סקר על רוחניות וחומריות אצל האדםנאור97
אם אני מחלק את האדם בהכללה לג' רבדים ברגש. אז ככה:
1. רצון להנאות חומריות. אוכל לדוג'.
2. רצון לאהוב ולהיות נאהב. בעיקר בזוגיות כמובן.
3. כמיהה לרוחניות.

אני רוצה להתעכב על הנקודה השלישית ואז לשאול.
אדם לפעמים מרגיש שהעולם הזה הוא הבל. לא במובן רע אלא במובן שהוא קצת חסר ערך, מצומצם סביב חומר. לא נוגע בעולם ה"עליון". העולם הנשמתי.
ואז יש נטיה "לברוח" מהעולם לקשר עם ה' כרצון לנגוע באותו עולם עליון (משל לזה-אדם מאוהב שלא כ"כ אכפת לו מחומריות. אדם חסר אהבה וכנ"ל).
וכן נטיה ללמוד כל מיני ספרים ומאמרים קבליים על אלוקות, דביקות, ד' עולמות, עשר הספירות (בחב"ד לדוג' יש הרבה עיסוק בזה).

אחרי ששבעים קצת מזה חוזרים לעולם ה"רגיל". והמטרה היא להבין שגם הוא גילוי ה' לא פחות מצד האמת. זה רק לא מורגש.
ובסופו של דבר-צריך רצוא ושוב בין שני העולמות והתחושות האלה. גם כשמרגישים ששניהם גילוי ה' (הרב זצל עוסק בזה באוה"ק ח"ג).

ענו לי בבקשה:
1. עד כמה אתם מרגישים את הנטיה הרוחנית הזו אצלכם?
2. האם אתם מרגישים צורך שהצד השני גם יהיה כזה (באיזון כמובן. לא שיהיה מרחף או הוזה)?
3. מה שהכי מעניין אותי- האם אתם חושבים ומרגישים שאפשר לנוע בין ה"עולמות" ולהיות לפעמים מאוד חומרי ולפעמים מאוד רוחני (כמו שבזוגיות לפעמים האהבה מאוד מורגשת ולפעמים המשיכה והתאווה), רק מתוך הבנה שיש בין הדברים מכנה משותף- חיבור לה' ולטוב שברא?

1.חלל הפנוי
אני מרגיש את זה מאוד
2. רוצה שהיא תבין ושחהיה אכפת לה מהרוחניות יולר מהגשמיות
3. כל עניין של הזהר שכתוב. ממלא כל עלמין וסובב כל עלמין. אין שום מציאות בלעדיו יתברך כלל. ובכל תנועה ותנועה שם אלופו של עולם.
באנו לעולם הזה לחיות את ה' מתוך העולם ולא "מעליו" ו"מחיצוני לעולם"
תודה. לגבי מה שכתבת ב3-נאור97
זה לא רק זה או רק זה. זה גם וגם. אלו שתי נטיות בנפש. גם בעל התניא כותב כך.
הצלחתי למצוא את המקור ברב קוק- אוה"ק ח"ג פסקה צ"ד:
...ולמעלה מזה באה הידיעה על דבר הנפש הקדושה בעצמה, ששתי רוחין הו, רוחא דעלמא הדין, ורוחא דעלמא דאתי. וראוי להכיר, ששתי רוחות הללו גם הם נוהגים קצת מלחמה ביניהם, אלא שהיא כבר מלחמה של שלום, מלאה אהבה וכבוד, שכל רוח רוחש לחברו. אבל שנים הם, ובזמן שהאחד מתגבר, ושאיפות עלמא דאתי מתמלאות בלב בכל גבהן, לא יוכל אז רוח דעלמא דין להמשיך כל כך את מעשיו, גם את המעולים שבהם. ובזמן שרוח דעלמא דין מתגבר, אז יושב הוא ממרחק רוחא דעלמא דאתי ושולח הוא רק ניצוצים קלים , להאיר את דרך רוחא דעלמא דין, כשהוא הולך למשרים.
לגבי 3ואני הקטנה
לא נראה לי שאפשר להיות לפעמים ״מאוד חומרי״ ולפעמים ״מאוד רוחני״. סהכ בנאדם מאוזן נוטה לפעמים לכאן ולפעמים לכאן, אבל לא *מאוד*. הוא לא מתנדנד בין קיצוניות לקיצוניות. האיזון הוא להיות סהכ תמיד סביב האמצע, פשוט לפעמים מהצד הזה של האמצע ולפעמים מהצד השני. כך לענ״ד.

ועוד חרה לי שכתבת ״כמו שבזוגיות לפעמים האהבה מאוד מורגשת ולפעמים המשיכה והתאווה״.
המשיכה והתאווה הם חלק מהאהבה. אני לא חושבת שאיש יכול להימשך לאשתו מתוך תאווה גרידא מבלי לחוש אליה אהבה. אהבה ותאווה הם לא הפכים בתוך הנישואים (אולי בחוץ כן). המשיכה היא הביטוי החומרי/הגשמי של האהבה הרוחנית.
תודה. נכון. אבל עקרונית זה אפשרי להיות לפעמים מאוד כךנאור97
ולפעמים מאוד כך. אם תופסים שזה לא באמת סתירה, אלו שתי נטיות של אותה נפש שבשתיהן היא יכולה לדבוק בבורא- בין אם זה ישירות (רוחניות) בין אם זה דרך הטוב שברא (חומריות).
החסם לחשוב כך הוא בגלל חינוך וכדו'.
אבל זה באמת נדיר.
ובמאמר מוסגר, אהבה (של איש ואשה) היא זו שמאפשרת לחיות כך. כי היא רגש ממוצע בין רוחניות מופשטת לבין חומריות. בין עולם עליון לבין עולם תחתון.

לגבי ההמשך- יש משיכה ותאווה שהם המשך של אהבה ויש כאלו שהן עצמיות יותר (לא נכנס לזה שגם התאווה נבנתה במקור אצל האדם בילדותו כהמשך לאהבה ואח"כ היא "התנתקה").
זה בעיקר אצל גברים להבנתי.

זה לא שהאדם לא אוהב את אשתו מאוד. פשוט לפעמים התאווה הגופנית אליה מכהה את הרגש של האהבה באותו זמן. כמובן שהמצב השכיח והאידיאלי זה אהבה ומשיכה מתוך האהבה, אבל גם הרובד של משיכה "עצמית" קיים.
אולי יש כאלו שבגלל/בעזרת האהבה הם משקיטים את סוג המשיכה הזה.
האם זה אידיאלי? לדעתי אם כלפי נשים אחרות בחוץ זה כן מתעורר אז עדיף לאדם לתת לרובד הזה בנפש מקום ביחד עם אשתו מאשר לנסות כל הזמן להשקיט אותו.
1.מרגישה מאדחיות צבעונית
2. כן כי זה מוביל להסתכלות שונה מהותית על החיים.
חוץ מזה שזה יוצר שפה אחרת..קרה לי לא פעם שהשדר מהצד השני היה שאני לא מובנת. חוויה מתסכלת משהו(:
3.מסכימה גם עם שכתבת וגם מה שהחלל הפנוי רשם.
אכן כמו שכתוב לית אתר פנוי מיניה. הכל זה הוא יתברך
אבל באמת יש 2 צדדים שכביכול הופכיים, אם זה חושך ואור, חומר ורוח וכו. (שגם כל זה, זה עדיין ה')
ולכן הרצוא ושוב, כדי להיות בחומר, בעולם המעשה ולהעלות אותו.
לגבי 2. גם לי זה קרהנאור97
לגבי 3. חלל הפנוי ואני נחלקנו האם יש מקום גם לבריחה מהעולם או שצריך רק לחיות את ה' מתוך העולם וזהו. להבנתי אלו שתי נטיות שלשתיהן יש מקום. והבאתי את המקור לזה בדברי הרב קוק בתגובתי אליו.
זו גם כוונתך?
קראתי את המקור שהבאתחיות צבעונית
אולי לא הבנתי נכון, אבל לא הרגשתי שהא מדבר על אממ נקרא לזה לגיטימציה לבריחה מהעולם. ממי אתה בורח? ולאן? בשורש הכל זה ה', הוא מסובב הכל. ואין באמת חלל פנוי ממנו, אז לאן לברוח? (:
המקור היה כדי להוכיחנאור97
עבר עריכה על ידי נאור97 בתאריך כ"ד בניסן תשע"ט 23:13
שיש ב' נטיות רוחניות.
נראה לי פשוט שזו הכוונה ב"רוח דעלמא דאתי".
בעל התניא גם מדבר על זה בליקוטי אמרים.

לא חושב שאפשר להסביר אחרת את הסתירה שמביא הרב קוק. אביא את כל המקור כדי להראות שזו לא סתם סתירה בין רוח וחומר אלא די ברור שהכוונה לשני סוגי רוחניות.

אין לשער גודל ערכה של הידיעה הרזית, בדבר שתי נפשות, הקדושה והטמאה, אשר לאדם,ואיך שכל אחת שואפת להגדיל ממשלתה, בגויה האנושית, כי רק בהבנה זו נוכל להביט אל מסתרי הנפש, ולהבין עלילות בני אדם. והחכמה המוסרית על ידי הכרה זו תוכל בבטחה לנהל את מעשיה, באין דרך של . סתירות. ולמעלה מזה באה הידיעה על דבר הנפש הקדושה בעצמה, ששתי רוחין הו, רוחא דעלמא הדין, ורוחא דעלמא דאתי. וראוי להכיר, ששתי רוחות הללו גם הם נוהגים קצת מלחמה ביניהם, אלא שהיא כבר מלחמה של שלום, מלאה אהבה וכבוד, שכל רוח רוחש לחברו. אבל שנים הם, ובזמן שהאחד מתגבר, ושאיפות עלמא דאתי מתמלאות בלב בכל גבהן, לא יוכל אז רוח דעלמא דין להמשיך כל כך את מעשיו, גם את המעולים שבהם. ובזמן שרוח דעלמא דין מתגבר, אז יושב הוא ממרחק רוחא דעלמא דאתי ושולח הוא רק ניצוצים קלים , להאיר את דרך רוחא דעלמא דין, כשהוא הולך למשרים. מיוחד הוא יצחק מאחר העקדה , שחי בו רק רוחא דעלמא דאתי, ומתוך גודל הופעת האור העליון עליו, הוא הוא החותם את מחשבת הסליחה לעתיד לבא, ולא יאמר בתשובה על שאלת בניך חטאו, ימחו על קדושת שמך, כמו אברהם ויעקב, כי קיום העולם, ועוצם החסד המביא לסליחה גמורה, לקוח הוא דוקא מרוח העליון, המתנשא ממעל לעלמא הדין, אשר על כן יוכל להחיותו תמיד, ולהשקיף עליו השקפה לטובה, בכל עומק פרטיותו וכלליותו. ומי שהוא למעלה מכל עולם הזה מוצא את כל טוב עולם הזה לפניו, וזורע ומוצא מאה שערים, והולך הלוך וגדל. חכמי לב מכירים באמת את האפסיות של עולם הזה מצד עצמו, והם מעלים את מחשבתם וציור עולמם למעלת עולם הבא ואשרו. ומתוך שהם מסתכלים, שכל ההויה המשך אחד יש לה, ממילא נעשה עולם הזה גם הוא מפואר אצלם, ומתוך כך הם דורשים לתקנו ולשכללו, ומזה יבא הרצון של התרבות והשכלול של חיי עולם הזה, על ידי צדיקים קדושי רוח, שתעלה בעז רוח על כל מה שגילה רוח האדם, מצד אהבתו החיצונה לעולם הזה מצד עצמו, מפני שאהבה זו מיוסדת על תוהו ועל שקר, אלא שהדבר נדרש לקיום העולם וישובו, שיהיו משתגעים בעולם, אבל יותר הרבה מזה יהיה הישוב הבא מדעה שלמה.
אני חושבתעד מתי .

שאין פה חלוקה של רוחניות וגשמיות. קשה לי לענות על השאלות כי בסך הכול בעיניי לפחות הדרך הכי נכונה היא לשלב בין שניהם ולחיות ע"פ זה. לשים דגש על רוחניות אבל לא לפחד גם מחומריות.  

רצון לקשר עם ה' זה לא בהכרח בריחה מהעולם הזה. זה יותר ממקום של להכניס תוכן אמיתי ועמוק לחיים החומריים ולמלא אותם במשהו הרבה יותר אמיתי.

לנוע בין העולמות יכול להיות מתיש ומעייף ומבלבל. יותר חשוב להיות יציב מבחינה רוחנית, ולדעת שהצדדים החומריים שבי לא סותרים את הרוחניות שבי כל עוד זה מנותב למקום חיובי. 

רצון ה' מתבטאנאור97
גם ב"בריחה" לפעמים וגם בלהכניס תוכן עמוק לחיים לפעמים. אלו שתי נטיות נפשיות עמוקות. יש ביניהן סתירה מסויימת למרות שהן נובעות מאותו מקור (אם את רוצה תסתכלי בתגובה שלי לחלל הפנוי הבאתי שם את דברי הרב קוק בעניין).
בעיניי זה לא בריחהעד מתי .

זאת התנתקות. כל אדם צריך את זה לפעמים. וזה לא חייב להיות רק כאשר קוראים כל מיני ספרי קבלה וכו.

זה יכול להיות בתפילה, בהתבודדות ובעוד הרבה דברים אחרים שמאפשרים "לשכוח" רגע מהעולם הזה ולהתחבר למקום פנימי מוחלט. עדיין אני חושבת שלא חייב להיות כל פעם בצד אחד ושאפשר לשלב. מן הסתם שתמיד יהיו רגעים שיהיו יותר רוחניים (או רוחניים לגמרי) ורגעים יותר חומריים. אדם הוא רוח וחומר אז "המלחמה" הזו ביניהם תמיד תהיה. החכמה זה למצוא את האיזון ולקדש גם את החומר. להכניס בדברים הקטנים את ה'. זה לא סותר שאם אני חיה ככה אז לא אוכל להתנתק לגמרי מדי פעם

נכון. בגלל זה המילה בריחה הייתה במרכאות..נאור97
ואני מסכים לכל דברייך. זו הייתה גם כוונתי. תנועה מצד לצד כשרוב הזמן חיים איפשהו באמצע.

רק שהחידוש בעיניי הוא שקידוש החומר הוא לאו דווקא בתיעולו לשם שמיים ע"י כוונה שיהיה לי כח לעבודת ה' וכדו', אלא בלחיות אותו בפשטות ובטבעיות תוך ידיעה והרגשה (מוחשית!) שכשאני נוגע ומשתמש ונהנה מבריאתו של הבורא אני "אוחז" גם בו באותו זמן ממש. גם אם לא אכוון כוונה מיוחדת כלשהי חוץ מהכוונה הזו.
לוקח כמובן זמן להתרגל לזה.
נראה לי שזו הכוונה הכי גבוהה מצד אחד והכי טבעית מצד שני (ונכון שגם הכי קשה). דבקים בבורא דרך החיים וההנאות עצמם (בניגוד לכוונה של להשתמש בהנאות העולם כדי לקבל כח לעבודה רוחנית. בין אם זה כח פיזי בין אם כח מנטלי).

מסכימה?
מסכימה אבל אני עדיין חושבת שגם כאן צריך לשלבעד מתי .

בין שני הדברים שציינת. זה באמת דורש הרבה עבודה אבל זו הדרך הכי בריאה בעיניי

נכוןנאור97אחרונה
בתניאהפואנטה
כתוב שלאדם נפש בהמית ונפש אלוקית.
יש 3 קליפות טמאות לעומת קליפת נוגה (והקדושה כמובן).
הנוגה, למעשה הרבה דברים בחיינו, אפשר ויש להעלות לקדושה. וזה מה שאתה מדבר עליו, לדעתי אדם צריך לראות בכל דבר את הקדושה שבו. עד כמה זה מורגש? כשלומדים על זה לעיתים תכופות או מתרגלים לחשוב בצורה הזו, זה מורגש ביומיום.
"בכל דרכיך דעהו"
זה יותר ממה שכותב התניאנאור97
התניא מדבר על לכווין לשם שמיים. אני מדבר על יותר מזה. להבין שגם בלי הכוונה הספציפית של לקבל כח לעבודת ה' וכדו', עצם זה שאתה נהנה מטוב ה' (חומריות) אתה נדבק בו אם אתה חושב ומכווין את זה. וכמו שכתבת זה צריך התרגלות.
הרב אשלג מתייחס לזהחיות צבעונית
אולי לדיו' הזה התכוונת. הוא ממשיל את זה לאדם שבא להתארח אצל אדם אחר והוא מוציא לו אוכל ושתייה וכו, האורח מסרב ואומר שלא, באתי כדי לראות אותך ולהיות איתך, אני לא רעב וכו.. לאחר שהמארח מתעקש כמה פעמים האורח מסכים לאכול כי זה באמת ממקום של לשמח את המארח ולא כדי להנות את עצמו בכל אותם המאכלים
אני מתכווין ליותר מזה. הדרגה הבאה. אביא דוג':נאור97
חזרת הביתה מהעבודה. אמא שלך מכינה לך משהו טעים.
למה את אוכלת?
לעשות לה טוב? לעשות לעצמך טוב?
מישהו חושב על זה בכלל?
ברור שלא. למה? כי כל אחד מרגיש כבר בטבעיות שכל הסיבות נכונות ואין ביניהן סתירה בכלל.

אותו הדבר צריך להיות כלפי אלקים.
אני נהנה מאוכל גם כי אני רוצה. גם כי ה' רוצה שיהיה לי טוב. גם כי אני רוצה שלה' תהיה "נחת רוח" מזה שאני נהנה.
כל הסיבות נכונות. צריך רק להתרגל לחשוב ולהרגיש כך. בלי רמאות ו"הכשרת תאוות" כמובן.
ואז הכל זורם בלי כל הסתירות המדומות.
זה בדיוק מה שהתכוונתי במה שכתבתי(:חיות צבעונית
יופי. אבל לא כ"כ מסתדר לי כי את כתבתנאור97
"כי זה באמת ממקום של לשמח את המארח ולא כדי להנות את עצמו בכל אותם המאכלים".
למה לא ליהנות את עצמו?
זו הנקודה. ליהנות את עצמי, הרצון הטבעי של כל נברא, לא אמור לבוא במקום הרצון "ליהנות את המארח", אלא שניהם משתלבים טוב יחד. הרי המארח עצמו רוצה שאהנה את עצמי באמת ולא שאעשה זאת כדי ליהנות אותו.
כי זה חוזר לרצון עצמיחיות צבעונית
והדרגה הגבוהה היא לא לקבל לעצמי, אלא על מנת לתת. נו אשלג;)
הדרגה הכי גבוהה וקשה בעיניינאור97
היא להצליח לקבל לעצמי, ליהנות, ולהתחבר ע"י זה לנותן שרוצה לתת,
ולא לשכוח ממנו בבחינת וישמן ישורון ויבעט.
עם בני אדם זה קל יחסית. עם הקבה זה קשה.
מעניין, למה זה קשה?חיות צבעונית
כי ככל שהמתנהנאור97
יותר גדולה ומהנה, וגם פחות ניכר ומורגש בה הנותן (זה ההבדל בין אדם שנותן לי לה' שנותן לי. "להרגיש" את ה' זה הרבה פחות חוויתי)- קל יותר "לשקוע" במתנה ולשכוח שמטרתה האמיתית היא לחבר.

זה לעומת נתינה שהיא תמיד משהו יותר אידיאליסטי ופחות אגואיסטי וממילא היא מחברת יותר באופן טבעי.
1. יש לי נטייה רוחנית חזקה. 2. מעדיף אשה עם נטייה רוחנית אבלחסדי הים
רגליים על הקרקע.
3. אפשר לנוע, אם כי לפעמים קשה. צריך להתרגל ולהבין ש"את הכל עשה יפה בעתו".
פעם קראתי סיפור שאדמו"ר מסוים עשה קידוש בדבקות, ומיד אחרי זה נתן סטירה מצלצלת לילד שלו, כי הוא השתולל בקידוש (אני לא מעודד כלל את המעשה של הכאת ילדים, רק מביא את הרעיון שאפשר לנוע).
זה כמו הסיפורים על הצדיקיםחיות צבעונית
המקובלים שהיו לומדים את הסודות הכי עמוקים של התורה והבריאה, ובסופו של דבר היו חוזרים להתפלל כמו פשוטי העם
נקודת הנחהתתן אחרית לעמך
לדעתי יש בעיה בהצגת הדברים..
הרצון להיות נאהב הוא חלק מכמיהה לרוחניות , פשוט אנחנו מחלקים את זה . במקור זה נובע מהרצוו שהכול יהיה אחדותי ולכן זה מתבטא באהבה בזוגיות וכן בשאיפה לקידוש החומר ע''י הרוח
זה נכון מאוד מצד האמת. אבל הבעיה היאנאור97
שלא מרגישים את זה. הבעיה היא לא בידע אלא בישום ובהפנמה בנפש. ברגש למעשה אלו רגשות שונים.
מי שאכן מצליח ליישם לא מרגיש באמת שיש סתירה. זה בדיוק מה שהתכוונתי, שאם מפנימים ומרגישים שהכל אחדותי לא מרגישים בכלל שיש סתירה, ואפשר גם להיות מאוד חומריים וגם מאוד רוחניים.
בעניות דעתי איני מסכים עם כמה הנחת יסוד פה,אוויל מחריש

נראה ששלושת הדברים שציינת לא מתחלקים לרבדים שונים אלא לתחומים שונים באדם ולכולם יש חשיבות. (נפש / רוח / נשמה או גוף / רגש / פנימיות, אין הקבלה מדויקת אלא בכללי)

בשקיעה עמוקה בחומריות יש מן ההבל, אבל החומריות היא דבר טוב ונצרך כשלעצמו ומתוך מה שיוצא ממנו.

הטענה שיש לברוח מהעולם כדי לנגוע באותו עולם עליון נראית לי נוצרית ומנותקת מכל הרעיון של בריאת העולם הזה...

למידה שנעשית שלא בשלב המתאים לאדם והיא גבוהה מידי עשויה לדפוק לאנשים את המוח, איני מדבר על דברים פשוטים שרבותינו נוהגים ללמד אלא על קבלה להמונים, שזה בעייתי מאוד לדעת גדולים רבים כידוע לי... 

ולסיכום, במצב בריא ככל שאדם מתקדש ועולה במדרגות רוחניים ככה כל תחומי חייו מקבלים משמעות וחשיבות רבה יותר. (ויש להאריך בין פרישות לקידוש החומר והנצרך אבל האריך בזה החסיד במסילת ישרים כידוע לי הקטן...)

מסכים לכל דבריך. וכמו שעניתי להרבהנאור97
פה (אולי לא קראת) לא דיברתי על ניתוק קבוע אלא על שילוב בין חיבור חזק לעולם כי זה רצון ה' לבין התעלות "מעל העולם" לפעמים.
זה כמו אהבה- לפעמים היא אפלטונית ולפעמים מתגשמת בגוף.
ב"ה, ולא הבנתי את דבריך בגוף ההודעהאוויל מחריש

אשמח לפירוט בבקשה.

לא טענתי שהדרך היחידה היא לברוח מהעולםנאור97
כדי לגעת באותו עולם העליון כמו שכתבת.
ואל תדאג המח שלי ממש לא נדפק. להיפך, אני מאוד מציאותי.

טענתי שיש שני סוגי חיבור רוחני לבורא, שתי דרכים-
חיבור אליו דרך העולם הזה. דרך קידוש החומריות (לא פרישות) שהיא בריאה שלו וחיבור לבריאתו ממילא מחבר אליו.
וסוג שני, התעלות מעל העולם. "בריחה" מהעולם לא כי הוא רע אלא כי הוא מגביל.

לא מבין מה קשה בזה. זה מה שעשו הנביאים לדוג' כפי שמתאר הרמבם (יסודי התורה פרק ז).
ואם כן זה שייך בזעיר אנפין לכולם.
בחסידות מדברים על זה המון. על הדביקות.
1.אמיץ(ה)
1. הרבה רצון להתקרב להתחבר כמה שיותר יש ויש ב"ה. אבל לא מרחפת.. רגליים על הקרקע.
2. בעז"ה מקווה שהחצי השני יהיה מחובר ושואף, שנשדר על אותו גל פחות או יותר...
3. יש התנדנדיות, מאמינה שלכל אחד יש תקופות שמרגיש שהוא יותר רוחני מרחף בעולמות ותקופות שפחות.
לפי איך שאני רואה את הדבריםהבל הבלים
גם העולם שבו יש רק עבודת ה׳ רוחנית מפרספטיקבה מוחלטת הוא הבל.
במילים אחרות : לדעתי איו הבדל מהותי בין פה לשם.

חידד לי את ההבנה הזאת מאד(אזהרת צפייה - סרטון של אתאיסט)
לא צפיתי (עדיין). אבל זה לא חידושנאור97
יש מדרשים ומאמרי חסידות בעניין.
ההבדל כמובן הוא לא בקב"ה (ה"פרספקטיבה המוחלטת") אלא במה שאנחנו כבני אדם תופסים ומשיגים.
עד כמה להקפיד על הכלל של להציע לבן קודם.אנונימי 14

משהי מעבודה נראית לי מתאימה לחבר שלי.

הבעיה:

אני לא מספיק יודע לספר לו עליה..

אני צריך מס' של חברה שלה שהיא תוכל לספר לו עליה..

אבל אם אבקש ממנה מספא שך חברה היא כמובן תבין שיש לי הצעה, ואם לא אחזור אליה עם ההצעה היא תבין שנפל..

מלעשות??

מה הבעיה שתבין שהוריד?אני:)))))

אל תיקח את זה יותר קשה ממנה..

ואולי כדאי שתציע לשניהם בו זמנית? ותעביר מספרים של בירורים ושיחליטו לבד.

זה כזה נורא אם היא תבין שנפל?advfb
זה בכלל לא אישיו.לגיטימי?

א. אין שום בעיה להציע לאישה לפני הגבר.

ב. בעיני, אנשים שבוגרים מספיק בשביל להתחתן - מקבלים את זה בהבנה. 

ג. עד כמה תסריט כזה נשמע לך מוזר?

שלום חברה מהעבודה, האם את במקרה פנויה?

מעוניינת לשמוע הצעה?

יש לי חבר מאוד X, וחשבתי שאולי הוא מתאים לך, אבל לא דיברתי איתו עדיין. אם זה מעניין אותך, אני יכול לשאול אותו קודם (ואשמח לקבל פרטים מסודרים שלך\מס' של חברה), או אולי הפוך, אני אספר לך עליו ותראי אם זה בכלל הכיוון? 

אצלךבחור עצוב
מכיר לא מעט שרוצות שיציעו לגבר לפניהן. 
מסכיםארץ השוקולד

אבל אני לא אישה.

עקרונית, באלגוריתם גייל ושפלי של שידוכים יש יתרון להיות זה שמציעים לו ראשון.

שידוך יציב – ויקיפדיה

אפשר פשוטאשר בראאחרונה

לבקש בכללי את הפרטים.. ולהגיד שיש לך אולי רעיון וכו'..

לא לפתח כ"כ ציפיות, אבל כן להשיג את מה שצריך.

מתנות בשלב הדייטיםיובללל

אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש וחצי, והולך ממש טוב ב"ה. נחמד לשנינו בקשר וסהכ ממשיכים להתקדם בנחת.

העניין הוא שבא לי לעשות לה איזה משהו נחמד שיחבר ביננו עוד. לדוג חשבתי להביא לה משהו קטן סימלי, כמו פרח או איזה ספר עם הקדשה (או רעיונות אחרים שאני ממש ממש אשמח לקבל) ואני קצת מתלבט האם זה ילחיץ אותה. ובנוסף זה אולי קצת מוזר חחחח, אבל פרקטית, איך זה יהיה לה נוח לקבל זר פרחים ולהיתקע איתו כל הדייט?😂

קיצר, מתי לדעתכם מקובל/מצופה לתת מתנות בדייטים? האם לדעתכם הבנות מצפות לזה? זה מלחיץ?

ואם כן - מה הדברים שהייתם מביאים כדי לעשות שמח על הלב לצד השני?(:

דעתי האובייקטיבית:חתול זמני

– חודש וחצי מוקדם מאוד בשביל מתנות (יש לי משלוחים שלקח להם יותר משלושה חודשים להגיע...)

– אל תביא פרחים אין איך להסתובב עם זה בדייט והיא לא חברה שלך (היא תהיה אחרי החתונה)

– בשלב זה אל תהיה רומנטי מדי ואל תגזים זה יכול להיות נורא מלחיץ וקרינג'

– מה שכן אתה יכול לעשות זה להביא דברים ידידותיים זולים ומתכלים, או נייטרליים לחתולין

– כי אם עוד שבוע זה לא יסתדר לכם מה תעשו עם כל הדברים האלה? מביך

הסבר: אני למשל בתור חתול זמני אוהב דובוני גומי. אם הייתי מזכיר זאת בפגישה, ומישהי הייתה מביאה לי דובוני גומי, זה היה נפלא ולא קרינג' בכלל. מישהי עשתה לי את זה עם מרשמלו וזה היה נורא חמוד.

אפשרות ב': נניח היא אוהבת ציור. אפשר לתת לה אריזה קטנה של עפרונות פחם / צבע או וואטאבר ממה שהיא אוהבת להשתמש בו.

תחשוב בכיוון של: "אם הייתי בחורה–" או נכון יותר: "אם הייתי הבחורה הספציפית הזאת, מה הייתי רוצַה לקבל ושלא יהיה קרינג'?"

זה אחלה שלב לדברים מתכליםחושבת בקופסא

בהחלט מתנות זו דרך להביע עליית מדרגה בקשר, וקשר של חודש וחצי זה לא משהו שיכול להיגמר בלי התרעה תוך שבוע.

זה יופי של שלב לעוגה, פרחים וכדומה. (אתה יכול להחזיק לה את הזר באבירות במשך הדיט, ולתת לה אותו בסוף. רק תחשוב לאן היא חוזרת אחר כך, ולמי היא צריכה להסביר מאיפה היא קבלה את הזר)

ספר עם הקדשה לדעתי זה יותר מתקדם.

מה לגבי להצטלם ביחד? זה יכול להיות מאוד נחמד כשבעז"ה בהמשך יהיו לכם תמונות ביחד משלב הדייטים, ואם לא יסתדר מאוד קל למחוק אותן.

אני לא חושבת שיש מקובל\מצופה כללילגיטימי?אחרונה

יש מי שמצפה לזה,

יש מי שלא.

יש מי שזה ילחיץ אותה,

יש מי שלא.

מכיר "5 שפות של אהבה"?

מתנות זה שפה, ולא כל אחת דוברת אותה.

לדעתי,

יש משהו נחמד ויפה לתת משהו למי שיוצאים איתו.

בשלב מוקדם, כשיש עוד סימן שאלה - דברים מתכלים\בעלות נמוכה (נניח מחזיק מפתחות, ספל).

ככל שהזמן עובר, ובטוחים יותר בקשר, יפה להראות את הבטחון הזה גם במתנות -

אבל כן עם כוכבית: אם הקשר הזה ייגמר, שלא תתחרט על מה שהשקעת בו מבחינה כספית, ותקבל בהבנה אם היא לא תשמור את הדברים אצלה  - יכול להיות שזה ישאיר אצלה משקעים.

נראה לי כלו כל הקיצים, הראשונה שפונה אליחסדי הים
שהיא צנועה וצדיקה, אני אמור לה שהיא אשתי.😂😂
כן כן כןןמחפש שם
שתף אותנו איך היה😋
מנה אותי שליח ואצא אקדש לך אישה בשוקחתול זמני
חבל שרק עכשיו מגיע למסקנה כזאתעַלְמָה
לא בטוחה שזו האסטרטגיה הכי חכמה. אני נגידלגיטימי?אחרונה

הייתי בורחת...

בהצלחה!

מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה

בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה

לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם

רעיונות?

נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאני
חוף היםשפוי

הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים

פארק וולפסון - פארק לא גדול וממש חמודריבוזום
אבל גם שאר המקומות שהמליצו מעולים
נווה צדק יפהריבוזום
ויש שם מקומות מעניינים, אפשר לסייר לפי מסלולים באתרי טיולים
באוניברסיטהלגיטימי?אחרונה
פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
מיאוגזם!חתול זמני
😹😹😹Lavender
נצלו"ש = ניצול שרשור?נחלת
מדויק.חתול זמניאחרונה

או במקרה של השרשור הזה... מיאודויק.

אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוח

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

אתה מספיק טוב!עַלְמָהאחרונה

ועוד תבוא האחת שמספיק טובה לך.

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
מזל טובבבבבב!!!עַלְמָהאחרונה

אולי יעניין אותך