חג שמח ושלום לכולכם. אני תלמיד ישיבה ורוצה כבר להתחתן, תוכלו בבקשה לשתף אותי מניסיונכם מה אני צריך לחשוב לפני שאני נכנס לכל העולם הזה? כל הדברים שאני צריך לדעת על עצמי והתכניות לעתיד שלי וכן כל שאר הדברים שכדאי להכיר בעצמי לפני שאני יוצא להכיר מישהי אחרת... חוץ מזה האם יש תכונות ויכולות שאתם ממליצים להתחיל לעבוד עליהם כבר מעכשיו?
הכנה מקדימה לנישואים?אנונימי25
פעם שמעתי שיעור של הרב אבינרשבותי
צריך שני בתי ספר לפני שמתחתנים.
בית ספר לחברות ובית ספר לאחריות
כתבתי כבר כמה פעמים על העניין...
מה כוונת הדברים לעומק?אנונימי25
יש לך קישור או משהו? לא הייתי פעיל פה הרבה זמן...
צריך לחפש ביוטיוב....שבותי
כמה דבריםadvfb
אל תהיה בל"ח. תהנה מהדרך, מהפגישות עצמן. אל תחשוב על אירוסין וטבעת, תחשוב תמיד על הדייט הבא. לא להיות לחוץ קיצר.
מודעות עצמית גבוה ועבודה על המידות קריטית בפגישות.
בהצלחה.
ברור אבל איך להכין את עצמי עוד לפני הפגישות?אנונימי25
שלב הבירוריםadvfb
לא לפחד לפסול הצעות לא רלוונטיות בטענה "אולי זאת אשתי לעתיד"
לדעת מה הדברים שאתה מחפש בבת זוג שאתה לא מוכן להתפשר עליהם.
לברר בטלפון בצורה קצרה ויעילה - לדבר באופן ברור וחד.
אני עוד לפני כל החלק של ההצעותאנונימי25
אני מנסה להבין איך לבנות את עצמי באופן אישי / להכיר את עצמי
הרב גנזבורג אומרחיות צבעונית
כמובן שברגע שמתחילים לצאת צריך לזכור שאין מושלם, גם אנחנו לא מושלמים, לכן שם כבר מתאימים יותר את ה'דרישות' הגבוהות ממש
איפה הוא אומר את זה?אנונימי25
הספר אהבה.נולד מחדש
אכןחיות צבעונית
הזולת כמראהadvfb
דיבור עם חבר/מחנך קרוב. קאוצ'ר אולי
בכלליאוויל מחריש
לפי מה ששמעתי צריך להכיר את העולם הערכי שלך, יתרונות וחולשות ולאיפה אתה שואף, באיזה רמה זו כבר שאלה שלך...
חשוב במיוחד לשכלל את מידת הכרת הטובפוטפוט
הכרת הטוב (לא לקחת מעשים ותכונות כמובן מאליהם)
הכרת מעלותיו של השני
כיף שזה חשוב לך. אני אנסה לרשום דברים עיקריים.~moriya~
מול עצמך-
בירור לפני שאתה מתחיל מה חשוב לך שיהיה בה? בקשר הזוגי? נסה להגדיר לך על אלו 5 דברים לא תוותר בה.
תאר לעצמך איזה בית אתה רוצה להקים, מה הערכים שחשובים לך, איזה איש אתה ומזה- איזה אישה תתאים לך. (באופן עקרוני על רגל אחת: החיפוש הוא אחר מידות טובות וערכים משותפים. ובתכונות אופי דווקא יש צורך באיזון, אם אתה מעט יותר שקט, תתאים לך מישהי מעט יותר מדברת וכן על זה הדרך).
אחרי שתבין מה אתה מחפש, תוכל לחשוב איך לברר על זה. אילו שאלות ימקדו (קצת על בירורים- שאלות פתוחות לא האם היא טובת לב? אלא, מה המידות שמייחדות אותה? ובקש דוגמאות).
הכנה עצמית שחשובה בעיני היא הכרת עצמך, החוזקות והחולשות שאתה מביא איתך.
אמונה בטוב שבך, אהבת עצמך. כדאי לעבוד על זה לפני שמתחילים להיפגש.
מידות שחשוב לעבוד עליהן- בעיקר אכפתיות ורגישות, וכנות.
בפגישות עצמן-
להתעניין באמת בצד השני, לרצות להכיר, וגם להביא את עצמך, לשתף, לפתוח.
ממליצה ממש שאם נפגשים במקום פתוח להביא משהו טעים (שתייה, עוגיות). זה מחמם את הלב, מראה שהשקעת וחשבת.
להתקשר אחרי הפגישה (בעיקר הראשונות- זה עוזר לחשוב, לדבר על הדברים). להבין מה טוב לה, איך היא היתה שמחה שהקשר יתנהל.
ובעיקר- להיות (BE) בפגישה. לבוא בשמחה מתוך רצון להכיר. לא לחשוב יותר מדי בפגישות עצמן, וגם לפעמים להפחית מחשבות בין לבין. לתת לעצמך זמן (כמובן איך שמתאים לאישיות שלך, יש כאלו שצריכים יותר זמן להכיר ויש שיכולים יותר מהר להכיר ואז לחשוב).
באופן כללי בתקופה הזאת-
ראיית הטוב. להתאמץ בזה. לראות את הטוב בחיים שלך בכלל, ובנושא הזה.
ומאוד בבחורה הספציפית שאתה נפגש איתה. קופצים לנו באופן טבעי הרבה פעמים החסרונות, וזה המקום ממש לחפש את הטוב. לפתוח את העיניים ולראות בעין טובה אותה, את הקשר, אותך.
לדייק לעצמך מה אתה מחפש, להבין אחרי קשר מה היה טוב מה היה חסר. מה יותר מתאים לך ונכון.
להיות בשמחה. להשתמח
לפנק את עצמך באנשים שעושים לך טוב, באוכל טעים, בספר טוב.
והכי הכי חשוב- להתפלל. לבקש מה' שיכוון אותך, יאיר את עינייך לדברים שדורשים שיפור, לנקודות הטובות בך. להתפלל שיקרב לך אותה בפשטות ובשמחה.
כתבתי דברים שעלו לי, מאמינה שיש עוד הרבה. הכל מנקודות שחוויתי ואספתי, וכמובן רק מנקודת מבטי.
תבחר לך את מה שמתאים לך. (אשמח להרחיב על מה שצריך).
בהצלחה ובפשטות.
איזו תגובה יפה ומפורטת! לוקחת איתי דברים שכתבתמחפשת111
![]()
תודה על התגובה המפורטת. יש לי כמה שאלותאנונימי25
"מה חשוב לך שיהיה בה? בקשר הזוגי?"
איזה סוג של דברים? יש מה שמובן מאילו לקשר לא? נגיד שתהיה דתייה, שיהיה משיכה וקשר טוב... את מתכוונת לדברים ייחודיים? אשמח לדוגמה...
"תאר לעצמך איזה בית אתה רוצה להקים, מה הערכים שחשובים לך, איזה איש אתה ומזה- איזה אישה תתאים לך. (באופן עקרוני על רגל אחת: החיפוש הוא אחר מידות טובות וערכים משותפים. ובתכונות אופי דווקא יש צורך באיזון, אם אתה מעט יותר שקט, תתאים לך מישהי מעט יותר מדברת וכן על זה הדרך)."
את יכולה לפרט על זה קצת? הרי לכל דתי יש אותם ערכים בסופו של יום... וכל הדברים האלה של תכונות זה משהו שמרגישים לבד בדייטים לא? איך אני יכול להגדיר כמה אני שקט ולהשוות מראש בבירורים עם מישהי עם הגדרות משלה על מישהי אחרת... ולגבי מידות, מה הכוונה מידות טובות?
"הכנה עצמית שחשובה בעיני היא הכרת עצמך, החוזקות והחולשות שאתה מביא איתך."
מה הכוונה ואיך מגלים את זה?
"מידות שחשוב לעבוד עליהן- בעיקר אכפתיות ורגישות, וכנות."
ואיך עובדים עליהם? בעיקר בתור מישהו שלומד בישיבה ורוב הזמן לומד...
עונה
~moriya~
איזה סוג של דברים? יש מה שמובן מאילו לקשר לא? נגיד שתהיה דתייה, שיהיה משיכה וקשר טוב... את מתכוונת לדברים ייחודיים? אשמח לדוגמה...
מה זה אומר דתייה מבחינתך? תורנית? דוסית? פתוחה?
הרבה אומרים דוס אבל פתוח. מה זה אומר? חיבור לחיים? ספרים? מוזיקה? נסה להבין איך תרצה שהיא תהיה (חוש הומור? שמחה? עומק? רצינות? הקשבה?...)
חוץ מזה דברים שחשובים *לך*. למשל לי חשוב מאוד מישהו אידיאליסט, שאכפת לו איך יחיה את חייו. שחושב בגדול. אתה צריך להגדיר לעצמך מה חשוב לך- אילו ערכים, מה הרמה התורנית שאתה מחפש. קשור מאוד להשקפת העולם שלך.
באמת אני פחות מתכוונת לקשר טוב ומשיכה שאלו דברים שמתבהרים בקשר עצמו. אלא יותר על מה שאתה מחפש. איזה טיפוס יתאים לך?
את יכולה לפרט על זה קצת? הרי לכל דתי יש אותם ערכים בסופו של יום... וכל הדברים האלה של תכונות זה משהו שמרגישים לבד בדייטים לא? איך אני יכול להגדיר כמה אני שקט ולהשוות מראש בבירורים עם מישהי עם הגדרות משלה על מישהי אחרת... ולגבי מידות, מה הכוונה מידות טובות?
יש הבדל מאוד גדול בין הערכים בין הדתיים. למשל ביחס למקצוע- אחד רוצה להיות אברך, אחד חשוב לו ללמוד בישיבה כמה שנים ואז ברור שילמד מקצוע. יחס לצבא? למדינה? מקצוע? חדד לך מה חשוב לך.
לגבי תכונות- שווה מאוד לברר לפני. אדם שהוא טיפוס מאוד יוזם, תתאים לו מישהי שיותר זורמת. אדם שכלי צריך מישהי רגישה וכן על זה הדרך. אין צורך להגיע לרמת דיוק עד כמה אתה שקט, אבל שווה להבין מי אתה באופן כללי- מהן הנטיות שלך.
ההגדרות אכן שונות בין האנשים ותמיד יהיה איזה פער בין הבירור לבחורה בפועל מנקודת המבט שלך. עדיין אני חושבת שאפשר להבין על אופי מבירורים וזה מקל מאוד.
באמת כל זה יוצא מנקודת הנחה שאתה מכיר את עצמך, ואם לא זה הזמן לחשוב מי אתה, איך אתה מול החברה, משפחה, מה האופי שלך- ואז יקל עלייך להבין מה אתה מחפש.
מידות- מה חשוב לך? לב טוב, נדיבות, רגישות, הכלה, כנות.. מאמינה שכולנו מחפשים אדם טוב, אבל נסה לחדד מה זה אומר לגבייך.
"הכנה עצמית שחשובה בעיני היא הכרת עצמך, החוזקות והחולשות שאתה מביא איתך."
מה הכוונה ואיך מגלים את זה?
אני מאמינה שאדם שמגיע לקשר מתוך אמונה בעצמו, יביא את עצמו בצורה שמחה וטובה. ואז גם יעריכו אותו.
תנסה לחשוב מה חזק אצלך, מה הטוב שאתה מביא איתך לעולם? כשרונות? נקודות אופי חזקות? זה מתבטא בכל מקום בו אתה נמצא. (מול חברים, משפחה- אתה אכפתי? רגיש? מוביל? יוזם? משמח? קשוב? ...)
וגם החולשות. מישהו שרגיל לרצות אנשים, כדאי שיהיה מודע לזה לפני שהוא מתחיל להיפגש, אחרת זה ינהל אותו.
הכרת המקום העצמי תאפשר להתקדם. (אפשר להיעזר בחברים ובמשפחה כדי לחדד את הנקודות החזקות והחלשות).
"מידות שחשוב לעבוד עליהן- בעיקר אכפתיות ורגישות, וכנות."
ואיך עובדים עליהם? בעיקר בתור מישהו שלומד בישיבה ורוב הזמן לומד...
הכי פשוט ואפשרי- מול חברים ומשפחה. חבר עצוב- תפתח בך את שריר האכפתיות. תשאל, תשמח, תפתח את העיניים לצרכים של אחרים מסביבך. תראה שחשובים לך האנשים שמסביב, ותעבוד על מה שדרוש שיפור.
לגבי כנות- ממליצה מאוד לתרגל על אחרים. לדבר על מה שמפריע לך בחדר, להתאמן על זה. לשתף בדברים משמחים, בדברים קשים. ברגעים פשוטים של היום יום.
עוד דברים חשובים שעלו לי-
לא לפחד להתייעץ. עם חברים נשואים ורווקים, עם רמי"ם, מדריכים מהעבר, משפחה. כל אחד מי שמתאים לו. גם אם אתה לא אחד כזה, תפתח בך את היכולת. זה מאפשר לשים לב לדברים שלנו קשה לראות לבד.
ואנשים שמחים מאוד לייעץ, גם כאלו שרחוקים ממך ביום יום. זה ממש כיף, חשוב ומשמעותי.
אפשר ללכת גם ליעוץ עם מאמן לנישואין או לקחת סדנאות (מכירה מישהי מדהימה שיש לה סדנא שלקחתי ופתחה לי ממש את העיניים להרבה דברים, אני יכולה לכתוב בפרטי).
וגם להקשיב לעצמך מאוד. להבין מה אתה מרגיש וחושב על הדברים (זה נכון תמיד ובעיקר כשהולכים לייעוץ, בסוף אתה מקבל את ההחלטות, אתה תתמודד עם ההשלכות שלהן ויש לך את הבחירה האלוקית לבחור את חייך).
תחלום בגדול, תדמיין, תשאף לגדולות ולגדול.
בסייעתא דשמייא.
בהצלחה רבה
עונהאנונימי25
תורנית/ דוסית/ פתוחה: מה הכוונה בכל אחד? אני צריך להגדיר בעצמי?
מה הכוונה איזה טיפוס? את יכולה לתת דוגמה?
"יש הבדל מאוד גדול בין הערכים בין הדתיים. למשל ביחס למקצוע- אחד רוצה להיות אברך, אחד חשוב לו ללמוד בישיבה כמה שנים ואז ברור שילמד מקצוע. יחס לצבא? למדינה? מקצוע? חדד לך מה חשוב לך."
אני לא מבין מה זה משנה, בסופו של דבר חייבים להתפרנס ולקבוע עיתים לתורה, אדם יכול לרצות מאוד ללמוד בשנים הקרובות בישיבה אבל פתאום לקלוט שיהיה יותר טוב אם ילמד מקצוע, או שהוא ממש מתקדם בלימוד תורה אבל צריך שהוא יצא לעבוד כדי שיהיה פרנסה...
"לגבי תכונות- שווה מאוד לברר לפני. אדם שהוא טיפוס מאוד יוזם, תתאים לו מישהי שיותר זורמת. אדם שכלי צריך מישהי רגישה וכן על זה הדרך. אין צורך להגיע לרמת דיוק עד כמה אתה שקט, אבל שווה להבין מי אתה באופן כללי- מהן הנטיות שלך."
איפה אני יכול למצוא את כל התחומים אישיות האלה שכדאי לדעת אותם מראש?
"באמת כל זה יוצא מנקודת הנחה שאתה מכיר את עצמך, ואם לא זה הזמן לחשוב מי אתה, איך אתה מול החברה, משפחה, מה האופי שלך- ואז יקל עלייך להבין מה אתה מחפש.
מידות- מה חשוב לך? לב טוב, נדיבות, רגישות, הכלה, כנות.. מאמינה שכולנו מחפשים אדם טוב, אבל נסה לחדד מה זה אומר לגבייך."
זו מטרת השאלה, להבין באיזה תחומים אני אמור להכיר את עצמי... אבל הכל חשוב, צריך להתקדם בכל התחומים בחיים...
תשובותיי
~moriya~אחרונה
תורנית/ דוסית/ פתוחה: מה הכוונה בכל אחד? אני צריך להגדיר בעצמי?
אתה צריך להבין מה אתה מחפש
בהתאם למה שאתה, לאיך שאתה רואה את עצמך מבחינה תורנית. אני יכולה לנסות לפרט, אבל אני חושבת שהכי נכון שתבין איפה אתה עומד ומתוך כך מה אתה מחפש.
מה הכוונה איזה טיפוס? את יכולה לתת דוגמה?
למשל למישהו יתאים מישהי עדינה, שקטה, עם לב טוב ורגישות. למישהו אחר תתאים מישהי דברנית, יוזמת, אידיאליסטית וכו'. נסה להבין מה אתה רוצה שיהיה בבחורה אותה אתה מחפש.
זה עוזר למקד לשדכנים, לחברים, לעצמך.
אני לא מבין מה זה משנה, בסופו של דבר חייבים להתפרנס ולקבוע עיתים לתורה, אדם יכול לרצות מאוד ללמוד בשנים הקרובות בישיבה אבל פתאום לקלוט שיהיה יותר טוב אם ילמד מקצוע, או שהוא ממש מתקדם בלימוד תורה אבל צריך שהוא יצא לעבוד כדי שיהיה פרנסה...
לא מסכימה איתך. יש הבדלים בין הגישות, ולכל אחד מתאים משהו אחר. יש כאלו שעושים הסדר ומיד לומדים מקצוע, יש כאלו שינסו להישאר כמה שנים בישיבה, יש שיישארו אברכים. לכל אחת מתאים מישהו אחר.
זו נקודה טובה להוסיף שכדאי לחשוב על הדרך שלך בחיים באופן כללי (לא לפרטי פרטים, אבל לכיוון כללי).
איפה אני יכול למצוא את כל התחומים אישיות האלה שכדאי לדעת אותם מראש?
לחשוב עם עצמך מי אתה.
כדאי אפילו לחפש רשימת תכונות אופי באינטרנט ולהבין איפה אתה עומד. (האם אתה יוזם? שכלי? רועש? שקט?....)
זו מטרת השאלה, להבין באיזה תחומים אני אמור להכיר את עצמי... אבל הכל חשוב, צריך להתקדם בכל התחומים בחיים...
באמת הכל חשוב. יחד עם זאת יש ערכים שמשמעותיים יותר בבניית בית- אחריות, אכפתיות, כנות. נסה לחזק אותם בתקופה הזאת.
גם מודעות עצמית חשובה. שזה בעצם חלק גדול ממה שאתה עושה כאן בשאלות האלו. אתה לגמרי בדרך הנכונה
תגובות מדהימות! תמשיכושבותי
לגבי הסוףנאור97
ישיבה זה מקום טוב לעבוד על זה כי הוא מזמן לא מעט סיטואציות קשורות. החדר שישנים בו,חדר אוכל, עזרה לצעירים.
מוסיף גם חברותא...והוא ישמיענו
אתר הבארבחור עצוב
מתברר שיש לו מתכנת זריז
טופלמשה
נפלאות תחילת השנה הלועזית ומשהו קשור.
ואו!בחור עצוב
דווקא מיום שישי אני לא מתלהבתמבולבלת מאדדדד
חחחחבחור עצוב
עדיין רואה שנה פחות
בחור עצובאחרונה
מקום של תורהשירגול
לא מקומות גדולים כמו עיר.
אולי גבעת שמואל?תפוחית 1
לא יודעת אם את סרקסטיתפשוט אני..
אבל אם את רצינית,
אז רק תדעי לך ש**** ו****
וגם *******
סיננתי את עצמי כדי לא לעבור על לשון הרע.
וכן אני יודע שגם כך זה לשון הרע, אבל פחות חמור...
יש בית מדרש קהילתי בגבעת שמואל. ומסביבוקעלעברימבאר
קהילה דוסית (בסגנון די הר המורניקי נראה לי).
זה סוג של ישיבה גבוהה כזו
אני חושבת שאפשר להחשיב אתשלומית.אחרונה
אולי תשאלי פהadvfb
יש בעינבאביעד מילוא
ביישוב עינב יש כולל מאוד חמוד וגם קהילה גדולה ובנו עכשיו שכונה חדשה
איזה סגנון? ב"ה בהרבה יישובים יש כוללפתית שלג
הר ברכה?ארץ השוקולד
עלי?
אלון שבות?
מה זה אומר לכם או לדעתכםיוני.ו.
שהפורום הזה הוא הפורום הכי פעיל?
התלבטתי רבות אם לדבר על הנושא הזה אבל..מוקי_2020
אין לי מה להפסיד. מקסימום מי שיקרא את זה בלי להתייעץ עם אחרים יפסיד. אז בקטנה.
ויותר ברצינות.
סיפור קצר. מקרה אמיתי.
כשהייתי בתיכון, היה לנו תלמיד אחד שאבא שלו היה קבלן יחסית מבוסס לתקופה.
זה היה בגיל שהיה לנו רישיון נהיגה.
והיו לו 2 רכבים.
רכב אחד ששווה 500,000 שקל בשווי של היום.
ורכב אחד ששווה 5,000 שקל בשווי של אז.
כשהוא מגיע לדייט הראשון, הוא לוקח את הרכב הזול.
בלי שרשרת זהב לבן, בלי משהו שיכול לשדר שיש לו כסף. כלום. הכי פשוט שיש.
אם הבחורה המשיכה לדייט שני (וגם הוא כמובן),
הוא היה מגיע עם רכב של 500,000 שקל.
ועכשיו תוך כדי שאני מקליד אני נזכר בסיפור נוסף. הורים של חבר.
לפני שהתחתנו,
לבחור שהיה בזמנו בן 28 ? משהו כזה..
כבר היתה דירה (משכנתא כמובן)
רק אחרי שהם התחתנו, הבחורה גילתה שיש לו דירה. לא דקה אחת לפני.
עכשיו לתובנות,
רוצה להדגיש שאני מסתכל על זה מנקודת מבט גברית. אני באמת לא יודע מה הכי מתאים לבחורה.
התחושה שלי שזה שונה. אבל אין לי מושג, כי אני לא בחורה. אני בחור.
עכשיו כמובן שאין כאן איזה נוסחא מדוייקת..
אבל אני באמת מאמין בזה, שזה חשוב מאוד לבוא לדייט הראשון הכי נקי שיש
ועדיף לעשות הכל כדי שהצד השני לא ידע כלום על דברים ממש ממש טובים. על נקודות חזקות במיוחד.
למה ?
למרות שזה כאילו מובן מאליו, אבל צריך להפנים את זה :
כי אם בחורה עדיין תרצה להפגש איתך למרות שהכל על פניו נשמע "פשוט",
אז זה אומרת שאתה, מי שאתה -באמת-, זה מה שהיא רוצה להמשיך להכיר.
בנוסף.
ברגע שאתה מציג את הצד הכי רגיל שלך, הכי פשוט שלך, בלי שום עטיפה, בלי שום הצגה..
אז מי שתגיד "אוקי, הבנתי שאין כאן שלמות, אני מעוניינת"
זה אומר שהיא רואה את מי שאתה באמת ומקבלת את זה.
היתרון הוא, שמכאן זה רק יכול לעלות ולהתשפר.
החסרון הוא שתפסיד חלק מהבחורות. אבל איזה בחורות תפסיד ? תענה בעצמך. לדעתי התשובה קלה וברורה.
שלב השאלות
שאלה : אוי לא..רק לא שלב השאלות
תשובה : מה הבעיה בשלב השאלות ?
שאלה : נו...
תשובה : מה נו , תשאלו
שאלה : זה לא עמוס מדי להציג בדייט ראשון את כל התמונה, גם חולשות ?
תשובה : תראה, אם זה חולשות שאתה יכול לשפר ואתה יודע שזה יכול להפריע לבת הזוג אז תשפר...אם לא, אז בכל מקרה היא תגלה את זה מתישהו.
נכון שיתכן שיהיה קליק ריגשי לפני שהיא תגלה ואז כאילו יהיה לה יותר קשה לשחרר, אבל הקליק הריגשי במהשך יכול להיות בדיוק בכיוון הפוך. המח זוכר הכל. תהיה בטוח.
שאלה : דוגמא ?
תשובה : נניח אתה בן אדם שמקשקש המון. זה מי שאתה. אתה מדבר פי 2 יותר מבן אדם ממוצע. או הפוך, אתה מדבר מעט מדי ביחס לבן אדם ממוצע.
אם זה מי שאתה, אם אתם שלם עם זה, אם אין לך מה לעשות בנושא הזה, אז תתנהג ככה בדייט הראשון. תהיה מי שאתה. לטוב "ולרע". תהיה אתה.
שאלה : אוקי, תחדד לי את זה.
תשובה : אתה נפגש עם חבר ותיק בפעם ה 300. איך אתה מתנהג בגדול ? אותו דבר בדיוק. זה הדייט הראשון שלך.
שאלה : תסכם לי את זה.
תשובה : תבוא הכי פשוט שאפשר. תסתיר את כל היתרונות שלך (עבודה בשכר גבוה ,תהיה עבודה בשכר רגיל, תפקיד מיוחד יהיה תפקיד ממש רגיל ונפוץ, בצבא אם היית בסיירת ועשית מצבעים מעבר לקווי האויב תספר שהיית חייל פשוט וואל תכנס לנושא הזה יותר מדי).
שאלה : בטוח שיש בזה הגיון ?
תשובה : לא
שאלה : אז כל החפירה הזו ואתה לא בטוח שיש בזה היגיון ללכת בגישה הזו ?
תשובה : נכון. כי אולי זה לא מתאים לכל אחד. נתתי זוית מסויימת וכל אחד צריך לבדוק עם עצמי מה הוא לוקח מזה ומה לא.
שאלה : לגבי..
תשובה : זהו, אין יותר שאלות. אני צריך להכין דגים.
שאלה : רגע, אם תפגש עם מישהי תגיד לה שאתה יודע לבשל ?
תשובה : ברור שלא . מקסימום חביתה. אבל לזה יש כמה סיבות. נדבר על זה בהמשך.
שאלה : אבל..
תשובה : שבתתתתת שלוםםםםםםםם.
הערה טכנית - הפוסט לא עבר בדיקה לפני שליחה, עמכם הסליחה. עייפות החומר.
מקומות "חוויתיים" בבית שאןאני הנני כאינני
רעיונות?
חחחחחחחחחחחחחחחחח אין כאלה 😂צדיק יסוד עלום
חחחחח זה היה באינסטינקט שלי להגיב והתאפקתי
פתית שלג
היה איתי בצבא מישהו מצחיק שגר שם אם זה עוזרנוגע, לא נוגע
יש לא רחוק משם את בית אלפאארץ השוקולד
השטלה מה מחפשיםשלג דאשתקדאחרונה
האזור מאוד יפה לטיול שקט ורומנטי.
הרבה מאוד מעיינות, חלקם לא מוכרים אז יתכן שתהיו בשקט שלכם. אפשר לנסוע לכוכב הירדן ולהנות מהשקט והנוף (אתם תהיו שם לבד, מובטח לכם שאף אחד מגיע לחור הזה...).
אטרקציות וכדו אני פחות מכיר.
מה מחבר אתכם?intuscrepidam
אשמח לשמוע מה גורם לכם להתחבר לצד השני?
וכנ"ל לגבי חברים / חברות.
פעילות משותפת, תחומים משותפיםארץ השוקולד
הקשבהadvfb
כשאני מקשיב למישהו ביחס לעולמו הפנימי, מה שמעניין ומעסיק אותו אני מרגיש שאני פותח צוהר לעולם שלו.
וכן, להיפך, שמישהו מקשיב לי וממוקד בי ובעולם שלי, אני מרגיש שהוא מתחבר אלי.
במקרים שתחומי העניין הם שונים אז העניין יותר בולט. כשאיש מקשיב לרעהו בצורה אקטיבית בנושא שאין לו בו יד ורגל, זה יכול לעורר חיבור גדול.
עין טובה ואהבת החייםהרמוניה
מצאתי מקור חדש לגביי דיון עתיק שלי פהאני הנני כאינני
מאיפה המקור?פצל"פ
הספר 'אהבה' של הרב גינזבורגאני הנני כאינני
יפה, במיוחד לאנשי פרק ב' כמונו שכבר "ריאליים"מתוך סקרנות
ו"לא מתלהבים משטויות"...
הכי טוב זו מלאכית עם רגליים על הקרקענוגע, לא נוגע
אני מעדיף איזה אוגית ירוקה כזאתelico
עם חמור או בלי חמור?נוגע, לא נוגע
נראה לי הוא יכול להביא את החמורארץ השוקולד
תלוי כמה גמלים צריך להוסיף כדי שהעסקה תצא לפועל
elico
זה שהגבר מביא חמור כזה או אחרנוגע, לא נוגעאחרונה
זה כבר בסטנדרט
"וצביאת מרת אוגיתא דא, והוית ליה לאינתו.
ודן נדוניא דהנעלת ליה: חד חמרא לובא מעליא, בריא, גמיר וסביר, דידע לבדוחי ליבייהו דאינשי"
אני לא אוהב את זה בכללמשה
כלומר, ברור שיש בזה אמת ולא קטנה בכלל, מצד אחד. אבל המשמעות של זה היא שאני עכשיו צריך להגיע לקשר כשאני "מושלם" (או לפחות עוטה מסכה של כזה). וזה לא נכון, כי החסרונות שלי והדפיקויות שלי יצופו בקשר כל עוד הוא קרוב מדי. למעשה, זה במידה רבה מבוא למערכות יחסים קצרות ומתחלפות כאשר עולה פגיעות או חיסרון.
זה בסדר לרצות להשתפר כדי להיות בן זוג ראוי יותר. אבל זה לא בסדר לצפות "למושלמות". אנחנו לא. לעולם לא נהיה. מלאכים יש בשמים ואמא שלי טוענת שאם בן הזוג טוב מדי אז אלוקים לוקח אותו.
זה נהיה טרנד?הפי
לדבר עם בחורה ולברוח?
2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.
אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש
ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.
ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה
לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .
איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?
ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום
שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו
ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .
מדוע?
אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )
ובסוף הלכו בלי הסבר בבום
אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..
ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..
אבל לא כולן לוקחות את זה ככה
יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..
באמת קחו אחריות.
גוסטינג זה גועל נפש
אתם גועל נפש
השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.
אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..
נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??
(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?
אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל
דרך ארץ
כנל הפוך!! כלפי גברים
מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא
התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה
קרה גם הפוךבחור עצוב
אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין.
תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidam
אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.
היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.
ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.
לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…
התופעה שנקראת "גוסטינג"משה
נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.
נשים תמיד צודקות, גברים תמיד טיפשיםצדיק יסוד עלום
בעולם המודרני? כןמשה
בעולם הקלאסי זה היה הפוך.
יחי הפמיניזםצדיק יסוד עלום
אף אחד לא דיבר דווקא על שגברים עושים את זהמבולבלת מאדדדד
הפי כתבה בלשון שנוח לה לכתוב, כי בזה היא נתקלה.
וכנראה בגלל ההערות המעצבנות של כולם פה בפורום (לא דווקא אתה) היא גם כתבה בסוף במפורש שזה מיועד לשני המינים.
תפסיקו להיות מעצבנים ולצאת מנקודת הנחה שהבנות תמיד נגד הבנים. זה ילדותי ברמות.
נשים עושות את זה גם וזה ילדותי ברמותהפי
זה אכן מזעזע, אבל תשמחו שלא התחתנתם/ן אתו/המתוך סקרנות
מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).
" מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי."מוקי_2020
איך שלא מסובבים את זה,
זה אומר שהן עושות משהו לא נכון ( שזה -שונה- ממשהו שבאשמתן).
עכשיו אם אחרי שירגעו ויתאפסו, יעשו בדק בית ויגידו "אוקי, איך נמנעים מהקרקס הזה שאני מתפרקת בגלל בחור שאני בכלל לא מכירה" ויבצעו צעדים 1,2,3 שקרקס כזה לא יקרה יותר - מעולה. זה נקרא החיים. יש תקלות. משתפרים ומשתכללים לפעם הבאה.
אבל...אם הן יהיו עכשיו בחרדה או בהפסקה ויתנו כ"כ הרבה כח לצד השני...
אז ...אולי באמת עדיף שקודם יטפלו בעצמן יסודית כי בזוגיות אמיתית המצבים יהיו פי 8000 יותר מורכבים מזה.