איך מחליטים אם רוצים עוד ילדים או לא?אנונימי (פותח)
אוף, אני לא יודעת מה להחליט.
יש לנו שלושה ילדים. הגדול בן 4 וחצי, והקטנה בת שנה וקצת.
בעלי ממש משתוקק לבא בתור.
אני אישית לא יודעת מה להחליט. מצד אחד אני רוצה, אבל מצד שני אני עייפה ומותשת (וואו, אני נשמעת די מפונקת - להיות מותשת מ-3 ילדים בסה"כ).
אני גם בשנותיי הראשונות בהוראה ויש לי מוסר עבודה אולי גבוה מידי: קשה לי לעזוב כיתה באמצע שנה (על אף שאיני מחנכת, אבל אני מגישה גם לבגרות). אני יודעת שזה לא אמור להיות שיקול ושבכל מקרה אצטרך לעשות את זה ושלא אנחנו מחליטים מה הזמן וכו', אבל נראה לי שבתוך תוכי זה גם קצת מעכב אותי מלהחליט לכיוון החיובי.
אז אוף! איך אני אדע מה לעשות?
איך מחליטים??   
בהמשך להודעתי הקודמתאנונימי (פותח)
אולי לא הבהרתי את עצמי נכון.
אני מאוד רוצה עוד ילדים, אבל השאלה היא איך אני מחליטה אם אני רוצה אותם כרגע... או לחכות עוד?
חשוב להרגיש מוכנות וכמיההיהודית פוגל
וללכת על זה בשמחה ובאנרגיות הנכונות ולא כאילו מכוח האינרציה.
יהודית אני איתךבלה
2 תינוקות זה כ"כ קשה! וזה מה שיהיה לך כי הקטנה שלך אפילו לא תהיה בת שנתיים!
ואם את מרגישה מותשת יש לזה סיבה טובה כי ע"פ הרמב"ם ורופאים אחרים לוקח לגוף 24 חוד' להחלים אז לפחות תני לעצמך את זה!
ולגבי בעלך- הוא לא שיקול.זה הגוף שלך ואת צריכה לדאוג לבריאות שלך למען המשפחה.
זהירות! לא לנפנף את הבעל בכזו קלותנחשונית
אני לא מסכימה שהבעל הוא לא שיקול. הוא פשוט שיקול יותר קטן משיקולי ומצב האשה. אבל ברור שבלי הבעל זה לא ילך. הוא אמור להיות שותף בכל, פיזית, נפשית, שכלית, כספית, הכל. זה נפלא שהוא רוצה עוד, זה לא ברור מאליו, במיוחד אם הוא מפרנס עיקרי ושותף מלא בעול הבית. יכול להיות שאם תחכו שלושה חודשים עד חצי שנה, זה יהיה בדיוק טוב לשניכם ותיפגשו באמצע. הוא חיכה קצת  בשבילך ואת הקדמת קצת למען ההשתוקקות שלו לילד כאן ועכשיו. כדאי גם להתחיל לקחת חומצה פולית 3 חודשים לפני הזמן שרוצים לנסות, למניעת מומים מולדים בעובר שמתפתחים בחודשים הראשונים. זה עוד סיבה משמעותית שתוכל לשכנע אותו לחכות קצת. חוץ מזה שמה לעשות, לא תמיד הריון בא בהזמנה. לפעמים מנסים ומנסים וזה לא מצליח כ"כ מהר. תמיד טוב להתייעץ עם רב. שימי לב, לא חייבים לבקש פסק, אפשר להדגיש שבאים רק להתייעץ. ואז זה לא מחייב הלכתית. בכ"ב - כ"ג תמוז יתקיימו ימי עיון קיץ של מכון "בניין שלם" בי-ם. הם מציעים גם יעוץ של רבנים, רבניות ויועצים זוגיים. אולי זה יתאים לכם. העיקר, בע"ה בזמנך אצלך!
תודה לכל המתייחסותאנונימי (פותח)
האמת היא שהוא הלך להתייעץ עם הרב, והרב גם אמר שייתן לי לנוח..
בעלי באמת עוזר לי בבית (אם כי ברור שבסופו של דבר רוב הדברים נופלים עליי), אבל הוא אפילו קם בלילות לא מעט פעמים בשביל הילדים!
לגבי מה שאמרת, נחשונית, על כך שלפעמים מנסים, מנסים ולא הולך, אני באמת חושבת אם לתת לקב"ה להחליט בשבילי. כלומר, אני אנסה (כלומר לא אמנע היריון) - ומתי שייצא - זה הזמן הנכון כנראה. מה דעתכן? האם אין כאן עניין קטן באמונה?
תבינו, אני כן רוצה משפחה גדולה יחסית, והרבה אומרות שאחרי כמה שנים, כשהם גדלים - זה משתלם...
לא ולא...שלה שובאחרונה
גם הרב אמר לך לא לסמוך על הקב"ה,כנראה שיש דברים בגו! כי איך את יכולה לקבוע שזה מה שהקב"ה רוצה? יש כל מיני הנהגות לקב"ה בעולם, גם טיבעית- קרי שאם מקיימים יחסים- האישה הרה! ואיך תדעי באיזה הנהגה את? די עם הניחושים האלו...
רוב הסיכויים שתכנסי להריון וחבל שזה לא יהיה מתוך מוכנות ושמחה, כי מהר מאוד נכנסים לכל הקשיים של ההריון ושוכחים שבכלל היתה הפסקה ונדמה כאילו כל החיים אני בהריון וכמה אין כוח...
את קולטת מה את כותבת??
יש לך שלושה ילדים!!! תוך זמן כ"כ קצר! ואת עוד מתנצלת!!!
למה שלא תתחזקי לבנתיים, תתמלאי בכוחות והשתוקקות ואז כל ההריון יהיה ממקום אחר אחר?
היום ב"ה אפשר ללדת עד גיל מאוחר, בת כמה את? וגם אם תקחי עוד הפסקה של חצי שנה, ותמשיכי בקצב הזה, תאמיני לי שתהיה לך משפחה גדולה.
אני כותבת לך את זה מהלב, כי לי תמיד יש אותה התלבטות, כי בעלי בא ממשפחה גדולה והוא רוצה לא פחות,
אז תמיד מהר מהר אחרי הלידה הוא כבר 'מוכן'. וגם אנחנו שאלנו את הרב שאמר לחכות, וחיכינו, ואני בכלל לא מצטערת! כל ההריון הזה אחרת, אמנם מאוד קשה, אבל בתור זוג אנחנו הרבה יותר מוכנים להתמודד עם המשימה של ההריון (לדוגמא בעלי היחיד שקם לילדים כי הוא יודע שיש לי נדודי שינה מההריון ושירותים וכו וכו
והוא עושה את זה בשמחה, כשבהריונות הקודמים תמיד היינו רבים, סליחה על קטנותנו, מי קם הפעם...מדי פעם הוא עושה לי מסאג' ברגליים בגלל הבצקת וכו') כל מיני דברים כאלו שלמד במשך הזמן ושהפעם כשהתכוננו דיברנו על מה יעזור לעבור את ההריון הזה בשלום ובשמחה!
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך