רציתי לדעת..אנונימי (פותח)
הי קוראים לי אגם ואני בת 15 וחצי
אני שונה מכם- חוצמזה שאני יודעת שאני "יהודיה" יותר נכון "ישראלית" זה לא אומר לי כלום!
אתמול קיבלתי מייל,אני לא יודעת איך הוא התגלגל אלי פעם שמעתי שאצלכם אומרים "השגחה פרטית"-נשמע לי מתאים!
טוב..
ניגשתי לדואר נכנסתי ולחצתי על ההודעה-בפנים היה לי קישור.זהו אף לא מילה יותר, לחצתי על הקישור בטבעיות ואז זה ניכנס לי לפורום שלכם "נוער וגיל ההתבגרות" לשרשור של נכוותי=(
רצתי לסגור,זה היה נראה אפור ומשעמם! אבל לא יודעת למה התחלתי לקרוא-הכתיבה של נכוותי מעולה! היא סחפה אותי וגמעתי את הסיפור..-חייכתי, והמשכתי לתגובות ואז באמת שפרצתי בצחוק!
איי איי..נפגשה עם בנים,דיברה איתם בטלפון..זה כמו שאני בערך יבוא לכיתה ויספר לכולם שאתמול אכלתי 3 פרסות וכולם יזדעזעו..
זה פשוט הצחיק אותי-לא הבנתי מה מזעזע פה!אני חיה את זה,חיה נושמת יושבת ליד בן בכיתה,so what  לא הבנתי מה הטררם הגדול מה הבהלה העמוקה מז'ה שהיא דיברה עם בן,נפגשה עם בן,
וכולם כ"כ מזועזעים? ונרגשים!! עד שהיא כמעט התאבדה..ואו..
צחקתי,נהנתי,פשוט התגלגלתי מצחוק!
חשבתי שפשוט משו מהתל בי..מה הבנים הם מפלצות?! חייזרים?!נדירים?! מבחינתי בן זה כמו בת..רק קצת יותר אינטימי וכייף!
אני יודעת שכולכם מנידים את ראשכם ברחמים! כן פעם משו אמר לי ברחוב-שהלכתי עם החבר שלי בפריצות![לטענת האיש-למרות שאני חושבת שהייתי בסדר רגיל-גופיה ומכנסיים]
פתאום אדם אחד צעק לי!
"את יודעת שעכשיו יצאתי מהמקווה אחרי שעות של ישיבה מול הגמרה ניקיתי את הנשמה את המוח ועיניים ממראות אסורים! ואני סה"כ רוצה לחזור הביתה-ואת פה מול העניים שלי! מה חטאתי שעד שהצלחתי להתנקות את הורסת לי הכול! אבל אני סולח לך! כי אני יודעת שאת "תינוק שנשבה"-אבל רק שתדעו מה אתם עושים לנו,לפחות שהיה בכם את ההכרה.."
אני התעצבנתי וצרחתי עליו בקולי קולות חבר שלי רצה לזרוק עליו אבן,אבל אני עצרתי אותו הרגשתי כאב בדברים.הרגשתי אמת ,טוהר זכות!
כעסתי ממש ,לא שמאוד הבנתי את הדברים שהוא אמר אבל המראה הצנועה עם הפאות והכיפה עצבן אותי!
אני חיה בחברה חילונית למהדרין בלי זיכה לדת אפילו לא טיפה!ממש כלום..
להפך,משדלים להחדיר בנו כמה אתם משחיטים את המדינה אם הדעות המיושנות שלכם..אתם לא נראים לי אנשים רעים,
אני רק רוצה שתסברו לי מה כ"כ לא מזעזע בזה שהיא הייתה בקשר עם בן?
אני רוצה להכיר אותכם את הסגנון שלכם! החיים שלי מלאים ריקנות כן ריקנות ממש!קמה בבוקר שוטפת פנים,שמה עלי חתיכת בד..יוצרת למקיף לומדים ולומדים מגיע הביתה אוכלת אבא בטלויזה אמא גם אחים שלי במחשב.זהו חרשתי על כל התוכניות אז אני מזמינה איזה בן לבית אנחנו נכנסים לחדר וכו' וכו' אני מודעת לכך שזה אתר דתי למרות שאני לא ממש יודעת מה אסור לכתוב ומה לא!!!
אז אני משדלת לעדן את דיבורי
בקיצור אח"כ הולכים למעודנים כול הלילה משתכרים...
חיים באמת חסרי תכלית..
התחלתי לקרוא את הפרומים בראש יהודי,צעיר בראש,נוער וגיל ההתבגרות,והוקסמתי מהתמימות של כולם פה,מהדיבור המחונך מהרצון לעזור ולהקשיב,
הכאב של בנות\בנים פה על דברים שאצלי אפילו לא מתחילים להזיז –על הרצון של כולם להיות טובים יותר ולא ההפך..
אחרי קריאה מסיבית פה-של המון פרומים אני ממש מתפעלת מכם,ורוצה להכיר אותכם קצת יותר לעומק,תסבירו לי מה אתם מי אתם?
ואיך הגעתם לדרך הזאת? נולדתם כך? או שזה מרצון? זה כייף? זה טוב? כדי לי גם?
זה באמת אמיתי?איך אתם יודעים שזה הדרך של אלוהים? מי הוא בכלל?איך אפשר להכיר אותו?
אתם יכולים לעזור לי...???????????????.
אני מתחננת..
אגם אפנזר בת 15 וחצי

נשמה..תיהי יותר פספיציתמתו"ש
בס"ד

כאילו...מה את רוצה לדעת?
הכול..נוו..בבקשה!!!!אנונימי (פותח)
אני רוצה הכול הכול הכול...

איפשר הכול הכול הכול על רגל אחת!!!מתו"ש
בס"ד

וגם איך אנחנו אמורים לדעת שאת רצינית??
מה הכי מעניין אותך? מי אמר שאנחנו בכלל יכולים לעזור גם...?
בטח שאפשר הכל על רגל אחתהרועה
בגמרא מספרת על מישהו שבא להתגייר, הוא בא להלל וביקש ממנו שילמד אותו את כל התורה על רגל אחת, ענה לו הלל "דעלך סני לחברך לא תעביד זו היא כל התורה כולה ואידך פירושה הוא זיל גמור" ובתרגום לעברית, מה שחברך שונא בך לא תעשה זה היסוד של התורה וכל השאר זה הפירוש של זה.

וזה נראה קצת מוזר כי לפעמים נראה שדתיים לא הולכים לפי זה, והסיבה לזה בד"כ היא שצריך להבין  שלפעמים גם דברים כואבים הם מאהבה ולא מתוך רצון להרע. (חוץ מהמקרים שדתיים טועים בהם ששם זה באמת לא בסדר).

ולשאלות שלך, אני נולדתי דתי, הייתה לי תקופת חיפוש עצמי בכל מיני סגנונות עד שמצאתי את הדרך הכי טובה בשבילי לעבוד את הקב"ה.

שלום ורעות, הרועה.
בבקשה-פעימה
בס"ד

ברוכה הבאה! איזה כיף שאת פה! שאת לא מפחדת ושואלת..

לבקשתך-
[קודם כל- אני לא מסכימה עם הגישה של האיש ההוא שצעק עלייך ברחוב- זה לא מכובד. אבל הוא צודק בדבריו. מסכן.]

רוצה סדר יום של אדם שמאמין בקדוש ברוך הוא?
פותחים את העיניים, אומרים 'מודה אני לפניך מלך חי וקיים שהחזרת בי נשמתי, רבה אמונתך!' [תודה, ה', שהחזרת לי את הנשמה שלי אחרי הלילה, שאתה מאמין בי שאני יכולה לשנות דברים, לפעול בעולם ולעשות]
קמים, נוטלים ידיים לסירוגין, פעם על ימין, פעם על שמאל, ימין, שמאל, ימין, שמאל.
שירותים- אחריהם ברכת 'אשר יצר'- מודים לקב"ה[הקדוש ברוך הוא] על שיצר אותנו עם כל-כך הרבה נפלאות וממש הכל מסודר לפי הצרכים שלנו.
התארגנות של בוקר[מצחצים שיניים, מנקים את הקרניים..]
מתלבשים-
בגדים לא חשופים. יש וויכוחים[לא ממש צעקות, כן? מסתכלים על-פי התורה מה נכון וכל אחד ודעתו הוא] הלכתיים[בין הרבנים] על איזה אורך צריך.
הממוצע[לבנות]- חולצה סגורה[בלי מחשוף], שרוולים עד המרפק, חצאית שעוברת את הברך גם בישיבה, לא צמודה מדי. בגדים לא בולטים.
מתפללים תפילת שחרית-עם הודאה לקב"ה, בקשות ועוד..
לומדים: מקצועות חול[מתמטיקה, אנגלית וכד'..] ומקצועות קודש[תורה, הלכה וכד'...]
חוזרים הביתה- ארוחת צהרים- מברכים לפני ואחרי[שהרי מישהו יצר לנו את הלחם..]
תפילת מנחה[בצהרים, לפני שקיעה]
תפילת ערבית[בערב, אחרי שקיעה]
עיסוקים כאלה ואחרים[תנועות נוער: 'בני-עקיבא'/'עזרא'/'אריאל'/'הצופים הדתיים'..]
קריאת שמע על המיטה
לישון.

הרבה מתוכנו לומדים ב'אולפנות'[בנות] וישיבות[בנים]- בית ספר עם פנימיה.
לא בגלל שח"ו אין לנו הורים או שיש לנו בעיות במשפחה.. ממש לא.. הכי שווים הולכים לשם!
זה מה שמקובל, רגילים אליו.. יש שם שבתות[בהווי הדתי שבתות זה אחד ה..] וכו'..

מה עוד?
בקשר לבנים-בנות יכתבו לך אחרים ואם לא- נחזור בל"נ..

ב"הצלחה!

-----
[חבר'ס שקוראים-נכון, זה לא הכי מדוייק- אבל נסיתי שהיא תבין..]

ואו ...אנונימי (פותח)
סב"ד..

מאיפה לך לדעת את כל זה?
תגובהשואף להתנחל
שלום לך!
בקשר לשאלה שאל קשר בין בנים לבנות,מה רע פה?
היהדות לא נגד אהבה,היהדות מאוד בעד אהבה!
אבל בגלל שזה ערך כל כך גדול,שאנחנו כל כך מקדישים את האהבה,אנחנו לא עושים מזה משחק של אהבה.
הקשר של בנים בנות,זה פשוט מעוות את מושג האהבה.
אם את רוצה לדעת הרבה יותר,אני ממליץ לך מאוד לשאול באתר של חברים מקשיבים:
באתר יש הרבה מאמרים,ותשאלי שם את השאלה הזאת,הם יענו לך על הכל!את יכולה גם להתקשר לטלפטון שכתוב שם,הם ידברו איתך,יבינו אותך,ויעזרו לך.
בהצלחה!
מה השאלה?פעימה
בס"ד

זה החיים שלי..
בדיוק כמו שאת קמה כל בוקר ומצחצחת שיניים- אני קמה כל בוקר ואומרת 'מודה אני..'
אומרים ספציפית חחח...עין שלישית
זה היה למתוקה שכזאת (התגובה הראשונה)עין שלישית
לי ייש שפה משלי!!!מתו"ש
תירוצים??.....חחח.....עין שלישית
אני נולדתי דתיה ויש בזהשלבוקית
המון כייף והנאה והתעלות וכל השמחה שלי משם!
זה טוב לנשמה ולגוף אני מרגישה שזה טוב לי!
אבל ברור לך שזה לא רק טוב יש הרבה קשיים ועליות וירידות..
ואת כמעט תמיד תרגישי שיש לך עוד מלא לעלות וללמוד!!- גם לי..
אז ככה אני תהלה נעים מאוד נולדתי למשפחה דתייה 2 אחיי הגדולים חזרו בשאלה כך שאני מכירה את הצד הזה...
יש פעמים ואני לא מסתירה שאני כבר לא רוצה להיות דתייה שאני חושבת שזה יותר מידי בישבלי!
ואני גם שואלת את עצמי זה אמיתי?
לפעמים נראה שזה קשה מאוד ומגביל אבל בעצם התורה והאמונה בקב"ה היא דרך חיים ומי שבוחר בה זורע ועמל  אבל לבסוף קוצר את פרותיו!
וכן את יכולה להכיר את אלוקים...
את יכולה להתחיל מתפילה קטנה וחיבורפנימי..
אני ממליצה לך מאוד לקרוא את הספר "מקימי" של נעה ירון דיין!
זה מדהים היא הייתה מפורסמת וחזרה בתשובה והיא כותבת ממש את כל התהליך והלביטים.
נראלי שאת מאוד תהני ממנו!
בהצלחה ואפעם אל תפסיקי לחקור ולחפש את האמת האמיתי שלך!!
המוון בהצלחה תהלה!
ואו כולם כתבו בס"ד בשירשור.. אז תדמיינו שגם אני..שלבוקית
אגב בס"ד= בסיעת הדישמייא! בעזרת הקב"ה!
וכותבים את זה בתחילת עמוד שמה שכותבים יהיה בעזרתו יתברך!

|דמיינתי|אוסנת
לא חייבים לכתוב בס"ד...

שלבוקית, תודה על מה שכתבת.
נכון .. לא חייבים..שלבוקית
אני תמיד רושמת בס"ד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!מתו"ש
בס"ד
לחץ חברתי
תיקון טעות..מיכאל=)
בס"ד= בסיעתא דשמיא=בעזרת שמיים (=בעזרת השם)
בואי נתחיל ככה.אוסנת
במה אני (ואנחנו) מאמינה?
"משה קיבל תורה מסיני".
איך את יכולה להאמין בזה? זה היה כ"כ מזמן... מי אמר שזה נכון, יש מצב שסתם עבדו עלינו!
עם שלם, 60 ריבוא איש, יוצאים ממצרים ורואים את כל האותות והמופתים שכולנו מכירים - 10 המכות, קריעת ים סוף. כ-ו-ל-ם.
השיא מגיע, כשהם מגיעים להר סיני, מטהרים - ואז, בו' בסיון, הם שומעים את קול ה' ממש! קול ה' שאומר להם שהוא האלוקים ונותן להם את עשרת הדברות.
עמ"י כמעט מתים רק מלשמוע את הקול הזה - ולכן על פי בקשתם, ה' מעביר את הוראת התורה כולה למשה, אחרי שקיבל אותה במשך 40 יום על הר סיני.
אז מה? אולי הם שיקרו...
60 ריבוא איש, שזה אומר 600,000 אנשים (ורק אנשים! לא כולל נשים וטף) ראו את המעמד הזה, וכולם - ללא יוצא מן הכלל, העבירו אותו הלאה.
את אותו מעמד, באותו נוסח - את אותה התורה.
האם יתכן מצב, שכל אותם 600,000 שיקרו? שיקרו על הילדים שלהם?
גם אם כן, מן הסתם אחד היה אומר את האמת בשקט בשקט... וזה היה מתפרסם ומתגלה, וכולנו היינו יודעים שזה שקר.
אבל לא! רק לפני 200 שנה אנשים כביכול "התפקחו" מהסיפור של יציאת מצרים. סתם כך, בלי שום הגיון - הם החליטו שלא היה ולא נברא.
אולי משה היה קוסם, או אדם מתוחכם שעבד על כולם?
א. למה שמשה יעשה את זה? הוא לא קיבל שום רווח מהמעמד. להפך - הוא רק רצה לעזוב את תפקידו הקשה והמעיק.
להיות מנהיג של עם במדבר, זה לא דבר כיף במיוחד. הוא לא קיבל על זה תוספת שכר... רק תוספת סיכון.
ב. כשעמ"י התנבאו, הם י ד ע ו שזה אמיתי. שם קוסם שבעולם לא הצליח לשכנע בצורה כזאת, של נבואת רבים (ישו - התנבא רק הוא. מוחמד - רק הוא נביא).
ג. התורה היא אלוקית, ואנחנו רואים את זה כי היא היחידה ששרדה 3000 ומשהו שנה. בלי שינויים ובלי תוספות.

והתורה הזאת שה' נתן לי כדי לחיות את חיי כמו שצריך, כמו שהכי טוב לחיות אותם - מחייבת אותי לנהוג עפ"י כלליה ההגיוניים. לכל כלל וכלל יש הגיון (חוץ מפרה אדומה) ברמה כלשהיא של הבנה.

מקווה שעזרתי...
תמיד פה.

להבהרת העניין...ii
הנצרות והאסלאם אומרים שהנביא שלהם התנבא לבד ואז העביר את תורתו לתלמידיו. - כלומר - אם הנביא האחד משקר - כל הדת נופלת. ומכיוון שאין עדים להתנבאות... 
לעומת זאת לפי היהדות עם שלם חזה במעמדים גדולים (הר סיני\קריעת ים סוף וכד'), היו הרבה נביאים שהעם ראה מתנבאים, וכן הרבה נביאים שהתנבאו יחד.

כמובן.אוסנת
וווווווווווווווווווווווווווואאאאאאאאאאווווווווווווד"ר אריק
בס"ד
אגם?!אני גאה בך! אני תמיד חשבתי שאתם מזלזלים בנו, צוחקים עלינו...לא אכפת לכם מאיתנו (איזה אנשים מטורפים...). נכון יש אנשים כאלה...אבל הינה אני רואה במו עיני שיש גם אנשים אחרים...כמה דברים...גם אצלנו הדתיים יש את הקושי הזה של בנים בנות. כן, גם אני.עד לפני חודשיים שלוש לא הבנתי מה רע כל כך לדבר עם בן? (לא שעשיתי את זה לפני זה...).מה רע בזה? הוא לא נוגע בי ואני לא בו, אין בזה שום דבר רע...אין גם שום איסור לדבר עם בן. (תקנו אותי עם אני טועה..).והינה...דיברתי עם בנים.עשיתי את זה...אני לא מאמינה על עצמי, אבל עשיתי את זה. וחברות שלי הסתקלו בי ברחמים. אפכתי מילדה ילדותית, שובבה ותינוקית של כל השבט היה עושה ממני קוצי' מוצי לילדה אחרת לגמרי. נכנס לי שכל לראש.השתנתי לגמרי. אין את אותה אריאל...יש אריאל אחרת. לפני כמה ימים עליתי עם עוד שתי חברות שלי לאוטבוס...לעיר הסמוכה. כיוון שאני שומרת נגיעה שמתי את הכסף לנהג מרחק של 3 סנטימרים, לא משהו כל כך רחוק, אבל לא ממש קרוב, ולא נגעתי בו, ב"ה. שהוא החזיר לי את העודף הוא שם אותו איזה חצי מטר ממני. ואחד המטבעות, נפל על הריצפה.הנג התחיל לצחוק וקרא: " את רואה?, מרוב שאת מנסה לא לגעת זה נפל". הוא התחיל לרדת על  הדתיים "תראו איך אנחנו סובלים מהשטויות שלכם". רק אני, ועוד שתי חברות שלי ועוד אישה רוסיה בערך בת 46 + ישבו שם...והוא פתח מזה דיון שלם, עד כמה שאנחנו עושים את עצמנו וכל הרבנים שלכם בכלא..וכל מיני שטויות. אני וחברות שלי הסתכלנו אחת על השניה ושתקנו.כעסתי על הנהג הזה, מלא לא לשמור אבל לרדת עלינו?. ואז חשבתי על זה...הוא מסכן, הוא באמת מסכן, הוא לא מבין מה שאני מבינה מזמן.דיבור עם בן, אין בזה שום איסור. אבל לקחים צד אחד קדימה, מה יקרה אם אני ידבר איתו, זה יכול להיות מצב שהוא יתן לי כיף ומכיף זה יכול לחיבוק ומחיבוק, ה' ישמור ויציל. כיוון שאנחנו יודעים שזה עלול לקרות, אנחנו נותנים תרופה למכה.שאתה גדל בסביבה מעורבת, זה קשה יותר לא לתת לו כיף, כי כל החברות שלי נתנו לו גם. אני לא ממש מכירה חברה מעורבת, ב"ה.אבל ההורים שלי כן. וממה שההורים שלי מספרים לי, אני מעדיפה להישאר איך שאני. אמא שלי בכלל לא נולדה יהודיה, והיא אומרת לי עד כמה שכייף לי שאני נולדתי בתוך חממה. עד שאתה לא עובר את זה על בשרך, אתה לא קולט. זה לא נתפס, (מבחינתי) שדוד שלי גר עם חברה שלו בלי שהוא נשוי לה.זה לא נתפס, שלא שומרים נגיעה.לנו, זה ניראה כל כך קל, מה הבעיה לא לתת לבן כיף? לשמור צניעות, 3 תפילות ביום.אבל זה באמת לא כזה קל! אנחנו רגילים לזה, נולדנו לתוך זה. שקמים בבוקר אומרים מודה אני, שהולכים לישון אומרים שמע ישראל. יש לנו סדר בראש, יש לי 72 ד"ק לברך. יש לנו שעות של תפילות. הם לא יודעים.
[השרשור הזה מופנה גם לאגם וגם לנמצאי הפורום]
אגם, אני ישמח לדבר איתך בשיחה אישית, עזרה, להסביר, עד כמה שאני יכולה.
אריאל.
בנים -אוסנת
אנחנו יודעים זה מאוד מושך לדבר עם אגם, אבל.
תזכרו מה ההלכה, מה ההגיון שלה, ושאתם כביכול באים בשם הציבור...
אבל אתם עושים ההפך מהאמת.

דיני נפשות, חברים.
זה ממש ממש לא צחוק.

תודה על ההבנה.
עם אסנת^^^טל_טול
.........................יאירו
אין לי כוח לקרוא ת'תגובות אבל רק על הענין של הבנים -בנות.
אנשים באמת נסחפים עם זה וחושבים שהם יוצאים יותר צדיקים אם הם לא מדברים עם בנות וכו'.
לפי התורה יש דעות לכאן ולכאן תלך לרב א' הוא יגיד ככה רב ב' יגיד ככה.
לענ"ד זה ממש ממש לא טוב להסתגר בתוך עצמך ולא לדבר עם בנות וכו'.
זה יוצר ממש מצבים דפוקים .
ע"ע מספר גדול של חרדים (בלי הכללה).
...........................................
נ"ב : יפה על ההתענינות.
הרבה הצלחה בחיים .
שמעו בכל זואת יש בעיה לדבר שם בנות ממש...אנונימי (פותח)
זה ניקרא.." כל באיה ערבה" אדיף לא לדבר בנים אם בנות אבל בנות אם בנים זה "בסדר"(לא ממש..)

שמעי אני עומר כחה כחי את הספרים של הרבי(רבי נחמן)

תיכרעי את סיפורי מעשיות ותנשי להבין איך זה מדבר אליך....

דרך הגב לעיות דתי זה עול!

זה לא כל ולא פשות אסור לעשות הרבה דברים לי נירעה שהחלק אחי קשה זה בין הבשר לחלב!

בקיצור בהצלחה!!!

אני חייב להגיד מה שהיו אומרים לך אנישים שמחזירים בתשובה(גם מגירים)

אל פי התורה לא כדי לך זה כשה זה לא כף זה סתם אין אלוהים...

אני אישית מאמין באלוהים אבל אני אומר תתחילי אם כצת אל ישר תאפחי לדוסיית

זה אולך בעדרגה... (גם לא לחדית!)

זה לאת לאת כודם כל לישמור על צניעות אחר כך דרח ארץ ואחרי זה אני מצע שולחן ערוך(זה ספר הלכות..)

"בהצלחה"!!!!
ארוך. ארוך. מאוד ארוך. אבל....שווה. נראלי.... >אח..
שלום אחותי! 
תסתכלי בקטע הבא , אולי זה יחדד אצלך כמה עניניים...

כזו שאלה ראיתי >

ואיך ה' נברא ?
הוא צריך להיווצר ממשהו, לא ?
ואולי יש מלאמלא אלוהימים שפשוט מנהלים יקומים מקבילים ?
ואולי זה הנכד של הנין של האלוהים הראשון ?
אתם שמים לב שאתם מאמינים במשהו שדיבר אל אנשים שאכלו בשר נע וכל מה שהם ידעו להגיד זה "בההה בההה" וכתבו |משהו שלא הגיוווני כי לא הייתה קיימת דרך לכתוב| לפני פחות או יותר ארבעתאפלים שנה ?
אתם שמים לב שאתם מאמינים במשהו שאין לו הוכחה, אבל אם תמצא הוכחה תמות ?
אתם שמים לב שאתם מאמינים במשהו שבמקום שיעשה לנו טוב או לפחות יזהיר אותנו כמו בתנ"ך הכניס אותנו למצב שכל רגע אנחנו כולנו יכולים למות ? למצב של רעב ועוני ? למצב של מחלות ומצב שאתה כל רגע יכול למות מאלף ואחת סיבות ? ואני יכולה לתת לכם מלא אפשרויות למוות שיכול לקרות לכם עכשו כשאתם מול המחשב.
אתם מאמינים במשהו שהחיים שלכם כבר עברו אצלנו לפני שנייה |יענתו מליון שנה אצלו זה שנייה|
אתם מאמינים במשהו שיכול לבחור בשבילכם כל מה שתעשו, אבל הוא מעדיף שלא להתערב.
אתם מאמינים במשהו שאמור לעשות רק טוב בעולם ובעצם עושה רק ***.
אתם מאמינים בזה שכולנו היינו במעמד הר סיני, אבל יכול להיות שבגלגול הקודם הייתי חיפושית זבל.
נו, באמאשלכם.
אתם מאמינים בזה שהוא שלח את העם סגולה שלו להשמדה בגלל שהוא העם שלו, בלי לשלוח נביא - שאלה העקרונות שלו.
העקרונות שלו שנכתבו על ידי מישהו שידע רק להגיד "בעע בעע" ובטח שלא ידע לכתוב, לפני ארבעתאלפים שנה.
אז תמשיכו להאמין בדבר הבלתי נראה שלכם.

עד כאן השאלה.
התשובה בעז"ה >

ואיך ה' נברא ?
הוא צריך להיווצר ממשהו, לא ?
ואולי יש מלאמלא אלוהימים שפשוט מנהלים יקומים מקבילים ?
ואולי זה הנכד של הנין של האלוהים הראשון ?
* ה' לא נברא.עלייך ההוכחה להוכיח שיש אלוקים. ו...זאת למה? כי רוב העולם כן מאמינים שיש כח עליון ששולט על העולם. כמו שאם אנו רואים צבע שפוך על הריצפה - בצורה של קו ישר בדיוק. חברי טוען שזה נשפך , אני טוען שמישהו עשה את זה. חובת ההוכחה מוטלת עליו , להוכיח שמישו עשה את זה - כי רוב הצבעים שנופלים לא יוצרים קו ישר מדויק. ממילא - ברגע שלא הוכיח לי זאת - מוכח ההפך. א"כ כך גם זה אצלינו - רובם כן מאמינים שיש כח עליון [שלו אנו קוראים "אלוקים"]. ממילא חובת ההוכחה מוטלת עלייך - להוכיח שאין אלוקים - ואם לא הוכחת את זאת - מוכח כמו שיש אלוקים.
אבל , בכל זאת , הנה הוכחה פשוטה שיש אלוקים: לכל נברא יש בורא. שולחן - נגר יצר אותו. אוטו - מכונאי. מוכרח להיות שיש בורא ראשון שהוא לא נברא. כי הרי - אם הוא נברא , הוי אומר שיש לו בורא [ע"פ מה שאמרנו] ואז יוצא שהוא לא הראשון. א"כ ראשון הבוראים הוא בורא ולא נברא. מוכח שיש אחד שברא את כל העולם והוא לא נברא. משו דומה: לכל מוגבל יש מגביל. השולחן מוגבל ל חצי מטר. האדם לשתי מטר. אם האדם רוצה לקפוץ קלומטר באויר - הוא לא יכול - הוא מוגבל. אז ראשון המגבילים - חייב להיות שהוא מגביל ולא מוגבל , כי אם הוא מוגבל - הוא לא ראשוןשהרי היה לפני מי שברא אותו. [ע"פ מה שאמרנו שלכל מוגבל יש מגביל] אם כן יוצא שיש מגביל שהוא לא מוגבל - זה הוא אלוקים! מכאן מוכח שיש אלוקים - הוא , זה שבורא לכל הנבראים - לו אני , את , הוא והיא קוראים אלוקים! אני לא מתפלל לה' כי קוראים לו אלוקים. אני מתפלל אליו ועושה את מה שהוא רוצה שאני אעשה כי הוא מלך העולם. הוא בורא ולא נברא. מגביל ולא מוגבל. עד לכאן מוכח שיש אלוקים.
ו...אם תשאלי , אולי יש אין סוף נבראים. נענה לך - קודם כל - ברגע שאת קובעת חוק ש"לכל נברא יש בורא" - ז"א שאפילו אם תגידי שזו שרשרת אין-סופית של בוראים ונבראים , מוכרח להיות בסוף כח שהוא מחוץ לשרשרת , משום שזה מדובר על דבר שנוצר - הנברא הוא תלוי בדבר לפניו , ועל פי מה שאמרנו - חייב להיות אחד שהתחיל את כל השרשרת הזו. [לעומת זאת , זמן - אפשר לומר עליו אין סופי כי הוא לא תלוי בדבר] - אבל , אם זה לא הובן - ברגע שנוכיח [בהמשך] שהתורה היא אמת - מוכח שיש אלוקים אחד שלא היה כלום לפניו - שהרי כך התורה אומרת לנו.

** פשוט מאוד שלא יכולים להיות כמה אלוקים שמנהלים את העולם. שהרי ע"פ הכלל שאמרנו - שהבורא הוא בורא ולא נברא , מגביל ולא מוגבל - ברגע שיש 2 אלוקים אזי...חייב להיות שאחד מהם הוא מוגבל וא"כ מישו הגביל אותו , מישו קדם לו. ולמה זה מוכרח להיות שהוא מוגבל - שהרי אם אחד יכול להגביל את השני - הראשון לא מוגבל [הוא הבורא היחד] והשני - מוגבל , שהרי הראשון יכול להגביל אותו [אז הראשון קדם לו]. ואם השני יכול להגביל את הראשון - אז השני לא מוגבל , והראשון מוגבל. ואם שניהם לא יכולים להגביל אחד את השני - אז שניהם מוגבלים - שהרי לא יכולים להגביל אחד את השני - ממילא אף אחד מהם לא בורא. אף אחד מהם לא מגביל ולא מוגבל. א"כ מוכח שיש בורא ומגביל אחד ויחיד - "אלוקים".
*** מה אכפת לי למי אתה קורא "אלוקים"? לא השם זה העיקר! אלא...להבין שיש כח ראשון.
לו , אני קורא "אלוקים". לראשון - בורא ולא נברא. כך ש...הוא לא יכול להיות "הנין של הנכד" - שהרי אז הוא לא "אלוקים" , כי הוא לא הראשון - אלא , הראשון - הוא "אלוקים". בקיצור - "אלוקים" זה לא אחד שאני יכול להצביע עליו , אלא זה הראשון שברא את העולם.

אתם שמים לב שאתם מאמינים במשהו שדיבר אל אנשים שאכלו בשר נע וכל מה שהם ידעו להגיד זה "בההה בההה" וכתבו |משהו שלא הגיוווני כי לא הייתה קיימת דרך לכתוב| לפני פחות או יותר ארבעתאפלים שנה ?
אתם שמים לב שאתם מאמינים במשהו שאין לו הוכחה, אבל אם תמצא הוכחה תמות ?
אתם שמים לב שאתם מאמינים במשהו שבמקום שיעשה לנו טוב או לפחות יזהיר אותנו כמו בתנ"ך הכניס אותנו למצב שכל רגע אנחנו כולנו יכולים למות ? למצב של רעב ועוני ? למצב של מחלות ומצב שאתה כל רגע יכול למות מאלף ואחת סיבות ? ואני יכולה לתת לכם מלא אפשרויות למוות שיכול לקרות לכם עכשו כשאתם מול המחשב.
אתם מאמינים במשהו שהחיים שלכם כבר עברו אצלנו לפני שנייה |יענתו מליון שנה אצלו זה שנייה|
קודם כל - אני לא מאמין באלוקים. אני משתדל לדעת את אלוקים. אני יודע בברור בשכל.
נוכיח לך שהתורה אמת , ו...אז - כל הקושיות האלה פשוט יפלו. [האא...שימי לב , אני מוכיח את התורה ואני לא מת - הוכחה שאני לא מת , המשכתי לכתוב בהמשך...]
קודם כל - נקדים ונומר שגם הנוצרים וגם המוסלמים טוענים שכן היה מעמד הר סיני. טוענים שהתורה נתנה מהשמיים. שהיא אמת. [אלא שה' מאס בעמ"י. ו...גם את הטענה השטותית הזו אפשר לפרוך בחצי דקה על השעון.] ככה ש...הטענה שלך היא לא רק נגד היהודים , אלא נגד כמעט כל העולם. אז...כמו שאמרנו כבר למעלה , חובת ההוכחה מוטלת עלייך להוכיח שהתורה לא נתנה מהשמיים ולא היה מעמד הר סיני - ואם לא הצלחת להוכיח את זה [הוכחות חותכות שאין עליהם עירור] אזי מוכח שהתורה היא מן השמיים והיה מעמד הר סיני.
אבל...בכל זאת - גם אני אוכיח שהתורה אמת. אז ככה - עם ישראל מסתמך על זה שהיה מעמד הר סיני. מאיפה אנחנו יודעים זאת? שהרי הגיעו אנשים מכל קצוות העולם וטענו שהם קבלו ממסורת מאבותיהם [ש...מאיפה את יודעת שהיה אחד בשם "הרצל". אל תגידי בתמונות שהרי אפשר לעשות "פוטושופ" - אלא , מזה שיש אנשים שמספרים לך שהם ראו אותו. ו...הילדים שלך בעז"ה - מאיפה ידעו - מזה שאת תספרי להם. ז"א - מסתמכים על ההיסטוריה] - ואבותיהם מאבותיהם עד מתן התורה - שהיה מעמד הר סיני. לא רק זה...את יכולה לראות , אנשים מרחבי כל העולם - שאחד לא ידע שהשני קיים - מגיעים עם אותם סימנים. אותם דברים שכתובים בתורה. סימנים בגוף - ברית. סימנים בבית - מזוזה. סימנים בבגדים - ציצית. ועוד ועוד...זה לא הכיר את זה ולא ידע על קיומו והנה כולם באים עם אותם הסימנים. מוכח שנתינת התורה כן הייתה. היום באים אלפי אנשים - טוענים שהם קבלו במסורת שהרבה אנשים עמדו במעמד הר סיני. על זה מתבססת היהדות! תגידי...אם כך - הנמרות גם אמיתית , שהרי באים אלפי אנשים שטוענים שישו קבל נבואה. אבל...מה הם טוענים? ש"ישו" , אחד , קבל נבואה. אנחנו טוענים שעם ישראל קבל את התורה מן השמיים במעמד הר סיני. אם זה היה כ"כ פשוט להמציא שעמ"י היה במעמד פעם של ההסטוריה , הנוצרים והמוסלמים היו שמחים להסתמך על דבר זה! אלא - שאף אחד לא יאמין לשקר הזה. ז"א , יקום משוגע כיום ויחליט ש - מהיום יש דת שנקראת "הוטי" - צריך כל יום בשעה חמש לנסוע לים. עשר תפילה ביום. שמונה ארוחות חובה בכל יום. לקשור קופסאות על האוזניים כל שעה. ו...זה מישום שאבותינו יצאו מברזיל לפני 256 שנה. מישו יקשיב לו?! שהוא נותן להם חובות! ברור שיצאו נגדו אנשים. אנשים אוהבים שמתירים להם דברים , אבל לא שמחיבים אותם דברים. ע"כ מישו יקשיב לו בכלל?! וגם אם כמה מפגרים כן יקשיבו לו - יצאו עליהם מתנגדים בכל הדור והם יעלמו כלא היו. זה יעבור במסורת שזה לא היה. אנשים באותו הדור לא יעבירו דעות שיקריות לבנים שלהם. וגם אם כן , הבנים שלהם לא ימשיכו את הדברים האלה! ו...במיוחד לא ימסרו את נפשם [!!] על כאלה דברים. ה' אמר למשה במיוחד שירד מהר סיני בזמן קבלת התורה לעמ"י בשביל שלא יגידו שמשה הפעיל "בוקסות" - שם שם למעלה "די גיי" ונתן להם את החוקים. ה' אומר לו - "רד למטה ותהיה ממקבלי התורה בכדי שלא יגידו שאתה נתת תורה". חוץ מזה - אנשים לא יקבלו עליהם חובות מסתם אדם. אנשים אוהבים לקבל התירים. שיהיה להם מותר! אם כך...בם לא יקבלו את דברי התורה וימסרו עליה את נפשם - אלא אם כן - כח עליון נתן אותה! ז"א , המוסרת מוכיחה , שקבלו את התורה מהר סיני והעבירו אותה מדור לדור עד דורנו כיום - שהתורה אמת! שהיה מעמד הר סיני! ו...כל הטענות נגד טענה זו - נדחות! אדם משוגע לא כתב את התורה [כדהוכח למעלה]. חייב להיות שכח עליון נתן אותה. זו הוכחה אחת. יש עוד הרבה הוכחות לדבר זה - רק עוד משו קטן - שנקרא "צפונות בתורה". מוצאים בתורה מקרים שמוסתרים בתורה בדילוג אותיות. כל ההיסטוריה נמצאת בתורה - תגידי שזה מקרי. הוכח [ע"י מדענים] - שעל פי תורת הסטטיסטיקה - שדבר זה לא הגיוני שימצא! לא יכול להיות שאדם כתב "סתם" דברים וזה יצא שכתוב שם את ההיסטוריה ב"מקרה". זה חייב להיות שמי שכתב את זה ידע את כ-ל ההיסטוריה שתבוא בכל העולם. שזה לא אדם - זה כח עליון - "אלוקים". אההה...דבר אחרון שאגיד אותו בקצרה - נבואות שכתובות בתנ"ך היהודי - נבאות התקימו! אין נבואה אחת שיצאה שהיא שקר! מה שאין כן בדתות אחרות - הנביאים שלהם טעו ושיקרו , ותפסו אפילו כעת את שיקריהם. [ועייני את הנבואה של המוסלמים שעמ"י לא יחזור לעמ"י , ואז שינו - לישרושלים - ועכשיו - ב"ה אנחנו בירושלים - א"כ מוכח נבואה שיקרית!] כמו שנאמר , חוץ מזה שחובת ההוכחה שהתורה לא אמת - מוטלת עלייך - ו...בנתיים מוכח שהתורה אמת , ניתנו לך כאן כמה וכמה [ויש עוד הוכוחת לדוגמא - תגליות היסטוריוניות [ע"י מדענים גויים לפי זיכרוני] שהתגלו מאז - כמדומני שיש אחד שנקרא - "פיפרוס" - שמתעד את המכות שה' נתן על המצריים במצרים - כמו שכתבו בתורה....]] הוכחות לאמיתות התורה ולמעמד הר סיני.
לא הייתה דרך לכתוב? חוץ מזה שהיה דרך לחרוט , ה' , שהוא כל יכול מן הסתם נתן למשה איזה "עט" ככה טוב. עובדה שמשה כן כתב. כן הייתה דרך לכתוב.
לא הבנתי , את "משחקת" אותה גיבורה? תגידי , לא חשבת איך ש...רק באה עלייך "שפעת" וכולך מרותקת למיטה שבוע. לא יכולה לעשות כלום! לכי לבתי חולים...הרופאים לא יודעים איך לטפל. אנשים מתים בפיתאומיות שעד לפני שניה היו בריאים כמו שור , חשבת פעם מי את? מה את מסוגלת? ו...עוד מול הבורא! את כולה "בשר ודם" שבסופו של דבר , את לא יכולה אפילו על החרקים והתולעים הפיציים שיאכלו את הבשר שלך בקבר. [בעז"ה אני מאחל לך חיים טובים ובריאים עד מאה ועשרים.] חשבת על זה פעם?!
אין מה לעשות. אנחנו בידיו של ה'. מה תעשי נגדו?! כמו שחולה שעוד למות ורק המכשירים והחשמל מחיה אותו - הוא בידיים של הרופא , כך גם את בידיים של ה'. זו עובדה. עם עובדות לא מתוכחים. נקודה.
אתם מאמינים במשהו שיכול לבחור בשבילכם כל מה שתעשו, אבל הוא מעדיף שלא להתערב.
נכון , בדיוק כמו שאת , כאמא לא תתני לבן שלך כל דבר.
ו...כל שכן שלא תביאי לו דברים שמזיקים לו. כי הוא בן שנה , הוא לא יודע מה טוב לא - הוא חושב שזה טוב לו - אבל את , יודעת יותר ממנו - ולא נותנת לו את מה שהוא רוצה משום שאת דואגת לו.
אתם מאמינים במשהו שאמור לעשות רק טוב בעולם ובעצם עושה רק ***.
אתם מאמינים בזה שכולנו היינו במעמד הר סיני, אבל יכול להיות שבגלגול הקודם הייתי חיפושית זבל.
נו, באמאשלכם.
שמעת איזה משו מכמה אנשים והנה את "חוגגת" עליו? מה את נכנסת לעניין הגילגולים? קודם כל תלמדי את הבסיס של היהדות , אחרי זה תמשיכי לזה. אני יכול להסביר לך - אבל את פשוט לא תביני אותי משום שחסר לך הרבה ידע מוקדם. כשתלמדי - יסבירו לך והכל יובן לך כמו השמש בצהרים. א"א ללמוד "חקירת פונקציה טריגונומטרית" - לפני שיודעים חיבור וחיסור. זה שאת לא יודעת את לחקור את זה , זה לא מונע ממך ללמוד חיסור וחיבור. כך גם ביהדות , זה שיש לך בעיה עם "גילגולים" לא מונע ממך לחזור לה'. לדעת את היהדות.
אתם מאמינים בזה שהוא שלח את העם סגולה שלו להשמדה בגלל שהוא העם שלו, בלי לשלוח נביא - שאלה העקרונות שלו.
לידיעתך - הקב"ה ביטל את הנבואה כבר בתקופת בית שני. ו...הסיבה?
זו אחת מהקללות שה' אמר לעמ"י. שהוא יסתיר את פניו מהם אם הם ילכו בדרך לא אמיתית ולא ע"פ מה שהוא רוצה. זה מה שאומר ה' בתורה - שהוכחנו שהיא אמת -
"וְקָם הָעָם הַזֶּה וְזָנָה אַחֲרֵי אֱלֹהֵי נֵכַר-הָאָרֶץ, אֲשֶׁר הוּא בָא-שָׁמָּה בְּקִרְבּוֹ, [עם ישראל חוטא לה'] וַעֲזָבַנִי, וְהֵפֵר אֶת-בְּרִיתִי אֲשֶׁר כָּרַתִּי אִתּוֹ.  יז וְחָרָה אַפִּי בוֹ בַיּוֹם-הַהוּא וַעֲזַבְתִּים וְהִסְתַּרְתִּי פָנַי מֵהֶם, [עונש] וְהָיָה לֶאֱכֹל, וּמְצָאֻהוּ רָעוֹת רַבּוֹת, וְצָרוֹת [ה' מעניש את עמ"י , כמו שכתבת "השמדה"]; וְאָמַר, בַּיּוֹם הַהוּא, הֲלֹא עַל כִּי-אֵין אֱלֹהַי בְּקִרְבִּי, מְצָאוּנִי הָרָעוֹת הָאֵלֶּה. [בשביל שעמ"י יקום וישים לב שהוא בלי אלוקים ולכן באות עליו הרעות האלה , וילך שוב אחרי אלוקים]   יח וְאָנֹכִי, הַסְתֵּר אַסְתִּיר פָּנַי בַּיּוֹם הַהוּא, עַל כָּל-הָרָעָה, אֲשֶׁר עָשָׂה:  כִּי פָנָה, אֶל-אֱלֹהִים אֲחֵרִים." 
אוקצור - שאלת שאלה יפה - שאלת , וה' ענה בפירוש.
העקרונות שלו שנכתבו על ידי מישהו שידע רק להגיד "בעע בעע" ובטח שלא ידע לכתוב, לפני ארבעתאלפים שנה.
למה לא ידע לכתוב? מי אמר לך שהוא לא ידע לכתוב? מה הבעיה לכתוב?
כל דור ודור ממציא לו את האותיות שלו. עדויות הסטוריוניות מאז...כן ידעו לכתוב?!
ישו כן ידע לכתוב? מן הסתם. גם משה ידע לכתוב...
[עובדה שהתורה עברה [והוכחנו] בכתב [!!] מדור לדור...]
אז תמשיכו להאמין בדבר הבלתי נראה שלכם.
היי...
מה תגידי עכשיו?
ה-כ-ל הוכח כאמת.
אם את רוצה לאמת - תחקרי רק [!!] לאמת.
בלי נגיעות אישיות של התאוות. נקודה.
את מוזמנת לברר. בשמחה נעזור לך!

אוהבים אותך! את פשוט "חלק" בלתי נפרד ממנו.
שיהיו לך חיים נפלאים ומתוקים!!
 ---------------------------------------------------

ואוווו... אחות שלי!!!.. את שיא הצדיקה אפילו-עין שלישית
בלי לדעת!!!!!!!!
עצם זה שאת צמאה כ"כ לדעת וללמוד על הדרך הזאת שהיא בעצם הנכונה והאמיתית..

ועצם זה שנכנסת לכאן וסיפרת וביקשת תשובות!

ועצם זה שהיה לך יסורי מצפון אז עם האיש הזה שצעק עליך......(ואני לא מצדיקה אותו ב-כ-ל-ל........)
כי אם הוא רוצה לאמר כ"כ משו הוא יכל לעשות את זה יותר יפה ומכובד.....
הצורה הזאת שהוא צעק עליך יכולה להרחיק המון אנשים מהדתיים ומהדרך....

ועצם זה שקשה ולא טוב לך בדרך שלך...
את פשוט לא יודעת איזה צדיקה את....

תקשיבי חומד....
אני לא יוכל להסביר לך הכל כאן כי יש המון המון מה ללמוד.... הלוואי והייתי יכולה לעזור לך ולהסביר לך הכל על הדרך הזאת.....
אני רק רוצה להגיד לך דבר אחד...(בעצם כמה אבל לא נידמה לי שאני יצליח)
אני מדברת עכשיו על עצמי...
תקשיבי,אני נמצאת במסגרת ח-ר-ד-י-ת!!!!!!!!
ואני רוצה להגיד לך שאני נהנת שם כמו שאת לא מתארת לעצמך אני לא מרגישה בכלל כמו שאת מרגיש  ואת לא יכולה לאמר שזה הגיל.....כי ממש בגילך.....
אני מרגישה טוב שם אולי גם את תנסי??...מה אכפת לך את לא תפסידי את רק תרוויחי תאמיני לי
אני גם הייתי בביה"ס חילוני ואני מרגישה הבדל עצום!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
את לא יודעת כמה זה נתן לי את לא יודעת כמה למדתי זה הכיף של החיים!!!!!!!!
זה הסתכלות שונה לגמרי על החיים!!!!!!!!
מה את צריכה בנים ושטויות מהגיל הזה??????.... חבל עליך אחות צדיקה שלי חבל!!!!!!!
                                                                                               מקווה שתעשי עם זה  משהו....
                                                                                                              עין שלישית!
תקשיבי דבר ראשון אני...אנונימי (פותח)
ממש מעריך אותך כל הכבוד ,שאני חושב על זה מהצד של "אם הייתי נולד חילוני אז"... אני לא חושב שהייתי בכלל שואל את השאלות האלה ,זה מראה שיש לך נשמה מדהימה ,כל הכבוד.
בקשר למה ששאלת לדעתי את צריכה פשוט לחקור ,כל ספר שאת רואה בנושה תקראי כל דוכן ,הרצאה ,אנשים שאת חושבת שיכולים לענות לך על שאלות וכו'...
אני אישית ממליץ לך לקרוא את הספר -מכתבים לטליה אני בטוח שהוא ממש יעזור לך .
בהמשך הייתי ממליץ לך לקרוא את ספר הכוזרי שהוא ספר שנחשב "ספר קודש" סיגנון מאוד שונה אבל לדעתי גם יכול מאוד לעזור לך .הדרך היא פשוט לברר לחקור לבדוק ובסוף את תגיעי לדרך שבה את רוצה לחיות באמת ,בהצלחה, תלכי עם זה לאט ואל תיתני לאף אחד לומר לך מי את או מה את רוצה (גם לא לדתיים לאף אחד) .
בהצלחה לך .
בהערכה ממש גדולה .

בקיצור אגם אחותנו היקרה..בואי נסכם!בקטנה
קודם כל ברוכה הבאאאהה
החבר'ה פה התלהבו ממך ברמות..(לא ככה? )
(עייני מס' "כל הכבוד"\"יישר כח"\ "וואוווו"..)
כולם רוצים שתמשיכי ותשאלי ותתענייני ותהיי בפורום כאן כי את בחזקת "ילדה חדשה באה לשכונה" =]] וזה אחלה=]
בקיצור, תקראי מה שהולך ככאן, השקיעו בך בטירוףף ואיזה שווה לנו ולך ולכל עמישראל שיש אנשים כמונו..סתם..כמוך!
ייאלללה!! תנסי להבין  מה רוצים ממך כאן
(זה דיי פשוט,למרות האורך..בואנה חבר'ה אתם תותחייםם!! קבלו ח"ח!!)
ושיהיה לך, לכם, לכן ולנו-לילה קסום..
טוב ושמחה!
אגם החברה פה ממש ישמחו אם תדברי איתם תישאלי אותם..אנונימי (פותח)
שאלות (גם מחוץ לפורום :אימיילים,icq,מסנג'ר,פייסבוק,וכו'...משבא לך)

בתור מי אתה מנדב את "החברה פה"  אם יורשהמתו"ש
בס"ד

סתם אגם, באמת בכיף..חחח...
חחח באמת מתור מה?!?!כיפה אדומה!!!
היי לא להתנפל..לפי דעתי אחת אמרה זה מספיק..מוריה!!
אגםם את כזאת מותק!! שיהיה לך בהצלחה!!=)סתם אחת!
אין לי כוח ליכתוב נראלי אנשים פה ענו תשובות יפות!!!.אבל בכיףף אשמח לדבר איתך באישי!!יום טוב!.
אגם!!!!אני מזה מעריכה אותך.................חוצניקית!!
שאת שואלת את השאלות הלאה זה מראה מאיפה שהו צד אכפתי....אנחנו באמת נשמח מאוד לעזור........ואולי זה יקדם אותך לאנשו בעז"ה!!!!!!!!!!!!! תמיד כאן!!!!!!!!!1
כל הכבוד על הכנות אגם.ב.ש.
מה זאת ההקפצה הזאת?!?חיוכים

תעזבו את זה, וזהו.

עבר זמנו- בטל קרבנו.<אריאל>אחרונה

באמת דיי עם ההקפצות ההזויות האלה, אין להם שום מטרה ותכלית- וזה פשוט דוחק מטה שרשורים אחרים.

[ב.ש., זה לא מופנה לא אליך באופן פרטי, אלא לכולם]

ננעל.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך