חוות דעתצעיר מתנשא

שאלות שהועלו היום בכיתה שלי (אני בכיתה ח')

מה דעתכם על קשר עם בנות בגיל כזה?

מה דעתכם על שמירת נגיעה?

מאיפה הגיע המנהג של שמירת נגיעה? 

..לילה כיום יאיר~
שמירת נגיעה זה הלכה לא מנהג
ונראה לי די ברור הטעם להלכה הזאת...
אני גם בח'פשטות.

אני לומדת כרגע באולפנה לא כלכך דוסית ובעיקרון יש בנות שבסניף עם בנים, והם ממש כל היום מדברות רק על ההוא וההוא ואיך הם זוג כלכך למודי, וזה גם משגע בנות אחרות וגם אותם הם לא שמות לב שכל הזמן הם רק מסביב לזה.

ושמירת נגיעה זה פשוט פגז!! אני באמת חושבת שכשאסור לגעת יש איזשהו מרחק מהבן\הבת ועדיין יש ריחוק אז זה נותן לכל אחד את המרחב והזמן שלו כדי לההבין שבגיל הזה, זה פשוט לא בריא! זה ממש כמו סם, אנשים מתמכרים לזה!!

ואינלי מושג מאיפה הגיע השמירת נגיעהחושב

וואו.. במת מה שאמרת גם אצלי! רק שאצלנו אני בערך היחידהאמת ותמים

ועוד מישהי בסניף נפרד לגמריחצי חיוך

בעיני קשר עם בנות בגיל הזה הוא לא מתאים כל כך..

וואי וגם אצלי יש את זהפו הדוב

רק שאין כך זוגות

סליחה מראשצעיר מתנשא

אני עוד לא יכול להגיב בפרטי אז סליחה מראש

אני מציעהשמנה אחת

שבגיל כזה לא ראוי שיהיה מצב כזה

בגיל שידוכים זה אפשרי

וראיתי שמשהיא כרן רשמה על נגיעה

מאיפה ההלכה של שמירת נגיעה?צעיר מתנשא

ספר המצוות לאו שנג - לא להתעדן באחת מכל העריות, והן - קרובותיחידי

הזהיר מהקרב אל אחת מהעריות האלו ואפילו בלא ביאה כגון חבוק ונשיקה והדומה להם מן הפעולות הזרות. והוא אמרו באזהרה מזה "איש איש אל כל שאר בשרו לא תקרבו לגלות ערוה", כאילו יאמר לא תקרבו שום קירוב שיביא לגלות ערוה. ולשון ספרא לא תקרבו לגלות ערוה.

אין לי אלא שלא יגלה, מנין שלא יקרב? תלמוד לומר ואל אשה בנדת טומאתה לא תקרב. אין לי אלא נדה שהיא בבל תקרב ובל תגלה, מנין לכל העריות שהן בבל תקרבו ובל תגלו? תלמוד לומר לא תקרבו לגלות, ושם אמרו ונכרתו הנפשות העושות. מה תלמוד לומר לפי שנאמר לא תקרבו, יכול יהיו חייבים כרת על הקריבה? תלמוד לומר העושות ולא הקרבות.

וכבר נכפלה האזהרה באיסור אלו הדמיונות ואמר לבלתי עשות מחקות התועבות, אולם אמרו כמעשה ארץ מצרים אשר ישבתם בה לא תעשו וכמעשה ארץ כנען אשר אני מביא אתכם שמה לא תעשו. הנה לא הזהיר בשני אלו הלאוין מחקות התועבות בלבד, אבל אמנם יזהיר בהם מהתועבות עצמן אשר ביארם אחר זה, וזה שהוא הביא שני לאוין בכלל על כל העריות, ובעבור שהזהיר שלא לעשות כמעשה ארץ מצרים וכמעשה ארץ כנען, וזה כולל מה שהיו עושין מן הזמה ומעבודת האדמה מרעית המקנה וישובי הארץ גם כן. שב ובאר כי אלו הפעולות אשר הזהיר מהם הוא כך וכך עריות לא תגלה וכמו שבאר בסוף המאמר ואמר כי את כל התועבות האלה עשו אנשי הארץ. ולשון ספרא יכול לא יבנו בתים ולא יטעו כרמים כמותם, תלמוד לומר ובחקותיהם לא תלכו. לא אמרתי אלא בחקים החקוקים להם ולאבותיהם. ושם אמרו מה היו עושים, האיש נושא איש ואשה נושאת אשה ואשה לשני אנשים.

הנה התבאר כי אלו הלאוין, שהם כמעשה ארץ מצרים וכמעשה ארץ כנען לא תעשו, הם אזהרה מבעילת כל העריות בכלל, ואחר כן כפל האזהרה בפרט ערוה ערוה. וכבר בארנו אנחנו משפטי אלו המצות בשביעי מסנהדרין ובחבורנו הגדול ובארנו שלוקים עליהם.

ומה שראוי שתדעהו הוא שכל אשה שחייבין כרת עליה, שהנולד מהביאה ההיא שחייבין עליה כרת יקרא ממזר, והוא שריחקו האל יתעלה. בין שהיתה אותה ביאה בזדון בין בשוגג הולד ממזר, חוץ מן הנדה לבד שהולד הנולד ממנה אינו ממזר, אמנם נקרא בן הנדה. וכבר התבאר זה ברביעי מיבמות.

זה לא טוב בהמשך עם הבעל/ אישהנקומה נא

ממ...טוש
בגיל הזה עדיין לא בנויים לקשר - גמאני ח
שמירת נגיעה זה לא מנהגאור שמחהאחרונה
זה מצוות לא תעשה...
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️אחרונה
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה
taken בדרייב מי יכול לשלוח ליyonatan123
סרטים בדרייב לפרטי מי יכול לשלוח דחוףףףףףףףףyonatan123אחרונה

אני חייב להרגע קצת מהמתח מי יכול לעזור ולשלוח קישורים בדרייב לאחד או כולם מהנ"ל יבורך:

ג'ייסון בורן (סדרת סרטים)

חטופה

אינדיאנה ג'ונס

ג'יימס בונד

מת לחיות

רמבו

שליחות קטלנית

משימה בלתי אפשרית

למלא את החלל-הסרטיעלי 1731

למישהו יש את הסרט בדרייב לשלוח לי?

תוד!

לקראת פורים הבעל"טהולך דרכים

לקראת פורים לקחנו כמה אגדות עם קלאסיות וגיירנו אותם לגירסה ביינישית-קומית,
מוזמנים להנות
https://a7.org/?file=20260224123426.pdf

שכוייעח עצום. עבודה חשובה מאדההרהמורניקאחרונה

ונצרכת לכלל ישראל

(ובוודאי שלפרט ישראל)

אםההרהמורניק

אם יש לך היילקס או דאצ'יה זה יפה אבל אתה לא יכול לשבת פה איתנו לקפה.

בניין זה עבודה לרציניים זה לא תחביב אולי תתחיל לבנות איזה מגדל בתל אביב.

#יש לי סילברדו#

אני שוב לא חדשההרהמורניק

אבל מה הסיפור???????????????????????????????????????

למה אין פה כלום?????????????????????????????????????????????????

כי אף אחד לא יוזם ומפעיל את הפורום (גם אתה ככה…)Gini
כי אף אחד לא יוזם ומפעיל את הפורוםGiniאחרונה
יש כאלה שערים עכשיו?אהבה 18
כלומר?הרשפון הנודדאחרונה

אולי יעניין אותך