למה לא מצביע זהות:המקדש השלישי בדרך

לא מצביע זהות!

למה? 
קודם כל, והסיבה הפחות חשובה - אני לא מזדהה עם מצע המפלגה, לא מחבב את החברים בה, וסולד מהרעיונות אותם הם מעבירים. לדוג' - סרטון נגד ברית מילה שהעלה אחד המועמדים בה. גם אם הוא לא במקום ריאלי. 
שנית, אני משתדל להיות יהודי טוב ולהשמע לרבנים שלי. הרבנים שלי, ואני מניח שגם הרבנים של כל העולם היהודי (אני לא מכיר רב, חוץ מהרב אמסלם שעבר יותר מפלגות מציפי לבני אם אני לא טועה, רק שלא הצליח בהם בניגוד אליה, שתומך בזהות).
הסיבה השלישית שלא אצביע זהות היא שמעבר לזה שהרבנים לא תומכים בזהות, זהות גם לא תומכת ברבנים. או יותר נכון, לא תומכת בתורה שהם מייצגים? למה? כי היא רוצה למחוק את היהדות מהמדינה. הפוך ממה שהרבנים והיהדות רוצים לעשות בעז"ה. 
לכל השואלים: אבל הוא כותב במצע שלו שהוא רוצה מדינה יהודית, בית מקדש, סנהדרין, הר הבית... 
ובכן - חלאס להיות תמימים. עם מצע כזה שמחרב את יהדות המדינה ומפקיר אותה. איך הוא עושה את זה? הפרדת דת ומדינה. או במכבסת המילים השמאלנית, אה... ה"זהותית", הפרדת הכפייה הדתית מהמדינה". 
הטענה הלא מבוססת סטטיסטית שלהם היא שהפרדת הדת מהמדינה תגרום ליותר שמירת תורה ומצוות וכך תגדל היהדות במדינה. 
אז זהו. שלא. 
הנתונים מראים אחרת! במקומות שאין חיוב להתחתן ברבנות למשל, אחוזי ההתבוללות שם הם בסביבות ה85 אחוז, ובעוד כשתי דורות יגיעו לכ95 אחוזים. מבהיל אה? אבל לא... זה בטוח מפאר את שמה של היהדות הפלורליסטית! 
אבל עזבו אתכם, נגיד וזה נכון. ובאמת הפרדת דת ומדינה רק גורמת לטוב ולהדור קיבלוה ברצון, זה אסור! הלכתית, השקפתית ותורנית (כן, זה קריטי!)
האמירה שלנו כמדינה יהודית וממילא עיצוב המדינה ככזאת, סמל המדינה - מנורה. לוח שנה שנותן דגש לחגי ישראל (אל תגידו לי שזה לא נכון כי כתוב על זה משהו במצע), כן, כל החופשות סביב החגים שלנו. לא הסילבסטר... וחוקים המעגנים בספר החוקים את היותה של ישראל כמדינה יהודית. חוק השבת, חוק החזיר, חוק החמץ, ועוד.
לא.... אל תגידו לי שכל מי שרוצה מוכר חזירים על רמפות בכפרי הבדואים, ואל תגידו לי שמוכרים חמץ. 
גם אם זה נכון, האחוזים נמוכים מאד, וזה גם לא משנה. 
"עדיף לנו שיעברו על אלפי כריתות מאשר שאת האמירה שלנו אנחנו נשנה!" את המשפט הזה אמר ר' שלמה זלמן אוירבך כשבאו אליו אנשים ורצו לשכנע אותו שבחופות של אנשים שאינם דתיים יעידו אנשים שאינם כשרים כדי שלא ייכנסו לחשש ממזרות. ר' שלמה זלמן העניו באדם שבדורות האחרונים צעק עליהם ואמר ששאלה כזו היא רק לגדולי דור ולא לאף אחד אחר,ולכן הוא ידון בזה ולא אף אחד אחר. 
בשו"ת ידוע ישנה שאלה האם להתיר לנשים זונות לטבול במקווה לפחות כדי שלא יעברו על כריתות. התשובה הייתה נחרצת: ח"ו! גם אם אלפי כריתות וממזרים יבואו לעולם על ידי זה, אסור לפתוח פתח כזה!!! 
אז זהו... שכל זה לא ממש מעניין את מפלגת זהות, ולכן לא אצביע לה. או בלשון מוריי ורבותיי - "איסור דאורייתא חמור להצביע לזהות!" "האסור הגדול ביותר לציונות הדתית וליהדות!" 
רק אציין שיש לי חבר שהיה בנוער זהות שלוש שנים, תמך בהם כמו שרק מפלגת זהות יודעים לעשות, ואע"פ שעדיין מזדהה עם ערכי המפלגה, את הפתק שלהם בקלפי הוא לא ישים. למה? כי בעניינים האלה רבנים צריכים לומר את דברים. ולמרות שגם לפייגלין קוראים משה, את משה רבינו ואת התורה הקדושה שלנו אי אפשר לעזוב ולהזניח. 
משה אמת ותורתו אמת!
מצביע טב! איחוד מפלגות הימין!

פשוטרקפת לבנה
אסון להצביע לזהות כמעט העתק הדבק של מרץ רק במסכה
לא כי היא העתק של מרצהמקדש השלישי בדרך

אני מעדיף שאנשים יצביעו למרצ, ויקבלו עשרה מנדטים מאשר שזהות תעבור את אחוז החסימה... 

מרצ לא מעניינת את קצה הציפורן של אף אחד. 

זהות לצערי כן. 

ולכן מרצ לא יכולה לעשות שום בעיה בעולם. 

זהות כן.

לא זה ולא זהרקפת לבנה
וכל הכבוד על השיתוף המעניין
ודאי שלא זה ולא זה...המקדש השלישי בדרך

אבל אם אלה שתי האפשרויות אז מרצ היא המועדפת...

יישר כח!בתוך בני ישראל
תחזק ידך בפועלך עם קל.
אמן! תודה רבה.המקדש השלישי בדרך

תודה על זה!אניייי
כתבת יפה
בואו קצת נעשה סדראיש הIQ הבודד
'מקומות שאין חיוב להתחתן ברבנות יש התבוללות של 85 אחוז'

איזו השוואה חכמה. מקומות שאין חיוב כזה נקראים-חו"ל

ואם אתה משווה בין חו"ל לארץ אז הגיוני שלא תתמוך בזהות.

לגבי מוכרים חמץ אחוזים נמוכים מאוד-איפה אתה חי? בני ברק? מאה שערים? אתה יוצא מידי פעם לרחוב?
צא לפתח תקווה/תל אביב/ירושלים/חיפה ותדבר...

אני לא יודע איזה רב אמר מה ומי חלק עליו מכל וכל.
בכל מקרה בגלל איזה אגו של 'לא לחזור בנו' להסיר אחריות מעם ישראל זה גובל בפשע...
וכמובן שכל מקרה לגופו שאין דומה דין זונה לדין מזוזה...

רבנים מקומם בהלכה ולא בפוליטיקה. אין להם קשר לזה ובטח לא סמכות הילכתית.

עד כאן הסדרת הפייק ניוז להיום...
כמה סיסמאות שלא נכתבו לגופן של דברים יש פה...המקדש השלישי בדרך

א. ודאי שמקומות כאלה נקראים חו"ל ואני משווה בין חו"ל לארץ.  לא ברמת הקדושה, אלא כי כל המצע של זהות בנוי על תכניות ודברים שהביא מחו"ל, והוא רוצה להפוך את הארץ לחו"ל. גם ברמת ההתבוללות וגם בהרבה מאד דברים אחרים. זה לא באמת משנה איפה זה. התבנית היא היכן שיש חובה להתחתן ברבנות ואיפה שאין. וזה מוכיח את עצמו!

ב.חמץ- א, אני חי קרוב מאד לבני ברק. אבל גם בתל אביב ופ"ת ובכל מקום שרק תקריץ, יחידים תמיד עושים דברים כאלה. אבל העיר כעיר - שומרת פסח. העיר כעיר - מוכרת את החמץ שלה לגוי. וזה מה שחשוב. גם אין חנויות שמוכרות חזיר, או שקצים ורמשים... עם ישראל קדושים!!

ג. הפוך גוטה! הפוך! הרבנים עניינם בכל מקום. גם התורה יורדת לכל תחומי החיים באשר הם. גם ממש בתוך החומר. ולכן גם הרבנים קשורים וחייבים להגיד דעתם בכל נושא שהוא, ולפרסם דעת תורה. וכיוון שהדברים שזהות מציעה לא קשורים ולא מזדהים עם ההלכה, אין אף רב שתומך בזהות. וכיוון שהאמירה הציבורית מדינית כמדינה יהודית היא החשובה ולא הפרט מה הוא עושה, אז דין זונה כדין מזוזה. 

לגבי א'ברגוע

אני מסכים איתך כמובן שצריך להשאיר את הנישואים אצל הרבנות.

אבל הטענה הזאת של התבוללות קצת מוזרה לי-

בחו"ל יש המון התבוללות בגלל שהם קצת יהודים שחיים בין המון גויים,

איך אפשר להשוות למצב שיש בארץ?

ודאי שגם זה קובע...המקדש השלישי בדרך

אפשר להגיד שכיוון שזה יהודים סביב הרבה גויים אין חוק שמחייב להתחתן ברבנות. במדינות שאין צביון יהודי זה מה שקורה. במדינות שיש בהן צביון יהודי (מדינת ישראל, אלא אם כן פייגלין יעשה משהו) יש חוק כזה ב"ה ולכן אין אחוז התבוללות כזה. 

זה שהם בחו"ל ויש הרבה גויים הוא המאפשר להתבוללות לקרות כי יש גויים להתחתן איתם. בישראל אין הרבה כמו שם ולכן אחוז ההתבוללות עוד נמוך, וכמובן בעיקר בגלל החוק.

אחי אתה בקטנה חי בסרט...איש הIQ הבודד
ההתבוללות לא תשתנה זה לא שהרבנות עוצרת התבוללות נכון להיום.

אז הם מתחתנים אזרחי...
א. לא נכון. ב. היא כן.המקדש השלישי בדרך

ג. מתחתנים אזרחי? בקושי. ומי שכן, בעיה שלו... ושוב. זה פחות משנה... העיקר שהאמירה הציבורית כמדינה לא תשתנה...

זה כזה מפגר בשביל אגו מטומטם של אמירה חסרת משמעותאיש הIQ הבודד
לנתק את עם ישראל מתורתו.

אתה באמת חושב שאם גוי ויהודיה אוהבים הם לא יתחתנו בגלל החוק
ילד חמוד. הם או יתחתנו בלי הרבנות או נישואין אזרחיים בחול או שבכלל ירדו מהארץ...

עזוב הבנתי את הראש שלך...
אם אתה רוצה לדבר ככה, אתה מוזמן... לא איתי...המקדש השלישי בדרך

דבר יפה ונוכל לדון לגופם של דברים...

לנתק את עם ישראל שגר במדינת ישראל מתורתו זה בדיוק מה שזהות עושים. לא רוצים לעשות, עושים... 

הם הולכים בניגוד לרצונם. זה מדהים... 

הם רוצים חירות פרטית... אינדיבידואלית... היהדות לא רואה באינדיבידואל כערך עליון. הציבור כציבור יש בו קדושה. וכשמנתקים את מקור החיבור של הכלל והוא המדינה ממקור הקדושה שלו - התורה, אז זה אסון נוראי.

וואו כמה שטויות.איש הIQ הבודד
א-כבר ענו. ולא התמודדת אין צורך לנסות שוב
ב-זה ממש לא בגלל חוק החמץ אלא בגלל היצע תמורת ביקוש-יש ביקוש לאוכל כשר בפסח ואחריו. זהו. אל תעשה מעצמך צחוק.
ג-שטות.

נראלי תם הדיון...
למה יש היצע וביקוש כזה? בגלל חוק החמץ... קצת הגיון...המקדש השלישי בדרך

אבל עזוב... זה לא העניין. 

האמירה כמדינה יהודית היא החשובה. מה הפרט עושה פחות מעניין אותי. אם כי אני אעשה הכל כאדם פרטי שכמה שיותר ישמרו, אין לי שום עניין להכנס לו הביתה. אבל כללים כלליים כמדינה יהודית - אין יותר חשוב מזה.

לא. כי יש אוכלוסיה גדולה שרוצה לאכול כשר. מה הקשר לחוק?!איש הIQ הבודד
האמירה מעניינת מאוד וכשזה בא על חשבון החיבור בין עם ישראל לתורתו זה לא פחות מאסון.

שמענו את מה שיש לך לומר-כלום.
אתה יכול לעבוד בתור מוכר סיסמאות... זה עובד היום מעולה.המקדש השלישי בדרך

גם נשמע כאילו אתה אומר דברים חכמים וגם לא אומר כלום... 

(גם אני יודע לדבר ככה כשאני רוצה... אבל לא כדאי)

אתה כל הזמן זורק סיסמאות לאוויראיש הIQ הבודד
על מי אתה מאיים? כמו שאתה לא עומד מאחורי אף נתון וכמו שאתה זורק סיסמאות ומתכחש לקיומן

לא ממש מחזיק לא ממך לא מדעותיך ולא מאיומך...
אם אתה לא מקיים דיון רציני אז אין בזה שום עניין באמת...המקדש השלישי בדרך

תהנה...

ניסיתי איתךאיש הIQ הבודד
אתה חוזר כל הזמן על אותם הדברים שלא קשורים לכלום. סברות כרס חסרות תועלת.

אכן בילתי אפשרי לנהל ככה את הדיון...
אם לדעת תורה אתה קורא סברות כרס- אז פה סיימתי.המקדש השלישי בדרך

אני חוזר על מה שגדולי הדור אומרים היום, גדולי הדורות הקודמים וגדולי הדור הקדומים יותר. 

מסיר אזנו משמוע תורה גם תפילתו תועבה.

זו אכן בעיה שההנהגה ככ מפוחדת מאדם חושבאיש הIQ הבודד
אגב אני גם אגלה לך למה-הוא רוצה לקצץ את תקציב הישיבות יחד עם תקציבי התרבות והספורט.
והרבנים אוהבים את הכסף שלהם כי ממונם חביב ומגופם וכו...

עוד סיסמא. נראלי שאני אוכל להתמודד איתה.
..יחידי
כדוגמה לרעיונות של המפלגה הבאת את הסרטון של ההוא על הברית. אז א. אין קשר בין הסרטון לבין מצע המפלגה, וגם הבחור הזה היום מחויב למצע.
ב. הוא מקום 18. זו לא סיבה לא לבחור במפלגה שברור שלא תגיע לשם.

רבנים יכולים להגיד לך למי כדאי להצביע - אבל אתה ממש לא חייב להישמע להם, זה לא בגדר של "ועשית ככל אשר יורוך". אולי יש להם תבונה אסטרטגית ושווה לסמוך עליהם, אבל לא מעבר לזה.

זהות לא רוצה למחוק את היהדות מהמדינה, להפך; היא רוצה שיהודים יתחברו בחזרה ליהדות שלהם, ומאמינה שאי אפשר להשיג את זה בכפייה (תראה איך משנה לשנה גובר הכעס על הרבנות סביב כשרות ונישואין לדוגמא). אפשר להסכים ואפשר לחלוק על הסבירות שבסוף זה אכן יקרה אבל אי אפשר להגיד שהם רוצים לנתק יהודים מהיהדות. זה פשוט לא נכון.

אחוזי ההתבוללות גבוהים בחו"ל כי יש שם גויים, פשוט. בארץ יש הרבה פחות סיכויים שזה יקרה. ואם חלקים מהמצע של פייגלין ייושמו בעתיד ויהיה משתלם ליהודים עשירים לעלות לארץ ולחיות כאן ולא בארה"ב - יהיו כאן רק יותר יהודים וממילא הסיכוי להתבוללות רק יקטן.
ועוד משהו, זה לא שיהודי וגויה (או להפך) שהכירו ורוצים לחיות ביחד יוותרו על זה בגלל שהמדינה לא תכיר בהם. הם פשוט יוותרו על הרישום/יירשמו כנשואים בחו"ל/יירדו מהארץ.

זה לא אסור הלכתית כי אתה לא אחראי על זה, הלכתית. אם האזרחים יפסיקו לשלם על התחבורה הציבורית ועל שאר השירותים האזרחיים למדינה שתפעיל אותה, אלא כל קבוצה תממן את החברה שתגיש לה שירותים, אתה לא תהיה אחראי על מתי, למי ואיך השירותים האלו יוגשו. אתה תשלם רק לחברות שפועלות בדרך שאתה מאמין בה. הפצה והסברה למען היהדות אפשרית תמיד, ודתיים שרוצים יכולים לשכנע חילונים לא להחזיק חברות שמפעילות תח"צ בשבת וכד' וככה לצמצם אותה יותר ויותר.

תסתובב בפסח באבן גבירול. יש שם לא מעט חמץ.

ואגב, אני לא תומך בזהות
שוב...המקדש השלישי בדרך

אתם נתפסים לפרטים ואני מדבר על האמירה הכוללת כמדינה. 

האמירה הציבורית של מדינת ישראל צריכה להיות שכמדינת ישראל מדינת העם היהודי - אנחנו שומרים על הצביון היהודי ומעגנים את זה בחוקים. 

ואת זה פייגלין רוצה לעקר. 

מה הפרט עושה בעצמו - פחות מעניין אותי. האמירה כאמירה - היא האישיו. 

אגב, זה שבאבן גבירול בתל אביב מוכרים חמץ היא דוגמא קטנה. רוב העם ברוב המדינה לא כזה... יש כלל ויש יוצא מן הכלל...

אבל זה לא משנה! מעשי הפרט, חמורים ככל שיהיו, גם אם יגיע לאלפי כריתות ורוב העם לא ישמור תורה ומצוות - זה לא משנה. האמירה של המדינה כמדינה צריכה להיות, וצריכה להיות אמירה יהודית ברורה.

זה לא להיתפס לפרטיםיחידי
זה מה שקורה במציאות. אמירות שלא מתפרטות כמציאות לא שוות הרבה.
אני גם אשמח שזה יעוגן בחוק ויישמר בפועל, אבל זה פשוט לא עובד בהרבה דברים. אם העם יבחר בתורה אפשר יהיה לחוקק את זה ולהקים סנהדרין גם. החוק לא קובע איך תיראה המציאות; החוק משקף אותה, וכשהמציאות תהיה מציאות של קודש - אפשר יהיה לחוקק חוקי תורה כחוקי המדינה.

לא מעניין אותך מה עושה הפרט? איפה האחריות על כלל ישראל? זה הרבה יותר חשוב ממה שיהיה כתוב בספר החוקים. אנחנו רוצים שהעם יחזור בתשובה בפועל, לא באותיות בחוק

רוב העם לא כזה ולכן לא צריך לחשוש מזה. מי שמתנגד לאכילת חמץ (שזה הרוב המוחלט) לא יקנה בחנויות האלה בפסח/כל השנה והמספר של החנויות האלה יקטן. כשהחוק אומר שאסור ומחלקים קנסות, מתעוררת תגובת אנטי חריפה שרק גורמת לאנשים לקנות דווקא בחנויות האלה. כשלא יהיה בזה עניין, יכול להיות שרבים לא יקנו שם והרבה חנויות כאלה יפסיקו למכור חמץ בפסח.

אני מסכים לגבי האמירה שהמדינה צריכה להיראות יהודית ושזה יהיה מעוגן בחוק אבל לא מבין את המחשבה שהעם יחזור בתשובה בגלל שהחוק אומר לו מה לעשות. זה לא עובד ורק מחמיר משנה לשנה
זה לא אני אומר.המקדש השלישי בדרך

זה כל מוריי ורבותיי כיום, וגדולי הדורות בדורות הקודמים ואף קודם לכן כשנשאלו על שאלות כפייה או פתיחת פתח כדי לתת זכות בחירה והפחתת העבירות כביכול ע"י הפרט.

אתה לא טוען משהו ככיחידי
אתה פונה לסמכות הרבנית אבל לא מסביר את ההגיון שבטענה. אין בעיה, פשוט אין לי טענת נגד
א. אנחנו חיים על פי תורה. הרבנים הם השופר לדבר ה'.המקדש השלישי בדרך

יש להם הרבה מאד טענות נגד. 

מוזמן לשמוע ולקרוא כתבות והקלטות שפורסמו... לא חסר.

יש מחלוקות בין רבניםיחידי
ושוב, לא חייבים להסכים עם הרבנים בסוגיות פוליטיות
פה אין מחלוקת... מכיר רב שתומך בזהות?המקדש השלישי בדרך

חוץ מהרב חיים אמסלם שהחליף מפלגות כמו גרביים. עבר ביותר מפלגות מציפי לבני, רק שהיא הצליחה במפלגות שהייתה בהן והוא לא...

מקום 10 במפלגה שלו הוא רביחידי
אגב
וזה לא חשוב מי הרבנים.
אני מדבר על האידיאולוגיה, אני רוצה להבין למה היא מייצגת את הרוע המוחלט בעיני כל כך הרבה מתלמידי הרב זצל
אז הגעת לשניים מפוקפקים? מי עוד?המקדש השלישי בדרך

ודאי שחשוב מי הרבנים! כל הרבנים היום חוץ מהשניים שהזכרת אין עוד... הרבנים לא מטומטמים ח"ו. הם יודעים מה הם אומרים. לעולם לא הייתה מפלגה עם קונצנזוס גדול כ"כ של התנגדות רבנית עליה. זה אומר דרשני גדול מאד!

כל רב שתומך בזהות הוא מפוקפק?יחידי
אף אחד שם לא הולך לפעול למען הרס היהדות, הם יפעלו למען ניתוק בין המוסדות הממשלתיים ליהדות כי הם חושבים שזה מה שיחזק את היהדות

זה אומר שיש שם אמת ושקר בערבוביא, כמו בכל רעיון
כן... כי רב שתומך ברעיונות שהורסים את היהדותהמקדש השלישי בדרך

אז הוא מועל בתפקידו כצינור לדבר ה'... 

הם חושבים שזה יחזק את היהדות, אבל הם טועים ועושים את ההפך הגמור. הרבנים לא מעניינים אותם!!! דעת תורה לא מעניינת אותם! זו הבעיה! 

ודאי שיש שם אמת ושקר בערבוביא... על הדברים שעלים צריך לדון, אפשר וכדאי לדון בעיניים תורניות, ועל מה של והרבנים כבר צועקים עליו, רק צריך לחזק ולצעוק חזק יותר כדי להוציא מליבם של טועים.

הם לא מחריבים את היהדותיחידי
זה ביטויים צורמים שרק המתנגדים הכי גדולים לציונות היו אומרים "הרס היהדות" וכו'
אני לא חושב שהרב התמודד עם דברים פחות קשים ועם מגמות פחות הרסניות, ולמרות זאת הוא לא השתמש בביטויים של סאטמר

תסביר למה הם טועים, למה כל ניתוק בין המדינה ליהדות הוא רע ליהדות בכל המובנים.
אבל כל רבני הציונות הדתית אומרים היום שזה הרס היהדותהמקדש השלישי בדרך

והם לא סאטמר.... אז כנראה יש להם סיבה...

וכבר אמרתי. כיוון שהמדינה היא קודש, והיא מדינה יהודית, החשיבות במדינה יהודית כמדינה יהודית זה הצביון היהודי שבה, וצביון יהודי מתבטא באמירה של יהדות ברורה וכללים ברורים המטמיעים בציבור ערכים יהודיים...

ברגע שאתה מפריד את המדינה מהקודש - זה אסון נוראי.

גם כל רבני העדה אומרים שהציונות היא הרס היהדותיחידי
נכון. צריך למצוא את האיזון הנכון בין שתי הגישות. אלו ואלו דא"ח
אני גם בעד שהיהדות תבוטא בחוק ובצביון הרשמי כל עוד זה לא מרחיק ממנה יהודים. אני מסכים שזה היעד, ובזה אני לא מסכים עם פייגלין אולי

עדיף בשם חיבור היהדות למדינה לגרום ליהודים לשנוא את התורה?
לא לגמרי מדוייק, אבל נכון.המקדש השלישי בדרך

אבל פה באמת יש מחלוקת ואנחנו הולכים עם מורינו ורבותינו שמחברים את המדינה לקודש. 

בהקשר הזה אין מחלוקת, כל הרבנים כולם בקונצנזוס נדיר קוראים נגד המפלגה הזו...

יותר מזה... עדיף שהיהדות תבוטא בחוק ובצביון היהודי גם אם היא מרחיקה ממנה יהודים. (מה שלא קורה ולא יקרה אלא להיפך.) כך אמרו, כתבו, פסקו וצעקו כל גדולי הדור היום ובדורות הקודמים. שאלות כאלה הן שאלות לגדולי הדור! לא לאנשים עם כיפה שלא מבינים כלום מהחיים שלהם, ואפילו לא רבנים. רק גדולי דור... (כך אמר ר' שלמה זלמן אוירבך כשנשאל את השאלה הזו).

הרבנים לא מייצגים את כל האמת עלי אדמותיחידי
מייצגים חלק גדול, אבל להמון יש גם חלק, וצריכים להיות קשובים להמון ולא להילחם בו

זה לא דומה. אף אחד לא בעד להתיר בעיה הלכתית באמצעות פתרון חלקי שלה כמו טבילת רווקות.
לתורה צריך להקשיב בכל מקרה ובכל מצבהמקדש השלישי בדרך

הרבנים מייצגים את התורה. ולכן מקשיבים למה שהרבנים אומרים... 

ודאי שלא צריך לבטל את כוח החשיבה שלנו, אבל בסופו של דבר, התורה והרבנים הם שאומרים מה עושים ומה הקב"ה רוצה מאיתנו.

אז תקשיב לרוב הרבנים בעניין הציונותיחידי
שבמקרה הטוב אנחנו בגלות רק בא"י ובמקרה הרע אנחנו במצב הכי רע אי פעם
תלמידי הרב קוק תמיד האמינו שגם כשרוב הרבנים אומרים שתופעה מסויימת שלילית לגמרי, יש בה הרבה אמת.
הרבנים שלי לא חושבים ככה...המקדש השלישי בדרך

תלמידי הרב קוק לא האמינו שבתופעות השליליות יש אמת, הם האמינו שגם לתופעות השליליות יש תפקיד בתהליך הגאולה... 

ולא קרב זה אל זה...

ממש לאיחידי
"הגרעין הטוב שיש בהרע המרובה"
הגרעין הטוב שיש בהרע המרובה הוא הטובה האלוקית שיוצאת ממנההמקדש השלישי בדרך

אבל היא נסתרת מאיתנו ואסור לנו לחשב תהליכים אלוקיים. 

ברע צריך להלחם, והקב"ה יעשה את שלו.

הציונות לא פחות רעהיחידי
אם זה המדד שלך לרוע
לשתי התנועות אפשר להתייחס כאל תוצרי קלי' נוגה, ובא"י מעלים את קלי' נוגה, לא צועקים געוואלד ובועטים. ככה למדנו מהרב
נכון. מעולה.המקדש השלישי בדרך

ואיך מעלים אותו? 

מחברים את המדינה (שהיא ק' נוגה אם תרצה) אל הקדושה שהיא התורה. 

ברגע שאתה מפריד את הקדושה מקליפת נוגה, היא כבר נופלת אל הסטרא אחרא... אין דבר כזה לעמוד במקום כידוע...

קלי' נוגה היא כבר בסט"איחידי
גם את השאיפה לחופש צריך להעלות. היא מלאה בטוב. "הוד החופש" הרב אומר על הליברלים.

"נתרחק נא מכל טינא, נתרומם מכל קטנות מח ולב, נתעלה מכל שנאה וקנטוריה, נספוג נא את האהבה הרעננה ממקור עדנה, נרכיב את ענפי החסד על שרשי הדעה, את הוד החופש על הדרת השיבה, של האמון של כבוד הורים ומורים, אשר לעם עתיק אציל ואיתן. לתחיה איתנה זו קרואים אנו ואליה נבא, ארץ אבות החמודה, ארץ חיים לנו, היא תכשירנו לעילוי עילויים זה, אלהינו עולם ועד, הוא ינהגנו על מות" (אורות התחיה כד, בסוף)
קלי' נוגה היא לא בסטרא אחרא.המקדש השלישי בדרך

היא ממוצעת בין הקדושה לסטרא אחרא.

יש טיפה טוב. טוב אלוקי שנסתר מענינו. על הרע צריך לקבול. צריך להכיר שגם ברע יש קיסטא דחיותא. ודאי... 

זה לא אומר שהרע הוא טוב. זה אומר שהרע הוא רע, ויש לו תפקיד טוב במהלך הגאולי שלנו, ואותו, את התפקיד הטוב אותו הוא מייצג, כמו הכפירה למשל, אנחנו צריכים לראות...

היא בסט"א, אבל לא אסורה אליו, לא קשורה לחיצוניםיחידי
מבואר בתניא פרק ו

תפקיד טוב זה לא מילים חלולות בעלמא, זה טוב ממש. כל כתבי הרב מלאים בזה.
נראה לי שהדיון לא יתקדם כי הרב'ה שלכם מאוד חד משמעי, אז
אם היא לא אסורה אליו זה אומר שהיא יכולה לעלות לקדושה או לרדתהמקדש השלישי בדרך

ודאי שלא! זה טוב ממש! 

אבל התפקיד הוא הטוב לא הדבר עצמו. 

הכל לטובה אבל לא הכל טוב. (חזו"א) 

היא יכולה לרדת לטומאות האסורותיחידי
ויכולה לעלות לקדושה.
היא טמאה כשלא מעלים אותה, לא נייטרלית.

ה"תפקיד" הוא מה שמכונה ברב ה"תעודה", תעודת הרשעה, אבל זה לא הכל. יש בעצם הדברים האלו טוב. זה לא כתוב ברב הלמדנות הזו..
נכוןהמקדש השלישי בדרך

התפקיד הוא חלק מהדבר עצמו. לכן הוא בא לעולם ולכן הוא טוב... 

זה פשט ברב...

הרב צעק על הרבה מאד על דברים רעיםהמקדש השלישי בדרך

הוא הכיר בתפקידם החשוב במהלך הגאולי של הדור, הכיר בטוב שבהם, ואעפ"כ צעק.

..יחידי
"מתנשאים אנו מעל כל מחשבות השטנה של ההבנה השטחית, שתופסים בה מוסרים ומאמרים מיוחדים, שמעוררים על ידם כעס ושנאת אחים, ומלאי רצון ושקויי טל חסדים אדירים הננו שבים לחבק בזרועות אהבה את כל הנשמה לבית יעקב, החפצה לראות בשמחת גויינו ולהתהלל עם נחלתנו.
(אורות התחיה שם)

נראה שהרב לא אהב את המלחמות האלה, אבל נו
ודאי שמלחמות אחים זה דבר נוראיהמקדש השלישי בדרך

ואעפ"כ לימוד בשביל בירור האמת האלוקית היא הכרחית ונצרכת. 

האמת האלוקית ענקיתיחידי
גם זהות בפנים איכשהו
נכון. היא חלק מהמהלך האלוקי שהוא טובהמקדש השלישי בדרך

תחזור למאמרי הראיה שםיחידי
הוא בפירוש כותב שיש טוב בעצם הרעיון
אשתדל ללמוד את הסוגיא בלי נדר בשבתהמקדש השלישי בדרך

הרב'ה שלנו וגם כל שאר הרבנים במגזר וגם מחוצה לו...המקדש השלישי בדרך

הסיבה ברורה-הם רוצים כסף.איש הIQ הבודד
עוד דברהמקדש השלישי בדרך

השייגעץ הזה אמנם מקום 18 אבל פייגלין מסתובב איתו בחוגי בית. 

זה שהמפלגה נותנת בית לאדם כזה זה כבר אומר משהו וודאי שאומר על בחירה במפלגה. 

אם תהיה מפלגה של יהודים אבל יאסר עראפת היה חבר בה מקום 18, היית מצביע למפלגה הזו? לא. אז למה שזה נוגע לזה אז פתאום זה בסדר?

אז מהיחידי
הוא מדבר על נושאים אחרים.
ומה הוא יכול לעשות עם זה אם היה סיכוי שייבחר? לחוקק חוק שיהרוג את מי שנתפס מהול?

אני לא תומך בזהות. והמקרים לא זהים. לא דומה יהודי שאמר כמה דברים מפוקפקים לרוצח
זה לא כמה דברים מפוקפקים...המקדש השלישי בדרך

זה יהודי שנותן מקום לאנשים כופרים. 

מהרסייך ומחרבייך ממך יצאו!

יש בחינה שהוא יותר גרוע מרוצח שמטבעו עשו שונא ליעקב.

גם בנט נותן מקום לכופריםיחידי
למה ראשי ישיבות לא תוקפים אותו כמו את פייגלין? מישהו יודע משהו על המועמדים שלו ברשימה?

אתה רציני? הוא רוצה שיהודים יחזרו בתשובה ורק חולק על הדרך שבה משיגים את זה ואתה אומר שהוא גרוע מרוצח

למה כשאיילת שקד צורפה לבית היהודי אף אחד לא זעק?
א. אין הכי נמי.המקדש השלישי בדרך

איפה בנט נותן מקום לכופרים? אבל אין הכי נמי... 

רבנים לא רואים בו סכנה גדולה יותר מפייגלין ש20 אחוז מבני הישיבות חושבים להצביע לו. 

ולכן משקיעים את כל מרצם בסכנה הגדולה ביותר... 

ברקת, שקד, פינטו, שיקלי ועוד שברשימה שלויחידי
אם 20% חושבים להצביע לו (ועוד בינישים) כנראה שיש הרבה הרבה אמת במה שהוא אומר וצריך לאמץ אותה דווקא (את נקודות האמת רק)
מלחמה רק תחזק אותו, ובאמת חבל
הם לא כופרים...יש הבדל בין חילונים לכופרים...המקדש השלישי בדרך

לא אמרתי שדברים שהוא אומר (שלא קשורים לדת ומדינה) לא נכונים.

הרבה מהמצע שלו מעורר הרבה מאד חשיבה ויכול להיות שגם הרבה דברים נכונים... 

הוא סוחף בעיקר צעירים ויש לו הרבה מאד מה לומר. שינוי. אנשים רוצים שינוי. רק שצריכים להתריע בפני שינוי לא תורני, ויותר מזה, שדוחק את התורניות לפינה ושם את האינדיבידואל כערך עליון.

כל חילוני הוא משומד לדבר אחד כנראהיחידי
וכופר בתורה משמים ובתורה שבע"פ וכו'

אם אנשים רוצים שינוי כנראה שצריך שינוי כלשהו (לא בהכרח את כל מה שהם מבקשים, אבל בהכרח את חלקו)
לא נכון...המקדש השלישי בדרך

תינוקות שנשבו. מכיר את המושג? יופי... 

צריך שינוי? מסכים! אבל תלוי איזה ובאיזו דרך!

גם אני רוצה שינוי! אבל לא שינוי כזה ולא בכל מחיר. 

אין הכי נמי. אז גם החילונים של פייגלין תינוקות שנשבויחידי
אין הבדל בין חילוני מהימין החדש לחילוני מזהות בעניין הזה

אז רק נשאר לשכנע את סמוטריץ׳ שיאמץ את הטוב שבזהות וליהודים הייתה אורה

החילונים בזהות אומרים שלא אכפת להם מרבניםהמקדש השלישי בדרך

אבל אתה צודק...

פחות אכפת לי זה שהם חילונים. זה כואב לי מאד!

אבל הדרך שהם מציעים היא ההרסנית. 

מסכים שיש ערכים מסויימים שאפשר לאמץ ממצע זהות גם אלינו.

לחילונים במרצ ובימין החדש אכפת מרבנים?יחידי
הם לא אומרים שלא...המקדש השלישי בדרך

א. יותר מאשר מבזהות, ב. הם לא מנופפים בזה בריש גלי, ג. הם לא מהווים סכנה מהותית מבחינת שתיית קולות הדתיים. יש הרבה יותר סיכוי משום מה שיצביעו לזהות מאשר שיצביעו למרצ או לימין החדש...

גם בזהות לא מנופפים בריש גלייחידי
מקום 18 בעבר נופף והיום הוא לא היה עושה את זה
מעבר לזה, אין הבדל ברמת הפרהסיא של החילונים במפלגות האחרות לפרהסיא של החילונים של זהות.
מכל המפלגות יש ח"כים שמעלים פוסטים לפייסבוק בשבת וכו'
לימין החדש ולליכוד יש יותר מצביעים מהציונות הדתית מאשר לזהות
לא נכון... פייגלין אמר שלא אכפת לו מרבנים...המקדש השלישי בדרך

והוא יש לו כיפה על  הראש... אמנם הוא לא מגדיר עצמו כדתי, ואת היהדות לא מגדיר כדת אלא כתרבות מסויימת.

שמעתי וראיתי אותו אומר את זה במו עיני ואזניי....

אכפת לו מרבנים בהלכה אני מניחיחידי
לא ב'דעת תורה' כי אין חובה כזאת
אבל הוא עושה נגד ההלכה.המקדש השלישי בדרך

ובנושאים ההלכתיים הקשורים למפלגה הוא לא מתייעץ עם הרבנים אלא עם המוח של עצמו... 

כל עוד הוא לא יפעל למען חורבן היהדות זו אידיאולוגיה, לא הלכהיחידי
הוא נגד תקציבים לכולם
אבל הרבנים שהפרדת דת ומדינה זה חורבן היהדות.המקדש השלישי בדרך

הקפיטליזם שלו, יש מה לדון בו, יכול להיות שיש בו אמת ויכול להיות שצריך לרסן אותו קצת... אבל לא על זה הדיון. גם אני מסכים שיש דברים נכונים שאפשר לחשוב עליהם ולאמץ מתוך המצע.

אם זו הייתה האמת הגמורה לא היו דתיים שהולכים לפייגליןיחידי
כשהם יודעים מה הוא חושב על דת ומדינה. אנשים לא נוהים אחרי שקר, כי שקר לא עומד לבד
זה כזה ראיה של לעשות את הטפל עיקר.איש הIQ הבודד
ראיה עשיוית כזאת.
במה מעשרים את המלח וכו...
דבר אחרוןהמקדש השלישי בדרך

יכול להיות שישנם דברים אחרים במפלגה הזו (לא הפרדת דת ומדינה) שיש בהם טעם ודברים לחשוב עליהם ואולי אפילו נכונים. אבל יש הבדל אם הבן אדם שאומר את זה הוא אדם שרבנים לא מעניינים אותו, שם פס על גוש הימין ועל כל דבר אחר שזז, ושאנשיו למפלגה אנשים מפוקפקים וכופרים (חלקם), או שרבנים אומרים את זה תוך ראייה תורנית ואז זה משהו אחר ואפשר וכדאי לחשוב עליו. 

ושכוייח גדול! לא לתמוך בזהות זו מצווה גדולה שמחזקת את עם ישראל ותורת ישראל! 

אכפת לו מא"י ומעוד כמה דבריםיחידי
לא מ"גוש הימין". אם תיאורטית היינו יודעים שגנץ יתנגד לתכנית של טראמפ, למה נתניהו עדיף עליו?
והוא אמר שהוא לא יישב בממשלה שתמסור סנטימטר לערבים, ולכן זה ספין להגיד שחוץ מלגליזציה לא אכפת לו מכלום

חשבתי שקוקניקים מחפשים את נקודת האמת שבכל תפיסה
אגיד שוב. יש לו דברים נכונים וטובים שהוא אומרהמקדש השלישי בדרך

ויש דברים שהם הרס היהדות בפועל, שבתאות (הרב נעם ולדמן ועוד רבנים החתומים על ההשוואה הזו), ועוד דברים חמורים. 

קוקנים מחפשים את האמת בכל דבר. גם לכפירה יש תפקיד מאד חשוב בתקומת ישראל. 

תראה כמה המפלגה הנוראית הזו מוציאה מכל עולם התורה! מחדדת את ערכינו, את האמירה של הציונות הדתית ושל היהדות כולה! 

הצד הפחות מוכר אבל שהיה בהחלט אצל הרב זצ"ל הייתה התקיפות והעמדה על שלו כשזה נגע בסוגיות כאלה...

הרב זצ"ל לא תקף תנועה אידיאולוגית שלמהיחידי
איך הרס היהדות? בסהכ דרך שונה בדרך לאותו יעד
תבדוק... קק"ל חטפו לא מעט על הראש...המקדש השלישי בדרך

הרס יהדות, הרס העמדה היהודית. 

הכוונה רצויה אך המעשה אינו רצוי. 

לא ככה מגיעים לידי קיום היהדות. הסטטיסטיקות מראות ככה. אבל שוב זה לא העניין. התורה מראה לנו דרך ברורה איך הולכים, והרבנים הם אלה שמסבירים מה דעת תורה. הרבנים כך אומרים, וצועקים על כך שהדרך הזו היא לא דרך התורה והיא אסון נוראי. מוזמן לקרוא ולהאזין.

אני מאמין שגם פייגלין קרא סטטיסטיקותיחידי
הם מדברים על זה שברית מילה 98% מהיהודים בארץ עושים לילדים שלהם אאלט, וזה דווקא כשלא כופים. כנ"ל רכבים ביו"כ וכל מיני

בהלכה אין מושג של "דעת תורה"
קראתי רבנים ושמעתי את הרב יהושע..
נכון. אלו דברים שהשתרשו לאו דווקא בגלל היהדותהמקדש השלישי בדרך

גם הרבה מאד גויים עושים ברית מילה... גם רכבים ביום כיפור! תראה עד כמה לוח השנה היהודי משפיע על מי שגר בארץ! לא חבל להרוס את זה?

הלכה היא היא דעת תורה. 

לרבנים יש כוח גם להוראות שעה. זו דעת תורה. לתקן תקנות ולהגיד מה דבר ה' בדור הזה. מה התורה אומרת בכל מקרה. 

אמרתי שרכבים ביום כיפור אין כי זה לא אסור בחוקיחידי
זה צומח מלמטה, מהיהדות שיש בכל אחד

הוא בעד לבטל את המעמד של לוח השנה העברי? לא נראה לי

דעת תורה זו לא הלכה, לא מופיע בשו"ע או משהו כזה. החפץ חיים התחיל את זה לפני מאה שנה בערך
צריך להיות מאד תמימים כדי להגיד שזה בגלל שאין כפייההמקדש השלישי בדרך

חוץ מזה, גם התורה ניתנה בכפייה. כפה עלינו הר כגיגית... 

יש לנו תורה שניתנה לנו למשה מסיני. 

המשה הזה אולי רוצה להחליף את משה רבינו ולהמציא לנו דרך חדשה לעבוד בה את ה'... לא זו דרכינו.

לא בגלליחידי
אבל זה לא במגמה שלילית בגלל שאין כפייה
אבל שם היה מודעה רבא לאורייתא עד שהדור קבלוה, ואין ספק מה הייתה הקבלה היותר שלמה

לכן אני לא חושב שהוא המשיח ולא תומך במפלגה שלו, אלא רק חושב שצריך לאמץ את כל הרעיונות הטובים שלו.
לא נכון...המקדש השלישי בדרך

אבל זה שוב לא העניין. האינדיבידואל פחות משנה אלא האמירה הציבורית.

לגבי הרעיונות הטובים שהוא מציע (אין להם קשר לדת ומדינה, כי זה לא טוב ואפילו גרוע מזה) אפשר וטוב לדון בהם בעיניים תורניות ולקחת ולאמץ את הדברים הטובים...  

אז תסביר את זה אחרתיחידי
האינדיבידואל לא משנה? כל חטא של אינדיבידואל רק מרחיק את היחוד של התפארת והמלכות, של כנס"י וקוב"ה וכו' וכו'

בטח שהאמת גם נמצאת ברעיונות של דת ומדינה. זה מה שמושך הרבה אנשים, אז פשוט שהרעיון מלא באמת גדולה
האינדיבידואל לא משנה.המקדש השלישי בדרך

זה נכון שכל חטא מרחיק וכו'... אבל יותר חשוב זה האמירה הציבורית של המדינה היהודית. לכל אחד מישראל יש אפשרות לחטוא. אבל בכללות ישראל אין חטא. קדושת כללות ישראל ומקומה בארץ ישראל וממדינת ישראל צריכה להתבטא שם. 

זה  שהרבה נמשכים לשם לא אומר שזה אמת... אלא שהוא סוחף הרבה אנשים בדיבורים שלו וכוח השכנוע שלו גדול... אבל מדד האמת והשקר נמצא בתורה ולא בלאן נמשכים האנשים. אם כי ודאי שיש גם התחשבות גדולה בדעת האנשים. "מנהג ישראל דין הוא" וכדומה. אבל גם זה בתנאי שזה בגבולות התורה. זה לא נמצא בפנים ולכן עולם התורה מתקומם נגדם.

שתי הגישות נכונות במידהיחידי
אבל להגיד שהעיקר שיהיה כתוב איפשהו ושבפועל אנשים יחטאו? זה מזעזע.

זה לא אומר שכל דברי פייגלין אמת, אבל כן שיש אמת כלשהי כי בהמון יש חכמה כלשהי. זו לא רשעות גמורה.

זה כן בגבולות התורה, כי כל החכמות וכל הרעיונות שבעולם מתפשטים מהתורה, אפילו כשזה נסתר לגמרי. וכאן זה לא נסתר ולא קשה להבין את זה. במקום לראות את הגודל אנשים חושבים שהאמת נמצאת במקום אחד. זה בדיוק הבירור של הגאולה, להחזיר את כל האמיתות שהתפזרו אל התורה.

"הנצחון על המתנגדים, ביחוד בענינים רוחניים, מצטייר בשני פנים. א' להראות את הצד הרע שיש באותו הענין שהוא רואה לנגד לו וכו'. אמנם לכל דבר רע יש איזה צד טוב שמצדו הוא מושך את הלבבות אליו. על כן אע"פ שיש צדק גדול בהוראת הצד הרע, מכל מקום כל זמן שרק התכונות הרעות ישמיע, יפעל רק שהשומעים הישרים ירשיעו את המתקוממים, אבל המתקוממים עצמם הם מכירים את הצד הטוב שיש בענינם, ובשביל שהם רוצים באותו החלק הטוב, הם מנאצים ומרשיעים. על כן לא יהיה הנצחון על הרשעה נצחון שלם, כיון שהאויב עצמו מחזיק בדעתו ומוצא את צדקו בגרעין הטוב שלו. וזה נובע מפני שלא גלה המעמיד על האמת את המסכת בשלמותה. אבל באופן ב', מי שמגלה את כל ההשקפות הכלליות, ומגלה גם את הגרעין הטוב שיש בהרע המרובה, ומברר את סיבת החיבה שיש להמחזיקים בדברים שהרע מרובה בהם, שהוא מפני איזו קורטוב של טוב הנגבל בו, ועל כן הוא מראה לכל שצריך להציל את הגרעין הטוב בעצם טובו, ולהשמר מכל הדברים הרעים הגורמים לו, אז גם האויבים עצמם נמלאים כל טוב. וכיון שהם משכילים יותר ממה שהשכילו לפני זה, אז משלימים הם עם הצדיקים המחזיקים בהטוב המרובה הכללי" ("מאמרי הראי"ה", עמ' 85).
לא נכון.המקדש השלישי בדרך

זה שההמון הולך אחריו - כי זה סוחף. לא כי זה נכון... הכוונות רצויות והמעשים נתעבים... לא אני אומר. אם הייתה לי סברת כרס, יכול להיות שהייתי אפילו מסכים. (ואני לא בכל מקרה). אבל התורה לא מסכימה עם זה! הרבנים אומרים. אם הרבנים לא נותנים לזה מקום בתורה, ומשווים את זה לשבתאי צבי ימ"ש, שוודאי לא היה לו מקום בתורה, אז כנראה שאין לזה מקום בתורה. 

לא הכל תורה. הכל יונק מהקדושה. גם הרע הגמור יונק מהקדושה. רק שהוא מגיע דרך קליפת נוגה... (תניא)

זה עדיין אומר שהוא רע גמור וצריך לבער אותו!!! רק שהוא יונק מבחינת אחוריים של הקדושה. גם אותו ברא הקב"ה. אבל הרע הוא לא רצונו של הקב"ה אלא בחינת אחוריים. רק כי אין ברירה. גם זה חייב להיות...

גם זה חלק מתהליך הגאולה. זה רע! ויש דברים רעים שבסוף יביאו את הגאולה. השואה היא רעה!!! אבל הביאה אותנו למדינת ישראל... 

זה אומר שהיינו צריכים לשתוק בשואה? ח"ו! להלחם בה! אבל בתהליכים אלוקיים לא נוגעים...

תקרא מה ה"ויואל משה" חושב על המגזר שלנויחידי
לא כל מילה שיוצאת לרב מהפה מייצגת את כל האמת

השואה לא הביאה למדינת ישראל, המדינה קמה למרות השואה.

ובחרת להתעלם מהרב זצ"ל
קראתי ויואל משה.המקדש השלישי בדרך

לא כל מילה שיוצאת מרב היא מייצגת את כל האמת

אבל כל מילה שיוצאת מקונצנזוס של כל הרבנים מכל הציבורים למעט שניים מפוקפקים (שרבנותם פוקפקה ע"י הרב עובדיה יוסף) היא בהחלט מייצגת את האמת. 

לא התעלמתי מהרב זצ"ל. 

רבנותו של אחדיחידי
לא חשוב אם הוא רב הוא לא
אתה בעצם אומר שאסור היה לרב זצ"ל לתמוך בציונות כי כל הרבנים התנגדו לה

התעלמת מהנפק"מ של הפסקה ששלחתי, שיהיה
לא כל הרבנים התנגדו לה... הרבה מהם התנגדו לההמקדש השלישי בדרך

אבל לא היה קונצנזוס רחב מא ועד ת נגד. 

פה יש.

זה ההבדל שקובע אם רעיון הוא רשעות גמורה הוא שאפשר לחלץ משהו?יחידי
*דווקא* רבנים רואים את זה רק בסוף.
הוא קנה מידה בשבילנו.. לרבנים יש עיניים עמוקות יותר מאיתנוהמקדש השלישי בדרך

ותורניות יותר מאיתנו ולכן הם מאירים לנו. 

ואם כולם ככולם (אפילו לא רובם ככולם) אומרים משהו מסוים, אז אין לנו משהו אחר ללכת אחריו...  

בגלל ההשתקעות בקדושה מוחלטתיחידי
קשה להם לראות דברים כאלו.

"בביטוי ולא יבינו *כל* (ההדגשה במקור) רשעים" כלולים גם הצדיקים, אותם שאינם מבינים את תפקידם של הרשעים ואינם מזדרזים לסלק את סיבת הרשעה הזו מן העולם. אף הם אינם משכילים לעומק עצת ד', ומתוך כך אינם אלא צועקים ומוחים ופעמים אף מתמרמרים ומתייאשים, כאילו, חלילה, אין הקב"ה משגיח עוד על עולמו. ורק "המשכילים יבינו"

(הגרצ"י טאו, הישר כדוד עמ' ח)
מסכים...המקדש השלישי בדרך

שוב... גם פה הוא מדבר על התפקיד הטוב שלהם... לרע יש תפקיד שבסופו של דבר הוא חלק מהמלך האלוקי שכולו רק טוב... ואת זה מי שלא רואה... 

אבל הדבר בעצמותו הוא רע! רק שגם הוא חלק מהטוב האלוקי שהוא כמובן רק טוב. שאין רע יורד מן השמים.

כתוב "עושה שלום ובורא רע" בישעיהיחידי
זה לא מה שכתוב ברב. זה פלפול שאם אתה רוצה להוכיח אתה צריך להביא לו מקור ברב
והרב חלק ח"ו על הפסוק?המקדש השלישי בדרך

סוגיא מעניינת ואבדוק אותה בעז"ה בלנד"ר.

לאיחידי
אפשר לתרץ שיש רע מצד האדם אבל "אמת ה'" היא שהכל טוב מוחלט או משהו כזה. למרות שזה דחוק, כי שפינוזה אמר גם שאין כלום מלבד האין סוף המוחלט.
גיט שאבעס
פשטהמקדש השלישי בדרך

לא דחוק בכלל. 

הוא אמר את זה ללא שום קשר אלינו. הוא אינסוף ואין לו קשר אלינו. 

אנחנו אומרים שהוא כולו טוב ומשפיע ומקושר בנו. 

אלע ישיעס

שבת שלום  

את שפינוזה נידו מהקהילה היהודיתיחידי
כי היה כופר, לכן הדוחק
ברור!המקדש השלישי בדרך

אבל אנחנו אומרים הפוך! הוא אינסוף שמחובר אלינו! ודווקא לכן הוא טוב לכל. 

אם הכל זה האין סוף המוחלטיחידי
אין חיבור, כי אין שתי ישויות, הכל אלוהות וממילא אין מותר ואסור (לפחות לא מהצד האלוקי. כן יש לשפינוזה איזו תורה מוסרית שהגה)
ודאי שיש לו תורה שהגה. אבל היא תפיסה נוצריתהמקדש השלישי בדרך

אנחנו אומרים, הכל זה האין סוף המוחלט שיורד אלינו למטה. 

זה פירוש המילה שכינה. ששוכנת איתנו. אצלינו למטה. גם בעולם החומר

לא נוצריתיחידי
הוא לא התנצר. זו תפיסה שלו, פנתאיזם

אם הכל זה הא"ס המוחלט אז גם אתה האין סוף המוחלט, אין משהו למעלה ממך ואין משהו פחות ממך, וזה לא יהודי בפשטות
אתה במקרה האל? אתה סנהדרין?איש הIQ הבודד
איך אתה בכלל מסוגל להשוות?!
לא. אתה האל ואתה יודע הכל הכי טוב. רשמתי לעצמי.,,,,,,,,
לא הבנתי את ההקשר...איש הIQ הבודד
הוא מביא ראיה לזה שהוא יכול לכפות מסנהדרין והקב"ה.

לך זה לא נשמע יומרני?
..נגרינסקי

20190405184302.pdf

(אין בצירוף הקובץ כדי להביע תמיכה או אי תמיכה במפלגה. זו וכל אחת אחרת...)
רבותיי מתייחסים לעמודים האלה כמו שבתאי צבי... כתוב פה שבתאותהמקדש השלישי בדרךאחרונה

למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך