שאלות שמעסיקות אותי..!! הלוואי ותענו לי!!!!חנהלה 2010
א.למה חברה (בנים / בנות..) שנמצאים במקום מעורב או בפעילויות חברתיות מעורבות מרגישים צורך למצוא חן ממש בעיני המין השני..(ולא כמו שכל בנאדם רוצה למצוא חן בעיני הסביבה שלו אלא הרבה ממש מעבר לזה..) כאילו.. מה העניין לרצות כ"כ הרבה צומי ולהיות הכי בולט ושהכי ישימו לב אלי.. והכי יראו אותי והכי יסתכלו עלי????
מאיפה זה נובע??

ב.למה אנשים כ"כ שמים על מה שחושבים עליהם.. כאילו הרי ידוע שכשאתה מושפע ממה שהסביבה חושבת עליך- אתה יכול להפוך להיות משוגע כי כל אחד יגיד לך דברים אחרים ואתה תרצה לרצות את כולם.. אתה יכול להיות יום אחד בעננים ויום אח"כ ליפול הכי נמוך שיש ולהיכנס לדיכאונות וזה...
אז למה??

ומכאן לסקר קטן-
את/ה בנאדם שמרגיש/ה סגור/ה על עצמו/ה???
שמרגיש רוב הזמן שהוא שלם עם מה שהוא עושה??
תענו באמת!!!!!
מי שלא מרגיש נוח לענות.. לא חייב..!!!

תודה ממש!!
זה שאלות שממש מעסיקות אותי ואני חייבת תשובות עליהם..
יום/לילה נפלא!!!
בקשר לב' -אפחד
זה מה שמפריע לך באכפתיות ויחוס-החשיבות לתפיסת ושפיטת החברה - העובדה שלכל שניים יש שלוש דעות ולפיכך אפשר להשתגע?!

האם את יכולה לגבש עמדה מוצקה ובלתי-ניתנת-לערעור על אדם כלשהו בכל העולם הזה? ועל עצמך?...
וזה שכולם מבולבלים, ומי שטוען שלא אזי הוא מבולבל עד כדי אי-זיהוי בלבולו שלו - זה לא מהווה הצדקה לביטול חשיבות תפיסת האחר? (לא באופן מזלזל, חלילה)
האם מישהו עד כדי כך חכם כדי להיות בטוח בעצמו בהבנת האחר? בהבנת משהו? בהבנת עצמו?
האם יש משהו מוחלט במושג "נפש האדם"?

אין שלמות; הכל ביחד (גם הנעלם וגם ה"רע") - זו שלמות.

חנה'לה,אוסנת
א. הצורך בתשומת לב מהמין השני, נובע מכך שאדם צריך למצוא את האחד והיחיד שאיתו יתחתן.
זוכרת את ט"ו באב? הבנות היו יוצאות בבגדי לבן כדי למצוא חן ולהתחתן.
זה בדיוק זה.
אדם רוצה להראות את כל המעלות שלו, כדי לזכות במושלמת.
בעבר, היו מתחתנים בגיל 13-14, ולכן הצורך הזה מתחיל בגיל הזה. היום אנחנו נמרחים איתו עוד כמה שנים של התמודדות... אבל הוא טוב! זה ממש לא רע!
צריך להגביל אותו, כי הרי אנחנו לא רוצים להתחתן עכשיו - אבל הוא טוב. צריך אותו.
ב. בני אדם הם יצורים חברותיים. הם זקוקים לחברה.
קודם כל, כי כל אדם תלוי בסביבתו - אדם לא יכול לחיות לבד על אי בודד כל חייו.
וגם כי צרכי הנפש של האדם מכריחים אותו להיות בקשר עם אנשים אחרים (קחי למשל את הצורך לפרוק, או לשתף).
כדי שהוא יקבל את הקשר הזה, את האפשרות לתת לנשמה להרגיש טוב - הוא צריך שיהיה מי שירצה להיות חבר שלו... ולכן הוא משתדל להראות טוב בעיני הסביבה.
ועוד נקודה - החברה גם גורמת לנו לעשות מעשים טובים. חברה זה לא תמיד לשלילה... אז זה נפלא אם בן אדם משתפר בעזרת הסביבה.
אה, והסקר -אוסנת
אדם לא יכול להיות סגור על עצמו לגמרי, וזה מה שטוב.
אדם מקובע יותר מדי לא מתקדם לשום מקום - הוא נשאר באותן דעות ואותן החלטות במשך שנים, גם כאשר המציאות משתנה.

אבל כן. אני ב"ה מרגישה 'סגורה' על עצמי.
הסכמתי ממש עם אוסנת...חיוכים

ולגבי הסקר... אני ילדה כזאת שתמיד מתלבטת הרבה, תמיד! לא משנה מה, יהיו לי התלבטויות...  אבל כל זה רק לפני החלטות, כשאני מחליטה משהו אני משתדלת לא להסתכל אחורה, ודי להיות סגורה על עצמי.

......זכוכית מגדלת
רוב האנשים לא לוקחים יותר מדי קשה את מה שחושבים עליהם .
אבל בכל זאת , כל אחד מרגיש צורך לשמוע מה חושבים עליו , ולפעמים להשתנות קצת בגלל זה , אבל , לא בצורה קיצונית (השתגעות..)

ובקשר לסקר , אני מניחה שיש פעמים שאני עושה דברים מידיעה  שהם לא הדבר הכי נכון בעיניי , ואני ממש לא שלמה איתם ועושה את זה מחוסר ברירה , אבל אני כן סגורה על עצמי ויודעת מה אני רוצה.
סקר...מוריה!!
אני ילדה שדי סגורה על עצמה ושדי שלמה עם מה שאני עושה כמובן שהכל יחסי...
בתקוה שלא יתנפלו עלי בטענות שאני כופראלישע בן אבויה
בס"ד

אבולוציה.
מי שאכפת לו מה בנות חושבות עליו, הצליח להתרבות יותר במשך השנים.
מי שאכפת לו באופן כללי מה אנשים חושבים עליו, הצליח להסתדר בחברה, ואנשים אחרים היו עוזרים לו לשרוד.
לא, אתה צודק.אוסנת
אני עם אלישעהרועה
עם הסתייגות קלה, לכול הסבר טבעי יש תכלית ואני חושב שהסיבה שיש בושה בעולם (לחץ חברתי) היא כדי שגם מי שלא לגמרי מאמין בה' לא יחטא במיוחד בבינו לבינה אבל גם בכלליות.
גם אני עם אלישע..למרות שצריך להיות גבול איפשהו עדואחת עם חצאית
כמה צריך שיהיה אכפת לנו..

ובקשר לסקר-ואחת עם חצאית
בד"כ-אני עושה מה שאני מאמינה בו..אומנם האמונות שלי אולי טיפה שונות ממה ששל כולם אז אולי זה נקרא שאני לא סגורה על עצמי  אבל..אני משתדלת ממש ללכת לפיהם..אחרת איך בנאדם יכול להיות באמת שלם עם עצמו?!
יופי כל הפתח תקוואים עם אלישע....לב שבור
שממש לא מדבר לעניין.מה הקשר להתרבות?????????? ממש אבל ממש לא שייך!!!!!!!!! היא מדברת על גיל מסוים ובגיל הזה לא שייך העניין הזה וכאילו זה שיותר בנות יאהבו אותך אתה תתרבה יותר???? זה ממש אבל ממש לא קשור!!!!!!!!!!!!! צריך להתנהג בצורה של יראת שמים ודרך ה' אבל במצב של רוב החברה היום זה בעייתי כי מי שהולך עם זקן ופאות מסתכלים עליו בתור מוזר..... אז להם יש בעיה לא לי אני הולך עם ה' ולא רואה אף אחד. 
אני? פתח־תקוואית?!אוסנת
מעולם לא.

לב שבור, אתה יודע מהי האבולוציה? שהאדם הוא התפתחות של בע"ח. אבל יש לזה משמעות יותר גדולה ונרחבת - שהאדם, כמו בע"ח, נוצר עם תכונות מסוימות שאמורות לגרום לו לשרוד.
ככל שיותר בנות ימשכו אחריך - תהיה לך האפשרות כביכול לבחור את הגנים הטובים ביותר כדי שהילדים שלך ישרדו יותר (יש גם מחקרים שאכן כל אדם מחפש תכונה מסוימת שמעידה על גן מסוים שהוא רוצה/זקוק לילדיו).

למען האמת, זה לא בהכרח עקרוני. אבל זאת הסיבה ל"משיכה" בין בנים לבנות.
בלעדיה לא היינו מתחתנים. בלעדיה לא היינו בוחרים את הגנים הטובים לנו.

אבולוציה.
את יכולה לפרט עוד? זה מעניין.פגזניקית גאה!
מה???? ככל שיותר בנות ימשכו אחריך??????לב שבור
מה נסגר????זה כאילו בול פגיעה??? אתם לא מבינים שה' מכוון הכל! וכל אחד יגיע לחצי שלו ולא משנה כמה בנות ימשכו אחריך אתה תתחתן עם האחת שלך! מה שמתאים לך ומה שהתיקון שלך. זה ממש דיבורים לא מובנים....... לא צריך למשוך בנות צריך להתפלל!! חוץ מזה שזה נשמע די מוזר שמישהו יבחר מישהי רק ע"פ גנים??
עוד...אוסנת
בוודאי שה' מכוון הכל.
ה' ברא אותנו כך, כדי שבאופן טבעי נפרה ונרבה ונזכה לגדל את צאצאינו עד זקנה ושיבה.
כל העולם בנוי על סדרים ביולוגיים, וזוהי דוגמא לסדר שנועד לגרום לנו להתחתן להקים משפחה.
בלי ה'יצר' או ההורמונים או איך שלא תקרא לזה - לא היה לנו שום סיבה ללדת. הרי השכל הרבה פעמים לא תומך בזה.

אביה -
זה נושא כ"כ רחב במדע... קצרה היריעה.
צריך לקרוא הרבה הרבה, ואני יכולה למצוא לך קישורים בהזדמנות.
אבל אני אנסה בכ"ז -
[יש מחלוקת אתית-מדעית עד כמה להתיחס לאמצעים הטבעיים כמובילים את חיינו, ועד כמה לתת מקום לנפש - לאחריות האדם על חייו. לשם בקשתך, אני אציג קצת את השיטה הביולוגית - הכל עובד על תכונות אבולוציוניות שנקבעו אצלנו מששת ימי בראשית=מלפני מליארדי שנים כשהפכנו מקופים לאנשים... ;) ]

לחיות אין שליטה גמורה על חייהן ואין להן בחירה איך לחיות. הכל מבוסס על אינסטינקטים ודחפים שנטבעו בהם בצורה ביולוגית. חיה מחפשת אוכל - כי זה טבוע בה. כי היא לא מסוגלת למות מרעב.
אצל אנשים, שהם יותר מפותחים - יש אומנם חיפוש מזון שטבוע בנו, בלי לחשוב יותר מדי - אבל אנחנו יכולים להגביל ולמנוע. התכונה הבסיסית של חיפוש מזון - לא שונה משל חיה.
כך גם במהלך חיינו והתבגרותנו.
לכל שלב בחיים יש גורמים ביולוגים שגורמים לנו לשנות את מהלך חיינו.
הורמונים מסוימים של גיל ההתבגרות - גורמים לנו לחפש דרכנו (כמובן, לא רק - עייני בהערה המרובעת בהתחלה...).
יש ספר שלם ומדהים, שמסביר איך אישה חיה את כל חייה לפי הורמונים.
אני אתן לך דוגמא -
אישה ריאלית, שכלתנית הולכת לעבוד במקצוע הומני כמו עו"ס/חינוך וכדו'. איך?! הרי היא כ"כ מחקרית ומדענית...
אלא שבשלב ב"אמהי" של החיים, הוא גם השלב שבו היא בוחרת מקצוע - יש לה בדיוק הורמונים שנועדו ליצירת יחסי אנוש - כדי שתוכל ליצור קשר רציני וארוך טווח עם בן זוג. זה המניע שלה גם לעבוד בעבודה עם יחסי אנוש...
כך גם בתקופה של גיל ההתבגרות - אנחנו מנסים למצוא חן בעיני המין השני כדי להכין את עצמנו לחתונה. בדיוק כמו תהליכי ה"חיזור" אצל בע"ח... רק שאצלם זה חסר שליטה, ואנחנו מצווים לשלוט בזה.

תודה שנתת לי להתבטא!

וואו. אני אחשוב על זה ואדבר איתך. תודה לך.פגזניקית גאה!
מדהים..אלישע בן אבויה
בס"ד

א. אולי בימינו כל כך ברור לך שאני מתחתן עם ה'אחת' שלי, אבל לפני אלפיים שנה יכול להיות שהייתי מתחתן עם החמש שלי.
ב. הכל פועל לפי הטבע. זה כמו להגיד שאין קשר בין ידע של אדם בתחום מסויים לבין קבלה שלו לעבודה, כי הרי הקב"ה מסובב הכל, לא?
ג. למסקנה - יש את ה'בת קול' שיוצאת ארבעים יום קודם יצירת הוולד וכו', אבל היא לא בהכרח צודקת. 'אין מזווגין לו לאדם אשה אלא לפי מעשיו שנא' "כי לא ינוח שבט הרשע על גורל הצדיקים"'. זו לא בדיוק ה'אחת שלי', זה יכול להשתנות אם מחר אתחיל להיות צדיק יסוד עולם, וגם אם מחר הוא יתחיל לכפור בעיקר.
אבל כיון שעכשיו אני בעיקר חופר, אפרוש בשלב זה..
מתחתן עם חמש?!אנונימי (פותח)
בתורה בכל מקום שיש שתי נשים - זה בלאגן:

למך ושתי נשותיו.
יעקב והסיבוך של רחל ולאה - מכירת יוסף וכו'.
אלקנה עם חנה ופנינה. וכו' וכו'

גם אצל חז"ל לא מוצאים בשום מקום שהיו שתי נשים, מלבד מקרים של אין ברירה.

בעז"ה כשתתחתן ותאהב באמת את אשתך, אתה תבין שאין מקום לעוד אחת שמה (וגם לא בבית אחר...).

אז שתי נשים, זה לא לפני 2,000 שנה ולא לפני 20,000 שנה (אולי אצל הקופים - כן).
ומן הסתם גם לא עכשיו.

שיהיה בכיף...
באמת?אלישע בן אבויה
בס"ד

ליהוידע הכהן כתוב שהיו בעיות עם הנשים? לדוד היו בעיות עם הנשים? לכל המלכים היו כמה נשים (ובד"כ כמות מאוד מכובדת (או לא מכובדת, תלוי בהגדרת 'כבוד')), ולמעט מאוד מהם היתה בעיה.
למך ושתי נשיו - בסדר, כשמדובר על אנשים מטורפים כמו למך, ועל יחס כמו שעדה קיבלה, באמת עדיפה אשה אחת..
יעקב בכלל לא התכוון להתחתן עם לאה, ככה שאפשר להבין למה הוא מעדיף את יוסף והאחים מתעצבנים.
אלקנה עם חנה ופנינה זה באמת מקרה די גרוע, אבל לא ראיתי שאלקנה כ"כ סבל מזה..
איכס. אין לי מילה אחרת.אוסנת
רבנו גרשום היה גאון שהמציא את החרם שלו.
אולי לדוד לא היה בעיות עם הנשים, אבל הן גם לא היו בדיוק "נשים"...
זאת לא היתה מציאות פשוטה של בית עם ילדים.

אולי לפי האבולוציה זה "מסתדר" (למרות שלא בטוח - יש בע"ח שנשארים כל חייהם עם בן זוג אחד) - אבל זה מגעיל המחשבה בכלל, שלא מספיקה אישה אחת.

מצטערת, אבל זאת נקודה מרגיזה.
אני מוחה בתוקף!!אני ממש ל-א מפתח תקווה!!!ואחת עם חצאית
יכול להיות שלא הבנתי..שמחה ואמונה
בס"ד

מה הקשר לאבולוציה פה?..
אדם בוחר את אישתו לעתיד לפי הגנים שלה?..
מאיפה זה הגיע? חחחח
אל תצחקי.אוסנת
מדענים טוענים שכך זה.
זה הגיוני, זה הולך לפי התורה - אז למה לפסול?

יש מחקרים שוליים שאדם בוחר את אשתו - בלי שהוא שם לב - לפי הגנים שלה.
כך הוא יכול להעמיד צאצאים בריאים יותר.
כמו שיש אנשים שאוהבים תות, ויש אנשים שלא יכולים להסתכל על זה - ואוהבים תרד.
אבל שניהם אנשים!
אבל כל אחד אוהב משהו אחר...
וסליחה על ההשוואה.
[הרחבה: אדם רוצה מאכל מסוים כי זה מה שחסר לו בגוף]
א) כי זה טבע האדם.שפמנון
ב)כי לפעמים מה שאומרים עליך לא מחמיא ומטבע הדברים, זה לא מוצא חן בעניך ואתה מיד פועל נגד זה.
סקר: לא תמיד אני סגור על מה שאני עושה, כי אני רק בן אדם שיכול לעשות טעויות- זה כמו במבחן- אם למדת- תדע מה לענות ואם לא- נכשלת!
רק שבחיים לפעמים נתקלים בדברים שלא למדת אליהם ואז המבחן האמיתי, חוץ מזה, אם עשית משהו לא טוב- אתה תדע זאת אחר כך... 
אהאב.ש.
ממש מסכים
אני ינסה לענות לך!!..יקירה
נראלי שהכל עינין של גאווה~!~!בנאדם רוצה..שיסתכלו עלוי כי שום בנאדם לא רוצה..להיות בצד~~זה עבודה קשה1!צריכם הרבה תפילות!!!..

כייי לאנשים אכפת ממה שהסביביה חושבת עלהם!!זה בעיה!!!!!זה עבודה מטורפת נראלי זה טבע של האדם!!!וחוץ מי זה זה טוב לשים על מה שהחברה אומרת ..לדעת איפה ומתי!ללא תמיד!!!!!

הסקר שאמרת..חח קורעת..אני בטוחה !נראלי..אני ישתבח שמוו משתדלת להיות שלמה עם מה שאני עושכה עובדים על הכל!!לא סתם אנחנו בעולם!!....
להתפלל הרבהב.ש.
נכון! צריך גם להתפלל..הרבה...............כיפה אדומה!!!אחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך