ניתן להרגיש כמה רגשות ביחד,כמו אבל וכאב על מה שאיבדת, לצד שמחה והתעלות עם מה שיש. שני סוגי הרגשות קיימים שם, ואני מניחה שיש עוד מגוון.
אני חושבת שלעיתים קרובות אנו רוצות להניח בצד את הכאב, להתגבר, לעבור הלאה, לשמוח, ליהנות מהיש, לא לכאוב כל כך הרבה... ולפעמים זה בעוכרינו. הנפש זקוקה לזמן לעיכול ועיבוד מה שהיה, וקשה לעבור הלאה.
אנו עושות מעברים רבים בין אבל לשמחה,לעיתים הם עוברים חלק וממשיכים הלאה, ולעיתים האבל נתקע, נחסם, וכמו נשמר בתוך קופסא עד שיוכל לצאת.
אני מניחה שעכשיו, לאחר שעברת את ההריון והלידה בשלום, הפחד עבר ואת בידיים מלאות, הנפש מאפשרת לעצמה לפתוח מעט יותר את הקופסא.
נוסף לכך התאריך- חג הפסח- והכל צף חזרה...
יקירה, זה מובן והגיוני שהזכרונות, התמונות, הרגשות, הכאבים- צפים עכשיו. מאוד הגיוני. הם שמרו את עצמם לזמן שתוכלי לראות אותם, והם עכשיו מבקשים התייחסות.
אני ממליצה בחום לעשות עיבוד לרגשות ולתמונות שעולות. זה חשוב לאפשר לעצמך לחוש, להבין מה עברת, לדבר על זה כמה שאת צריכה, להבין את רגשותייך, לכאוב, לכעוס, להצטער, ולבסוף לקבל את מה שעברת ולהמשיך הלאה.
חשוב כדי שהדברים לא ייכנסו שוב לתוך הקופסא עד לפעם הבאה...
אמרת 'פוסט טראומה', זו מילה גדולה וכבדה ואיני יודעת אם את אכן חווה פוסט טראומה. אך אני שומעת את סבלך וממליצה לך לפנות לאיש מקצוע על מנת להקל על עצמך ולעבור הלאה.
מחבקת בחום!!