לכולה דעלמה ברור שלערבים יש אינטרס ששלטון הליכוד ישאר לעולם!אעלהבתמר
1. הימין יודע זאת ולכן הוא מעביר מסר הפוך לעדר.
2. גם הימין וגם השמאל הם תאבי שלטון לכן מטרתם היחידה היא להחזיק בשלטון (סידור עבודה) ולא ישום מדיניות.
3. עובדתית השמאל ניסה לשנות מדיניות בהיותו בשלטון.
4. עובדתית הימין לא שינה מדיניות (תירוצים היו לו בשפע)
5. הערבים נהנו מתמיכה מדינית והישגיהם היו גדולים יותר בזמן שלטון הליכוד.
6. לדוגמא פעולות הטרור בזמן הסכמי אוסלו נבעו מהצורך של הערבים להכשיל את שלטון השמאל ולהעלות את הליכוד. הם דבקים במטרתם. הם יודעים שהוא חזק רק בדבורים. הם רואים הצלחה במעשיהם בגדול.
7. כאנשים אדוקים (כל מילה שניה שלהם היא אינשאלה) הם רואים לנגד עיניהם את ליברמן למשל שפעל להעלות את אחוז החסימה וכעת בסכנה שלא יעבור את אחוז החסימה.
לכל מי שישאל ״מה הקשר״ אז תשובתי היא שלדעתי הצנועה איש ירא שמיים לא שואל שאלה כזאת משום שהכל קשור דרך השגחה פרטית. ( אני מתכוון להעלות סוגיה זאת בפורום בית מדרש. אני מקווה שאזכה לשיתוף פעולה)
ההישג הכי טוב של הערבים היה הסכם אוסלוברגוע

ועד כמה שיודע לי השמאל היה אז בשלטון..

לא נכון!!!!אעלהבתמר
עובדה שהם היו בשיא פעילות הטרור באותה תקופה. זוהי האמת לאמיתה והימין יודע את זה. לולא הסכם אוסלו והטרור שהוא הביא הימין לא היה מחזיק בשלטון עד היום וכנראה המטרה המשותפת של הערבים והימין הושגה במלואה.
לא הבנתי מה לא נכון..ברגוע

הסכם אוסלו לא היה בזמן השמאל?

מה הערבים רוצים להשיג לשיטתך בזה שהימין בשלטון? שנוותר על הארץ שלנו וניתן להם אוטונומיה?

זה בדיוק הסכם אוסלו.

הם רוצים להתיש אותך. הזמן פועל לטובתם.אעלהבתמר
עברו הימים שהם יברחו/יוברחו מיפו, לוד, רמלה, מסמיה ועוד.
להתיש אותך הם יכולים רק כאשר יש שלטון ימין אמפוטנט.
ברגע שיהיה שלטון שמאל ציוני הם יצטרכו להתפשר דבר שלא נמצא בלכסיכון שלהם. ולכן הפתרון היחידי שלא יקרה עם ביבי כמובן הוא לצפצף על העולם, להאמין באמת שלנו ולספח את כל ארץ ישראל כולל עזה.
לערבים לתת מעמד אזרחי שווה זכויות ללא זכות בחירה. כמובן שזה יבוא עם הקרבה אישית של כל אחד ואחד והעם הנהנתן היושב בציון יצטרך להבין זאת.
הזמן לא עובד לטובתםברגוע

כל שנה נבנים עוד אלפי בתים ביו"ש.

ואפילו השמאל הקיצוני כבר מסכים שלא מציאותי לפנות את כל יו"ש.

בפעם המאה- אני לא חסיד של נתניהו, ולכן אני לא מצביע לו.

אבל הפתרון הוא לא להצביע לממשלת שמאל שתהיה יותר גרועה (בטח בנושאים של דת ומדינה),

אלא להצביע למפלגה יותר ימנית מהליכוד בשביל שתמשוך את נתניהו ימינה.

כמו שבכנסת האחרונה הצליחו להעביר את חוק ההסדרה, ולהכניס קצת שופטים שמרנים.

ועדין חיים באיו״ש בתוך גדרות.אעלהבתמר
לא אמרתי שאין עוד לאן להתקדםברגוע

חלק כן והרבה לא.הסטורי
וגם אם ליישוב יש גדר, כולם עוצרים טרמפים בחוץ בצידי הכבישים.
(ואל תקפוץ לי אם אירוע כזה או אחר נורא ככל שיהיה, היו גם תאונות דרכים ועדיין נוסעים בכלל הכבישים)
אני יודע הבן שלי שומר את אחת הטרפידות האלהאעלהבתמר
וזה דבר נורמלי בהחלט. נכון?
התעוזה של הערבים להתקיף הולכת וגדלה.
פעם בתקופת הממשל הצבאי הינו מסתובבים בתוך הערים הערביות ללא פחד. ואל תאשים שוב את אוסלו. את אוסלו אפשר לבטל ויש בסיס חוקי לכך.
נו באמת, עד כמה בנאדם יכול להגחיך את עצמו??אמושית

הרי לשיטתך, אם יהיה פה שלטון שמאל אז הערבים עוד יוסיפו פעולות טרור כדי להפיל אותו ולהחזיר את שלטון הימין,

ובפועל נספוג פיגועים ואבידות רבות.

ככה אתה מנסה לשכנע אותנו?

מגוחך מגוחך חושב

זאת עובדה קיימת.אעלהבתמר
עבר עריכה על ידי אעלהבתמר בתאריך ל' באדר תשע"ט 09:19
אף פעולת התאבדות לא התבצעה בזמן שלטון הליכוד.
אני לא ימין ולא שמאל אבל רוב העם רוצה פתרון של הפרדה.
כרגע רוב פעולות הטרור מתמקדות ביהודה ושומרון ולא במקרה. טוב לערבים שהיהודים ירגישו בטוח בכל חבלי הארץ האחרים כדי ששלטון הליכוד ישאר על כנו. ממילא רוב תושבי יהודה ושומרון הם מתישבים אידיאולוגיים ולכן אן סכנה שהם יתמכו חלילה במפלגות שמאל מרכז. ולכן הם בוחרים את החזית הזאת לפעולותיהם ולא מסכנים את שלטון הליכוד.
הערבים יותר מתוחכמים ממה שאתם חושבים.
פעולות ההתאבדות לא בוצעו לא כי אין למחבלים רצוןהסטורי
אלא כי כחות הביטחון פועלים, לטעמי לא מספיק, אבל עדיין הרבה יותר מבשנות אוסלו הארורות.

כמה פעמים בשבוע יש ידיעה בחדשות, שעוברת לכולם בכלל בלי לשים לב "כחות הביטחון עצרו הלילה x מבוקשים בשכם/רמאללה/חברון וכו' בשנות רבין, פרס וברק - הם פשוט לא נכנסו לשם. רק בזכות זה, בעז"ה כמובן, כמות הפיגועים והנפגעים קטנה בהרבה מבשנות שלטון מפלגת העבודה שאתה כ"כ משתוקק להחזיר לשלטון.

כמובן, שיש עוד הרבה מה לשפר, גם מה שעושים היום זה מעט מידי ולא פעם מאוחר מידי - אבל עדיף בהרבה על שלטון שמאל.
אני ועוצם ידי או שיתוף פעולה בטחוני עם אבו מאזן?אעלהבתמר
או שטינקרים כמובן.
מה זה קשור?הסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ל' באדר תשע"ט 16:57
כחות הביטחון משתמשים בכל מיני שיטות. אבו מאזן משתף פעולה - כי בלי צה"ל הוא ימצא את עצמו נזרק מאיזה גג בדיוק כמו נציגיו בעזה לפני שתיים עשרה שנה. אבל בין אוסלו לחומת מגן = שנות שלטון מפלגת העבודה +הקדנציה הראשונה של נתניהו בה הוא ניסה (מעט מידי) למזער נזקים = צה"ל פשוט לא היה שם. כמעט כל הפיגועים ההמוניים הם מהתקופה ההיא.

גם שטינקרים, פרקטיקה שכל גוף ביטחון משתמש בה, יש כי צה"ל שם. בשנות אוסלו הארורות, לא רק שלא היה מי שישתף פעולה - גם אלו שבמשך שנים שיתפו איתנו פעולה, ניתלו ע"י הרשות, בעזרת הרובים שרבין נתן להם. בדיוק כמו שאהוד ברק, בגד בלוחמי צד"ל ששנים נלחמו לצידנו.
כל כוחות הבטחון אומרים שאנחנו על סף...אעלהבתמר
... אינטפדה שלישית ולכן צריך להבין שברגע שזה קורה כל האמצעים הללו (לגיטימיים כמובן) לא יעזרו לנו.סיכול טרור לא עובד ב100 אחוז בלשון המעטה. התקיימות טרור תלויה הרבה יותר בצד המבצע. בכל מצב ברגע שבכל טרמפיאדה יש אבטחה, בכל ישוב יהודי יש גדרות, כיתות אבטחה ומחסומים אזי הפלסטיני המצוי שנוסע בכבישים יודע הוא כובל ומתיש אותנו ולא ההפך.
שוב רשימת אי דיוקיםהסטורי
(טוב אני בשטח, אתה בנכר)
א. לא כל הישובים עם גדרות, יש יישובים עם גדרות ויש בלי.
ב. רוב מוחלט של הטרמפידות לא מאובטחות. יש לצבא הערכת סיכונים לפיה הוא מחליט איפה לאבטח.

אני מסכים שכל מה שנעשה היום זה מעט מידי ומאוחר מידי. הערבים צריכים לשלם מחירים הרבה יותר גבוהים.

אלא ששוב אתה מתעקש להעדיף את הרע בשיא תפארתו על הרע במיעוטו.
ימין שהוא לא ימין יותר גרוע....אעלהבתמר
משמאל שהוא שמאל( כלב נובח לא נושך).
שמאל שהוא שמאל יותר גרוע משמאל שהוא ימין( ותרן מסוכן).
שמאל שהוא ימין יותר גרוע מימין שהוא ימין (אן תכלית)
הכי טוב ימין שהוא ימין.
הכי גרוע זה ימין שהוא שמאל.
הממשלות האחרונות בפרוש היו ימין שהוא שמאל במעשה.
אפשרו להקים מסגדים בהר הבית.
שולחים כסף במזוודות לחמס.
לא מעיזים להפעיל כוחות יבשה כנגד אויב.
לא מפנים ישובים ערבים בלתי חוקיים.
לא מישבים את שטח E
מסרסים את צהל והופכים אותו למשמר הגבול.
במקום להגיב בלא מדוייק אנה התיחס לנקודות שציינתי
זה לא נכון, אתה בוחש בכל מיני תאוריות, אבל המציאות אחרתהסטורי
לא רוצה לקרוא ליהודים כלב, אבל המציאות מאוד נושכת. אתה מבסס אותה על על מיני 'עובדות' וכשמוכיחים לך שה'עובדות' שאתה מציג אינן נכונות, או שהפרשנות שאתה נותן להן - הזויה, אתה טוען שזה לא משנה...

מציאותית, עם כל החולשות של הימין ואכן יש כאלו - השמאל יותר גרוע. עובדתית. אין מה להתלות בשמאל של קום המדינה, כי הוא היה, אידיאולוגית ומציאותית, יותר ימין מבחינה מדינית מכמעט כל המערכת היום. בפועל היום השמאל של היום יותר חלש וכשהשמאל היה בשלטון - הכל היה יותר גרוע, מדינית ובטחונית.
לפחות תסכים על...אעלהבתמר
1. הכי טוב זה ימין שהוא ימין.
2. שמאל שהוא ימין( כמו בקום מדינה)
3. שימין שהוא לא ימין במציאות זה דומה לכלב נובח לא נושך וזה מחליש את הדרך שלנו או אולי לא תורם לחוזק שלנו.
ואם לא תסכים אז תסביר ל בפשטות למה.
ברור שאם היה סיכוי, הייתי מעדיף ממשלה של תקומה...הסטורי
1. הייתי מאוד מרוצה אם גם מבחינה תורנית וגם מבחינה מדינית היו מנהיגים את המדינה אנשים הרבה יותר חזקים.
2. מבחינה מדינית היה יתרון באנשים מהסוג של בן גוריון ויצחק שמיר שהרבה פחות פחדו והרבה יותר עשו. אם כי גם להם היו טעויות, שאנחנו משלמים עליהן עד היום.
כאיש תורה, מאוד קשה לי להתגעגע לבן גוריון - כמה שיש לנו קשיים היום, האנטי-דתיות בזמנו, היתה חריפה הרבה יותר. עולים חדשים אולצו לרשום את ילדיהם לבתי ספר חילוניים ואם לא לא תהיה להם עבודה ועוד לא דיברנו על חטיפות הילדים...
3. לא יודע למה אתה קורא 'הדרך שלנו'. בעיני לפני שמצפים מהמנהיגים להחזיק בארץ ישראל, צריך שכל אחד יעשה את שלו. מאוד קשה לי לשמוע ממי שמעדיף לגור על אדמה טמאה, טענות על איך אחרים לא מספיק פועלים למען ארץ ישראל....
לאף יהודי אן מונופול על אהבת ארץ ישראל.אעלהבתמר
עבר עריכה על ידי אעלהבתמר בתאריך ג' באדר ב תשע"ט 06:44
עבר עריכה על ידי אעלהבתמר בתאריך ג' באדר ב תשע"ט 03:56
עבר עריכה על ידי אעלהבתמר בתאריך ג' באדר ב תשע"ט 03:43
עבר עריכה על ידי אעלהבתמר בתאריך ג' באדר ב תשע"ט 03:39
עבר עריכה על ידי אעלהבתמר בתאריך ג' באדר ב תשע"ט 01:36
לכל אחד יש את הסיבות שלו היכן הוא חי אבל לכל יהודי צריך להיות בגנים שני דברים:
אהבת עם ישראל ואהבת ארץ ישראל.
תקרא בפלא יועץ את כל מה שכתב הרב פאפו בערך ארץ ישראל וערך גלות ותבין את המורכבות של הדברים.
לעניננו הסכנה הקיומית הכי גדולה של מדינת ישראל היא אובדן כושר ההרתעה ולכן ימין שהוא לא ימין (כלב נובח לא נושך) הוא האפשרות הכי מסוכנת לקיום מדינת ישראל.
כל האפשרויות האחרות הם הכי פחות גרועות.
הכח הפיזי אף פעם לא שמר על קיומו של העם היהודי נהפוך הוא דווקא לאחר החורבן זכינו לפריחת שיא של היהדות. לעומת זאת בזמן הבית הראשון ושיא כוחו הפיזי של עם ישראל העם היה נגוע בעבודה זרה ובזמן הבית השני העם היה נגוע בשנאת חינם והכהונה הגדולה נקנתה בממון .
ולכן יראת הגויים מאתנו (בסיעתה דשמיימה כמובן) היא היא שעמדה לנו בקיומנו ולאו דווקא כוחנו הפיזי. אובדן היראה היא היא הסכנה הקיומית של המדינה.
ברור לי שקיום עם ישראל הוא לעולמי עולמים כמו שנאמר: ״כי לא יטוש עמו ונחלתו לא יעזוב״ ״נצח ישראל לא ישקר״ ועוד ועוד מדברי הנביאים למרות כל דברי תוכחתם, על נצחיותו של עם ישראל.
הערה אחרונה לגבי בן גוריון. אמא של חבר שלי שגרה בשדרות בן גוריון בתל אביב מעידה שראתה את בן גוריון הולך להתפלל בבית הכנסת .
כמו כן בהרצאה ששמעתי מפי הרב לאו הוא סיפר כיצד בביקורו בבסיס צבאי בתחילת דרכו של צהל פגש חייל שאוכל לחם עם מרגרינה. כאשר הוא שאל את החייל בתמיהה מדוע החייל הסביר לו שיש לו בעיה עם הכשרות במטבח הצבאי. מיד הנחה בן גוריון את אנשי הלוגיסטיקה בצהל לעשות הפרדה מוחלטת במטבחי הצבא. הוא אמר על פי עדים ״חייל אחד לא יכול לאכול מזון לא כשר אבל צבא שלם יכול לאכול מזון כשר ולכן צריך לשנות את המצב״ .ולכן השמועה שבן גוריון היה אנטי דתי מופרכת מאליה.
נו באמתהסטורי
לבן גוריון היה חשוב שיהיה צבא אחד, לכן התעקש כל עוד שיש דתיים - שהמטבחים יהיו כשרים.

בחוליות החלשות = אוכלוסיית העולים, הוא עשה הכל כדי לחלן וסיפור אחד לא ישנה את העובדות.
רק כדאי להקים מסגדים!!אמלתרא

במשך 1300 שנה היה בהר הבית מסגד אחד בלבד - אל אקצה. אבל בימי שלטון נתניהו נוספו עוד שלושה: ב-96' הוקם מסגד תת קרקעי באורוות שלמה (המסגד הגדול במזרח התיכון!) ב-98' הוקם מסגד נוסף בשערי חולדה (אל אקצה אל קדימה) וב-2019 נוסד מסגד בשער הרחמים. רק הליכוד יכול

שמעת על "תערו של אוקאם"?shaulreznik

אם יש שני הסברים לתופעה כלשהי, הפשוט והמפותל, אזי הפשוט בד"כ קרוב לאמת. להתחיל ולתרץ את התנהגות הערבים ע"י החיבה המדומיינת שלהם לליכוד, זוהי תאוריית קונספירציה לשמה.

הערבים רוצים לראות אותו בתוך הים, על מפלגות הימין והשמאל. אלא מה, הם מזהים את החולשות של שני המחנות ומשתמשים בהן לצרכים שלהם. די ברור שהשמאל (או הימני שהשמאיל, ע"ע אריאל שרון) יתן לערבים הרבה יותר וברצון רב יותר, מאשר הימין.

כמו כן, הערבים אינם מקשה אחת. להבדיל אלף אלפי הבדלות, יש את המיינסטרים החרדי ויש את הפלג הירושלמי. המיינסטרים מתנגד לחוק הגיוס, אבל משתף פעולה עם השלטון, נושא ונותן, מתנה כניסה לקואליציה בהקפאת חוג הגיוס וכו'. הפלג לעומת זאת ממשיך בהתנגדות פעילה לחוק הגיוס ורואה בעסקנים החרדים "משת"פים של האויב הציוני".

אז הנה, קיבלת המחשה למה שקרה בין פת"ח לחמאס בתחילת שנות ה-90. המטרה היא אותה מטרה.

מבחינתי גם ביבי הוא ימין שמשמאיל.אעלהבתמר
1. הוא לא חזר בו מהצהרת בר אילן (שני מדינות לשני עמים)
2. הוא לא מיגר את החמס.
3. פינה את חברון.
ועוד היד נטויה.
כולכם חסרי אמונה שיכול להיות פתרון על ידי ממשלה אלטרנטיבית . אני מתחיל להאמין שרק שיקולים לא רציונליים מונעים מכם לשנות שלטון.
באשר לערבים אני בטוח שהם מעוניינים בהמשך שלטון הליכוד . בשבילם מדיניות הליכוד היא הדרך האופטימלית להמשך המאבק. ומה שאני אומר זה לא הזוי זה רק פוגע באגו של כמה אנשים במערכת.
איזו ממשלה אלטרנטיבית?shaulreznik

במדינה הזאת יש שתי מפלגות גדולות, ימין-מרכז ושמאל-מרכז. מדי פעם מפלגת שמאל-מרכז מתחלפת במפלגת שמאל-מרכז אחרת ("קדימה", "כחול לבן"). מה זה שמאל, אנחנו זוכרים היטב מ-1992: ויתורים מפליגים, פיגועים המוניים, סתימת פיות.

אולי אתה רומז לתסריט שבו מפלגת ימין אחרת עולה לשלטון? מאז 1977 זה לא קרה, והסיכוי שזה יקרה, די קלוש. בעיקר, כי אין בזירה מנהיגי ימין כריזמטיים (אין מה לעשות, הבוחר המצוי לא מצביע לאידאולוגיה, אלא לאישיות, וזאת הסיבה שכחלון הקשקשן יורד בסקרים, אבל לפיד הקשקשן ימשיך איתנו לעוד כמה קדנציות, ה' ישמור).

בטח לא ממשלת ימין לכאורה שלא....אעלהבתמר
מישמת מדיניות ימין. עם ממשלה כזאת מדינת ישראל מאבדת את כושר ההרתעה שלה וזה סכנה קיומית הכי גדולה.
עם כל הכבוד עם אף ממשלת שמאל לא אבדנו את כושר ההרתעה שלנו.
אפילו עם הנסיגה (בריחה) מלבנון לא הגענו למצב שבו חיילים נדרסים כמו כלבים בכבישי הארץ, כל צעיר ערבי שמחליט להרוג יהודים קם בבוקר ולוקח סכין מהמטבח יוצא למשימתו. הם אפילו לא צריכים להתאבד .
מהומות בגבול הרצועה כר קיימות כשנה והתושבים לא יושנים בלילות. המצב מופקר ואין שום החלטה לעשות מעשה. כמו שאמר שר הבטחון לשעבר שהבטיח לחסל את הניה: מדיניות של סמרטוטים. תמשיכו לבחור בממשלה הנוכחית והמצב יתדרדר יותר.
הבריחה של ברק מלבנון, הראתה לערבים שאנחנו בורחים מטרורהסטורי
ולכן שלושה חודשים אח"כ הם התחילו את האינטיפדה השניה. אז הערבים לא היו צריכים לדרוס - עם הנשק שאנוד ברק המשיך להעביר להם, הם ירו על חיילים ואזרחים בכל כבישי יש"ע. זו באמת היתה תקופה של פחד בכבישים. רבים גם מתושבי יש"ע נסעו רק בממוגני ירי ובכלל לא נסעו ברכביהם הפרטיים. לטעון שאז המצב היה טוב מהיום - זה שקר גמור.
הוא נבחר על פלטפורמה של יציאה מלבנוןאעלהבתמר
והוא עמד בהבטחתו שוב בניגוד לגונבי הדעת מהימין שנבחרים על פלטפורמה א ומבצעים פלטפורמה ב.
הערבים השתוללו עוד בזמן שמיר כי הם למדו דרך ההסתבכות שלנו בלבנון שוב בימי בגין ושרון את חולשותיו של צהל בתוך אוכלוסיה אזרחית נגד כוחות קיקיונים לא סדירים.
ואם תמשך השאננות שלכם ההשתוללות שקיימת כרגע רק תחריף.
אן לי יותר מה להוסיף בנושא לכן הנקודות שהזכרתי ולא היה לך השגות עליהם אני מניח שאתה מסכים איתם.
בכל מקרה אני מקווה שאתבדה וכל החששות שלי לא יתממשו. אמנם אני חי בגלות אבל היקר לי מכל יושב בניכם ומגן על עם ישראל.
ושוב אתה לא נותן לעובדות לבלבל אותך...הסטוריאחרונה
(יש סיכוי שאני לא עומד בקצב ה'עובדות' הלא נכונות והפרשנויות הקונספירטיביות שלך - זה לא אומר שאני מסכים)

ערבים ניסו לפגוע בנו מאז ומעולם. בזמן שמיר פרצה האינתיפאדה הראשונה. אלא ששמיר היה מוגבל, אמנם הוא היה רה"מ, אך היתה ממשלת אחדות - שר הביטחון היה רבין והוא לא נלחם בטרור (למרות הצהרותיו הבומבסטיות). גם אז לא דובר על ירי בלתי פוסק בכבישים העוקפים (שעוד לא היו), אלא בזריקות אבנים ובק"תבים בתוך מרכזי הערים.
בשנתיים האחרונות של שמיר, אחרי פירוק ממשלת האחדות ב'תרגיל המסריח' של פרס - האינתיפאדה התחילה לדעוך ובמקביל היתה בנייה מואצת מאוד בכל רחבי יש"ע, שגרמה לערבים להבין שאין להם מה להרויח מכל הבלאגן.
ואז הגיעו גאוני העבודה ומרצ והביאו את ערפאת ימ"ש מטוניס, והצילו את אש"ף שעמד בפני קריסה. נתנו לו שליטה, נשק ותחמושת וכל זה בהזיה שהוא ילחם בחמאס. במקום זה קיבלנו מטענים במרכזי הערים ובתחנות האוטובוס בכל הארץ. חוץ מזה קיבלנו הסכם חתום בחתימת ממשלת ישראל, שגם לממשלות הבאות אין איך לברוח ממנו.

הבריחה המבישה של ברק מלבנון, כשנשים וילדים מזנבים בחיילנו - הראתה לערביי הארץ, משני צידי הקו הירוק, ששווה לירות עלינו.
קהילת חסידות לעלוב עוברת לעמנואל- ערוץ 7איתן גיל

נכון לעכשו, ולפני המעבר, 39 אחוז מכלל תושבי יו"ש הם חרדים, מול 31 אחוז סרוגים. @הסטורי 

סמוטריץ' בתגובה: ההשתלטות החרדית על יהודה ושומרון תאוזן בעוד שתי אנטנות לתפארת מדינת ישראל.

לעלוב בתגובה לתגובה: את הכנסת הבאה אתה תראה בסקרים של פילבר.

יהודה ושומרון שייכת רקרקאני

לסרוגים?

ככה מספרים לנו הסרוגיםאיתן גיל

שלקחו מונופול על יהודה ושומרון... הריצו לכנסת את התחיה וקיבלנו את אוסלו.

ואחרים שמיישבים את הארץ עקב בצד אגודל לא עושים קוקוריקו ושורפים מנדטים לימין.

ההשתלטות החרדיתoo

😂

התיישבות חרדית במקומות זולים ולא מבוקשים

יו"ש

ערד

עפולה

אופקים

ירוחם

רכסים

ועוד

זה לא מעניין אותם יו"ש או לא

אולי מתוך שלא לשמה יבוא לשמה...נקדימון
לדעתי גם קריית שמונה תהיה עם שכונה חרדית בסוףמשה

פחות או יותר מאותן סיבות.

לא בשנים הקרובותoo
גם חרדים לא רוצים לגור בעיר עם פוטנציאל גבוה להיות מטווחת
תלוי באיזה מחירמשה
למה שלא יקרה שם מה שקרה בערד שגור קנו 2 דירות בשבוע?
כי ערד לא יושבת על הגבולoo

והגבול הוא לא מקום מוגן

לפחות לא בשנים הקרובות

ואולי אף פעם לא

יש מספיק מקומות נידחים בארץ

מוגנים יותר

וגם מרחיבים אותם בהתאם

(ראיתי שבונים עוד שכונה ענקית בבית שמש

רמה מספר לא יודעת מה)

מה המסר? לא הבנתינקדימון

איפה מפוזרים אותם 39 אחוז חרדים וכמה הם רלוונטיים למאבק על הארץ,

ואיפה מפוזרים אותם 31 אחוז סרוגים וכמה הם רלוונטיים למאבק על הארץ,

ואיפה מפוזרים יתר האזרחים וכמה הם רלוונטיים למאבק על הארץ?

תוציא את ביתר עילית, איפה תמצא חרדים ביו"ש? קבוצה קטנה בעמנואל של 6200 תושבים (1.24% מכלל האזרחים ביו"ש), וקבוצה זעירה במיוחד בחוות של חרדים ציוניים נדירים?

ומאיפה האחוזים בכל מקרה?

שכחת אתoo

מודיעין עילית

ויש יישובים

תל ציון

מעלה עמוס

מיצד

מתתיהו

חלק מגבעת זאב

ועוד

אם חלילה תתרחש התנתקות באיו"שshaulreznik
די ברור שהחרדים יעמדו בתור כדי לקבל כסף ולעזוב בשקט.
בהתנתקותרקאני

בגוש קטיף

תושבים רבים מאוד פעלו ככה

והם לא היו חרדים

ואיזו תועלת הפיק מי שלא פעל ככה?oo
אם כולםרקאני

היו מתנגדים

אולי היה ניתן לעצור את זה

אם התושבים בעצמם מוכנים להתפנות

אין איך לעזור להם
וחבל

אםoo

אבל זה לא קרה

אז אלה שנשארו גם אכלו את הדג המסריח וגם גורשו

כי נבחרה שיטת ההתנגדות בלתי יעילהshaulreznik
תאר לעצמך אם היו פועלים כמו הבדואים ודי למבין.
יש דוגמאות יותר טובותרקאני

מהבדואים

תראו איך הגבעות פורחות

מעוז אסתר למשל

פינו אותם עשרות פעמים

והיום יש שם לפחות 40 מבנים

גירוש, לא "התנתקות". היה גירוש.נקדימון
טוב מאוד שקהילה חסידית עוברת לעמנואלהסטורי
עמנואל היא עיר חרדית עם הרבה מורכבות. קהילה שהיא מצד אחד חרדית באמת ומצד שני יציבה - יכולה לחזק אותה מאוד.

מעבר לזה כל מה שגבבת בשורות הבאות - כבר הפכת לפרודיה של עצמך. אין לי מושג למה תייגת אותי בשביל לקשקש על אנטנות. לא פתחת שרשור על חנוכת שאנור, לא על הנחת אבן פינה לאריאל-מערב, לא על ההחלטה להקים ישובים חדשים בבקעה  ועל החוות שכבר התחילו לעלות, בתמיכת המנהל האזרחי, ממש על הירדן מעבר לגדר המערכת, בשטח ששלושים שנה היה מופקר.

ההערכות שלך על תוצאות הבחירות - שוות בדיוק כמו להתקע על האנטנות (תרתי משמע) תוך התעלמות מכל העשיה המטורפת בהתיישבות.

לעלוב עוברת ממרכז הארץ ליהודה ושומרוןאיתן גיל

לעומת חלוצי שא נור שעוברים מיהודה ושומרון ל...יהודה ושומרון.

אגב, על אכלוס שא נור מנצח מישהו אחר שאתה לא מחסידיו הגדולים.

להתראות בסקר הבא של פילבר.

'לעלוב' לא עוברת, קבוצה מלעלוב שמחפשת דיורהסטוריאחרונה
עוברת לעמנואל, מקימה קהילה שיהיה לה בו דיור בר השגה ומוסדות חינוך מתאימים - טוב מאוד שכך, באמת טוב מאוד, הלוואי שהיו באים יותר, הרבה יותר. הגרעין המייסד של העיר ביתר היה אברכים ממרכז הרב, הצטרפו משפחת רענן, שהיו בגיל של ההורים של רוב החבר'ה. כשאחרי כל מאמצי ההאחזות הראשונית - הוחלט שתוקם שם עיר חרדית הורגשה אכזבה - הצדיק הרב שלמה רענן זצ"ל הי"ד חגג והסביר להם שמה אכפת לנו מי ומה, העיקר שמהמאצים שלנו תוקם עיר בישראל ויחד עם רעיתו תבדל"א עבר, בגיל קרוב לשישים לקראוון בתל רומדיה.

מעבר לזה כל הקונספירציה שאת מנסה לבנות כאן שטחית להחריד. רוב מוחלט של 'תושבי יש"ע' החרדים גרים בשתי הערים הגדולות - ביתר ומודיעין עלית, הקבוצה השלישית בגדולה גרה בתל-ציון.

שלושת הישובים הללו הם 'בקושי יש"ע', כלומר אם השאלה היא בינארית - 0 או 1, יש"ע או לא יש"ע, הם ביש"ע - ואכן יש חשיבות הצהרתית למספר של תושבי יש"ע איזו שיהיו כן ירבו.

אבל אם השאלה היא כמה אנחנו בדרך "לרשת את הארץ ולא נפקירנה ביד זולתינו מן האומות... בכל גבולותיה סביב.." כדברי הרמב"ן, אז עם כל הכבוד - תכנית פאייד יכולה להסתדר איתם היטב, ישובים יהודיים גדולים מטר וחצי מהקו הירוק ומדינה פלסטינית בשטח משמעותי בשאר השטח. אם ח"ו בשדרת ההר המרכזית ואגפיה, תקום מדינה פלסטינית או אפילו אם הרש"פ תשלוט שם עם רצפים משמעותיים - אז בטבח הבא נוחבות ימלאו את בתי הכנסת של ביתר ותל ציון, בדיוק כמו בתי הכנסת של אופקים.

בניגוד לטענתך, אני יכול להפגיש אותך עם משפחות רבות שעברו בשנים האחרונות מרחבי הארץ לישובי יש"ע (עשרות שאני מכיר אישית ממש ויש עשרת מונים שאיני מכיר), אני גם יכול להפגיש אותך עם זוג שגדל בפתח תקווה והיום מחזיקים את 'חוות שער ישראל' מעבר לגדר המערכת על הירדן ומונעים בגופם הברחות אמל"ח.

אבל זו בכלל לא הנקודה. חשוב מאוד לחזק את עמנואל, אבל מבחינת ישוב הארץ, מאות משפחות שעוברות מבני ברק לעמנואל - משמעותיות הרבה פחות מעשר משפחות שעוברות משבי שומרון לשנור, מקבוצה מהישיבה הגבוה בעלי שמקימה ישיבה בגנים-כדים, ממשפחה עם עשרה ילדים שבעבר היו ממקימי אחיה והיום כשהישוב התייצב מחזיקים לבדם (כלומר, בעזרת עדר עיזים...) את שדה יהותן על צומת כביש 60 וכביש אלון או מזוג של בוגרי אלון מורה שבעזרת כמה בחורים מקימים את חוות שובה ישראל בשלוחה של חומש.

כמובן, לכלאחד יש שיקולים שונים ומציאותיים. בכל ציבור יש את האידיאליסטים הגדולים שבאמת עוזבים הכל וגרים באוהל על ראש ההר ואת הרוב שמשלב תמהיל כזה או אחר של היכולת לגור, קהילה מתאימה וכד'. רוב המשפחות שעברו בשנים האחרונות לבניה החדשה במגדלים/מעלה אפרים/גדי וכד' לפחות שיקול משמעותי אצלהם זה המחיר, הקהילה והמוסדות, אבל בסופו של דבר הם מעבים מאוד איזור שעד לפני עשור היה מדולדל ומלבד שמחזקים את האידיאליסטים יותר שהגיעו אז - גם משמשים עורף משמעותי לרצף החוות שהוקם באיזור. בזכותם יש מסחר במרחק סביר, קופ"ח, משנת יוסף, דואר וכו' וכו' שלולי הישובים היחסית בורגניים לא היה קיים.

בגדול - בחברה החרדית השיקול המרכזי בבחירת מקום מגורים הוא הקהילה והיכולת להחזיק כלכלית. בציונות הדתית מצטרף לזה, בתמהיל כזה או אחר אצל אנשים שונים - שאלת המשימה הבאה. אם הדור של לפני חמישים שנה ייסד את ההתישבות ואת הישיבות התיכוניות וההסדר, הדור של לפני עשרים וחמש שנה הקים גרעינים תורניים ועיבה את ההתישבות וחלוצים ראשונים התחילו קצת לצאת מהגדרות - הדור של היום מתנחל בעומק השטח, מבין שהסיפור אינו רק כמה תושבים יהיו בסטטיסטיקה - אלא כמה שטח יהיה בדריסת רגל יהודית, ביש"ע, בגליל, בנגב ובכל הארץ. מתרחבים ביש"ע, מחזקים את גבול הצפון, את עוטף עזה, את הערים המעורבות, את הנגב והגליל.

שמאל אמיתי הוא נגד הכנסת נשים למעגל הלחימהhamedinai

אם השמאל הוא אכן הומניסטי ופציפיסטי, עליו להוביל את המאבק נגד הכנסת נשים ליחידות לוחמות. זהו לא עניין של שוויון, אלא של אחריות על העתיד:

* ​לשבור את שרשרת הטראומה: הנשים הן אלו שמגדלות את הדור הבא. כדי לבנות חברה בריאה, אנחנו זקוקים למחצית מהאוכלוסייה שתהיה נקייה מסבל, מאכזריות ומטראומת המלחמה. אסור שהדור הבא יונק את חוויות שדה הקרב דרך החלב של אמו.

* ​ייחודיות היצירה מול ההרס: תפקיד האישה ביצירת חיים וגידולם הוא הערך הנעלה ביותר. כשדוחפים נשים לקרב, השמאל למעשה מקדש את הדרגות הצבאיות ואת האלימות כסמל הסטטוס המכובד ביותר, במקום להוקיר את היכולת להעניק חיים.

* ​סטנדרט הומניסטי בינלאומי: במקום "להתקדם" בהכנסת נשים ללחימה, עלינו להוביל הסכמה הדדית בין עמים: נשים וילדים נשארים מחוץ למעגל האש. אם אפילו האויב אינו דוחף את נשותיו לחזית, מדוע שדווקא השמאל ה"נאור" יתנדב לעשות זאת ראשון?

​בשורה התחתונה:

שוויון אמיתי הוא לא הזכות להרוג ולהיהרג. אם אתם באמת מקדשים את החיים ואת השלום – תשמרו על הנשים רחוקות מהמקום שבו מחוררים בני אדם. תנו למחצית מהאנושות להישאר חוף המבטחים של השפיות והחמלה.

הדבר נכון גם בהקשר לתלמידי ישיבה ורבניםhamedinai
במידה מסוימת (מנקודת מבט שמאלנית טהורה), הדבר נכון גם בהקשר לתלמידי ישיבה ורבנים.

רצוי שאלו המיועדים להיות רבנים ומורי הוראה לציבור יהיו פטורים משירות צבאי וממעורבות במלחמות. כמו כן, יש לדרוש מהאויב לחדול מפעולות ג'יהאד. מלחמה אינה קדושה; לעיתים היא הכרחית, אך אינה קדושה.

ברור. הפרוגרס הוא אנטי הומניסטי בדיוק כמו שהואקעלעברימבאר

אנטי שמרני.

הוא רק מתחפש להומניזם אך הוא ההפך ממהו.

צודק במאה אחוז

לא הבנתאיתן גיל

הם רוצים לפרק את הצבא. שלוש בחירות עומדות בפניהם:

1. סרבנות.

2. הצפת הצבא בחיילות, כאשר ידוע שכושרן הגופני הוא לא משהו בלשון המעטה.

3. שילוב של 1, ו- 2.

את התוצאות העובדתיות ראינו בשבעה באוקטובר.

לא רק. יש פה גם טרלול פרוגרסיבי תמים ומטומטםקעלעברימבאראחרונה
הסתיימה פרשת בגדי הראשון לציון החדשיםפ.א.

זה בדיוק מה שהוא חיפש- הכרהנוגע, לא נוגע

מצחיק שזה מה שמפריע להם

הבנאדם טוען שהוא המשיח..

👍פ.א.
לפחות שלא יטען שהוא המשיח עם גלימת הראשון לציוןברגוע
הבעיה שהם לא הזכירו את זהנוגע, לא נוגע
מצוי שאדם פשוט שרואה סרטונים שלו, ואז שומע שהתעסקו במה הוא לובש ולא במה הוא אומר, מתחיל להאמין בו
זה לא עניינםברגוע
אם זה לא עניינם, אז עניין של מי זה?..נוגע, לא נוגעאחרונה

זו הרבנות הראשית או קשור אליה

הכותרת הצחיקה אותי נקדימון
כן.. הברקה טובהנוגע, לא נוגע
אשרי הרבנים הראשיים והרבנות - ראשונים לציון להעמדתהסטורי
בג"ץ במקומו!

הרבנות הראשית הרימה את נס המרד נגד בית המשפט - סרוגים הרבנות הראשית פתחה במרד נגד בית המשפט ואז התקפלה - סרוגים

אתה ממעיט ומזלזל ברצון העצמי של נשים מלומדותפ.א.

ובעלות השכלה תורנית רחבה מאוד - השכלה תורנית שעולה לאין ערוך על זו של החרדי הממוצע, השכלה תורנית מקשת רחבה של מקצועות ונושאים:

תלמוד, תנ''ך, הלכה, מחשבת ישראל, אמונה, חסידות, הכנה לצבא ולחיים, פרשת שבוע, אמונה ותפילה, מהר''ל, ר' נחמן, כתבי הרב שג''ר פרשנות המקרא, הגות יהודית, הרב קוק, הרב סולוביצ'יק, דת בעולם המודרני, כשרות, ספרות האגדה, שותי''ם.

נשים עם השכלה תורנית כה מוצקה ורחבה, שואפות באופן טבעי גם לקבל את ההכרה והתעודה.  

זה לא שהציבור רוצה רבניות - אלו הנשים עצמן שרכשו בעמל רב השכלה תורנית גבוהה, רוצות את ההכרה והתעודה.  

תעודה שאף מקנה מעמד ואפשרות למשרות תורניות, בתחומים שהן מוכשרות וידעניות.  

ומי עמד עד לא מזמן בראש הרבנות הראשית, ובעצמו ברור שמתנגד לאפשרות שנשים תיבחנה בבחינות לרבנות?

רב ראשי לשעבר, שאף ממריד את הציבור שלו כנגד הצבא וכנגד מדינת ישראל, ומדבר בחריפות

נגד הציבור בעל הדעות הימניות. 

הרב יצחק יוסף: קרעתי צו גיוס של בן תורה

בקפלן מתאחדים, ובימין מפטירין כשלג דאשתקדאיתן גיל

רשימות ימין חדשות ישנות שנחושות למכור את נשמתן לשטן:

פייגלין.

מעוז.

וינטר.

שימחי.

וסמוטריץ' שמתנדנד בסקרים סביב 3 אחוזים.

מי ביקש זאת מידכם רמוס חצרי

יש עוד המון זמןברגוע

בנט מיהר להתאחד כדי לקבע את עצמו בתור המועמד של המרכז שמאל

^^^^הסטורי
להתאחד כרגע זה רק לאבד מומנטום.

אגב, גם מי שמכריז כעת על איחוד - יכול עוד להתפרק ולהתאחד עשר פעמים. זכור מקרה הנדל ושקד בבחירות הקודמות...

מפחיד אותי שכל המילואימניקים המיואשים מהצ"דקעלעברימבאר
יחברו לבנט ולפיד בלית ברירה. כי יצליכו לפתות מילואמניק עייף שכבר טחן שנתיים מילואים ולא ראה את הבית, שלפיד ובנט יביא לו את הישועה.

יש מצב שיש פה מזימה של השמאל הקיצוני להאריך את המלחמה בעזה ולא לסיים אותה בנצחון מוחץ, כדי להתיש את המילואימניקים

איך השמאל יכול להאריך את המלחמה?ברגוע
לדחוף לא להכריע את עזה ולבנוןקעלעברימבאר
...ברגוע
לדחוף לאי הכרעה/הפסקת אש דווקא מוביל בטווח הקצר לפחות ימי מילואים
השמאל הקיצוני לא באמת רוצה שנצא מעזה, הואקעלעברימבאראחרונה
רוצה שלא נכריע ונעשה עוד סבב ועוד, הכל כדי להתיש את המילואימניקים, ולמנוע לפי הזיותיהם מדינת הלכה ביביסטית
לעשות הסכם מצוין עם/ל לבנוןשלג דאשתקד

בזה לפיד מצוין.

גם עם בנט הוא עשה הסכם מצוין.

עם כזה חוש משא ומתן, חבל שהוא לא עשה את הסכם ריבנטרופ-מולוטוב.

מה?ברגוע

לפיד עשה הסכם עם לבנון כדי להאריך את המלחמה עכשיו?

התכוונתי שהוא יעשה הסכם עם לבנוןשלג דאשתקד

הסכם מולצח כמו ההסכם הקודם עם לבנון.

וזה יסדר את המפה מחדש. מה שנקרא "מזרח תיכון חדש" 🤣

הנדל ושקד- חיבור כלאיים ולא הופתעתי שהתפרק מידאיתן גיל

הנדל איש השנאה שהדליף מלשכת נתניהו, ונזרק לכל הרוחות. הוא גם ימין וגם שמאל וגם דתל"ש וגם קפלן וגם שונא ערבים.

שקד, לעומתו, אינה שמאל. היא קשרה את גורלה בגורלו של הנוכל, והלכה איתו באש ובמים, עד שביום בהיר מבחינתו, ויום חשוך מבחינתה, בהיותה בביקור במרוקו הוא שלח לה גט דיגיטלי. היתה מתה להשתלב בליכוד, אבל לא היה ולא יהיה בגלל וטו של לוין.

אני מרחם עליה. רגע, בעצם הפוך. 

הנדל ושקד- שני אופרטוניסטים שדוחים זה את זה.  

זה מכעיס אותי כל פעם מחדשמשה

"רחפן נפץ התפוצץ על באגר שפועל בשכירות מערכת הביטחון בדרום לבנון, כתוצאה מכך נהרג מפעיל באגר אזרחי, משפחתו עודכנה בפרטים, ללא נפגעים נוספים באירוע."

מה כואב לדו"צ לפרסם עליו כמו כל חלל אחר שנפל בקרב? אז מה אם הוא עובד קבלן של צה"ל. (וכן אני יודע שלא מגיע לו גמלה של חלל צה"ל אלא של נפגע פעולות איבה, כן, זה לא קשור).

זה לא הניסוח הרגיל?קפיץ
לעובדי קבלן?משה
להרוגים שעדיין אסור לפרסם מי הםקפיץ
דוצ לא מודיע על נפגעים שלא אישרו לפרסם שמותמשה
מאיפה ההודעה? לא ראיתי בשום מקוםברגוע
ונראה שדו"צ כן פרסם הודעהקפיץאחרונה

עובד בחברה קבלנית שמבצעת עבודות הנדסיות מטעם משרד הביטחון, נהרג מוק | ערוץ 7

רק כמה שעות אחרי שלך, יש סיכוי שחיכו ל-22 או משהו כזה

הידעת? ירושלים היא למעשה "עוטף יו"ש כפול שלוש".hamedinai
​הבירה שלנו מוקפת ביהודה ושומרון משלושה כיוונים. מדובר במצב אסטרטגי קריטי בהרבה מעוטף עזה – לא רק בגלל הקרבה, אלא כי זה קורה בלב המדינה, בבירת ישראל. עוטף עזה כבר חווה את הטרגדיה הנוראה של ה-7 באוקטובר; הסיבה היחידה שירושלים לא חוותה גורל דומה היא האחיזה הביטחונית שלנו בשטח ביהודה ושומרון. השליטה ביו"ש היא חומת המגן של ירושלים.
זאת עדיין לא סיבה לשלוט בתפוח או חברון..פתית שלג

אפשר פשוט לעבות את הרצועה של ירושלים.

אני בעד לכבוש לגרש להתיישב בכל תחומי ארץ ישראל,

פשוט לנימוקים בטחוניים תמיד יצוצו פתרונות ביניים.

בעזה למדנו שאם אתה לא שולט, המחבלים שולטיםhamedinaiאחרונה

ופה הסברתי היטב שבדאךמכזאת גם חא תשיג שלום

המאבק על הבית: למה אין באמת "אמצע"? המאבק על הבית: למה אין באמת "אמצע"? | ערוץ 7

סופה של "ראשית צמיחת גאולתנו" ידוע מראשshaulreznik

וְאֶת זָכָר לֹא תִשְׁכַּב מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה הִוא. כִּי אֶת כׇּל הַתּוֹעֵבֹת הָאֵל עָשׂוּ אַנְשֵׁי הָאָרֶץ אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם וַתִּטְמָא הָאָרֶץ.  וְלֹא תָקִיא הָאָרֶץ אֶתְכֶם בְּטַמַּאֲכֶם אֹתָהּ כַּאֲשֶׁר קָאָה אֶת הַגּוֹי אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם.

סמלי זה יותר גרוע מפרקטי, כי זה ייצוגיקעלעברימבאר

אולי יעניין אותך