא משהו ששייך לבדוק לפני חתונה. אלא שכאדם ערכי ומוסרי - לא יכול להיות שהפנטזיות ינהלו את החיים. יש לנו, בעז"ה משימות הרבה יותר גדולות מצורך גופני (בוער, אני מודה) בעולם. כל עוד שהיא עומדת ברף נורמלי, כזה שלא אומר שאין אישות בכלל - כדאי מאוד להתאמץ.

מרגיש צורך להוסיף (אני מוצא את עצמי עם דמעות תוכ"ד כתיבה) אבל לא מצליח להתנסח.

בהצלחה רבה
תודה רבה על השיתוף הכנה והמחזקאשלך
אני מזדהה עם דבריך אך שוב אני עוסק בהרבה מלאכות קודש והשבר הוא שאני זקוק לזה משם אני מקבל את הכח.
עם יד הלב לו בחרתי זה לא היה כך אבל זה המציאות שלי ואחרי כל ההסברים ההרצאות והטיפולים שעשיתי עם עצמי מרגיש לי מגוחך להמשיך להילחם במה שאני.אחרי הכל מה אני מבקש לקבל את הכח מהפת בסלי שאני נאמן לה, משקיע בה, מפנק ודואג לה..זאת הדרך שלי לקבל.
מבקש להזכיר שאני מוחה על המילה פנטזיות, כי זה לא זה ממש פה זה קיים הרי אנחנו ישנים באותה המיטה לא?
מחילה על הביטוי הלא מוצלחפצל"ש לשרשור
כל כך הרבה הזכירו את זה בשרשור, שהיה לי ברור בטעות שזו הגדרה שלך. קבל את התנצלותי הכנה.

איני יודע למה אתה מתכוון וכנראה לא גדלנו באותם מחוזות - גם באותה מיטה יש התנהגות טבעית ופחות. וודאי שעל פי ההלכה יש הגבלות גם כשמותרים.
מקבל בשמחהאשלך
לגבי ההגבלות בזמן שמותרים לא מעוניין להיכנס לוויכוחים של הורדת ידיים של ידע אך לעניות דעתי ועל פי מקורות מגדולי הדורות מה שאיש ואישה נשואים עושים בהסכמה הדדית יהיה מותר בהחלט ובעל נפש יחמיר או כל ביטוי אחר שמוצא חן מבחינת הרוצה להחמיר תבוא עליו ברכה
באהבהאשלך
בהרהורים עם עצמי חשבתי על ההודעה שלך ורציתי לבקש ממך להגיד לאישתך (במידה ואתם בשיח פתוח אחד עם השני) שאמרתי שתדע שיש לה גבר זהב בבית ופשוט כיף לדעת שיש גברים כמוך כן ירבו! ובאיחול שהמצב ישתפר בנושא ותשכון בביתכם שמחה של עונג ועונג של שמחה!
באהבהאשלך
בהרהורים עם עצמי חשבתי על ההודעה שלך ורציתי לבקש ממך להגיד לאישתך (במידה ואתם בשיח פתוח אחד עם השני) שאמרתי שתדע שיש לה גבר זהב בבית ופשוט כיף לדעת שיש גברים כמוך כן ירבו! ובאיחול שהמצב ישתפר בנושא ותשכון בביתכם שמחה של עונג ועונג של שמחה!
באהבהאשלך
עונהנשואה פלוס+
זה מצב מורכב וקשה לי לענות משהו ברור.. באופן כללי יש תקופות של חוסר חשק. הריון. הנקה. גלולות ועוד' וזה מאדדדד משפיע. אולי משהו מזה קשור?
חוץ מזה, אני חושבת ששניכם צריכים להגיע לנקודת השווה. כי בכח לא תוכל להשיג את זה ממנה. הפתיחות מאד קשורה לרגש. כולל כמה היא מרגישה נח ובטוח לידך. אתה יכול בעדינות להסביר לה שחשוב לחדש בשביל הקשר. לשתף בקושי. ולא לבוא עם דברים מוגזמים שלפעמים תסלח לי כבר גובלים בגועל. ולפעמים יש דברים שיראו לה מגעילים אבל ברגע האמת אם חשק היא תזרום. אבל לא ללחוץ כי זה אוטם.
תודה רבה על התגובה.אשלך

מבין מאוד את נושא האטימות.
אשמח לשמוע אם למה את מתכוונת גובל בגועל ולמה זה מגעיל?
הרי שני אנשים שאוהבים אחד את השני ורוצים לענג אחת את השני...
(אם לא נח לך את יכולה לשלוח לי בפרטי מטעמי צניעות, לא אענה להודעה בפרטי)
מניסיון מר אני לא אשלח על נושאים כאלה בפרטי, מה שכן-נשואה פלוס+
מה שכן אני יכולה לאמר, שיש דברים שאם תחשוב עליהם במבט מהצד בצורה אובייקטיבית נטולת רגש, יראו לך מגעיל, אז זו בערך תחושת הגועל כשלאישה אין רצון/חשק. זה מגעיל כי זה יכול להרגיש מגעיל ובהמי מדי. קשה להסביר. גובל במגעיל- אני לא יכולה לפרט איפה לדעתי עובר הגבול מפאת הצניעות. אבל כמובן שזה קצת משתנה בין בני אדם ובין מצבים. אחרי שתפתרו את הדברים הבסיסיים כמו גלולות שגורמים לחוסר חשק אצל אשתך, תוכל לשאול אותה איפה לדעתה עובר הגבול ולהתייעץ עם גורמים האם הגבול הזה נורמאלי
תודה רבהאשלך
כשאין חשק. אומר שאין לה את היצר מיני..ובשכל זה דוחה אותהכלה נאה
זה כאילו מעשה בהמי
חייבת לציין נקודה נוספתהדר28

אני חושבת שהתפקוד המיני של כל אישה כמו גם חלק גדול מהחשק שלה תלוי בחיבור שלה לגוף שלה.

ואני אסביר:

כדי לרצות מגע או קרבה או אישות אישה חייבת לאהוב איך שהיא נראית, חייבת לדעת שהשותף שלה אוהב איך שהיא נראית,חייבת לדעת שבכל רגע שתרצה להפסיק היא תוכל...

לכן המון פעמים אחרי לידה (ואני שמה בצד רגע את ההורמונים שעוברים תהפוכות...) אישה פחות בטוחה בגוף שלה.

לכן המון פעמים כשאישה יודעת שבעלה מאאאאד מבין בעולם המין וראה המון מרגישה שהיא לא משתווה למה שהעולם הזה מציע, לגוף המחוטב, לביצועים, לזמן וכו....

אז קודם כל לשחרר, להרפות, לעשות את מה שנח לה לעשות וגם לומר לה שתעשו רק מה שהיא מרגישה בנח לעשות.

שים בצד את כל הפנטזיות ואל תדבר איתה עליהם. תהנה מהביחד הפשוט והמרגיע והבסיסי. 

מבטיחה לך שעם הזמן אחרי תקופה שבה תניח לה היא מעצמה תציע לגוון או תשאל אותך על פנטזיות.

מרגיש לי שהיא לא בטוחה אפילו בבסיס המועט הזה שיש בינכם.

אני מניחה שבלי לומר לה אתה נותן תחושה שאם זה לא גדול ומפואר ומוגזם ואחר זה לא זה, הגוף שלנו יודע לדבר וא"א להסתיר!

דרושה עבודה מאאד גדולה מצדך...

מאחלת המון הצלחה!

תודה על התגובהאשלך
לוקח לצומת ליבי..
אני מאוד שמח שהעלית את הנקודה הזאת משום שלא חשבתי על זה אבל היא מחזקת את האמירה שאני לא חזיר.
אני אוהב את אישתי והגוף שלה הוא בבחינת ״בגד״ שמשקף אותה.
זה לא משנה לי בכלל שהוא עובר שינויים ולא עסוק בזה בכלל ולא מכניס אותה למשוואה עם אף אחת כי אף אחת לא יכולה להתחרות בה הרי היא אישתי!
מובן שהנושא הזה יושב אצלי בנפש על דברים עמוקים זה מה שחזרתי ואמרתי שוב ושוב לא מדובר בתאוות בשרים שטחית וריקה מדובר על קשר עמוק הכלה אכפתיות אינטימיות קבלה אהבה...
שלום לךטל ואור
ראשית על אף שקראתי את כל השרשור התקשיתי להבין עד כמה מה שחסר לך הוא בגדר יחסים בסיסיים שאז זה מצב אחד,
או שהמדובר בהרפתקאות מיניות שזה דבר שני.

שנית- כפי שכתבו לפני, הנקה וגלולות שניהם יחד וכל אחד בפני עצמו עלולים לגרום לאי חשק משמעותי.
ובין אם מדובר במצב הראשון או השני, זה עלול לגרוע מהחשק ומתוך כך ברמת הזרימה והחיבור לכל העניין.
האם כשלא הניקה ולא לקחה הורמונים היה יותר טוב מהבחינה הזאת?

שלישית- האם אתה לבד טופלת מספיק לגבי מה שנחשפת אליו בגיל 6? נשמע שעדיין מדובר במשהו טעון שיפור ויתכן שזה יעזור לך לראות את הדברים בצורה מאוזנת יותר בהקשר הזה.

רביעית- האם שוחחתם על זה גלויות בקירוב לב?
משהו כמו רעייתי יונתי תמתי, אני חולם ומשתוקק שיחד נבלה בצורה כזאת מה את אומרת?
לחילופין ביקשת משהו קטן ספציפי אחד שכן תזרום איתו?

בכל מקרה, יש סוד גדול בהפכים, ושים לב שבחרת לך אישה הפוכה ממך לחלוטין בנושא הזה ולא בכדי.
יש כאן איזון ולימוד ששניכם מאזנים ומלמדים זה את זה ועם השנים כשעובדים נכון בזוגיות אפשר לראות איך אנשים מתמתנים ונרגעים.

האם להתגרש בגלל זה מאשת בריתך שניכר שאתה אוהב ואם ילדיך? אני לא חושבת שזה מצב שמצדיק עם כל הכאב ובכל מקרה עושה רושם שלא מוצו הצעדים שלפני מעשה כזה קיצוני.

בהצלחה רבה לכם

כגבראוהב עד כלות
שגם סובל מבעיה זו ,ביותר חריג עם קיום מינימלי של יחסים ,גם הייתי בדילמה זו עם רצון מאוד גבוה להתגרש אך לאחר מחשבה והתייעצות החלטתי שלא מכמה סיבות .לא כל החיים זה מין ויש דברים יותר חשובים זה סה כמה פעמים בחודש,כל אחד והמקסימום שלו ,ואצלי הוא מאוד נמוך .ועוד סיבה מי אמר שתמצא משהי יותר טובה אעכ"ו אתה שיש לך דרישות יותר גבוהות מהנורמה כהגדרתך .
זה באמת מבאס וגורם לדיכאון אבל הוא זמני
בהצלחה
תודה רבהאשלך
קודם כל הרשה לי להצדיע לך ולהגיד כל הכבוד אתה גבר-גבר *חיבוק אמיתי מכל הלב*!
אם קראת את הדברים שלי אני מסכים שלא כל החיים זה מין אבל אצלי מה מניע את כל החיים וצובע אותם בצבעים ונותן לי את החשק לחיות אותם יושב על הנקודה הזאת.
טוב שם הכול טוב (גם אם מבחינה אובייקטיבית הכל שחור) רע שם הכל רע (גם אם מבחינה אובייקטיבית הכל טוב)
ולכן הדילמה עקב ההבנה שאני לא מצליח לשנות את זה, ואין טעם לנסות יותר להילחם ולרמות את עצמי.האם אני יכול לחיות ככה? אני מפחד מהכיוון שליבי נוטה אליו...
תודה על תגובתךאשלך
בהחלט מדובר על הרפתקה, בנימה חיובית ומרגשת ובריאה.
לאחרונה באחת השיחות הבנו יחד שבגדול מאז נישואינו כשהפכתי להיות יותר אכפתי ומתחשב בנושא הבעיה התחילה.
אני מתכוון לכתוב על זה לכל ממליצות הטיפול אשמח לפירוט מה הכוונה טופלת על זה?
הייתי אצל מטפל מומחה בנושא המיני בעיקר ניתחנו את הבעיה והבנו שזה יושב על נקודה מהותית בנפש לפי זכרוני הוא התייחס לזה כנתון ושלל את השאלה למה זה ככה, בגלל חוסר הרלוונטיות לטיפול כי זה פשוט ככה.
כן כמעט תמיד זה בנועם וניסיון לגשר על הפערים הקיימים.
זאת בעצם סיבת העלאת השאלה. האם אני מסוגל לחיות חיים שכאלה?
אשמח לפירוט הצעדים שלא מוצו לדעתך משום שאני כבר שבר כלי..
האםטל ואור
המומחה המיני שאליו התכוונת הוא בעצם אותו מטפל זוגי?

תראה. נחשפת למין בצורתו המקולקלת בגיל מאד צעיר, גיל שבו עדיין
כל פגיעה עלולה להשפיע על הנפש לכל החיים ולגרום לטראומות.
יתכן שנחרט בנפשך שמין או סיפוק ממין שווה למה שראית או לדומיו,
ולכן באיזשהו מקום אתה מרגיש שעד שלא תלך למקומות כאלה אתה בעצם לא בא אל סיפוקך הבסיסי.
מהמקום הזה אפשר להבין את הצורך והרצון הגדולים להשלמה כזו עם אשתך.
את הצורך הבסיסי והחיבור האמיתי שכל אדם צריך, מבחינתך לא חוית. וכשיש לך אישה שאתה אוהב אהבת נפש זה קשה שבעתיים.

הבעיה היא שאתה מנסה להביא את ההר אל מוחמד במקום את מוחמד אל ההר (סליחה על הביטוי.).

במקום לפתור את הבעיה התודעתית שלך שבה חיבור ועונג אמיתי מאישות הם מעשה אקסטרים חריג בלבד,
אתה מנסה להביא את אשתך היקרה למקומות שהם כרגע ההפך מטבעה.

אני חושבת שאתה צריך ללכת לסוג טיפול שיעזור לך לעבור מהפך תודעתי.
אני מכירה מטפל גבר שנראה לי באזור ירושלים ויכול לעזור לך אם תרצה המלצה בפרטי. ואם מאזור אחר אולי אוכל לחפש לך. תלוי מאיפה.

ואם לא בהמלצתי אז בכללית, ועם כל הכבוד לפסיכולוגיה, אני חושבת שבנושא הזה כדאי לחפש מטפל בסגנון שונה כי עד כה הבעיה שלך לא נפתרה בסוג הטיפול הזה, ויש לך כרגע יותר מדי מה להפסיד.

הרבה הצלחה.
יהודי יקר, מרגישים שאתה נמצא בקושי עצוםלצמוח ולהצמיח
ב"ה זכית ויש לך אשה טובה וניכר שאתה אוהב ומעריך אותה ויש ביניכם יחד כל כך הרבה טוב! זכיתם לחזור יחד בתשובה ולנהל בית יהודי שזה דבר עצום ולא מובן מאליו בכלל שהצלחתם לעשות אותו יחד. ויש לכם ילדים יקרים שאכפת לך מהם. ובוודאי עוד דברים.
אבל יש תחום אחד שבו אתה מרגיש שזה "בנפשך" שזה "מקור החיות או המוות שלך". ולא משנה כמה טוב יש לך איתה, על זה אתה מרגיש שאולי יש צורך להתגרש.
אני מביאה ציטוט מתגובה שלך בשירשור:
"לא הבנתי מדוע אינך מוכנה לקבל שלאדם מסויים יש תחום שהוא ממש אוהב או נמשך אליו וכי במידה הבעיה הייתה שאני מאוד אוהב להכין מאכלים טעימים או לצאת לטיולי שטח או כל דבר שאנשים אוהבים גם היית משתמשת במילה אובססיביות?"
סוף ציטוט.
איך היית מגיב אם חבר שלך היה מספר לך שהכל נפלא ביניהם ויש אהבה וכו אבל הוא שוקל ברצינות להתגרש כי אשתו לא מעוניינת שיצא לטיולי שטח או לא מוכנה שיכין אוכל??! האם זה יראה סביר בעיניך?! כנראה שלא.
כלומר אצלך זה לא סתם תחום שאתה "ממש אוהב או נמשך אליו" אלא באמת כבר טורדני ברמה גבוה.
אז ראשית חשוב להודות ולהכיר בזה ולנסות להבין את שורש הבעיה.

התחושה הזו שאתה מתאר, של תלות בזה, שזה מקור השמחה שלך, ושאין לך שליטה על זה, כמו שכתבת:
"אני יותר ממסכים, אך מה לעשות שזהו המצב שאני נמצא בו?
את חושבת שהייתי בוחר שהאושר שלי ביד של מישהו אחר?אפילו ביד אישתי המדהימה?
זה בדיוק הכאב שאני מודע לעצמי לוקח אחריות תמיד אבל כאן אני פשוט כבול למציאות שהתרקמה לה..
יהיו הסיבות אשר יהיו זה הבנאדם.זה עובדה, נתון מוגמר משהו שניסית ולא מצליח להילחם בו זה משוואה פשוטה יש שמח אין עצוב."
התחושה הזו היא הטעות ושורש הבעיה.
והיא נובעת מזה שאתה מאמין למחשבה הזו!
ולכל אדם יש טעות כזו לחשוב שבה הוא תלוי ואין לו בחירה.
לכל אחד יש משהו שבו עיקר הניסיון שלו בעולם. ובעצם במילים אחרות, התיקון שלשמו נשלח לעולם. וכשיש לאדם אתגר גדול בתחום מסויים, ידע ששם תיקונו! וכמה שינסה למלא את אותו חיסרון, לעולם לא יבוא על סיפוקו. אצל האחד זו תאוות אכילה, אצל השני כבוד, והשלישי ממון וכו...
ובמיוחד על יצר המין כבר אמרו חכמינו, מתוך הבנה גדולה בנפש האדם, "אבר קטן יש באדם, מרעיבו שבע, משביעו רעב"
כמו שאתה מצליח בגבורה לשמור על עצמך בזמנים אסורים, ואתה חי ב"ה, ומניחה שאפילו מצליח לשמוח, כך אתה חי ולא תלוי בזה באמת! זה נמצא בראש שלנו!! ולא מהווה צורך ממשי אמיתי!
בוודאי שחיי אישות בין איש ואשתו, הם צורך ואף יותר מכך, זה דבר שהוא רצוי ונפלא מלכתחילה ולא בדיעבד. אבל כל עוד אנחנו מבינים שאנחנו לא מנוהלים על ידי הצורך הזה, ואנחנו מנהלים אותו אז זו מתנה נפלאה.

מקווה שקראת עד כאן
ולמעשה כמה המלצות:
א. למרות שכבר ניסית טיפול, ממליצה לנסות שוב אצל מטפל אחר, צריך סיעתא דישמיא למצוא את השליח המתאים ולא תמיד מגיעים אליו מיד.
ממליצה ללכת למטפל שעוסק בתחום אבל בעיקר מישהו שבא מתוך יראת שמים והבנה בנפש מתוך ראייה יהודית ולא סתם פסיכולוג או סקסולוג. אפשר להתייעץ עם "מכון פועה" ויש את מרכז "בקדושה" שעוסק ספציפית בתחום הזה.
עוד טיפול שיכול מאד לעזור בע"ה זה "מודעות בגישת שפר" שעוזרת להבין את הטעות הבסיסית וההשלכות שלה.

ב."סור מרע", איך?! ע"י "ועשה טוב"!!
על ידי חיזוק ראיית הטוב ובפרט בזוגיות שלכם, על ידי זה תסור ותפחת ראיית "הרע", מה שנדמה שרע וחסר כלכך בזוגיות. כל יום לכתוב רשימה של 5 דברים משמחים בחיים שלך, בזוגיות, במשפחה וכו.

ג. להיות עסוק בעשייה טובה ממלאת ומשמחת, תחביבים, ספורט, התנדבות, לימוד תורה, וכו. וממילא העיסוק בצורך והצורך עצמו ירגע בע"ה.

ד. התחזקות והתקרבות לה' יתברך, להבנה מה מטרתנו בעולם, לחפש רב ומורה דרך לרומם את הנפש האלוקית שבך,ואת האמונה שבכוחך לגבור על יצרך ולשלוט בו ולא הוא בך, ע"י ספרים, שיעורים והרצאות, אפילו יחד עם אשתך, יש גם המון באינטרנט.

יצא ארוך...אז אסיים,
אתה נשמע אדם בעל כוחות נפש ובטוחה שתצליח לעלות לגדול ולצמוח מהניסיון שהקב"ה נתן לך, ומאחלת לך שתזכה לחיים טובים אוהבים ושמחים עם אשת בריתך הנפלאה.
חודש אדר שמח טוב ומבורך, ושיתהפך הכל בעיקר בראייה הפנימית, ותראה כמה זה לטובה!!
שבת שלום ובהצלחה רבה בע"ה!!
למרות שהתגובה שכתבתי ארוכה,מקווה שתקרא אותה בסבלנותלצמוח ולהצמיח
ניכרים דברי אמת!אשלך
מאוד מחזק יפה ואמיתי,
אך לצערי אני מרגיש נמצא במקום שאני לא יודע מה לעשות עם הדברים הנכונים האלה..
ממש תודה רבה את כותבת נפלא ומחזק
לא רק שקראתי, אפילו שלוש פעמים.
יש לי הרבה מה להגיב משום מה יש לי תחושה שזה לא נכון לעשות זאת.
תודה רבה כל הברכות שבת שלום וחודש טוב יישר כחך מברך אותך שילחו לך משמיים תמיד הרבה כוחות רעננים חדשים לבקרים לצמוח ולהצמיח!
תודה על הברכות הנפלאות. ושמחה שקראת והתחזקת מהם ב"הלצמוח ולהצמיח
אכן שכחתי לציין את הדבר החשוב מכל וזה להתפלל על זה!!
להתפלל שהקב"ה יתן בכלל רצון לצאת מהתלות הזו.
יתן כוחות וכלים להתמודד.
ושיעזור למצוא את השליחים הנכונים שיכוונו אותך.
כשתשתף את הקב"ה במצוקתך ותבין שהקושי הוא בכלל לא מול אשתך אלא עם עצמך, ומטרתו לרומם אותך, אז בע"ה תצליח ותעלה מעלה.
לדעתי הוא צריך טיפול במחשבות טןרדניות כפיתיותכלה נאה
ועוד זה מפיל אותו לדיכאון..

לפותח
כדאי שתבדוק טיפול פסיכולוגי
לכל העונים היקרים והיקרות שהפנו לטיפול!אשלך
אשמח בבקשה אם תפרטו את כוונתכם במילה טיפול ככל שידוע לי אינה מילת קסם.
לשם מה הטיפול?
במה הוא נועד לטפל?
ועוד תשובות לשאלות שישפכו אור כל המושג הזה למי שהמליץ עליו.
דבר שעלה לי לראש עכשיו...גלעד לוי

היא יודעת מה עשית לפני החתונה?

אולי זה מה שמרתיע אותה?

תודה על התגובה.אשלך
לא חשבתי על זה, אך קשה לי להאמין למרות שהיא יודעת הכל אבל זה אף פעם לא הרתיע אותה לא התעסקה בזה.
כמו כן בשיחות שלנו ובטיפולים אף פעם לא עלה..
יש בזה כמה צדדיםהסטורי
ברור שזה לא מילת קסם. אך יש כמה סיבות שבגינן אפשר להשיג בטיפול, דברים שאי אפשר להשיג לבד:

1. "אין חבוש מתיר עצמו מבית האסורים" אמרו חז"ל. הרבה פעמים יש דברים שקשה לראות מתוך הצרה, אדם שמסתכל מבחוץ ואינו בתוך הסערה הרגשית - יכול לעזור למקד, לשנות נקודות מבט ועוד.
2. הידע המקצועי - כמובן בהנחה שהמטפל באמת מקצועי, יש לו ידע ונסיון שבד"כ אין למטופל.
3. היכולת לקבל - לפעמים, בעיקר כשיש קונפליקט, אין לנו יכולת להיות קשובים למי שאתו הקונפליקט. כשיש מתח בין בני זוג, הרבה פעמים כל מה שבן הזוג יגיד - לא ישמע. אם הדברים יאמרו ע"י אדם מבחוץ, יש יותר סיכוי לשמוע ולהשמיע.

נ.ב.
מצטרף מנסיון אישי להמלצה להפסיק עם הכדורים הורמונליים. לא יאמן עד כמה זה הורס לנשים את החשק.
תודה רבה על התגובה!אשלך
התשובה שלך יפה וזאת בדיוק מה שקשה לי לקבל הא׳ והג׳ שלך כמובן שהם נכונים ואולי כל אחד צריך אותם לפעמים.
אבל אדם בוגר שמודע לעצמו עם מידות טובות יכולת הקשבה והכלה גם במצבים מסובכים, למה שילך לטיפול שוב לקבל עוד נקודת ראות זה יפה אבל תתאמץ דבר מהלב והדברים יתבררו בעבודה משותפת.
לגבי הב׳ במידה ומדברים על בנאדם שאינו מחובר לעצמו, שלא יודע ואין לו סבלות ללמוד אז באמת הידע של המטפל יועיל מאוד אבל אם מדובר באחד שיש לו בעיה קורא על זה ברצינות ספרים ומאמרים ומדבר עם בת הזוג ובמידה ושייך מתייעץ עם מקורבים ״חכמים״ אז כמה ידע אתה חושב שיש למטפלים האלה?
שלא יובן לא נכון בוודאי שיש מקרים ושהיינו בהתחלת הדרך השתמשו בכלי הנהדר הזה אבל אחרי כוח מה שעשיתי בנושא 3 ילדים ומעל 7 שנות נישואין מה כבר עוד מטפל יוכל לחדש לי שאני לא יודע?
(לא בנימה מזלזלת)
תפס אותי שכתבתmp3
3 ילדים ונשואים 7 שנים.
ההורמונים מהלידה מתחילים להתאפס שנתיים אחרי הלידה מה שאומר שאשתך הורמונלית מאוד כרגע.בנוסף היא גם לוקחת גלולות.
אני חושבת שאתה עדיין בכלל לא מכיר אותה בקטע המיני.אני אומרת את זה לא מתוך רוע או משהו,אלא שתדע שעדיין לא היתה לכם ההזדמנות ללמוד אחד את השני בנושא הזה.בהתחלה הייתם זוג צעיר שעדיין לא מבין כלום ואפילו אולי טיפה מתבייש לדבר בפתיחות על הנושאים האלו,אחר כך באו הילדים והנקות ומניעה ששיבשו לה את הגוף.
כשאתה מצד שני עומד מתוסכל ולא מבין למה אחרי 7 שנים עוד לא הצלחתם למצוא התאמה מינית כלשהי ביניכם.ומנסה בכל דרך אפשרית לנסות לפתור את זה.אבל אתה טוחן מים כי אתה מדבר איתה והיא מראה הבנה אבל בפועל לא קורה כלום וזה בגלל שהיא לא מצליחה להבין את הצורך שלך כי היא עדיין לא הספיקה לחוות אותו.זה כמו להסביר לעיוור איך נראה הים.

לעניות דעתי,הייתי מציעה לנסות להחליף למניעה לא הורמונלית ולמנוע לתקופה ארוכה כדי להגיע למצב שהיא לא בהריון או מניקה ולתת לשניכם להכיר אחד את השני.

תודה על התגובה החשובהאשלך
אני קורא את מה שאת כותבת ומבין שיש בזה הרבה אמת אבל אני פשוט לא מצליח להכיל את זה.
זה נשמע לי לא הגיוני שבאדם לא מכיר את עצמו בגלל ״מצבי החיים״ המשתנים.
אני יכול לקבל את זה לתקופה מסויימת אבל בזמן שזה מצב שהתרגלת אליו ולחיים איתו אז הטענה תבין אני הורמונלית וכו׳ זה לא מחזיק מים הרי זה תמיד ככה.
כאילו את מבינה שמה שאת אומרת לי זה שאני לא מכיר את אישתי כי רוב השנים האחרונות שלנו היא הייתה עם הורמונים(הריון, הנקה ומניעה) כי מדוע שזה יעצור בחדר המיטות אולי אני לא מכיר אותה בכלל כי היא הייתה בזמן האחרון במצבים האלה.(אני לא ציני, באמת, זה השלכה לוגית פשוטה למה שאת רוצה לטעון..)
אנחנו פשוט מציבות לך עובדה אפשריתאיפה הגשם

בתור נשים, אנחנו מידעות אותך בעובדה, שגלולות יכולות להעלים חשק. זה לא אומר שח"ו אתה לא מכיר את אשתך. ח"ו. לא. זה אומר שפן הזה של חשק מיני, ייתכן מאד שזה משפיע עליה מאד. גם לי זה העלים את החשק, ניסיתי להסביר לבעלי שזה לא שאני נמצאת נמוך בגרף החשק, אלא פשוט אין גרף!

אז כן. יכול להיות שלהפסיק את הגלולות יעזרו. יש פתרונות למניעה לא הורמונלים. למשל דיאפרגמה.
ושוב. ח"ו שלא תחשוב שאתה לא מכיר את אשתך. 

אז זהו שזה לא רק מצבי חיים משתניםנשואה פלוס+
זה באמת מוחק את החשק. וכולנו אומרות מניסיון.. אז בתור צעד ראשוני, שתנסה לעבור להתקן לא הורמונלי. ואולי אפילו לתת לתינוק תמ"ל במקום הנקה. או לשלב. ולחכות חודש כדי שההשפעה תעבור. ובלי לחץ לראות איך זה משפיע. זה גם ממש משפיע על המצב רוח. זה ככ משחרר בלי הגלולות האלה. חוזרים להיות מי שבאמת. לא לכולן זה ככה אבל להרבה כן. הן לפעמים משפיעות בצורה נוראית
אתה לא יכול להבין את זהלמה לא123

כי אתה גבר,ואצל גבר ההורמונים לא יורדים ועולים כמו אצל נשים

אין מה לעשות,זו עובדה! אצל נשים זה אחרת,וכן אם אשתך מניקה ועם גלולות ובשנים האחרונות היתה בהריון או בהנקה,יתכן ואתה לא מכיר אותה,ועוד יותר מזה,היא את עצמה

כן.אתה לא מכיר אותה מבחינה מיניתmp3
ויותר מזה,היא לא מכירה את עצמה.מתי היתה לה הזדמנות ללמוד ולהכיר??
כרגע מבחינתה היא מסופקת מחיבוק.ולא יכולה להבין למה אתה רוצה יותר מזה.זה כמו אדם שכל חייו שתה מים אומרים לו שמיץ זה טעים אבל הוא לא רואה צורך בשתית מיץ כי המים טובים ונעימים לו.הוא צריך לשתות מיץ כדי להבין את הטעם שלו.
ובנוסף גלולות גם משפיעות על מצב הרוח,ולפעמים גם הרבה יותר קשה לשלוט על הכעסאז יכול להיות שהיא תפסיק עם ההורמונים אתה תגלה אישה רגועה יותר וממילא ילדים רגועים ושלווים.
מחילההסטורי
אתה מתעקש שיש לך איך להשיג את הידע המקצועי, אבל לא ידעת למשל שגלולות הורסות את החשק.

אז אולי תודה שיש לך מה לקבל ממי שעבד ולמד את זה. נראה לי שאם תהיה יותר במקום של לקבל, בלי לזלזל בכלל בקושי הגדול שלך, תמצא את הדרך לצאת מהמצוקה.
קודם תודה על התגובהאשלך
אני לא מפחד לקבל ביקרות וגם לא מפחד שהודות שאין בידי את הידע המקצועי.
כבר אמרתי שכמובן שידעתי שהורמונים וגלולות הורסות את החשק רק לא ידעתי/הבנתי כמה זה רדיקלי.
חוץ מהכאב של השנים הקשות שעברתי למי איך שאתם מציגות את זה פשוט לזרוק את הגלולות וכל בעייתי תעלם כלא הייתה..נשמע כל כך טוב שקשה להאמין זה הכול.
כןלמה לא123

יש הרבה נשים שזרקו גלולות וגילו עולם שלם

מכירה מקרוב

כן.בעזרת ה' כמובןmp3
אתם תתחילו להכיר אחד את השני.להגיע להתאמה זה ענין של למידה אבל עכשיו תהיה לך פרטנרית לנושא הזה.כמובן אל תלחיץ יותר מידי כי זה לא שתוך יומיים היא כבר תתאים לציפיות שלך אבל יהיה לה רצון וצורך לדבר הקיומי הזה.אפילו יכול להיות שככל שהיא תכיר את המושג ותלמד להנות אתה עוד תופתע לטובה.
תפסיקו עם ההורמונים.תסיימו עם ההנקה.ותתחילו מההתחלה ממש כמו זוג צעיר.אני גם חושבת שהכי חשוב זה לא לדבר על זה יותר מידי אלא לתת לדברים לזרום מעצמם.
לפעמים העיסוק שלנו סביבלמה לא123

משהו מסוים שחשוב לנו מאוד,הוא כי הדבר ההוא ממלא לנו צורך,או גורם לנו בריחה מרגשות

כמו אכילה רגשית למשל או אלכוהול

תשים לב אם כשעולות לך המחשבות על זה,קדם לזה אירוע מלחיץ או משהו שלא בא לך להתמודד איתו,או רגשות שאתה לא יודע לפרש-אם כך טיפול בסגנון של הNLP אולי יעזור,או משהו דומה

תודה על התגובהאשלך
אני מסכים.
אבל יש הבדל בן צורך לבריחה רגשית.
אני לא בורח לשם כי קשה לי רגשית וכו׳.
אני פשוט אוהב ורוצה את זה.
זה מעניין אותי מסקרן אותי משמח אותי.
בתגובות האחרונות של כמה פה אני מוצא את עצמי נבוך ומבולבל זה שיש דבר שאני אוהב וחפץ לעשות ואני לא יכול או לא מצליח לקבל אותו הופכת אותי לחולה או מופרע נפשית.
אני ממש לא חושב, חושב שזה המצב הנורמלי והבריא.
זה לא כפייתי ואני אובססיבי לזה פשוט אצלי זה מקום שאני צריך את זה.
אני חושב שלכל אדם יש דבר כזה שיש לו תחושה לגביו בלי זה לא הייתי רוצה לחיות. אבל אני לא אומר בלי זה אני מתאבד ואין טעם לחיי אני אומר בלי זה אני רוצה לחליף אישה כי אני יודע שאני זקוק לזה כדי לשמוח בחיים.
בקיצור לא טענתי שזה טעם חיי,
וגם אם היה כיוון כזה אני חוזר בי ומתקן יש דברים יותר חשובים בחיים אבל שזה מגיע לחיות את חיי ללא זה החיים האלה נראים לי קשים ועצובים חסרי מוטיבציה אמיתית שתניע אותם..
אני מבינה למה אתה מתכווןלמה לא123

אני חושבת שמי שכתבה לך פה בתגובות לגבי 3 ילדים ב7 שנים-שזה לא נתן לכם להכיר אחד את השני,ובעיקר לאשתך,שכל פעם עם הורמונים שמשגעים את הגוף שלה-לדעתי היא צודקת,ואני אומרת מניסיון,כשאני מסתכלת אחורה על השנים הראשונות והיום,א"א להשוות מכל הבחינות,גם הילדים גדולים יותר וכל קצב הבית משתנה

אומרים שאישה מגיעה לבשלות מגיל 30+ אני חושבת שיש בזה הרבה

טיפול במחשבות טורדניות, כפיתיות, אובססיות. משהו כזהכלה נאה
יש טיפול cbt. תבדוק עליו
או שתתיעץ עם פסיכולוג.
שאלהאוהב עד כלות
לגבי הגלולות ,האם גם כדורים טבעיים הורסים חשק או שלא,כח זה רק ממש לפני היחסים ולא באופן יומיומי
מה זה כדורים טבעיים?למה לא123

לא,הם קוטלילמה לא123

זרע

והרבה פחות אמיניםהסטורי
לא. יש עןד הרבה דברים שיכולים להשפיע על החשק המיניכלה נאה
עומס עיפות או תקופה של מתח נפשי.
הורמונים לא מאוזנים.

אם יש לאישתך קושי בנושא כדאי שתיפנה קודם לרופאת נשים.
תודה רבה על התגובהאשלך
תודה רבה על הרעיון, אך הקשיבי
קראתי על הcbt-טיפול קוגניטיבי התנהגותי.
האמת שאני לא מבין מה הקשר אני מבקש ממך בכל לשון של בקשה בדקי מהי ההגדרה של מחשבות כפייתיות טורדניות או הפרעת OCD .וחשבי שוב מוזמנת לשתף אותי איך הגעת למסקנה שזה שייך או מתאים למצב שאני מתאר.
כמו כן יכול להיות שאני כרגע קצת בדיכאון אבל מה ״שהפיל״ לזה זה אינה המחשבה שאני רוצה להיות מאושר וכדי להגיע אליו אני צריך לעבוד דרך חדר המיטות אלא המצב הזה שעשיתי הכול כדי לטפל בזה והבעיה הזאת לא נפתרה ופתיחת השרשור בגלל התחלה של הפנמה שכנראה גם לעולם לא תיפתר...
דווקא אני חושב שזה כן יכול להפתרדי שרוט
זה הכל תלוי בגישה ובציפיה שלך ממנה.

כשתתן לקצב של הדברים לזרום ולהגיע מעצמם וברצון משותף(כל עוד לא מדובר בדברים אקסטרימיים לגמרי) אפשר להגיע לדברים משותפים לגמרי. אני ואישתי דווקא הצלחנו להגיע לעמק השווה בעניינים האלה.
תודה על התגובהאשלך
מה אתה מתכוון באקסטרימים לגמרי?
אני לא יכול לתת לך תיאור גרפי לעיני כל. יוז יור אימג'יניישן.די שרוט
אתה יכול בעצמך לדעת מה זה דרישות אקסטרימיות בתוך החברה שלנו.

במקרה שלי ספציפית היו דברים אקסטרימיים אפילו לדידם של חילוניים לגמרי אבל זה רק אנחנו אולי אצלך זה אחרת.
אני לא מומחית בנןשא. אבל מנסיון שלי אני אגיד לךכלה נאה
שעברתי תקופה של חרדות. והיו מחשבות שחזרו על עצמם שוב ושוב ולא נתנו לי מנוח. ומרוב לחץ גם נפלתי לדיכאון. אז יש רמות בזה.
ואם אתה ממש לא מצליח להשתחרר מהמחשבה שחסר לך משהו.ועוד נהיה מדוכדך וחושב להתגרש מאישה טובה..אז ניראה לי שהו נפשי ששוה לבדוק.
תודה רבה רבה על התגובה הזאתאשלך
מהתגובות האחרות שלך יצאתי עם סתם הרגשה רעה..
תודה על השיתוף והאכפתיות..
בוודאי שמדובר בקטע נפשי ולא סתם פורקן יצרי, אבל למרות עבודה משותפת וניסיונות חוזרים ונשנים שלא הניבו פירות אני שואל את עצמי מה הטעם להמשיך?
אתה משתף שהיו ניסיונות שלא הועילו.לצמוח ולהצמיח
אולי תפרט מעט מה ניסיתם עד היום על מנת שיתנו לך כיוונים אחרים.
אלו שיטות טיפול ניסיתם?
שניכם יחד? רק אתה?

ועוד כמה שאלות על מנת להבין.
ציינת שחזרתם יחד בתשובה. האם זה היה לפני הנישואים או לאחריהם?
האם היה לכם מגע פיזי וקשר אינטימי לפני החזרה בתשובה?
האם פעם המצב היה שונה ולשביעות רצונך ורק בשנים האחרונות הוא השתנה והיא פחות מעוניינת?
או שאתה מבקש דברים שפעם לא ביקשת?
עונהאשלך
ישר אחרי החתונה בלי סיבה מיוחדת נכנסנו למטפל בשיטת אימגו כדי לחזק את הקשר. קודם כל היו הרבה שיחות של הסברה והבנה של מה שאני רוצה וצריך ומה היא מוכנה לתת.
אחרי הבנה שאנחנו פשוט לא ניפגשים הלכנו למומחה בתחום עיקרי יחד ולחוד הדברים שיצאו מהטיפול זה שאצלי זה יושב על משהו נשפי עמוק ולא סתם נסיון יצרי, אלא צורך להרגיש אהבה שמח חי.דחה את החששות שלי שאני פסיכופת,סוטה מין או חולה נפש.
אצלה זה חוסר שיתוף הפעולה התקשר לחוסר ״דיבור״ עם עצמה וחוסר יכולת להביע את עצמה וצרכיה.
השיח בינינו מאוד פתוח עבדנו הרבה על הסברות שלי הבעות שלה ערבים שלמים של מה נעים לי ומה נעים לך משחקים אינטימיים ורעיונות משותפים מהסוג הזה.
חזרנו בתשובה יחד בתהליך ממושך משותף בערך שתיים לפני החתונה.כן היה מגע. לאחרונה שדיברנו על זה הבנו שלפני החתונה לא היה בעיה כי כביכול לא היה אכפת לי ממה שהיא רוצה אני רציתי וזה הספיק לי כדי להיות מסופק.
עם ההתבגרות הנפשית בשלבים לקראת החתונה (שמרנו נגיעה חצי שנה לפני החתונה) הציפיות שלי השתנו כי לא רציתי רק להגיד מה עושים והיא תבצע אני מחפש קשר משהו משותף שגם היא חפצה בו..
כואב לי שאתה בטוח שעם אישה חדשה הכל דבשכלה נאה
וגם אם בזה יהיה ורוד.. מי יודע איך היא תיהיה אחרי לידה?
אין ביטוח לכלום.

מכירה אחד שהתגרש כי מצא יותר יפה מאישתו. והתחתן עם היפיפיה הזאת. שעברה אחרי תקופה תאונה וכל הפנים שלה מעוותות עד היום.

אישתך מודעת שאתה שוקל להתגרש?
אני בטוחה שזה משהו נפשי שתוכל לטפל בו.
בהצלחה
תודה על התגובהאשלך
א׳ לא ברור שלא הכול יהיה ורוד.
אבל בתחום הזה יהיה טוב אני יודע שכבר אמצא את הדרך להתגבר.
ב׳ כבר אמרתי לא יכולה להיות יפה מאישתי כי היא יפה בעיניי משום שהיא אישתי ולא אישתי משום שהיא יפה.
בימים האחרונים עם אנחנו בקצר רציני אבל היא מבינה שזה הכיוון.
למרות שעם יד על הלב אני די תקוע אני לא חושב שאני בכלל מסוגל להתמודד עם דבר כזה האישה הזאת היא החיים שלי, אולי זאת הפנטזיה לדמיין חיים בלעדיה..
מלבד העובדה שאין לי לב לוותר על הילדים היקרים שלי.
ועוד העובדה שאצתרך לשלם כל כך הרבה מזונות הופך את האופציה הזאת לפנטזיה אחת אמיתית רק חסר ברקע פיל ורוד מעופף..
נראה לי שחפרתם על הנושא יותר מידיmp3
לפעמים צריך לזרום והכל מגיע מעצמו לאט לאט.
זה נותן יותר רקע להבנהלצמוח ולהצמיח
ויש כאן כמה נקודות להתייחסות, אבל כמובן אי אפשר לבצע טיפול עומק דרך התכתבות בפורום...

כמה כיוונים למחשבה בעקבות דברים שונים שהעלית בשירשור:

א. נשמע שב"ה אתה אוהב את אשתך והיא יקרה וחשובה לך מאד וכן להיפך.
לא נשמע הוגן כלפיה לבחון אותה ולתלות את כל הקשר ביניכם רק בעניין הזה של חיי האישות (עם כל חשיבותו הרבה לזוגיות). נשמע שאתה משדר לה חוסר שביעות רצון מתמדת מהתיפקוד שלה בתחום. וזה לא עושה חשק ורצון לתת יותר ולהתמסר אלא רק להיפך, זה מכבה וסוגר...
כדאי מאד שתשאל את עצמך בכנות אם אתה מוכן לוותר עליה בשביל זה. ללכת אל הלא נודע, לאשה אחרת, שספק אם תקבל ממנה את אשר אתה מחפש, ואולי תגלה שבתחום הזה היא התגשמות חלומך, אבל גיהנום בדברים אחרים שלא שיערת ואפילו לא יהיה לך חשק להתקרב אליה...
ולבחור אחד מהשניים!
אם כן- אז הדלת פתוחה עם כל המחירים של זה.
ואם לא- אז תתחיל לראות את הטוב בנישואים עם אשתך האהובה ובמה שהיא נותנת לך,
ולטפל בעצמך על מנת לא לתלות את שמחת החיים שלך בצורך הזה, ששכנעת את עצמך בתת מודע שאתה זקוק לו בשביל החיות והשמחה שלך.

אבל לבחור באמת!! ולא להמשיך לחיות כך, עם האשליות והתיסכול יום אחרי יום! זה הרסני לשניכם!!

ב. יתכן וההתחזקות הדתית גרמה לאשתך להרגיש חוסר שלמות עם דברים מסויימים בחיי האישות. אולי היא חוששת שהם אסורים מבחינה הלכתית או השפעה רוחנית. כדאי ללמוד יחד ספרים בנושא ולהיות בקשר עם רב ומורה דרך.

ג. נשמע שאתה מצפה שהיא תיזום וזה יהיה לה חשוב כמוך. זה קצת לא הוגן... אם היה משהו שחשוב לה ואתה לא כלכך היית מתלהב, אני לא בטוחה שהיית יוזם אותו. מקסימום מסכים לזרום איתה.
תקבל את זה שגם אם היא אוהבת אותך מאד, היא לא אתה, היא שונה ממך, ויש לה העדפות אחרות, ודרכי ביטוי שונות להביע את אהבתה אליך.

(ד. אם איני טועה, נדמה לי שהזכרת באחת התגובות הרבות,לא מוצאת אותן, שהיו לך מעט נפילות בתחום.
זה דבר שסוגר אשה מ א ו ד(!) ומכבה את המשיכה והרצון להיות עם האיש שלה ולתת לו את עצמה...)

(וממליצה לך שוב לקרוא את ההודעה הראשונה שלי אליך, יש שם עצות וכיווני פעולה מעשיים)
תודה..אשלך
שוב הדברים שלך אמיתיים ולמרות שיש לי מה להגיב מרגיש שיותר נכון להיפתח אליהם ולקבל.
מה אגיד לך הלוואי שהקב״ה יתן לי את הכח והשכל לבחור בטוב.
אם הבעיה שלי לא הייתה נוצרת ממקום אמיתי וכנה בלי חארטות הרי את מבינה מה נכון לעשות.
אך לצערי זה לא כזה פשוט!
מה שכן תמיד חשבתי שאני יודע להתנסח בצורה ברורה, אחרי השירשור הזה הדבר בהחלט מוטל בספק..
אם תרצה אני יכולה לברר לך על מטפל מתאים וטוב בע"הלצמוח ולהצמיח
תודה אבלאשלך
המטפל שלנו היום כבר מעביר הרצאות וסדנאות למטפלים.
אני חכול להיפגש איתן בגדול מתח שארצה.
אני נוטה קצת לפסיכולוגיה קראתי ספרים בנושא ואישתי קצת מהתחום.
לא רואה כרגע איך טיפול יעזור ומה בדיוק אני רוצה או צריך לטפל.
ז״א אני אוהב ונהנה מהעולם הזה ואם לא היה לי בעיה עם השותפה לנושא הזה אז בכלל לא הייתה בעיה.
אז להכריח את עצמי ללכת לטיפול כדי לגרום לעצמי להפסיק להתעניין או לאהוב משהו שאני מאוד אוהב לא יודע כרגע נשמע לי שיגעון ובוודאי שאם זה מה שאני חושב אז הסיכוי שטיפול כזה יצליח שואף לאפס בריבוע..
זה לא קשור לדרגה כזו או אחרת של מטפל אלא לגישה,ניסיון ואשיותלצמוח ולהצמיח
ומטרת הטיפול היא לא לגרום לך לא להמשיך לאהוב ולהתעניין בזה ואפילו להמשיך להנות מזה, (אולי אפילו יותר!)
אלא רק להפסיק לסבול מזה! ולהפסיק להרגיש שכל שמחת החיים שלך תלויה בזה, עד כדי לאבד את אשתך היקרה שזכית איתה לזוגיות טובה, שלא ניתן למצוא בנקל ובניתם כלכך הרבה יחד, ואת המשפחה היקרה שלך...
אני לא בקטע לחפור לךאשלך
וגם אני לא בקטע של וויכוח.
זה בדיוק העניין אני לא סובל מזה.
אני סובל מזה שאני לא מקבל את זה למרות שאני נשוי באושר כדת וכדין.
זה עיקר הגינהום זה הסיבה שאני בכלל חושב בכיוון כי אני נשוי עם כל ההשלכות המחייבות של זה אך לא נהנה מההטבות המגיעות לי..
אני מבטיח לך שאם תחשבי או כל אחד לעומק תמצאי לפחות דבר אחד אם לא יותר שאם יקחו אותו ממך לא תרצי להמשיך לחיות.
לא אומר שבהכרח תתאבדי חלילה אבל האמת תהיה מתה מבפנים יש אנשים שהדבר הזה זה בן הזוג שלהם אחרים זה הילדים זה יכול להיות הממון שצברת הכבוד שרכשת לשמך או כל דבר כשם שפרצופיהם שונים כך הנקודה הנקודות העיקריות בחייהם שונות.
לכל בני האדם זה הידיעה או הכמיה שהיום הבא הוא יותר ממה שהיה עד היום.
כי אם כבר מיציתי הכל בחיי אז אחד לא היה מצליח לקום מהמיטה הידיעה שהיום הזה הוא חדש טומן בחובו משהו שעוד לא היה זהו טעם החיים.
אבל אצלי שאחד הנושאים הכי חשובים לי כביכול אין אפשרות להתקדם...
נכון מאד. אבל בתכלס אתה סובל ועוד איךלצמוח ולהצמיח
בעיקר מהמחשבות שלך, וגם מחוסר הסיפוק... גם אם אתה מסרב להודות בזה

אתה הופך לעבד למחשבה הזו במקום להיות אדון על אושרך.

אתה יכול לבחור להמשיך לחיות באשליה שאם "רק" יתמלא הצורך הזה, תהיה מאושר.
ואתה יכול לבחור לגדול ולצמוח מהניסיון ולהיות בן חורין.

נכון, לכל אחד יש את "הדבר הזה" שהוא מרגיש שהוא ואושרו תלויים בו. וזוהי בדיוק עבודתו הרוחנית של האדם בעולם, על ידי עבודת הנפש ועבודת המידות. לא לעבוד את ה"עבודה הזרה" הזו ולהיות בן חורין.

זה לא אומר לוותר על העונג הזה, שהקב"ה ברא ונתן לנו כמתנה נפלאה, אלא להיפך.

וגם לי. כמו כל אחד, יש את ה"משהו הזה". לכן אני יכולה מאד מאד להבין אותך...

אתה יחסית צעיר בנישואין, ויש לכם עבודה נפלאה יחד. בטוחה שתצמחו ממנה, אם תהיה מוכן לעבוד בכיוון הנכון.

ובאמת לא מנסה לחפור או להתווכח, רק להאיר את עיניך בכיוונים אחרים. ומאחלת לך רק טוב!
קודם כל אני רוצה להודות לךאשלך
הניסיון להאיר זה בדיוק בכיוונים שונים זה בדיוק מה שחיפשתי, בהחלט עזרת לי בזה.
מאחל לך בתוך שאר עמנו הקדוש שמחה ואושר אמיתיים! מתוך חיי המשפחה לעם ולעולם כולו!
אתה כועס על אשתך שהיא מקובעת,אפרתולה

ובנתיים נראה שאתה מקובע כ"כ.

זה שהלכת למטפל אחד (הכי טוב שיהיה) לא אומר כלום.

עצם זה שהוא לא שאל אם אשתך מונעת בגלולות והסביר לך שזה ממית את החשק לחלוטין

ואתה מתעקש לא לבדוק את זה שוב.

ממה שאני הרגשתי אתה כ"כ צריך ללמוד על העולם הנשי, אולי בתור התחלה תקרא מאדים ונגה בחדר המטות?

ובעיני עצם זה שאתה אומר ככה אני ואני לא יכול להשתנות, זה כ"כ לא יהודי.

באנו כדי לעשות עבודה וכן, גם כדי להשתנות ולעבוד על עצמינו בעולם הזה.

נכון שחיי אישות זה דבר מאוד חשוב והכרחי בחיים 

אין להשוות כמובן לאוכל, זה לא אותו דבר.

זה גם קשור באדם נוסף, וגם בהחלט אפשר לחיות חלקים מהחיים בלי, נכון, לא אידאלי. אבל זה לא לחם.

נראה כ"כ מגוחך בעיני שרק בגלל זה אתה מוכן להיפרד מאשתך שלפי מה שאתה כותב אתה כ"כ אוהב אותה.

מאיפה אתה כ"כ בטוח שתמצא מישהי אחרת בחוץ?

דבר ראשון אם תכריז את זה כשאתה מחפש אישה , אני חותמת לך עכשיו שנשים לא יבואו, זה מראש לא מה שעושה את זה לנשים

וזה שאתה לא יודע דברים כ"כ בסיסים בנפש האישה בכל מה שקשור לחשק רק מראה כמה אתה  לא באמת יודע מה זה נשים.

גם אם תעשה אותן מלכות כדבריך.

אתה שם את חיי המין במקום כ"כ מרכזי בחיים שלך שזו לגמרי בעיה הדורשת טיפול.

מובן שיש לבנ'א צרכים ורצונות ופנטזות וכו' אבל שזה ישתלט עליו עד כדי כך??

זה מוגזם לגמרי.

אתה מעצמך לא דורש להשתנות אבל שאשתך תשתנה, זה מחייב.

אני מודה..אשלך
למרות שזה באמת כאב, אני מעריך את דברייך הנפלאים.
תודה רבה *בוסה וירטואלית של שומרי נגיעה*
2 דבריםאפרתולה
להעריך את דברי לא משנה כלום, ומה שישנה זה אם תעשה איתם משהו.

דבר שני, אני נוהגת גם לא לקבל 'בוסות ושאר דברים וירטואלים' זה נראה לי לא שייך.
דיבור קונקרטי כן.
צודקתאשלך
בשני הדברים קבלתי את סליחה הכנה!
יש טעם להמשיך. קודם תבדוק את האפשרות אם זה נפשיכלה נאה
ומי אמר שתקבל את מה שרצית מאישתך או מאחרת.. אז תיהיה מאושר??

זה התחיל מיד מאחרי החתונה החוסר הזה?
או שהוא נולד פתאום?

אבגדול זה לא כזה מסובך.אשלך
אני בעל טוב אפילו מאוד, אני יודע את זה.
אז העיסקה היא כזאת את מוכנה להתחתן עם בעל מושלם שיעשה אותך מלכה (על באמת אני לא מדבר באוויר) ובתנאי שתדעי שיש לו דרישות גבוהות במיוחד בנושא חיי אישות.
וראי מה הגבתי למעלה
אני לא מצליחה להביןmp3
מה זה דרישות גבוהות? אמרת שאתה לא מבקש דברים חריגים מידי. אם אתה באמת מבקש משהו שהוא לא נורמלי בכל קנה מידה אז על פי מה אתה בטוח שתמצא מישהי אחרת שתסכים בקלות לדרישות האלו?
אני עוקבת אחרי השרשור הזה כי זה נראה שאתם זוג מושלם אבל יש לך חוסר מודעות לגבי הרגשות והתחושות של האישה שלך מבחינה מינית וחבל לי עליה שהיא מוצאת את עצמה מתוסכלת וחסרת ביטחון מול בעל שיודע מה הוא רוצה מעצמו ורק היא עדינה וחלשה מולו ומנסה לרצות אותו ללא הצלחה.
..אשלך
מה הכוונה חוסר מודעות לרגשות והתחושות שלה?
לגבי הדרישות תמיד אמרתי שהם גבוהות ואקסטרימיות. היה ניסיון להבין האם באמת זה נרבה יותר מידי אך לא הוצלח מפאת הצניעות וחוסר הרצון להיחסף מידי.
אנחנו באמת זוג מושלם, אבל שוב פתחתי את הנושא בגלל שהגיעו מים עד נפש ותהיתי מה אני עושה מפה..
אני חושב וזה אולי הדבר היחיד שיש לי ביקרות שוכן את זה כבר אמרתי.
שורה תחתונה הורמונים או לא חשק מיני או לא אחרי הכל במידה והיית יודעת שהמחיר הוא לאבד את הבעל המושלם שלך לא היית מוכנה לעשות הכול כדי שזה לא יקרה?
לא מדבר רק דברים נועזים אלא באכפתיות והדאגה לנקודה הזאת בקשר. הרי את אישתי..
את יודעת שהמצב הפוך אני עושה הכל כדי לשמח אותך גם שאין לי כסף גם שאני לא באמת רוצה גם שקשה לי מאוד...
עונהmp3
יחסים לא יכולים לבוא כתנאי להמשך הנישואין.יחסים צריכים לגרום להנאה לשני הצדדים.התכוונתי לומר שזה נראה שאתה לא מודע לקשיים שהיא עומדת בהם.אולי עכשיו כשאתה מודע לקשיים שלה ולדברים שלא נמצאים בשליטתה אז תנסו יחד לפתור אותם אבל לא כשמרחפת מעליכם אימת הגרושים.
כשאתה מתנה את המשך הנישואים ביחסים זה עלול לתת לה תחושה לא נעימה בלשון המעטה.
ואני מאמינה שקשה לך ואתה משתדל.אבל אל תתייאש כי מזבח מזיל דמעות על גרושים.תנסה קודם מה שהצענו לך לגבי הגלולות ותיתן לה לפחות חודש עד שתתחיל לנסות לבקש משהו קצת חריג.ושוב,אל תהפוך את הענין לאישיו רציני מידי,תהיו ביחד מתוך הנאה והבנה ומידי פעם,על הדרך,תנסה להכניס משהו קטן שבא לך לעשות.בלי יותר מידי דיבורים כי זה רק מלחיץ ומוריד את החשק לנסות.
תודהאשלך
אתה צודק בזה. שכאילו מה לא אכפת לך להתגרש?כלה נאה
בטח שגם היא חושבת שאיך הוא מוכן להחליף אותי רק בגלל מה שקשה לי. וכל מה שאני עושה בשבילו זה לא מספיק?

הבעיה שקשה להבין ממך מה כבר..
בתגובה אחת היה נשמע שהיא לא יוזמת ולא משתפת פעולה. ואתה מחפש אהבה.

אם כך זה דבר בסיסי.
וזה לא הרגשה טובה להיות עם מישהו שלא כזה נמשך אליך.(אם זו הכוונה שלך)
או שהיא זורמת רק במה שהיא יכולה ולא בדברים שהרוב לא עושים?

קודם כל תבקש ממנה אם היא יכולה להפסיק את הגלולות. ושתשים התקן לא הורמונלי. אותי זה שינה מאוד. הגלולות מיבשות ממש. וכל מה שתבקש ממנה כשאין חשק זה נשמע כמו לעלות על הר.

ואולי תנסו לבוא אחד לקראת השני?
שכל טבילה היא זורמת איתך פעם אחת כמו שאתה אוהב?
זה יספק אותך או שחייב כל פעם והיא זאת שרק צריכה לוותר?
ברגע שהוא ידע שזה אפשרי מבחינתהmp3
זה כבר יספק וירגיע אותו.הידיעה שיש לו "פת בסלו" ממש.
תודה על התגובהאשלך

צד החוסר שלי זה שילוב של השתיים זאת אומרת שאני מרגיש נאהב ע״י אקטים יותר ״נועזים״.
בהחלט אנסה לעבור לצורה מניעה שונה.
כמובן שאנחנו מנסים כל הזמן לבוא אחד לקראת השני..
אבל מהצד שלה במקום שינוי אמיתי זה קורה בצורה מאולצת ועייפה..
תנסה לשים את עצמך במקומה לרגע אבל באמת.לצמוח ולהצמיח

"את יודעת שהמצב הפוך אני עושה הכל כדי לשמח אותך גם שאין לי כסף גם שאני לא באמת רוצה גם שקשה לי מאוד..."

ציטוט שלך כאן למעלה.

לעשות הכל כדי לשמח אותה, גם כשקשה לך מאד, זה לא בכסף, זו לא חכמה...
לשמח אותה זה לא ללחוץ עליה לעשות דברים שלא נעימים לה ולא מתאימים לה, גם כשקשה לך מאד לוותר עליהם...
תראה אותה. תכבד אותה באמת. תראה לה שאתה שמח בה. כמו שהיא.

ובציטוט אחר שלך:
"אני סובל מזה שאני לא מקבל את זה למרות שאני נשוי באושר כדת וכדין.
זה עיקר הגינהום....אני נשוי עם כל ההשלכות המחייבות של זה אך לא נהנה מההטבות המגיעות לי..."

מי קובע מה "ההטבות שמגיעות לך" (כהגדרתך)?
אם אשתך לא היתה מוכנה בכלל לחיי אישות זו וודאי עילה לגירושין ואף ללא כתובה.
וזה מובן שאתה מצפה שאשתך תרצה לשמח אותך, מעבר לחובתה הבסיסית כלפיך ולעשות לך טוב.
אך נשמע שאשתך אוהבת אותך ומעוניינת לשמח אותך, ועושה מה שביכולתה כרגע לפי כוחות הנפש והגוף הנתונים כעת, (בין אם זה הורמונלי ובין אם זה קושי נפשי), אך לא עונה על הציפיות שלך בתחום. וזה לא משנה בכלל מה מקובל ומה מוגזם בעיני אחרים.
אתה בהחלט יכול לבקש ממנה כל דבר, אך להיות מוכן גם לקבל סירוב ולכבד.
זו אשתך ואתה צריך לכבד אותה ואת רצונותיה...

ושוב, זה לא אומר לוותר על העונג והשמחה ההדדית, נסו להוריד הורמונים, ולטפל בכיוונים שונים.
ב"ה יש לכם בסיס נפלא יחד ועוד שנים רבות טובות נעימות ומהנות.

ובכלל כדאי לזכור שהאדם שמח מסופק ומאושר יותר כשהוא עסוק ברצון להעניק ולתת ולא ברצון לקבל.

צודקת..אשלך
זאת הייתה רק דוגמא לזה שגם שקשה לי אני עושה מה שהיא רוצה נגד רצוני כדי לשמח אותה.
גם אם זה מה שהובן לא עלה בדעתי שהיא חייבת לי משהו.רק אם תצרכי או לא החיים הם ״משחק״ של תן וקח.
נכון שזה אדם מסופק ושוב אולי בגלל אריכות הדברים נוצר הרושם אבל אני לא מתעסק בזה כל היום, ואדרבה משם אני שואב את הכח לעסוק בכל הדברים החשובים שאני עושה בחיי..
תכניס אמונה באמצעמושיקו

שבהשגחה פרטית אתם זוג שאמורים להתאים אחד לשני , תמצאו את  הדרך כמה שתעבדו יותר קשה תמצאו אותה יותר מהר.

תודה על התגובה.אשלך
מה אני אגיד לך הלוואי שזה היה כזה פשוט..אני מנסה להגיד את זה כבר 6 שנות נישואין...
מציעה..תהילה שלום
אני כמובן למי שכבר מכיר.. תמיד בעד שלום בית! גם אם אישה אחרת תהא טובה בדברים אחרים.. היא בחיים לא תהא כמו האישה הראשונה! ואחכ רק תבין... מציעה לך .. רק לדעתי ... שתשאר עם אישתך המקסימה! ותעריך את כל הדברים הטובים! ותתנהגו בדרך התורה.. ומאחלת לכם שתהיו שמחים אתם וילדכם המקסימים .. שבוע טוב
תודה על תגובתך..אשלך
ב״ה אנחנו לא קתולים והתורה מכירה במציאות הגירושין ולפעמים אף מחייבת אותם.
האם זה המצב?טוב זאת בדיוק ההתלבטות.
אמן וכן לאמר..שבוע טוב
רסיסיםסודית
ממה שהבנתי, אתה ראית מין חריג ועוצמות פורקן שאתה משתוקק לשחזר.

אתה בטוח שכזאת הנאה אפשר להשיג **רק ** בדרך שראית, ודרך זו מגעילה את אשתך.

אם תלמד להיות מאהב טוב, ולא תהיה מרוכז כל כך בפנטזיה הלא ממומשת, אולי תוכל להביא אותה ואת עצמך לאותה רמה של פורקן גם בלי המסלול שתקוע לך במוח.??

האם אתה יודע ליצור אינטימיות או רק לבוא בדרישות מצויירות או מומחזות ?

האם אשתך מרגישה ביטחון בידיך, או שהיא תחת לחץ פסיכולוגי מהפנטזיה ונהנית רק קצת?

האם אתה יודע ללוות נשימות? מוצא את המילים הנכונות בכל שלב?יודע לזהות נכון מתי כדאי להתקדם איתה, ומתי לעצור? להביא אותה למקום שהיא מבקשת אותך ולא אתה רודף אחריה?
עד כמה אתה נהנה מההנאה שלה ועד כמה מרוכז בהנאה של עצמך?
- בקיצור לך תעשה שיעורי בית בעצמך, תעבוד קשה ותגיע לתוצאות מוצלחות יותר.
בתור התחלהסודית
קחו צימר שקט במקום שאף אחד לא יכול לשמוע אותה. ותזכיר לה שאין אף אחד שיכול לשמוע
מה עם שלושת הקטנים? זה נושא לשרשור אחר
- -,
זה פורום פתוח די בזה
דווקא לא הייתי ממליצה כרגע על צימר.mp3
אבל זו דעתי בלבד.
מסכימה איתך: כעת- האשה מניקה. אז להתחיל בביתסודית
בלי קשר להנקה.mp3
ללכת עכשיו לצימר בשביל המטרה הזו בלבד.זה לדלג על כמה שלבים.קודם צריך לבנות את הקשר,האהבה,והמשיכה כמו שצריך.אחר כך אפשר כבר להתפרע כמה שרוצים.
אני לא חושבת שאפשר לבנות אהבה וקשר בלי להנות מהבניהסודית
הפותח מתוסכל.
אשתו כנראה לא בעננים, כי אם הוא היה מסוגל להעיף אותה לשמים הוא היה במקום טוב יותר בעצמו.
עם תינוק יונק ופעוטות אין מספיק זמן וכוח ופנאי של הנפש והגוף. אז גם ממה שמותר ואפשר ויש הסכמה לא מפיקים את המיטב.
נראה לי לא עקבת אחרי השרשורmp3
הבעיה היא לא פנאי או היכולת של הגבר אלא הרצון והחשק של האישה.את זה לא פותרים בלקחת אותה לצימר ו"להכריח" אותה לקיים יחסים.קודם לומדים יחד מה נעים לשניהם,מה עושה להם הרגשה של נחשקים,מה מעניין להם,וכו' וכו' ואת זה אפשר לעשות ב15 דקות בשעות הערב כשהילדים ישנים או צופים בסרט או עסוקים בכל דבר אחר. אחר כך אפשר לצאת לצימר כשהמטרה היא פרטיות וקיום יחסים.
קראתי בדילוגים, זה נכון, אבל התכוונתי שקל יותר להתרכזסודית
לא עלה בדעתי שתפרשי את זה כהזמנה ל"להכריח"
אישה שלא חושקת ביחסים תראה הזמנה לצימר כחיוב לקיומם.mp3
זה לא המצב. היא מסכימה, אבל לא למה שמסקרן אותוסודית
יש הבדלmp3
בין להסכים ללרצות.
כשאישה רוצה וחושקת היא פתוחה לרעיונות וחידושים.
זה לא נכון, אשה יכולה להיות מאד חושקת ומסרבת למה שדוחה אותהסודית
את חושבת שבצימר יתה אותה לנסות.
אני כתבתי שבצימר ילמד את אותה יותר טוב.
נמאס לי להתכווח איתך.
לפותח: תעשה מה שMP3 אומרת לך - והכל יסתדר.
למה וויכוח?דיון!mp3
אני לא אומרת לאף אחד מה לעשות.והדגשתי שזו דעתי בלבד. ו"כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות"
נמאס לך להגיב?יכולת פשוט להתעלם.
מתעלמתסודית
נראה לי שאת צודקת 🤔סודית
הוא נעול על הפנטזיה שלו בצורה קיצונית.. זה באמת יתפרש כאיום.
הכי טוב בבית..

ה"עשיתי קניתי", ועכשיו אני רוצה מימוש של מה שראיתי בכל 6 "
😖

רק אני חולקת על הרבע שעה כשהילדים צופים בטלויזיה. .
לא הבנתיאשלך
מה איתם?
רסיסי אור, כמובן. מה לא הבנת?סודית

אתה רוצה בדרך הקצרה והארוכה, כדאי שתלך בדרך הארוכה והקצרה.

צא מהשריטה שלך, יש עוד דרכים לפתור את המשוואה.

אשתך נגעלת? חשב מסלול מחדש להגיע לאותו יעד. 

עונה לשאלותייך..אשלך
למרות הקבלה של הטחות רציניות וקשות שהופנו כלפיי
אני מבטיח לך שאני מאהב מדהים אכפתי מתחשב וג׳נטלמן אמיתי במיטה.
לא שללתי אף פעם שבאיזה רובד פנימי כזה או אחר קיים בי רצון לשחזר דברים שראיתי על המסך, אבל בהחלט לא משהו שאפשר להצביע עליו בצורה ישירה.
באופן כללי יחסים הם עולם מלא של מיסתורין..
מה שרואים על המסך זה מה שהליידיס כינו קודם ״מעשה בהמי״.
אני לעומת זאת במעשה הזה מחפש קשר, התאחדות וחיבור עמוק אמיתי ויפה עם האחת שהיא היקרה לי בעולם.

הכי יקרה לך בעולם?אני123
מייד אחריך כמובן...
חשיפה בילדות זה נזק ממשי לכל החיים - לא אשמתוסודית
אתן מגזימות עליוmp3
הבן אדם אוהב את אשתו ונאמן לה ובסך הכל רוצה זוגיות תקינה.
גם יכול להיות שמה שהוא רוצה אלו דברים שנראים לו כרגע מוגזמים אבל בעצם הם קורים אצל כל זוג שטיפה רוצה לגוון.
לדעתי הוא יותר מידי מחזיק מעצמו מושלם ולא דורש מעצמו כלום.אפרתולה
ומאשתו דורש גם דורש.
לדעתי זה מעבר לגיוון נורמטיבי.אבל לא יודעת.
השאלה שלו האם לגיטימי מצידו לדרוש אקטרים אחרי שהוא מבחינתוסודית
מוכן לעשות הכל כדי שתהיה מרוצה ( חוץ מ"זה").
אני חושבת שפשוט וברור שהתשובה היא לא.

לא לגרור למומחים. לא ציורים ולא סרטים.

לתת ביטחון ולשפר את מה שכן בהסכמה.

אם הטווח יגדל? בונוס.
לא יגדל? מזה לא מתפרקים לרסיסים
תקשיביאשלך
מלבד התרשמותי לטובה מאסטביות שאת משדרת.
הרשי לי בבקשה לשאול אותך, התוקפות החביבות מוזמנות גם לחשוב-לא באמת חייבות לי תשובה.
האם היית מוכנה לחיות בזוגיות שבה הכול בסדר מלבד העובדה שבעלך היקר לא אומר לך שהוא אוהב אותך, לא רק שלא שאומר את לא בטוחה שזה מה שהוא מרגיש.
האם את חושבת שתוכלי לחיות עם זה למרות שתהיה האישה הכי משקיענית וחצה ואוהבת שיכולה להיות..פשוט יהי חסר לך את ההוכחה את האמירה הברורה ״אני אוהב אותך!״..
תפסיק לבלבל במוחסודית
אתה יודע יפה מאד שהיא אהבה אותך, ועכשיו כבויה מהאובססיה שלך.
לך טפל בכדור השלג של חייך. תיכף הוא נופל עליך
אתה מרגיש שהיא לא אוהבת אותך?? לא מבינה מה קורהכלה נאה
אתה אומר שאתם זוג אוהבים והכל בסדר עד לשם. ומצד שני לא מרגיש נאהב.
איך?

חבל מאוד על ההחלטה שלך.
ממש לא עדיף להיות גלמוד ולא מלחיות עם אישה טובה ואם ילדיך.

אני אומרת לך יש לך אובססיה לנושא. שבזה תלוי האושר שלך.

טפל קודם בדיכאון ובאובססיה. ואישתך שתפסיק את הגלולות ויהיה בע"ה בסדר. תרגיש טוב יותר.
ממש כואבאשלך
למה את חושבת שאני חושב שאני מושלם.
מתי אמרתי דבר כזה?
אמרתי שאני מתייחס לאישתי בצורה מצויינת יפה טובה, זה אומר שאני מושלם?
זה אומר שאני לא עובד על עצמי?
דורש איפה אנחנו חיים בסופו של דבר מדובר פה בבית יהודי איזה מין זוגיות זאת שבעל דורש מאישתי?!לאן הגעת?
מצפה מבקש כוסף בסדר, אבל בהחלט לא דורש.
יותר מזה אם הייתי מסוגל לדרוש ממנה אז בכלל לא היה צורך לי צורך לפתוח את השירשור.
כבר הצהרתי מראש אני חושב בפתיחת דברי שזה מעבר לגיוון נורמלי (אם כי אף אחת לא העמידה אותי האם אני טועה, כנראה מטבע הדברים..)
ממש לאאשלך
זה שהיא הכי יקרה לא אומר שאני לא נספר.
ואדרבה אני רואה כמה היא סובלת מהסבל שלי.
אנחנו אחד, לא אחד מד השני אחד בעד השני לפעמים רגל שמאל צריכה לרדת מטה כדי לרגל ימין תקבל תנופה לעלות מדרגה.
ובכלל מה בכלל מקום לעקיצה הזאת בכלל שאני מעוניין באושר שלי את מפרשת את זה כסתירה לזה שהיא יקרה לי? בנקל בתגובה אחת קטנה את שוכחת מליונים של מעשים יפים נעים טובים שעשיתי רק בשבילה שעות על גב שעות של עבודה מאוחרת בלילה כדי לפרנס את המשפחה דאגה והקשבה שלא יודעת גבולות?
אתה סותר את עצמך!!!!אני123
מצד אחד אתה אומר שאתה חושב על אפשרות של גירושין ומצד אחד אתה אומר שהיא הכי יקרה לך בעולם.
צר לי.
יש כאן סתירה.
תגובההעני ממעש
א. האם טיפלת בעצמך לגבי האירוע שעברת בגיל שש.
ב. יש לחלק בין דברים הנהוגים המקובלים,
לבין דברים שאינם.
ג. צורם לדעתי, להגדיר מעשי תאווה, כאהבה.
תודה על תגובתךאשלך
א.תגדיר טיפלת
ב.מי מחליט?
ג. מדוע את קובע שזה תאווה?
אני מסכים שמידת הפרישות והחסידות זה לא.אבל הפכת את המותר לאסור יש על זה סעיף בווידוי של יום כיפור..
אפשר לשאול לאיזה מסקנות הגעתלמה לא123

מהשרשור הארוך הזה?

כי זה נשמע שטוחנים מים

תשובההעני ממעש
א. כפשוטו. האם בדקת שאין לך הפרעות עקב הנל. ב. ידוע
ג. זה תאווה. אינו דרך העולם. איתא ברמבם. לא אמרתי שאסור. הגדרת בעצמך. ואמנם, יש לזה מקום. ובפרט אצל חזבתים. ולא רק. כל טוב
באמת שאלה חשובהאשלך
המסקנות הן:
א׳ אנחנו צריכים במיידי להחליף לצורת מניעה לא הורמונלית.
ב׳ בשביל א׳ היה שווה כל השירשור.
ג׳ מלבד ב׳ ותחושת הסימפטיה וההרגשה שלאנשים שאפילו לא מכירים אותי יש רצון לעזור, השירשור הזה היה מיותר.
ד׳ בכל מה שקשור לנושא הזה יש טאבו שבשתיקה בעיקר אצל הדתיים שזה פשוט מלוכלך ומגעיל וקשה לאנשים לראות את היופי שבעולם הזה ורואים רק צד בהמי שפל אגואיסטי ואנוכי.
ה׳ כנראה שאני לא יודע להתנסח טוב כמו שחשבתי שאני יודע ו/או שאנשים ממש מתקשים להבין שאפשר לחשוב להסתכל ולהרגיש אחרת מאיך שהם רגילים.
ו׳ למרות הטיפולים והמאמץ הממושך יחד ולחוד אני לא מצליח לראות מה לא בסדר וכנראה שלא אבין.
׳ לגבי ״השאלה״ לאחר הרבה מחשבות ובירורים עם עצמי הוחלט שלא להמשיך להיות יחד, החלטתי שאני מעדיף להיות גלמוד וערירי עד סוף ימי חיי מאשר לישון עם ולהיות בלי.
אני מודה מקרב לב לכל אחד ואחד על כל שנייה שהוא השקיע.
מאחל לכולם בתוך שאר עמנו טוב ואושר אמיתי וכנה, שתמיד תאהבו ותשמחו.
מבקש מכם תדעו לשים לב לדברים שמציקים לבן או בת הזוג שלכם ולטפל בהם כי אין בעיה שלו או שלה יש רק בעיה שלנו!!!
ממש כואב לשמוע על המסקנה הסופית שלךלמה לא123

לדעתי אתה תתחרט עליה

קודם תנסה את מה שרשמת בא',תעשו הפסקה מלהביא ילדים,הילדים קצת יגדלו וזה יתחיל להסתדר

קצת סבלנות

אני לא חושבת זה בהמי,פשוט אין אפשרות בפורום כזה לדעת עד הסוף למה התכוונת,וכל אחד לקח את זה לדמיונות שלו,ויש כאלה שהלכו עם זה רחוק מידי כנראה

נשמע שאתה ממש אוהב את אשתך,תתן לזה עוד צ'אנס

בהצלחה

מסקנות נכונותmp3
רק רוצה לומר שזה שיש טאבו שבשתיקה אצל דתיים זה מתוך צניעות.בסופו של דבר מבחינה הלכתית נטו מותר הכל,כל עוד זה בהסכמה ובטהרה.זה שלא מדברים על זה לא אומר שזה לא קיים.וזה ממש לא קשור לחזב"תים כמו שמישהו פה טען.
בנוסף אני לא חושבת שלרצות את זה זה בהמי וטמא להפך,יש לך אישה ורצון ה שתהנה בה והיא בך.כשאתם מקיימים יחד את המצוה מה שאתה צריך שיהיה מול עיניך זה ההנאה שלכם בלבד,לא מה אומרים לך שמקובל במגזר.
ואני די בטוחה שכשתפסיקו את המניעה הורמונלית ותלך יחד איתה צעד צעד בסבלנות ובקצב שנכון לכם אתה תגלה עולם חדש וטוב.
ואת המסקנה האחרונה שלך תקבור עמוק בים כי היא לא רלוונטית ובלתי אפשרית.ואם תצטרך עזרה תוכל לשאול פה שוב.ואל תתייחס לאנשים שניסו לתקוף אותך הם בטוח לא עקבו אחרי השרשור והוציאו דבר מהקשרו.אני גם בטוחה שיש פורום סגור לגברים נשואים ששם תוכל לקבל תשובות קצת יותר ברורות ומפורטות ואולי תגלה שהפנטזיות שלך הן נחלתם של עוד.
מה שלא בסדר זה שהיא לא רצה ואתה מאיים בגירושים כדי שהיא תכנעסודית
וקורא לזה אהבה, יופי, וקשר נפשי עמוק.

אין קשר שתיקה. הרוב שמח בשולחן הערוך.
בהצלחה עם אמצעי המניעה החדש.

עונה ^^איפה הגשם
*בבקשה תתחילו עם להפסיק לקחת גלולות, ולתת לזה צ'אנס.
* בכנות - לא הצלחתי להבין אותך.
שאלת' אותנו' הנשים, לגבי להמשיך בנישואים בלי שהוא אומר' אני אוהב אותך '. אבל זה בדיוק הנק' - אם אומרים בפה שיש אהבה אחד לשני, זה מצויין.
אם מה שקורה בחדר המיטות הוא לא כמו שאתה רוצה - זה לא (!!!) בגלל חוסר אהבה של אשתך.
מצד שני - אני מבינה שזה מה שאתה מרגיש. אני לא מתווכחת עם זה.
* לגבי הטאבו - בפורום הספציפי הזה, שהוא מעורב, ממש לא היה שייך להיכנס לפרטים. בפורום נפרד, אם יש צורך לדבר על הפרטים, אז לגיטימי. ותקין.
כי זה לא סוד שמקיימים יחסים, ושיש חיים אינטמיים מיסביב לזה. אז אתה רוצה לשאול גברים דתיים אחרים מה קורה אצלם, בצורה שהיא צנועה, אז מצוין, לך לפורום הנפרד. זה כנראה רק יועיל...
* היה לי קשה להבין מה קורה איתכם. אבל זה הגיוני. זה ב'סכה' פורום. ומילים. צריך להיזהר עם כמות המשקל ששמים על שרשור כזה.
קל וחומר, שהנושא הוא נושא צנוע, מה שמגביל את יכולת ההתבטאות.
אני לא מצליחה להתנסח נורמאלי... מאחלת לך את כל הטוב שבעולם. אם תרצה מספר של פסיכולוגית שמתעסקת הרבה בזוגיות ואינטימיות (בירושלים), יותר משמח לתת לך.
שמחה על המסקנה הראשונהנשואה פלוס+
ועצובה על המסקנה הסופית... חשבתי שהשרשור יתן לך תקוה. איך המסקנה הסופית מסתדרת עם המסקנה הראשונה?
בסוף ההחלטות הן שלך ואף אחד לא יחליט במקומך.. אבל ניסיתם מלא טיפולים אבל דבר בסיסי כזה לא שיניתם. לפרק את החבילה יעשה לך יותר גרוע. גם לא אישה.. ואם כדבריך חזרת בתשובה תצטרך להחכנס לסבב ב' ולחפש וזה בכלל לא פשוט. גם תראה את הילדים רק כמה ימים בשבוע. וגם עול כלכלי של מזונות מה זה יתן לך? הסיכוי שתגיע ליעד במצב הנוכחי גבוה יותר לדעתי. ברור שיהיה טאבו בפורום כזה. מי הבטיח שילדים לא קוראים פה? יש פורום גברים סגור כמו שציינו כאן. ואתה יכול גם לדבר בטישי עם גברים על זה..
להתגרש זה לברוח מהבעיה אל הלא נודע.. אם היא תפסיק גלולות ואחרי תקופה ארוכה והרבה סבלנות שום דבר לא ישתנה אז אולי אין ברירה אלא גירושין. אבל גם זה לדעתי רק בתנאי שאתה עובד על הטראומה (לדעתי להיחשף למין בגיל 6 זה טראומה) ולא מצדיק אותה..צריך איזונים בכל דבר בחיים לא?
פיזיותרפיה של האגןרפואה שלמה
עד ללידה השלישית הסתדרת
לא הבנתינשואה פלוס+
אם היית מדברת באישירפואה שלמה
הייתי מסבירה פרטני.
מאד חשוב ללכת אחרי כל לידה לפיזיותרפיה של רצפת האגן. גם כשהלידה עוברת בקלות ב"ה. זה ימנע מצבים כמו של הפותח ועוד הרבה אי נעימויות אחרות.
עדיין לא מאוחר מדי. לדעתי קודם שהאדה תעשה את הטיפול ורק אחר כך להחליט אם בכלל יש צורך באקסטרים כי 7 שנים לא היה אקסטרים והכל היה בסדר. מקווה שהבנת.
בכיפה דפנה מאיר הי"ד התייחסה לשאלה הזאתרפואה שלמה
כתבה חשובה מאד שיכולה למנוע הרבה צרות. האשה מתנגדת ל"שאלה" הזאת מסיבות מאד מוצדקות
( מפורט בכתבה). והפיתרון גם מפורט ומסבירה יפה.
אני מבינה מהשרשור שיש כאן נשים שנקלעו לסיטואציה ובהחלט לא נכון להגיד לזרום לפני שיודעים את כל ההשלכות
זה נשמע מדבריופאז
שכך היה כל השנים ולא רק עכשיו אחרי הלידה השלישית כך שלא הייתי תולה בזה את יהבי.
ובאותה נשימה- יתכן מאד שהגלולות הן בעיתיות ולםעמים ההשפעות שלהן על החשק מרחיקות טווח,
אבל עדיין ממליצה להזהר בדברים יש סיכוי כלשהו שזה לא ישפר את המצב או ישפר רק מעט כי לא זה שורש הבעיה
וחבל להבטיח הבטחות שאינן תלויות בנו...
כמובן שיותר מאשמח אם זה יפתור את הבעיה
זה הפך סיבה לגירושים כעת והיא מפספסת את הטיפול היחיד שיעזוררפואה שלמה
גם לדעתי הפסקת גלולות לא תשנה אם דעתה.
אבל אחרי פיזיותרפיה טובה - (באמת אני לא חושבת שצריך לפרט למה זה חיוני, כולם מבינים )
אני מעריכה מאדפאז
פיזיותרפיה אבל לא חושבת שאף אחד פה עם כל שלל ההצעות שיש לכולם, וכולן טובות ומכוונה טובה
ואני מאמינה שרוב מי שהציע משהו מכיר בהיכרות אישית שזה עזר לו או לקרובים,
יכול להתחייב או להבטיח שמשהו יעזור והוא הבעיה.

את באמת חושבת שאם האישה נניח יש לה בעיה בעניין ותוכל להנות יותר מאישות לאחר טיפול פיזיותרפיה,
תהפוך את עורה ותאהב פעולות אקסטרים?
אני מתקשה להאמין שפה טמון הפתרון למרות שכמובן לא באה שלול כלום חוץ מהבטחות שווא....

נראה לי שההצעה שלך בנויה על זה שאת חושבת שעד כה הכל היה בסדר ב7 השנים האחרונות וממה שהבנתי זה לא מה שהוא אומר....
לא הבנת אותירפואה שלמה
לפי סקר חילוני 3 מתוך 4 נשים לא יסכימו לשתף פעולה עם הפנטזיה הזאת.
ככה שכגרוש עם חובות של מזונות הוא יהיה עסוק מאד בדברים אחרים.
אם האשה מסרבת בתוקף - וזה המקרה פה, צריך לשפר את האיכות לשניהם. מה שכן בהסכמה . צריך להיות ריאלים. יש לה סיבות פיזיולוגיות מוצדקות להגיד לא .

חוץ מזה לדעתי יש השלכות למה שקרה בגיל 6
נשמע שרק את יודעת מהלמה לא123

הפנטזיה שלו

העני ממעש כתב והוא אישר.רפואה שלמה
תקראי את השרשור
באמתפאז
היה קשה להבין מהרמיזות שלך למה את מתכוונת.
ועכשיו כשאת יותר מובנת אני תוהה על בסיס מה את מניחה כל כך הרבה הנחות זו על גבי זו ואז מבטיחה הבטחות

בכל מקרה אין לי עניין להתווכח או משהו...

ידע מקצועי. קשה מאד להשיג תוררפואה שלמה
במרפאות היעודיות, הייתי אומרת שכדאי לקבל הפניה מוקדם ולעשות.

אני לא אומרת שזה יעלים את הפנטזיה אני אומרת שיש הרבה אנשים עם הרבה פנטזיות ולא כולם מגשימים הכל.
אומנם כאן משום מה יש ביטחון שהאשה תסכים אחרי החלפת גלולות,
אבל נוכח מה שאמר המומחה לפותח **ייאש אותו ** ( ולכן הוא כתב כאן), צריך למצות את כל האפשרויות.

לא הבטחתי הבטחות. אמרתי שעל השיקום יכול לקום או חלילה ליפול בית וצריך לעשות אותו.
כמובן מי שבעד לשכנע את האשה להענות מוזמנת לשרשר חופשי.
נתתי מידע חשוב שיעשו איתו כטוב בעיניהם.
בהצלחהפאז
(אני קראתי:
הטיפול היחיד שיעזור,
אבל אחרי פיזיותרפיה טובה.. ועוד.
)
בכל מקרה מסכימה שחשוב לעשות כל השתדלות הגיונית לפני שמרימים ידיים
הבנתי שלא הבנת, ראי תשובתי למעלה.רפואה שלמה
מעניין אם הוא היה מסכיםלמה לא123

שיעשו לו את זה

אוקי. היה קשה אבל נראלי שהבנתינשואה פלוס+
קראתי גם בכיפה. לא פשוט.. מה אני יגיד..
אחי אתה צריך פסיכולוגמשוטט
לפני הכל..

אתה לא מפסיק להאשים את כל העולם ואחותו. אשתך אשמה. האמצעי מניעה אשם. אנשים פה לא מבינים. החברה הדתית של שותקת.

כשתפסיק להאשים ותחליט להתמודד עם המציאות במקום לברוח יהיה לך יותר קל בחיים.
את מי אתה אוהב?סלמנקה

הרב שרקי אומר שיש דבר המכונה "אהבה" בציבור הכללי והוא הפך האהבה. הוא יצרי, כאשר האדם רוצה לספק את מאוויו והזולת משני. לעומת זאת, באהבה אמיתית אתה רוצה לעשות טוב לאיש/ה שלך.

מה שאתה מתאר הוא התמקדות במה שאתה מחשיב כטוב. אתה רוצה לספק את היצר המיני (שטבוע בך עמוק בנפש), אתה מגדיר איך אתה מרגיש נאהב ואתה לא מוכן לעבור שינוי מחשבתי בנוגע לזה (היא לא מוכנה לספק לי את מה שהיא יודעת שאני מחשיב כאהבה ולכן היא לא אוהבת אותי- סיכום דבריך). אתה לא מנסה לשים את עצמך בצד השני ובאמת להבין את הצד של אשתך.

אתה לא מוכן להתחשב במה שיקרה למשפחה שלך כשתעזוב. קשה מאד מאד לקרוא איך אתה מוכן לזרוק הכל בתקופה של קושי.  

העניין הוא שהפתרון למצבך הוא לאהוב באמת. אם תשים את עצמך רגע בצד ותתמקד באשתך אולי לא תהיה כל כך מדוכא, אולי כשתבין את מה שהיא עוברת יהיה לך קל יותר לנהוג אחרת ולהוביל שינוי זוגי. אולי אם תתמקד בילדיך הקטנים ובטובתם יהיה לך קל יותר לנסות עוד קצת ותצא קצת מעומק הקושי האישי

נישואין הם בין גבר ואישה. משערת שלמדת שהם שונים זה מזו. יש תפקיד לשוני, הם מאזנים זה את זה, משלימים, מקדמים. משמעות האהבה היא את השונה ממך לא את הדומה מאד שמשקף את עצמך.

אחד ההבדלים הוא היחס לחיי המין ולגוף. בדר"כ הגבר נמשך מאד לגוף ולחיי המין. אצל האישה הכל עצור יותר והיא תיפתח בהדרגה. הכל הוא תהליך אצלה. 

תחשוב רגע על שפת הגוף של גבר הבטוח בעצמו- יעמוד ברגליים פסוקות, ישב שרוע לאחור עם רגל על רגל כך שהמפשעה חשופה. הגבר מפגין את האיבר שלו... 

היחסים האינטימיים הם מצב בו האישה במצב פגיע מאד. חשוב על מצב האישה במקום הזה. הגבר הוא התוקף והאשה במצב פגיע מאד (חשוב על מה קורה לכל אחד מבני הזוג. באיזו עמדה הוא). כאשר זה נעשה מתוך אהבה כמובן שזה מצב תקין ורצוי. אבל, עדיין, האישה במצב פגיע. היא צריכה להרגיש ביטחון במצב הזה. היא צריכה להרגיש בידיים הכי אוהבות ומכבדות. אחרת היא קורבן ביחסים. 

מנקודת מוצא כזאת- מה יקרה כאשר הגבר מציע משהו שמרתיע מאד את האישה, גם כשהיא לא הסכימה? בפעם הבאה שהם יתקרבו היא תרתע כשהוא יגע בה בצורה שעלולה להתקרב למה שהוא הציע. אם זה קשור לאיבר כלשהו, כאשר יגעו במקום קרוב, הכל יכבה. אולי יתסכל אותה מאד שהוא רוצה משהו שדוחה אותה מאד. החוויה תהיה קשה לה. תסכול.

ואם הוא הציע והיא הסכימה למענו, כי היא ידעה שזה חשוב לו? 

היא עלולה להרתע בכל התהליך. היא עלולה לחוות את זה כאילו היא כלי. היא עלולה לחוות את זה כאונס.

האם היא תרצה להתקרב שוב לבעלה?

האם היא תסכים שהוא יתקרב אליה?

האם היא תיזום משהו?

יש סיכוי שחוויה שלילית כזאת תגרום לדחיה מוחלטת בין בני הזוג. האישה חוותה אונס מצד מי שהיא אמורה לבטוח בו יותר מכל והוא מתוסכל שהיא לא מתקרבת. 

צריך להיזהר מאד ביחסים האינטימיים. זה עלול לגרום לצלקות עמוקות ולמשבר עמוק ביניהם.

הרבה מהדברים האקזוטים יגרמו למרבית הנשים להרגיש מושפלות. אולי כאילו הן חיה או רק כלי לשימוש הבעל. יש דברים שפשוט דוחים את האישה כי אין לה את המשיכה לגוף כמו שיש לגבר. כי יש דחיה אסטתית מדברים מסויימים בגוף.

לא צריך לנסות משהו שמקבלים ממנו דחיה מוחלטת. איך היית מרגיש אם אשתך היתה מציעה למרוח אותך בצואה? איך היית מרגיש אם הייתה רוצה להכניס למיטה מקקים? 

ואם היא הסכימה בעבר לעשות דברים, אולי היא סבלה בהם, אולי עכשיו אחרי הריונות ולידות היא חווה אותם כחוסר כבוד כלפיה. אולי היא לא יודעת להגדיר במילים את התחושה אבל יתכן מאד שהיא מרגישה מנוצלת/מושפלת/אנוסה.

עכשיו תשאל את עצמך: האם הרצון שלך להנאה ולהרגיש נאהב בדרך שלך מצדיקה אונס של אשתך?

ועכשיו אולי תטען שאם המצב כך אז אין טעם להמשיך, פשוט אין נקודה שווה.

אבל כשמתחייבים להתחתן אין הבטחה בשום תחום. יש הבטחה לניסיון ולהתקדמות וגם להשלמה. זכור שכנראה תמיד יהיו הבדלים בינך ובין אשתך ושזו המשמעות של נישואין עם השונה ממך. זכור שכנראה ראית סימנים לזה עוד כשיצאתם. ידעת שהיא עצורה יותר ונמשכת לזה ובחרת גם בזה.

זכור שבעליות ומורדות יש רגעים של אפלה מוחלטת אבל הם לא האמת. שכשממשיכים לטפס רואים את השמש העולה.

זכור שכשתקועים במצב הקשה, קשה לראות את האור אבל אם מביטים במבט כולל, אם מתרכזים בדברים אחרים, הנקודה האפלה הופכת להיות חלק מהכלל ואז קל יותר להתגבר עליה.

אולי כדאי לשקול להוסיף עוד שעות עבודה, עוד שעות לימוד מחוץ לבית כך שתהיה עייף ופחות בבית והקושי יטשטש קצת. 

אולי כדאי להפנות את הקושי לחיזוק הקשר הזוגי אצלך. לשמוע שיעורים על זוגיות ומשפחה באינטרנט.

קרוב משפחה שלי עזב את אשתו וילדיו. למרות שילדיו מקסימים ומגדלים ילדים משל עצמם, את הנזק שהאב גרם רואים בבירור עד היום. חשוב שוב על עניין הגירושים. זה פוגע בכולם ולך יש אחריות לנסות!

חושבת שכדאי מאד שתלכו למטפל זוגי שוב. מטפל ירא שמיים שיבין את נקודות הקושי ויעבוד על הכל.

שמעתי שיצחק מנדלבאום הוא טוב מאד (פסיכולוג קליני שעוסק בטיפול בזוגות)

אל תחליט החלטה כזאת לבד ובטח לא בהשפעת שרשור באינטרנט.

מסכימה עם כל מילהנשואה פלוס+
לצערי נראה לי שהוא פתח את השרשור כדי ללחוץ על אשתוסודית
בהתחלה כולן, כולל אני לצערי, היו מאד אמפטיות.. עד שלא התערב כאן העני ממעש, הוא ענה לכל אחת. . .
בקריאה שניה שרשור מלא מניפולציות רגשיות ומצטערת שבכלל עניתי. בסך הכל חיפש עוד דרך ללחוץ על אשתו. 😖
יכול להיות..נשואה פלוס+
הוא באמת הפסיק להגיב משום מה.. אולי כי הוא לא חושב שעבודה עצמית שלו זה חלק מהעניין.
באמת מבאס.
ההיתי מאוד ממליצה לך למרות כל מה שכתבתהגלית

שכן תנסה עוד משהו לפי הפרסומים זה נשמע שהיא מומחית בתחום .

ממש ממש בבקשה תנסה להרים אליה טלפון לליאורה ,

אולי אשתך תתחבר לסגנון שלה ותקבל ממנה ,

אולי גם יחד מולה תצליחו כן להגיע לפשרות כלשהן .

פעם שמעתי את ליאורה שהיא אומרת שהיא צמחה דוקא מהמקום הזה שהיא לא רצתה כלום ואחרי משא ארוך היום וחקר בנושא ותארים בנושא היא עוזרת לזוגות.

"מרכז יהלום"- עמותה שמסייעת לנשים וזוגות בנושאים אינטימיים.

ליאורה בוקסנבוים.

לא חושבת שמשהו אצלך לא בסדר...הריונית ותיקה
יש דבר כזה חוסר התאמה מינית וזה כנראה מה שקורה אצלכם....
מדברייך ומתגובותיך לא ראיתי משהו שיוצא מגדר הנורמה....אתה גבר שרוצה לחוות עם אשתו חוויות מעניינות אין בזה שום פסול! אך יש מישהי בצד השני שכנראה לא משדרת על אותו הגל, ופה הבעיה .
אני חושבת שחוסר התאמה מינית גורם להרבה יותר תסכול ממה שניתן לשער כי הרי זה לא נושא שמרבים לדבר עליו.... אני מקווה שתגיעו לעמק השווה , ואולי כדאי להתמקד ביחד בטיפול מיני לפני שמחליטים לפרק
בהצלחה
חזרתי במיוחד לכתוב..אשלך

א' בוודאי ובוודאי שלא קיבלתי את ההחלטה עפ"י השירשור הנ"ל.

ב' פניתי לכאן כדי לשמוע את דעתן של הנשים לכן הניסיון הנואש לקבל כמה שיותר פרטים מהן ולא מאחיי הגברים, ולכן גם ההמלצה לפורום סגור של גברים אינה מן העניין.

ג' לכל הפוגעות והרומסות אני רק רוצה להגיד תתביישו לכן!, להביע את דעתך והגיד מה את חושבת זה דבר אחד ומבורך.

אך לפגוע בצורה כזאת לשפוט בצורה חד משמעית שאני סוטה אנס שרק רוצה "ללחוץ על אישתו" לעשות מניפולציות. האמיני לי שאם כך היה וזה היה רצוני שלא הייתי מגיע לפה בכלל.

ההתייחסות שלי לכל הודעה הייתה בגלל שהייתי כל כך נואש למצוא פיתרון כלשהו למצוקה שלי, ועלתה במחשבתי שאולי מכאן תגיע ישועה.

לאחר שנגזרה גזרה לא כ"כ מצאתי זמן להיות פה ולהגיב.

תודה רבה לכל המגיבים והמגיבות שהראו נכונות לעזור לאדם בצרה.

בבקשה אישית לכל הפוגעות באמונה שאיני חס לא על כבודי ולא על עצמי שרמסתם אך אנא מכן כמוני מגיעים לכאן אנשים ונשים שונים בבקשה אל תפגעו בהם ותשפטו בצורה כ"כ לא הוגנת.

אפשר להעביר ביקורת, לא להסכים, להגיד לאדם שהוא טועה ללא גאווה סרוחה!

בברכת חג פורים שמח לכל בית ישראל, ליהודים הייתה אורה ושמחה!!! 

שלום לך. צודק! בעניין הביקרות פה!הודיה לה"
שלום לך.. אם תקרא את מה שאני כתבתי תראה שזה כנראה כך נהוג פה.. אני כתבתי כותרת "פורום יקר" שבה הבעתי את דעתי על כך שהעלתי את הנושא שלי והגיבו בביקורות מעליבות.. וכן ביקשתי שלא יעשו כך לאחרים( רובם הבינו ..) אז אל תקח זאת אישית! אתה רואה? כנראה כך נהוג להגיב פה לכולם .. תהיה חזק! תהיה גאה בעצמך שבחרת לשתף כי זה מעיד על כך שרצונך לעשות רק טוב! תקרא רק ההודעות המעודדות( כך אני עשיתי) תעריך את עצמך על הנכונות ועל הרצון שלך לשמור על שלום בית למרות הכל! מאחלת לך המון בהצלחה! וחג פורים שמח
הפורום שופטלמה לא123

לפי מה שנכתב, אולי זה לא בסדר,אבל אנחנו לא מכירים אותך

פשו כתבת בתחילה מה רצונך ואח"כ כתבת שהחלטת להתגרש. זה הקפיץ פה את כולם. כי זה הרגיש שאין לך סבלנות,ושלא נתת מספיק צ'אנס. בסופו של דבר היד קלה על המקלדת.אתה לא צריך לקחת ללב,תסנן!

סליחה אם פגעתי...נשואה פלוס+אחרונה
ממש לא התכוונתי.. רציתי רק לעזור ולתת לך מבט נשי על העניין..
לא היה לי זמן לקרוא את התגובות אז בלת"קlovely

הי

קודם כל רציתי להגיד שאני מבינה את ההרגשה שלך.

יודעת שאלו רגשות שיכולים לסחוט את כל תמצית נשמתך ולהתבשל איתן דקה דקה מהחיים.

ממש כפי שתארת כמו אויר לנשימה.

אני יודעת שאלו הרגשות שיכולים להרוס המון דברים

להפוך סיטואציות שיכלו להיזכר כחויה נעימה ומשותפת למשהו שלילי ענק ומתסכל

בדר"כ פערים בנושא הזה גוררים המון תסכול, יאוש, אכזבה ואפילו תחושה שאין אחד בעולם שיבין את עומק הצורך שלך והרגש הזה שאתה כמו כבול בתוך מסגרת שאמנם בחרת אך כעת שאתה מרגיש שהיא לא מספקת אותך כמו שאתה רוצה אין לך היכולת קצת לצאת מהריבוע.

עכשיו אגיד לך מה אני חושבת אתה לא חייב לשמוע כמובן

על אף הקושי ברב המקרים אפשר בדר"כ בדיבור אמיתי ומכיל עם הצד השני לבוא לידי הבנה ורצון להביא את הצד השני לסיפוק

אבל זה דורש עבודה של שני הצדדים ולא רק של צד אחד.

וזה אומר שקודם כל אתה צריך להחליט שאתה רוצה אותה, שאתה רוצה שהיא זו ש"תעשה לך את זה" ואתה מאמין ביכולת שלה לעשות זאת.

זה אומר שאתה צריך להתמקד בכל הדברים הנשיים שאתה רואה בה ולנסות לחוש אותם, עוד לפני בכלל השלב של המעשים שלה.

נכון היא אולי לא הבחורה המופרעת או כל דבר אחר שאתה מדמיין באישה הנחשקת שלך  אבל היא לגמרי אישה.

ואולי רק צריך למצוא את הדרך לליבה כדי שגם היא תהיה בעניין להדגיש את כל הנשיות שלה במה שאפשר.

אולי רק צריך להיכנס ולהכניס דברים לפורפורציות ולא כל דבר קטן שהיא לא עשתה כמו שציפיתי להרגיש באסה של החיים

אני חושבת שיש לי עוד מה לכתוב

אבל מפחדת שאני בכלל לא בכיוון וסתם גורמת לך לעוגמת נפש

אם זה לא הכיוון אז קח את כל מה שכתבתי כ"אולי" ממש לא בטוח שזה המקרה

אז בכל מקרה מאחלת המון בהצלחה

ורק אומר שלפעמים צריך להקטין ציפיות ואז כל דבר שקורה מפתיע לטובה במקום ההיפך- שהציפיות מנופחות מאד וכך שום דבר לא יכול לדגדג גם לא בקצת

אחריות הורית לוקה בחסרלביטה

מה אפשר לעשות כשהאחריות ההורית של ההורה השני לוקה בחסר?

אסביר,

הוא איש טוב ואבא טוב.

לא משנה המצב בינינו, הוא לא רלוונטי.

מתייחסת רק להתנהגות שלו כהורה.

כשהילדים בבית איתו, יש כאוס.

הוא לא מחזיק. לא מקפיד על דברים שצריכים להיות בשגרה.

הכל מרגיש כמו אווירת עלא באב עלא.

חוזרת למגבות על הספה, בגדים מלוכלכים על הרצפה שני ס"מ מהסל, וילדים חצופים ומשתוללים שצריך פלוגה כדי להרגיע אותם.  

כשהילדים איתי, יש רוגע והרמוניה.

מקפידה איתם על חוקים, סדר, זמנים.

הכל ברוגע ושלווה. אין חיכוכים. כל אחד תופס את הפינה שלו ויש אווירה של קסם בבית.

עד שהוא נכנס הביתה.

הילדים פשוט מריחים את הפשרנות שלו לדעתי.

על הכל הוא מוותר.

מעניש, ומוותר. מאיים. לא מקיים שיח.

עכשיו, כמובן שאני לא מושלמת. אבל מפה ועד הורה שהילדים איתו בכאוס מוחלט יש פער רציני.

פרקטית, להיות הורה 24/7 מבחינתי לא אופציונלי.

אני גם ככה איתם המון שעות לבד. באהבה ושמחה.

ויש לי כמובן דברים שאני מחויבת אליהם מול עצמי.

מעבר לעובדה שאם אתמסר ככה, בוודאות אשחק עד היסוד.

ניסיתי לומר לו, לרמוז, לבקש על דברים ספציפיים.

עדיין הכל נותר על כנו.

מה כן אפשר לעשות? 

לא סתם הקב"ה ברא לילד 2 הוריםאורי8

זה בריא ומייצר גמישות נפשית ומחשבתית שאבא ואמא שונים. ושעם כל הורה מתנהלים אחרת. את נותנת להם צד חשוב מאוד באישיות . אבל נם יכולים כם להתרם ממה שקורה אצלו. שם הם קצת מתפרקים ומרשים לעצמם להשתולל ולהיות פחות בתוך הגבולות,  מי אמר שזה רע? אני חושבת שזה בריא לנפש שיש גם מקום להשתולל, לפרוק ואפילו להתחצף קצת. זה לא באמת מזיק להם. מבינה ממש שזה קשה לך, גם לי קשה להגיע לבית הפוך... ואני יכולה להתחרפן מזה, רק שב"ה יש ביני לבין בעלי יחסים טובים, ועל כל פשעים תכסה אהבה... וממה שאני מבינה אתם במצב אחר. במצב זוגי לא טוב יש נטיה לשחור לבן, וככה את מתארת את המצב אצלך יש קסם, ואצלו כאוס. טובת הילדים שלך שתתני לילדים שלך לחוות את 2 ההורים שלהם . מניחה שרוב הזמן את איתם ואת נותנת גבולות וסדר , אז מידי פעם עם אבא יש בלאגן, זה לא יפגע בהם, הפוך הם יגדלו להיות ילדים יותר בריאים בנפשם( הסדר נותן רוגע ושגרה  , קצת בלאגן מייצר ילדים יותר יצירתיים, ועם יותר אומץ ותעוזה , חשוב מאוד בחיים ). לכן, אני מציעה, שחררי, תני להם להנות עם אבא שלהם, זה האבא שהם קיבלו מהקב"ה ואת לא המחנכת שלו , הוא באמת לא הילד'שלך, תני לו להיות אבא בדרכו. לא תארת פה שום דבר מסכן חיים( זה הדבר היחיד שאני רבה עם בעלי עליו בענין , כשהוא מרשה דברים שמסוכנים בעיני , לראות מסך בשעה מאוחרת לא מסכן חיים...)

יש משהו שמפריע לי ואשמח לשתףאנונימית:)

בעלי ואני ב"ה בזוגיות מהממת ואוהבת באמת.

היום קרה משהו שמפריע לי ואני מתלבטת אם אני מגזימה או שזה באמת מציק. בעלי סטודנט והלך ללמוד למבחן שלו עם מישהי מהלימודים, כדי שתשלים לו חומר שהפסיד במהלך החודשים האחרונים במילואים. זה עורר בי פתאום רגשות של קנאות מה הוא יישב עם בחורה לבד והיא תסביר לו? מה ואם הם יצחקו פתאום וכו... אני קנאית בהגזמה או שמה?

חחחח תודה

אם הם יהיו כמה שעות ביחדפשוט אני..

אז מן הסתם הם יצחקו, ידברו, יקשקשו... 

אם הוא לא לומד הוראה והוא לא מתכוון לעבוד בישיבה,

אז זה לא כל-כך שונה מאינספור פגישות שיהיו לו גם בעבודה.

(אני יודע שלא עניתי לשאלה שלך, רק הרחבתי אותה...)

טעיתי. הבנתי לא נכוןיעל מהדרום
אם זה מפריע לך-אז זה מפריע לך!*אשתו של בעלי*

אין נכון או לא נכון.

לאחת זה יפריע-וזה בסדר.

ולאחרת זה לא יפריע-וגם זה בסדר.

אבל אם זה מפריע לך,פשוט תגידי לו.

תשתפי אותו בתחושות שלך.

מסכימה...לומדת כעת
רק לא כדאי לעשות מזה עניין גדול מדישלג דאשתקד
כי זה בעצמו יכניס רעיונות, בפרט אם אתם באמת נשואים טריים.. 
אפשר להבין אותך. תחושות של זוג טרי טריאלישבע999

אצלה בבית או במקום ציבורי, כמו בספריה?

זה  טבעי שדברים כאלה מעוררים מחשבות ורגשות, במיוחד כשאתם זוג טרי והקשר עוד בבנייה והתגבשות. זה ממש לא משהו לחוש עליו אשמה או לחשוב שאת "מגזימה".

אבל כיוון שההקשר הוא נטו לימודים ולא בילוי חברתי נניח של קולגות מהעבודה ,  לצורך השלמת חומר חיוני שהוא הפסיד עקב המילואים – זוהי מטרה פרקטית, ברורה ומקצועית. זה לא "בילוי" או "יציאה".

אם הם אכן ישבו בספריה - זו התנהלות שגרתית ונורמלית של חבורות סטודנטים.  

אם בפעם הזו נפגשו בבית שלה, לגיטימי לבקש שלהבא ישבו במקום ציבורי  

כל הטעויות הלא פרקטיות התחילו ממטרה פרקטיתשוקו.
פרקטית מי שרוצה לשמור על עצמו על ביתו ועל הזוגיות יתרחק מאוד מאוד

גרוע והתחושה שלך נכונהזיויק
לדעתי זה שונה מעבודה מקצועית
אתה משתמש במילים קשותשלג דאשתקד

יש הרבה חברויות בלימודים ובעבודה שלא מתפתחות למקומות שהפנטזיות של כבודו הולכיהם אליהם.

זה לא הופך את זה לטוב או לרע, אלא בעיקר שצריך לדעת לשים דברים בפרופורציות ולהבא להציב גבולות (נניח, שבפעם הבאה ייפגשו אצלכם בבית, או שייפגש עם אחר/ת).

מחשבה פסימית מיידית או תגובה קיצונית יכולים להזיק מאוד, בין אם החשש מוצדק ובין אם לא.

זה באמת מורכבהסטורי

השאלה אם יש לו ברירה.

לי לא היה מפריע, אם מפריע לך תגידי לו בצורהאור123456
מכובדת ואני מקווה שהוא יכבד 
קשה לתת גבולות ברוריםהעני ממעש

אבל כמה נקודות ציון

א האם יש איסור ייחוד. אם כן אז זה פשוט אסור .

ב האם חד פעמי/ פעמים בודדות/ סדרה של שיעורים

ג האם יש רעשי רקע שיגבירו צניעות או שיגבירו קלות דעת

ד מה הסגנון של הסטודנטית המדוברת

הצלחה רבה 

אני ממש מבינה למה זה מפריעיעל מהדרום

לק"י

לא קשור לאם סומכים על בן הזוג או לא.

ובעיני, אם לך זה מפריע, הכי לגיטימי שתבקשי ממנו ללמוד עם גבר.

אולי לא הייתי באה בדרישה, אלא מבקשת ומקווה שייענה לי.

בעיניי אם הכרחימאמינה-בטוב

עדיף ללמוד בזום ביחד ולא פיזית ועוד יותר עדיף ללמוד עם גבר..

זה די פשוט ובסיסי

אפשרתהילה 3>

שיפריע לך

כדאי לשתף בזה❤️

אפשר להזמין ללמוד אצלכם אם אין אופציה טובה יותר עם מי להשלים..  או שילמדו בזום.

החשש מובןנפשי תערוג

יחד עם זאת, ראוי לסמוך עליו

ואם ממש קשה (לאו דווקא קשה לסמוך אלא קשה הסיטואציה)

אפשר להזמין אותה ללמוד אצלכם

אני לא אוהב להגיב לדברים כאלו מהסיבההמצפה לישועה

שצריל זהירות גדולה ב"לתת עצות" שחלילה לא יפגע בצורה כלשהי בשלום והאהבה בין איש לאישתו.

אז כל המטרה היא רק לתיקון ולכוונה טובה.

גמו שכתבו זה חייב להיות ברור שהגבולות ההלכתיים חייבים להישאר אחרת אין לזה שום היצר בלי קשר לנישואין בכלל.

והדבר השני והקריטי זו לא הנהגה טובה אני מאמין שהוא עושה את זה בתום לב וגם אותה סטודנטית שעוזרת לו.

אבל זה לא מומלץ כלל וכלל גם כשאין  שום ייחוד ומבחינת הלכתית יבשה הכל נעשה לפי ההלכה.

מהסיבה שזה יוצר קירבה בטח אם משובר במשהו של כמה פעמים.אי אפשר להיות לא אנושיים אי אפשר לשבת עם אדם ולא קצת לצחוק איתו להביע נחמדות וזה לא דבר רע אבל בהקשר הזה זה עלול חלילה להגיע למקומות שליילים ואיני מדבר מדמיונות אלא מסיםורים ששמעתי ומתלמידי חכמים מאוד מתונים ומחוברים לחיים שגם הם אומרים את הדברים הללו.

זה מעבר להרגשה האישית זו הנהגה לא נכונה...

העולם היום הפך להיות מכיל וכל דבר כמו מה שכתבתי נשמע שמפגש בים איש לאישה הוא מלא ביצרים ותאוות.

אבל זו בכלל לא הכוונה שלי.

אנחנו בני אדם בריאים עם רגשות וכל פגישה מסוג כזו היא סוג של חוויה וחוויה היא דבר מקרב.

וזה לא משנה עבודה לימודעם וכד' צריל שיהיו גבולות ברורים

בסגנון הדיבור והתוכן.גם במקום של עבודה זה לא דבר נכון שאיש או אישה ידברו על אה ועל דא או יצחקו אחד עם השני...

זו האמת וזו דרכה של תורה

ברור לי שהרבה מאיתנו לא עושים את זה ממקום רע פשוט העולם הפך להיות מכיל כביכול ונותן לגיטמציה לערבוב הזה.

*אני ממש לא חושב שצריך שלא יהיה שום מפגש בין נשים לגברים.

אבל אני כן מתנגד שבתוך המפגשים האלו יכנסו ערכים,אמונות,תחביבים, חווית וכד' בין גברים לנשים(אא"כ המטרה שלהם להכיר ולהתחתן).

ודרך אגב אני בטוח שהוא ממש צדיק וטוב וממש אוהב את אשתו ובכלל לא חושב על הנ"ל.

אבל כמו שכתבתי זה לא דבר טוב ונכון.

הדרך הכי טובה לדעת אם זה תקיןמישהי נשואהאחרונה

לשאול אותו

אם הפוך הוא היה מסכים שתשבי עם סטודנט

אשכרה עברו 5 שנים מאז? לא יאומן. עברנו מגפה עולמיתדי שרוט

ומלחמת קיום מאז. יש צורך בעוד אחד כזה? פעם הייתי מצחיק.

יאללה בואו נצחק קצת על עצמנו. מקווה שאצליח להעלות חיוך - נשואים טריים

עוד אחד דחוף ממשלאחדשה
אמאל'ה הזמן טסססספשוט אני..אחרונה

וכן, פעם היית מאוד מצחיק 😝

אבל גם היום ❤️

איני יודעת מה לעשות?אורית יעל

ממד אחד חושבת על גירושין מצד שני על הילד שיוולד.

בעלי עוזר לחבר שלו " בן 60" עבר ניכור הורי חי במקלט אדם רווק.

הולך איתו לקניות,מתקשר אליו , מבשל לו (מה שבבית הוא לא עושה) ואומר לי שהוא לוקח ממנו כסף על הבישול כי זה חשמל ומים.

הבנאדם נדבק לבעלי כל הזמן מתקשר , תבוא איתי לאירוע.

הגעתי מהעבודה אחרי שעתיים וחצי של פקקים וקניות בעלי ביקש שאבשל

בישלתי , גם בשביל אותו אדם.

בעלי חוזר ב3-4 לפנות בוקר כל הזמן מסתובב איתו.

עובד רק בעבודה אחת שהכסף לא מספיק , מתבטל.

התייעצתי עם רב מקובל שאמר לי שאותו אדם לא יעזוב את בעלך הוא נדבק אליו ורק יהיה יותר גרוע.

אפילו יש לי אוכל של אותו אחד כדי שנבשל לו.

חוץ מזה שבעלי רב איתי שהלכתי לבת מצוה של אחיינית שלי

ואחותי והוא לא מדברים יש קצר במשפחה.לחמותי היא לא אמרה שלום וחברותי אומרות שהיא דיברה עלי בחתונה שלי ואמרה " אחותי סתומה שהתחתנה".

היה לי ויכוח עם חמותי ובעלי ופתחתי בפניה את עניי הגירושים

אמרתי לה קחי את הבן שלך תחנכי אותו וקחי אותו.

היא ענתה לי שאין לה שליטה עליו ושאני צודקת שאנשים מתגרשים בגלל זה.

ואמרה לו תעזוב את אותו חבר.

אחיות שלו רבו איתו שגר יעזוב וזה לא עוזר.

אין לי את מי לספר ולשתף רק חברה אחת שיודעת

אבל אני מרגישה שנמאס לי מהניצול הזה

אפילו ההורים של בעלי אין להם מה להגיד ומה לעשות- רבו איתו ומה לא...

כן אומרת שבעלי לא מדבר גם עם אחיות האחרות שלי.

מרגישה שנמאס לי מהנישואים האלה

ולגבי שם של  גרושה עדיף

אבל לחיות בנחת ובשלווה .

נ.ב - יש סיפור במשפחתי שאני גילתי בשבעה של אימי ע"ה - שהיא היתה מבשלת פעם בשבוע אוכל ושולחת בקופסאות לאדם ערירי ניצול שואה וכך כל שבוע.

אבא שלי ידע מזה והאחים שלי היו מביאים לו 

הם סיפרו שהם היו ילדים קטנים והיו שותפים לזה

יש פה כמה דבריםכל היופי

א. העזרה של בעלך לאדם בודד

ב. חוסר בגבולות בעזרה

ג. חוסר בתקשורת בינך ובין בעלך ותחושה שהוא לא רואה אותך ואת הצרכים שלך, או אולי לא נפל לו האסימון שהוא בזוגיות וצריך לשנות פאזה

ד. מעורבות גבוהה של המשפחה שלך ושלו

אתחיל מההתחלה.

בעלך עוזר לאדם בודד, זה מאוד יפה. הוא עושה איתו חסד.

גם אמא שלך עשתה חסד דומה וזה מקסים. חיובי, ומעיד על נפש טובה.

הבעיה מתחילה במינונים... כאשר זה נמשך המון שעות, חוזר הביתה בשעות לא שעות, מצפה גם ממך להיות שותפה למרות שזה לא מתאים לך, זה כבר הופך להיות עוול ולא חסד.

כי זה חסד על חשבונך וגם חוסר הגבולות הזה מטריד, גם אצל בעלך כלפי עצמו זה ברמה חריגה ומשהו בקשר הזה מאוד מוזר.

ברור לי שאת מנסה להסביר לו את זה והוא לא מבין.

השאלה היא מה יש לכם בזוגיות מעבר לדינמיקה הזו, האם יש לכם מכנה משותף? שיחות? מחוות הדדיות?

למשל, האם את חושבת מה יפנק אותו ומה חשוב לו?

האם את מרגישה שאכפת לו ממך?

האם אתם יוצאים מדי פעם, מפטפטים, מתחבקים וכל מה שמעבר?

ומה היה לפני החתונה, היה לו את הקשר עם האיש הזה?

האם דיברת איתו על זה פעם בנחת או רק בעצבים או רק דרך קרובי משפחה?

תקשורת זוגית אמיתית לא אמורה לעבור דרך חמותך או האחיות שלך או שלו, אם הוא מדבר עם אמא שלו על להתגרש ממך וגם את פונה אליה ככתובת "קחי אותו תחנכי אותו" שניכם צריכים לעשות איזה סוויצ' בראש.

להפנים שהקשר הזה הוא אך ורק שלכם ולא קשור לסביבה, אתם שני אנשים בוגרים שנחליטו להתחתן וזה שלכם.

שימי גבול מאוד ברור מה את מוכנה ולא מוכנה לעשות בשותפות שלך במצווה הגדולה שבעלך עושה.

למשל - שיעזור לו רק בשעות שהוא לא בעבודה ואת כן בעבודה (אם יש כאלה). או רק יום בשבוע. או רק לבשל לו אבל לא להסתובב איתו. וכו'.

מה שמתאים לך, מתוך ראיית הטוב.

יכול להיות שכמה מפגשים בודדים עם יועצ/ת זוגי/ת יעשו לכם טוב ויאפשרו לכם לדבר על זה בנחת כי נשמע שמשהו בתקשורת ביניכם לא 100%, לפחות ממה שאת כותבת.

מהניסיון שלי זה ממש יכול לעזור להציל את הנישואים.

בהצלחה יקרה!

וואו, כואבהסטורי
יותר מהכל, כואב שאינכם מצליחים לתקשר. בבסיס נשמע שבעלך אדם טוב עם רצון טוב, אבל בלי פרופורציות נכונות.

מציע לנסות ללכת ביחד לטיפול זוגי ופשוט להעזר במטפל/ת לתקשר. תשמעי איך בעלך רואה את הדברים ואת חלוקת המשימות, הוא ישמע אותך ותראו ביחד איך מסדרים את החיים עם פרופורציות.

ממש בשולי הדבריםפשוט אני..

לוקח כסף על הבישול כי... חשמל ומים?

אלה שני הרכיבים הכי זולים בבישול.

החלקים העיקריים זה זמן עבודה וחומרי גלם. 

ממש לא הדבר היחיד שמוזר בשרשור...לאחדשה
לא נשמע שזה רק חסדנעמי28

או שהוא מצא חבר שהוא נהנה איתו והוא יכול להתנהג כמו רווק

או ללכת למחוזות רחוקים יותר כמו קשר של ניצול.

הקשר עם המשפחה שלך לא רלוונטי למקרה הספציפי אבל רלוונטי לתקשורת ביניכם, גם איתך אין תקשורת?

לחזור כל הזמן ב3-4 זה לא תקין.

נשמע מוזר קיצונילביטה
נשמעתהילה 3>

שיש כל מיני מורכבויות,

מה שלי בלט זה שאת מדברת עם הרבה אנשים אבל ביניכם שיח כן וקרוב שראוי לבני זוג.

ממליצה לך מאד לא להסתפק בעצה של המקובל, כבודו במקומו מונח. (גם כי יש כל מיני שרלטנים,

וגם כי לא מבינה איך המידע הזה מקדם את המצב)

אלא ללכת לקבל עזרה אמיתית: ללכת יחד שניכם לטיפול זוגי, או לחילופין אם זה לא מצליח ללכת בעצמך לטיפול ולקבל מענה מה לעשות ואיך.

קורה שיש מצבים מורכבים או קשרים בתקשורת.

יש דברים בסיפור שתיארת שיכולים להתפרש בכל מיני אופנים.

בשורה התחתונה לא ניתן להבין דרך הודעה את המצב לאשורו, וודאי שכדאי לנסות לתקן מה שאפשר

(בזוגיות או אצל כל אחד מכם בפני עצמו, זה אף פעם לא רק "הצד השני").

מאחלת לכם שתמצאו שליחים טובים.

לבעלך יש לב רגיש זה טוב בשבילךאדם פרו+

ברור שהוא אמור להפנות אותו אלייך

ובפרט כשאת בהריון

תעצרי אותו לשיחה

ותגיד לו שאת רוצה שהוא יהיה איתך.

בצורה ברורה.

אולי אפילו כדאי לדבר עם רב סביר

לא מקובל וכאלה

רב הלכתי, רב שכונה או מי שיכול להשפיע

ולא לדפדף את המקרה

כי ברור שהסדר עדיפויות הנכון

הוא להיות עם האשה שלו, ובפרט כשהיא בהריון.

זו טעות שיכולה לקרות להרבה, ובפרט כשמגיע אדם

מבוגר, אולי אפילו חולה, ומצווה ענקית לעזור לו.

הכל טוב ואושר לעזור לבן אדם,

ולהאכיל אותו זה מצוה רצינית וטוב שעשית

לפעמים האנשים האלה סבירים

יודעים לא להפריע.

ולפעמים הם חסרי גבולות וטקט או לא מודעים לנזק שהם גורמים, כי נותנים להם את התחושה שבכיף והכל סבבה.

ואולי זה מה שהולך מרגיש שזה דיי בכיף מבחינתי

תפקידך להבהיר לבעלך, שאת מעוניינת ביחס שלו עכשיו, ושיתעדף אותך ביחס ובזמן.

אפשר לעזור לו, אבל מהצד כזה בלי לתת לו

נתח מהזמן, שישים לב.

רפרוף קצר על כל ההודעות שלך כאן...השתדלות !

בכולן את כותבת שאת לא יודעת מה לעשות, את רוצה להתגרש. עוד לפני שהתחתנת איתו! ורגע אחרי החתונה! ושנה אחרי, ושנה וחצי אחרי!

למה את עדיין איתו בכלל? אני שואלת באמת, זה לא שאלה רטורית. לא מכירה אותך.

את יודעת מה את רוצה בחיים? זה נכון הילד וכו'... אבל עדיף ילד שגדל עם הורים שטוב להם בנפרד מאשר ילד שנמצא בבית אחד מפורק ורואה ריבים ותסכולים כל הזמן, ואמא שלא פנויה אליו רגשית כי היא מתעסקת בזה שלא טוב לה בזוגיות.

תעצרי שנייה את הכול. תחשבי על עצמך- טוב לך עכשיו? יהיה לך טוב בשנה הבאה ובעוד כמה שנים? מה יעשה לך טוב? מה את יכולה לעשות שיעשה לך טוב? לא לצפות שאחרים יעשו דברים שאולי ישפיעו עלייך. תשני דברים בעצמך.

אשכרה לכל שרשור פה צריך "בפרקים הקודמים"נעמי28
כל החיים שלנו זהמתלבט34
מה היה בפרקים הקודמים... 
רק רוצה להאירעוד מעט פסחאחרונה

שיכול להיות שהבעיה היא לאו דווקא באדם הספציפי, אלא שזה דפוס מסוים של הפותחת, חוסר יכולת להתחייב ולהשלים עם הבחירה שלה.

כך שייתכן שהפתרון הוא מציאת בן זוג אחר, אבל ייתכן גם שהפתרון הוא בשינוי פנימי אצלה (לא קראתי את הפרקים הקודמים, רק מה שכתבת כאן).

נר איש וביתו ✨🏡נגמרו לי השמות

נר איש וביתו

דווקא בחג הזה, חג החנוכה, כשאנחנו מוצאים עצמינו מארחים או מתארחים,

מוקפים בסביבת המון אנשים, משפחה, חברים

דווקא אז חשוב שנזכור את הבסיס שלנו.

שנר איש וביתו.

"ואישתו היא ביתו"

איש ואישתו.

בבית.

פנימה.

כשטוב לנו יחד - מי יכול עלינו

רק מהתנועה *הזו*, מבפנים - החוצה - רק כך נוכל להתעלות.

נתרכז בביתנו פנימה.

נמצא את הכמה רגעים בין לבין, ניצור אותם, ניזום אותם, 

נעלה אותם לראש סדרי העדיפויות, מעל הכל.

גם במחיר "ביטול" מפגש משפחתי כזה או אחר,

גם במחיר אחר.

כמה שנצטרך.

עד שנרגיש שאנו מלאים.

וממילא בהתמלאות ובטוב שלנו - נוכל להיות עוד יותר בטוב ועוד יותר להשפיע גם החוצה.

נר ה' נשמת אדם

ה', הקב"ה -

אתה שאמרת שתמחה את שמך מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאשתו

שימכר ספר תורה ובלבד שיהיה שלום בית בין איש לאישתו

ששמך שלום וכמה חשוב השלום. ובראש ובראשונה בין איש לאשתו.

נשמת אדם -

נשמה שנתת בי טהורה היא.

ונשמה שנתת באשתי טהורה היא.

ונשמה שנתת בבעלי טהורה היא.

טהורים הם.

כוונותיה של אישתי טהורות הן, נשמתה טהורה היא, גם אם בטעות פגעה בי.

כוונותיו של בעלי טהורות הן, נשמתו טהורה היא, גם אם בטעות פגע בי.

וכל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן

כוונותיהם טהורות.

וגם אם מעשיהם לעיתים לא מיטיבים - נלמדם איך.

נלמד גם אנחנו יחד.

נלבן. נברר. נתקרב.

נגדל מזה. נתעצם.

נזכור שמי שאמר "ו*כל* זה אינו שווה לי" - היה המן הרשע,

בעוד מרדכי היהודי מלמדנו כי הוא "רצוי *לרוב* אחיו".

והרוב טוב.

ולא צריך לחפש את ה"כל".

נדבק ברוב. ברוב הטוב.

נגדיל אותו.

נמשיך ללמוד אחד את השנייה.

נמשיך ללמוד את עצמינו.

"מוסיף והולך"

נמשיך להוסיף לטוב הזה, כל פעם עוד ועוד

עוד תובנה,

עוד קירבה,

עוד אהבה,

עוד כלים,

עוד תקשורת,

עוד גדילה זוגית ואישית.

8 נרות 

8 - מעל הטבע.

נס.

ימים של ניסים, הלל והודיה.

*מעל* הטבע.

וה' מוחה שמו *מעל* המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו

וגם אנחנו, נתבונן *מעל*.

נתבונן ב*מבט על* על הסיטואציה הזוגית שלנו

מה היה שם?

היינו בריב? ריב נוראי? ריחוק איום? מצאתי את עצמי חווה קושי עצום? תסכול עמוק וחוסר אונים?

ואם אני מסתכל/ת במבט על, מה אני רואה?

מה *בעלי* הרגיש וחשב שם?

מה *אשתי* הרגישה וחוותה שם?

"לא טוב היות האדם לבדו" -

לא טוב לו לאדם כאשר הוא לבוד, דבוק, גב אל גב

"אעשה לו עזר כנגדו" -

כנגד, מול, מציאות של פנים מול פנים.

מציאות שרואים גם את ה"פנים" - אראה את הפנים של בעלי, אראה גם את הבפנים של בעלי, את הנשמה שלו - וזו תהיה מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

מציאות בה אראה את הפנים של אשתי, את הבפנים שלה, את הנשמה שלה - היא מציאות מתוקנת שתוכל לקרב עוד ביננו.

המבט על הזה,

מעל,

יכול ליצור גם אצלנו מעל הטבע.

מעל הטבע האנושי שלנו.

להתגבר.

להתגדל.

להרחיב את כוחות הנפש שלנו.

לעלות מעלה מעלה.

להביט גם מעלה. לקב"ה. שהכל מאיתו. והוא משרה שכינתו ביננו.

ללמוד ממנו ולהביט גם אנחנו מעל הסיטואציה, מעל הפגיעות שלנו, 

לנסות לראות *גם* את הצד השני (גם ולא רק, לא לבטל את עצמינו חלילה, לא להתכחש לרגשות שלנו חלילה, אלא להיפך - להכיר בהם. לתת להם מקום. להבין אותם. לעומק.

ובהמשך נוכל גם לתווך ולתקשר זאת *נכון* לבן/בת זוגנו)

לנסות לראות מה עובר ועבר שם במחשבתו, ברגשותיו, בנשמתו?

ולעיתם דווקא *מתוך הקושי*, מתוך הקושי הכי הכי עצום אפילו -

מ-קץ

עת צרה היא ליעקב ו*ממנה* יוושע -

וגם אם הכי חשוך וקשה - עלות השחר עוד תגיע. וקרובה מאין כמותה.

ודווקא מתוך החושך הכי גדול - נדליק את האור. 

בלב שלנו.

בלב של החצי השני שלנו.

נראה גם את האור שבו/בה.

את כל הטוב שבו/בה.

נבין מתוך עוצמות הכאב במבט על מה היה כאן בעצם,

מה הוביל לכך,

מה אני הכי הייתי צריך שם?

מה אשתי הכי הייתה צריכה שם?

לכן נזכור -

כשאנחנו במשבר - זו הזדמנות נדירה ועמוקה בשבילנו לתקן.
לתקן את עצמנו.
לתקן את החיים שלנו.
לתקן מה ששבור לנו בחיים האלה.

כשאנחנו נמצאים במשבר -
יש לנו גם הזדמנות נדירה להיות "משבירים לעצמנו"
כמו יוסף הצדיק, שהיה המשביר במצרים,
בזכותו לכל העם היה מזון ויכולת קיום ל7 שנים שלמות.

גם אנחנו -
אם נשכיל להבין מה המשבר הזה שאנו חווים אומר לנו?
מה הוא אומר עלינו?
מה הוא אומר על המקום שאנו נמצאים בחיים?
מה בו כואב לנו הכי הרבה?
מה הוא גורם לנו לחשוב, להרגיש ולרצות הכי הרבה?
אם נענה לעצמנו על כל אלה -
נוכל לזכות ולהיות המשבירים של עצמנו.
לגרום לנו להיות ניזונים יותר,
להיות חיים יותר,
להיות שלמים יותר
להיות מרוצים יותר.

כשאנחנו נמצאים במשבר - 
ניתן לנו "שובר" במתנה.
כן,
לפעמים
המשבר הוא מתנה.
כי בלעדיו לא היינו עוצרים רגע להסתכל בחיים שלנו.
לראות איפה כואב, איפה קשה,
איפה רע,
מה צריך לתקן,
מה לא הולך אפילו שניסינו בכוח זמן רב,
מה דרוש תיקון לשבר הזה.

קיבלנו שובר חינם להזדמנות חד פעמית להפוך את החיים שלנו למשהו טוב יותר.

כשיש משבר,
אפשר לקחת את המשבר הזה,
להתעלם, לכאוב ולבכות ולא באמת לשנות משהו בחיים שלנו.

אבל אפשר גם אחרת.

אפשר גם לתקן את השבור.
אפשר גם לזכות בשובר מתנה להתבוננות מעמיקה על החיים שלנו.
אפשר גם ללמוד ממנו ובזכותו להיות המשבירים הראשיים של עצמנו.
"המשביר לצרכן"
וה"צרכן" הזה הוא אני. לי אני צריך להיות המשביר.

נר החיים

הנר שמסמל את החיים, "נר ה' נשמת אדם",

והטומאה - מסמלת היא את היעדר החיים.

"טמא" משורש א.ט.ם - אטום - היעדר חיים.

ביצית שיכלה להיות מופרית אך לא הופרתה - תגיע הוסת ותהיה כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

תינוק שיצא לאוויר העולם וכבר איננו בתוך גופה של אימו - יש כאן מציאות של היעדר חיים בתוך הגוף = טומאה.

אדם שהתקרב למת, נגע במת - יש כאן מציאות של היעדר חיים = טומאה.

הטומאה היא היעדר החיים.

וכאשר אני עם אשתי/בעלי אני רואה חיים.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת"

איתה, ורק איתה אני אראה חיים.

איתו, ורק איתו אני אראה חיים.

ואם חלילה אפזול הצידה ולא אהיה בבלעדיות ונאמנות לאשתי/לבעלי - כאן יש טומאה. כאן יש היעדר חיים. כאן אראה מר. 

כאן היוונים רוצים להשכיחם מחוקי תורתך, לטמא את הקדוש לנו, להכניס עבודה זרה בליבנו.

נתחזק בחיים.

בשלמות.

בשלום.

בבלעדיות.

"ראה חיים עם האישה אשר אהבת" - נשואים טריים

רק איתה, עם אשתך, אתה יכול לראות *חיים*

רק לה, לאשתך, תשמור את האהבה שלך.

רק עבורה, עבור אשתך תהיה הגיבור שלה.

תהיה גבר. וגיבור. שלה. ועבורה.

לא לחפש להיות גיבור של אישה רנדומלית, אלא של אשתך.

לא לחפש לעזור ולסייע על חשבון הבית פנימה.

להשקיע את כל הטוב הענק הזה שבך – באשתך.

להסתכל *לה* בעיניים

לשמח *אותה*

להצחיק אותה

לפלרטט איתה

לכתוב לה מכתבים או הודעות משמחות במהלך היום

לשלוח לה אימוג'ים אוהבים

לראות מה קשה *לה*, מה אתה יכול לעשות עבורה? במה אתה יכול לעזור לה?

לראות עוד את כל הטוב הגדול הזה *בה*, במי שכרתת איתה ברית עולם.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אשתך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לאשתך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

-----------

"שמעי בת וראי והטי אוזנך" ושכחי כל עבודה זרה שבלב וכל גבר זר שאינו בעלך

והטי אוזנך וליבך לאישך שלך.

תהיי האישה שלו, ורק שלו.

שמרי את יופייך, את צחוקך, את ליבך רק לו.

ראי חיים ואהבה יחד איתו

כל כבודך בת מלך – רכזי פנימה, פנימה אל תוך ביתך, פנימה אל אישך.

השקיעי את כל הטוב הזה שנקרא את – בו.

להביט בו בעיניים

לשמח אותו

לצחוק איתו

להעריך ולתמוך בו

לאהוב אותו.

אין לך דבר יותר יפה ושלם ואהוב ומדהים מהאהבה הזו בינך לבין אישך.

אין שום דבר שיכול להתחרות בזה.

זה *באמת* הדבר הכי יפה ומדהים שקיים בעולם.

כמה יופי וטוב אתם יכולים לחוות!

אילו עוצמות של קירבה ואהבה ואושר יש בכוחכם לחוות! מרגש ומפעים עד כמה!

כמה היופי והטוב הזה יעשו לך טוב, לבעלך טוב, לילדים שלכם טוב, לקב"ה נחת גדולה, לעולם כולו טוב עצום.

אם מישהו רוצה גרסה מקוצרת פשוט אני..

הטקסט מדגיש את רעיון “נר איש וביתו”: חנוכה הוא זמן לחזור לבסיס הזוגי – איש ואשתו, פנימה אל הבית והקשר. מתוך חיזוק השלום, הקרבה והתקשורת בבית, ניתן להשפיע גם החוצה. הוא קורא לראות את בן/בת הזוג במבט על, מתוך הכרה בטוהר הנשמה והכוונות, גם כשיש פגיעה או משבר, ולזכור שדווקא הקושי הוא הזדמנות לצמיחה, תיקון והעמקת האהבה.

עוד מודגשת החשיבות של בלעדיות, נאמנות והשקעה רגשית בקשר הזוגי: לראות חיים רק עם בן/בת הזוג, להשקיע בהם את כל הטוב, החיבה, העזרה והשמחה, ולא לפזר את הכוחות החוצה. אהבה זוגית מתוקנת מביאה טוב לשני בני הזוג, לילדים, ולעולם כולו – והיא האור האמיתי שנדליק, במיוחד בימי חנוכה.

(GPT)

יש את הגרסה של די שרוטדי שרוט
נר איש וביתו - תדליקו אחד את השני.
תודהנפשי תערוגאחרונה
לצערי אני לא מצליח לקרוא את הגרסה הארוכה
תודה על הגירסה המקוצרתהעני ממעש
(התודה לפשוט אני ולצ'אט גיפיטו😅)נגמרו לי השמות
נשואים טרייםנשואה127

היי

מתייעצת פה עם אנשים שמן הסתם היו במקום הזה...

תחילת הנישואין, ב"ה מאושרים עד הגג יחד. הבעיה היא שאנחנו ממש ממש מתקשים עם ימי הנידה והריחוק. חשוב לנו מאוד להקפיד ועדיין נופלים במגע ומרגישים אחרי זה רגשות אשם. מה עושים עם זה? 

בעיה ידועה וגם הפתרון...זיויק

ככל שהעיקרון הדתי חזק בבית אז זה פחות אופציה, ונשארים עם ה"פיתו בסלו", כלומר יודעים שיגיע ליל הטבילה וזה נשמר עד אז.

לכן השאלה היא כמה ההלכה נוכחת אצלכם בשאיפה הזוגית.

ברור שכל זה לא מזילזול בדחפים וברצונות הטבעיים שזה דבר משמח בפני עצמו וטוב מאד שקיים אצלכם.

קודם כל מזל טוב גדול לחתונההסטורי
שנית - להחליט באמת שכל ההרחקות המופיעות בהלכה, הן קו אדום חד משמעי. לא מעבירים חפצים, שמים בינכם סימן כשאתם יושבים לאכול לבד וכו'. כשמקפידים על זה, המגע כבר אינו אופציה.

שלישית - ללמוד ביחד, לחזור ביחד על ההלכות הללו, שהן חדשות לכם ואולי לא מספיק במודעות ובכלל - ללמוד משהו ביחד מחזק את היחס המשותף שלכם לתורה.

בהצלחה רבה וברכה גדולה בביתכם

בעיה מוכרת ומבורכתשלג דאשתקד

אתם רוצים קשר טוב ומגע וחיבה, וזה מדהים.

מה שצריך לשים לב, זה לשני דברים שפחות קל לראות מהמקום שלכם:

1. ככל שיש יותר מגע אסור ונקיפות מצפון, אתם תחוו את המגע כמשהו שמוביל לתחושות אשם, או שצד א מעיר לצד ב ומנסה למנוע אותו מהחטא. התוצאה היא כמובן בעייתית (ואפילו הרסנית, בטווח הארוך).

2. ככל שיש יותר שמירה, ככה ימי הטהרה הרבה יותר מרגשים ועוצמתיים. שוב, זה מתחיל בקטן אבל ככל שחולף הזמן זה מקבע את ליל הטבילה ובכלל את תקופת הטהרה כזמן של קשר מאוד מרגש ועוצמתי.

עצה פשוטה שלי: זמן הנדה הוא הזמן העי חשוב באמת לבניית הזוגיות, ואם מנהלים אותו נכון, מרוויחים בגדול. תקופת הטהרה, בעיקר כזוג צעיר, גולשת כמעט במישרין למגע וחיבור פיזי וזה מדהים. אבל אם מנהלים נכון את זמן הנדה, בונים את הרובד של קשר בשיחה משותפת, דיבור וסיפור על עצמי. זה מאוד מאוד חשוב, כי תוך כמה שנים שני התחומים האלה יהיו פחות לחוצים לכם, וככל ששניהם ייבנו טוב (מגע נעים מתוך קרבה ולא מתוך תחושות אשם, לצד שיחה נעימה ומקרבת) - צלחתם את החלק הכי בסיסי בזוגיות, ואתם במועדון הטוב של אלו שבונים את עצמם.

כדי ליישם את זה, תפנימו ביחד כמה חשוב גם זמן בלי מגע פיזי ואיך כדאי לנהל אותו בחכמה. תחשבו להעמיס על ימי הנדה שלכם מפגשים של שיח וקרבה שמצד שני לא מאפשרים ככ מגע. יותר יציאות בערב להליכה משותפת, לרכז אז נסיעות להורים ולאירועים וכדו'.

אני חושב שאתם נמצאים בשלב מרגש ויש לכם את הכלים לפתח זוגיות מהממת. מכיר הרבה אנשים שהיו שמחים לחזור לתקופה הזו ולעשות את זה שוב, בצורה נבונה ובונה.

מלא הצלחה יקרים!

ומזל טוב 🍷

תגידו כל בוקר תודה על המקום שלכםמשה

פתרונות טכניים כבר כתבו לפניי טוב ממני.

המון מזל טוב וברכה בע"ה!לאחדשה

קודם כל הכל תקין אצלכם ואתם לגמרי נורמליים ומצויינים ברוך השם.
זו מתנה וברכה גדולה, המשיכה הבלתי ניתנת למעצור הזו...
מבחינת עזרה טכנית- צעדי תינוק.
כל פעם להחליט על משהו קטן, לא ישר הכל או כלום כי זה קשה.
כל פעם שאתם מצליחים לשמור על הריחוק- לשמוח בזה.

אולי לעזור לעצמכם, לא להיות יחד המון זמן במצב של קרבה,
לצאת יחד למקומות ציבוריים אולי אפילו ליד אנשים אם ממש ממש קשה,
וכמובן להתפלל על זה להשם...
לשים לעצכם גבולוצ קטנים יותר- מה אתם בטוח לא עושים. צעדים קטנים. זה לא המקום לפרט אם באלך בפרטי בשמחה רבה...

מרגש לשמוע את זה,באמת.. מתיקות

רק אומרת שמפעם לפעם זה נהיה יותר קלאמונה :)

הפעמים הראשונות היו לנו סיוט ממש

אבל באמת מפעם לפעם זה נהיה יותר טוב ב"ה

ושנה-שנה וחצי אחרי החתונה זה היה לנו הבדל של שמיים וארץ מהחודשים הראשונים...

שולחת חיבוק, בע"ה שה' ישלח לכם כוחות לניסיון הזה, ואם זה מעודד- בע"ה זה ילך וישתפר...;)

זה עניין של החלטהרקלתשוהנ

ברור שקשה מאד מאד. ברוווור.

אבל זה עניין של החלטה, שרק אתם יכולים לקבל לעצמכם. יחד.

מה שהקל עלינו זה לצאת מהבית יחד כמה שיותר. 

לדעתי צריך לסייגשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 17:49

שאין הכוונה שכל היום תשהו בחברת אנשים, כמו להתארח הרבה אצל ההורים וכדו. זה יהרוס לכם את הכיף של הביחד.

אני הייתי ממליץ לטייל ברחוב או בקניון וכדו, שיש אנשים אז המגע תמיד עדין (או לא קיים - עניין של הנורמות שלכם), או לנסוע למקומות ואירועים אבל יש לכם את הביחד של הדרך לשם ברכב וכדו.

מאוד חשוב להתרגל להנות מלשבת לפטפט ולספר על עצמינו ולשתף ביחד, בלי אנשים נוספים ובלי יותר מדי מגע. זה הרגל מאוד כדאי להמשך הזוגיות (יש גם רובד של להעמיק את השיח המשותף, אבל זה לא נשאל כאן ולא כאן המקום לדבר על זה).

מציע לדייקהסטוריאחרונה

באמת יכול להועיל חלק מהזמן לצאת מהבית, מסכים שזו עצה טובה לחלק מהזמן או אפילו להרבה זמן, למי שבאמת לא מסוגל.

אבל, חשוב מאוד באופן כללי לשלוט בעצמנו וחשוב באופן ספציפי שתהיה זוגיות עמוקה ואוהבת גם בלי המגע. לא אומר בהכרח שהייתי מנדב לזה בלי שהתרה חייבה, אבל אחרי שיש את המצווה והאיסור - כדאי לקחת זאת כהזדמנות להעמקה.

הזדמנות לברר שהקשר שלנו הוא קודם כל קשר של נשמות, מתוך כך קשר של אנשים שיש להם ערכים משותפים ועולם ידע משמעותי ועשיר. מתוך כל הקומות הללו ועל גביהן מגיעה, בזמנים המתאימים, גם הקומה החשובה של המגע- שהיא מאוד מיוחד ונעימה ומביאה את היחד שלנו לקומות מדהימות. אבל היחד קיים הרבה לפני המגע.

כמדומני שאצלינו כזוג צעיר (אי אז...), הרבה מהשיחות הארוכות שביססו את היחד התודעתי שלנו - היו דווקא בשבתות שהיינו לבד בבית ואסורים.

מחזקים ומתחזקים יחד במהות מצוות טהרת המשפחהנגמרו לי השמות

ובמהות שמירת התורה והמצוות כולה.

ובפן הפרקטי, אכן מנסים קודם כל להיות בזה *יחד* מתוך הבנה שזה מה שאנו בוחרים וכי זה מה שחשוב לנו,

ומתוך החיזוק הזה כל אחד לעצמו וגם לשני/ה לעשות בפועל דברים שיעזרו - כגון דיני ההרחקות שבאים בדיוק כדי לשים את הגדרות הללו.

כתבו עוד על הפן הפרקטי ומצטרפת לכל דברי החוכמה שנאמרו כאן,

ורוצה גם להוסיף על הפן הרעיוני וההבנתי של הדברים בהרחבה:

בהחלט הזמנים השונים במעגלי החיים (כדוגמת הזמן שאסורים) מזמנים לנו הזדמנות מופלאה ללמוד ולהעמיק בכך יחד, ולגדול בתור הזוג שאנחנו לעוד ועוד רבדים עמוקים.

זו ממש עבודת חיים. 

בהחלט אפשרות של עבודה על רמת קירבה נפשית-רגשית בעוצמה גבוהה בזמנים אלו יכולה לתרום,

גם התכנסות והתמקדות אישית חשובים בפני עצמם

ולשניהם יש מקום, הכל תלוי באיזון העדין והנכון לכם כיחידים וכזוג.

ויש גם נקודה שחוזרת על עצמה הרבה פעמים בתקופה הזו, שהיא נקודת הרגשת הבדידות בזמנים אלו שאסורים. כתבתי עליה בהרחבה בעבר ומצרפת את הדברים גם כאן:

לפעמים עולה אצל האישה, ואולי גם אצל האיש, מן תחושה של "בדידות" כאשר אסורים.

וזו אכן נקודה מאוד עמוקה שלדעתי יושבת איפשהו שם-בנבכי הנפש של הרבה מאוד נשים (וגם גברים) בזמן שאסורים.

וזה ממש לא סתם.

הרי יש שפה שלמה של אהבה (בין היתר, יש 8 שפות של אהבה) שהיא שפת המגע -

שבעצם מי ש"מדבר" בה - אומר ע"י כל סוג של מגע - חיבוק, נשיקה, ליטוף, יחסי אישות וכו' - אומר ע"י כך "אני אוהב/ת אותך"

וגם מרגיש אהוב/ה ע"י מגע שנותנים לו/לה.

עכשיו,

בתקופה שאסורים,

ועוד אחרי החיבור הגדול שהיה שמותרים,

ועוד אחרי הרבה זמן שהייתם מותרים -

פתאום נלקחה מכם השפה הזו!

משניכם!

אז גם בעלך - זה קשה לו

כי הוא אוהב אותך

ורוצה להגיד את זה

להגיד את זה גם במגע

והוא לא יכול!!!

ואת, אוהבת אותו כל כך

ורוצה להיות קרובה אליו

אבל לא יכולה לומר לו זאת בשפת המגע!

ואז מה קורה?

למי שממש קשה, כי הוא ממש "ספץ'"- ממש מדבר חזק ורהוט בשפה הזו של האהבה - הוא לגמרי מרגיש כמו נכה חלילה שלקחו לו את הקביים והוא לא יכול ללכת... כאילו איבר ממשי מתוכו חסר...

ואז מתוך קושי הוא ממש מרגיש חסר אונים!

ומהחוסר אונים הזה באמת לפעמים נוצר ריחוק גם ברגש/בנפש -

*כי* כל כך אוהבים

*כי* כל כך קשה בלי המגע

ולעיתים אפילו מעדיפים "להתרחק" לגמרי כדי שלא יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי

וגם כדי לא ליפול.

השורש החיובי של זה כמובן מראה עד כמה אהבה ענקית וקירבה ענקית *כן* יש ביניכם!

שעד כדי כך אתם מפחדים לא ליפול מרוב שהתשוקה והאהבה ביניכם חזקה!

שעד כדי כך אתם מרגישים חסרי אונים בלי יכולת המגע הזו

שעד כדי כך לפעמים הנפש ומנגנוני ההגנה מעדיפים להתרחק כי פשוט לא יכולים ככה בלי המגע!

אם מבינים את השורש של זה,

את המקום ממנו הכל קורה -

זה מאוד יכול להרגיע את הנפש.

כי דווקא כאשר אסורים יכול לעלות רצון יותר חזק לקירבה נפשית ומילולית

אך לעיתים מרגישים, כמו שפירטתי קודם, בדיוק להיפך

ואז התסכול גדול שבעתיים

גם אין שפת המגע

וגם אין את שפת המילים

אז כאילו מה? אז מה כן יש?

מה? כל מה שאנחנו זה רק מגע?

מה, למה אנחנו כ"כ רחוקים?

מה, הוא כבר לא אוהב אותי?

מה, הוא רק רוצה אותי כשמותר לגעת? ואני אותו?

מה יש לנו?!

אז על כל השאלות האלה לענות - ממש ממש לא!

יש ביניכם קשר שלם!

אהבה שלמה ואמיתית

אתם פשוט אנושיים!

פשוט לקחו לכם שפה! קביים, איבר, פה, יכולת התבטאות!

והריחוק הוא לא אמיתי אלא רק כמו מסכה לתסכול וחוסר האונים שהנפש מרגישה *כי* היא רוצה להיות כל כך קרובה!

עכשיו זה חשוב חשוב חשוב

אני כותבת את זה לך, לעצמי, לכולן

וכ"כ למה?

כי דווקא בימים האלו,

הימים שאיש ואישתו אסורים,

הם ימים שחלילה "מועדים לפורענות".

הכוונה שחלילה חלילה בגלל אותה הרגשה בנפש

אותו איש

או אותה אישה

יכולים "להאמין" ו"ללכת שבי" אחרי הרגש המתעתע והשקרי הזה של ה"ריחוק" לכאורה

ולחשוב שהאישה שלהם/האיש שלהן רחוק מהם

ואז זה כר פורה לחלילה ריחוק אמיתי

ע"י קשרים אסורים ל"ע

או מריבות

ויכוחים

צעקות

חוסר הבנה

רצון למלא את ה"חלל" הזה בהתכתבויות או דיבור עם גבר אחר חלילה,

או לצחוק ממישהו אחר חלילה,

או כל דבר שמכניס גורם זר בקשר המקודש בינינו

וכל דבר שהוא לא מקרב בינינו אלא מרחיק

כיוון שאין ואקום בעולם.

איפה שלא נכניס את הטוב - ישר יש בור פעור לרע.

וישר צריך למלא אותו!

כמו שכתוב בתורה "הבור ריק"

ומפרש רש"י מים אין בו

אבל נחשים ועקרבים יש בו!

ז"א, אם אין את הקירבה

אז חלילה הפוטנציאל לרע ולריחוק עוד יותר גדול!

וצריך להיזהר שבעתיים!

צריך ל"סור מרע" שבעתיים!

ואז "לעשות טוב" שבעתיים

לא לדבר עם מישהו שאסור (תמיד כמובן!)

לא לריב מריבות מכוערות

להמשיך להבין אחד את השני

כן להסתכל בעיניים (אם מתאים לכם, אני חושבת שזה חשוב)

כן לצאת יחד דווקא כשאסורים לבילוי רק בלי מגע

כן ליצור זמן ומרחב לזוגיות - זמן, פניות ומקום לזוגיות,

כן לדבר על הדברים

כן לומר במילים "אני אוהבת אותך"

או בפתקים

או מחוות

או חיוך

כן להתמלא במה שכן יש

במה שכן היה

להיזכר בזה

לזכור את זה

להפנים את זה

להסניף את זה עמוק לתוכנו

ובשאר הזמן?

בשאר הזמן להבין את המקום בנפש של זה.

ולשחרר.

להרפות.

ככה זה.

אי אפשר תמיד מושלם.

אז להכניס גם דברים טובים *אחרים* אבל שיהיו *טובים*

זמן למרחב *האישי* של כל אחת ואחד מאיתנו

זמן יותר לפיתוח תחביבים

זמן יותר ליציאות עם אחות/חברה/אמא/אחר

זמן יותר לפתח דברים בעצמך ובעולם האישי שלי ולהשקיע בזה יותר

זמן יותר לבקר הורים ומשפחה

זמן יותר לישון

זמן יותר לראות סדרות אולי, או כל דברים שאוהבים וזה דורש רק אחד ולא זוג

וכמובן גם אישך אותו דבר - יקדיש את הזמן להתמלא ב*אני* שלו

זמן יותר לעצמו

לעבודה/לימוד תורה

לחברים

ליציאות עם משפחה וחברים

לפיתוח עצמו ותחביבים שלו ויצירתיות שלו

ואז

כאשר המקום של זה בנפש קצת נרגע

אפשר לאט לאט לראות גם את הברכה בזה -

שזה באמת באמת מאםפשר גם זמן לגדול בתור יחידם ולא רק בתור זוג,

ואז אותם שני היחידים האלה יגיעו לטבילה ולמפגש המחודש עוד יותר מלאים

עוד יותר שמחים

עוד יותר *הם*

ומתוך המקום האישי השלם הזה - גם הזוגיות תהיה שלמה יותר

כי כאשר כל אחד מרגיש *עם עצמו* ועם *עצמה* טוב ושלם - הזוגיות היא הראשונה להרוויח מכך! (וגם להיפך כמובן!)

ואז יש גם את הגעגוע

והציפייה

והכמיהה

והתשוקה

ואת החיבור המחודש שהוא ממש יכול להיות עם פרפרים בבטן ממש כמו ואפילו עוד יותר מיום החופה!

ולהכניס עוד עומק וגיוון וטוב שלם בתוך המרחב הזוגי שלכם בתחום האישות ובכל התחומים.

אני קוראת לזה (לתקופה שאסורים) "שעת האפס"

שכאילו אנחנו, הנפש שלנו, כמו שעון,

שצריך מדי פעם להתאפס

לאפס אותו.

כי אם לא הוא משתגע ולא מראה את השעה הנכונה

אבל כאשר מאפסים אותו

ונותנים לו את היחס הראוי לו - הוא ימשיך להתאפס על עצמו ולהרואת את השעה הנכונה

ממש "אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ" -

שיש כמו שטח אפור כזה שהוא הזמן שאסורים בו, תקופת הריחוק בנידה,

שמה שיכול לתרום ולעזור לאפס אותו זה מה שכתבתי קודם - להכניס טוב ולא רע,

למשל סרט, שיר שכותבים או שרים עליכם עם תמונות שלכם מכל הזמנים, ממש להקדיש באופן *אקטיבי* זמן ב"להעיר ולעורר" את האהבה עד שתחפץ בזמן הזה שזה דורש יותר אנרגיה,

אז כן, לעשות קליפ מכל הסרטונים והתמונות שלכם,

לדבר על הילדים החמודים

להקדיש יותר זמן לילדים החמודים

לשמוע שירים שמקרבים ומחזקים

לרקוד

לראות סרט שיכול לקרב (לאו דווקא ביחד, הכוונה לקרבב את הלב שלכן בנפרד לשני ולתחושת הקירבה)

בילוי יזום יחד

שיחה טובה

מבט בעיניים א ר ו ך

ממש להעיר את הקירבה הזו

כמו שעון מעורר

ואז,

במקום ללכת ולהיות בשטח האפור - שיכול לזמן את כל הרע והריחוק והדברים הרעים חלילה שפירטתי למעלה -

ללכת לשטח הלבן, או הורוד - ששם הכל טוב, ומקרב, ונכון, ואמיתי ולא מזויף, גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

למשל להוסיף עוד פגישה עם אחות

עם חברה

לצאת לאוויר עם מוזיקה

לישון

להסניף את הילדים

להתפלל על זה ולהתפלל בכלל

להתחזק

לראות סרט טוב

לראות תמונה שלכם יחד

ליצור משהו

לעזור למישהו - בטוב

ממש להתכוונן לזה!

לדבר את זה.

לשהות לבקש מהשם את זה.

במילים פשוטות.

כל יום.

ואם קשה אז יותר חזק לבקש.

ותמיד תמיד לחשוב

מהי מטרת העל שלי? למשל זוגיות טובה לנצח ובית שלם ושמח לנצח -

אז מה מקרב אותי למטרת העל הזו שלי?

ומה מרחיק אותי ממטרת העל הזו שלי?

וכ-ל מה שמקרב אותי למטרה - לעשות!

וכ-ל מה שמרחיק אותי מהמטרה - להתרחק!

ב"הצלחה רבה, מאחלת לכם שתזכו לצמוח ולמצוא המון מתנות דווקא בתוך התקופות שאסורים, ומתוכן להעמיק ולשמוח עוד יותר גם בתקופות שמותרים 🙏🌹

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעון
מטפלים באיזה תחום אתה מחפש?לאחדשה
כל תחום, אני רוצה להבין משהו על המקצוע הזהחוזר
אז תשאל את שאלתך ומי שיהיה לו מה לענות יענההסטורי
אנשים לא אוהבים, בצדק, שניק חדש מתחיל לאסוף פרטים על ניקים.

מחילה, עניתי לך אתמול (לא גילית סוד, זה ידוע בפורום) כי הייתי בטוח שמי שבפורום נשואים מחפש מטפל - מחפש לעצמו מטפל זוגי. אבל אם אתה בסה"כ רוצה לברר משהו כללי - אין צורך לאסוף כאן מידע.

טוב, אבל בפומבי בטח לא יענו... אנסהחוזר

מה ההכשרה שלכם?
כמה שנים אתם במקצוע?

מה היקף העבודה?

על זה בוודאי לא יענו ואני גם לא באמת מבין מה אתההסטורי

מנסה להשיג.

המושג 'מטפלים' הוא עולם מאוד רחב והתשובה לשאלותיך תהיה שונה מאוד מאחד לשני. אם אתה רוצה ללכת למישהו לטיפול, הגיוני לשאול אותו את השאלות הללו באופן אישי, אבל לא חושב שדרך הפורום.

מזל שלא שאלתעוד מעט פסחאחרונה

גם מה גובה המשכורת וכמה יש להם ביו''ש.

המטרה שלך לא ברורה, (ואם כבר נראית כחשודה) ולכן אין רצון לעזור לך.

אתה שוקל ללכת לטיפול? אתה שוקל ללמוד טיפול? או שאתה סתם רוצה להסביר שהכל חארטה?

תסביר מה אתה צריך, תקבל תשובות למה שאתה צריך.

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

למה שלא תלמד לבשל בעצמך?shaulreznik

זה מעניין, לא גוזל יותר מדי זמן אם מכינים תבשילי קדרה, אורז עם ירקות, פשטידות וכיו"ב. בנוסף תזכה להמון מחמאות מאשתך וחמותך. 

אולי יעניין אותך