גרמא בנזיקין פטורבתוך בני ישראל
אין מייחדין ליה עימיה דו קטל ליהבתוך בני ישראל
הוועד בעליית בית חנניה, שמונה עשרה דבר, רצחבתוך בני ישראל
שפיכות דמים הוא דזלבתוך בני ישראל
דברים שבעל פה/בפהבתוך בני ישראל
שלא תתגנה על בעלה/ מפני האיבהבתוך בני ישראל
דבר שמחה של מצוה, על לב שמחבתוך בני ישראל
אין האור שולט בו/חסין מהאשבתוך בני ישראל
ציץ אינו /ציץ בזווית שאינובתוך בני ישראל
לבודבתוך בני ישראל
פיתו בסלובתוך בני ישראל
חוקקין להשליםבתוך בני ישראל
משום דופן עקומהבתוך בני ישראל
תגידו לי שיש פה צדיק אחד בסדום שיזהה את המשותףבתוך בני ישראל
ביינישים בלאיבתוך בני ישראל
את מצחיקה, זה טובדעתן מתחיל
script Kiddie
ניסיתי!בתוך בני ישראל
בכל מקרה, איזה תסריט מובנה מראש היה כאן? שביינישים לומדים?
מכירה את המושג?דעתן מתחיל
ואגב, אף אחד לא אמר שלבנות *אסור* ללמוד *תורה*.
כןבתוך בני ישראל
תראה, זה מאוד פשוט. או שאתה שוביניסט אז ברור שאסור, או שאתה פמיניסט אז אני כנראה צודקת, או שאין לך דעה ואז אתה זהותניק.
לא מדויקדעתן מתחיל
היהדות לא נכנסת לתוך הגדרות מערביות חדשות, כך שאני לא יכול לומר שאני שובניסט או פמיניסט פשוט כי אני יהודי. אבל את טועה.
אף אחד לא אמר שלבנות אסור ללמוד תורה. יש שאמרו שאסור ללמוד גמרא, או שלבנות פחות מתאים רוחנית ללמוד תורה, אבל את המשפט שכתבת אף אחד לא אמר. או לפחות אף אחד משמעותי לא אמר ברצינות.
כמו שכבר אמרתי, אני יהודי, מה שהופך אותי לדעתן בכמעט כל נושא. היהדות רחבה מאוד כידוע.
נו נובתוך בני ישראל
אני בהכרח טועה, אני אשה.
וברצינות רגע - לגבי לימוד גמרא לנשים יש מחלוקת וזה מוסכם על כולם
הממ לא הבנתידעתן מתחיל
(רגשי נחיתות..?)
וברצינות - גם את זה לא הבנתי.
"יש מחלוקת וזה מוסכם על כולם"?
מכיר את האתר הזה?בתוך בני ישראל
מוסכם על כולם שיש האוסרים
כמובן, מכירדעתן מתחיל
חושש שפספסת את דברי.
מוסכם על כולם שיש האוסרים לימוד *גמרא* לנשים. אף אחד לא אמר שאסור ללמוד *תורה*. להפך, רבים אומרים שיש חיוב ללמוד את ההלכות הקשורות לנשים, אמונה, מוסר ועוד.
נו נובתוך בני ישראל
ויש נשים שלמדו גמרא מתוך לימוד ולא מתוך מחקר. לא יודעת לגבי ירושלמי, שזה יחסית נדיר גם אצל בנים, אבל כן מכירה בנות שגמרו ש"ס בבלי
לא מעט, אם כי הם לא יסתובבו כאןדעתן מתחיל
אבל לא זו הנקודה. אין בי ציפייה לזהות בדיוק כמו שאין לי ציפייה שבאמת למדת את כל זה למרות הידע המרשים שלך (באמת). אף אחד לא אמור לעמוד בסטנדרטים שאת מחליטה, בטח אם את לא עומדת בהם. כמה בכלל חיפשו אחר השוואה כזו?
התורה אינסופית. חושבת שחסר נושאים שאין לך יד או רגל בהם? כי כמוך, גם כל בייניש ממוצע יכול להביא עשרות שרשורים כאלו שאף אחד לא ידע. זו העתקה לא מרשימה ממעטים שבאמת למדו. לא מרשים, כבר אמרתי.
לסיים ש"ס בבלי? רוב הביינישים מסיימים, לא מגניב. דיברתי על לסיים ש"ס בבלי + ירושלמי *בעיון* עם השוואות בניהם. או במילים אחרות, כמו כמעט כל נושאי הכלים של הש"ס ועוד אלפי פירושים שונים, ועוד כמה מליונים במהלך מאות השנים אחרונות "ביינישים" שלא כתבו דבר בעניין, כולל כמות לא רעה גם היום. רוצה לעשות ספירה דומה לנשים? עזבי, חבל לטרוח, חפשי אישה אחת בכמות הידע התורני של, נניח, הרב עובדיה. או גדול תורה אחר, לא חסר. נקל עוד יותר, גדול תורה בדור הזה. אפילו לא דיברתי על פסיקה, נושא עצום אחר, או על לשמה, או על חיוב או על התמדה והשקעה. רק ידע. בהצלחה
להסיר ספק, אני לא נגד לימוד תורה לנשים חלילה, ולא מפחית ממעלתכן מילימטר. להפך, מעריך מאוד ולומד גם מתורתכן היפהפיה יותר מכל בייניש אחר שמצאתי. אבל ההשוואה המצחיקה הזו תמשיך להצחיק כנראה. מצחיק עוד יותר שאתן אלו שמתעקשות להשוות.
בקשר לפיסקה האחרונהעברי אנכי
אני לא מפחית ממעלת הנשים לרגע,
ובכ"ז מתנגד ללימוד גמרא לנשים.
למה זה סותר?
להפך. זה הכי הולך ביחד.
מי אמר שאני נגד לימוד גמרא לנשים?דעתן מתחיל
ולא הבנתי אותך
אמרת שאתה לא מזלזל בנשים.עברי אנכי
ואתה בעד לימוד גמרא להן.
אני אומר,
שאין קשר בכלל.
אני ממש לא מפחית ממעלתן, וגם נגד.
מעולם לא אמרתי שאני בעד לימוד גמרא לנשיםדעתן מתחיל
וגם מעולם לא אמרתי שיש קשר בין איסור/היתר לימוד גמרא לנשים לחשיבות מעלתן. אין לי מושג איך קראת את זה במילים שלי.
כתבתי מילים קצת קשות על נשים באופן כללי ובפרט על ההשוואת שהן עושות בינן לבין גברים. ועל זה רציתי לפצות בכך שאומר שאני לא מפחית ממעלתן.
אתה מוציא אותי תומכת בתת לנשים ואני לא אוהבת את זהבתוך בני ישראל
ולפני שתשאל - אני לא תומכת בלימוד גמרא לנשים. לא ככלל.
כל בייניש ממוצע יכול להביא, נכון. ובאותה מידה סביר להניח שחלק מהביינישים יוכלו לזהות. נכון?
ואכן, אני מסכימה שלא מגניב לסיים ש"ס בבלי. למה? כי זה לא קשה, הוא די קצר ופשוט (יחסית, כן? 2711 זה לא כ"כ קצר, אבל כן. והשפה קלה יחסית לארמית ארץ ישראלית). רוב הביינישים עושים את זה בשלב כלשהו וגם הרבה מהבעלי בתים. מה שכן, לדעתי זה שונה באשה שעושה את זה מאהבת ד' יתברך תוך כדי שהיא צריכה להאבק בכל אלו שטוענים שזה בגלל' פמיניזם' ושטויות בסגנון, בעוד של ברים זה מסלול די קלאסי. (שוב, לא תומכת, אבל כן מעריכה).
ואני מדברת גם על עיון, אגב.
..עברי אנכי
איפה את נכנסת בתוך זה?
..בתוך בני ישראל
בואי נחזור אחורהדעתן מתחיל
לא תכננתי לשאול מה דעתך, אני גם מעריך את דעתך, ובטח שלא באתי לזלזל בה או להוציא אותך משהו שאת לא.
נתפסתי על שלושה מילים בדיוק, ועליהן הגבתי. "ביינישים בלאי" ו"צדיק". לו היית כותבת משהו כללי, ציפייה ממישהו כלשהו, לו היית מדגישה פחות את ההשוואה שצצה מדברייך בין אם רצית ובין אם לא, לא הייתי פוצה את פי.
אבל השוואת. אז צחקתי. נורא פשוט.
על זה נתפסת?בתוך בני ישראל
חלילה לי לומר שכל מי שלא בקיא בעיון בירושלמי ובבבלי הוא לא צדיק. צדיק אחד בסדום זה ביטוי שמסמל מישהו יחיד שיעשה משהו שאחרים לא. מה שזה המקרה.
ולא יודעת למה פרשת את זה שהעתקתי את זה מאיפשהו. זאת רשימה שמתהווה אצלי מלא זמן. משיעורים, מהערות אגביות, על כמה ספיציפים כאן שאלתי מישהו. וכן, לדעתי ש הבדל בין להעתיק תוכנה ממקום מסוים לבין להעתיק מלא פונקציות בסיסיות ממקומות שונים. קוראים לזה שפה עילית.
אכן, על זה נתפסתידעתן מתחיל
והמילים האלו אכן השוואה. רוצה הוכחה? המשפט הבא שלך.
"אתם הביינישים בלאי פה, לבנות אסור ללמוד תורה". גם זו לא השוואה?
לא יודע אם תכננת, אבל כן, השוואת. ושוב, על זה צחקתי. אין שום מקום להשוואה.
להעתיק משהו לא אומר להעתיק מדף באינטרנט. זה גם לשמוע שיעור ולסכם, זה להעתיק את דברי הרב. זה גם ללמוד תוספות בסוטה ורק משם לראות את הירושלמי. ולא אמרתי שלהעתיק זה קל, אלא שזה לא מרשים. אני Script Kiddie אם לומר את האמת. אני טוב בזה וזה לא פשוט. אבל מעולם לא פרצתי עם קוד אמיתי שכתבתי בשלמותו. כתבי משהו משלך, זו אמת צרופה יותר.
מה קשור?בתוך בני ישראל
לא אמרתי שזה משלי, חס וחלילה. איפה ציינתי את זה?
לא אהבתי את הרמיזה שלך, שבאתי והעתקתי רשימה שלא אפשרי לשמוע עליה אאכ עשית מחקר רב שנים והדבקתי כאן. כן, ציפיתי ממישהו שיזהה, במיוחד לאור העובדה שרוב המקורות שלי היו מקורות שאני משערת שרוב האנשים פה ראו אי פעם.
(ואין לי למה לכתוב משהו משלי בשלוש השנים הקרובות. זה סתם ילך לפח, ודי, נמאס לי להשקיע זמן בדברים שנהרסים אח"כ. ושאין מי שיבין)
לא אמרתי שהתכוונת להשוואתדעתן מתחיל
אמרתי שהשוואת. והשוואת. מוזמנת להמשיך להתעלם, אבל אני חושב שזו תהיה טעות תמימה.
(תקני אותי אם כתבתי את המילה לא נכון)
ואני אמרתי שכך אמרת? לא. אמרתי שמה שעשית הוא העתקה לא מרשימה. ואני מתנצל אם לא אהבת את הרמיזה, אבל אני עומד מאחוריה. די להשוואת מצחיקות ומיותרות. ואנחנו לא לומדים כדי להוכיח משהו.
לא יודע אם מישהו כאן ניסה בכלל לזהות, אני בכלל ראיתי אחרי שכתבת את התשובה ואפילו לא קראתי את כל הרשימה, אבל זה לא העניין כמו שכבר חפרתי מספיק.
(לא מסכים. לא עם המשפט הראשון, לא עם השני ולא עם השלישי. אבל אני לא קשור להחלטות שלך)
אני בכלל לא רואה פה מקום להשוואנבתוך בני ישראל
אני לא מבינה למה אתה מוסיף להתעקש על השוואה כאן, כי לא היתה. אין מקום להשוואה כזאת בכלל אז אין מה לנסות לפרש למה כיוונתי בה.
ולמה ללמוד כדי להוכיח משהו? זה נוגד את כל העניין של הלימוד ולמעשה לנשים אי אפשר לתת ללמוד כך.
(עזוב. אתה לא תבין. זה לא קשור אלי לצערי)
לא מדויקדעתן מתחיל
יש ניסיון השוואה כללי בעולם, זו הסיבה שאני "בוחר" כביכול לראות ניסיון השוואה. תני לי לחדש לך, כשאת כותבת משפטים כמו אלו שציטטתי ועוד שנמצאים כאן זה גורם לעוד מישהו להשוואת. למה? איני יודע. ושמח לשמוע שאין בך חשיבה של השוואה. רק באתי לחדד, שאין מקום כזה. ותמיד תוכלי להמנע מדיון כזה בעתיד ע"י המנעות מרמיזה מוטעת.
למה להתעקש? כי זו הנקודה שבאתי לומר. נראה מתאים להתעקש על נקודה שהיא המטרה של הדיון, לא?
ואין מסכים ממני למשפט הזה. כיף שאת חושבת כך והלוואי וכולם היו כך.
(אני באמת לא מבין. מוזמנת להסביר, אם תרצי. אולי אפתיע)
נוובתוך בני ישראל
מעולה. אז אם יוצאים מנקודת ההנחה של המשפט אז אין דיון, נכון?
(לא כולם מסכימים איתי לגבי תת. ככלל. ויש אמצעים קיצוניים יותר ופחות להשליט את דעתם)
דעתן מתחיל
כיף לסכם כך.
(אז כותבים לעצמך, לא נהרס עם הזמן ואת מבינה. ואם צריך במה, אני חושב שהבמה כאן לא רעה לזה, כמו שכבר הוכחת בעבר)
בתוך בני ישראל
(זה לא זה, זה העניין שאני לא יכולה לסמוך אפילו על המחשב או המייל שלי וכבר אפילו לא על המחברת. ודי. זה לא נחמד. הבעיה היא לא עם הכתיבה, כתיבה יש ברוך ד' גם אם היא נשארת רק במקומות מסוימים. או לא נשארת בכלל. סתם, מציק לי. גם דברים גדולים יותר בעבר שכבר אין לי עותק שלהם והשקעתי עליהם עשרות שעות במצטבר. משהו כמו שעה לדף כי גופן קטן ועריכות וכו'. זה יותר העיקרון מאשר הביצוע.)
מביןדעתן מתחיל
אבל אני חושב שדברים שעובדים עליהם הרבה נחקקים בך גם אם לא תנסי.
ונכון, זה מציק. אז אם צריך פתרונות טכניים, אציע בשמחה. אבל נשמע שאם תרצי תוכלי למצוא אותם גם בעצמך.
וגם לא חייבים לכתוב. ובאופן כללי אני מאמין שלהתמלאות קודם ורק אז להשפיע. אם את מרגישה שהרצון שלך לא שם, אולי תקחי הפסקה?
זה לא זהבתוך בני ישראל
וזה לא מגיע ממקום של להשפיע, כי בסך הכל, אין לי מה להשפיע. זה דווקא מהמקום של ההתמלאות. זאת שיטת הלימוד שלי. וטוב לי.
אבל... קשה. קשה לעבוד ולחפש מקורות (כשגם הזיכרון שלי לא משהו, זה לא שאם למדתי סדר לפני שנה ועם חזרות והכל אז עכשיו אני בקיאה בכולו, נדרש הרבה יותר מזה) ואז הכל כאילו סתם ונכון שרק בכאילו, כי הידע נשמר וגם המאמץ משתלם וההרגל אבל אין את התוצר הסופי. וכן זה מתסכל שעל זה נאבקים, זה אמור להיות ההפך, למה זה ככה בכלל. אפשר לחשוב מה כבר ביקשתי, לעבוד את הקב"ה, בקשה מוגזמת מסתבר. אבל למה צריך להסתבך ולהעיר במקום בדף נורמלי ולהתחמק ולהסתיר וסתם חבל
אם שם הרצון האמיתי, שווה להתאמץדעתן מתחיל
למה זה אמור להיות ההפך? ניסיון בא ביחס לאדם, ללמד אותו משהו. לפעמים הוא מראה שהדרך הנכונה היא בשביל המקביל, ולפעמים הוא רוצה להתעקש להוציא תוצר סופי אחד כמו שצריך ע"י מאמץ רב.
קושי הוא מבורך. והיחס נמדד כלפי המאמץ ולא התוצאה. אין דבר בעולם שהוא סתם.
מי אמר שזו לא עבודת ה' הנדרשת ממך?
ממ. יש בזהבתוך בני ישראל
היחס נמדד כלפי המאמץ, אבל האדם רגיל לראות תוצאה. שאם הוא משקיע ועובד ומחפש חומרים וכותב ועורך ועורך שוב ואפילו משיג הסכמה הוא לא יגיע למצב שאין לו כלום ביד אח"כ. נכון? אז זה קשה. ומנסים להתמודד ולהבין שד' נתן וד' לקח ושזה מה שנכון, אבל, קשה. וקשה זה טוב, ברור, כי ד' נתן את הקשה. לא סותר את הקושי, אם כי בהחלט מקל עליו.
לא יודעת, מי אמר שזאת לא עבודת ד' הנדרשת ממני?
מנסים להתמודד, זה כל מה שצריךדעתן מתחיל
כתבת שביקשת לעבוד את ה' ולא מצאת. אולי כן מצאת.
סיפור ידוע על החוזה מלובלין שבוקר אחד קם ללא חשק כלל לעבוד את ה' וללמוד תורה, והבין שזה ניסיונו מאותו רגע. שמונה שנים כך היה, רק לאחריהן חזר החשק. אבל הקב"ה גם לא מצפה ממך להיות זושא, רק להיות את.
את צודקת, אנחנו רגילים תמיד לראות תוצאה. אבל הקושי מראה עם התקדמות, לא על חזרה למקום נמוך יותר.
יש בחינהבתוך בני ישראל
את צודקתדעתן מתחיל
קשה, לא מכחיש. רציתי לוודא שזו לא החלטה אמיתית, לא לכתוב דבר שלושת השנים הקרובות, אלא רק מתוך קושי. למזלי צדקתי. את תתגברי, אני בטוח. בהצלחה
לא יודעת.בתוך בני ישראל
תודה.
"אף אחד לא אמר שלבנות אסור ללמוד תורהעברי אנכי
יש שאמרו שאסור ללמוד גמרא"
אתה לא בעניינים.
כולם אסרו. בלי מחלוקת בכלל.
תמיד. כולם כולל כולם. לאורך כל הדורות.
אסרו על אשה ללמוד תורה
הגמרא כותבת את זה ויש לזה מקורות גם בבבלי, וגם בירושלמי.
רק הלכות נחוצות.
עכשיו, בימנו דברים השתנו.
ולכן מתירים קצת ללמוד.
יש שממש התירו הכל
אבל הרוב המוחלט של הפוסקים בדורנו לא ממש מעודדים גמרא לבנות.
לא נכוןדעתן מתחיל
אתה מדבר על הירושלמי בסוטה? תעיין שוב. להפך, יש לא מעט מקומות שסומכים על האישה בהלכות הקשורות אליה כדבר המובן מאליו (עדות, איסור והיתר, בדיקת חמץ אם כבר אנחנו כאן ועוד).
האיסור הוא בלימוד תורה גורף ועל זה כמובן הסכמתי מהתחלה. שזה מדבר על גמרא ופסיקה ועוד. אין איסור לאישה ללמוד הלכות שקשורות אליה.
לא רק הירושלמי בסוטה. יש גם בבלי בסוטה. ועזוב.עברי אנכי
רמבם. שלא תגיד שלא נפסק ככה.
תקרא הלכות תלמוד תורה פרק א הלכה יג
תראה
ותחזור אלי אם לא אסרו לאשה ללמוד תורה
מכיר. ולהפךדעתן מתחיל
"אשה שלמדה תורה יש לה שכר" גם אם לא כשכר הגבר. נראה בינתיים שמותר.
אתה מדבר על אביה שמלמדה תיפלות? מי דיבר על ללמד אשה תורה, דיברנו על שהיא לומדת.
"מפני שרוב הנשים אין דעתם מכוונת להתלמד אלא הן מוציאות דברי תורה לדברי הבאי"? גם כאן מעולה בשבילי. אכן אסרו על אישה לפסוק. ואכן רוב הנשים בעבר היו כאלו. מכאן ועד לומר שאסרו עליהם ללמוד הלכות כשרות? חוששני שההוכחה מכאן והלאה.
ואני אכן בעד המילה "עזוב". לא באתי לפורום בית המדרש.
מה שאתה אומר יפה. אבל זה לא הרמב"ם.עברי אנכי
זה לא נכנס ברמבם
אתה מוציא אותו מההקשר שלו ומהכוונה שלו.
יפה, אתה מדייק. לא כל הדיוקים נכונים.
זה לא מה שהרמבם אומר.. 
הרמב"ם מעולם לא אסרדעתן מתחיל
לא יודע מאיפה אתה מנסה להוציא מדבריו, אבל מוזמן לנסות. לצטט לך את הפסקה? זה יעזור?
אני באמת מבזבז את הזמן שלי כאן וזה לא מה שבאתי לעשות.
נערךבן דדו
ע.י.צ'יאלאחרונה
לפי רוב האחרונים, אין הבדל.
וטעם רוב הנשים וכו' שייך בכל לימוד ולא רק בפסיקה. ושייך גם בלימוד עצמי שלה.
ע.י.צ'יאל
לימוד גורף? ר"א לא ענה לה לשאלה פשוטה!
אסרו רק ללמדבן דדו
לא אם האשה רוצה ללמוד בעצמה
וגם זה רק בנשים של אז שלא היו משכילות.
וגם אז לאבן דדו
אסרו תנ"ך והלכה.
ע.י.צ'יאל
לא נכון.
לרוב הפוסקים אין הבדל בין ללמד ובין ללמוד בעצמה, וגם אלה שחילקו, זה רק בגלל שמניחים שאשה שמתנדבת ללמוד היא בוודאי יראת שמיים, מה שבימינו לא נכון.
ואין קשר להשכלה. ר' אליעזר לא לימד גם אשה חכמה.
פורום ישל"צהאר"י פוטר
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
בדיקהטיפות של אור
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד
~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
חורף בריא לכולם
- לקראת נישואין וזוגיות