שלום לכולם!
הסיפור בקצרה:
חוגגים היום יום נישואים 12.
משום מה, תמיד בימים הכי מיוחדים שלנו (יום הולדת שלי, יום נישואין, לפעמים גם ערב טבילה) - אנחנו מוצאים זמן לריב.
לאור ניסיון העבר (שנה שעברה אירגנתי לנו יום כיף עם חדר בריחה וא. בוקר, הודעתי לבעלי מראש שנצא מוקדם כדי לחזור לילדים בזמן, בכ"א יום לפני רבנו חבל"ז ובבוקר היינו עצבנים ופגועים וכל היום נהרס לנו).
השנה אמרתי לבעלי שאני לא מארגנת כלום- לא מזמינה בייביסיטר, לא קובעת משהו, לא לוקחת חופש. הוא רוצה לחגוג- הפעם האירגון עליו. (יש לו טלפונים של הבייביסיטר, הוא חבר של המנהל שלי ככה שהוא יכול לבקש ממנו חופש בשבילי וכו')
ניסיתי מאוד מאוד מאוד לא לצפות לכלום ולא להתאכזב גם אם הוא לא ייזום / יעשה /יקנה משהו.
אבל- אתמול בלילה - אחרי יום עמוס בעבודה - ילדים - בית - ניקיון לפסח- נכנסתי למיטה. בשעה 11:15 בלילה בעלי נכנס הביתה, התפלא שאני במיטה, שאל אם אני רוצה לשבת איתו, וציין שהוא צריך לצאת מהבית וכשהוא יחזור אנחנו נשב כי הרי יש לנו יום נישואין לא?!?
בשעה 12:00 בלילה בעלי היקר חזר מהסידורים שלו, וכדי לא להרוס יותר מידי קמתי לשבת איתו.
בעלי הכין סטייק עסיסי, קנה בקבוק שמפניה טוב, היה חסר רק נרות ופרחים ואנחנו מסודרים.
אבל- יש בעיה אחת נוספת - אני צמחונית.
ישבתי עם בעלי, מבואסת, מאוכזבת ועייפה, ובעלי אומר לי- זה לא משנה מה שאני לא ייעשה את לא תהיי מרוצה ותהיי ממורמרת.
אמרתי לו שאם כ"כ חשוב לו שאני אהיה מרוצה - למה לעזאזל הוא בא ב-12:00 בלילה?!?!? ולמה הוא יושב לאכול סטייק בזמן שאני צמחונית?!?!? (אין לי בעיה שיאכל סטייק, הפוך אני הכי מפרגנת לו בעולם ומכינה כל יום בשר) אבל אל תשאל למה אני לא אוכלת איתך כשמה שעשית זה סטייק. אם היית רוצה שאני יאכל איתך, היית דואג לי למשהו פרווה או לא יודעת מה....
אמרתי לו שאם הוא בא ב-12:00 בלילה והוא מצפה שאני אהיה מאופרת, מרוצה ושמחה - זה לא יקרה.
אם הייתי חשובה לך, והיום הזה היה חשוב לך- היית בא הביתה ב-8:00 בערב, עוזר לי עם המרתון של הילדים, ואז היינו יושבים בכיף, בנחת ובסבבה לחגוג כמו שצריך. אבל אם אתה בא ב-12:00 בלילה מה אתה מצפה?!?!?
ניסיתי מאוד מאוד מאוד להיות האישה השמחה, המקבלת, המאושרת והחייכנית שלא מצפה לכלום.
נכשלתי.
כנראה שעם כל העבודה שעשיתי עם עצמי בחודש האחרון - עדיין ציפיתי, וייחלתי. ובכ"ז מצאתי את עצמי בוכה, מאוכזבת ומיואשת.
אני אישה שמאוד מאוד אוהבת רומנטיקה, אוהבת שמפתיעים אותי ואוהבת שמפרגנים לי.
(במאמר מוסגר- לפני שנתיים עברנו משבר מאוד קשה בזוגיות שבנס אנחנו עדיין נשואים.)
פרקתי.
סליחה שזה היה ארוך.
גברים שקוראים- אשמח לשמוע צד גברי שיכול להאיר את עיניי שאולי אני אבין את בעלי. אני פשוט לא מצליחה להבין אותו...
ענק ענק