מי שלא מביא כבש מוכן ערב פסח, שותף לביטול הקרבתואמלתרא
עבר עריכה על ידי אמלתרא בתאריך כ"א באדר ב תשע"ט 18:51

זה המציאות!

 

נניח שבערב פסח כל עם ישראל, ואפילו רק חצי מעם ישראל, יביאו כבש ערב פסח לירושלים, ומתואם עם שוחט ומצוייד עם תנור ושפוד של רמון לצלות אותו, בודאי היו מכניסים אותם לאפשר לזרוק דמם על המזבח.

 

אז יוצר שכל מי שלא בא מוכן, שותף לביטול הקרבת קרבן פסח שהיא מצות עשה היחיד [חוץ מברית מילה] שעובר עליו בכרת!!

 

גם אלקנה אביו של שמואל הלך לבית המקדש כדי להביא קרבנות, ועם ישראל היו אדיש, אבל קמעא קמעא התעוררו ונתחדש שוב תפארת ימי בית המקדש בשילה. כהיום אפשר ללכת דרך האינטרנט ולעורר הלבבות של עם ישראל קדושים וככה לחדש את עבודת בית המקדש

 

 -

 

מהרב אריאל שליט"א:

שאלה: לכשיבנו ישראל את המקדש בזמן הזה, ותעמוד שאלת חידוש העבודה, תתעורר גם השאלה, שבזמננו מוגדרים הכל כטמאי מתים, שכן, אין בידינו אפר פרה אדומה - כיצד אם כן תיעשה העבודה? האם ניתן להסתמך על ההלכה, ש'טומאה הותרה בציבור' ולהתחיל את העבודה בטומאה?

תשובה: כבר היו דברים מעולם, שהעבודה במקדש נעשתה בטומאה. וכגון, בעת הקמת המשכן בימי משה, חנכו את המשכן בטומאה, כמובא בדברי חז"ל, שהכנת אפר פרה אדומה, התקיימה רק ביום השני להקמת המשכן, והתחילו ביום השלישי להזות מי אפר פרה על הכהנים והלויים ושאר כל ישראל[1].

כך גם בימי חזקיהו לאחר שהעבודה במקדש הושבתה עשרות שנים בימי המלך אחז, חידש חזקיהו את העבודה, עם זאת, חגגו ישראל את הפסח בטומאה. ככתוב: "וישחטו הפסח בארבעה עשר לחדש השני... כי רבת בקהל אשר לא התקדשו... כי מרבית העם רבת מאפרים ומנשה יששכר וזבולון לא הטהרו"[2], וסופם שאכלו את הפסח בטומאה.

כך גם אירע בתחילת ימי הבית השני, שעבודת הקרבנות במקדש התקיימה במשך עשרים ושתים שנה, והכהנים הקריבו תמידים ומוספים בשבתות ובמועדים, והכל בטומאה. רק עם סיום בנין הבית בשנה השישית לדריוש, חגגו את הפסח בטהרה, ככתוב: "ויעשו בני הגולה את הפסח בארבעה עשר לחדש הראשון, כי הטהרו הכהנים והלויים כאחד - כולם טהורים וישחטו הפסח לכל בני הגולה"[3]. ומבואר בתוספתא[4], שכשעלו בני הגולה, לא היה להם אפר פרה, וגידלו ילדים בטהרה עד גיל שמונה עשרה, והכינו את אפר הפרה האדומה. כך היא גם דעת רבי יהודה שם, שלא היה להם אפר פרה, ועשו את העבודה במקדש בטומאה. רק בשנת העשרים ושתים מן היום בו התחילה העבודה במקדש, כשהצליחו להכין אפר פרה, ניטהרו הכהנים והקהל, וזכו לעשות הפסח כולו בקדושה וטהרה.

וכתב רבי אשתורי הפרחי, שבימיו רצו בעלי התוספות שהגיעו ארצה לחדש את העבודה במקדש, זו לשונו: "רבנו יחיאל דפריש ז"ל אמר לבוא לירושלים, והוא בשנת שבע עשרה לאלף השישי, ושיקריב קרבנות בזמן הזה. ואני מטרדתי... לא שאלתיו מה נעשה מטומאתנו... אנכי בדרך לפני שילה שב למקומי, נזכרתי הלכה, שאין לחוש על הטומאה כדאמרינן במסכת תמורה... שקרבנות ציבור דוחין את השבת ואת הטומאה"[5].

 

שאלה אחרת: שמא צריך ציץ לכפר?

תשובה: בזמן הזה שיש ציץ זהב טהור, שכבר הוכן עבור הכהן הגדול, כמו כן ניתן למנות כהן גדול - לפחות לזמן ההקרבה, ולקיים את העבודה כהלכתה, ממילא, החיוב לחדש את העבודה – אפילו בטומאה - בעינו. 

 

 

_____________________________________

 

[1] ראה מסכת גיטין ס, א - ב; וכן בספרי פרשת נשוא 'בראש חודש הוקם המשכן, בשני לו נשרפה פרה, בשלישי היזה ממנו'.

[2] דברי הימים ב' ל, טו.

[3] עזרא ו, יט.

[4] פרה פרק ג, ג- ה.

[5] כפתור ופרח פרק ו.

רב ירושלים

ליקוט:

מצינו בחידושי הר”ן לסנהדרין .בגמרא (שם יא ,ב) מסופר "מעשה ברבן גמליאל שהיה יושב על גב מעלה בהר הבית והיה יוחנן סופר הלז עומד
:,לפניו ושלוש אגרות חתוכות לפניו מונחות ,אמר לו ,טול איגרתא חדא וכתוב ...לאחנא” (בני גלוותא בבבל ולאחנא דבמדי ולשאר כל גלוותא דישראל שלומכון יסגא לעלם מהודעין אנחנא לכון דגוזליא רכיכין ואימריא עדקין) הגוזלות רכים והכבשים קטנים .”וזימנא דאביבא לא מטא) זמן האביב לא הגיע (ושפרא מלתא באנפאי ובאנפי חביריי :ואוסיפית על שתא דא יומין תלתין, מהגמרא שם מוכח שהמעשה היה ברבן גמליאל דיבנה ,לא ברבן גמליאל הזקןץ
והקשה הר”ן - אם כן הרי היה זה לאחר החורבן ,ומה להם לגוזלות בשביל מחוייבי תורים ובני יונה לקרבן ,ומה להם לכבשים בשביל קרבן פסח ,שבשבילם מעברים את השנה? אלא - אומר הר”ן שאף לאחר החורבן היו מסתכלים בדברים הצריכים אילו בית המקדש היה קיים .”שאם יבנה הבית בימיהם יהיו הענינים על מכונם ,כמו שאמר לעניין יום הנף שיהיה” כולו אסור מטעם מהרה יבנה המקדש

 

ולכן היה נראה לענ"ד דוודאי בית המקדש לעתיד לבוא יבנה ממש בידי אדם, ומה שנאמר "מקדש ה' כוננו ידיך" שנדרש בתנחומא שירד למטה, הוא בית המקדש רוחני שיבוא לתוך בית המקדש גשמי כנשמה בתוך הגוף, וכמו שירד במשכן ובבית המקדש אש של מעלה תוך האש של הדיוט שנבער בעצים, וכן נראה במכילתא" עכ"להדברים ברורים שביהמ"ק הרוחני ירד משמים רק לאחר שנבנה בית הגשמי בידים - בפועל ממש, ובתעקבותנו לעלות להר הבית לבנות את ביהמ"ק הגשמי, מעכבים גם את הבית הרוחני. 

ערוך לנר פרק ג' דסוכה דף מ"א עמוד א' (על רש"י ד"ה אי נמי" ]


"צריכים לידע הדינים, וגם היום אפשר שאם יתנו המלכויות רשות לבנות בית המקדש, מצווה לבנות, כמבואר במדרש דבימי יהושע בן חנניא ניתנה רשות והתחילו לבנות, ועיין בספר כפתור ופרח שרבינו חננאל בעל התוס' רצה לילך להקריב קרבנות בירושלים, א"כ הוא הדין לבניין בית המקדש" עכ"ל.

מנחת חינוך מצווה ה'


ראה לי דכל עיקר לימוד מסכת זו, הוא שנשמור בלבנו תבנית ואופן בניינו, למען דעת באיזה אופן נבנה... וכן כתב הרמב"ם בהקדמה למסכת זו, ואף על גב דבניין שלעתיד יבנה בידי שמים מאליו, על כרחיך צריך לומר דהך תנחומא שהביאו התוס', דברי הגדה הוא ואין למדין ממנה, אלא רצה לומר שהקב"ה יסייעם בדרך נס שיבנוהו" עכ"ל

התפארת ישראל בפירוש המשנה למסכת מידות פרק א' משנה א.


"מה"ר ברוך ז"ל אמר אלי שרבנו יחיאל מפאריס ז"ל (מבעלי התוס') אמר לבוא לירושלים, והוא בשנת שבע עשרה לאלף השישי, ושיקריב קרבנות בזמן הזה"

בספר כפתור ופרח פרק ו'


כתב וז"ל: "לכן בזמן הזה אי איתיהיב רשות להקריב קרבן פסח אין לבטל בשביל שאין לנו כהן מיוחס וסגי בבדיקת ד' אמהות אף שאין לנו יחוס אבות עד כהן שעבד"

חזון איש הלכות פריה ורביה סימן ב' דף יא


"כי בניין ביהמ"ק קודם למלכות בית דוד, כדאיתא בירושלמי אמתניתין וכל שכן קודם לתחית המתים",

תוס' יו"ט מעשר שני פ"ח מ"ב


"בניין ביהמ"ק קודם לקיבוץ גלויות" 

תוס' אנשי שם(שם)


וז"ל: "אלא ע"כ שמע מינה, שבית המקדש עתיד להבנות קודם ביאת המשיח ואז לא יהיה עדיין ב"ד הגדול כלל, שלא יהיה עדין השבת השופטים".

הרדזינער רבי זיע"א בספרו מאמר פתיל תכלת עמוד קס"ה


"כיון שאין דברים אלו לעניין הלכה ולא לקיים עיקר מן העיקרים אין ראוי לדק דק בהם"

הרדב"ז כותב על שני הפרקים האחרונים של הרמב"ם בהלכות מלכים

 

-"גם אצל מרים הנביאה, נאמר 'ותצאנה אחריה כל הנשים בתופים ומחולות', ורש"י שואל, מהיכן היו להם תופים במדבר, אלא שנשים צדקניות ייחלו והאמינו כי קרובה ישועתם לבוא, ונערכו לכך והכינו להם תופים מבעוד מועד. כך, אם נוכיח לקב"ה כי אנו משתוקקים להקרבת הקרבן באמצעות עשיית כל מה דאפשר על כך, אפשר ונזכה לכך עוד השנה". רש"י.

 

- חזו"א אבן העזר סימן ב' "אפשר דבליכא כהן אחר לא העמידו חכמים דבריהם, לכן בזמן הזה אי איתיהיב רשות להקריב קרבן פסח, אין לבטל בשביל שאין לנו כהן מיוחס וסגי בבדיקת ד' אמהות, אף שאין לנו יחוס אבות עד כהן שעבד, ואפשר דהעמידו חכמים דבריהם אף כהאי גוונא. ושמענו שדנו בזה רבותינו אחרונים ז"ל, ועוד דנו משום חסרון תכלת לאבנט."

 

כאן משנים קדמוניות

http://ranaz.co.il/articles/article4798_19680303.asp

 

ידיעות מרתקות אודותיה בשנים האחרונות, וגם סיכום תורני יפה:

ר' יהושע מקוטנא (ה"ישועות מלכו") כתב לרב קלישר כדברים האלה: "בקרבנות ציבור צריך שיסכימו על זה רוב ישראל, והוא כמעט מן הנמנע כעת, אחר אשר נתפזרו ישראל בעו"ה בכל כנפות הארץ בגופם ובדעותיהם" – וכוונתו היא שמלבד הצורך שהקרבן יהיה שייך לציבור צריך גם שהציבור כולו, או רובו, יסכים לדבר! וכמו שהסביר תלמידו של הרב מקוטנא – ר' מאיר דן פלאצקי –  בספרו כלי-חמדה [פרשת שמיני, סימן ג].

אלא שגם טענה זו אינה מהוה בעיה בקרבן פסח, שהרי קרבן פסח איננו קרבן ציבור ואין צורך בהסכמת הציבור להקרבתו. וכמו שכתב בפשטות הכלי-חמדה, והחזיק אחריו הרב פראנק: "גם להגאון מקוטנא אין מניעה זו אלא בקרבנות ציבור... אבל לא בקרבן פסח שהוא קרבן יחיד שדינו כקרבן ציבור לענין טומאה, ואין צריך בו הסכמת רוב ישראל" [מקדש מלך עמ' לח, טור מלכה].

ודעתו של ר' יהושע מקוטנא שלא ניתן להקריב קרבנות ציבור כאשר רוב ישראל אינם מעוניינים בדבר, אך בפשטות בעיה זו אינה קיימת בקרבן פסח, שהרי כל חבורה מקריבה את הפסח עבור בני החבורה בלבד [וכמו שכתב ה"כלי חמדה", תלמידו של הרב מקוטנא]. מספר האנשים המינימלי שנזכר לענין קרבן פסח הוא חמשים – "היו פחות מחמישים, אין שוחטין את הפסח לכתחילה" (הלכות קרבן פסח פ"א הי"א) – ואם-כן לכאורה די ב-50 יהודים המעוניינים בהקרבת הפסח.

 

וסיבה אמיתי למניעת הקרבן אצל התורניים

הגה"ק רבי יצחק מאיר מורגנשטרן שליט"א ממנה עצמואמלתרא
לפורום הר הבית, זה כבר לא קשור לאקטואליהמרדכיאחרונה
אשרי הרבנים הראשיים והרבנות - ראשונים לציון להעמדתהסטורי
בג"ץ במקומו!

הרבנות הראשית הרימה את נס המרד נגד בית המשפט - סרוגים הרבנות הראשית פתחה במרד נגד בית המשפט ואז התקפלה - סרוגים

אבל הם כן נכנעו בסוף לבג"ץברגוע
לא, הם עשו תרגיל. הנשים הגיעו ולא נתנו להן להבחןהסטורי

משום מה לא פורסם בערוץ, אבל זה מה שהתרחש היום.

וואי, לא ברור, עכשיו ראיתי ברוטרהסטורי
שאחרי ארבע שעות וצו של סולברג, כן נתנו להן.

מצער מאוד

כמה נשים הגיעו? מענייןפתית שלג
שלושפ.א.
אבוי שהגענו לסיטואציה הזאתפ.א.
חבל שהרבנות נאלצה להתקפל בפני בג"ץ, אבל חבל שמלכתחילה מנעו מנשים להיבחן. 
היא לא התקפלה, עשו תרגיל ולא נתנו להבחן.הסטורי
ועשו עוד דבר מכוער ומיותר- עכשיו שמעתי ברדיופ.א.
הרב שכתב את השאלון לא נוכח במקום.  בניגוד לנוהל הקיים בבחינות אלו.  ואין את מי לשאול אם יש משהולא ברור. 
ששופטי בג"ץ יגיעו להסביר את השאלון...הסטורי
סמכות ואחריות באות ביחד. אם שופטי בג"ץ רואים בסמכותם, בלי שום מקור חוקי -  לפטר שרים בממשלה, לקדם קצינות במשטרה, להחליט אילו יחידות צבאיות אין בסמכות הממשלה לסגור ואת מי יבחנו ברבנות -

הם מוזמנים להסביר בעצמם את השאלונים, לענוד דרגות לקצינות ולממן את תחנת הדה-מורליזציה גלי צה"ל מכספי תקציב בית המשפט...

רפואה שלמה. משבח תחבולות מכוערות. אשריך.מרגול
התחבולה המכוערת היא של שופטי בג"ץהסטורי
שבחוסר סמכות מתערבים בתחומים שלא שלהם.

מי שמצטלמת נלהבת, על כך שהבריון של השכונה הכריח את הרבנים לאפשר לה להדחף לשם, שתיקח בחשבון שבעוד עשור, כשהיא תקבל 'סמיכה' - בג"ץ יחייב אותה לחתן יהודי וגויה (או יהודי וגוי, או יהודיה וחתול...).

התכוונת הבריון של השכונה חסם בפניהן את האופציה?מרגול

אם הרבנות היתה גוף פרטי- ניחא.

אבל היא לא. היא גוף תחת המדינה, שהמבחנים שלו יכולים להעלות דרגת שכר, וש… רגע, מי בחר ברבנים הראשיים? אותו קונספט של בחירת שופטים.


והנה, מחממים טוב טוב את הכסא כדי להעביר להבא בתור, שתהיה מופתע- גם הוא יהיה חרדי.


כגוף שפועל תחת המדינה, זה אך הגיוני שיהיה כפוף לחוקי המדינה ולפסיקות הרשות השופטת שלו. גם אם מתנגש להם באג'נדה.


אותו "בריון שכונתי" לפי תיאורך, יכול להכריח סמינר אשכנזי לקבל אליו ספרדיות. גם אז השופט הוא הביריון? או שאולי שם הביריון הוא ההנהלה המעוותת של הסמינר?

הרבנות לא כפופה למדינה היא כפופה לתורהקורא נלהב לשעבר

ואת התנאים לה צריכים לקבוע על פי התורה ותו לא.

אם כבר המדינה היא זאת שתחת התורה (במהרה בימינו..)

לעומת זאת בג"ץ כפוף לחלוטין למדינה שחקקה בספר החוקים שלה את סמכות בית המשפט ומשם כוחה.

והתהפכו היוצרות/הגולם קם על יוצרו- בג"ץ מבטל חוקים שהוא עצמו יושב עליהם, מתערב בחוסר סמכות, ולחרפתנו כופה את המדינה תחתיו. והרבנות לעומתו כן מתכופפת! ביזיון!

 

-הרבנים הראשיים לא נבחרים בשיטת הסניוריטי... אבל בלי קשר איזה השוואה בכלל יש בין הכח שיש לרבנות הראשית לעומת השופטים??!

 

-ההעלאת שכר לא קשור- אם צריך שישנו את העלאת השכר אבל הרבנות מתנהלת ע"פ התורה. והתורה יש לה כללי פסיקה מאד ברורים בנושא הזה ובכל נושא.

-הרבנות אכן הרבה עסקנות אבל לא פוגע בהתנהלות תקינה של האירגון ושוב זה גוף הרבה פחות חזק מאשר בג"ץ.

 

-"בג"ץ, כגוף שפועל תחת המדינה, זה אך הגיוני שיהיה כפוף לחוקי המדינה ולפסיקות הרבנות הראשית שלו. גם אם מתנגש להם באג'נדה." - קצת תיקנתי ומסכים לחלוטין...

-במקרה של הסמינר הוא משתמש כראוי בסמכות שניתנה לו.
 

אז שיפריטו את הרבנות ויבטלו את העלאת השכרמרגול
לא שאני כזה עפה על בג"ץ, ממש לא. אבל מי שכוחני במקרה הזה היא הרבנות.

ואגב "לא פוגע בהתנהלות התקינה של הארגון"? פחחחחחח. מכבדת מאוד רבנים, אבל הרבנות כגוף היא גוף מושחת ללא כל קשר לסוגיה הספציפית הזו.


למה במקרה הסמינר החלטת פתאום שזה בסדר? הסמינר פועל לפי מסורת רבת שנים.

לא צריך 'לעוף על בג"ץ', צריך לזכור שבג"ץ שהתערבהסטורי
כאן בחוסר סמכות, הוא אותו בג"ץ שבחוסר סמכות מנע את הריסת בתי המחבלים סמוך לציר כיסופים, שמהן היום לפני 22 שנה נורו ונרצחו בנות משפחת חטואל הי"ד. אותו בג"ץ שבחוסר סמכות עיכב את גירוש ארבע מאות מחבלי חמאס וג'היאד ללבנון - והביא את אסון אוסלו. אותו בג"ץ שאילץ את הצבא לוותר על הפרימטר בעוטף ואחראי בזה ישירות לקורבנות הטבח וכל נזקי המלחמה.

הנקודה אינה 'לעוף', הנקודה היא שכל מי שכשזה נח לאידיאולוגיות שלו, מוחה כפיים להתערבות לא חוקית של בג"ץ - כורת את הענף שהוא וכולנו יושבים עליו.


לגופם של דברים, רב בישראל הוא גבר. יותר מדוייק - אין שום מצווה להיות רב, יש מצווה לשקוד על התורה, רב זה תוצאה והמצווים בזה הם גברים.

גם לפי בג"ץ הן לא תקבלנה תואר רבנותמרגול

רק אישורים על מעבר המבחנים בהצלחה

וזה רלוונטי לשכר וכו.


ושוב, לא נאה? שיפריטו את הרבנות. שלא תהיה גוף מדיני אלא פרטי. שלא יקבלו על מבחניה העלאת שכר. ככה פשוט. 

הרבנות הראשית היא גוף פוליטי המשרת את צרכי עסקניפ.א.

המפלגות השולטות במינויים, הרבנות היא הבסיס לאינספור ג'ובים ומשרות.

וברור שאין לגופים החרדיים השולטים ברבנות שום אינטרס לשנות משהו.  

בג"ץ כרגיל עובד בשיטת הצפרדעהסטורי
שמחממים לאט לאט והיא לא מבינה שצריכה לברוח.

כך ההתערבות שלו בחקיקה, בהתחלה רק פעל כביכול מכח חוקי יסוד (בלי שאף אחד הסמיך אותו לכך), בהמשך אמנם דחה עתירות נגד חוקי יסוד, אבל אגב הדיון העירו הערות שזה בעצם סמכותם ובסוף, בשיא המלחמה - פסלו חוק יסוד כשלאף אחד לא היה קשב למרוד.


כך ההתערבות שלו בבטחונינו - התחילה לאט לאט וגרמה 'רק' לנרצחים בודדים, עד שביטלו את הפרימטר וגרמו לטבח המזעזע מאז השואה.


כך ההתערבות בעוד אלף ואחד נושאים. כרגע בג"ץ 'רק' מתערב במי יבחן, כביכול לגמולים. כשתגיע הנאו-רפורמית הראשונה (כן, כן, היא תתעקש שהיא אורטודקסית וכל הליברלים יעלבו בשמה) ותדרוש שהיות שסיימה את המבחנים בהצלחה, לא שוויני לא לתת לה סמיכה, בג"ץ יכפה גם את זה. אח"כ יטענו שלא מתערבים לאנשים במי פוסק להם, אבל אם המדינה מחזיקה מערכת כשרות ורישום נישואין - אין הצדקה להפלות אישה מהתפקידים הללו.


מי שלא משוכנע שזה יהיה המהלך, אם לא יעמידו את בג"ץ על מקומו, יש לי בניין יפה בגבעת רם למכור לו, אפשר לצרף כבונוס עזתים תמימים חפים מפשע שרק רוצים לממש את זכות ההפגנה...


לגופם של דברים, כל מה שכתבת ועניתי לא משנה. בניגוד לאזרח שלו כל מה שלא נאסר - מותר, לגוף של המדינה, כל מה שלא הוסמך אליו בחוק - לא בסמכותו לעשות. בג"ץ מעולם לא הוסמך ע"י המחוקק לאכוף שוויון והפסק הזה חסר סמכות.


הבעיה היא שמצייתים לונוגע, לא נוגע

אם המשטרה והצבא לא היו סופרים את בג"ץ, מה הוא כבר היה יכול לעשות?

פשוט צריך לשים בראש המערכות האלו אנשים מתאימים.

נכון, כתבתי זאת מזמןהסטורי
השאלה היא למה נבחרי הימיןנוגע, לא נוגע
לא דואגים לעשות את זה אחרי שהרפורמה המשפטית כשלה
מחילה, מה קשור לעניין המבחנים- 'להפריט אתקורא נלהב לשעבראחרונה
עבר עריכה על ידי קורא נלהב לשעבר בתאריך י"ב באייר תשפ"ו 2:27

הרבנות ולבטל את העלאת השכר'? אפשר גם להעביר רפורמה מקיפה שתעביר לדיגיטל את כל הניירת. אבל זה לא קשור לדיון.

אגב לא צריך להפריט את הרבנות צריך לייעל אותה. להפריט זה יפגע קשות בתחומים רבים, ואכמ"ל.


 

-הרבנות החליטה בתחומה הבלעדי- דעת התורה- שאין מקום שנשים יקבלו סמכות רבנית לפסיקת הלכה. זה נושא ארוך אבל זו דעתם והיא מקובלת על רוב הפוסקים.

באים בג"ץ ומחליטים לרבנים מה דעת התורה! אז מי הבריון פה?


 

-יש הרבה סטיגמות על הרבנות, וניסיון להשחיר אותה, אבל כגוף ציבורי היא עושה את המוטל עליה היטב- מחתנת, מתפעלת מערך כשרות, מקימה ב"ד לממונות, מקוואות ועוד דברים זה מה שכרגע עלה לי.

כמובן תמיד אפשר וכדאי להשתפר.. אגב הרבה בעיות זה גם חוסר תקציב ותקנים והצרת רגליים שלה על ידי בית המשפט.

וג'ובים למקורבים וכו' זה לא בצורה יוצאת דופן אבל כבר נאמר במשנה "שנא את הרבנות" אז עושים עליה כותרות כל פעם שמוצאים משהו...


 

-ההבדל ברור אבל באמת הבג"ץ גרוע בלהבין איפה הגבול אז צריך שהכנסת תחוקק בפירוש את גבולות הסמכות שלה.


 

אבל ימין ימין ולא יודעים לעשות כלום ואני לא יודע למה. הליכוד ימני מאי פעם. 14 מנדטים צ"ד-עוצמה-נעם. החרדים הראשונים לתמוך בכל חוק שכזה. קואליציה ענקית של 68 ח"כ. אז מה מעכב אותם? למה מחכים??

 

נוסף בעריכה- ראיתי עכשיו את החילוק, שיש רק ף 'יורה יורה' אבל לא 'כושר רבני'. אז-

א- היא כן תוכל להיות רב ישוב/שכונה שזה גם אסור באותו אופן.

ב- זה שיטת 'סיפוח זוחל', ומתקשר להפרטה שהזכרת- בהמשך יבואו בג"ץ ויגידו שבתל אביב רוצים רבנית אז תאפשרו רק שם. והלאה והלאה 'כדרכם בקודש' של בג"ץ.

והפרטה זה שם מחופש להפרדת דת ממדינה לפגיעה בסטטוס קוו. לא יהיה אפשר להתחתן בלי מגילת יוחסין. לא יהיה אפשר לדעת איפה באמת כשר ועוד הרבה בעיות אבל זה כבר ארוך מידי העיקרון מובן מקוה

אוסף קלישאותהסטורי

הרבנות הראשית היא המשך למוסד החכם באשי ואמורה לנהוג כפי מסורת ישראל. נכון שמוסדות הישוב ובהמשך - מדינת ישראל, הכירו ברבנות כגוף רשמי אבל גוף רשמי שנוהג כשמו כן הוא - רבנות.
 

במסורת ישראל סמיכה לרבנות ניתנת רק לגברים. העובדה שהמדינה מכירה ברבנים, לא אמורה לשנות זאת.

 

בל קשר לכל האמור לעיל, כל הכפיה של השוויון מבית אהרון ברק, היא חלק מהבריונות של הפיראט המשפטי ששדד את הדמוקרטיה הישראלית מהעם.

 

אין שום חוק שמחייב שוויון, זו המצאה של אהרון ברק. יתרה מכך - בדיונים המקדימים על חוק יסוד כבוד האדם וחירותו, נידונה האפשרות להכניס שם את ערך השוויון והכנסת החליטה לא להכניס. בפוטוקולים של דיוני הכנסת מפורש שהוחלט לא להכניס את ערך השוויון, מתוך חשש שהכנסת הערך תפגע בסטטוס-קוו הדתי. בא אהרון ברק והחליט מעצמו, שאמנם הכנסת לא החליטה, אבל אני מחליט שבא לי שזה יהיה החוק - אז זה החוק. כמובן, רק איפה שבא לו.

 

הוא ופרחי הכהונה שלו לא פסקו שערבים חייבים להתגייס בשם השוויון, או שבשם השוויון חייבים לתת ליהודים להתפלל בהר הבית, כי ערך שהם המציאו, הם גם קיבלו משמיים את הזכות להחליט מתי כן ומתי לא.

התנהלות מבישה וחסרת דרך ארץאן אליוט

אם תולים במבחני רבנות הכרה בלימודים וענייני שכר, אז בהחלט צריך לאפשר לנשים להיבחן.

וכל ההתנהלות של עיכוב ב4 שעות ובלי רב וכו' ממש לא מכבדת את הרבנות

אכן היה ראוי לשים את הדברים על השולחןקורא נלהב לשעבר

ולומר לנשים *בשיא הרגישות והעדינות* שלא יבואו כי הרבנות סוברת שאין מקום לזה.

אבל זה התנהל עקום כנראה כי לא רצו שזה יקרה אבל גם ידעו שלא ימנעו את זה בכח וקצת קיוו להתעלם ושיהיה בסדר וזה התוצאה בסוף..

 

כשאתה צריך להתמודד מול הבריון של השכונההסטורי
לא תמיד אתה יכול להיות חנה בבלי...
זה מכעיס אותי כל פעם מחדשמשה

"רחפן נפץ התפוצץ על באגר שפועל בשכירות מערכת הביטחון בדרום לבנון, כתוצאה מכך נהרג מפעיל באגר אזרחי, משפחתו עודכנה בפרטים, ללא נפגעים נוספים באירוע."

 

מה כואב לדו"צ לפרסם עליו כמו כל חלל אחר שנפל בקרב? אז מה אם הוא עובד קבלן של צה"ל. (וכן אני יודע שלא מגיע לו גמלה של חלל צה"ל אלא של נפגע פעולות איבה, כן, זה לא קשור).

זה לא הניסוח הרגיל?קפיץ
לעובדי קבלן?משה
להרוגים שעדיין אסור לפרסם מי הםקפיץ
דוצ לא מודיע על נפגעים שלא אישרו לפרסם שמותמשה
מאיפה ההודעה? לא ראיתי בשום מקוםברגוע
ונראה שדו"צ כן פרסם הודעהקפיץאחרונה

עובד בחברה קבלנית שמבצעת עבודות הנדסיות מטעם משרד הביטחון, נהרג מוק | ערוץ 7

רק כמה שעות אחרי שלך, יש סיכוי שחיכו ל-22 או משהו כזה

בקפלן מתאחדים, ובימין מפטירין כשלג דאשתקדאיתן גיל

רשימות ימין חדשות ישנות שנחושות למכור את נשמתן לשטן:

פייגלין.

מעוז.

וינטר.

שימחי.

וסמוטריץ' שמתנדנד בסקרים סביב 3 אחוזים.

 

מי ביקש זאת מידכם רמוס חצרי

יש עוד המון זמןברגוע

בנט מיהר להתאחד כדי לקבע את עצמו בתור המועמד של המרכז שמאל

^^^^הסטורי
להתאחד כרגע זה רק לאבד מומנטום.

אגב, גם מי שמכריז כעת על איחוד - יכול עוד להתפרק ולהתאחד עשר פעמים. זכור מקרה הנדל ושקד בבחירות הקודמות...

מפחיד אותי שכל המילואימניקים המיואשים מהצ"דקעלעברימבאר
יחברו לבנט ולפיד בלית ברירה. כי יצליכו לפתות מילואמניק עייף שכבר טחן שנתיים מילואים ולא ראה את הבית, שלפיד ובנט יביא לו את הישועה.

יש מצב שיש פה מזימה של השמאל הקיצוני להאריך את המלחמה בעזה ולא לסיים אותה בנצחון מוחץ, כדי להתיש את המילואימניקים

איך השמאל יכול להאריך את המלחמה?ברגוע
לדחוף לא להכריע את עזה ולבנוןקעלעברימבאר
...ברגוע
לדחוף לאי הכרעה/הפסקת אש דווקא מוביל בטווח הקצר לפחות ימי מילואים
לעשות הסכם מצוין עם/ל לבנוןשלג דאשתקד

בזה לפיד מצוין.

גם עם בנט הוא עשה הסכם מצוין.

עם כזה חוש משא ומתן, חבל שהוא לא עשה את הסכם ריבנטרופ-מולוטוב.

מה?ברגוע

לפיד עשה הסכם עם לבנון כדי להאריך את המלחמה עכשיו?

התכוונתי שהוא יעשה הסכם עם לבנוןשלג דאשתקדאחרונה

הסכם מולצח כמו ההסכם הקודם עם לבנון.

וזה יסדר את המפה מחדש. מה שנקרא "מזרח תיכון חדש" 🤣

הנדל ושקד- חיבור כלאיים ולא הופתעתי שהתפרק מידאיתן גיל

הנדל איש השנאה שהדליף מלשכת נתניהו, ונזרק לכל הרוחות. הוא גם ימין וגם שמאל וגם דתל"ש וגם קפלן וגם שונא ערבים.

שקד, לעומתו, אינה שמאל. היא קשרה את גורלה בגורלו של הנוכל, והלכה איתו באש ובמים, עד שביום בהיר מבחינתו, ויום חשוך מבחינתה, בהיותה בביקור במרוקו הוא שלח לה גט דיגיטלי. היתה מתה להשתלב בליכוד, אבל לא היה ולא יהיה בגלל וטו של לוין.

אני מרחם עליה. רגע, בעצם הפוך. 

הנדל ושקד- שני אופרטוניסטים שדוחים זה את זה.  

"אתם חשבתם עלי רעה - א-לוהים חשבה לטובה"hamedinai

**7 באוקטובר 2023: אסון אסטרטגי או "אתם חשבתם עלי רעה - א-לוהים חשבה לטובה"?**


ניתוח אסטרטגי ארוך טווח של המלחמה ששינתה את המזרח התיכון


שנתיים וחצי חלפו מאז אותה שבת שחורה. הדיון הציבורי בישראל עדיין סוער סביב שאלת האחריות לכשל המודיעיני, הצבאי והמדיני. אך לצד ההפקת לקחים הטכנית והפוליטית, ראוי לבחון את השאלה הגדולה יותר: האם בלי היום הנורא ואיום של 7 באוקטובר 2023, מצבה האסטרטגי של מדינת ישראל כיום (אפריל 2026) היה טוב יותר - או דווקא גרוע בהרבה?


התשובה אינה פשוטה, אך היא מחייבת מבט כנה על שני תרחישים אפשריים שהיו עשויים להתממש אלמלא האסון.


### התרחיש הנגדי: "הקונספציה" נמשכת


אילו צה"ל היה ערני יותר, אילו ראש הממשלה היה פחות ממוקד בהסכמי אברהם ובאיראן, ואילו המודיעין היה מפרש נכון את הסימנים - ייתכן שהמחבלים בעזה היו נרתעים או מובסים במהירות.


בתרחיש זה, **החמאס נשאר במלוא עוצמתו** - מתחמש, בונה מנהרות, ומאיים באופן קבוע על עוטף עזה ועל כלל המדינה. **החיזבאללה** נותר עם מאגר רקטות ענק ומנהיגות שלמה. **סוריה** ממשיכה לשמש כגשר יבשתי איראני ללבנון, כשהיא מחזיקה באלפי טילים בליסטיים וכבדים שמאיימים על מרכזי האוכלוסייה והתשתיות בישראל. ואיראן - שכבר הייתה קרובה מאוד לפריצה גרעינית - ממשיכה להתקדם ללא הפרעה משמעותית, תוך שהיא בונה עשרות אלפי טילים בליסטיים מדויקים.


גם אם ישראל הייתה יוזמת מבצע מנע או מגיבה במהירות, סביר שהמלחמה הייתה נגמרת כמו "צוק איתן" משודרג: מבצע קצר יחסית, ללא לגיטימציה בינלאומית או פנימית למלחמה ממושכת, וללא שינוי אסטרטגי אמיתי. המחבלים, כפי שראינו גם במלחמה הנוכחית, מגלים נחישות יוצאת דופן. הדיפה חד-פעמית לא הייתה מסיימת את האיום - הם היו חוזרים שוב ושוב.


### מה קרה בפועל - והשינוי האסטרטגי הדרמטי


המציאות שבה אנו חיים כיום שונה בתכלית. המלחמה הרב-זירתית שפרצה בעקבות 7 באוקטובר שברה את "טבעת האש" של איראן בצורה שלא נראתה מעולם:


- החמאס איבד כוח צבאי משמעותי.

- החיזבאללה נפגע קשות - הנהגה בכירה חוסלה, אלפי לוחמים נהרגו, ומאגר הרקטות הצטמצם דרמטית.

- משטר אסד נפל בדצמבר 2024. סוריה, שהייתה לפני המלחמה מאיימת על ישראל באלפי טילים בליסטיים וכבדים, איבדה כמעט את כל חיל האוויר שלה, וחלק גדול מהטילים הכבדים והמתקדמים יותר הושמדו.

- איראן עצמה הותקפה קשות ב-2025 (מלחמת 12 הימים) ובפברואר-מרץ 2026 (בשיתוף פעולה עם ארה"ב). תוכנית הגרעין נדחתה בשנים, מתקני העשרה ומשגרים בליסטיים נפגעו קשות, ועלי ח'אמנאי חוסל. הפסקת האש הנוכחית (אפריל 2026) משקפת מציאות שבה "ציר ההתנגדות" כולו נמצא בנסיגה.


במובן האסטרטגי הארוך-טווח, **הטבח שבר פרדיגמה מיושנת** של "ניהול הסכסוך" והוביל לשינוי דרמטי שהחליש את אויבינו יותר מכל מבצע קודם.


### הגורם האמריקאי: מביידן לטראמפ


רבים סבורים כי האופן שבו טיפל ממשל ביידן במלחמה - עיכובים באספקת נשק חיוני, גרירת רגליים והטלת הגבלות - תרם משמעותית לזעם הציבורי בישראל ובארה"ב. זעם זה, לצד תחושת החולשה האמריקאית, סייע ככל הנראה לבחירתו של דונלד טראמפ בנובמבר 2024. תחת טראמפ, אספקת הנשק שוחררה, והתמיכה האמריקאית הפכה נחרצת ומשמעותית יותר - מה שאפשר את הפעולה הנרחבת נגד איראן עצמה.


### "אַתֶּם חֲשַׁבְתֶּם עָלַי רָעָה אֱ-לֹהִים חֲשָׁבָהּ לְטֹבָה"


בסופו של דבר, כמו בסיפור יוסף, נראה כי מעשה רע ומתועב של אויבינו - שתוכנן להשמידנו - הפך, בדרך עקומה ומכאיבה, לגורם שהציל אותנו ממהלך אסטרטגי גרוע בהרבה. המחבלים חשבו שהם ימוטטו את ישראל. בפועל, הם שברו את הקונספציה הישנה והעירו את המערכת כולה.


אבל כאן חשוב להדגיש: העובדה שהתוצאה האסטרטגית ארוכת הטווח טובה יותר **אינה פוטרת** את המנהיגות והמערכת הביטחונית מאחריות כבדה על הכשל. זעם ציבורי, דרישה לאחריות והפקת לקחים מעמיקים - הם חלק הכרחי מהלקח ההיסטורי. דמוקרטיה בריאה חייבת יכולת לבחון את עצמה ביושר, גם כשהתוצאה הסופית "שווה את זה".


ההיסטוריה מלמדת שמכות כואבות לפעמים מעוררות עמים לפני שמאוחר מדי. אך המחיר - 1,200 הרוגים, חטופים, טראומה לאומית ולגיטימציה בינלאומית שנפגעה - היה יקר מאוד. השאלה הגדולה שנותרה היא לא רק "מי אשם", אלא איך מבטיחים שלעולם לא נזדקק שוב ל"ברכה במסווה" כזו.

באמת המשפט "רק לא ביבי" כל כך משתלם לשמאל?פתית שלג

למה כל מערכת בחירות השמאל נתפס למשפט הזה?

או לפחות לרעיון של המשפט הזה

 

במיוחד כשעולה החשד שזה מוציא יותר בוחרי ימין להצביע

התשובה היא כזאתחתול זמניאחרונה

– אידיאולוגיית השמאל המדיני מתה כבר תקופה והולכת ונרקבת ככל שעובר הזמן. אף־אחד לא רוצה שתי מדינות לשני עמים. חוץ מאולי מטומטמים שכן, אבל זה לא משהו שיש לו כח בציבור.

 

– השמאל הכלכלי גם לא ממש קיים. הרוב המוחלט תומכים בשילוב של כלכלת שוק (לא נראה לי שיש מישהו שנגד "מה שטוב לאירופה" ו"לא עוצרים בנמל" וכיו"ב. יש דיונים על רפורמות בחקלאות אבל זה לא בדיוק שמאל קלאסי מול ימין קלאסי) עם מדינת רווחה עד גבול מסוים. מהבחינה הזאת הגענו פחות או יותר לאקווליבריום.

 

– השמאל החברתי... קיים במידה מסוימת? אבל גם לא כל־כך. רוב המדינה הם מסורתיים או חילוניים עם כבוד לדת ופחות או יותר בעד שימור הסטטוס קוו. ישנה סוגיית תחב"צ בשבת אבל מי שתומך בזה לרוב גם ככה יש לו 2 רכבים וגר במרחק הליכה מהים...

 

אם כן אין ממש סביב מה לאחד את השמאל. יוצא שיש 2 מפלגות שמאל קלאסיות קטנות (שמאל חברתי+מדיני ושמאל חברתי+ימין מדיני) + הערבים. לפי החישוב הזה זה אמור לצאת אולי 12-15 מנדטים טוטל + ערבים.

 

אז מה השיטה?

 

השיטה היא "להמציא" מאבק. "תתנגדו". אז נגיד להמציא מאבק בשחיתות. לא יודע עד־כמה נתניהו מושחת או לא, אבל גם אם נניח שהוא אשם במה שמיוחס לו, מדובר בזוטות, לדעתי. אין פה גזל של קופת מדינה בהיקף של מיליונים או הטיות מרכזים מטורפות וכיו"ב כמו שיש בכל־מיני פרשיות שחיתות קלאסיות (נניח ראש עיריית אשקלון).

 

הלאה הנושא המשפטי. למי אכפת הנושא המשפטי? מישהו בכלל מבין מה זה אומר? ככל שדיברתי עם אנשים מחו"ל – הודו, ארה"ב, מדינות "נייטרליות", כולם הסכימו שהשיטה הישראלית, בה בית המשפט יכול לפסול חוקים (גם חוקי יסוד) כלא־חוקתיים, כשאין בכלל חוקה, על־סמך קריטריונים מאוד שרירותיים, הוא מגוחך. יש המון דמוקרטיות חזקות עם בתי משפט מרוסנים, כמו למשל ארה"ב, שבה לנשיא יש כח כמעט בלתי־מוגבל. ומה כבר יעשו? יכריחו חילוניות ללבוש חצאיות? במה בדיוק יבוא לידי ביטוי ה"פשיזם" וה"דיקטטורה" (שאותה אפשר להחליף בבחירות כל ארבע שנים)? מפמפמים פרנויה לא נורמלית סביב הממשלה וסביב זה למעשה בונים מחנה. בשביל זה לא צריך שום אידיאולוגיה, לא כישורים מיוחדים (רובם המוחלט של הפוליטיקאים ממחנה השמאל אינם כריזמטיים, מקובלים, או עם אידיאולוגיה מעניינת), פשוט לשכנע את הציבור שהמצב הנוכחי הוא מעפן על־ידי זה שמחפשים כל דבר שחור ומבליטים אותו.

 

פעם נתאחד סביב גיוס החרדים, פעם נתאחד סביב "הפרת החוזה הבלתי־כתוב" (חחחחח איזה קרינג') ונאיים בסרבנות.

פעם נאמר שהחמאס כבר מזמן פרטנר (יאיר גולן 09.08.2022), פעם נאשים את סמוטריץ' שאמר שהחמאס הוא נכס (הסברתי).

פעם נטען שנתניהו גורר את ישראל לאבדון בזה שהוא רוצה לצאת למבצע יזום נגד דעת הקבינט (2019), פעם נטען שהוא אבי מדיניות ההכלה (שממשלת בנט הלכה ושיפרה, כבר היו דיבורים על נמל ימי או אווירי ואיים מלאכותיים והשד יודע מה).

פעם נטען שצריך להפסיק את הלחימה בכל מחיר, פעם נטען שהממשלה פחדנית בזה שהיא לא מסיימת את העבודה בצפון.

 

עכשיו, הציבור כן מתוסכל, כי הממשלה שלנו לא משיח בן־דוד (וגם יש מגבלות כאלה ואחרות), אז כל אחד נתפש לנקודה רעה אחרת, וככה אתה מקבל ציבור גדול שמאוחד סביב תסכול, ובוחר בך, בלי לדעת מי אתה ומה אתה רוצה ובלי מאמץ כמעט.

בנט ולפיד מתאחדיםאיתן גיל

עתידות:

סקר ערוץ 12: 55 מנדטים

סקר מעריב: 66 מנדטים.

בנט ישגיח שלא יצטרפו לבן גביר, ולפיד יוודא שמנסור בעניינים

חחחחחשלג דאשתקד

אהבתי את הקטע שיש כותרת באיזה אתר: "מפץ פוליטי", כאילו התאומים הסיאמים האלו אי פעם עבדו לבד...

ועכשיו כשלפיד בקרשים, רק בנט שיוסיף 3 קולות  יכול לפתור את כל בעיותיו 🤣🤣

בהחלטאיתן גיל
בעקבות "המפץ" הימין הבטיח לעצמו את השלטון לארבע שנים נוספות.
"שובו של הנוכל 2: נפתול תעלול" עכשיו באקרניםנקדימון
צריך לפקוח עין על ליברמן שמגדיר עצמו ימין ימיןאיתן גילאחרונה
הידעת? ירושלים היא למעשה "עוטף יו"ש כפול שלוש".hamedinai
​הבירה שלנו מוקפת ביהודה ושומרון משלושה כיוונים. מדובר במצב אסטרטגי קריטי בהרבה מעוטף עזה – לא רק בגלל הקרבה, אלא כי זה קורה בלב המדינה, בבירת ישראל. עוטף עזה כבר חווה את הטרגדיה הנוראה של ה-7 באוקטובר; הסיבה היחידה שירושלים לא חוותה גורל דומה היא האחיזה הביטחונית שלנו בשטח ביהודה ושומרון. השליטה ביו"ש היא חומת המגן של ירושלים.
זאת עדיין לא סיבה לשלוט בתפוח או חברון..פתית שלגאחרונה

אפשר פשוט לעבות את הרצועה של ירושלים.

אני בעד לכבוש לגרש להתיישב בכל תחומי ארץ ישראל,

פשוט לנימוקים בטחוניים תמיד יצוצו פתרונות ביניים.

סופה של "ראשית צמיחת גאולתנו" ידוע מראשshaulreznik

וְאֶת זָכָר לֹא תִשְׁכַּב מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה הִוא. כִּי אֶת כׇּל הַתּוֹעֵבֹת הָאֵל עָשׂוּ אַנְשֵׁי הָאָרֶץ אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם וַתִּטְמָא הָאָרֶץ.  וְלֹא תָקִיא הָאָרֶץ אֶתְכֶם בְּטַמַּאֲכֶם אֹתָהּ כַּאֲשֶׁר קָאָה אֶת הַגּוֹי אֲשֶׁר לִפְנֵיכֶם.


לא הצדקתי...הסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך י"א באייר תשפ"ו 21:53

אבל כשהוא היה בין החרדים הוא לא פרסם, 'רק' המשיך לכתוב רומנים אירוטיים שדאג שיתפרסמו אחרי מותו.

אולי יעניין אותך