רבנומכאל 2 3

רבנו הקדוש מריז'ן אמר: אם רק אומרים את המילה ברדיטשב כבר פותחים כל שערי שמים...

מה יהודי עושה בעת צרה? כשיהודי בצער או בצרה הוא אומר אלקא דרבי לוי יצחק בן שרה סאשה ענני...

זה בדוק  ומנוסה זה פותח כל השערים

אני שמעתי לפני כמה שבועות שיהודי אחד אזרח הארץ בא לאמריקה במטוס שהתאחר וכבר היה שעתיים לפני שבת משהו עם הויזה שלו לא היה בסדר להוא יושב שם בשדה התעופה ואומרים לו: שמע אנחנו לא יכולים להכניס אותך עם ויזה כזו אנחנו מוכרחים לשלוח אותך בחזרה לארץ ובכן שעתיים לפני שבת ... מה הוא יעשה שם כל השבת? אין לו שום דבר ... ממש עמד בפינה ובכה בדמעול שליש: אלקא דרבי לוי יצחק בן שרה סאשה מברדישב ענני.. אחרי כמה דקות ואחדר היה מלא עוד אנשים שהויזה שלהם גם כן לא היתה טובה כל החדר מלא... פתאום ניגש אליו אחד מהשוטרים ואמר: הויזה שלך בסדר ברוך ה' היה לו שבת גדול...          כולם יודים שרבי מברטישב היה באמת מגדולי הצדיקים בדור שאחרי הבעל שם טוב הקדוש   באותו יום שהוא נולד   הבעל שם טוב עשה סעודה גדולה ואמר היום באה נשמה קדושה לעולם והוא יהיה מליץ יושר על כל ים ישראל עד שיבוא משיח רבי מברדישב אצלו הוא יגיד לכם יהודי גנב? יהודי לא גונב אולי הוא לקח בטעות אולי הוא שאל.. אין יהודי גנב זה לא היה מתוך טפשות זה היה מתוך חכמה עמוקה עמוקה מיני יםבגלל שהוא  ידע את הגדושה של כל עם ישראל של היהודי הכי פחות הכי שפל              מתוך יחד סיפורים של רבי קרליבך

רבנומכאל 2 3
ספור ורבנו הקדוש מרוז'ין היה מספר בכל ראש השנהמכאל 2 3

בטח צאתם זוכרים את התפילות מראש השנה:

לאל עורך

דין לבוחן לבבות ביום דין

לקונה עבדיו ביום דין

לרחם עמו ביום דין.

כולנו יודעים שבראש השנה שוקלים את המצוות ואת העבירות של עם ישראל

םעם רבי לוי יצחק ראה בשמים שגעוואלד געוואלד ממש אין מנוס ואין מפלט העברות עד לב השמים והמצוות..

מסתכל על המאזניים... וחס ושלום אין תקומה לעם ישראל....חסושלום... הרבי מרוז'ין אמר שכל הצדיקים

הסתכלו ולא ידעו מה לעשות... פתאום נעשה רעש בשמים: מי גנב את כל העברות של עם ישראל? פתאום העבירות היו כלא היו בת קול יוצאת מן השמים מי נעז לגנוב את כל העברות של עם ישראל?  ושוב יצאה בת קול: רבי לוי יצחק בן שרה סאשה מברדישב גנב את כל העבירות של עם ישראל אתם מבינים איך הוא גנב אותם? אצלו הם לא קיימים..

אז מביאים אותו לפני בית דין של מעלה ואומרים לו: לוי יצחק בן שרה סאשה כתוב בתורה שאם גונבים צריכים לשלם אתה יכול לשלם בשביל כל העבירות? להוא אומר: לא אני רק בשר ודם אחד אני לא יכול לשלם אז אומרים לו: לוי יצחק בן שרה סאשה כתוב בתורה "אם אין לו ונמכר בגניבתו" ובת קול יוצאת משמים: מי רוצה לקנות את לוי יצחק בן שרה סאשה מברדישב לעבד?: ושוב יצאה בת קול מן השמים: הקדוש ברוך הוא מי שאמר והיה העולם הבוחר בשירי זמרה הבוחר בעמו ישראל הוא קונה את לוי יצחק בן שרה סאשה לעבד עולם...... ואמר הרבי מרוז'ין: אתם מבינים

לקונה עביו בדין... רבי לוי יצחק מברדישטב וכל הצדיקים גונבים את כל העברות של עם ישראל ואחר כך רוצים למכור אותם לעבדים והקדוש ברוך הוא קונה אותם... בגלל זה בגלל אבות בגלל הצדיקים לרחם עמו ביום דין...   

לא פתחת ל זה שירשור קבר???פרח חיה מושקא
זה לא על רבי נחמןמכאל 2 3
אבל פתחת שירשור נוסף עם הסיפור הזה...פרח חיה מושקא
לא נראלימכאל 2 3
התלבלתי, סליחה שחשדתי בך....פרח חיה מושקא
טוב זהבסדרמכאל 2 3
למה מזל*?מכאל 2 3
"מזל... שיש אותך!" - איזה שיר מרגיז!! (עיפרון...)עינב
פנימי, פנימי. תתעלם.עינב
מאודעינב
מצעטערת שאני מבאסת אותך, אבל יש כזה דבר יהודי גנב. (ל"ת3יפי
טוב עים אנחנו לא יודעים ;את הגדושה של עם ישראל כמומכאל 2 3

רבי לוי יצחק מברדישב

אבל יש דבר כזה שקוראים לו יהודי גנב.3יפי
יש חיה כזו. סתאאם... לא, באמת יש...
למי זה היה מופנה?עינב
3ציפימכאל 2 3
משהו מכיר את חסידות פיסצנה ;מכאל 2 3
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח לאעינב
מה מצחיק ?מכאל 2 3
פיאסצ'נהאנונימי (פותח)אחרונה
פיאצ'נה הייתה עיירה קטנה כ-2 קילומטר מוורשה. זאת היתה אחד העיירות הראשונות שגורשו לגטו וורשה. הרב שנקרא "האדמו"ר מפיאסצ'נה" היה אדמו"ר קדוש שנרצח בשואה. הוא נולד בשנה 1889 בגרודז'יסק שבפולין, כשהיה בן 3 שנים מת אביו האדמו"ר הקדוש מגרודז'יסק. בגיל 16 לקח אותו דודו האדמו"ר ירחמיאל משה מקוזניץ אל ביתו ושם חיתן אותו עם ביתו ולימד אותו 4 שנים תורה ב-1919 כשהיה בן 20 התחיל להיות רב בעיירה פיאסצ'נה, כשמת רב העיירה מינוהו לאדמו"ר, בשנת 1921 הקים ישיבה בוורשה-"דעת משה" ולימד בה ערב השואה כ300 תלמידים. בשואה החזיק את הניצוץ היהודי בגטו וורשה ובסתר כתב את ספרו "אש קודש" הור נרצח בידי הנאצים ימח שמם וזכרם בשנת 1943. למידע נוסף על האדמו"ר תוכל לתקשר באימייל luzigk@gmai.com
באהבה,
איקס
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך