מותר לשמוע חיקויים של שירים חילוניים? נגיד ננח,וכו?נקומה נא

אנחנו רבנים וכזה?פיצוחית
חבדניקים(פטיש) סתם, לא מבחינת ההלכה, מבחינת יעני אם זה בסדרנקומה נא

שאני לא שומעת תרגיל ואתזה כן

אוףף יצאתי תומה אין לי מושג איך להסביר

אני שונא את הדברים האלה כמו שאני שונא אוייבים[המקדש השלישי בדרך

אולי המנגינות לא 100, אבל תכלס המילים אין בהם בעיהנקומה נא

אני חושב שיש. אבל נגיד... ולא הייתי קורא לזה לא 100.המקדש השלישי בדרך

זה מינוס מליון

סבבה, אבל אם אני רוצה תמילים של השיר הזה?נקומה נא

לא נראה לי כזה קריטי ואפשר לוותר על הרצון הזההמקדש השלישי בדרך

אבל את חייבת למטרה של סתם כדי להשתמש במילים, אפשר לעשות מקסימום העתק הדבק למילים...

נו באמת,נקומה נא

סתם תכלס אחרי הכל אני אתוודה- אני כן אוהבת תמניגינות המזרחיות. הרבה יותר מסתם שירים אשכנזים, לכן זה יותר בעיה.. אני לא מצליחה להתנסח

אין בעיה לאהוב מנגינות מזרחיות. בכיף... השאלה מה התוכןהמקדש השלישי בדרך

ומה הכיוון שלוקחים את זה...

בכללי את שומעת רק שירים דתיים?קיש תפוא

מה זה דתיים? נגיד עידן עמדי זה הכי נורא שלי, וגם זה לא הכל רנקומה נא

ק את השירים ה"טובים" שלו

וואלה . מה את מגדירה כשיר חילוני?קיש תפוא

לתת דוגמאות?נקומה נא

אני לא שומעת כמעט זמרים חילונים, אבל אני חושבת שיותר נורא לשמוע שיר רגיל, שהוא לא שיר רע של זמר חילוני כופר, ואפילו עם מנגינה נעימה, מאשר לשמוע שיר מזרחי סוטה של זמר ערס, כי הוא הרבה יותר מכבד.

שירים חילונים זה בעיקר שירים של כפירה או של יחסי מין

וואלהקיש תפוא

אם כך כל הכבוד לך!!! תברכי אותי שאזכה יומאחד גמני...

אמן!!!!נקומה נא

אבל תכלס אני מרגישה מזה צבועה לשמוע שירים כאלה.. וחברות שלי שומעות שירים "חילונים" אבל ליידי לא, ותכלס אולי זה לא בסדר, כי הם גם לא שומעות שירי כפירה, יעני אנחנו יכולות לשוע אותה מנגינה, רק ששלי זה עם מילים בסדר ושלהם לא,, ואז הם מכבות אתזה ליידי

אני גם שומע שירים של חילונים... אבל שירים שאני בורר בקפידההמקדש השלישי בדרך

שירים מעורבים כאלה עם מנגינה מגויירת כביכול (אפשר לקרוא לזה גיור רפורמי... ) אני לא שומע בכלל. שונא את זה. זה נראה לי נוראי ביותר.

כן, ת'אמת שגם לי.. נראה כמו חוסר מקוריות בעליל...קיש תפוא

מה זאת אומרת שירים שאתה בורר? אתה בודק כל שיר?נקומה נא

(זה נראלי פעם ראשונה ששמת סמיילי)

יש זמרים שאני פוסל מראש...המקדש השלישי בדרך

אבל אם יש שירים יפים (יש לעידן רייכל כמה כאלה, או לעברי לידר שאני לא שומע אותו אף פעם חוץ משיר אחד יפה שלו) אז אני שומע... 

מוסיקה זה דבר שנוגע במקומות הכי עמוקים בנפש ובנשמה ולכן צריך להיות מדוייקים ולא לעשות שטויות שמשחיתות את הנפש במקום להעצים אותה.

לא יודעתקיש תפוא

ת'אמת אני שומעת המון מכל כל ולא מרגישה שום שחיתות נפש..

..נקומה נא

אחלה דוגמה- עידן רייכל, ישלו שירי כפירה נכון? הוא כופר, ואתה שומע שירים שלו שהם בסדר, אני כבר מעדיפה לשמוע שירים סוטים של אייל גולן, שהוא לפות מאמין ולא ישיר שירי כפירה, שזה בעיקר מה שמפריע לי..

אני לא שומעת לא אתזה ולא את זה, אבל כפירה זה הכי נורא.

אני מדבר עם תוכן... אם יש תוכן טוב - אני מוכן.המקדש השלישי בדרך

תוכן סוטה - לא בא בחשבון בשום צורה...

אגב, למה את קוראת מאמין? למי שאומר שמע ישראל ומניח תפילין? למה מי שמלכלך את הפה שלו בצורה כזו נחשב ליותר? הדיבור זה האדם והאדם זה הדיבור. ברגע שמלכלכים את זה - אין צלם אנוש!!!

שלא נדבר על מעשי סדום וכאלה... 

אנשים שלא מאמינים אבל לא עושים מעשים כאלה הרבה יותר קל לי להתחבר אליהם ולתוכן שלהם,... ושוב. בתנאי שהתוכן ראוי.

הם מצהירים שהם מאמינים וכותבים שירים לה', כנראה שהם מאמיניםנקומה נא

שלא עושים מצווה- יעני חילונים שלא תחשוב שאני ח"ו בעדם או משו כן? אבל כבר עדיף לשמוע את הסטייה המינית שלהם מאשר מישו שמדבר (בשירים אחרים) כמה הוא שונא את בורא עולם.

לא זה ולא זה. ושניהם לא נכוניםהמקדש השלישי בדרך

לא מדבר על שירים שנכתבו נגד הקב"ה ח"ו. מדבר על שירים עם תוכן טוב ומתאים... הדגשתי בכוונה. 

ובכל מקרה אני לא מסכים.... עם כפירה אנחנו יכולים להתמודד. אמונה חזקה. עם טינופים וניבולי פה ודיבורים על מיניות ודברים מגעילים כאלה - זה משחית בצורה מטורפת.

מסכימה ממש13544
מוזיקה זה בא ממקום מאוד אמיתי ופנימי בנפש אז לי אישית ממש קשה לשמוע שירים של זמר כופר כי אני יודעת שזה מה שאני מכניסה לעצמי. קל וחומר אם הוא יוצק בשירים שלו תכנים יהודיים
מה ההבדל בין זמר כופר שלא מכניס את הכפירה בשירים שלוהמקדש השלישי בדרך

שאת זה אי אפשר לשמוע, לבין זמר שמניח תפילין אבל שר על (סליחה על הביטויים) זנות והחפצה?

לדעתי זה יותר כפירה מאשר לא לשים כיפה... 

מבחינת הזמר שמניח תפילין13544
הוא חי את החיים שלו בלי קשר לקב"ה ולכן אין לו בעיה לשיר על זנות והחפצה כי מבחינתו זה לא קשור לאלוקים. וכשהוא מניח תפילין זה נטו לשמור מסורת וטיפת מחויבות.
זה שלו אין בעיה זה הבנתיהמקדש השלישי בדרך

מפריע לי איך אני יכול לקבל מאדם כזה שתוכן השירים שלו הוא זונות והחפצה... איך אפשר לקבל מאדם כזה?! כל כך מטמטם את הנפש... זה לא נקרא חי את החיים שלו בנפרד.

אדם שאין לו כיפה וכותב על לוחם שמת במלחמה, הוא זה שחי את החיים שלו בנפרד ואת המוסיקה בנפרד. וממנו אני יכול לקבל את השיר הזה... לא את אורח חייו, אבל את השיר.

אתה חושב שמקבלים מזה? כולם יודעים שהם נשארים ריקים מבתוך, תשנקומה נא

אל אחד אחד, כמעט כולם יגידו שהם לא לוקחים מזה כלום, אפס!

אתה צודק, זה הורס את הנפש מבפנים, אבל מה לעשות יש את התרבות הזאת עכשיו, ולא תצליח ככ מהר לתקן את זה ואת העולם, קשה לאנשים יותר חלשים עם זה, אני לא שופטת אותם ח"ו, אני רק אומרת שזה קשה להם

זה שזו התרבות היום וזה קשה - אני מודההמקדש השלישי בדרך

אבל זו המלחמה שלי ומלחמת התורה... להחזיר את התרבות היהודית לקדמת הבמה ולא את תרבות המערב ימח שמה... 

וזה יעזור לשמוע שירים של זמרים כופרים?נקומה נא

לא. יעזור לשמוע שירי קודש!המקדש השלישי בדרך

איך זה יעזור?נקומה נא

חיזוק קדושה תמיד עוזר מול הרעהמקדש השלישי בדרך

אז צריך לחסל את שני הדברים שדיברנו עליהםנקומה נא

לא נראלי יש דרך הדרך היחידה זה בכח, ואני יודעת שכולם יצאונקומה נא

עלי אם אני אגיד מה שאני רוצה להגיד, אז בינתיים אני שותקת

כוח זה טוב... בעניין הזההמקדש השלישי בדרך

מה אכפת לי שיצאו עלי... זו הדרך שלי באש ובמיםהמקדש השלישי בדרך

כח אמיתי, לא רק לשבת בבית ולשמוע שירים של אברהם פרידנקומה נא

חוץ מרצח ומכות, הכל טובהמקדש השלישי בדרך

אלה למה התכוונת?נקומה נאאחרונה

צודק שאי אפשר לקבל את השירים שבהם הוא שר על האורח חיים שלו13544
אבל שיר על היחסים שבין אדם לקב"ה הרבה יותר קל לי לקבל (דוגמה קלאסית מודה אני של עומר אדם) מאשר עידן רייכל ששר מנעי קולך מבכי קשה לי ממש לקבל את זה (אולי זאת רק אני) כי אני יודעת שהאיש הזה כופר והוא לא שר את זה ממקום יהודי
אלה שני שירים שלדעתי אין בהם שום בעיההמקדש השלישי בדרך

יכול להיות שאת מודה אני אני אשמע פחות כדי שלא יפתח פתח לעוד שירי עומר אדם... (לעומר אדם יש הרבה יותר שירים מגעילים ודוחים מאשר לעידן רייכל שרובם ככולם של השירים שלו הם נקיים עם תוכן טוב...)

השיר עצמו בסדר (של עידן רייכל)13544
אבל הידיעה שאני שומעת עכשיו שיר של זמר כופר ממש מציקה לי.

ולכן אני לא שומעת עומר אדם (גם בגלל שסתם פחות מתחברת) אבל אם מישהו ישים לי את מודה אני לא תהיה לי בעיה.
למה לשיר על זנות נחשב לפחות מכפירה?המקדש השלישי בדרך

זה לא13544
אבל קל יותר לקבל מוזיקה של אדם ששר על זנות ושר על אלוקים כי מבחינתו זנות זה לא קשור לאלוקים, וקשה יותר לקבל מישהו ששר על כמה שאלוקים רע אליו.

ואם הוא חילוני למה שלא ישיר על זנות? זה החיים שלו. וכל הכבוד לו שהוא שומר מסורת ויש לו קצת אמונת ה' תמימה ושוב הוא לא מקשר את הזנות לאלוקים.
לעומת זאת זמר שגם אמונה אין לו והוא כופר במלוא מובן המילה ( אגב עידן רייכל נשוי לגויה) אז מרתיח אותי שהוא יוצק לשירים שלו תוכן יהודי
וואו... כמה שאני לא מסכיםהמקדש השלישי בדרך

הרבה יותר קל לקבל מבן אדם שעושה הפרדה בין המוסיקה לחיים החילוניים שלו מאשר ממשהו שלא עושה את ההפרדה הזו ושר על זנות והחיים החילוניים. 

שירים של כפירה - זו בעיה. אבל שירים של חילונים ששרים על חייל שמת במלחמה - לא רואה עם זה שום בעיה...

הזמר הסוטה (אני מדברת על אחד מאמין) ישלו קשר למוסרת עצמה, לאנקומה נא

לדת, אז הוא שומר עליה, 

לעומת הזמר ה"כופר" שאפילו לא מכניס אתזה בשירים שלו, אבל שאתה שומע אותו זה יכול לגרום להרהורים בה'

לא מסכים בכלל...המקדש השלישי בדרך

מה הוא עושה עם עצמו לא אכפת לי... אבל הסטייה שלו זה כבר עניין גם של אחרים, והוא גם שר על זה. וזה בעיה...

סתם זמר שאין לו כיפה... אם דבר כזה גורם להרהורים בה' - לא יודע מה דברים אחרים גורמים... כל העולם מלא בכאלה בלי כיפה. אז כל אחד כזה גורם להרהורים? אבל אדרבה. אם כן, אז באמת יש עניין להתרחק. אבל הוא ודאי יותר טוב מכאלה שמלכלכים בפועל ושרים על דברים לא ראויים. שזה ודאי גורם ליותר מהרהורים. 

נראה לי שעדיף שלא. המקור הרע משפיע על הנפש.נפש חיה.
..זית שמן ודבש

אסור לבזות רבנים

..זית שמן ודבש

זה נסיון בשבילי

..זית שמן ודבש

חבל שקראתי את זה

אולי יעניין אותך