יוזמה מרעננת ע"י "התרגיל המסריח" לעצור מהארופאים והשמאל וחסידות סטמר להזרים כסף לקעקע תחת עם ישראל בארץ הקודש!
השאלה למה אין אפשרות לשלוח לנציגי זהות??
יוזמה מרעננת ע"י "התרגיל המסריח" לעצור מהארופאים והשמאל וחסידות סטמר להזרים כסף לקעקע תחת עם ישראל בארץ הקודש!
השאלה למה אין אפשרות לשלוח לנציגי זהות??
אדרבא תביא...
"מה שעושות שם עכשיו נשות הכותל לא נובע מצורך דתי שכאמור יכול היה לבוא בקלות על סיפוקו לאורך נקודות אחרות בכותל - כולל כאלו הקרובות יותר למקום המקדש עצמו, - אלא מתוך מאבק כוחני במעטה ליברלי/פמניסטי. הן מעוררות מדנים ומלחמות אחים בשם איזו דרישה שדבר אין לה עם הרצון להתפלל במקום קדוש".
ובעצם בחזון הרפורמי היה מתחילת דרכם גדו"י שתמכו בה המהר"ם שיק לא התנגד להם מפורשות, וגם רבי מאיר פערעלעס ועוד שמקודשים עד היום אצל האורטודוקסים, אלא בהמשך הדורות רחקו אותם מיהדות הכללית, ולא עמדו כחן מנגד.
הרבה הרבה עקרונות יסוד של הרפורמים כבר נכנסו כזקן ורגיל אצל האורטודוקסים, אלא הם הלכו בבגידות ועל זה לא מסכימים, ומי שקשור ברעיון היסודי של הקמת בית המקדש ובית דין הגדול שרוב האורטודוקסים מתנגדים להם, אין לו ענין להמשיך להרחיק אותם אלא עניינית ולא כללית, ויש לנו עוד זמן עד שייתפס מחשבתית כל הפרודוקס הגדול הזה.
לכן דרך של זהות הוא לא ברחיקת יהודים אלא להיפך וזה עבודה קשה ומפרכת, ובכל זאת פיגלין לא מצדיק אותם גם כעת על אופן המלחמה, ומעשית הוא מציע להם הרמה שמיועד להם.
"השתתפתי פעם ב'פאנל' במועדון ירושלמי בנושאי דת ומדינה. לצדי ישבה ענת הופמן – יו"ר נשות הכותל.
"אני מתנגד לכל כפיה" – הסברתי לקהל שהצטופף במקום – "בין אם זו כפיה דתית ובין אם זו כפיה חילונית".
"אתה יכול לתת דוגמה לכפיה חילונית?" – שאל אחד מבאי המועדון?
"בוודאי" – עניתי והצבעתי על גב' הופמן שישבה לצדי – "ענת הופמן היא דוגמה מהלכת לכפיה חילונית".
"אני?!" – נדהמה הופמן.
"בוודאי" – עניתי –" אורכו של הכותל הוא כמעט קילומטר. מציעים לכן כל מקום אפשרי, אבל אתן מתעקשות לכפות עצמכן דווקא על המתפללים המסורתיים – מה יותר כפיה מזה?"
דבריך בהחלט עוזרים להבין. מכל מקום, פייגלין אמר שם שמעשיהן מגעילים אותו, אבל זו זכותן. אז הוא לא יעצור אותן...
ועוה"פ אלפי פעמים... האם המצב הקיים היא לא מחדל??? מה קורה בשטח? הם משתלטים על סדר היום שם!
אז מה זהות יעשה בלגן יותר?? באמת...
ולסיכום זהות דוגל בגאולה ובבית המקדש ולא בכותל ובסוגיות גלויות ככותל הורדוסי שלא קשור להר הבית, ובקדושת סטטוס קוו זו או אחרת בלי טעם ושכל, רק בקדושת להיות נורמטיבים...
מציע לך להרשם לעדכונים בדוא"ל מליבה, חזון ועוד מהסוג הזה. תקבל מידע ותראה שלא כל המאבקים נכשלים. יש דברים שנבלמים.
לדוגמה:
1. רבבות בכותל: "עם ישראל רוצה כותל אחד לעם אחד" - סרוגים
3. https://www.inn.co.il/News/News.aspx/395981
4. rotter.net/forum/scoops1/537824.shtml
החלפת שלטון זו שיטת זהות
הצלחה בריסון בגץ והבלמת השמאל...
ואז חקיקת חוקים שבהם הפסקת הבלימה. מה הרווחנו?
בדיוק כמו מורו ורבו מר פייגלין
הסיבה שמעוניין אותך הכותל היא בשביל שאינכם יודעים ארכיאולוגיה. ואם יוודע לך האמת ועם עוד כמה ידיעות נחוצות כלפי מהלך הגאולה של חובבי ציון כבר היית מעבר השני של הכותל...
אבל אני יודע שהרצי"ה נמנע מלהכניס אצבעותיו בכותל מדין מורא מקדש. ושהמהרי"ל דיסקין נמנע מלבקר בכותל אע"פ שמקום דירתו היה בסמוך לכותל המערבי.
"ושמעתי לפני שנים רבות מגדול אחד זצ"ל שזכה עוד לשמשו ואחר כך את תלמידיו, שאצל תלמידי הגה"ק זצ"ל מקובל שהטעם שנמנע מללכת לכותל המערבי, הוא מפני שפחד שכאשר יגיע למקום יתעלף מרוב התרגשות, ולכן רק לעיתים תכופות היה מסתכל מחלונו על מקום המקדש, וזלגו עיניו מדמעות, אבל במקום הכותל ממש, רעדה אחזתהו והיה אצלו בגדר פיקוח נפש ממש, ומקובל שכשבא ארצה היה פעם בדרכו לכותל אבל בדרך נתעורר והתרגש מאוד ואמר, "מה נורא המקום הזה אין זה כי אם בית אלוקים וזה שער השמים, ועכשיו השכינה הקדושה בגלות ובצער ובוכה ומייללת", ומרוב בכיות ודמעות הרגיש ברע וחזר לאחוריו, ומעולם לא ביקר מאז בכותל המערבי."
ולא ממשיך המשכו....
אין לי כח להתחיל להביא מליוני מקורות וטיעונים
אבל אם אתה עוד בשלב הזה, אז בטח לא למדת שום דבר, וגם בארכיאולוגיא כי הנתונים המרובים שיש היום לא היה לפני עשור וכו' וכו'
ההתנכרות לנושא רק מראה כמה עצוב היא שהיהודים התורניים בזדון מתעלמים מללמוד הסוגיא, ואין להם התשוקה להתקדם לגאולה ולרבון יהודי בארץ ישראל על פי תורת משה, אלא רוצים להיאחז בקדושת סטטוס קווא
אני יודע ארכאולוגיה, ויש לי חברים רבים וטובים שעולים ומהם שמערערים בסמכות, כך שהסוגיה אינה זרה לי.
עם זאת, מקום שבו עם ישראל מצפה למקדש, גם אם לטעמך באופן שגוי, הוא בעיניי מקום קדוש. בנוסף לכך יש קדושה פשוטה - קדושת בית הכנסת.
מי שרוצה לחיות בארה"ק חיים נורמטיבים יבורך, אבל כל המדובר של זהות הוא לקדם הגאולה, ואז מסתכלים על הכל בזווית ראיה אחרת
ובכל הדורות מי שקידם הגאולה בארה"ק היו "ההזויים" עם "השקפות מוזרות" כהרב קלישר, הרב שלזינגר וכו', כל אחד מוזמן להצטרף למגזר שבו הוא מרגיש בנוח, אבל לזלזל באלה שקדמו פני הגאולה זה חטא מרגלים בתפארתה
מדברים על זה יום יום. its a given
כמה זמן אתה עוקב אותו? את החברה שלו?
זה החתירה!
עמרי קיבל שכרו, וזכריה בן אבקילס מואשם בחורבן בית המקדש!
לא כל פעם משוים את צדיקותו של האדם, כלפי ישיבת ארץ ישראל בטח לא.
אם את לא מאמינה מה שכת סטמר עושה לעם ישראל, אז בבקשה תעשי עבודת בית.
לא קראתי ספריו? מגיע לו קרדיט למה שעשה, אבל דרכו הוא של חלק גדול של המון עם וגדולי הונגריה ובתוכם חותנו שהתנגדו לרעיון חובבי ציון, ובזה טעו בגדול, ראה אם הבנים שמחה.
לפחות בסאטמר אין התנגדות לברית מילה או תמיכה בגיורים פיקטיביים המוניים.
זהות מתנגד לברית מילה???? גיורים פיקטיביים??
בסאטמר נותנים גיבוי יום יום לאויבינו!! הערבים אמרו את זה בפה מלא כי מקבלים גיבוי מאלה שמתנגדים לציונות!!
יש כמה מטורללים שנפגשו עם אחמדינגאד ועם ערפאת, בסאטמר הוקיעו אותם והקיאו אותם מתוכם.
לסאטמר אידיאולוגיה שלא מקובלת עלינו, אבל אינם שונאי ישראל חלילה, האדמו"ר מסאטמר שחיבר את את הספר האנטי ציוני ויואל משה, בכה בדמעות שליש על ההרוגים במלחמת יום כיפור בדרשה שנשא לאחר המלחמה.
הוא הוקיע אז את אותם בודדים מנטורי קרתא שדיברו נגד יהודים, האדמור אמר אז שההתנגדות היא אידיאולוגית אבל חובה לאהוב כל אדם מישראל, וגם אח טועה הוא אח.
ובית הדין של סאטמר פירסם נידוי (שאסור לדבר איתו ואינו מצטרף למנין) על אדם שהתבטא אז (לגבי הנופלים הי"ד) במילים 'מגיע להם לציונים'.
,
המציאות היא שחסידיות סאטמר כהיום מתנערים לגמרי ממכלול האמירות והדעות הנ"ל שהבאת.
מעניין הסבתא מה הוא אמר אם ממשיכיו לא לומדים אותו!!
אני יודע הרבה יותר מזה מה שהרבי מסאטמר תמך בישובים ועוד על פי התורה וכו', אבל מה זה משנה אם כהיום לא מתביישים לקחת את שיטתו ומגבים את רשת "נטרונא" שהוא נטורי קרתא ממש!!
כהיום הם נותנים גיבוי מלא לשמאל ולרפורמים, וכזה צריכים להתייחס אליהם.
[אולי ליחידים ממש שאפשר למצוא אותם בסיבוב שערים וביצהר וכו' ובאמת אוהבים ארץ ישראל, ותומכים בשתיקה אבל זה יחידים ממש]
https://www.inn.co.il/News/News.aspx/157387
וכאן מנטורי קרתא, שאפילו הם ברובם נגד אותם בודדים מטורפים.
אני מחפש את הנידוי הישן, אביא לכאן כשאמצא.
סאטמר מונה כ 50,000 בתי אב, רובם בארה"ב.
נטורי קרתא מונים כ 700 בתי אב רובם בא"י.
אחד מהנפגשים עם אחמדיניגאד היה חסיד סאטמר מלונדון, הוא גורש מהקהילה לאחר אותו מפגש.
שאר הנפגשים הם מנטורי קרתא, וגם שם הרוב נגדם.
בעבר משה הירש (נכדתו היא אשת יואליש קרויס) נפגש עם ערפאת ובעקבות כך סולק מ'תורה ויראה' המרכז של נטורי קרתא, יש לו שני בנים שהולכים בדרכו, ומורחקים מ'תורה ויראה'.
כמובן יש לנו ויכוח עיקש עם הדעות שלהם, אבל שונאים הם לא!
המלחמה היום היא במכירת פייק ניוז מול כל העולם מבחוץ, ומכירת דעות שמאלניות חולניות לעם ישראל מבפנים
וזה החליש בעשורים האחרונים מאז קום המדינה פי אלף מאשר הסכנות בעצמם.
לפני הסכמי אוסלו הערבים פחדו מעם ישראל, והשמאל בגיבוי אירופא וסטמר הפכו הקערה על פיה!
את ההתנערות של סאטמאר מנטורי קרתא מול העולם, והחזקת ידיהם בהמון כסף ובגיבוי מלאה מהקהל ומראשם זה ספין חזק מאד שאתה לא מודע אליהם.
מקום שאדמורי"ם ומנהיגים של הדור הקודם שפעלו מתוך הבנה הדדית מלאה לבנות בארה"ק את קומת הקדושה, כהיום כולם רק בונים את אנ"ש שלהם, ואכפת להם הסבתא שעם ישראל יתחזק בשמירת תורה ומצוות, וכל זה בגין הסאטמרים שפעלו בהכסף שלהם להפיל כל הגיון הזה, ורק לחזק את המנהיגים שמתייצב לצדיהם.
תראה למשל הטויטר של חסיד רגיל מסטמר שמביא כל הגיון השמאל כל יום! זה ההגיון הטבעי בסטמר! הם מחזיקים באופן פעיל את דעות השמאל שנותן הכח והגיבוי לאויבינו, וגם למוחות כל עם ישראל לחשוב נגד מדינת ישראל, וזה כבר צובר תאוצה רבה אצל רוב יהודים תורניים, וזה כפירה ומינות בגאולה אמיתית!!
Jewish News & Views (@JewishNewsViews) | Twitter
וגם זה שהם דואגים רק לעצמם זה עניין אחד (ומשותף גם לשאר הציבור החרדי.
אגב תראו מאמר יפה ממענדל ראטה, בנו של האדמו"ר משומרי אמונים-
https://www.inn.co.il/News/News.aspx/397080)
אבל להגיד שהם תומכים ברפורמים ובמפגשים עם האויב הערבי זה עניין אחר.
(אגב, חיפשנו אותך בשרשור למעלה בדיון על דעתם של זהות על הריבונות ביו"ש, נשמח לתגובתך.)
ובכלל הרבה הרבה מסאטמר תומכים גם במפגשים, אבל עוד לא משתלם להממסד הסאטמרי ובגלל זה הפולטיקאים המנהיגים את המנהיגים מוקיעים את זה.
אגב ר' מענדל ראטה זה משומרי אמונים שהיה יהודי חובב ציון אמיתי, תלמיד של בעלז שהיה ג"כ חובב ציון קדוש.
ולצערינו אין להם שום השפעה על עולם החרדי, וגם בשומרי אמונים פחדו שזה יירע להם אז התנערו מאימרותיו.
(איפוא בשרשור?)
מה עמדת 'זהות' בנושא ריבונות?! - אקטואליה וחדשות
חיכיתי לראות תגובה שלך.
גם היום, מהמעט ששמעתי על בעלז, זוהי חסידות הקרובה לליבי. ובאם הבנים שמחה מביא ממנו לפעמים.
ולא שום אמירה נגד שמאלנים קיצונים או ערבים??
מאיפוא בא להם בראש להיות כ"כ שונאים לעם ישראל הימינים???
זכותי לחשוב שזה בא ממפלגת סאטמאר שמשקיעים בזה המון, ועם ישראל הולך כבר עם זה יותר ויותר. וזה נכנס לתודעתם וזוחל להם בראשם, ואינו נותן לקדושת עם ישראל להתרומם מול הגויים.
מה אתה חושב שעשיתי?
אגב מותר להגיד על יהודי שמאל יר"ש שחושב שמצוה להתחפע לימין, ולגלות שהוא שמאל?
כתבת "מאיפה בא להם בראש להיות כ"כ שונאים לעם ישראל הימינים? זכותי לחשוב שזה בא ממפלגת סאטמר".
אף אחד לא בא לחלוק שזה זכותך. באנו רק לומר שאם אתה חושב ככה בלי להביא בדל ראייה, בלי להביא איזה שהוא ציטוט אמיתי, זה נחשב מוציא שם רע (ולא סתם לשון הרע).
אולי באמת הייתי קצת דמגוגי, פשוט עיצבן אותי הביטוי "זכותי לחשוב" בלי לנמק.
ולגבי יהודי שמסתיר את דעותיו לפני הבחירות (האמת שאני לא יודע למי התכוונת, לדעתי יש כמה כאלה). נראה לי שאין שום פסול להסביר לציבור (עם נימוקים והוכחות כמובן) מהם דעותיו האמיתיות. כמובן בלי שנאה לאותו יהודי ועם כל התנאים של החפץ-חיים על לשון הרע לתועלת.
האם מותר להגיד שמישהו בא עם אקדח ורוצה להרוג? מותר להגיד שמישהו מממן את הרוצח לרצוח? מותר להגיד שמישהו מגבה מממן רוצח לממן?
אין לי משאבים למצוא אותן, אבל ראיתי המון שערבים מודים שהשמאלנים והמידיא שמגבה את התנגדות עם ישראל להיות רבון בארץ ישראל נותן להם אנרגיה למלחמה.
ברור כשמש והסאטמרים לא מכחישים את זה שהם מזרימים כסף להשמאל, ותומכים בהסכמי אסלו ובהתנתקות ובכל מה שנוגע למדינת ישראל
ודם עם ישראל על ידם! בלי שום הפסק כלל!!
מי שנותן מורך בעם ישראל לא להיות בטוחים בצדקת דרכם, הם שותפים לרצח!
זה שסאטמר מפחדים מן האומות, ולא מאמינים בבעלותינו על הארץ זה ידוע. ומכאן הדרך קצרה לאוסלו ולעקירת יהודים מביתם.
אבל נראה לי שיש גבול עד כמה ההשפעה שלהם אפקטיבית. בעיני היא מועטה. ועד שתוכיח לי שהם ממש מזרימים כספים לצורך זה אני אשר מסופק בדבר. ובטח שרובם המוחלט אינם נפגש עם האויב הערבי. קל וחומר הרפורמיים, שדעותיו שונות מדעותיהם כרחוק מזרח ממערב.
אבל אני יודע את זה, כי קרובים הם לי...
אני מכיר אותם מאז שנות ילדותי... קראתי וקורא עיתונים שלהם....
גם הבבליים לא רצו לעלות לארץ ישראל בגלל רוב העושר שהיה להם (רש"י)
גם התימנים היו חכמים שראו ברוחם שבית המקדש ייחרב
וגם היום לא שונה
והלעיטו אותו בשקרים מספרי הבדוי בלוך "דובב שפתי ישנים" וכל הזמן חגגו על עוד מילה שהוציאו מרבם נגד ארץ ישראל, לצערינו הסטרא אחרא גבר שם עם המון ניצוצי קדושה שנפל לשם.
גם פייגלין דורש
גם סמוטריץ' דורש
גם ישראל כץ דורש
גם וינטר דורש...
ושאבתם מים בששון ממעייני הישועה
הרבה דורשים לעצמם כעת בקמפיין כי הם חושבים שהקהל שלהם רוצה שינוי לכיוון שלהם עם ההתנהלות בביטחון.
מעורר מחשבה אודות התפיסה הציבורית אודות ההצלחה הביטחונית בממשלת הימין על מלא...
פעם הנושא הכלכלי היה במרכז הבחירות, עכשיו זה הביטחון
ברור שהמלחמה השפיע על הציפיות שלנו מההתנהלות הביטחונית,
אבל לא ראיתי את הליכוד מבטיח שכץ יהיה שר הביטחון הבא.
ואני בטוח שעוד מעט נתניהו יכריז שתיק הבטחון ישאר בליכוד
הוא אומר בעת ובעונה אחת דבר והיפוכו. מצד אחד לדבריו גודל הגוש קובע, והמטרה להגיע יחד ל- 61 מנדטים לפחות, ומצד שני הוא נוטל לעצמו את עור הדוב למפרע, כאילו ה- 61 מנדטים העתידיים הם כולם שלו.
מה שאני הייתי עושה:
בונה עיר גדולה מאוד בנגב שתפתור את מחירי הדירות הגבוהים.
מפרק לחלוטין את מועצת הדבש החלב והביצים, מוריד רגולוציה ופיקוח על מחירים, פותח את שוק המזון לתחרות וייבוא.
מגדיל את שוק העובדים הזרים ופותח חברות חדשות לחקלאות כדי לצמצם את החוסר בפירות וירקות.
מפריט את ביטוח לאומי.
מעביר חוק שנותן מאסר עולם או גירוש על כל תמיכה מכל סוג בלחימה על הבית.
מעביר רפורמה בחינוך שנותנת לילדים בגיל 14 אפשרות ללמוד מה שהכי מתאים להם, במקום לנסות להעלות רק לימודי מתמטיקה ואנגלית. ומאפשר להם לעבוד במאפייה במשרה מלאה במאפייה בית דפוס וכדומה, בשביל שיתחילו קריירה מוקדמת במקום לבזבז זמן על מתמטיקה ואנגלית עבור מי שלא יהיה מהנדס רופא או עורך דין, שזה בפועל רוב האנשים.
מערכות חינוך מעולות, ליד שירותי תרבות, רפואה ברמה גבוהה.
זו הסיבה לצפיפות המטורפת באזור המרכז - והסיבה המרכזית מדוע הפריפריה לא מושכת אליה מספיק אנשים ומשפחות.
כי בדרום אין את האפשרויות הרבות שיש במרכז.
אפילו אנשי צבא הקבע של יחידות המודיעין והתקשוב, שהבסיסים שלהם במרכז, לא מוכנים לעבור לדרום. ופינוי הבסיסים מתעכב מזה שנים.
ביטוח לאומי הוא ענף של המדינה. והוא בעיקרו חברת ביטוח לנושאים שאף חברת ביטוח פרטית שפועלת על בסיס עסקי, למקסם רווחים, לא היתה מבטחת. נכים, סיעודיים, מובטלים …
חלקו ממומן ממיסים ישירים וחלקו האחר ממומן ע"י המדינה, מחלק קצבאות מכספים של המדינה, מכובה ומבוטח אקטוארית מול תקציב המדינה.
המדינה מזרימה לביטוח הלאומי מימון גמלאות לא-ביטוחיות: קצבאות שהמדינה החליטה להעניק לפי מדיניות סוציאלית, כגון השלמת הכנסה, קצבת ניידות, קצבאות מזונות וקצבאות ילדים.
כאשר הממשלה מחליטה להקל על מעסיקים או עובדים ולהפחית את שיעורי דמי הביטוח, היא משפה את הביטוח הלאומי על אובדן ההכנסה הזה.
להפוך את הביטוח הלאומי לחברת ביטוח פרטית - משמעותו שרבים מאוד מהזקוקים לביטוח, הנכים, הסיעודיים, כל מי שלא יכול לממן את עצמו, לחברת הביטוח הפרטית לא יהיה משתלם לבטח אותו.
הסיפא, הכשרה מקצועית - זו באמת רפורמה שמאוד נחוצה. לפתוח מחדש את בתי הספר המקצועיים שהיו בישראל עד שנות ה-80 של המאה הקודמת.
שהפיצול בין מס הכנסה לביטוח לאומי לא הגיוני
את הביטוח הלאומי.
לא לייעל ולאחד את המנגנונים עם מס הכנסה.
ישראל באמת בין המדינות היחידות בעולם עם הפיצול.
לא שזה פסול. יש הגיון רב להשאיר אותו.
ולעומת הבעיות הקשות בעבר בגלל הפיצול, כיום שהכל ממוחשב ונגיש דרך האינטרנט- הרבה הרבה יותר פשוט להתנהל ולקבל את השירות.
אגב, ישראל גם בין הבודדות בעולם, במבנה שירותי הבריאות - קופות חולים.
וזה מודל מצויין.
לא כל דבר במערכת הציבורית בישראל הוא מודל גרוע….
המודל אומץ מגרמניה, ע"י העולים מגרמניה שעלו לכאן לפני השואה בעקבות עליית הנאצים.
מעניין שהמודל הזה קיים במדינות בודדות בעולם - גרמניה, הולנד, בלגיה, שוויץ, אוסטריה וצ'כיה.
בס"ד
בהודעה שהוציא ארגון 'יוזמת אברהם' שעוקבת אחרי מספר הנרצחים בחברה הערבית הובא נתון ובו ירידה של 3.2% במספר הנרצחים מהתקופה המקבילה אשתקד. מי שעוקב אחרי ההודעות שלהם רואה שהחלה פה מגמת ירידה ומי שרוצה לשים אצבע יותר ברורה - מרגע שהשב"כ נכנס לתמונה כמו.
אגב, זו הייתה תגובת הארגון למהלך בחודש יוני האחרון.
מיוזמות אברהם, ארגון משותף ליהודים וערבים, נמסר: "הממשלה לוקחת מאות מיליוני שקלים מתוכנית 550 ומכניסה את השב"כ לחברה הערבית. זה לא מאבק בפשיעה, זו הפיכת אזרחים לאיום ביטחוני. פשיעה אינה טרור. במקום משטרה מתפקדת, חקירות ומניעה אזרחית, הממשלה בוחרת להחליש את החברה הערבית ולפגוע בדמוקרטיה".
אם המגמה הזו תימשך, ייצטכו בחברה הערבית לעשות חשבון נפש לא רק האלימות שיש בתוכה, אלא גם מדוע הם התנגדו לכל צעד שיביא לירידה במספר הנרצחים. מי יודע כמה חיי אדם היו ניצלים לו זה היה קורה קודם, וכמה עוד יכולים להינצל לו היועמ"שית תאפשר למשטרה את הכלים שהיא צריכה (כמו לדוגמה לאפשר למשטרה לעקוב אחרי תחלופת ווטסאפים בין חברי בארגוני הפשע).
הם רק קיימים כדי לדפוק את הימין ובמקרה את בן גביר?
בס"ד
גם את הודעות המעקב אחרי מספר ההרוגים הם החלו עוד לפני כניסתו לתפקיד.
הקמפיין שלהם בעד הערבים בהרבה מישורים התחיל הרבה לפני. ספציפית פה הם עשו קמפיין נגד בן גביר (קצת בצדק) במקום למשל קמפיין לעודד את האנשים שלהם לא לשטוף את הרצפה ולשרוף את המצלמות לפני שבאה משטרה.
מתי השבכ נכנס לתמונה?
השבכ
בס"ד
ההודעות אלו יוצאות בכל פעם שיש רצח בחברה הערבית. מי שעקב אחרי ההודעות האלו שיוצאות לתקשורת ראה לאט לאט את האחוזים עולים לעומת אותו יום אשתקד, מה שהצביע על עלייה בהיקף התופעה. אלא שפתאום לאחרונה יש היפוך במגמה ואנחנו פתאום רואים בהודעות האלו ירידה בהשוואה לשנה שעברה. כשמנסים לשים אצבע איפה מונח השינוי, אז זה מקביל לכניסת השב"כ לנושא.
אם כי בסך הכל לטענתך יש פה חודשיים וחצי, כדאי לראות קצת יותר זמן, מה עוד שמניח שההשפעה של הכנסת השבכ לוקחת יותר מיום כך שצריך להפחית מתוך החודשיים וחצי זמן מה.
מסבבי הקטל הטפשיים
(לא המדברת)
זה פשוט להפעיל לחץ חיצוני כדי שהמלחמה תיפסק. BIDEN HELP US סטייל. ועכשיו כשיש ממשל אחר באמריקה הם מנסים להפעיל לחץ מכיוון ארופאי, כל עוד היבשת הזו קיימת ולא נחרבה על ידי החברים שלהם.
ע"פ מקורות לא רשמיים סעודיה פנתה לישראל בבקשת עזרה נגד החות'ים, הללו לא מפסיקים לנג'ז להם... (משתלטים על איזור מיצר באב אל מנדב)
סעודיה בכללי במצב בעייתי, הם מוקפים באיראן, החות'ים, המיליציות העיראקיות השיעיות (שמובלות ע"י איראן תכל'ס, ותוקפים את מאגרי ומתקני הנפט שלהם לאחרונה), לא ברור למה אבל גם היחסים שלהם עם איחוד האמירויות התקררו משום מה..., הrsf בסודאן יכול להקרין כוח על הים לכיוונם, האחים המוסלמים (כרעיון) שונאים אותם מכיוון שהם התחילו לעשות כל מיני דברים לא צנועים ומערביים...
מה יהיה גורל סעודיה? ואולי עדיף לנצל אתזה שהיא בדחק, לעזור לה ולחתום איתה כך על הסכם מבלי שתאלץ אותנו לעשות וויתורים למען פלסטין?
(@hamedinai אשמח ספציפית לשמוע את דעתך
)
ערב הסעודית חתמה על ברית הגנה עם שתי אויבות ישראל מובהקות. שתפנה אליהם בבקשת עזרה.
יכולים לנשום לרווחה...
והברית הזו לא תעבוד תכל'ס...
ע"מ לייצר ביטחון אזורי?
כדי שנדע במה מדובר.
ניסינו להתקדם עם הלבנונים, וכלום לא יצא מזה.
אולי בעוד 50 שנים יקום אצלם מנהיג אמיץ שישנה את המשוואה.
אחרי החיסולים המהדהדים בצמרת שלהם.
ולכן הם מפחדים לתקוף אותנו ולא מטילים מצור ימי על ספינות שנוסעות לישראל.
כך שנראה לי שטות להתערב בסכסוך פנים ערבי רחוק אלפי קילומטרים ממנו.
אם יש מידע ביטחוני לא ידוע על סיכונים סיכויים וכו' כמובן יש לשקול בהתאם
אנחנו צריכים את איראן קיימת.
בנתיים ההתעקשות של נעם לטעון שרצים עד הסוף, לא רק שלא מחזקת אותם, אלא רק שוברת את ההגמוניה בקו. כבר לא מדובר רק על 'מקווקוים' כמו הרב יהושע שפירא או הרב חיים גנץ - שאמנם קשורים אבל תמיד היו עצמאיים פוליטית וגם לימודית.
הציטוטים מהרב קלנר והמכתב של הרב רודריגז, הם רעידת אדמה:
אם הסקרים כ"כ שונים אחד מהשני אז יש סיכוי טב שהמציאות היא באמצע.
חוץ מזה שבסקרים של I24 הקואליציה על 60 מנדטים.
אתה לא יכול לומר מצד אחד שיש לכם המון קולות, ולכן גם סיכוי לעבור, ומצד שני לומר שאי מעבר שלכם לא ישפיע.
הסיכוי שנתניהו יתן לו את התיק הוא אפס מוחלט, ולא סביר שמאיזנקוט בדווקא הוא יקבל את מבוקשו.
בלי פייגלין אין קואליציה אפילו לשיטת פילבר.
צודק איפוא נתניהו שמעוניין, לכאורה, בממשלה עם איזנקוט.
בס"ד
הוא כמובן לא יקבל את תיק הביטחון (גם אחרי הפיצול הוא נותר עם מנדט אחד או שניים ביום טוב), אך עם זאת אני לא חושב שעד שהוא הצליח להתקרב שוב לכנסת, הוא יחסל את זה פעם נוספת בגלל התנהלות לא חכמה ושל אגו (מה שהכשיל אותו בעבר). לכן השאלה האמיתית היא כמה הוא הבין מה הכשיל אותו והוא בא לעבוד שונה הפעם, או שהוא נשאר ראש בקיר ואז באמת תסתיים הקריירה הפוליטית שלה.
אפשר לנהל מו"מ. זה קרה בעבר בממשלות 61. כך למשל אברהם נגוסה דאג לכך שיעלו עוד כמה פלאשמורות תמורת כל מיני הצבעות.
ועדיין. פייגלין עצמאי.
אני מקווה לפחות. אז הוא יסחט קצת את התקציב כמו כל חבר כנסת (למרות שזה נגד המצע שלו). זה התקווה.
השאלה היחידה היא אם הוא התבגר (פוליטית), אני בהחלט חושש שלא...
בס"ד
אני רוצה להאמין שעצם האיחוד, כבר מסמל נקודה של התבגרות. נמתין 40 יום כדי לגלות מה הלאה.
כמו שלא משליכים קליפת בננה ברחוב, כך לא דורשים שר בטחון עם מנדט וחצי, וראש ממשלה עם ששה מנדטים.
קוראים לזה גם: תקינות פוליטית. מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך.
ונתניהו לא יצא יותר טוב מאחרים...
הפתרון הפשוט והדמוקרטי, הוא ביטול אחוז החסימה - מה שיגרום שלמפלגה הגדולה יהיה יותר אפשרויות ולא כל מפלגה תחזיק את השלטאר.
בעבר הלא רחוק, שותפה קואליציונית לא היתה מעיזה אפילו לחשוב על אחד משלושת התיקים המרכזיים: בטחון, חוץ, ואוצר, והיום כל ממזר מלך, ומפלגה עם ששה מנדטים מעמידה ראש ממשלה מטעמה, וכל ח"כ בודד יכול שיהיה לשון מאזניים, ועוד בטרם נבחר דורש לעצמו את תיק הבטחון.
לו היו לנו שתי מפלגות גדולות עם 50 מנדטים כל אחת- ניחא, אבל במציאות שלנו שהמפלגות הגדולות עם 25 מנדטים כל אחת, וצריכות לנהל משא ומתן עם שבע מועמדות, וכולן מתחרות על אותם תיקים, זה מצב לא נורמלי.
והנה אתה ברוב חכמתך מציע לבטל את אחוז החסימה, ולחשוף את המועמד להרכיב ממשלה מול מציאות ריאלית של ניהול משא ומתן עם 30!!! סיעות.
יש גבול לכל תעלול.
התיקון הנדרש הוא להעלות את אחוז החסימה ל- 5, ובהמשך ל- 10 אחוז. בתרחיש כזה יהיו לנו לכל היותר 12 מפלגות בכנסת, וגם זה די והותר.
וכן יש לחייב כל רשימה מתמודדת שלא נבחרה לכנסת היוצאת להפקיד סך 10 מיליון ש"ח במזומן שיחולטו לטובת המדינה אם היא לא תעבור את אחוז החסימה.
במציאות של היום, מצביע נכנס לקלפי, ורואה לנגד עיניו מגש עם 45 פתקים, ולא מוצא את ידיו ואת רגליו, ומצביע למפלגה שהאג'נדה שלה קוטבית לעולמו הפנימי. זה חייב להפסק.
וממילא היו יותר מפלגות קטנות, ולמועמד לראשות הממשלה היה יותר מרחב תמרון.
אחוז החסימה יוצר מציאות שבה יש פחות מפלגות, אבל הן בינוניות והממשלה תלויה בכל אחת מהן.
או שאני רוה"מ או שאין לכם ממשלה.
בגלל אחוז החסימה הבינוני, יש "רק" 5 שותפות קואליציוניות, ואתה מציע להוריד את הסף, כדי... כדי שיהיו יותר מתחרים על אותם תיקים?
בסיבוב הקודם לא נכנסו מר"צ ובל"ד, מה שהוסיף לגוש הימין 4 מנדטים מן ההפקר, וביטל את הצורך בסיבוב בחירות נוסף.
הפעם הם למדו לקח, והגבילו את עצמם בהתנדבות.
ועשו עוד דבר, הם השליכו את הרעה החולה הזו למפתנו של הימין, והימין הרים מהרצפה כמוצא שלל רב.
אני כן מבין שאתה דואג לעתידו הפוליטי של סמוטריץ'. אדרבא- שיתפקד לליכוד עם נושאי כליו, ויגיע לאחד המקומות הגבוהים ברשימה. נכון לעכשו, נתניהו סומך עליו יותר מאי פעם.
העניין הוא עקרוני שיורד למציאותי. כשאחוז החסימה יותר נמוך יהיו יותר מפלגות - יותר מדויק כשהיו יותר מפלגות* הכנסות מילאו ימיהן.
ככל שהעלו את אחוז החסימה, הממשלות פחות יציבות והכנסות פחות ממלאות את ימיהן.
עם התאוריות שלך יש שתי בעיות - המציאות וחוסר הדמוקרטיה...
והיום פחות משליש.
ככל שאחוז החסימה יגדל, לקטנות לא יהיה סיכוי ממשי להכנס לכנסת, וממילא ינהרו המצביעים אל הגדולות, שיחזרו להיות בנות 47-48 מנדטים.
או אז די בשותפה קואליציונית אחת כדי להרכיב ממשלת 61, ובשתי שותפות כדי להסיר כל חשש להתהוות לשון מאזניים.
המציאות שאתה מתאר היתה, כשאחוז החסימה היה נמוך. בניגוד גמור לתאוריה שלך - ככל שהאחוז עלה, המפלגות הגדולות קטנו והכח של הבינוניות עלה והפך לכזה שבלעדיהן אין ממשלה.
לא עובר את אחוז החסימה. סמוטריץ נתן לו מתנה. ופייגלין בשלו. חוגר כמפתח. מתנהג כאילו הוא בעל הבית. אף פעם לא טועה ולא מתנצל.
מה השתנה?
בן גביר בטוח שהנצחון מונח בכיס של נתניהו, וחושש שנתניהו יעדיף ממשלה עם אייזנקוט כאשר הוא עצמו נשאר בחוץ. נתניהו מכחיש תיאומים עם אייזנקוט, ואייזנקוט שותק.
מישהו כאן יודע לפרשן את האירוע?
אנשים שרוצים ממשלה בראשות נתניהו, אבל רוצים את הסגנון והוולגריות של בן גביר. הוא איבד לליכוד את אלמוג כהן, שהוא בדיוק הפרופיל של המצביעים הללו ו'קיבל' את טלי גוטליב, שבדיוק מושכת סגנון כזה.
לא חושב שהוא בטוח בשום דבר, הוא פשוט רוצה קולות.
מן הסתם הכל נבדק היטב בסקרי עומק.
ובן גביר מבין שכדי להצליח הוא חייב להיות גדול
אם הוא יהיה קטן הוא יקבל תיקים שוליים שדרכם לא יוכל "להשפיע"
אבל לא יותר
גודל הגוש קובע, אבל לא פחות מזה מאזן האימה של ראש הגוש מול השותפות בפוטנציה. אם השותפה הראשית, הליכוד, לא תהיה גדולה בפער משמעותי מול כלל השותפות המשניות, היא תוחזק בגרון כל שני וחמישי, והקואליציה תקרוס בתוך זמן קצר.
ואכן צריך את בן גביר עובר, ומוטב שלא יהיה לשון מאזניים, ואם יאיים בפרישה יאמרו לו: אל תפל דבר מכל אשר דיברת.
שהמטרה היא גם לעשות הייפ גדול ולהוציא את אדישי מעוזי הימין להצביע.
כלומר ככה הם לא יסמכו על זה שלביבי יהיה 61 בכל מקרה (לדעתם) ויצאו להצביע ויצביעו בן גביר.
אם ביבי רוצה לשבת עם אייזנקוט זה בכל מקרה לא יזיק לו יותר מדי שבן גביר יהיה חזק יותר, אז אין לו מה להפסיד.
ולבן גביר ברור שיש רק מה להרוויח.
הוא מכוון את כל הקמפיין שלו לראש של מצביעי הליכוד, ולא מפתיע שהליכוד מחזיר מלחמה.
ואם המתמטיקה לא תאכזב- בן גביר ישאר מחוץ לממשלה, ללא קשר מי ירכיב אותה.
אלה הם כללי המשחק.
הפוך
בס"ד
קיבלתי עכשיו לענות על סקר, לדעתי מניסוח השאלות הוא יצא מטעם הליכוד, ואכן אחת השאלות בסקר עסקה בשאלה של צירוף בן גביר לממשלה הבאה וכן בשאלת ממשלת האחדות עם אייזנקוט. אני חושב שאם הדברים לא היו על הפרק, כפי שטוענים הליכוד (ובניגוד לתדרוכים הרבים בנושא) כלל לא היה צריך לשאול על זה, אבל נראה שבליכוד כן בוחנים מה נכון להם בקרב אזרחי ישראל.
מיותר לציין שאני לא מאמין להכחשות של נתניהו בנושא. הוא רואה בסקרים שהליכוד נמצא בעדיפות שנייה אצל מביעי עוצמה יהודית (זה היה ניכר גם בפינת הניתוח סקרים שפורסמה פה בערוץ 7 לפני שבועיים-שלושה) ולכן הוא החליט ללכת לו על הראש. זה התחיל מקמפיין האנטי אחדות שכל בר דעת הבין שהחיבור הזה יעשה יותר נזק מתועלת, וממשיך עכשיו בתדרוכים שלו.
נתניהו רוצה לסיים את מערכת הבחירות עם 50 מנדטים, ולתת לשותפות שלו להזיע על 3 משרדים לענייני כלום, אבל זה לא ריאלי. הסקרים הכי מפנקים, של פילבר, מנבאים לו 30 מנדטים, וזה אומר שבכל מקרה הוא יהיה מיעוט בכל קואליציה, אם אכן יקים אותה.
כולנו זוכרים את המשא ומתן הקואליציוני הקודם, ואיך "השותפות הטבעיות" מרטו את נוצותיו, וביתר שאת זוכר הוא עצמו.
הלקח שהוא הפיק, והמתבקש, זה ממשלה לאומית רחבה, ולא ממשלת סחטנים צרה, ולשם הוא חותר.
במרחק 40 ימים מהבחירות, פייגלין מאיים שבלי תיק הבטחון הוא בחוץ. סמוטריץ' בטוח שתיק הבטחון תפור על פי מידותיו. בן גביר רוצה את משרד המשפטים עבור גוטליב, וגם רוטמן רוצה אותו. וינטר אם יעבור את אחוז החסימה, ידרוש גם הוא את תיק הבטחון, וגם גיוס מלא לפי מתווה ליברמן, שהחרדים יתנגדו לו, ובמילים אחרות זה או וינטר בפנים, וחרדים בחוץ, או להיפך.
ככל שהמפלגות הקטנות יהיו גדולות יותר, סל הדרישות שלהן יגדל באופן לא פרופורציונאלי, ולכן נתניהו מתלבט אם ללכת להם על הראש. אוי לי מיצרי, ואוי לי מיוצרי.
גם אם יקרה נס בגודל ים סוף, ואיזנקוט יסכים לשבת עם נתניהו, הסך המשולב של שניהם הוא כ- 50 מנדטים, ועדיין חסרים 11 לפחות, ואין מאיפה להביא אותם. כי בנט, גולן, וליברמן לא ישבו עם נתניהו.
במצב אידיאלי כל השותפות בפוטנציה צריכות להתכנס ולחלק את עור הדוב בטרם ניצוד, אבל זה לא יקרה, כי חרב איש ברעהו.
סוף דבר, כולם ביחד וכל אחד לחוד קוראים לשמור על גוש הימין, אבל אף אחד לא יודע לספר לנו איך עושים זה.
משחק סכום אפס.
בס"ד
אפילו שיריונים הוא לא הצליח להביא. יוסוף חדאד ונטלי שם טוב הלכו לוינטר, דדי שמחי הלך לגלעד ארדן (הייתה תקופה שהוא חיזר אחרי צביקה מור שהלך לסמוטריץ'). מה בסוף הוא הביא? את ברדוגו?
גם מבחינת קמפיין, חוץ מלהתריע שאייזנקוט יקים ממשלה עם רע"מ, וללכת על הראש של וינטר ובן גביר - אין שום דבר אחר.
לא סתם בחלק מהסקרים הליכוד צונח על חשבון התחזקות של הגוש (שאגב, מתחזק גם בגודלו ככל שהליכוד יורד).
כשנתניהו פנה ליוסוף חדאד ולשם טוב נודע לו שהם סגורים עם וינטר.
דדי שמחי לקח לעצמו יועץ איסטרטגי קפלניסט בשם אלדד יניב, שכוון אותו לדרך אחרת, וגם הפיל אותו.
כל זה אירע בחודשים האחרונים ולכל היותר בחצי שנה האחרונה. הלקחים שנתניהו הפיק היו עם הרכבת הממשלה היוצאת כפי שצויין קודם, כלומר, מוקדם יותר.
לעניין הסקרים, לפי פילבר סוקרים אחרים עושים מניפולציות ומרימים מלאכותית את וינטר כדי לגמד את הליכוד. בסופו של יום אין יותר מ- 120 מנדטים. אין לי כלים לבדוק את ההערכות של פילבר.
בס"ד
כל אלה העדיפו ללכת למפלגות שלא בטוח עוברות את אחוז החסימה, מאשר לקבל שריון מובטח במפלגת השלטון. כל ניסיונות השכנוע של נתניהו לא הצליחו (למעט טליק גויאלי, שלפי פרסומים הייתה במגעים גם עם בן גביר) אז כן, זה מעיד אך ורק על נתניהו.