מחפשת מתכונים קלים וטעימים לחול המועד ללא קטניות.כי לעולם חסדו
תודה
כמה רעיונות לחלבי: ללא קטניות אבל שרויה...באר מרים
לזניה: שכבות של מצות רטובות רוטב עגבנייות ורוטב גבינה..

פשטידות עם קמח מצה מכל הסוגים הרגילים: בצל, פטריות, קישואים, ברוקולי וכו..

בורקס מצות (כן מצריך קצת השקעה..) מצות רטובות חתוכות לרבעים. שמים באמצע מילוי (גבינות או תפוחי אדמה או מה שרוצים) ומקפלים למשולשים, טובלים בביצה ומטגנים.

בלינצס מצה: אותו רעיון עם מילוי מצות של גבינה לבנה, פודינג וניל וצימוקים, מגלגלים לאורך ומטגנים - אפשר בחמאה וסוכר ויוצא טעם קרמלי..

לביבות מכל הסוגים עם קמח מצה או מצות שבורות, ביצים, גבינות ותוספות לפי מה שרוצים (בצל מטוגן ופטריות, בצל ירוק ושמיר, בטטה ובולגרית וכו..)

דרך אגב, אם מכינים מרק לליל הסדר ונשאר עוף ''מכובס'' שאין מי שיאכל אותו - אפשר לחתוך לחתיכות ולהוסיף ביצים, תבלינים, עשבי תיבול ובצל מטוגן ולשים כמילוי לבורקסים/בלינצס/ פשטידת שכבות או פאי רועים וכו.. או אפילו להוסיף קצת קמח מצה להסמיך ולטגן לביבות.
וכל הנ''ל אפשר כמובן גם עם בשר טחון או עוף טחון...
אפשר מתכון לפשטידה מוצלחת?ארלט


..חולת שוקולד
תפו"א ועוף
תפו"א ועוף
תפו"א ועוף
תפו"א ועוף
תפו"א ועוף
תפו"א ועוף
חחחחאם+7

בוכה/צוחק

כמה רעיונותלפניו ברננה!

שקשוקה
חביתת ירקות (נגיד קישוא עגבניה ובצל, או תפוח אדמה גזר וקישוא, בכל וריאציה של צירוף ירקות שאת אוהבת.) מאדים את הירקות ואז מוסיפים ביצה (על אש נמוכה)
פנקייק מקמח תפו"א- יש באינטרנט כל מיני מתכונים. כמובן שזה לא יותר ממש כמו הדבר האמיתי אבל זה פינוק די חביב.
פירה
קציצות ירקות
לביבות
מרק ירקותבונים מגדל
בדיוק חשבתי על זה שזה אחלה דבר.
לא צריך קטניות
טעים. מזין.
מנוחה מתפוא ועוף...

ובטטה
אני גיליתי השנה שאפשר קינואה^כיסופים^
וזה כבר מכסה את הצד של הפחממות בארוחה ואז מוסיפים מנת חלבון (ביצה, דג, בשר) וירקות.
אפשר גם לעשות כל מיני סלטים שווים וגדולים במקום ארוחה לדוגמא- מלפפון, עבניה, בצל, בטטה בתנור, חציל בתנור, חסה, ביצה, וגבינה בולגרית. אם תרצי אוכל להביא את המתכון המדויק.
ירקות מוקפצים
מרק עוף, מרק ירקות, מרק כתום
קינואה זה חלבון מלאלמה לא123


אה אופס חשבתי שזה פחמימה מורכבת^כיסופים^
תודה על התיקון
לא נכוןג'נדס
זה חצי חצי
היא גם פחמימהלמה לא123

אבל מה שמיוחד בקינואה שהיא וסויה אני חושבת,הם המקור היחידי הצמחי לחלבון מלא-כלומר כל חומצות האמינו,חלבון מלא יש רק בחי (חוץ מקינואה וסויה)

נכון אבל זה לא משנהג'נדס
כי גם אם אוכל סלט עדשים בבוקר ובצהרים יהיה לי פרוסת לחם, הגוף יקח מהפחמימה את החומצה החסרה וישלים ויקבל חלבון מלא.
נכוןלמה לא123

אבל כתבתי את זה בתגובה לזה,שזו שמעלי כתבה שאין לה חלבון בארוחה,כי קינואה זה פחמימה

הבנת?

צודקתג'נדס
ובכל זאת גם העדשים והחומוס הם חלבוניים (ופחות פחמימתיים לעומת קינואה)
זה לא קטניות??אם+7


לא^כיסופים^
גם לי התחדש
זה קטנית חדשה, היא לא היתה כשאסרו לאכול קטניות ולא מוסיפים על הגזירה
זה למי שנוהג לא לאכול רק קטניות שהיו בגזירהיעל מהדרום
לק"י

לא כולם כאלה.

לי אישית יש ניסיון מר מהקינורה הזאת
הנסיון שלך היה מר כי לא השרית את הקינואה לפניארץ השוקולד
סוד ששמעתי מיודעי ח"ן

משרים במים לזמן מה לפני ההכנה ואז הקינואה יוצאת פחות מרה.

כן...גם אני שמעתי את זה (אבל לא אני הכנתי)יעל מהדרום
לק"י

ולא נראה לי שאני הולכת להכין....
תפו"א טעים לי הרבה יותר
חייבים לברור את הקינואה מראש!עסוקה בחינוך
אנחנו מצאנו שם חמץ גמור בעבר.. גריסים וגו
אפשר לעשות עם קינואהחיות צבעוניתאחרונה
טורטיות ממש שוות
משרים אותה, ואז בבלנדר עם מים טוחנים (צריך בלילה של בין פנקייק לקרפ כזה), על מחבת מחוממת מראש יוצקים קצת ומשטחים ואחרי דקה שתיים הופכים
אפשר למלא ברצועות שניצל, אנטיפסטי וכו
הולך גם עם מילוי מתוק
עוף עם מעט אבקת שום, קצת דבש ויין לבןארץ השוקולד
פרופורציות לקילו עוף.

כוס יין.
כפית - 2 כפיות דבש.
חצי כפית אבקת שום.

ניתן להוסיף שם בצד בטטות, תפוחי אדמה, אננס
מנות עיקריות/אחרונות/צדדיות?ארץ השוקולד
מה את מחפשת?
עיקריות בעיקר כי לעולם חסדו
תודה!
אז אני פחות מבין בעיקריות, אם כי הבאתי מתכון אחד שניתן לחלקוארץ השוקולד
בהצלחה
הנה כמהיהודיה קטנה
תפוא על כל גווניו:
- פאי רועים
- פירה
- תפוא בתנור
- פיש אנד צ'יפס

-שקשוקה
- קציצות
- אפשר להרטיב מצה במים ואז למרוח מלמעלה שמן זית ולפזר מלח גס וזעתר/שום וזה אחלה קרקרים.
- בלינצ'סים
- סלט עוף
- בכללי מלא דגים ובשר
- ירקות צלויים בתנור
- מוקפץ

ובכללי לכתוב מתכונים ללא גלוטן בגווגל
מה זה פאי רועים? אם זה לא שרויה/קטניות אשמח למתכון!אם+7


פאי רועים^כיסופים^
צריך להכין פירה בטטה ופירה תפוא. (אפשר לתבל ולהוסיף בצל מטוגן)
מכינה בשר טחון (גם כן מתובל ועם בצל מטוגן)
אחרי זה מרכיבים- שמים בתבנית את הפירה תפו"א מעליו הבשר ומעליו הפירה בטטה. (התפו"א למטה כי הוא הכי כבד)
אחרי זה את מורחת על השכבה העליונה (פירה בטטה) ביצה
שמים בתנור פתוח למשך 20 דקות בערך על 180-200 עד שיזהיב
נשמע טעימממממ.אם+7

איך אפשר "למרוח" ביצה על בטטה מעוכה?

ולמה התנור צריך להיות פתוח?אם+7


כן זה באמת טעים^כיסופים^
לא אמורה להיות בעיה, פשוט אל תמעכי את הביצה, תמרחי בעדינות
חח לא, התנור סגור^כיסופים^
כנראה לא הסברתי טוב, התכוונתי שהמגש פתוח כאילו אל תסגרי אותו עם נייר כסף או משהו
רק ביצה אחת? זה לא מתפרק כשחותכים למנות?תיקוןהמידות


תלוי בכמות שאת מכינה^כיסופים^
אבל למגש אחד בד"כ צריך ביצה אחת. לא מתפרק, יוצא טעים מאוד!
אני עושה פאי רועיםשומשום אחר2
רק עם תפוא ולא עם בטטה (הילדים לא אוהבים) ואף פעם לא שמתי ביצה למעלה.
זה לא מסובך ויש מלא מתכונים באינטרנט תמירי פשוט לפסחיהודיה קטנה
זה פשוט פשטידה של תחתית פירורי לחם/מצה מעלייה שכבת פירה מתובל (אפשר עם בצל או איל שאוהבים ומעל זה בשר טחון מתובל וכו איך שאוהבים ומעל עוד שכבת פירה ודוחפים לתנור..
אני עושה פאי רועים קצת אחרת ממה שכתבו פה.טארקו
טעים טעים וקל להכנה!

מבשלת תפוא לפירה
במקביל- מטגנת שני בצלים, שמה קצת בצד ומוסיפה לשאר בשר טחון, מטגנת עד שאפור, מוסיפה רסק עגבניות קטן ותבלינים, ומשטחת בתבנית.

מועכת את התפוא עם הבצל לפירה, מתבלת לפי הטעם.
מפזרים קצת סודה לשתיה או קמח תפוא מעל הבשר- זה עוזר שלא יצטברו נוזלים מיותרים.
משטחים את הפירה מעל הבשר. אפשר ללעשות דוגמא יפה עם מזלג מלמעלה.

אופים מכוסה בנייר כסף כחצי שעה, ואז בלי נייר עוד כעשר דקות, שיקבל צבע יפה.
אפשר לשנות את הכותרת של השירשור^כיסופים^
ל'מתכוני פאי רועים למיניהם'?
חח תכלסטארקו
פשוט זה מאכל אידיאלי לפסח
למי שיש תנור בשרי לפסחג'נדס
ובכלל תנור לפסח...

(יש לנו טוסטר אובן לפסח פרווה ולא רואה את עצמי מבשרת אותו בשנים הקרובות... לא כי אני מכינה חלבי. כי רוצה שיישאר בחזקת פרווה...)
נכון..טארקו
אצל ההורים שלי זה רלוונטי כי הם נוהגים שאפשר להכשיר את התנור בין בשר לחלב.

לנו זה באמת פחות רלווטי(כנל טוסטר אובן פרווה, שיש יותר סיכוי שהוא יהפוך לחלבי מאשר שיהפוך לבשרי)

יום אחד יהיה לי תנור פירוליטי...
היום הטוסטר אובן כל כך לא יקרים ששוה לך לבשר אחד ולקנות חלביאם+7

יש לי ענק לבשרי- ממש כמו תנור.

והוא אופה פצצה, הכל, גם עוגות אני עושה בזה.

עוגת גבינה- בסיר פלא.

מה עוד צריך חלבי בפסח?

נכון מאוד. ממש כדאי. הכשרת תנור היא כמעט בלתי אפשרית וסיוטיתארלט


זה גם עניין של אחסון..טארקו
ממש אין לי איפה לשים כל השנה שני טוסטרים.. גם זה שיש לי הוא קטנטן...

ויש המון דברים חלביים שאפשר לאפות בפסח:
פיצה כשלפ
לזניית מצות
בורקס מצה
פשטידות חלביות
תפוא מוקרמים
עוגות ועוגיות עם חמאה/שמנת
זה ככה בשלוף בקטנה..
בנוסף, אם אופים עוגות בשרי, אי אפשר לאכול אותן עם קפה....

דווקא בשרי ממש הרוב אפשר לעשות בגז. יש דברים מסוימים שיעבדו רק בתנור...הרוב יוצא מהמם בגז. גם ליום יום התנור הגדול שלי הוא פרווה-חלבי, וחדש כי יש לי טוסטראובן ענק שנמצא רוב הזמן מעל הארונות, ומידי פעם יורד.

(אבל, אוכלים בשרי כמעט רק בשבת)
באמת הוא תופס מקום.. אגב אם מפעילים אותו שעה כשהוא נקיארלט

על חום גבוה, אפשר לאכול את העוגות גם עם קפה

זה לא נכון לרוב הדעות.. בטוסטר בשונה מתנורטארקו
הבעיה בטוסטר זה שהגופי חימום חשופים וקרובים מאוד למאכלים, ומשהו בצורה שהוא עובד בעייתית יותר. ככה אני מכירה.
באמת? אכן דברתי על תנור. לא ידעתי שיש הבדל בינו לטוסטר אובןארלט


גם בתנור זה לפי חלק מהפוסקים הספרדיםג'נדס
לאשכנזים מותר לעשות את זה פעם בשנה בפסח... לא ביום יום...
אנחנו אשכנזים וכן עושים את זהטארקו
בערך
מחכים 24 שעות+חום גבוה לחצי שעה.

אבל לא בין בשרי לחלבי אלא בין חלבי לפרווה.

וההורים שלי אשכנזים דוסים ולגמרי עושים את זה, ככה הרב שלהם פוסק.
לפי הספרדיםג'נדס
תשובה של הרב צבי רימון שמצאתי באתר צומתארלט

אם רוצים לאפות מאכל פרווה בתנור בשרי, אפילו בן יומו, יש להפעיל את התנור כעשרים דקות על חום של מעל מאתיים מעלות צלזיוס, ולאפות בתבנית פרווה, וכך ייחשב המאפה לפרווה לכל דבר (גם לאשכנזים) ויהיה מותר לאוכלו אפילו עם חלב (וכן אם אפו בתבנית בשרית או חלבית שאינה בת יומה, המאכל יהיה פרווה לכל דבר).

הספרדים יכולים להכין מאכל פרווה גם ללא הפעלת התנור , גם בתוך 24 שעות (אם התנור בסך הכל נקי ואין בו בשר בעין). אמנם, יש מן הספרדים הנוהגים כאשכנזים בדבר זה.

לא יודעת מה היתה השאלה ומה היתה התשובה המלאהג'נדס
שנית, הוא לא הרב הפוסק שלנו. שלישית אני מכירה בשולחן ערוך דעה של הרמא שזה לא נכון עבור אשכנזים. בלי נדר אבקש מבעלי שימצא לי את המקור ואביא את הציטוט....
^^^ג'נדס
בדיוק למי יש מקום לשני טוסטרים??? וגם אין לי מקום במטבח להניח שני טוסטרים אפילו אם מישהו תאורטית משאיל לי עכשיו לפסח הנוכחי ולוקח חזרה בסוף פסח....
הלוואי שיהיה לי מקום...
מאיפה קונים סיר פלא?יעל מהדרום
שאלה טובה, לוקחים מהסבתאאם+7

צוחק

מעניין אם לסבתא שלי היה כזה....יעל מהדרום
אין מצב שלא!!אם+7


מבשלים תפו"א בקליפתולמה לא123

(אני מבשלת לכמה ימים ושמה במקרר),מקלפת אחרי שמתקרר,שמה מעט שמן במחבת,פורסת את תפו"א לפרוסות,מטגנת מעט-תלוי כמה את אוהבת

בינתיים מקשקשת ביצה+מלח (או סוכר-יש כאלה שאוהבים את זה מתוק) בצלחת,כשהתפו"א מטוגן מ-2 צדיו,שופכים את הביצה,כשנראה מוכן,הופכים ל-2 דקות

זו תמיד א. הבוקר שלי בפסח

אפשר לטגן בצל קצוץ לפני התפוא. זה משדרגארלט


אני פשוט ישר מטגנתלפניו ברננה!
כמו צ׳יפס בשמן נמוך.
פשוט ככה זה הרבה יותר מהירלמה לא123

מבשלת סיר עם הרבה תפו"א,ובטיגון זה מקבל רק צבע,לא צריך ריכוך

חביתת ירקשיעור באמונה
מטגנים בצל, מוסיפים עלים שאוהבים- פטרוזיליה קצוצה/בצל ירוק וכו'. אפשר להוסיך גם פטריות.
מעבירים את הבצל והעלים לכלי עם ביצה, מערבבים ומחזירים למחבת.
קציצות טונהאמאשוני
מבשלים גזר/ בטטה או מגרדים.
מטגנים בצל
(אפשר להמיס בחמאה)
מוסיפים פטרוזיליה או ירוק אחר אם יש.

מוסיפים לבלילה קופסת טונה וביצה (אני מראש עושה כפול 4, בכמויות גדולות אפשר להוריד ביצים)

להוסיף קמח מצה לפי התחושה שהבלילה תהיה מוצקה.

עושים קציצות ומטגנים במחבת/ אופים בתנור.
מגישים חם עם סלט ופירה. נחטף.
איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולותאחרונה

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך