סיפור שרוט של עוזיה. תקראו...צחקן
איך זה יכול ליהיות שכתוב תגובה אחת ולא היה בכלל תגממיאמי...
בטח נמחקה...ברוריה מהגוש
למה?ממיאמי...
נימחקות פה תגובות(ניראה לי)*+*+*מiר*+*+*
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחעינבוש
אשכרה סיפור שרוט....
לויודעת, אולי היה כתוב שם שטויות.ברוריה מהגוש
אה זה הוא כתב את זה...שובל אור
התכוונת לצחקן..?ברוריה מהגוש
נראה לי שלעוזיה....עינבוש
ברור שלעוזיה.. כי הוא כתב את זה.שובל אור
רואה? צדקתי!עינבוש
טוב, אני לא יכולה לראות..ברוריה מהגוש
לראות מה? את הסיפור?עינבוש
כן..ברוריה מהגוש
דאאי..הודיה מהדרום
למה?ממיאמי...
שהיא לא יכולה לראות את הסיפור..הודיה מהדרום
בגלל שהיא מסלולארי...ממיאמי...
אאהה....הבנתי*+*+*מiר*+*+*
אולי מישו מוכן לעשות טובה ולהעלות את זהפילוני
אני יעשה זאת..ממיאמי...
הנה הסיפור של עוזיה, לגולשי הסלולארי, חלק א':ממיאמי...
מאת שומרוני, פורסם בי"ב אייר תשס"ו (10/05/2006)
הבהרה: אין בסיפור זה משום זלזול בדמויות אבותינו. הסיפור רק בא להציג דברים בהומור ולא ללעוג לאף אחד. אם היתה כאן איזושהי מטרה ללעוג למישהו, הרי זה רק למבקרי המקרא.פרק ראשון בסדרה קצרה."לך לך" נשמע הקול ברמה.אבי הסתובב, מבוהל. היתה לו תחושת בטן כבדה שהקול המסתורי דיבר אליו."לך לך" חזר הקול המוזר להכריז. רבי מיהר לפתוח רש"י ולקרוא בקול: "לך לך - לטובתך, להנאתך" הקול המשיך בפרטים טכניים לא חשובים על מולדתו, בית אביו, ואיזה גוי גדול אחד. אך שתי מילים לקראת סיומו של הנאום גרמו לאבי לנתר ממקומו. "והיה ברכה". היו עוד כמה משפטים לא ברורים על מקללים ועל משפחות, אך אבי נותר מסומר למקומו. "והיה ברכה"!ברכה היתה הבת של השכנים ממול. טוב, לא ממש ממול, יותר באלכסון. כי הבתים בשכונה לא היו יותר מידי מסודרים..אבי לא הכיר את ברכה באופן רציני, בהתחשב בעובדה שהיא שהתה רוב הזמן בפנימייה, ולפני חודשיים טסה לחו"ל. הוא זכר במעומעם שמדובר בבחורה ממוצעת, נערה מחונכת וסטנדרטית לכל הדעות. לאבי לא היתה התנגדות עקרונית להיות שכן שלה, אבל מכאן ועד להפוך לברכה הדרך ארוכה. "והיה ברכה"?! הוא מלמל שוב ושוב אבי לא הסכים להיות ברכה בעד כל הון שבעולם."הסעיף הזה בחוזה עוד יסבך אותי", הרהר אבי בעצב. "אני לא רואה איך אני הולך לי להנאתי בתור ברכה.."הוא עבר שוב על פרטי החוזה, מחפש חורים שאפשר לחמוק דרכם. "ואעשה אותך לגוי" נשמע לא רע במיוחד, קשה להיות יהודי בימינו. הוא ניסה לשחזר בזיכרונו את הקול המוזר. למען האמת, הקול היה מאיים בערך כמו המזכירה האלקטרונית של אורנג'. ואם הוא הצליח לסחוט אותם ולקבל זיכוי להודעות חינם, אין סיבה שהוא לא יצליח לסחוט את אותו קול מסקרן, שאבי החליט באותו רגע לקרוא לו אלי. 'אלי קדוש.' הוא קבע. לא שם יפה??הוא ניגש לת'כלס. שלף תיק קל-גב מהארון (45 ליטר) השליך פנימה סנדלי שורש, שק"ש, סידור, תפילין, כובע טמבל וחולצת תנועה, שיהיה."לאן אתה הולך עם כל זה?" שאל אותו נחי אחיו. "הולך! הולך לי להנאתי. יש בעיות?" הגיב אבי בעודו קושר סרט כתום לתיק."מה הולך?! לאן?! אני נשאר פה לנצח! אבא נקבר פה, וכאן אני נשאר!" חתם נחי.אבי משך בכתפיו ודחס לתיק פק"ל קפה וחבילת מסטיקים בטעם מנטה. את הנרגילה נשאיר בבית, החליט. הוא זרק את התיק על כתפו השמאלית ודהר במדרגות."לוט!" הוא קרא. יש לך ארבע דקות להתארגן למסע לזמן לא ידוע ומקום עוד יותר לא ידוע. ארבע דקות זוז!" הוא פקד ופנה לחפש את הארנק. מותיר את לוט עומד על מקומו, המום.6 דקות לאחר מכן הם דהרו ברחובות ירושלים הצפופים. הקול אמר 'לך', אבל אבי לא חשב לזוז בלי טרמפים. "איזה אוטובוס לוקחים?" צעק לוט, מנסה להדביק את אבי השועט במהירות. "מה אוטובוס על הבוקר?! עושים לחץ בכניסה לעיר!"ליד הרמזור אבי עצר סופסוף, ולוט התפנה לשאול את השאלה המתבקשת "לאן נוסעים?""תזרום.." ענה אבי בחיוך. לוט נדהם. 'איך יתכן שאבי, השקול, ההגיוני, יוצא למשהו שנראה כמו טיול טרמפיאדות חסר תועלת. ועוד בלי קצה חוט בקשר ליעד. מוזר.." הרהר לוט שעה שחצו את הכביש.אבי החל לעבור במהירות בין הרכבים, מנסה לתפוס טרמפ לחץ. בחור בעל חזות חרדית פתח את החלון. "רמות פולין!" הכריז. אבי סימן לו שאין צורך ועבר לרכב הבא.כשהרמזור התחלף לירוק והמכוניות נסעו שאל לוט מה רע ברמות פולין, הרי בכל מקרה הם אינם יודעים לאן הם מתעתדים לקחת טרמפ. אבי החל מסביר לו כמו לילד קטן. "תבין, כל מסע כלשהו מתחיל בגבעה הצרפתית. חובה." רכב נוסף פתח את החלון. "לאן אתם צריכים, חבר'ה?" - "לגבעה הצרפתית, מגיע?"במהלך הנסיעה התברר לשניים שהבחור נוסע לים המלח. "קצת חופש מגיע לי, לא?"לוט כמעט ביקש להמשיך איתו לצומת קלי"ה, בואכה אילת, אך אבי היסה אותו במהירות. "נוסעים לגבעה, משם נחליט!" פסק. לוט משך בכתפו. 'אבי השתגע היום' חשב ביורדו מן הרכב, נפרד לשלום מהבחור החביב.
והנה חלק ב'.ממיאמי...
הבהרה: אין בסיפור זה משום זלזול בדמויות אבותינו. הסיפור רק בא להציג דברים בהומור ולא ללעוג לאף אחד. אם היתה כאן איזושהי מטרה ללעוג למישהו, הרי זה רק למבקרי המקרא.
פרק שני בסדרה קצרה.
לוט ואבי התמקמו בקצה הטרמפיאדה בגבעה הצרפתית. לוט החל לערוך רשימה של חפצים שחסרים. "ציוד סנפלינג, פותחן שימורים, ככה יוצאים לטיול?!" הוא רתח מזעם.
"מה יש?! חסר לך משהו?"
"כן! איך אפשר לצאת לטיול עם קל-גב?! בלי low alpine אני לא מתחיל לחשוב על מסע! גם לא הספקתי לקחת סקרפה. מה אני נראה לך, מתנחל עם שורש? גם משקפי שמש לא לקחת. את הפלאפון השארת בכוונה בבית. אתה בנאדם חסר אחריות! בשביל מה אני סוכן של ריקושט, אם לא בשביל להצטייד למסע?! חוט שיפצור לקחת לפחות?"
"כן. לקחתי." השיב אבי לאחר שתיקה ממושכת. מה לוט הזה מבין.
טרמפ מתקרב. "לאן?" -"רחלים" "מצוין", מגיב אבי. "יש לי הרבה כאלה.."
מרחלים הם הלכו ברגל לצומת תפוח. עשרים דקות הליכה-ריצה. לקיים מה שנאמר בחוזה, "לך-לך." בתפוח הם קיבלו טרמפ לאלון מורה. נתנו קפיצה לשכם, שם ניסה אבי את כוחו בבנין. לוט תהה לעצמו בשקט מה אבי מנסה לעשות, ולאחר שלוש שעות היה שם משהו שאבי התעקש לקרוא לו מזבח. שיהיה.
"טוב, מה עכשיו?" פתח לוט. "אין לי כח ל- "
אבי חתך אותו במהירות. עכשיו חוזרים אחורה, למצוא מקום להתנחל בו. מאלון מורה הם קיבלו טרמפ מדוגם (מאזדה 5, מודל תשס"ו) עד ל -
- "לוז ואח"כ ירושלים. מישהו צריך?" אבי ולוט עולים בזריזות ומתמקמים מאחור. "תוכל להוריד אותי בתחנת הדלק של העי?" מבקש-דורש אבי. הנהג הסכים בחפץ לב, והשניים מוצאים עצמם באמצע ארץ בנימין מוקפים בעשרות פריזים גלוחי ראש. או שמא אלו כנענים? אבי לא הבחין בין השניים. הוא גרר את לוט שעתיים הליכה לאיזה מקום באיזור, וניסה לתקוע שם אוהל. לוט כבר התחיל להתרגז. "אם היית מודיע מראש, הייתי משיג לך אוהל סיירים זוגי ב30% אחוז הנחה! בשביל מה אני סוכן נראה לך?! בשביל שאני אשתמש בחתיכת בד שחור וכמה מקלות?!"
אבי לא היה נראה להוט להגיב. התקלים עם לוט לא שימחו אותו. לוט היה בחור חביב, אבל מפונק מידי, אחד שאוהב להיות קרוב לבית, והכי גרוע, לחיות על מותגים. העצבים של לוט פקעו לחלוטין כשגילה ששכח להביא את השק"ש עם המערכת חימום פנימית והוא יאלץ להסתפק בשמיכת פליז עבה(730 צפיפות). הוא גם נאלץ להתבשר שקר באיזור, והוא שכח להביא את הפליז דו"צ שלו (wind bloc) שקנה בעונה האחרונה. "לאיפה הבאת אותי?!" צעק על אבי. "מה החור המעיק הזה?!" אבי החליט לענות סופסוף. "רע לך פה?! אחלה מקום! בית אל מים, העי מקדם, דורא אל כרא מצפון וג'ילזון מאחוריך. משהו חסר פה?" הרים גבה. לוט הסתגר בשתיקה מעיקה, שהעיבה על יחסיהם הטובים. "יודע מה?" פתח אבי. "בא נסגור שמחר יוקדים לנגב. קמים בשש, שמונה תזוזה לכיוון ערד. הולך?" - "רץ."
אני רואה אתה אוהב ליכתוב .......(הרבה)*+*+*מiר*+*+*
i did copy and past!ממיאמי...
הבנתי! הם התנחלו בע'רטיס (מגדל המים של בית אל)Coeur
בית אל מים, העי מקדם, דורא אל קרא מצפון וג'לזון מאחוריך.
זה בדיוק המקום!!!
מה?ממיאמי...
היתנחלו....*+*+*מiר*+*+*
המקום שבו הסתיים הסיפור בחלק ב'Coeur
אני מכיר את המקום הזה, זה חייב להיות הר ע'רטיס (או ארטיס) שליד בית אל יש שם מגדל מים ואיזה שכונה...או שזה ישיבת בני צבי
ניראה לי שזה ליד בית אל*+*+*מiר*+*+*
זה חלק מבית אלCoeur
ומי שרוצה לראות את הסולם מוזמן...
(איזה קטע פעם הייתי שם בחורף והיה מלא עננים וראיתי את האנטנה הענקית "נכנסת" בתוך העננים וזה נראה כמו סולם יעקב)
יש מקום שקוראים לזה בית אל?ממיאמי...
לא יודעת.....אבל יש מקום כזה*+*+*מiר*+*+*
איפה?ממיאמי...
ליד שילה ,איזה 20 דק' נסיעה*+*+*מiר*+*+*
ליד ירושלים? אולי עברנו שם, כשהלכנו אליה היה תחנתממיאמי...
לא,אתה מיתכוון לעפרה...זה גם ליד בית אל*+*+*מiר*+*+*
לא עפרה...ממיאמי...
אז אולי עלי?*+*+*מiר*+*+*
לא.ממיאמי...
ניכנעתי.אין לי מושג*+*+*מiר*+*+*
קוראים לזה מעבר מכמשפילוני
אאהה....נכון מיזה שחכתי...כל הכבוד*+*+*מiר*+*+*
יווווווווו זה זה!ממיאמי...
היית אומר חח...סתם*+*+*מiר*+*+*
פעם לפני 5 שנים צעדנו את כל הדרך מבית אל למעבר מכמCoeur
ש
מישהו היה שם?
אני הייתי שם עם רוחמה (הודעות קודמות) כשהחלפנו דלק (ל"תממיאמי...
במעבר מכמש?עינבוש
לא שמעתי על זה, זה היישוב של התחנת דלק?ממיאמי...
כן....*+*+*מiר*+*+*
אין שם יישובCoeur
זה תחנת דלק שנמצאת על צומת
שממנה אפשר לנסוע למכמש,לפסגות,למיגרון,ולכוכב יעקב
(וגם לירושלים)
אז לא יודע, אני ראיתי יישוב קרוב... בדרך...ממיאמי...
היישוב היה בית אל...רוחמה הקראסיבהאחרונה
תודה, עוד מעט אני אקרא...ברוריה מהגוש
לנו היתה את צעדת עוד אביהו חיי משילה עד בית אל ;(ל*+*+*מiר*+*+*
..עוזיה
חשבתי שכבר לא תיכנס לפהעינבוש
כתבו שזה אתה ואגב זה ממש יפה...ממיאמי...
נכון...*+*+*מiר*+*+*
סיפור מוזר.. אבל ממש יפה!עיפרון
חושבים.. אי אפשר ממש להסביר את זה..הודיה מהדרום
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי
אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר
ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ
מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?
ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד
ממש יועיל לי
אתה לא בפורום הנכוןזיויק
טעותיאיר גדסיאחרונה
אתה צודק לא ידעתי אני חדש
איך אני מוחק
אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק
בואו נחיה אותו
מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון
למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?
גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7
גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,
וגם עם שלושת הנערים הי"ד
זה חדש יחסית
עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית
(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)
מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב
מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?
כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?
פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"
כל הפרטים, להאזנה>>
קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב
קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>