מישהו ראה אולי טרנסקידס?שפיות
מה דעתכם?
ראיתי קטעיחידי
אני לא יודע אם לקרוא לזה טרגדיה או להכניס את זה לקטגוריה ביקורתית יותר.
מה את חושבת על זה?
אממשפיות
קודם כל, אי אפשר להתעלם מזה שזה נוגע ללב ובכלל מצטלצל נכון יותר לתת לילדים האלה לעשות מה שהם רוצים כדי שהם יהיו מאושרים. נראה שלפחות חלקם עושים את זה מכן איזשהו מקום חושב שבאמת סבל עד עכשיו והחליט לשנות.
מצד שני, מוזרה לי הקלות היחסית שההורים זרמו עם הסיטואציה. אני יכולה להבין שכהורה אתה מתכווץ לראות את הילד שלך סובל אבל בסופו של דבר זה גיל ההתבגרות, איך אפשר להחליט בגיל הנזיל הזה החלטות ככ קריטיות?
ומצד התורה, כמובן, זה דבר שלא עושים. למרות שקשה לומר את זה לילד שבוכה לך במשך שנים שהוא לא מרגיש נכון בגוף שלו
בסופו של דבר, הכי כאב לי לשמוע את האבא הדתי אומר שהוא היה מעדיף אם הילד לא היה נולד, זה באמת דבר קשה להגיד לילד למרות שמה שהוא עשה בניגוד לכל מה שאתה מאמין בו.
קיצר, לא יודעת. באמת מבולבלת. זה מהסוגיות שיתיישבו לנו אני מאמינה רק בגאולה
אני מאמין שאנחנו נביא את הגאולה.אני לא מבין
למה לא ליישב עכשיו?יחידי
את האמת לגבי הדבר הזה אנחנו יודעים כבר עכשיו, ואפשר להשמיע אותה בצורה חכמה, שהדברים יישמעו והקטסטרופה תיעלם.
ממשפיות
איך חכמה?
הפצת הגות שמרניתיחידי
ספרים, מאמרים בעיתונות, דוכנים ברחובות וכד'. לא באותו קונספט של תנועת חזון, משהו יותר רציני שמסביר את המהות ולא מקיף אותה במשפטים לא הכי מוצלחים
..שפיות
אתה מאמין לעצמך שזה יעזור?
שמרנות הפכה למילה גסה. לאט לאט העולם מקדש את הליברליות, אפילו דתיים מרוב יאוש מציעים את החירות המוחלטת בתור האופציה האחרונה שיש לה סיכוי איפשהו לפתוח פתח להקשבה. אתה חושב שבעזרת דוכנים תוכל להחזיר את השמרנות לעמדת כוח בהלך רוח הציבור? קשה לי להאמין
אם בארהב הצליחו להפוך את המילה ליברלי למילה גסהאני לא מבין
גם אנחנו נצליח...
כןיחידי
רוב האנשים עדיין שמרנים, ועם ההקצנה של דוברי הפוסט, הציבור מפסיק לנהות אחריהם.
השמרנות טבעית לבני אדם, והיתרון הזה מאפשר לה לנצח. למה טבעית? כי מה לעשות, רובם המוחלט של האנשים חושבים על עצמם מתוך ההקשרים שהם נולדו לתוכם (רגש לאומי, מגדר וכן הלאה).
הציבור נרתע מהפרוגרסיביות הקיצונית, כי אי אפשר לחיות באמת לפיה, בלי להיות קשור לשום דבר ממשי. בני אדם משוועים לשייכות.
הנה, עכשיו הדרום מופגז וחצי מדינה רוטטת, למרות שהליברלים מסבירים שכל אינדבדואל הוא נק' שנעה לבדה.

הבעיה היא שכמעט ואין דוברים טובים שמרנים בארץ
..שפיות
מקווה שאתה צודק. יש לי הרגשה שזה יותר מורכב מאיך שאתה מתאר את זה

יאללה, לך על זה, אתה די סבבה בזה
צריך קודם ללמוד כמה שנים פילוסופיה והיסטוריהיחידי
מכירה את משה רט? תעקבי אחריו בפייסבוק, הוא מהמומחים
משה רט באמת תותח.בן-ציוןאחרונה
מזעזע ממש.ריעות.
למה?שפיות
כי ההתפתחות המינית נמשכת *לפחות* עד גיל 20ריעות.

למטה מזה אי אפשר לעשות שום שינוי שהוא בלתי הפיך או אפילו משמעותי. אי אפשר לשחק לבני נוער עם הורמונים כשההורמונים שלהם עוד מבולגנים לגמרי. אי אפשר. זה כמו שאדם אחרי משבר יבקש שיעשו לו המתת חסד. מישהו חיצוני צריך לקחת אחריות לזה. סמכתי על הרופאים במדינה הזו. וזה רק מחזק אצלי את המחשבה שכל הורה חייב לעבור איזשהו קורס לפני שהוא נהיה הורה, ובכלל זה קצת פסיכולוגיה על ילדים ונוער.

"התחלתי להרגיש שאני טרנס כבר בגיל 3"- כפרה עליך, לא יודעת סטטיסטיקות אבל המוני ילדים מרגישים שהם טרנסים בשלב הילדות והנערות. עד גיל 20, אם אני מפרגנת, אתה פשוט לא יכול לדעת. זה כמו להחליט שאתה עומד למות כשרק התחיל לך כאב ראש. יש סיכוי קטנטן שכאב הראש הזה מוביל למוות, אבל בוא, אל תאבחן את עצמך כבר עכשיו.

זה פשוט מפגר.

קצת פטרונליסטי מצידךפסידונית

ילד בן שלוש שנועל עקבים ומנסה איפור

וממשיך בזה בגל ארבע, חמש, שש, שבע

בגיל שמונה מתעקש שיפנו אליו בתור נקבה

את תגידי לו בגיל 18 שהוא לא מבין מהחיים שלו?

לא מבין מהחיים שלו- לא,ריעות.

חכה עם ניתוח והורמונים- בהחלט כן.

צריך לשים את הגבול איפשהו. אחרת מגיעים למצב הקיים- ילד בן 16 שלוקח הורמונים כבר שלוש שנים, כשאת רוב הידע שלו הוא ביסס על כתבות באינטרנט שבשום אופן לא מונגשות לילדים. להיפגש אח"כ עם רופא שמסביר את ההשלכות זה כלום, בעיקר כי הוא משולהב על עצמו.

זה יכול להיות אמיתי, יכול להיות שהוא באמת מרגיש ככה, אבל אני בטוחה במאה אחוז שיש ילדים שעושים דברים משמעותיים מאוד כשזה פשוט לא נכון בשבילם.

לא. היא תגיד לו שההורים שלו היו סתומיםעברי אנכי

שלא כפו אותו להפסיק עם זה.

כי אין לו מושג מהחיים שלו

כמו שההורים כופים לא לצעוק, להגיד תודה וכו

צריכים לכפות גם על זה.

(לא אומרת שזה לא מופרע)פסידונית

אוקיי אוקייפסידונית

אחרי צפייה קצרה - ריעות, את צודקת.

הם לא באמת מבינים מהחיים שלהם. וזה עצוב.

אבל הכי מסכנים ההורים.

הבעיה בדבר הזה,ריעות.

היא שזה נהיה מאוד מאוד פופולרי. כמויות הילדים שיוצאים מהארון בגיל 14 פשוט מגוחכות. זה לא רק לגיטימי, זה פתאום שיא הנאורות ושיא היופי.

אני לא אומרת שכשילד בן ארבע מודד שמלות צריך לקרוע אותן ממנו ולומר לו שזה מזעזע ואסור. אני כן חושבת שצריך לכוון אותו, באופן כללי ולא נקודתי, שיש גברים ויש נשים, שהוא נולד בן ושמלות הן רק משחק.

כל הטשטוש הזה בין מגדרים מוביל לדברים גרועים ביותר ששוביניזם הוא רק ההתחלה שלו.

שובניזם?פסידונית

כשמטשטשים את הגבולות בין מגדרים כולם נבהליםריעות.

ואז מטילים וטו על כל פיפס פמיניסטי, גם אחד חיובי.

סתם הערתי את זה כי זה דבר שנתקלתי בו אינספור פעמים

ראיתי קצתאופק.
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך