דילמהאנונימי (פותח)
שלום! אני לא מכירה את הפורום שלכם אבל חברה שלי ראתה שאני עצובה והמליצה לי לכתוב כאן ואני מקווה שתוכלו לעזור לי כי יש לי בעיה קצת לא רגילה..
יש לי המון בעיות והדרך היחידה שאני יכולה לצאת מהם זה להתאשפז בבית חולים פסיכיאטרי. הבעיה שכבר הייתי מאושפזת בעבר ואני פוחדת שזה יפגע לי בקורות חיים אם יראו שהתאשפזתי פעמיים אבל הפסיכיאטרים לוחצים עלי. מה לעשות?
זה לא אני כנסי-מתו"ש
בס"ד

יש לי הרבה חברים שהיו מאושפזים, היית באישפוז מלא או יומי?? ולאן רוצים לשלוח אותך?  זה חשוב זה א'
ב' אני לא יודעת בקשר לעתיד, את צריכה לבדוק עם מבוגר
איזה בית חולים את? יודעת מה? דברי איתי באישי
זה כנראה דיכאון ו...אח..
זו לא בעיה שבענין הרפואי אני יכול לעזור. צריך לבדוק אצל המבינים בענין.
רק ברור ש - "קורות חיים" לא עדיפים על החיים עצמם...

רק משו אחד.
חלק יראו את זה כ"לוקש" או לא - אבל זו עובדה.
אני לא אומר שלא צריך טיפול רפואי , אבל יש דבר שיכול לעזור ביותר והוא...
"סמים". סם חיים.
"ושמתם" - דורשת הגמ' - זכה , נעשת לו התורה סם חיים.
סמים , זו תרופה. התורה - תרופה.

אמונה. ביטחון.
אלו מילים שמאחוריהם מסתתרים דברים כ"כ עוצמתיים.
אולי נאמר - הדברים הכי חזקים אצל היהודי.
בלעדייהם - אין לנו מה לחיות.

תחזקי בעצמך את האמונה. אמונה אמיתית. אמונה שנרגשת.
זה ישנה אותך , ו...מי יודע , אולי , בעז"ה גם יוציא אותך מהמצב שאת נמצאת בו.
העיקר הוא שתתחילי.
יש המון ספרים שאפשר ללמוד מהם.
בין אם העיקרון של הדברים ובין אם זה המסתעפים לדברים אלו.
תתחילי ב - "אורחות צדיקים" [יש את זה בד"כ בכל בית דתי. או בכל בית כנסת.] ככה עשר דקות לפני השינה. (לא יותר מ 10 דקות. ו...לא פחות.)
אבל...אל "תלמדי" אותו בכדי לסיים אותו. אלא תלמדי אותו. באמת. בכדי שתוכלי לצמוח. ללמוד ממנו. ו...לא רק שאת למדי אותו...
לאחר הלימוד - כל יום ,
דקה - מה למדתי בסיכום? [אפילו לזמזם בשקט.]
חצי דקה - איפה אני עכשיו?
חצי דקה - מה לעשות בכדי להשתפר? לאן להתקדם?

זו דרך המלך. להיות ממש בדרך המלך - הדרך הבטוחה. האמינה באמת.

בעז"ה שיהיה לך המון בהצלחה!

מקוה שהובנתי.
בשורות טובות!

אח...תשובה מקסימה!אנונימי (פותח)
בס"ד

יפה מאוד!
אח.. שלום!אנונימי (פותח)
זה לא כנראה דיכאון, אני חולה בדיכאון וזה לא משהו שאפשר לטפל בו בעזרת מה שאמרת תודה בכל מיקרה
כדאי שתנסי. אין לך מה להפסיד.אח..
[ו...יכול להיות שכבר ניסית.]

גדול רפואי הנפש , כך סבר כמדומני.

אני לא שולל ענין רפואי. ממש לא.
אבל , המון , תלוי במחשבה שלנו.

אם רק נשלוט על כח המחשבה שלנו - על מרכז הנפש שלנו -
בעז"ה המצב יהיה הרבה יותר טוב.

ו...לשלוט על כח המחשבה - לחשוב טוב - להרגיש טוב -
זה רק ע"י חיבור לצינור שמוריד את השפע לעולם.
לצינור שמחייה אותנו והכל ממנו. ל - ה'.

בקשי רחמים ממי שהחיים שלו.

בשורות טובות!
לאח מה שאמרת נכון 100% אבל לא רלוונטי במקרה הזהלב שבור
בכל מקרה שכוייח
מתוקה,אוסנת
בואי נעשה חושבים:
אם לא תתאשפזי, המצב רק יחמיר, לא?
ואז תהיי חייבת להתאשפז.
אם תתאשפזי - נכון, זה אולי יפגע בקורות חיים. אבל הנפש שלך תהיה בריאה יותר, וזה מה שחשוב!
אני באמת מבינה את הפחד הזה, שידפקו החיים.
אבל תזכרי, שהחיים לא נדפקו - ויש מקום לתיקון. וגם אם לא תוכלי להיות אשת קריירה מפורסמת (לאוניברסיטה בטוח תוכלי להתקבל) - זה לא מעיד עליך.
כל עבודה מכבדת את בעליה.

בכל מקרה,
הכי חשוב זה לשמוע לרופאים.
הם מבינים הרבה יותר טוב ממני, ממך ומכל אחד אחר.

*** לעניין מה שכתב "אח.." - בוודאי שכדאי ומומלץ להתחזק באמונה ולראות חיובי.
אבל במקרה שלך (אני כמעט בטוחה - אם את אצל פסיכיאטר, ובטח את מקבלת תרופות) זה לא דכאון שנובע מהנפש, זה דכאון שנובע מתקלות ביולוגיות בגוף.
לכן, רוב הסיכויים שכמה שתנסי להיות שמחה ומאושרת, וכמה שתאמיני - בלי תרופות וטיפול אמיתי, זה לא יעבוד.

מצטערת אם קצת ייאשתי... עדיך עכשיו, מאשר אחרי שתוותרי על הטיפול ותנסי כלים פסיכולוגים.
שיהיה באמת בהצלחה,
ותזכרי שאת מדהימה, והנתונים הביולוגים שלך לא אומרים על הנפש שלך כלום (אמממ. יש לי הרגשת דה-ז'וו).
|חיבוק|
אני עם אוסנת.פגזניקית גאה!
היא צודקת.
תלכי לטיפול, ותחזרי חדשה.
כל הפורום אחרייך תומך ואוהב.

בהצלחה נשמה!

[אוסנת. אין, אין עלייך. אני חולה עלייך.]
אוסנת אני מניחה שאת צודקתאנונימי (פותח)
מה שמפחיד אותי גם זה שאני לא הכי דתיה אבל אני רוצה להיות ואם אני יהיה שם זה להיות 24 שעות ביום במקום חילוני לגמרי שבטוח לא שומר שבת וגם מעורב שם..
גם מפחיד אותי שאני לא חולת נפש ויש שם הרבה כאלה.. פעם קודמת היתי באישפוז יומי שחוזרים כל יום הביתה וכל הזמן שמענו צרחות מהמחלקה של האישפוז המלא וחברים שלי שם קיבלו זריקות וקשרו אותם למיטות.. עכשיו רוצים לאשפז אותי בבית חולים אחר אז אני לא יודעת אם זה גם ככה אבל זה ממש מפחיד אותי
אני ממליצה לך ללכת לשם קודם, לבדןקרוצה להבין
ולראות מה קורה שם. אם תראי מה קורה שם זה בטוח יעזור לך להשתחרר מהפחדים.
וןבקשר לאישפוז- כנראה באמת אין ברירה...
רוצה להבין מה היה המשפט הראשון אם לא בקשר לאישפוז?אנונימי (פותח)
אחותי באשפוז- עצה שלי, תתאשפזיחזי .ש.
זה שווה את זה
חזי אתה רציני????????מתו"ש
באמת קשה...אוסנת
קודם, כדי שיהיה לך יותר קל לקרוא את מה שאני כותבת - אני מכירה את ה'בלאגן' הזה של אשפוזים ממש מקרוב. דוד שלי חולה נפש באופן שהוא לא יכול לתפקד כאחד האדם (אני ח"ו לא משווה אותו אליך. ממש לא!!).

בקיצור -
מאוד קשה להיות דתי במקום לא כ"כ דתי. אבל אין לך ברירה, ומותר לך.
דבר שני, קחי את זה כמשימה (שזה גם עוזר להתמודדות עם המצב) - אני חזקה ולא מושפעת בקלות מהחברה! נכון, הם חילונים - אבל לי יש דעות, עמדות והרגלים - ואני לא מוותרת עליהם! זה הנסיון שלי עכשיו...
תדעי, שאת יוצאת ממצבים כאלו מאוד מורווחת - הרבה יותר יציבה, חזקה, מלאה נפשית. מכל התמודדות - צומחים.
יש לך שם מחשב? תשמעי שיעורים שמעניינים אותך - זה גם ממלא את הזמן, גם מעניין, וגם מחזק רוחנית (http://www.machonmeir.org.il/Hebrew/main.asp?rabbi=252&cat_id=256&only_this_cat=yes). והכי חשוב - בואי לכאן לפרוק ולשתף... בשביל זה אנחנו פה!
יש לך mp3? שימי מוזיקה, תקליטי גם שיעורים...

זה באמת קשה, וכמעט עומדות לי דמעות בעיניים לחשוב על זה (זה דבר נדיר, אני לא נוטה להתרגש. תביני שזה אמיתי...) שתצטרכי להיות שם, ולשמוע הכל.
ותמיד תמיד תזכרי, שכל דבר כזה - בונה אותנו יותר. עושה אותנו גדולים יותר (ולא בגוף, גדולים בנפש).
זה קשה, אבל בסוף זה משתלם. זאת ההתמודדות שה' הקציב לנו.

אוהבת,
אוסנת.
השאלה היא מה את באמת חושבת!!!לב שבור
ומרגישה! לפי מה שאמרת לא מחייבים אותך להתאשפז רק ממליצים לך(ואפשר לחייב אנשים להתאשפז!) השאלה היא מה את באמת מרגישה אם את צריכה את זה,האם יש לך רצון וכח להתגבר על הבעיות שלך? את צריכה לזכור שאם תיהי טובה במה שתתעסקי אז קורות חיים לא תמיד קובעות דברים. זאת אומרת שאם תהיהי בריאה ונגיד(סתם דוגמא...) תלמדי פסיכולוגיה ותיהי פסיכולוגית או משהו כזה אז אם תיהי טובה זה לא יעניין אנשים שהיית פעם מאושפזת מעניין אותם מה את היום.צריך להסתכל על החיים מנקודה של אמונה ולזכור שה' מסדר את כולם בעולם הזה גם אם יש אנשים שזה לא נראה להם ככה ואי אפשר לדעת מאיפה תגיע ישועה. את צריכה לחשוב אם זה יעזור לך ואם את באמת צריכה את זה.ממש לא בטוח שאת צריכה את זה בימינו הרופאים עושים אנשים משוגעים, זאת אומרת שמכניסיםלאנשים(בתת מודע) לראש שיש להם בעיות והם חולי נפש.... וזה לא תמיד ככה! ואז בן אדם כבר משלים עם זה והוא בטוח שיש לו בעיה! ובעצם אין לו כלום רק איזה דיכאון קטן שניפחו אותו לדינוזאור.... כמובן שיש אנשים שלפעמים מגיעים למצב שחייבים את זה וכולי. אם לא מחייבים אותך זאת אומרת שאת לא חייבת אלא זה יכול לעזור הכל תלוי במה את חושבת ומרגישה. המון המון הצלחה ובריאות!
תחשבי מה טוב ביבשבילך!!! ואז תחליטי............כיפה אדומה!!!אחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך