הי, לאחרונה התחלנו להכין צ'ולנט (במקום לקנות מוכן ..)
חשבתי שזה פשוט להכין צ'ולנט - מסתבר כנראה שלא..
אנחנו משתמשים בסיל בישול איטי של Cuisinart.
בפעם הראשונה שמנו על שעתיים על High ביום שישי, ואז כל הלילה עד הארוחת שבת בצהריים על Low - והצ'ולנט היה מאוד מימי, מין מרק צ'ולנט, כשהשעועית היתה אשכרה קשה ולא ממש התבשלה. התפוחי אדמה היו חיוורים ולא חומים, הכל היה נראה חיוור - ממש לא נראה כמו צ'ולנט
שבוע לאחר מכן, שמנו כבר על עשר! שעות על High (משישי בבוקר) , כשלפני שבת העברנו ל - Low עד שבת בצהריים - עדיין, מרק צ'ולנט ... , חיוור, לא שחמחם וסמיך כמו שצ'ולנט צריך להיות ...
השבוע, אחרי תחקיר קצר עם אישתי - מסתבר שהיא שמה "רק" שתי כפיות פפריקה (כי ככה היה כתוב במתכון..), אז אני נכנסתי לעניינים, ותיבלתי מכל הבא ליד - הרבה פפריקה, קומין, וכל מה שמצאתי במטבח. עשר שעות משישי בבוקר עד לפני שבת, כשמכניסת שבת עד הצהריים על Low - הפעם כבר היה לצ'ולנט קצת צבע (מהתבלינים) והתחיל להיראות כמו צ'ולנט - עדיין ממש רחוק מצ'ולנט.. - ממש לא סמיך, ולא ממש צ'ולנטי.
ועכשיו לשאלות:
1. האם פשוט הסיר בישול איטי שלנו תקול? (דווקא ה - Cuisinart שלנו זה סיר של משהו כמו 400 שקאל... - בד"כ סיר כזה עולה סביב 100 נדמה לי - עם טיימר, דיגיטלי וכזה. מה שכן - שכב כמעט שלוש שנים בארון מטבח מאז החתונה, רק עכשיו התחלנו להשתמש, אז אולי התיישן או משהו?)
2. אמרו לנו לשים חיטה / גריסים (או אורז). שזה "סופג" את המים והופך את התבשיל לסמיך. עכשיו, אני שונא חיטה או אורז בצ'ולנט. מצד שני, כשקונים מוכן אין חיטה או אורז - ומהחנות זה סמיך, שזוף, וטעים חבל על הזמן. האם באמת רק "החיטה / גריסים" תהפוך את הצ'ולנט לסמיך ותתן את האפקט? אם התשובה היא חיובית, אז איך כשאני קונה מוכן זה סמיך ושזוף גם בלי חיטה?
3. במידה והסיר שלנו באמת תקול - האם בכל סיר תקין רק הבישול של כל כך הרבה שעות אוטומטית הופך את הצ'ולנט לסמיך ושזוף?
תודה
)
)