ימין חדש או שמאל ישן?אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך ד' בניסן תשע"ט 13:10

רבות נטען כנגד "איחוד הימין" בעקבות הבלוק הטכני עם "עוצמה יהודית".
אפשר בהחלט להבין את חוסר הנחת שחשים חלק ממצביעיו מהעובדה
שקולם יכניס לכנסת את נציגה של זו האחרונה.
מאידך, אפשר גם לתהות מדוע הם מנסים להיות "צדיקים" יותר משופטי בג"ץ
שהעניקו לו "תעודת הכשר" להתמודד בבחירות לכנסת.

אך כמדומה שנקודה משמעותית מאוד נשמטה בדיונים הללו, ואסביר דבריי:

עד שנת תשנ"ב, הלגיטימציה של אש"ף כמועמד למשא ומתן
והרעיון להקים מדינה פלשתינית או אפילו להעניק לו "אוטונומיה" –
היו רחוקים מאוד מהקונצנזוס הציבורי בישראל,
והן היו נחלתן של מייסדי מרצ והמפלגות שמשמאל לה.
אעפ"כ, הן הצליחו ליצור במשך השנים תזוזה במערכת הפוליטית.
כיצד? פשוט מאוד: הן הלכו עם העמדות שלהם "עד הסוף"
ואף שאמנם לא עלה בידן, ב"ה, להקים מדינה פלשתינית (עדיין),
הן הגשימו, לצערנו, חלק ניכר מחלומותיהן (שכאמור, נראו כהזויים עד לא מכבר).

מכאן ניתן ללמוד על הערך הרב שבקיומה של מפלגה אידאולוגית,
שאמנם ייתכן שלא תיכנס לממשלה, אך יהיה בכוחה לייצר תזוזה משמעותית לכיוון ההפוך.
אף שמרצ לא הייתה חברה בשום ממשלה בכעשרים השנים האחרונות,
יו"ר מפלגת השלטון של הימין הצהיר לא אחת על כוונתו להקים מדינה פלשתינית.
יו"ר מפלגה אחרת בגוש הימין הצהיר על הכרה בבעלותו של אש"ף על שטחי A ו-B  -
תוצאת הסכמי אוסלו מ"בית מדרשו" של שמעון פרס -
תוך וויתור על שלמות הארץ, על הריבונות ועל ההתיישבות באותם מרחבים,
והעיקר: קבלת האמירה העקרונית של השמאל, כי ה"פיתרון" נמצא בחלוקת הארץ.

האם לפני כחצי יובל מישהו היה מעלה על דעתו להגדיר רעיונות אלו כ"מצע של מפלגת ימין"?!

האם זהו הימין החדש או השמאל הישן, זה של לפני 25 שנים?!

המציאות החדשה מבלבלת מאוד: בעוד על חכמי הסנהדרין נצטווינו
שלא לסור מדבריהם אף אם יאמרו על שמאל שהוא ימין,
לא מצינו ציווי כזה ביחס למלך, נשיא או הנהגה אחרת.
בכל זאת, רבים מבני הציבור הדתי לאומי
שוקלים להצביע למפלגה שלפני כחצי יובל
מצעה היה משויך לשולי השמאל ההזוי,
וחלק מאנשיה היו נמנים על מצביעי העבודה (או אולי 'מימד')
משום שכיום היא אומרת על שמאל שהוא ימין ומכנה עצמה "ימין חדש"...

אפשר אולי להגדיר כ"הישג" ריבונות על שטחי C וסגירת המנהל האזרחי,
אך זהו "הישג" טקטי תוך הכרה בתפיסה האסטרטגית של השמאל:
השמאל רוצה לוותר על כל ה"שטחים", והימין החדש על חלק מהם.
השמאל רוצה לחלק את הארץ בין מדינת ישראל לבין הרשות הפלסטינית,
וגם הימין החדש מקבל זאת.
ההבדל מתמקד בגודלה של אותה יישות עוינת. הבדל כמותי, אך לא מהותי.

לדברי בנט, לא נחזור לשדות בועז ורות בבית לחם, כי היא מסורה לאויבים.
לא נשוב אל עמק דותן לכפר על מכירת יוסף,
כי הוא בשטחי A ה"מקודשים" לערבים,
ולא נחדש את הברית בהר גריזים והר עיבל,
כי העיר שכם אשר בתווך נתונה למרמס זרים.

לזאת לא נוכל להסכים וידינו לא תהיה במעל.

עלינו לבלום תודעתית ופוליטית את התהליך המסוכן הזה
ולהחזיר את המערכת לכיוון הנכון.

על כן נחזק את איחוד הימין – ובכלל זאת עוצמה יהודית –
כמפלגת ימין אמתית הנאמנה לכל מרחבי ארץ ישראל,
מכוח השבועה האלוקית על הארץ כולה.

(תודה לרב מאיר גולדמינץ על חידוד הדברים)

@ארץ השוקולד

אין לי כח להגיב באריכות, אבל בתמצות:ארץ השוקולד
אבל בקיצור:
1. זה לא מה שהימין החדש אומרים ביחס לשטחי A וB.
מוזמן לקרוא את המצע של הימין החדש ולהבין שמה שאמרת פשוט לא נכון.

2. מעניין מדוע יש השמצות רק מאיחוד המפלגות כלפי הימין החדש ואין בכיוון ההפוך, אין להם מה להציע אז רק תוקפים?
(אני מקבל כמעט כל יום בשבועות האחרונים הודעת שם רע מאיחוד המפלגות, בעוד בכיוון ההפוך לא קיבלתי אפילו פעם אחת משהו בסגנון של הוצאת שם רע.)

3. יש יותר סיכוי שבנט יעמוד על עקרונותיו בשונה מהרב פרץ שחיבק את החיילים המגרשים בגוש קטיף, כי הוא ממלכתי.

4. ביחס לצירוף עוצמה, זה לא העלה ולא הוריד מבחינתי, אני פשוט מסכים הרבה יותר עם רבים מעקרונות הימין החדש על פני עקרונות איחוד המפלגות. ככה שלגבי הקריאה למפלגה אידיאולוגית שתתקיים, נראה לי שזה נכון אבל לא מספיק לשכנע להצביע להם.

5. אם נמדוד הישגים בכנסת שעברה, נבחין כי בנט, שקד ושולי מועלם ביצעו המון ככה שניתן לדעת שהם יעשו עבודה טובה בעוד רוב אנשי איחוד המפלגות אני לא יודע ביחס ליכולות הביצועים שלהם. (לגבי הרב פרץ כמדומה לי שהוא לא השיג השגים מזהירים בזמנו כרב צבאי ראשי.)
תשובהאריאל יוסף

1. זה בדיוק מה שהם אומרים: הכרה באוטונומיה. ריבונות על שטחי C. נחכה שיבוא המשיח.

2. אין השמצות רק מהצד הזה. חוצפה שהבוגדים עוד מעזים להתלונן שתוקפים אותם. הם לגמרי הזמינו את זה.

3. אתה מתעלם בכוח מאיתמר בן גביר, אורית סטרוק ובצלאל סמוטריץ'. סתם כי זה נוח לך. אתה יודע שהם אנשי עקרונות יותר מבנט, ויש להם יותר עקרונות מאשר לבנט (שהעיקרון שלו הוא בעיקר להיות ראש ממשלה).

4. אתה מוזמן להמשיך להצביע למפלגות פרגמטיות ולהתפלא שהאידאולוגיה הולכת ונעלמת.

5. ראה סעיף 3.

ואם לדין, אגיבארץ השוקולד
1. הם אומרים שנתחיל מc בשלב א, כי זה יעבור ואחר כך נמשיך.

2. אין לדיין אלא מה שעיניו רואות, אני ראיתי רק מצד אחד. (קיבלתי 3 השמצות מאיחוד הימין היום כלפי הימין החדש ו0 בכיוון השני.) אני בקבוצה מה מפרסמים של הימין החדש ולא ראיתי שום דבר משמיץ.

3. אני לא יודע שהם יותר אנשי עקרונות, לגבי סטרוק היא עם עקרונות ואני לא יודע לגבי יכולותיה, אצל סמוטריץ ראיתי עקרונות אבל לא ראיתי הבנה כשפניתי אליו אודות הפסקת מים בגב ההר, ולגבי בן גביר אני לא יודע מה יכולותיו בפוליטיקה. בכל מקרה, אני לא יודע מי אצלם יותר בעל עקרונות. אבל אני יודע אצל מי חשתי יכולת ביצוע וגם יותר הסכמה עם דבריהם.

4. פרגמטיות היא חשובה גם.

5. הבנתי שאתה מעדיף אידיאל גדול יותר גם אם אין לך הנחה שיצליחו באותה מידה. אני מעדיף הצלחה בטוחה יותר.

6. בעיקרון לי חשוב עוד דברים חוץ מארץ ישראל, כמו כלכלה וחינוך ששם אני מסכים יותר עם הימין החדש.

אבל האם אתה רוצה לדון או להביע כעס?
מה הקשר להביע כעס?אריאל יוסף

1. הם לא. מוזמן לבדוק. קרא את תוכנית ההרגעה של בנט. האמירה היא שטח C ואח"כ נחכה למשיח.

2. לא הבנת: אי אפשר לירוק לבאר ממנה שתית ולצפות שלא יכעסו וידברו עליך. הם פשוט הזמינו את זה.

המעשה שהם עשו חמור הרבה יותר מהשמצות. בושה שהם מעזים להתייפייף ולהתלונן שמשמיצים אותם כשמה שהם עשו חמור הרבה יותר.

3. סטרוק ישבה בכנסת שנתיים והוכיחה את יכולותיה. הסיבה שהיא לא נשארה בכנסת עד היום היא הסכם הכניעה המביש שבנט דרש מתקומה לטובת המשך הריצה המשותפת שדחק אותה אל העשירייה השניה (היא היתה מס' 3 בתקומה).

עכשיו תומכי בנט יספרו שהם לא יודעים על היכולות שלה... כי מה אומר? שולי מועלם סיפור הצלחה <צ>.

4. ימנים פרגמטיים יש מספיק. ימנים אידאולוגיים כמעט ואין.

5. אני רוצה אנשי חזון ואנשי מעשה. מרצ לא מצליחה יותר מדי, אבל בזכות האמירה האידאולוגית שלה אחרים עושים את מלאכתה - עיין שוב במאמר.

6. אני לא בטוח כלל שקראת את המצע הכלכלי של האיחוד הלאומי, למשל.

ולגבי חינוך - אחרי הקדנציה הכושלת של בנט במשרד הזה, לא רואה עם מה יש להסכים איתו שם...

ובכל מקרה, בנט לא מעוניין להישאר בו (והגיע לשם רק כי נתניהו כפה עליו).

אשיב על דבר, דברארץ השוקולד
1. קראתי את המצע שלהם.

2. לא רוצה להגיב, כי אופן הדיון בזה עושה לי רע על הנשמה.

3. אם אתה אומר, אני חושב שההישגים של שקד ובנט חשובים יותר.

4, 5. עניין של תעדוף ומותר לנו לא להסכים.

6. האיחוד הלאומי הם לא היחידים, קראתי אותם פעם קודמת, הפעם קראתי רק את של הבית היהודי ועוצמה והבנתי שהם סוציאליסטים מדי בשבילי.
ביחס להצלחה של בנט בחינוך, מבחינתי הדברים הללו הם הישג:
מספר המסיימים 5 יחידות מתמטיקה עלה מ8,500 בשנה ל18,000 בשנה.
פתיחת פקולטה לרפואה באריאל.
אפשור לבינתחומי לתת תואר דוקטורט.

לדעתי חשוב יותר לבנות תחרות בחינוך מאשר כל דבר אחר.

המסקנה היא שאנחנו מאוד אחרים בתפיסה ובהשקפה ולכן טוב שאתה הצבעת איחוד הימין ושאני הצבעתי לימין החדש.
אגב, הורידו את הרמה בחמש יחידותהסטורי
כדי שמספר המסיימים יעלה. כשהם יגיעו לאוניברסיטה, יגלו שכבר לא מתייחסים לזה כמו פעם. אופס...
האוניברסיטאות לא שינו את ההתייחסות ממה שאני מכירארץ השוקולד
בכל מקרה זה לא עניין גדול של הרמה המכינה לאוניברסיטה, כמו תנאי הקבלה ולכן הורדת הרמה לא משנה.
70% זה הפסיכומטריסודית
אז הציון במתמטיקה 5 יחידות לימוד חשוב מאד, אבל תכלס מגיע הפסיכומטרי מאתר את הריאלים החזקים.
זה טוב שיותר ילדים מצליחים במתמטיקה. זה נותן להם ביטחון וחשק ללמוד.
את מה שבנט עשה, אי אפשר לקחת ממנו.
עוד לא, בוגרי הרמה הנמוכה, עוד לא ניסו להתקבלהסטורי
מה שאני בא לומר הוא כזה:ארץ השוקולד
בתארים קשים הדורשים מתמטיקה גבוהה, אין משמעות רצינית לרמת מתמטיקה בתיכון שלמדת, גם ככה:
א. שוכחים עד האוניברסיטה מה שלמדנו בתיכון.
ב. סוגרים את הפער די מהר.

ולכן מה שמשנה זה רק לעניין תנאי הקבלה. ברגע שזה שינוי אצל כולם, אז זה לא ישנה משמעות מבחינת תנאי הקבלה.

הפסיכומטרי הפך למדד סוציואקונומיסודית
אם יש לך 8k להשקיע בקורס מעולה האפקט יהיה יותר גדול מהציון במתמטיקה.

ממילא, מי שמתקבל לתארים שדורשים יכולת ריאלית, ינשור, אם הוא לא מתאים.
דווקא עשו מחקר וגילו שההצלחה במתמטיקה ובאנגליתארץ השוקולד
מתואמת בעיקר עם ההצלחה בבגרות ולא מצב סוציו-אקונומי.
צר לי לשבור מיתוס.
אתה מתכוון שאלו שהוריהם השקיעו עוד 10k בוול סטריטסודית
ההורים שלהם השקיעו גם בפסיכומטרי.
צר לי לשבור מיתוס. מי שהוריו יכולים לתמוך כלכלית בלימודים שלו יצליח יותר ממי שלו אם לשניהם אותה מנת משכל. בהנחה שיש חתירה שווה למיצוי יכולות.

הכסף יענה את הכל (כמעט)
לא* ולא לוסודית
ברור שאדם שיש לו יכולת להקדיש יותר זמן ללימודים יצליח יותרארץ השוקולד
אבל ביחס לקורס, זה לא בעל השפעה מרכזית, אלא יכולות אנליטיות שלרוב מתבטאות גם ביכולת בבגרויות.
אני מדברת על כסף. לא על זמןסודית
אני יודע שזה מה שאת אומרת, אבל לא מכיר לכך ביסוס מחקריארץ השוקולד
לעומת זאת, אני מכיר מחקר שטוען אחרת. (בתוך שנתון כלכלי לישראל או משהו כזה מהשנים האחרונות)
תנסה בעצמך פסיכומטרי בלי ועם מכוןסודית
זה אפשרי מאוד לקבל ציון טוב בפסיכומטרי בלי מכוןסי שארפ

פשוט צריך שכל טוב.

תלוי כמה גבוה שואפיםרפואה שלמה
מי שיכול 750, 700 זה לא מספיק בשבילו. קורס יכול לעשות את ההבדל. אבל מה זה קשור לאקטואליה?
ניסיתי בלי מכוןארץ השוקולד
והצלחתי די סבבה.
ואחותי עשתה עם מכון וזה לא תרם יותר מדי, וכנ"ל עוד חברה שלה.
אני חושב שמכון יכול לתרום בין 50 ל100 נקודותארץ השוקולדאחרונה
ככה שזה לא מהווה הבדל כה דרסטי.
(אגב, ניתן לשפר הרבה בגרויות ולהתקבל לרוב התחומים על סמך בגרויות ולא צריך פסיכומטרי.)
הדברים של בנט בהכרזה על מפלגתו, היו השמצה אחת גדולההסטורי
על ההציבור והמפלגה שבזכותה הוא בנה את מעמדו הפוליטי. בלי זה הוא היה יכול להיות אולי עוד עובד לשעבר במשרד ראש הממשלה שיכול לקבל מקום בעשיריה השלישית של כחול לבן. כל הקיום של המפלגה הזאת, זה קריאת תגר על הציבור הדתי לאומי ורבניו, אלו שנשכבו על הגדר בשביל בנט, גם כשחרקו שיניים, מול הפעולות האנטי חינוכיות של משרד החינוך בהשפעתו והשיתוף של הרפורמים בכותל וכל מיני מרעין בישין אחרים.
לא שמעתי את ההכרזה על מפלגתוארץ השוקולד
אבל ההודעה שלך פשוט לא עניינית ואין לי עניין להתייחס.
אני מאוד שמח במה שבנט עשה בחינוך, אז אני אצביע לו, אתה נגד אז אל תצביע לו.
וביחס לרפורמים והכותל, שם גם יש הבדל ביניהם שהימין החדש פתוח לשמוע מזרמים שונים בשונה מאיחוד הימין שרוצה ללכת לפי העולם הדתי לאומי ואולי גם לקבל מחרדים וזהו.
אתה מאוד שמח שמחנכים את הילדים לכל מיני צורות של משפחה?הסטורי
שנציגת הקרן החדשה קיבלה קביעות כמפמ"רית באזרחות?
שהמנכ"ל של יולי טמיר הוחזר?

ולגבי הכותרת שלך, בנאום ההכרזה על מפלגתו, הוא האשים את הציבור הדתי לאומי ורבניו, בזה שלא איפשרו לו להתעקש - כי הם נלחצים מנתניהו. ובגלל זה נוטש את המפלגה, שבה ועל גבה נבנה מעמדו הפוליטי. תוך ניצול פרצה בחוק שמאפשרת לו לקחת את מימון המפלגות, בלי לקחת אחריות על החובות שיצר. כשבלי נס (שב"ה ובמאמץ מטורף של הרבה אנשים התרחש) המפלגה שעליה הוא עשה סיבוב ואקזיט - היתה קורסת לגמרי.
הדברים הללו פחות מפריע לי מדברים אחרים במערכת החינוךארץ השוקולד
ברגע שתהיה תחרות, אנשים יוכלו יותר לבחור בחינוך המתאים להם.

לא מבין, הוא החליט לנטוש כי הוא הבין שכוחו מוגבל כי זה מפלגה הכפופה לרבנים. מה רע בהחלטה הזו?
איי, הוא פרש בזמן שהוא מקבל חלק מהמימון, הוא גם חלק מהמפלגה אז הגיוני שיקבלו משהו לפי שיעורם במפלגה.
עם המימון, שהיה לוקח גם את האחוז בחובות...הסטורי
זכותו להכריז על מפלגה חילונית , שלא מחוייבת לרבנים.

אין לו זכות לא לארגן את המפלגה שהוא עמד בראשה לבחירות. זה חלק מהתפקיד שהוא התמודג אליו וגם דאג במשך שש שנים, שאף אחד לא יוכל להתמודד מולו.

אבל הוא לא רק לא ארגן. הוא נטש תוך השמצות חריפות על המפלגה, הציבור והרבנים והשאיר אותה על הקרשים. רק בנס משמים ובמאמצים אדירים של הרבה אנשים, המפלגה קמה מחדש.

כאשר עשה - כן נעשה לו!
הרב פרץ יתקן את זה?רפואה שלמה
מקווה שכן. יש הרבה לתקן. החינוך הכי חשובצדק משמים נשקף
לא מסכנים. הקבלה היא קודש.כי עם האלוהים קיבל אותהקעלעברימבאר

על עצמו לדורותיו

בקיצור אדם שמנותק מכלל ישראל.קעלעברימבאראחרונה

האמת מצידי שהרמבם יתדברר שעבד אלילים. זה לא משנה לכלל ישראל ולנרטיב של הרמבם

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטוריאחרונה
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד

ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?

​האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. ​מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. ​לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.

קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.

​זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: ​בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.

​בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך​ גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.

​הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ​ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.

​לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.

מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.

לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai

זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"

אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -  

אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.

המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):  

מי שמיצר לישראל - הופך לראש.  

מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.

זה לא "שלטון משפטנים".  

זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.

הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה

אולי יעניין אותך