השנקל שלי לגבי עתידה האפשרי של איילת שקד:
נתניהו מודע להערכה לה זוכה איילת שקד בקרב מצביעי הימין והליכוד, ככל הנראה יהיו ניסיונות מצד נתניהו שלא אמור להתמודד שוב לתפקיד רה"מ אלא מתכוון להתמודד לנשיאות ובכך ליהנות מחסינות לעוד 10 שנים למנות את איילת שקד לשרה מטעם הליכוד.
מהלך שכזה יעניק לנתניהו לא מעט תופינים:
1. אצבע בעין לשנוא נפשו נפתלי בנט שגם יראה את הכנסת מהטלוויזיה וגם יראה כיצד מספר 2 שלו עולה לו על הראש ומקבלת תפקיד ומעמד בכיר מנתניהו (!) ועוד בליכוד (!) בנוסף הדובדבן שבקצפת - לשקד יש סיכוי התמודדות לא רע על ראשות הליכוד והממשלה בעתיד.
2.נתניהו ישמח על ההזדמנות להוריד בלוק על שלישיית סער, כץ וארדן שמאיימת עליו במוסדות הליכוד בכך שיעמיד מולם את איילת שקד המוערכת שגם תערער על מעמדם במפלגה וגם דווקא היא האאוטסיידרית לליכוד תיהנה מהבעת האמון מרה"מ, כמו כן נתניהו יודע שאיילת שקד מוערכת הרבה יותר מהשרים הבכירים שלו (תחבורה - טרללת רככת ישראל והשביתות , בט"פ – כישלון המיסוך הטלפוני לאסירי חמאס) שלא מספקים לציבור את הסחורה כך לא צפויה התנגדות ציבורית למהלך.
3. איילת שקד היא שרת משפטים מוצלחת כיום, להשאיר אותה בתפקידה משמעו לזרום עם דעת הקהל שמרוצה מהמצב במשרד המשפטים והשארת המצב במשרד המשפטים כפי שהיה עוד לפני הבחירות ובכך הטענות בתקשורת ובשמאל נגד נתניהו בכך שישמיד את הדמוקרטיה אם ימנה את סמוטריץ' או לוין (שבוודאי יתקשו להסביר למה הם לא רוצים את שקד המוערכת בחזרה במשרד המשפטים) ייעלמו.
4. נתניהו ירצה למנוע ממפלגה אחרת להחתים את השרה שקד, להזכירכם, בתחילת תקופת הבחירות עוד לפני החיבור עם כחול לבן הציע בוגי יעלון לשרה שקד לחבור אליו למפלגת תל"ם הימנית לאומית, בוגי יודע שימי מפלגת כחול לבן ספורים וההתפרקות שלה למפלגות האם קרבה ומאחר ובוגי עומד בראשות מפלגת ימין, מבחינתו להישאר באופוזיציה זו הדרך אל בית הקברות הפוליטי ולכן זאת לא אופציה, כך שסביר להניח שנראה את בוגי מתנצל ומיישר את ההדורים עם נתניהו וכמו שליברמן הצליח להשלים עם נתניהו על שלל ה"מחמאות והביטויים" שהרעיף עליו כולם יכולים.
למה לבוגי זה טוב ? אז ככה, ללא נכס פוליטי משמעותי, ובעצם נטילת הסיכון שלו בכניסה לקואליציית נתניהו למרות ההתחייבות שלו לבוחריו, תחייב אותו להכין תכנית גיבוי לעתיד - החתמת פוליטיקאי טאלנט דוג' איילת שקד, תכנית כזאת תציל אותו בבחירות הבאות. מהלך שכזה יסייע לו בדעת הקהל הימנית שלא מאמינה לו שהוא באמת ימין, יעלון יודע שללא חבירה למפלגת אווירה משמעותית הוא כנראה לא יצלח את אחוז החסימה בבחירות הבאות (תל"ם עמדה בסקרים על עשיריות האחוז לפני החבירה לכחול לבן), הנחתה של שרה בסדר גודל של איילת שקד תביא לו באנקר בוחרים נוסף שיחפה על המאוכזבים שיינטשו אותו ובנוסף הוא יכלול גם קהל אוהדים ימני שנרתע או לא מחבב את בנט ומעדיף לראות את איילת שקד.
והפינאלה, הדם הרע שהתגלה במערכת הבחירות האחרונה בין בנט ליעלון מלמד שיעלון ישמח להצטרף לעלות עם D9 על הקריירה הפוליטית של נפתלי בנט ולרסק אותה, החתמה של שקד תחסל (כנראה) את הקריירה הפוליטית שלו, כך שבבחירות הבאות בנט יחפש נואשות בית פוליטי שיאות לקבל אותו כי בלי איילת שקד קשה להניח שירוץ לבדו בעוד שמפלגת תל"ם תתמודד כאלטרנטיבה ימנית לליכוד ואולי אפילו כמפלגת שלטון כשאיילת שקד ברשימה הזו - המשחק הזה הולך להיות פתוח לגמרי.
