למה אנשים כותבים כאן בשבת, לעזאזל זה ערוץ דתי 😑קליפס^
או לפחות אמור להיות כזה
כי לא כולם כאן דתיים. דהההMasterpiece
כבוד בסיסי. מוזמנת ללכת בשבתות לפייסבוק קליפס^
אני גם שם.Masterpiece
ההגדרה של כבוד בסיסי רחוקה מכאן בהרבהבארון
נעע מי משתמש היום בפיסטוש
אינסטה לשלטוןן
וכע עברתי תשעה שלי
עדיין לא הבנתי למה זה מפריע לכם.זר לעצמי

ערוץ דתי. לכן זה כ"כ צורם. לפחות ליקליפס^
לא הבנתי עדיין למה המנהלים מאפשרים את זה
פעם הם היו מוחקים הודעות שנכתבות בשבתMasterpiece
ניראלי גם הם כבר התייאשו
עדיין. גם את וגם המנהלים לא אלוהים.זר לעצמי

התפקיד שלו לדון כל אדם.

את לא קוראת את זה בשבת, אם זה צורם לך פשוט תמנעי מלקרוא גם במוצש.

יש הרבה דברים שאסור לעשות ואנחנו עושים. אז נגרש את כולם מפה?

שיעשו מה שבא להםקליפס^
אבל למה כאן?
יש עוד מקומות שיקבלו אותם בזרועות פתוחות.
לכבד את המקום זה בסיסי לדעתי ולכתוב הודעות כאן בשבת, נותנת לגיטימציה לעוד ועוד כאלה
אני יכולה להבין, ושוב, לא התפקיד שלך ולא של אף אחד לחנך אותםזר לעצמי

איפה חינכתי?קליפס^
אני חושבת שאפשר גם להימנע מלהעירזר לעצמי

אפשר גם להימנע מלכתוב בשבת באתר דתי.רק בשמחה.

גם נכוןזר לעצמי

אחלה,רק בשמחה.

אז הם לא יכתבו פה בשבת,ואנחנו לא נעיר..

ערכתי.רק בשמחה.

לא במקרה הזהקליפס^
זו דעתיזר לעצמי

אחלהקליפס^
למה כאן?בארון
כי זה המקום שלי הייתי כאן הרבה הרבה לפנייך (לפי הכרטיס אישי שלך) ועבר עליי כל כך הרבה במקום הזה ולכאן אני בורחת כשקשה לי ושקט או רועש לי מדי. ובייחוד בשבתות, כשאין עם מי לדבר ופשוט צריך להוציא מילים.
כל כך קשה להתעלם מזמן השליחה?
(אם התשובה היא כן אז יאללה, אני לא אתעקש. לא מבינה את זה אבל לא בא לי לריב. אבל אפשר לנסות להכיל, אף אחד לא ימות)
אוהבת אותכם. באמת.בעוז וענווה!
אולי הם בחו"למשיח נאו בפומ!
יפההה לדון כל אדם זה חשוב Masterpiece
הם כותבים מראש ומפעילים שעון שבתיחידי
אשריכם ישראלקליפס^
אנחנו לא מסוגלים לעקוב אחרי כל ההודעות.ענבל
בס"ד

ראית הודעה שנכתבה בשבת? דווח ונמחק.
זה אכן בעייתייחידי
מעבר למה שביניהם לקב"ה, שזה עניין שצריך להטריד כל יהודי, אבל בהקשר הזה חסר תועלת להטיף וכד', אנשים נוטים להעריך אנשים על ה'אומץ' שיש בפריצת המסגרת, וככה בשורת החופש מתפשטת ויותר ויותר חבר'ה מכאן מצטרפים לטרנד.
ברור, מהבארון
נורא טרנדי להתעלם מנוכחות האלוהים

תעשה טובה. אם אתה מאמין אתה תשמור שבת, אם אתה לא מאמין או שאתה מאמין שאתה יודע מה אתה עושה אתה לא תשמור שבת. מה הקשר טרנדים.
מפריע לכם כל כך? נפסיק או שנמצא לנו פורום נטוש רחוק מהעיניים שלכם. אבל באמת שמטריף לקרוא כמה מההודעות כאן.
טרנדי לעשות מה שעולה לראש, מה לעשותיחידי
עצוב שאת מדברת על זה שהודעות מסויימות מטריפות אותך, ומתעלמת במודע מזה שאת עושה בדיוק את אותו הדבר. עם כל ההערכה, יש עניין לעמוד בדרישות שאת מציבה בפני אחרים.

ומה הקשר טרנדים? לפני כמה חודשים זה התחיל ומשבת לשבת יש עוד ניקים שמצטרפים, כשברור לי שחלקם יצטערו מתישהו שהם לא חשבו שנייה. לחץ חברתי, פשוט
לא.. זה ניקים שממזמן כבר לא שומרים שבתMasterpiece
ופשוט כשהם ראו שיש כאן חיים בשבת אז הם גם באו.
זה לא שאם לא היה פה חיים בשבת זה היה גורם להם לשמור שבת.
זו קפיצת מדרגה לפרהסיאיחידי
יותר קשה לצאת משם, ונראלי שיש ניקים שזו הייתה הבמה הראשונה להצהרה על זה.
אתה אומר מהיכרות אישית?בארון
אומר מסבראיחידי
לא תופסבארון
..יחידי
אגב, אני יודע לגבי חלק שזה לא נכון. ואמרתי את זה בעיקר על אלו שעוד לא עשו את זה, אבל יש מצב שיצטרפו.
צודק בפסקה הראשונהבארון
מצטערת.

ובפסקה השנייה אני חושבת שאתה טועה, ארבעה אנשים זה לא תופעה. כמו שמאסטר כתבה, ה"נהירה" היא של אנשים שכבר ממילא בחוץ, והם מצאו מקום להניח בו את הראש.
טוב, לא יודעיחידי
כתבתי חו"מ שברור לי שזו לא סיבה, אלא תמריץ. הרבה פעמים אנשים על הגבול של הדתלש מגיעים לשם בין השאר פחות בגלל קשיים אינטלקטואליים ויותר בהקשרים של שייכות וחברה, ולכן ברור לי שכשמישהו רואה שהבעיה תיפתר לו אם הוא יעבור צד - זה עלול לקרות בלי יותר מדי מחשבה (אני לא חושב שדתלש חושב ככה על התהליכים שעוברים לו בראש, אבל ברור שיש משהו בניתוחים פסיכואנליטיים פשוטים בדיעבד).
סליחה, אמירה דביליתמפורקת.
אתה חושב שאנשים פה הפסיקו לשמור שבת כי זה "פריצת מסגרת"? כנראה לא הבנת דבר או שניים בחיים.

אני לא מאמינה שאני מגיבה כאן כי זו לא מטרתי במקום הזה, אני פה נטו כי זה מקום אנונימי שאפשר לכתוב בו אבל אני כן מסתכלת מה אחרים כותבים ווואלה, צרם לי לראות את זה.

סליחה אם פגעתי, הייתי חייבת לכתוב.
לא חושב שזה מה שגורם לאנשים לחלל שבתיחידי
אבל הגיוני שאם מצטברות כמה סיבות, זה מספיק כדי להכריע ולהחליט שהולכים על זה. אדם מתנדנד רואה קבוצה חברתית שהוא יוכל להרגיש בה בנוח, ומשם המרחק קצר.

אחלה.
אז כנראה שאותו אדם מרגיש שהאמת שלו היא לא בדתמפורקת.
אם היו לו כבר כמה סיבות, כנראה שזה היה הכיוון שלו וזה רק נתן לו להגיע עם עצמו להחלטה (מה שלא ניראלי קרה אגב, יש פה כולה שלושה אנשים שכותבים בשבת. את אחת מהם אני לא מכירה, היא חדשה יחסית אז לא זוכרת אותה אז יכול להיות, את השני אני זוכרת וואלה לא הופתעתי ואני חזרתי לכאן אחרי שנה שאני כבר דתלשית, אין פה לחץ חברתי)

בסופו של דבר, אדם שמרגיש שהאמת שלו היא כן בדת, גם אם מלחץ חברתי הוא יצא ממנה הוא מהר מאוד יחזור כי זה אדם שכנראה נשבר מהר. ואדם שמרגיש שהאמת שלו היא לא בדת ימצא את הדרך שלו לצאת ממנה בכל דרך אפשרית.

בקיצור, דת זה לא דבר שכל כך מהר אנשים עוזבים כי הם רואים עוד אנשים שעוזבים, זה טבוע עמוק מאד בתוכנו, ותאמין לי, קשה לעזוב אותה וזה צריך להגיע ממקום מאד שלם וברור עם עצמך בנפש מבפנים, אם אדם לא מרגיש צורך בזה, הוא לא יצא.
א.יחידי
עבר עריכה על ידי יחידי בתאריך י"ז באדר ב תשע"ט 14:00
כתבתי כבר שזה יותר חשש לעתיד מאשר דברים שקרו.
ב. לא הבנתי את הכנסת המושג "האמת שלי" לגבי שאלה אונטולוגית. "האמת שלי" זה קשור לאקזיסטנציאליזם, למרחב הקיומי בתוך מה שנראה לך כממשי וכאמיתי. לא נראה לי רציני ככ שבגלל שאדם מרגיש שהאמת שלו נמצאת במקום אחר, הוא יכריע בקלות בסוגיות ענקיות, כשבכל עשרות הדורות שלפניו מאות מיליוני אנשים לא פחות אינטליגנטיים ממנו הכריעו להיפך.
ג. למה את מתכוונת כשאת מדברת על תכונות שנמצאות בנפש? (קיימת נפש לדעתך או שמא הכל תנודות חשמליות במוח?)

אולי זה נשמע שזה נכתב בטון מזלזל, אז ממש לא.
ב. לא הבנתי מה לא הבנתמפורקת.
אתה טוען שבגלל שיש פה כמה אנשים שכותבים בשבת זה יצור לחץ חברתי ואנשים יגיעו מזה ללחלל שבת בעצמם, אז עניתי שאנשים לא יחליטו לעזוב את הדת בגלל לחץ חברתי כי דת זה דבר שנוגע במקום יותר עמוק ממקום חברתי, זה האמת של הבן אדם וההגדרה שלו ואדם לא כל כך מהר יזרוק את זה ולכן בעיני החשש שלך לא מוצדק.
החשש שצריך להיות לך זה לא שאנשים ידרדרו בגלל אנשים אחרים אלא שיצטרפו לכאן יותר אנשים שהם כבר בתוך התהליך הזה והמקום הזה לא יהיה יותר המקום הדתי שאתה חושב שצריך להיות, כי יגיע לכאן ציבור שונה ממי שהיה עד עכשיו.
וואלה מבינה את החשש הזה למרות שזו דרך מוטעת לגמרי של חשיבה בעיני אבל מבינה וצריך לראות מה אפשר לעשות עם זה

(אגב, השתמשת פה ביותר מידי מילים גדולות ואני חוששת שלא הבנתי כל כך מה רצית להגיד לי כאן, תנסה להסביר במילים פשוטות יותר כי לפי מה שהבנתי מהדברים שלך, אמרת משהו דבילי לחלוטין אז אשמח שתסביר מה באמת התכוונת)

ג. זה לא משנה מה יוצר את הנפש, אם זו נשמה אלוהית או כמה חומרים במוח, לא ניסיתי להסביר לך כאן במה אני מאמינה או לא מאמינה ואני לא חושבת שזה הנושא,
כשאני אומרת נפש אני מתכוונת לחלק הזה בתוך כל אחד מאיתנו שיש בתוכו מחשבות ורגשות, המקום הכי אמיתי של האדם. וזה לא משנה מה מרכיב אותו, זה משנה אם אדם מתייחס למקום הזה בתוכו ומקשיב לאני האמיתי שלו או לא.
ב.יחידי
יש לאדם נטייה לעשות מה שבא לו, והמימוש שלה מיידי ובלי הרבה מחשבה, ולכן לדעתי החשש כן מוצדק.

(אני בחזקת דביל או משהו? שמח לדעת.

ניסיתי להבין מה זה המושג שנקרא "האמת שלי" ואיך הוא קשור למציאות בעצמה. אם האמת של מישהו היא שהוא אישה, הוא אישה? אם האמת של קתולי שנולד בפולין היא שהוא יהודי, הוא יהודי? אם האמת שלי היא שחוקי הפיזיקה הם פיקציה, חוקי הפיזיקה הם אכן פיקציה? אם האמת שלי היא שאין אלהים, אין אלהים?
בקיצור, מה זה אדם שמרגיש שהאמת שלו היא לא בדת, ולמה זה רלוונטי כשמדברים על אמיתותה של הדת? היא לא תלויה באמת של מישהו כזה או אחר.)

ג. איך החלטת שיש חשיבות לדבר הזה ושהוא אמיתי וכו'? שוין
ב. לכל אדם יש את הנטיה הזאת,מפורקת.
אבל יש לה גבולות. אדם שגדל על ערכים של תורה יהיה לו מאד קשה לפרוץ אותם וכל זמן שהוא לא שלם עם זה הוא לא יעשה את זה (או שכמו שאמרתי מקודם, הוא יעשה את זה ומהיר מאד יחזור, כי זה קשה מידי ולא כזה פשוט כמו שזה נראה)
גם אם אדם יעשה את זה בלי מחשבה רק מתוך הנטיה הטבעית הזאת, זה אומר שמשהו אצלו משך אותו לצאת מהדת, והוא אולי יעשה את הצעד הזה בהתחלה בלי מחשבה, אבל תאמין לי, זה יגיע אליו ההפוכה והוא יותר מחייב לחשוב על זה. זה לא דבר שאדם עושה ככה סתם

(הי. שים לב-אמרתי שהאמירה דבילית. ממש לא אתה.
באופן כללי, כל מה שאני מגיבה זה לא נוגע לך אישית, זה נוגע לדעה שאתה מעלה.)

אם תעזוב רגע את מה שאתה חושב שנכון ותקרא את מה שאתה כותב תבין למה אני מתכוונת.
כן אדם שמרגיש שהוא חי במין הלא נכון, זו האמת שלו. חד משמעית, פה הוא יכול להחליט אם הוא הולך עם האמת שלו וההרגשה הזו או שהוא מחליט ללכת נגד האמת שלו בדרך שבעיני העולם אולי היא תהיה יותר הגיונית.
כן, עובדתית יש קתולים שמתגיירים, מוסלמים שמתנצרים, יהודים שמתאסלמים, טרסג׳נדרים, לסביות, הומואים וכטלה שמאמינים המפלצת הספגטי המעופפת.
אם אדם נולד למשפחה קתולית, זו לאו דווקא האמת שלו, אם אדם נולד גבר הוא יכול להרגיש לא שייך למין שלו ואם אדם נולד דתי הוא יכול להגיע למסקנה שהוא לא מאמין באלוהים.
זו האמת של כל אחד שטבועה בו. וכן, יש כאלה שמאמינים בדברים שנראים לך דביליים, חושבים אחרת ממך ומרגמשים שהם לא נולדו מה שהם.
זה מותר ונכון.
אם אתה מוכן לקבל קתולי שהתגייר, למה אתה לא מוכן לקבל אדם שנולד למשפחה דתית והוא פשוט לא כזה.

ולא, אני לא מדברת על לחץ חברתי דפוק של גיל ההתבגרות, אני מדברת על אנשים שבוחרים חוקרים ומגיעים לאמת שהיא שונה משלך והיא לא פחות אמיתית. כי שם הלב שלהם נמצא.

זה קשור לדיבור על האמיתות של הדת כי אני לא מדברת רק על הרגשה, כמו שתתן הוכחות לקיום של הדת יש עשרות הוכחות לכמה הדת לא אמיתית. כל אחד בוחר איפה לשים את האמת שלו (ואני לא נכנסת כאן למה אני אישית מאמינה או לא כי זה מורכב, אני רק אומרת שזה לאו דווקא הדבר הנכון)

בחיי שלא הבנתי את השאלה.
לאדם יש רגשות? יש לו.
יש לו מחשבות? יש לו.
בסופו של דבר זה אחד הדברים הכי חשובים לרוב האנשים, הרגש? כן.
אז זה חשוב, לא כי זה קשור לאלוהים, בגלל שזה חלק מהאדם ומה שבונה אותו.
א. אם הרגש הוא מה שקובעיחידי
1. אם מיליוני הפלסטינים שטוענים לזכות השיבה יגידו שבלבם הם מרגישים יהודים, בשם מה תמנעי מהם?
2. היית נותנת לבן שלך להתאבד, כי זה מה שהוא רוצה (כשהוא כבר גדול, בן עשרים, נגיד)?
ב. בגלל שיש הרבה דעות, הגעת למסקנה שאף אחד מהן לא הכי נכונה? (אגב, אני לא חושב שאני יודע את האמת לאמיתה או שמישהו יכול להשיג אותה ולא חושב שהעובדה שאני אומר אמת סותרת את האמת שיש אצל הקתולי לדוגמא - האמת היא גדולה יותר, "ותהא האמת נעדרת - עדרים עדרים")
אני שמח שהאמונה שלנו באלהים מבוססת יותר מהחברלאך של מפלצת הספגטי, ונתמכת ברובם המוחלט של ההוגים, הפילוסופים ואנשי האקדמיה בכל הדורות.
מחילה, אבל קשה לי להאמין שיוצאים בשאלה בגיל ככ צעיר חקרו באופן רציני ועיינו בספרים ולא פשוט שוטטו בבלוגים של אתאיסטים שלא למדו אפילו מבוא ללוגיקה.

ההלכה לא ששה לקבל גרים, וייתכן שמהסיבה הזאת, שהיא שמרנית ומכבדת את ההיסטוריה שבנתה כל זהות, ובכ"ז אני כן מקבל קתולי שהתגייר כי הוא הבין שיש אומה מסויימת שנבחרה ע"י אלהים, והעובדות ההיסטוריות מראות שזה נכון, אז למה לא. יהודי שזרק את מה שאבות אבותיו מסרו עליו את הנפש במשך אלפי שנים, ומזלזל בהם כאילו שההכרה שלו חזקה מההכרות ומהידיעות של המיליונים שקדמו לו - אני נוטה פחות להעריך בהקשר הזה.
אני לא אומרת שהרגש הוא זה שמחליטים,מפורקת.
אלא שמשם הכל התחיל וכמו שאמרתי, אחרי הרגש אדם מחליט איך לחיות, לפי הרגש בלי לבדוק או לבדוק ואז להחליט שהוא מסכים עם הרגש שלו או מתנגד לו.

שתי הדוגמאות שכתבת מורכבות מידי, בהקשר של פלסטינים- אני דיברתי לגבי אנשים יחידים. שכל אדם יכול להחליט עם עצמו מה הוא חושב ויטמין, אם אתה רואה פתאום שמאות פלסטינאים מצהירים שהם מרגישים יהודים, יש פה משהו חשוד וצריך לבדוק את זה. זה לא משהו אמיתי זו טקטיקת מלחמה לדוג
וכן, הבודדים אם פלסטינאי מרגיש קשר לדת היהודית, בהצלחה. זו בחירה שלו והוא כמו על אדם שרוצה להתגייר.
באופן גורף כשזה קבוצה? זה לא דבר אמיתי ופה זה כבר לא נכנס למה שאני אומרת.

2. מעדיפה לא לענות על זה.
בתור מישהי עם עבר לא פשוט בנושא, זה מורכב מידי ולחלוטין לא קשור.
שוין. לעולם לא נביןיחידי
יש גם אנשים שמשנים את הרישום המגדרי בת.ז כדי לזכות בהקלות מס בחו"ל
2. סליחה.
למה לא?מפורקת.
2. הכל טוב
למה לא נבין?יחידי
המרחקים גדליםיחידי
בלתי אפשרי לבסס עולם יציב כשהמושגים הברורים מתפרקים.
קשה מאד, לא בלתי אפשרי.מפורקת.
פשוט צריך לבנות את עצמך מאפס
כאן המחלוקתיחידי
איזה מין עולם נבנה ככה וכו'

(אני מכיר אותך?)
צודק, מסובךמפורקת.

(אני זוכרת את הניקוד שלך, לא יודעת אם אי פעם דיברתי איתך באופן אישי)
יאפיחידי
(ניקוד?)
ניק. תיקון אוטומטימפורקת.אחרונה
תתפלא, יש יוצאים שבדקו כל כך הרבה יותר ממך.מפורקת.
אני אישית כרגע לא לגמרי יכולה להגיד את זה על עצמי, אני בודקת המון אבל לא מספיק כי היציאה שלי מהדת היתה ממקום מאד שונה משל הרבה אנשים
אבל- תאמין לי. אנשים כל כך בודקים. אנשים קורעים את עצמם כדי להגיע לאמת הנכונה שלהם.

אתה מבין שאתה סותר את עצמך?
מבחינת הקתולים הדרך שלהם אמיתית ולכן יהודי שהתנצר הוא שורש האמת בדיוק כמו שבענייך קתולי שהתגייר מצא את כל האמת.
לאנשים יש אמת שונה משלך וזה לא דבר רע.
אני בטוח שישיחידי
אבל אני גם בטוח שהרוב לא. כדי למצות את הסוגיות האלו צריך לבלות הרבה שנים מול ספרים, מה שחבר'ה בני 20+- כנראה לא עשו.
לא שאני אומר שאין קושיות על הדרך שאני חי בה, אבל יש הרבה (!) יותר על הדרכים האחרות שהולכים בהן הדתלשים למיניהם.

הבעיה היא שאנשים מחפשים את האמת שלהם במקום לחפש את האמת כפי שהיא לעצמה, את האזורים המוחלטים, שבתוכם הם בודאי יוכלו למצוא את האמת הגמורה שלהם, החתומה באמת, שזו דרגה מעל (הצד הקיומי).

מבין, לא היה לי פנאי לכתוב באריכות, ועדיין אין.
לקתולים וליהודים יש הרבה אמונות משותפות, חוץ מכמה סיגים שיש אצלם, ואני זקוק לקיומם כמ"ש הרמב"ם בהלכות מלכים ומלחמותיהם פי"א: "[...] וכל הדברים האלו של ישוע הנוצרי, ושל זה הישמעאלי שעמד אחריו--אינן אלא ליישר דרך למלך המשיח, ולתקן את העולם כולו לעבוד את ה' ביחד: שנאמר "כי אז אהפוך אל עמים, שפה ברורה, לקרוא כולם בשם ה', ולעובדו שכם אחד".

אני לא מעודד אף קתולי להתגייר, אני מעודד אנשים להישאר נאמנים לזהות שלהם, שהיא תלויית הקשרים כמו לאום, דת, מין וכד'. למרות זאת, אני לא דוחה קתולי שהתעמק הרבה ואעפ"כ רוצה להתגייר, כי אני זקוק לקיומם של קתולים, אבל לא לקיומו של אף קתולי באופן פרטי.
לי מצדי, אין פריבילגיה לאפשר ליהודי להמיר את הדת שלו.
מעבר להקשרים של זהות, אני מאמין שיש אצל היהודים משהו מעבר לזה.
רק הערהבארון
אם אני האחת שאת לא מכירה אז אני ממש לא חדשה, זה פצל"ש
וואלה.מפורקת.
כמה זמן את כבר בערוץ? מעניין אם אני מכירה אותך
שש שניםבארון
מוזמנת לאישי
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך