לצורך העניין אפילו במדדים אובייקטיבים נטו, פעם הציעו לי רק משפחות מעולות ותורניות מאוד, בני רבנים.. והיום ממש לא בהכרח.
מסכימים?
(הכותבת הינה בת לרב בעצמה)
הציעו לי גם בהתחלה בנות של רב, ומשפחות תורנית , ואת האמת הקב"ה הראה לי שהדגש על הצד המשפחתי הוא לא הדגש המרכזי אלה בסה"כ סממנים חיצונים- נכון חשובים מאוד ! אבל לא העיקר ... ולכן התחלתי כיום לראות את זה בתור בונוס ותו לא , העיקר בשבילי זה היראת שמיים , והמידות והכי חשוב ענווה גדולה .
לכן הייתי מציע לך להסתכל על מידות האדם עצמו {למרות שאני בטוח שאת מסתכלת על זה } ועל שאר הדברים בתור בונוס {וכמובן שאם המשפחה של הצד השני לא דתית כלל הייתי שוקל זאת בכובד ראש מכה סיבות שלא אפרט אך לא שולל לגמרי }
"ת''ר לעולם ימכור אדם כל מה שיש לו וישא בת ת''ח שאם מת או גולה מובטח לו שבניו ת''ח. ואל ישא בת עם הארץ שאם מת או גולה בניו עמי הארץ".
וזה כי אמא שלהם לא יודעת כתר התורה (רמב"ם) ולא תדע לחנכם.
אבל אנחנו מדברים על בחורה צדיקה שוודאי תחנך את הילדים לתורה, כך שטעם זה לא שייך. אז לא צריך למכור כל נכסינו.
אבל הסיבה של דבקות בת"ח (שכתבתי למטה) נשארת, גם אם האשה צדיקה. אלא אם כן היא בעצמה תלמידה חכמה וזה באמת זכות עצומה לבעל. הלוואי עלי.
אגב מעניין שפעם אם האמא היא בת ת''ח ממש "מובטח" לו (לשון הגמ') שבניו יהיו ת''ח. בדורינו כמדומני שזה לא מובטח...
כתב הט"ז:
"פירש"י שדומות לבהמה שאין להם לב להבין כי חייך ואורך ימיך עכ"ל נראה פי' לדבריו דטבע הנשים שיבטלו בעליהם מתורה בשביל שהם סוברים שמכח זה יתעסקו בסחורות ויהיה להם טובות עוה"ז משא"כ אם יעסקו בתורה לא יהיו להם רק עוה"ב לחוד ובאמת אינו כן אלא היא חייך בעוה"ז ואורך ימיך בעולם שכולו ארוך שהוא עוה"ב ולמדנו מדברי רש"י אלו שאם נמצא בת לע"ה (עם הארץ) שהיא חכמה ומבינה ענין שזכרנו דאין בזה איסור מצד שאביה ע"ה כן נראה לענ"ד:"
קצת נחמה לבנות הפורום שאין בנות הרב,
אך משתוקקות להיות אשת הרב
אני מקבלת הצעות על אנשים ולא על משפחות.
המשפחה לא תמיד מעידה על הבן אדם...
(הכותבת הינה בת לחוזרים בתשובה. ואבא שלי רחוק מלהיות רב...).
בחור אחד בירר עליי אצל קרובת משפחה והוא אמר לה "שמעתי שההורים שלה לא רב ורבנית, היא 'דוסה'...". קצת הציק לי, הרגיש לי שיש לו תחושה של 'מורם מעם'. ובפגישה תחושותיי קיבלו אישור.
מה אעשה, ונשמתי בחרה במשפחה המדהימה שלי.
השאלה היא האם ככה הקב"ה מזווג זיווגים, לפי כבודה של משפחה...
כתוב בגמרא : אין מזווגים לאדם זיווג אלא עפ"י מעשיו , והמהרש"א מאריך על כך שאם את רואה מישהו לא כזה תורני עם משיהי תורנית , יש גם בה פגם כלשהוא [אמנם יש כאלה שיש להם אישה רעה ע"מ שיהיה להם מירוק עוונותיהם וישרים דרכי הקב"ה {כמו רבי יוסי הגלילי וכו , או שהוא מתחתן עם אישה צדיקה ע"מ שתחזירו למוטב ] .
והאר"י כתב שהכל תלוי לפי מעשי האדם ולא לפי מעשי המשפחה ואלו עניינים עמוקים מאוד, ונסתרים מאיתנו דרכי הקב"ה .. ויש כמובן עוד מה להאריך אך אקצר
בקיצור מה שאני בא להגיד שלא קשור מהיכן באת וכו , זה דברים עמוקים מאוד ואין לנו איך להבין אותם , מי שלא רוצה להיפגש איתך רק בגלל משפחתך ובלי לדעת מי את וכו , תגידי תודה לקב"ה שזה לא זה! והוא חסך ממך טירחה בנידון , לא סתם הגמרא אמרה שהקב"ה יושב כעת ומזווג זיווגים והמהר"ל בבאר הגולה מסביר על זה דברים עמוקים מאוד , לכן הכי חשוב זה להתפלל ולבקש מהקב"ה שישלח לך בחור ירא שמיים שרואה מעבר למה שאחרים לא רואים וזה את הפנימיות ... ובהצלחה !!

במידה ותרצי להבין זאת יותר , אשלח לפה את המקורות אבל זה הרבה חחח אבל מוסיף המון אמונה
1. הגמ' בסוטה ב,א כותבת בפירוש שמה שאין מזווגים לו לאדם אלא ע"פ מעשיו, זה רק בזיווג שני.
זיווג ראשון נקבע ע"פ בת קול שיוצאת 40 יום לפני יצירת הוולד.
2. יש בה פגם? קצת קשה, אביגיל הצדיקה המושלמת התחתנה עם נבל, אין בה פגם כזה הרי כשהגמ' רוצה לתת דוג' למישהי צדיקה היא אומרת 'כאביגיל'.
3. וכמובן יש לזכור שיש מצוה מדאורייתא לישא בת תלמיד חכם דווקא, רמב"ם דעות ו,ב:
מִצְוַת עֲשֵׂה לְהִדָּבֵק בַּחֲכָמִים וְתַלְמִידֵיהֶם כְּדֵי לִלְמֹד מִמַּעֲשֵׂיהֶם, לְפִיכָךְ צָרִיךְ אָדָם לְהִשְׁתַּדֵּל שֶׁיִּשָּׂא בַּת תַּלְמִיד חָכָם וְיַשִּׂיא בִּתּוֹ לְתַלְמִיד חָכָם.
ישר כח
או אחת שרוצה להיות.
ובאמת אני בן...
אם ככה עכשיו ברור שאת תלמידה חכמה, מעניין מי יזכה בך.
אש לבנה
אש לבנהאחרונהאשריך איש!
1) אתה צודק זה באמת נאמר בגמרא בזיווג השני אבל , האר"י מסביר שהדברים הם לא כפשט הדברים ובשביל לראות זאת ממש בהרחבה עיינו בחופת ציון של הרב מוצפי עמוד לט - מא , וזה דברים ממש נעלמים מאיתנו ..
2)תסתכל מה שכתבתי בהמשך וקושייתך אינה קושיא כלל ! , כתבתי שיש כאלה שיש להם אישה רעה והם צדיקים וזה בשביל לזכך מהיסורים שלהם וכן להפך ונכון אביגיל לא היה בה פגם אלה הם נסתרות דרכי הא-ל { לדוגמא רבי יוסי הגלילי במסכת יבמות דף סג: , מהרש"א על מסכת סוטה דף ב , }.
3) נכון כתוב בגמרא בדף מט : שיש לישא בת של ת"ח וזה הדבר המובחר אך יש כאלה שלא זוכים לכך , ולכן צריך לחפש אישה עם יראת שמיים
, ויש עוד חומרא יתירה לא לישא בת של עם הארץ , וכל האיסור של חז"ל זה גם כאשר הבת היא מתנהגת בחוסר יראת שמיים ... בקיצור משפחה זה דבר חשוב אך לא העיקר
זה תמיד מצחיק אותי כשבן עונה לבן וחושב בטעות שהוא בת..
אם היית יודע שהוא בן התשובה הייתה נשארת בדיוק כזאת?..משעמם לי..חח
רק שיניתי ללשון של זכר
הייתה תקופה לא קצרה שגם חשבתי ככה (הצעה טובה אצלי לא נמדדת ביחוס ודברים כאלה אלא בדברים אחרים) כיום אני משוכנעת סופית שזה פשוט לא נכון. אפשר שיהיו הצעות מעולות ממש בשלבים מאוחרים יותר כולל הצעות מעולות גם במדדים שאת מחשיבה אותם כמעולים..
אנשים יכולים להיות מוצלחים, מעולים, יראי ה, חכמים וכו' ועדיין רווקים, ורווקים מאוחרים בלי איזה "דפקט"..
ולגבי משפחות מעולות-
מוסיפה שמשפחות של רבנים הן לאו דווקא מעולות יותר ממשפחות אחרות במובן של שלום והרמוניה..מכירה כמה משפחות כאלה וגם גרתי בצמוד לבית של רב (מוכר מעט) והבית היה בית רגיל כזה שרבים ומתווכחים בו אפילו יותר ממשפחה ממוצעת..וזה בעיני לא חילול ה' או משהו כי כולם בנ"א וכל אחד והעבודה שלו.
לא צריך להיתפס על זה ולחשוש שההצעות הבעות לא היו משהו.
באופן כללי אצלי זה ממש הפוך, ואני רואה את זה נטו בגלל שאני לומד מניסיונות עבר וכול פעם יותר ממוקד מטרה.
מבקש אמונהבס"ד
איכשהו פרצה בבית הכנסת שמועה שאני שומע הצעות (למרות שלא אמרתי להם , מוזר) וניגש אליי מישהו והציע מישהי שמסתבר גדולה ממני בכמה שנים טובות , הרבה שנים טובות. להגנתו הוא כנראה חשב שאני יותר מבוגר ממה שאני. בקיצור , זה סיפורה של הצעת השידוכין הראשונה שלי.
מתברר שיש לו מתכנת זריז
נפלאות תחילת השנה הלועזית ומשהו קשור.
בחור עצובאחרונהלא מקומות גדולים כמו עיר.
אבל אם את רצינית,
אז רק תדעי לך ש**** ו****
וגם *******
סיננתי את עצמי כדי לא לעבור על לשון הרע.
וכן אני יודע שגם כך זה לשון הרע, אבל פחות חמור...
קהילה דוסית (בסגנון די הר המורניקי נראה לי).
זה סוג של ישיבה גבוהה כזו
ביישוב עינב יש כולל מאוד חמוד וגם קהילה גדולה ובנו עכשיו שכונה חדשה
עלי?
אלון שבות?
שהפורום הזה הוא הפורום הכי פעיל?
אין לי מה להפסיד. מקסימום מי שיקרא את זה בלי להתייעץ עם אחרים יפסיד. אז בקטנה.
ויותר ברצינות.
סיפור קצר. מקרה אמיתי.
כשהייתי בתיכון, היה לנו תלמיד אחד שאבא שלו היה קבלן יחסית מבוסס לתקופה.
זה היה בגיל שהיה לנו רישיון נהיגה.
והיו לו 2 רכבים.
רכב אחד ששווה 500,000 שקל בשווי של היום.
ורכב אחד ששווה 5,000 שקל בשווי של אז.
כשהוא מגיע לדייט הראשון, הוא לוקח את הרכב הזול.
בלי שרשרת זהב לבן, בלי משהו שיכול לשדר שיש לו כסף. כלום. הכי פשוט שיש.
אם הבחורה המשיכה לדייט שני (וגם הוא כמובן),
הוא היה מגיע עם רכב של 500,000 שקל.
ועכשיו תוך כדי שאני מקליד אני נזכר בסיפור נוסף. הורים של חבר.
לפני שהתחתנו,
לבחור שהיה בזמנו בן 28 ? משהו כזה..
כבר היתה דירה (משכנתא כמובן)
רק אחרי שהם התחתנו, הבחורה גילתה שיש לו דירה. לא דקה אחת לפני.
עכשיו לתובנות,
רוצה להדגיש שאני מסתכל על זה מנקודת מבט גברית. אני באמת לא יודע מה הכי מתאים לבחורה.
התחושה שלי שזה שונה. אבל אין לי מושג, כי אני לא בחורה. אני בחור.
עכשיו כמובן שאין כאן איזה נוסחא מדוייקת..
אבל אני באמת מאמין בזה, שזה חשוב מאוד לבוא לדייט הראשון הכי נקי שיש
ועדיף לעשות הכל כדי שהצד השני לא ידע כלום על דברים ממש ממש טובים. על נקודות חזקות במיוחד.
למה ?
למרות שזה כאילו מובן מאליו, אבל צריך להפנים את זה :
כי אם בחורה עדיין תרצה להפגש איתך למרות שהכל על פניו נשמע "פשוט",
אז זה אומרת שאתה, מי שאתה -באמת-, זה מה שהיא רוצה להמשיך להכיר.
בנוסף.
ברגע שאתה מציג את הצד הכי רגיל שלך, הכי פשוט שלך, בלי שום עטיפה, בלי שום הצגה..
אז מי שתגיד "אוקי, הבנתי שאין כאן שלמות, אני מעוניינת"
זה אומר שהיא רואה את מי שאתה באמת ומקבלת את זה.
היתרון הוא, שמכאן זה רק יכול לעלות ולהתשפר.
החסרון הוא שתפסיד חלק מהבחורות. אבל איזה בחורות תפסיד ? תענה בעצמך. לדעתי התשובה קלה וברורה.
שלב השאלות
שאלה : אוי לא..רק לא שלב השאלות
תשובה : מה הבעיה בשלב השאלות ?
שאלה : נו...
תשובה : מה נו , תשאלו
שאלה : זה לא עמוס מדי להציג בדייט ראשון את כל התמונה, גם חולשות ?
תשובה : תראה, אם זה חולשות שאתה יכול לשפר ואתה יודע שזה יכול להפריע לבת הזוג אז תשפר...אם לא, אז בכל מקרה היא תגלה את זה מתישהו.
נכון שיתכן שיהיה קליק ריגשי לפני שהיא תגלה ואז כאילו יהיה לה יותר קשה לשחרר, אבל הקליק הריגשי במהשך יכול להיות בדיוק בכיוון הפוך. המח זוכר הכל. תהיה בטוח.
שאלה : דוגמא ?
תשובה : נניח אתה בן אדם שמקשקש המון. זה מי שאתה. אתה מדבר פי 2 יותר מבן אדם ממוצע. או הפוך, אתה מדבר מעט מדי ביחס לבן אדם ממוצע.
אם זה מי שאתה, אם אתם שלם עם זה, אם אין לך מה לעשות בנושא הזה, אז תתנהג ככה בדייט הראשון. תהיה מי שאתה. לטוב "ולרע". תהיה אתה.
שאלה : אוקי, תחדד לי את זה.
תשובה : אתה נפגש עם חבר ותיק בפעם ה 300. איך אתה מתנהג בגדול ? אותו דבר בדיוק. זה הדייט הראשון שלך.
שאלה : תסכם לי את זה.
תשובה : תבוא הכי פשוט שאפשר. תסתיר את כל היתרונות שלך (עבודה בשכר גבוה ,תהיה עבודה בשכר רגיל, תפקיד מיוחד יהיה תפקיד ממש רגיל ונפוץ, בצבא אם היית בסיירת ועשית מצבעים מעבר לקווי האויב תספר שהיית חייל פשוט וואל תכנס לנושא הזה יותר מדי).
שאלה : בטוח שיש בזה הגיון ?
תשובה : לא
שאלה : אז כל החפירה הזו ואתה לא בטוח שיש בזה היגיון ללכת בגישה הזו ?
תשובה : נכון. כי אולי זה לא מתאים לכל אחד. נתתי זוית מסויימת וכל אחד צריך לבדוק עם עצמי מה הוא לוקח מזה ומה לא.
שאלה : לגבי..
תשובה : זהו, אין יותר שאלות. אני צריך להכין דגים.
שאלה : רגע, אם תפגש עם מישהי תגיד לה שאתה יודע לבשל ?
תשובה : ברור שלא . מקסימום חביתה. אבל לזה יש כמה סיבות. נדבר על זה בהמשך.
שאלה : אבל..
תשובה : שבתתתתת שלוםםםםםםםם.
הערה טכנית - הפוסט לא עבר בדיקה לפני שליחה, עמכם הסליחה. עייפות החומר.
פתית שלגהאזור מאוד יפה לטיול שקט ורומנטי.
הרבה מאוד מעיינות, חלקם לא מוכרים אז יתכן שתהיו בשקט שלכם. אפשר לנסוע לכוכב הירדן ולהנות מהשקט והנוף (אתם תהיו שם לבד, מובטח לכם שאף אחד מגיע לחור הזה...).
אטרקציות וכדו אני פחות מכיר.
אשמח לשמוע מה גורם לכם להתחבר לצד השני?
וכנ"ל לגבי חברים / חברות.
כשאני מקשיב למישהו ביחס לעולמו הפנימי, מה שמעניין ומעסיק אותו אני מרגיש שאני פותח צוהר לעולם שלו.
וכן, להיפך, שמישהו מקשיב לי וממוקד בי ובעולם שלי, אני מרגיש שהוא מתחבר אלי.
במקרים שתחומי העניין הם שונים אז העניין יותר בולט. כשאיש מקשיב לרעהו בצורה אקטיבית בנושא שאין לו בו יד ורגל, זה יכול לעורר חיבור גדול.
ו"לא מתלהבים משטויות"...
נראה לי הוא יכול להביא את החמורארץ השוקולד
elicoזה כבר בסטנדרט
"וצביאת מרת אוגיתא דא, והוית ליה לאינתו.
ודן נדוניא דהנעלת ליה: חד חמרא לובא מעליא, בריא, גמיר וסביר, דידע לבדוחי ליבייהו דאינשי"
כלומר, ברור שיש בזה אמת ולא קטנה בכלל, מצד אחד. אבל המשמעות של זה היא שאני עכשיו צריך להגיע לקשר כשאני "מושלם" (או לפחות עוטה מסכה של כזה). וזה לא נכון, כי החסרונות שלי והדפיקויות שלי יצופו בקשר כל עוד הוא קרוב מדי. למעשה, זה במידה רבה מבוא למערכות יחסים קצרות ומתחלפות כאשר עולה פגיעות או חיסרון.
זה בסדר לרצות להשתפר כדי להיות בן זוג ראוי יותר. אבל זה לא בסדר לצפות "למושלמות". אנחנו לא. לעולם לא נהיה. מלאכים יש בשמים ואמא שלי טוענת שאם בן הזוג טוב מדי אז אלוקים לוקח אותו.
לדבר עם בחורה ולברוח?
2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.
אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש
ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.
ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה
לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .
איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?
ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום
שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו
ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .
מדוע?
אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )
ובסוף הלכו בלי הסבר בבום
אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..
ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..
אבל לא כולן לוקחות את זה ככה
יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..
באמת קחו אחריות.
גוסטינג זה גועל נפש
אתם גועל נפש
השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.
אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..
נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??
(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?
אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל
דרך ארץ
כנל הפוך!! כלפי גברים
התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה
אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.
היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.
ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.
לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…
נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.
בעולם הקלאסי זה היה הפוך.
הפי כתבה בלשון שנוח לה לכתוב, כי בזה היא נתקלה.
וכנראה בגלל ההערות המעצבנות של כולם פה בפורום (לא דווקא אתה) היא גם כתבה בסוף במפורש שזה מיועד לשני המינים.
תפסיקו להיות מעצבנים ולצאת מנקודת הנחה שהבנות תמיד נגד הבנים. זה ילדותי ברמות.
מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).
איך שלא מסובבים את זה,
זה אומר שהן עושות משהו לא נכון ( שזה -שונה- ממשהו שבאשמתן).
עכשיו אם אחרי שירגעו ויתאפסו, יעשו בדק בית ויגידו "אוקי, איך נמנעים מהקרקס הזה שאני מתפרקת בגלל בחור שאני בכלל לא מכירה" ויבצעו צעדים 1,2,3 שקרקס כזה לא יקרה יותר - מעולה. זה נקרא החיים. יש תקלות. משתפרים ומשתכללים לפעם הבאה.
אבל...אם הן יהיו עכשיו בחרדה או בהפסקה ויתנו כ"כ הרבה כח לצד השני...
אז ...אולי באמת עדיף שקודם יטפלו בעצמן יסודית כי בזוגיות אמיתית המצבים יהיו פי 8000 יותר מורכבים מזה.