אבל אף אחד שם לא ממש מקפיד על המצווה...
אז מי עמד בצפרא דיומא?בוז
אבל אף אחד שם לא ממש מקפיד על המצווה...
אנימחפשת^
החלפתי טיטול לילדה.
די התלבטתי בנידון
^^נקודה טובה
כואב לשמוע...מוטיבציה
אני. היינו בסופר.מוריה
אניכישוף כושל
בס"ד
הייתי באמצע הדרכה בעבודה מעשית
למה לא עומדים אצלכם? מילא ביום הזיכרון אפשר לעשות פרצופים על ציונות אבל ביום השואה?
יום השואה נקבע עי הרבנות לעשרה בטבתמשתדלת יותר
^^^יהודי!!
ולכן נוהגים בו דיני אבלות?41
יש את העומר שגם נוהגים מנהגי אבלות*שלי*
זה לא שלא עומדים כי לא מכבדיםבוז
לעמוד בצפירה זה לא מנהג יהודי... אם כבר עומדים אז נשארים לעמוד (או אם נמצאים בציבור, שאז אם לא עומדים זה חילול השם) אבל בתיכון שלי למשל כשהיתה צפירה היינו אומרים משניות למילוי נשמתם.
למה לא גם וגם?כישוף כושל
היום הרגשתי כמה זה משמעותי
אנחנו כבר לא בבית ספר ויש חיים אמיתיים וזה הכריח אותי לעצור ולחשוב עליהם
אני לא יכולה באמת להיות כל יום השואה סביב זה
אבל זה מבטיח שאתעסק בזה לפחות קצת
כי אם נהגו לעשות את זה בטקסים של כנסיות זה בעייתיבוז

תמיד זה היה נשמע לי טיעון לא ענייני לחלוטיןכי בשמחה תצאו.
אם עמדו דקה בשביל תפילה המונית,
זה אומר שא"א לתקן 2 דקות של שקט או תפילה,
כי עשו את זה לראשונה בכנסייה?
לא נכנס למחלוקת רמ"א וגר"א והמסתעף,
זה פשוט נשמע לי לא מתחיל...
תגידו שזה משהו של ציויינים, ואתם מתנגדים,
ונניח לכם בשקט.
כי אם המקור בעייתי כל העניין בעייתיבוז
ממה נפשךכי בשמחה תצאו.
תפילה בציבור הם לא המציאו (יותר גנבו מאיתנו)
ואם זו שתיקה ולא תפילה - זה לא מה שהם עשו.
יכול להיות שהמקור הוא המדינה,
והוא בעייתי לשיטתכם, ואז זה דיון אחר.
מה תפילה בציבורבוז
אולי במקומות של חבר'ה דתיים קצת אז גם מתפללים תוך כדי העמידה, אבל בכללי קוב העם בטוח שבעצם עמידתו הוא יצא ידי חובה
ואל תגיד שזה העניין, אתם סתם לקחתם את העמידה והלבשתם עליה תפילה. אף אחד חוץ ממכם לא לוקח את העמידה כ"זמן לתפילה המונית"
המקור בכנסייה הוא תפילה ציבורית, לא?כי בשמחה תצאו.
כך שמעתי
לא, עבדו עליךבוז
ופה בישראל גם- עומדים ולא זזים וזהו! קיימנו את מצוות השנה (זה היום כיפור שלהם).
לא ראיתי שהם מתפללים.
ההיפך, סבא שלי שונא תפילות ממש, והוא הראשון שיעמד למרות שהוא מחובר לחמצן ולא הולך אפילו לשירותים.
חוקות הגויים.
לא יודעכי בשמחה תצאו.
בויקיפדיה נראה שהצפירה לא החלה בכנסיות,
אלא שם מרגישים אותה יותר.
ממילא המקור כבר לא דתי,
וממילא זה שוב להיכנס למחלוקת הנ"ל.
המקור של הרבה דברים לא יהודיכישוף כושל
בס"ד
זה כלי טוב ואני לא מבינה למה לא להשתמש בו
זה שהם התחילו לא אומר שאנחנו לא יכולים להמשיך
לא יודעת מה לומר לךבוז
מה לעשות. הבדלי גישה, דיעות שונות.
את חושבת שאין דרך שנוכל לדבר על זה ולהבין אחת את השניה?כישוף כושל
בטח שישבוז
רוצה באמת?
כאן או בנסיופ?
לא נוח פה.
אני לא רוצה להתווכח אני רוצה להביןכישוף כושל
בס"ד
איפה שתבחרי
אבל תבחרי😅כישוף כושל
כשיהיה לי רגע שקט מהסלטונים
בוז
חחח כינוי חמודבא לי בירה
זה לא נכון ולא קשורהסטורי
תקיעת שופרנגרינסקי
הרי משם זה הגיע, שעומדים כל הציבור בדממה ועושים חשבון נפש לעצמם כשמה שמסמל רגע זה הוא התקיעה בשופר...
"צפירות זיכרון בישראל נשמעו לראשונה בנובמבר 1949,בא לי בירה
צפירת זיכרון – ויקיפדיה
אמנם נכון, כך כתוב...נגרינסקי
החיבור בין הצפירה לשופר היא סברא שלךבא לי בירה
לא החוק ולא ההיסטוריה מצביעים עליה
אם אחליט שיש עניין לתקוע בשופר על משהו
שלא כתוב בהדיא בהלכה,
תגיד גם על זה?
דבר ראשון, היא סברה יפה...נגרינסקי
דבר שני, גם אם הגויים לא לקחו ישירות מתקיעת שופר, עדיין הרעיון לא הומצא אצלם אלא ביהדות בתקיעת שופר...
תסתכל בכתובת המצורפת, מאמר בנושאאלילימי
הרעיון בצפירה הוא לא לעורר להתבוננותבא לי בירה
זו המטרה של דקת הדומיה שהיא זו
שמוזכרת בחוק
הצורך בצפירה הוא פרקטי -
שכולם ידעו מתי הצפירה
ויפסיקו נהיגה ועבודה
ואתה צודק שזו סברא נאה
אבל מי שאומר (וצודק) שהיא לא מנהג
יהודי לא צריך להסכים איתה
אניחופשיה לנפשי
ב. מההרגל.
מביך קצת..איכה
פשוט הסתכלתי לצד השני מהבחור והמשכנו לעמוד.. וזה היה ליד מלא חרדים .. הזוי לא?
עמדתי לבדכי בשמחה תצאו.
פרקי תהלים עולים חרישית בפי,
וכולם לידי הולכים כאילו כלום
(לא רוצה לפרט איפה זה היה..)
גמאני הייתי במקום שפשוט המשיכו בנוהל.הפואנטה
האמת שבכלל ישנתי.. אבל היי, אפשר לומר שעמדתי במאונך!!מבקש אמונה
עמדתי באמצע הרחוב. לא כזה חסיד אדוק של העמידה,חסדי הים
נכון, זו גם הסיבה שאני עומדת כשאני בציבורבוז
ואיהיי זאת אני ..
לפתע חסיד שלא שמע את הצפירה הלך ליד כולם בתום ליבו קצת משתומם
כולם הסתכלו עליו
כמעט בלעו אותו
ואז הוא נעמד באחת......
אניאמיץ(ה)
וגם תמיד חונכתי (ומסכימה עם זה גם היום) שאין עניין לעמוד אלא פשוט לעצור מה שעושים ולומר כמה פרקי תהילים.
אנילב טהור:)
בס"ד
עם הילדים בגן..
זה שם אותי במאבק אינטואיציות מאוד מענייןבא לי בירה
תודעתית לפרקטיקה מאוד מסויימת של זכירה.
כאילו כדי לעצב את הדרך שאני זוכר ומתכנס.
אני רוצה כיחיד לזכור.
כיחיד להתכנס לתוך כל זה ולבחור מה לציין ואיך
מתוך העיון האישי שלי והמסע שלי.
מצד שני,
כשאני תוהה מה לעשות יותר מדי מרגיש לי
שאזיז הצידה את עניין הזכרון לטובת האמירה
החתרנית אם אכפה על עצמי לא לעמוד.
אז עמדתי.
גם לי עברו מחשבות על זהאילת השחר
נשמע מסקרן ממש
בא לי בירה
אכן..אילת השחר
צריכה להרהר בזה קצת..היה יום ארוך ועמוס,
בנוסף לקפיצה שקפצתי מבהלה למשמע האזע- צפירה.
כן.
גם אני תמיד נבהל בהתחלה חחבא לי בירה
יש לי סיבה טובה להבהל..אילת השחר
כן, חשבתי על זה! אצלי זה סיפור בפני עצמובא לי בירה
שמא זו אזעקה כלשהיא וכו'
לא באמת נרגע עד שזה נפסק
זה לא חח, זה מאוד מבהיר למה צריך את שתי הדקות הללוהסטורי
לא זכיתי. ישנתי אחרי משמרת לילה{ר}צינית
כל שנה בשרשור הזה אני חושהת לעצמי עד כמה אנשים יכולים להיותמוטיבציה
פעם חשבתי שיש נושאים שאין מה להתווכח לגביהם

באמת אין וויכוח, השאלה על מה?בא לי בירה
והסקנו מזה שכולם מזדהים אישית עם עניינה
ורואים בה צורך
מה שהיינו צריכים להסיק (ע"פ תער אוקאם)
זה שיש קבלה של הצפירה כחלק מהפרהסיא
במדינה הציונית בה אנו חיים
ואת זה גם השרשור פה לא סותר
^^ לגמרימקום בעולם
אם הם הגיעו מהגויים אולי זה מה שהם מסמלים?בא לי בירה
מוזמן לשתף אותי מה אתה חושב שהצפירה מסמלת לגויים.מקום בעולם
עצוב. מי שלא מכניס עצמו בצרת הציבור, לא יראה בנחמת הציבורהסטורי
יש מספיק ימים שמכניסים בהם -וע"י צום וקינות ולא עמידה לדקהמבקש אמונה
זה לא קשור.הסטורי
זה שלדעתך אין איסור לא אומר שכולם מסכימים עם זה.יהודי!!
שמישהו יסביר אחת ולתמיד מה האיסורהסטורי
(מי שלחוץ על ההבנה הכי מחמירה בדעת הגר"א בחוקות הגויים, שיבדוק קודם אם אף אחד מהבגדים שלו, לא נראה כמו בגדים של גויים)
מהיכי תיתי שהציבור עומד?בא לי בירה
במקומות העבודה יש חוק.
מניין לנו מה עושים רוב היחידים בביתם?
והאם רוב הציבור טובים מהחרדי שעומד
רק בפרהסיא ורק כדי לכבד?
אין לנו מידע אמיתי בנושא כדי לומר:
כך נוהג הציבור, ואתה פורש ממנו.
לדעתי הושפענו מדי מהדרמות שהתשקורת
עושה כשהיא מחפשת מי הולך בצפירה.
ממש לא מהתקשורתהסטורי
נראה לי מוזר שבכלל צריך לדון על זה.
כולם עומדים מהזדהות או מבושה?בא לי בירה
אם הציבור לא עומד מהזדהות אלא
מחשש מבושה, אז מי שלא עומד בביתו
איננו פורש מהציבור.
לא חושב שעומדים מבושההסטורי
אני אגלה לך סוד נורא..מבקש אמונה
בערב יום השואה היה משחק כדורגל מאד מפורסם,
והוא לא שודר בטלויזיה הישראלית כי כמובן זה פוגע בצער של היום.
אז חצי מדינה- אם לא יותר -ראו את המשחק בערוצים זרים ודרך האינטרנט..
איך אני יודע? כי כל מי שראה דיווח שהערוצים נתקעו וקבוצות פייסבוק שלמות דיברו על איזה ערוץ הכי פחות נתקע.
אני אישית לא אכפת לי לעמוד כן? אבל הרבה כשהם בבית בכלל לא עומדים ולא מתעסקים ביום השואה.
לא נראה לי יש פה פרישה מהציבור...
בנוסף, ראיתי שכתוב בפניני הלכה (יש לי הלכה יומית בפלא')
שהוא כותב שכיוון שיום השואה נתקן שלא כהוגן בניסן לא מתעסקים בצער, אז שיתעסקו במצווה של הקמת משפחה היהודית שזה נגד מה שהנאצים רצו להחריב.
הגזמת, חצי מדינה לא רואה אפילו את הגמרבא לי בירה
תשאל את מי שכל כך קשה לו על ניסןהסטורי
(ועוד לא הזכרנו את הקינות, ששמונה מאות שנה קהילות אשכנז אמרו בתוך ברכות קריאת שמע בשבת מברכים אייר)
אתה שוב מניח הנחה שעם ישראל מתאחד סביב הזכרוןבא לי בירה
לא אתה ולא אני יודעים מה בלב הציבור
הציבור קיבל עליו, על ידי נציגיוהסטורי
אם על היום אני לא מסכים אזבא לי בירה
הדבר היחיד שעליו מדבר החוק הוא
דקת דומיה בעבודה ובתחבורה.
הווה אומר: בפרהסיא.
ומה לעשות אז? אפילו לא לעמוד:
פשוט לחדול מנהיגה או מעבודה.
עינינו הרואות שבאותה פרהסיא
(דווקא בפרהסיא ציונית, לא אחרת)
נהגו אנשים לעמוד דום.
כל דבר מעבר לנ"ל הוא תוספת מדעתנו.
לא שייכת פה וודאות כל שהיא.
אפשר להתפלפל בלי סוף...ד.
למעשה, רואים את האנשים ברחוב, רואים אנשים שעוצרים את הרכב שלהם בכביש, יוצאים ועומדים, ורואים מתוך איזו אווירה הם עומדים.
סתם אנשים, איכפת להם, גם מיום הזיכרון לשואה, גם מיום הזיכרון לחללי צה"ל. ההנחה הבסיסית היא, ש"בליבם" יש מה שניכר - ולא להניח שהם איזה "צבועים" שעושים רק בגלל בושה... איש לא יאמר להם כלום אם ימשיכו לנסוע על 120 בכביש בין עירוני (אני הייתי פעם בנהיגה בצומת מרכזית בב"ש. היחידים שהמשיכו לנסוע, היו בדואים מהסביבה. כל השאר עצרו, כולל ברמזור ירוק..).
לאנשים איכפת, הם מרגישים גם את הערך שכולם ביחד מזדהים, מכבדים. זה גורם לרוממות רוח. לתפיסה שזה משהו ששייך לכולם, לכלל הציבור, לכל המדינה. אני זוכר גם קצת יותר מ"פעם", היה לא פחות.. ומעומק הלב.
אין קשר לכך, שכל אחד יכול באופן אישי (והלוואי שיעשו כך..), לחשוב על עניינם של ההרוגים עקד"ה, ולהרגיש מה שעולה בליבו (למעשה, אנחנו רואים שמי שאינם שמים לב לימי הזיכרון הללו, לא מקדישים לכך בדווקא זמנים מיוחדים אחרים.. לפעמים הרבה פחות מאשר לעניינים כמו המנָיות שלהם וכד'..)
יש ענין של ציבור. גם את בריאת העולם וההתבטלות כלפי ה', כל אחד יכול (וצריך) לזכור באופן אישי, גם את יציאת מצרים, גם את השגחת ה' שמתבטאת בסוכות וכו'.
ובכל זאת, דרכה של תורה שקבעה מועדים לכלל ישראל. אנחנו עם ישראל, לפני שאנחנו אנשים מישראל.
ויש גם ענין בזיכרון כאומה. כמדינה. בוודאי כאשר מדובר על אנשים שנהרגו בגלל היותם יהודים, או עבור המדינה ושנוכל לחיות בה.
להשתתף עם הציבור בצערם, כדברי הרמב"ם.
לגבי הנושא של "מנהג הגויים":
היו מקומות מסויימים (אנגליה, הולנד) שציינו בעבר ימי זיכרון ע"י פעמונים או צפירה. היום זה כמעט לא קיים בשום מקום מלבד מדינת ישראל.
הטעם הפשוט, אינו כל מיני עניינים "גויים", אלא אמצעי לגרום לכולם להזדהות ברגע אחד, עם דבר ששייך לכלל ככלל, מעבר לעניינים הפרטיים של כל אחד בנושא.
הרמ"א פוסק מפורש, שגם מנהג שנהגו הגויים, ואינו בגלל עניינים של פריצות, או משהו חסר-טעם הגיוני (שאז החשש הוא שמא זה בא ממנהג אמורי או ע"ז של אבותיהם), אין בו משום מנהגי הגויים.
אפילו לדעת הגר"א, שאם מדובר במנהג גויים, אז צריך פסוק וכד' כדי לנהוג בו, זה אם לא היינו עושים כך מעצמנו.
ויש סברא, שאכן המדינה היתה מתקנת כך מעצמה. גם אם זה היה תקדימי. מתאים ליחס שלנו אל הנופלים (כמו שהתגלה שוב בפרשת זכריה באומל הי"ד - שאף גוי, כמובן, לא היה נוהג כמותנו בכך...). קביעה של רגע שבו כולם מתייחדים עם זכרם - והאמצעי לכך הוא צפירה. לא פחות מצפירה כאמצעי להזכיר כניסת שבת לציבור..
וכך שמעתי מת"ח חשוב, שכמו שיש מנהגים "פרטיים" (מכנסיים כמו של היום - לא של הכהנים.., חולצה, עניבה בוודאי.. זה התחיל מעם ישראל דווקא?) - כך גם ביחס לעניינים לאומיים, יש דברים שאחרי 2000 שנות גלות, לומדים ממדינות, מה מדינה כמדינה עושה לצורך התארגנות ציבורית.
ובוודאי שיש ערך בשתיקה - וידום אהרון - ובמחשבה וההתייחדות. וערך בכך שכל הציבור עושה זאת יחדיו ברגע מסויים. מותר קצת לשתוק... את הצדיקות של אמירת התהילים, אפשר להשאיר לרגע אחר... לא חייבים להיכנס לאובססיה של "ביטול תורה" בדיוק באותו רגע. כבוד המת דוחה לימוד תורה..
במקום להתפלפל נבדוק מה עושים גדולי ישראלמבקש אמונה
ואגב מה שכתבת בסוגריים
"למעשה, אנחנו רואים שמי שאינם שמים לב לימי הזיכרון הללו, לא מקדישים לכך בדווקא זמנים מיוחדים אחרים.. לפעמים הרבה פחות מאשר לעניינים כמו המנָיות שלהם וכד'.."
ממש -אבל ממש- לא נכון!
זה עצמו "פלפול"....ד.
"גדולי ישראל", זה לא רק מי שכותבים עליהם באתרים חרדיים וכד'..
גדול ישראל לא פחות, היו הרב הרצוג זצ"ל (שהרב אויערבאך זצ"ל נתן פעם על הראש למישהו לגביו, ואמר לו שהוא היה "מלך בתורה"), הרב עוזיאל זצ"ל, הרצי"ה קוק זצ"ל, הרב משולם ראטה זצ"ל, הרב גורן זצ"ל. ועוד רבים רבים.
"גדולי ישראל", בניגוד למה שמנסים לפמפם באמצעי תקשורת מסויימים, אינם נקבעים לפי השתייכות מפלגתית..
כך שהדיון כאן לא היה על זה.
מבחינת הענין ההלכתי, אם יש בעיה או לא או ההיפך - כבר התייחסנו עפ"י גדולי ישראל הקדמונים. וגם אחרונים שהביאו את דבריהם בנושא העקרוני ("חוקות גויים" וכד').
בוא נבדוק..מבקש אמונה
הרב עובדיה היה עומד ושותק? הרב קנייבסקי עומד ושותק? כמה שידוע לי הם גדולי ישראל גם בלי האתרים החרדים.
אבל תגיד מי כן עומד ושותק ומורה לאחרים לעשות כך.. אדרבא.
כמה שהבנתי הדיון הוא האם אני פורש מהציבור, והאם בכלל אני צריך לעמוד (ולשתוק, כמו שכתבת)
גם אם זה לא חוקות הגויים. זאת הטענה שלך לפחות..
הרי עניתי רגע קודם....ד.
הרצי"ה קוק זצ"ל, היה עומד ושותק ומורה כך לאחרים.
כך גם אלו שהזכרתי בהודעה הקודמת, למיטב ידיעתי.
גם הרצ"י טאו שליט"א, עושה כך ומורה כך.
הרב קנייבסקי שליט"א, בוודאי שיש חרדת קדש כלפיו ות"ח גדול מאד. אבל מה שנהיה בזמנים האחרונים, שכל מי שאינו רוצה לעיין יותר מידי באיזו הלכה, ובגישות השונות בכל מיני עניינים, אומר "הרב קנייבסקי", זה לא שייך. גם אם באתר חרדי מסויים כבר לא קוראים לו "הרב", אלא סתם "שר התורה".. מאד לא נוח, כשמידרג הרבנים נקבע לפי אתרי תקשורת, או "משאל דעת קהל". אני מניח שדעתו בוודאי אינה נוחה מזה.
[מה היה עושה הרב עובדיה זצ"ל, אינני יודע. אני יכול לשאול נכד שלו, ת"ח, שאני פוגש מידי פעם.
מכל מקום, מציע למי שחושב שבשבילו הצפירה זה "ביטול תורה" כי הוא מניח שהרב עובדיה למד באותו זמן... שילמד גם בשאר הזמן בהתמדה שלו..]
בסדר, אז יש דעות לפה ולפה...מבקש אמונה
יצאת על מי שלא עומד ושותק כאילו איזה חוטא... זה לא בסדר.
וזה לא בגלל ביטול תורה -ממש לא.
אם מישהו קורא תהילים בצפירה זה כי הוא מאמין שזה מה שעוזר להם אם כבר מזכירים אותם.
לדעתי ולדעת עוד אנשים, יש תשעה באב שבו מתאבלים על כל הצרות שפוקדות את העם היהודי
וזה לא משנה איך כל אחד נהרג. ותאמין לי שאני אשכרה חושב על החיילים כשאני יושב על הרצפה.
(דווקא בשנים שעמדתי זה רק הכניס אותי לעצבות כי אין למה לצפות.. סתם זוכרים בלי פואנטה)
מי שחושב שהימים האלה שנקבעו לנו זה לא מספיק - חובת ההוכחה עליו לא עלינו.
נ.ב.
למעשה דווקא מי שתיקן את ימי הזיכרון האלה והצפירות ממשיך להקריב חיי יהודים
ולקחת את כספי ניצולי השואה שבשבילם הוא עומד.
אגיד לך..ןד.אחרונה
א. לא "יצאתי על מישהו"... לא דברתי על "מישהו", אלא על הענין. קרא שוב - ותראה.
אם מישהו אומר, "אני עושה כך וכך כי הרב שלי אמר", אין לי דיון איתו. עושה כי הרב שלו אמר, שיהיה בריא..
אני דיברתי על הענין. הן הלכתית - לגבי הנושא של שלילת הענין של "מנהג גויים"; הן מהותית, לגבי הערך של רגע שתיקה לכבוד, כולם ביחד; והן לגבי לא לאבד הרגשות טבעיות של השתתפות בצער, בגלל נימוקים שכאילו בשם "יראת שמיים". כשיראת שמיים, גורמת לדברים פשוטים להיות לא מורגשים, זו בעיה.
ב. עניינית - מה שאמרת שזה לא בגלל "ביטול תורה", אלא כי חושבים שאמירת תהילים תעזור יותר. כבר אמרתי, אני גם לא רואה "אסון" בכך שמישהו אומר אז תהילים... באתי להדגיש שלדעתי זה לא נצרך. למה? כי תהילים אפשר להגיד גם בזמן אחר; ולעמידה הזו בשתיקה - בניגוד למה שכתבת שזה "בלי פואנטה" ואין למה לצפות.. - יש ערך עצום. יהודי לא צריך לעשות לפעמים חשבון הנפש בשקט, בלי תהילים?.. אז זה חשבון נפש לא פרטי בלבד, כללי. יש הרבה מאד "למה לצפות". לחשוב על הערך של מסירות הנפש למען כלל ישראל, על הערך של ההרוגים עקד"ה, על מה שזכינו מתוך זה. זה חשבון עמוק מאד. אם הרגשת ש"סתם זוכרים" - אע"פ שגם זה לכבוד הנופלים ויש בכך ערך - אז כעת תזכור בצורה יותר גדולה, לא בצורה "חילונית"..
ג. תשעה באב לא ניתקן על זה. הוא ניתקן על החורבן - ונכון שממילא מזה גם שאר הצרות שפקדו ל"ע את עם ישראל. אתה חושב אז גם על הנופלים, יפה מאד.. אבל אפשר גם כל דבר בזמנו.
בפולין, קבעו תענית כ' סיון על פרעות ת"ח ת"ט. כולל אמירת סליחות. עי' בסידור "בית יעקב" לרב יעב"ץ עמדין, עדיין יש שם את זה. לא הסתמכו על כך שיש תשעה באב...
בנידון דידן לא תיקנו סליחות וכד', אלא יום שבאופן לאומי זוכרים, מכבדים, נותנים אל לב.
אז מה שייך "שהימים האלה שנקבעו זה לא מספיק".. לא נקבעו על זה. זו רק דוגמה איך בסברות כאילו-הלכתיות, מכופפים את השכל הישר.. מי שרוצה לומר כך למסקנה, שיבושם לו - אבל להגיד כאילו זו הסברא הפשוטה, ומי שאומר אחרת, "עליו חובת ההוכחה"?....
כך גם ההיפך - מלא ימי "פורים" נקבעו בקהילות השונות - ולא סמכו על פסח שכולל יסוד כל הניסים...
ד. להגיד "מי שתיקן את הצפירות הללו ממשיך להקריב חיי יהודים ולקחת את כספי ניצולי השואה", זה פופוליסטי למדי.
"מי שתיקן" היו נציגי הציבור. והציבור הוא זה שממשיך את זה. ומי שהיו אז, בחלקם כבר לא נמצאים כאן היום, בוודאי לא בהנהגת המדינה... ובכללי, ב"ה, רוב מה שהנהגת המדינה עושה מבחינת "חיי יהודים", זה להגן עליהם - כולל עלינו שדנים כאן כעת - ולא ההיפך ח"ו. אן ענין לקטרג, בפרט כשהזכות מאד ברורה.
וגם לא "לוקחים כספי ניצולי שואה".. מתגלות מידי פעם עוולות, ובדרך כלל מי שמעלה אותם הם דווקא נבחרי הציבור. ומשתדלים לתקן.
לא שמעתי בכללפה לקצת
האמת,נחל
של השואה, של חללי מערכות ישראל..
היום פשוט לא יכלתי כי הפיצית אכלה אז פחות פרקטי.
אבל כמובן שאמרתי תהילים
התהילים של היום היו כיפיים להגדה

אצלי זה היה מסובך..
הולך בדרכך
ומצד שני אני חיי היום בהשקפה חרדית שאומרת שאין טעם בצפירה ופשוט לקרוא תהילים בזמן הזה..
אחרי מחשבות ארוכות בסוף קראתי תהילים בעמידה

חושבת שזה רוב מה שהדתיים עושיםמקום בעולם
לא....ד.
לדעתי, רוב הדתיים עומדים ושותקים.
וטוב מאד שעושים כך.
הרי עושים לכבוד ההרוגים עקד"ה - כך שאין בכך ביטול תורה - אז למה לא לשתוק?
כל שאר הימים לומדים ואומרים תהילים? כולל "חרדים".. ואם רוצים לומר תהילים, אי אפשר רגע לפני או אחרי (אם כי באמת אין אסון אם גם לוחשים אז פרק תהילים..)?
למה "אין טעם" (זה לתגובה שלפנייך), לעמוד רגע בשקט, ו"יש טעם" לכאלה שעושים שעה "התבודדות" בלי להוציא מילה מהפה?...
למה "אין טעם" בצפירה שגורמת שכל הציבור בבת אחת יתייחד עם זכרם וכבודם של ההרוגים על קידוש שמו ית'?
ואצל עם ישראל אין דבר כזה, שעמודים בגלל הכבוד? בוודאי שיש. אין "וידום אהרון" של קבלת הדין ומה שזכה בגלל זה? יש.
הרי מובא בשם בעל התניא דומני, שעשרה יהודים שעומדים יחד באיזה מקום, אפילו לא עשו כלום, מלאך נשרף על ידם.. מכח קדושת הציבור, אז כל הציבור ביחד?
ולמה לא להקדיש זמן לחשוב על ערכם של היחידים שמוסרים נפשם על קידוש השם, איך הוא מתרומם לקדושת הכלל, ועל הגודל של מה שזכינו, שבשבילו הוקרבו קרבנות כאלה, ושבגללו אנחנו כבר כאן ולא "שם"..
ולהזדהות עם צער האומה, והיחידים, מעומק הלב - ולצאת מזה יותר טובים?..
לדעתי, ההפסד כולו של מי שלא עם זה.
לא מבין למה לא לעמוד? לא אוהב אנשים שעושים פרנציפקראנץ שוקולד
במיוחד שזה סתם יכול להגביר שנאה, הרי בעייה הלכתית אין בכלל עם זה, אז למה לא? סה"כ דקה אחת או שתיים.
עמדתיזית שמן ודבש
והרהרתי תהילים בלב
בוודאי עמדתי...ד.
ומי ש"לא מקפיד שם על המצווה" - חוששני שזה יכול לפעמים לומר כמה דברים מעבר לכך, גם כשזה באיצטלה של "יראת שמיים"..
הוא "מקפיד" על זמן בשנה שהוא ממש חושב על מה שהיה בשואה? או שבגלל שלא מחוור לו איזו "מצוה" זו הוא לא עושה את זה?..
בעיני, עקום לגמרי. יש זמן, שהמוני יהודים ביחד עומדים ומקדישים לכבד את זכר אלו שמתו על קידוש השם בשנים האיומות הללו. חושבים רגע, מזדהים עם צער האומה - אז אי אפשר להשתתף בזה? לדעתי, רחמנות על מי שנוהג כך. מפסיד הזדמנות גדולה של מה שכותב הרמב"ם לגבי "מצטער בצערם"..
[לפעמים יש אפילו כאלה, שממש באותו רגע פתאום נדלקת אצלם החשיבות העצומה של לימוד תורה בהתמדה ולא לבטל רגע...]
הרשב"ש כותב, על מקום שהיו זורקים פיסות נייר בלוויות, שלא יבטלו את זה. כי זה נעשה בתור דבר שהוא "לכבוד המת". אע"פ שלא מובן בדיוק ה"ענין" שבכך. אבל ככה התקבל שם לכבוד. קל וחומר, לעמוד, לשתוק, כולם באותו זמן (הרבי מלובאוויטש הציע פעם באמריקה, שיתחילו כל יום ב"רגע של שתיקה"..)
אמר פעם הרצי"ה זצ"ל, במוצאי שבת פרשת אחרי מות-קדושים,שהיתה סמוך ליום הזיכרון לחללי צה"ל: "מה ענין הצפירה - זכרון קדושים. אז בגלל שהמדינה עושה, לא צריך לזכור קדושים? ישרים דרכי ה' "..
מאותה סיבה שלא עומדיםמושיקו
אתם ומסלול החיים - הולך לכם בגדול עד עכשיו?זיויק
איך בכלל אתם מודדים את זה?
מה נחשב הצלחה?
איך זה אצלך? מה אתה יכול לשתף?פ.א.
ישoo
מדדים להצלחה באופן כללי
בריאות הגוף/ הנפש
איכות השינה
שלוות נפש
בטחון עצמי
אהבה עצמית
ויש ספציפיים לנושא מסוים כמו
מצב תקין בחשבון הבנק / השקעות/ נכסים
לקום לבוא לעבודה בכיף
לנהל תקשורת תקינה (עם ילדים/ אנשים אחרים)
ועוד
בטוחה שזה הדברים העיקריים?זיויק
אמoo
מדדים הם פר יעדים
אלה היעדים שלי
אני בינתיים בדרך הנכונה
כיףזיויקאחרונה
נראה לינתקה
שאדם מצליח להזדהות עם דמות או רעיון שמתאימ\ה לו
ולהצליח ליישם אותה
מי ער?מעייןאהבה
יש לי כל מיני מחשבות והייתי שמחה לדעת אם מישהו רוצה שאני אחלוק אותן איתו
לפי חוקי הפורום המקוריים והעתיקיםהרמוניה
"מי ער" זו שאלה שחוקי לשאול רק אחרי 12 בלילה😜
יש פה מישו בכלל שזוכר את החוק הזה? תגיבו רק כדי שתהיה הוכחה שאני לא ממציאה חחח
מישהו שהיה כותב לפני 12 היו נוזפים בו
אני לא זוכרתמעייןאהבה
בשם כל הפורום, אני נוזף בך.חתול זמני
זהו, עכשיו את נזופה.
אבל אני עדין ערה עכשיו זה בסדר?מעייןאהבה
אני מאשרת
Lavender
@חתול זמני בטוח מסכים לפחות זמנית, נכון?
אבל זה מאוחרמעייןאהבה
כן, גם עכשיו מאוחר...ל המשוגע היחידי
לגמרימעייןאהבה
זמנית בלבד.חתול זמני
כן, ודאיריבוזום
היו אנשים שהתחרו מי תופס בדיוק את 00:00
חדמשפצל"פ
וואי זה משמח להיזכרהרמוניה
אהבתי את השירשורים הסתמיים האלה
בטחרקאני
אני הייתי פה
בניק אחר
כצופה או ניק פעיל?הרמוניה
הייתי פעילה יותר בנוג"הרקאני
זה היה הגיל 😉
יואווהרמוניה
זה מצמרר אותי....
אני לא יכולה לחשוב מה זה... כאילו גם על עצמי, להיות פה ככ הרבה שנים... לעבור כל כך הרבה ולהשתנות כשהפורום בחיים שלי. לא יודעת אין לי מילים להגדיר את זה. (אני פה בפועל 6 שנים וזה מדיי משמעותי)
בכרטיס שלךרקאני
כתוב שהניק קיים מאז תשע"ז
לא רוצה להגיד לך בת כמה הייתי אז🙈
בגדול הגעתי לכאן בקורונה
גם אני הגעתי באמת בקורונההרמוניה
הכרטיס שלי נפתח בתשעז כי רציתי להגיב למשהו ובסוף לא הגבתי אותו אפילו. אבל לא הייתי איזו צופה קבועה כאן. לכן הכרטיס פשוט נשכח. אני חושבת שב2020 היתה התגובה הראשונה שלי.
אז יש לנו אותו ותקרקאני
רק שאני עשיתי הפסקה באמצע
וחזרתי בניק אחר כי קצת פדיחה שהניק מלא בשטויות של נוג"ה
ופתאום את מגיעה לפורום הו"ל חחח
אבל האמת שאני מתגעגעת לשטויות של אז
היו כמה ניקים שהיינו בקשר טוב
הייתי פעילה גם קצת בנסיו"פ
גם זוכר..אנונימי 14אחרונה
אני ער, ואחרי ארוחת ערב טעימה..פ.א.
כולנו עומדים בתור לחלוק איתך את המחשבות שלךLavender
תפסתי מספר הראשונה
וכן, לצערי עדיין ערה..
מה אתם חושבים על הודעות כאלההרמוניה
**שיטת הונאה חדשה!**
**30 דקות יכולות להרוס לכם את החיים.**
זו לא הונאת טלפון רגילה — היא מסוכנת הרבה יותר.
הם לא צריכים את הכסף שלכם, לא את הסיסמה שלכם ולא את האמון שלכם.
הם צריכים רק את *הטוב לב שלכם*.
לאחרונה הופיעה במרכזי קניות, בתחנות מטרו, בשווקים ובמקומות ציבוריים “הונאת בקשת עזרה” חדשה.
המבצעים הם בדרך כלל אנשים לבושים היטב, בגיל בינוני או מבוגר.
הם עשויים לומר שאינם יודעים להשתמש בטלפון, שהם צריכים לבדוק את גובה הפנסיה או הסבסוד, או שהם נכנסו בטעות לעמוד הלא נכון — ולבקש מכם לעזור להם עם הטלפון.
**החלק המסוכן:**
כאשר אתם לוקחים את הטלפון ליד, לעיתים קרובות כבר פועל בו שיחת וידאו, הקלטת מסך או זיהוי פנים.
מישהו בצד השני צופה בכם. אתם חושבים שאתם עוזרים — אבל למעשה אוספים את הנתונים הביומטריים שלכם.
זו לא הונאה רגילה.
זו הונאה ביומטרית המבוססת על בינה מלאכותית.
הם לא רוצים את הכסף שלכם — הם רוצים *אתכם*.
אם תיגעו בטלפון (טביעת אצבע), תקראו מספרים או קודים (קול), או תביטו במסך בזמן השיחה (פנים), שלושת המזהים הביומטריים העיקריים שלכם — טביעת אצבע, קול ופנים — עלולים להיגנב.
בינה מלאכותית מודרנית יכולה ליצור “שיבוט דיגיטלי” שלכם — כמעט מושלם.
**ומה שקורה אחר כך מפחיד:**
הם יכולים להשתמש בשיבוט הדיגיטלי שלכם כדי לקחת הלוואות אונליין, מימון צרכני, משיכת כספים, ואימות אוטומטי באמצעות פנים וקול.
תוך 30 דקות כל מסגרת האשראי שלכם עלולה להיגמר.
כשתקבלו הודעות מהבנק, תגלו שהכסף שלכם לא נעלם — אלא להפך, אתם שקועים בחובות של אלפים או אפילו מיליונים.
---
### **זכרו את 3 הכללים:**
1. **לעולם אל תעזרו לאנשים זרים עם הטלפון שלהם.**
אל תיגעו, אל תלחצו, אל תצפו ואל תקראו שום דבר בקול — גם אם יגידו “רק לחיצה אחת”.
2. **שיחות וידאו לא מוכרות:**
נתקו מיד.
לעולם אל תיענו לבקשה “להסתכל למצלמה” או “לדבר רגע”.
3. **שתפו את ההודעה הזו עם מבוגרים, ילדים וחברים טובי לב.**
המתחזים מכוונים עכשיו לאנשים טובים.
---
### **תזכורת אחרונה:**
לעולם אל תחשבו: “לי זה לא יקרה” או “אני מספיק חכם כדי לא ליפול”.
בדיוק על הביטחון הזה ועל טוב הלב הזה הם בונים.
**אנא שתפו. כל שיתוף נוסף עשוי להציל קורבן אחד פחות.**
(https://m.youtube.com/shorts/B6zquFqOrSk)
כאילו, אי אפשר כבר לעזור לאנשים? צריך לחשוד בכולם שכולם רמאים? מה נסגר?!?!
>>טיפות של אור
המלצה - לא להעביר - הונאה ביומטרית המבוססת על בינה מלאכותית | לא רלוונטי
(זה אתר שבודק הודעות מהסוג הזה, וכותב האם הן אמיתיות וכדאי להפיץ אותן הלאה. במקרה הזה לא)
לא יאומן שהאתר "לא רלוונטי" עדיין רלוונטיאריק מהדרום
תודה!👍👍 מגניב שיש אתר כזה...הרמוניה
בקישור לסרטון שצירפתי יש מישהו שמספר שהתחזו אליו בשיחת וידיאו לבת שלו. שזה אשכרה היה המראה והקול שלו... זה מטורף
הבלים שמטרתם ליצור בהלה וריחוק חברתינקדימון
א. מי רוצה לגנוב את הביומטריה שלך, יכול לעשות את זה בצורה "נסתרת" יותר ורחוקה יותר מאשר לפנות אלייך.
ואם הוא לא מספיק מתוחכם כדי לפרוץ לך למכשיר מרחוק ולהשתלט על המידע שלך, אז פנייה אלייך ברחוב תועיל לו עוד פחות.
ב. לכל דבר חשוב היום יש אימות דו-שלבי והגנות פנימיות של הארגונים. אף אחד לא יוכל להכניס אותך לחובות גדולים כי הבנק/אשראי יזהה תנועה חריגה ויחסום את זה. וכן על זה הדרך.
ג. התיחכום היחיד פה הוא שימוש במושגים שנשמעים מתוחכמים עבור האדם הרגיל: ביומטריה.. שיבוט.. בוו...
ד. בכל מקרה טוב שאת עירנית, וגם מודעת לספאם שיש בנושא. הכי טוב ומומלץ זה לעקוב אחרי הפרסומים של מערך הסייבר הלאומי (אני עוקב דרך הפייסבוק) כדי לקבל מידע אמין ואקטואלי.
לגבי ד'בחור עצוב
אז אנא תעדכן אם יש משהו חשובנחלת
תודה
הרמוניה
פייק של דודות וסבתותפשוט אני..
אני לא חושבתנחלת
אני מחפשת!
מקום חף מכל רמאות, התיפיפות, פוליטיקה, בינות מלאכותיות וכאלה שאינן, מקום פשוט
של חיים פשוטים, של ללכת לישון עייפים לא בגלל שגלשו רוב היום באינטרנט...
בלי אינטרנט!
הכי פשוט שאפשר.
וגם בלי דובים או קרוקודילים ובלי כרישים בים, ואני לא יודעת עוד בלי מה...
פעם חשבתי על איי פולקנד; מספיק רחוק, שדות ירוקים, המון כבשים... אבל
לא נראה לי שאסתדר כל כך טוב עם המנטליות הבריטית. יש לי נימוס ישראלי.....
כיהודיה, אני מודעת לכך שאני נורא מוגבלת;
היכן ואיך אעשה את החגים? למי אשלח משלוח מנות
ויותר חשוב - מי ישלח לי?...
וסופגניות ונרות חנוכה ומיץ ענבים ויין כשר וצפירת השבת.....
קשה.
אם למישהו כאן יש רעיון, אשמח לשמוע. (אבל לא מקום קר מדי
ולא חם מדי, וגם, שכחתי להוסיף, בלי נחשים בכלל! וגם תולעים אינני אוהבת...)
תודה!
מה לגבי חתולים?חתול זמני
חתולים זה בסדרנחלת
גם אוגרים סיבריים, תוכונים, תוכים בינוניים על כל סוגיהם, תוכים גדולים, מדברים וגם אם לא,
וכל שאר חיות השדה - הלא מפחידות.
גם לטאות בסדר. במיוחד כשהן עדיין גורים. יש להם עיניים מלאות תום. באמת.
וכמובן, זיקיות - כל כך מעניינות.
ואפשר גם תיקנים (ג'וקים בלעז), אבל לא מדי הרבה. וגם חלזונות ושבלולים וזחלים נחמדים עם המון רגליים
ההופכים לפרפרים...
שועלים? קנגורו? דובים קטנים?חתול זמני
דובים קטנים לא, קנגרו רק קטנים, גורי שועלים - אפשרנחלת
חשבתי על זהחתול זמניאחרונה
מה לגבי אוגרים סוריים?
הרמוניה
וואי הלוואי...
אבל בתכלס זו בריחה מהתמודדות, כי אם ככה ה' רצה שמשהו יופיע בעולם אז יש לזה סיבה... צריך להתמודד עם זה, להכחיש ולהתעלם זו לא אפשרות
מותר לברוח. למה צריכים להיות תקועים בכך זה?נחלת
אולי בני אדם קבעו שזה ככה?
גם ממחנות ריכוז ניסו לברוח, ושם, באמת הקב"ה הוא ששם אותם שם....
אל תזדעזעי. סתם מצב רוח של: אוף. לא יכולה יותר!
לא מזדעזעתהרמוניה
זה קשה, אני מזדהה עם התחושות האלה של באלי שקטט
חיים פשוטים, אבל חיים ולא טרפת
אבל יש לזה יתרונות ובסוף נתחשל ונמצא פתרונות, ואז נעריך את החיים שלנו אפילו יותר מלפני זה...
אני חייבת לעשות את זהנחלת
הזמן עובר וכמה אפשר לחלום על מקום כזה ולא להגשים?
הלוואי והיה לי אי קטן משלי. ממשי. עם בקתת אבן פשוטה על צוק גבוה
למעלה למעלה מהים. ולמטה, במקום שאף אחד לא יראה ולא ידע,
תנדנד לה סירה קטנה על פני המים, קשורה לזיז נסתר.
לא אכפת לי שיהיו אי אילו אנשים על האי שלי, אבל רחוק
לא מרחק של הליכה רגלית. הם יוכלו לבקר לפעמים,
כשאזמין, ואם ארגיש בודדה, אלך אליהם, לפעמים.
גם עיזה תהיה לי. מאוד חשוב. וגן קטן עם ירקות
ועצים שאשתול. המון ספרים בחדר ספון עץ
פשוט, ספה נוחה ומהוהה (לא מעור או פלסטיק
חס ושלום), שטיח קטן, מהוה וקצת דהוי
ונעלי בית וזהו.
* קראתי ספרים רבים בימי חלדי, ואת התוצאה -
אתם רואים.....
לחיים!
וקנגורו קטן.חתול זמני
אפשר. אבל שלא יגדל.נחלת
משלוח מנות, סופגניות, צפירת שבת. לא שכחת משהו קטן?בחור עצוב
ארץ ישראל?
גם אני חשבתי על זה חחחהרמוניה
לא מעזה להודות בפורום הזה ש...נחלת
זה בדיוק העניין. עד כמה שהיא אהובה ויקרה, היא כל כך ...לא פשוטה.
כל כך מבלבלת. כל כך לא נינוחה. כל כך לא (לפעמים והרבה פעמים)
מס
יודעת שהכל מהשם, בגללנו, ובכל זאת....
מכירים את "שי ארץ" של נתן יונתן?
בדיוק מכאן אני רוצה לברוח. הרי לא אמרתי שאני חולמת על צפת,
נכון?
רוצה קצת שקט מכל הבאלאגן הזה. מרגישה כמו ספר היסטוריה
מהלך, שבכל שני עמודים, תיאור של מלחמה/התשה/תקריות/
הפוגה קלה וחוזר חלילה. וכשלא, אז מתכוננים למשהו כזה...
אני כמהה לשקט. בלי התרעות, ללא אזעקות, ללא ריבים,
ללא הפגנות, ללא יסורי מצפון בלתי נלאים שלא תמיד
מצליחה להיות ראויה.
מקום בלי יומרות של קדושה. לא טומאה חס וחלילה - סתם
מקום פשוט כזה, עובד בשדה כזה, חקלאי כזה, ניטרלי.
ונא לא לכתוב לי שאם אין קדושה, אז יש טומאה.
אדמת העמים . אני יודעת.
גם שבת היא לא פשוטהבחור עצוב
ילדי כבר גדלו. יש לחלקם כבר ילדים משלהםנחלת
שבת, אין בעיה לשמור, יהיה לי לוח שנה גדול.
מעניין שאתה מזכיר גידול ילדים, כי דווקא אז החלום על
האי שלי, היה מוחשי ועז צבעים יותר מהרגיל.....
לגבי יום כיפור - מה הבעיה לצום?
ולגבי הוידוי - יהיו לי הרבה פחות יסורי מצפון;ת
כמה עבירות כבר אפשר לעשות כשבן אדם לבד?
את מי אשנא? עם מי אריב? ממי אעלב?
על מי ועם מי אדבר לשון הרע?
להיפך, ליבי יהיה מלא ידידות ואהבה לכולם...
רבותי. אל תתרגשו ותזדעזעו ממני, אתם עדיין
צעירים, רעננים, וכל החיים לפניכם. אני,
איך אומרים, כבר הרבה זמן על כדור הארץ
הזה;
נחליאלים בסתיו? מקסים!
הסביונים הצנועים הצהובים האלה? איזה יופי
הגשם המתדפק על שמשת החלון בחורף, וואו!
הנכד המחבק (לא תמיד...) ואומר: סבתולה, את מצחיקה
(כשאני לא חופרת לו ומטיפה) - מרגש...
לא באמת. יש המון על מה להודות. אבל
לפעמים, כמו היום, איך לאמר - ובכן, רוצה את
האי שלי.
מקווה שהקב"ה לא משתתף בפורום הזה ולא קורא את זה. נכון?
מצאתי ספר מעניין. אני רק בהתחלה. עיוני.נחלת
4000 שבועות. אוליבר ברקמן - איך לחיות את החיים במקום לנהל את הזמן.
מצאתי לך את האי החלומי והקסוםLavender
האיים הקריביים - מוכנים לחופשה בגן עדן? אנחנו כן! | אל על
לפעמים צריך חופש מהשגרה השוחקת, מהעומס הנפשי של החיים ובפרט במדינה שבעת מלחמות כמו שלנו.
ולפעמים גם שינה טובה כוס קפה והליכה בטיילת מספיקים(:
שולחת לך הרבה כוחות, שתהני מכל היופי והשפע שה' נתן לך💝
חמודה!נחלת
אי אפשר. באי שלי אסור שיהיו כרישים בים שמסביב. ובאיים הקריבים, יש. בשפע.
מלבד זאת, נורא חם שם ואני לא אוהבת שמש חזקה.
מלבד זאת, אני אוהבת עצים עבותים עם המון עלווה, ירוקים, סבוכים, שמנים כאלה
ולפי מיטב ידיעתי, הרוב שם זה עצי דקל כאלה. חוץ מלסכך בסוכות, הם לא במיוחד
לרוחי..
אבל תודה רבה רבה.
עוד בעיה קטנטנה: נורא יקר להגיע לשם...
יש עוד משהו שהייתי רוצה (אם ארצה אחת להרבה זמן לצאת מהאי שלי):
לראות לוויתנים במקום הטבעי שלהם. צפון קנדה נדמה לי, או דרום
ארגנטינה, משהו כזה.
יש להם זנבות אדירים. מאפילים בלי ספק על השמש (שאיננה....)
תבורכי!
אני יכולה להציע לך פתרון לכל בעיה שהעליתLavender
אבל אז תמצאי עוד כמה בעיות חדשות.
אז אולי יותר פשוט שתיצרי לבד את האי הקסום?
תזמיני אותנו לביקור כשתרצי לראות קצת אנשים נחמדים בנוף
יצירת אי מלאכותי היא פרויקט הנדסי מורכב ועצום, המשלב טכנולוגיות ימיות מתקדמות, גיאו-טכניקה והגנת סביבה. השיטות העיקריות כוללות ייבוש ים, הקמת מבנים צפים, או הרחבת שוניות קיימות.
להלן השלבים והשיטות העיקריות ליצירת אי מלאכותי:
1. תכנון ובדיקת היתכנות
- סקרים ימיים: בדיקת עומק המים, זרמים, סוג הקרקעית ותנאי מזג האוויר.
- הגנת סביבה: הערכת ההשפעה על המערכת האקולוגית הימית (שוניות אלמוגים, דגים).
- הגנה מחיכוך: תכנון שוברי גלים ושוניות מלאכותיות מסביב לאי, כדי להגן עליו מפני שחיקה עקב זרמי הים.
2. שיטות בנייה עיקריות
- ייבוש ים (Land Reclamation): השיטה הנפוצה ביותר. ספינות מיוחדות ("מחפרות") שואבות חול וחומרים אחרים מקרקעית הים ומתיזות אותם באזור המיועד ליצירת האי.
- "ריינבואינג" (Rainbowing): טכניקה שבה חול נורה בלחץ גבוה דרך זרנוק מיוחד מספינה, ויוצר צורה של קשת, כדי לפזר את החומר בצורה אחידה.
- שימוש בבטון וסלעים: הקמת "קירות" או יסודות מבטון וסלעים ענקיים ליצירת מסגרת האי, ולאחר מכן מילוי הפנים בחול או אדמה.
- איים צפים: במקום למלא את הים, בונים מבנים צפים ענקיים המעוגנים לקרקעית הים. טכנולוגיה זו נחשבת פתרון עתידי לעליית מפלס הים.
3. התעצמות ובנייה על האי
- ייצוב הקרקע: לאחר מילוי החול, יש לייצב את הקרקע כדי למנוע שקיעה, תהליך שיכול לקחת זמן רב.
- תשתית: בניית כבישים, תשתיות מים, חשמל, ביוב, ולבסוף מבנים.
דוגמאות בולטות
- איי התמרים בדובאי: איי מלאכותיים ענקיים בצורת דקל שנבנו על ידי ייבוש ים.
- פרויקטים בישראל: נבחנו הצעות להקמת איים מלאכותיים מול חופי ישראל לצורכי תשתיות, כמו שדות תעופה או תחנות כוח.
בניית איים מלאכותיים דורשת השקעה כספית אדירה ומשמשת לרוב למגורים, תיירות, או צרכים אסטרטגיים.
תודה אבל בשום אופן לא אי מלאכותינחלת
לכן לעולם (מן הסתם), לא אהיה בדובאי; משהו ענק, מלאכותי, מנקר עיניים...
הכי רחוק מהטבע שיש.
כן, חושבת שאזמין אתכם מדי פעם. אוהבים עוגות גבינה (מחלב עיזים?....)
בתנאי שאתם חוזרים לפני שקיעת החמה ולא משאירים שום עטיפות חטיפים
על אדמת האי שלי!
באותה הזדמנות אולי אבקש מכם להביא קפה, כי אין לי אפשרות לגדל
אותו, אם לא אכפת לכם. אני אומרת את זה כבר עכשיו מראש, כי
שכחתי לציין שאין לי כאן פלאפונים ושום אמצעי תקשורת כלשהם.
אני לא רוצה.
איך נתאם?
בשיטה הישנה נושנה - שמים פתק בבקבוק , ממתינים לזרם
מתאים ושולחים אותו על פני המים....
פשוט וקל.
אולי מברקים בטלגרף?חתול זמני
רק בקבוק. ככה זה בכל הסיפורים!נחלת
מצטרפת^הרמוניה
הקב"הרקאני
משתתף בפורומים כולם
אבל את יכולה לפנות אליו ישירות ולספר לו את זה
לא צריך להסתיר
או להתבייש
זה רגש לגיטימי
הרצון לברוח לפעמים
ודווקא אם פונים אליו ומספרים לו
הוא יכול לעזור
תודה!נחלת
פעם ביקשתי דבר כזה, ובאמת נסעתי......עם הילד, לרופא...
מאז אני פוחדת.....
לא מסבירת פנים; שיר ארץ - תיקון טעותנחלת
פייקאנוני.מית
מי ער?ל המשוגע היחידי
הייתי חייב 
רקאני
אני ערה
לא ברור איך ולמה
כן, המועדון שלנו גדול ומכיל את כולם
ל המשוגע היחידי
קראתי מי רעב🤦🏻♀️אשר ברא
חחחחחחחהרמוניהאחרונה
לא הבנתיהפי
איך אפשר להכיל את זה שכל כמה זמן נפטר חייל שהגן עלינו בנופלו לפעמים בני 19 כל החיים לפניהם ...
איך אפשר????
אתם קולטים בכלל כמה אנשים הקריבו את עצמם למעננו
השבת חשבתיהבדידות
משהו שבטח חשבו אותו אלף פעם אלף אנשים לפניי עדיין זה היה עצוב. מכירים את הגלופה של "חברים לא מתים הם רק מתחתנים"? כמה תמימות הייתה לנו לפני המלחמה... חברים מתים.
אי אפשר כבר להכיל את זההפי
למה זה נהיה שגרה?
למה זה מרגיש שאנשים גם לא מבינים כמה הם נותנים וכמה יש משפחה ועוד מעגלי אובדן
זה ממש חורבן
הפי - מוצ"ש הקשבתי לשיעור של הרבנית שולמית פישרנחלת
בשידור חי.
היא דיברה על הבחורים המתים. כדאי להקשיב לאיך שהיא מציגה את הדברים.
היא היתה קשורה לר' אושר, זצוק"ל. כדאי להקשיב לה.
לא פשוט בהתחלה, לוקח זמן להבין, אבל כדאי.
כמה מהחברות הכי חכמות, רגישות, אמיתיות ורוחניות
שלי - דובקות בה. בדרך של ר' אושר, למרות שהיו לגמרי
בסגנון אחר.
..אני:)))))
את מכירה את הרבנית שולמית שחור?
לא . מיהי?נחלת
..אני:)))))
רבנית שמתאים לך להתחבר אליה.
אני התחברתי לגישה החינוכית של אחותה ששכחתי את שמה
תודה!נחלתאחרונה
מאיפה מוצאים?הפי
זה מטורף אין מיליםהרמוניה
אי אפשר להכיל את זה
את צודקת, אי אפשר...
אני:)))))
מחרידזיויק
מחשבה כואבת...שלג דאשתקד
כל יום זיכרון אני חושב על זה, שאח של סבא שלי נהרג במלחמת השחרור, והיה בחור צעיר שהחיים לפניו.
האחים שלו חיו והקימו משפחות ענקיות. כמה מצער לחשוב שיכל להיות עוד ענף בגוגל בגודל הזה, והכל נגמר בגלל איזה טיל או רימון קטן שבדיוק נזרק על אדם שמסר את נפשו בשבילנו...
פשוט לא יאומן.
אבל הרי הכל מושגח לגמרי! ושם נורא טוב להם.נחלת
נורא ואיוםארץ השוקולד
נראה לי חשובטיפות של אור
(בעקבות השרשור של @הרמוניה)
תשתפו - איך את מוודאים או מאמתים מידע שרץ באינטרנט?
אני מכיר שתי שיטות: לשאול מישהי מומחה בתחום (למשל רופאה) שאת סומכת עליה, והצלבת מידע בין מקורות אמינים
תעזרו ליצור רשימה של מקורות אמינים בעיניכם?
אני אתחיל:טיפות של אור
אתרים של קופות חוליםטיפות של אור
אתרים ממשלתיים (סיומת gov)טיפות של אור
האתר 'לא רלוונטי' של חנן כהןטיפות של אור
אתרים של משרדי בריאות גדולים (האירופי,טיפות של אור
הקבוצה 'מדברים על חיסונים' בפייסבוקטיפות של אור
ויקיפדיה האנגלית הרבה הרבה יותר אמינה מהעבריתטיפות של אור
חוץ מנושאים פוליטיים
מה זאת אומרת יותר אמינה? אפשר דוגמא? תודה.נחלת
רפואה אני שואל רופאיםחתול זמני
אחזקת בית אני שואל בטמבוריה
חדשות אני בודק מכמה אתרי חדשות בעולם (אני אוהב את החדשות הגרמניות) + מקורות מקומיים
בדברים סתמיים אני שואל את ג'פטו
טיפות של אור
(בעיניי ai לא טוב להשגת מידע. הוא טוב להנחיות שאפשר לבצע ולבדוק האם הן עובדות - איך לתקן תקלה במחשב, איך להשתמש בתוכנה כלשהי וכד')
טוב אני בעיקר מפה לאוזן... מבעלי ניסיוןהרמוניה
אבל הרבה הרבה עם הצ'אט ופשוט מבקשת ממנו קישורים להוכיח את הדברים שלו.
אז בעז"הטיפות של אוראחרונה
בזכות השרשור תגלי דרכים טובות לבדוק איזה מהדברים שאת שומעת נכון 🥳
שאלהנחלת
למה, כדי להגיע לדיון של היום או אתמול או שלשום, עלי לעבור על כל חודש ניסן, ולפעמים אולי גם על אדר?
למה זה לא מופיע מייד בתחילת השרשור?
חושב שהבנתי את שאלתך, אך היא לא מנוסחת בצורה ברורהפ.א.
מניח שהתכוונת לשאול: מדוע שרשורים חדשים מהיום לא מופיעים מייד בתחילת התצוגה של הפורום?
"שרשור" הוא רצף התגובות לפוסט (להודעה) שנכתבה. יש שרשורים עם מעט תגובות ויש שרשורים שיכולים להגיע למאות תגובות (שרשורפלצת)
האם סימנת ובחרת לך פורומים מועדפים?
או שאת נכנסת לתפריט הראשי ורק אז מגיעה לפורומים השונים?
אם בחרת פורומים מועדפים- העדכונים החדשים של שרשורים בפורום מועדף, תמיד יופיעו בכניסה לאפשרות "עדכני" בתפריט הפורומים. 'עדכני' מציג את העדכונים בפורומים שמסומנים אצלך כפורומים מועדפים.
אם את מגיעה לקריאה בפורומים דרך שם הפורום, למשל בוחרת בתפריט הפורומים את פורום "צעירים מעל עשרים", השרשור הראשון שיוצג הוא זה שהתעדכן לאחרונה.
אבל ייתכן שהשרשור זה החל לרוץ לפני כמה שבועות וממשיך לקבל תגובות והתייחסויות.
וכן הלאה. שרשורים מעודכנים יופיעו בזה אחר זה, לפי תאריך העדכון של התגובה האחרונה בהם.
וזה מביא לכך ששרשור חדש, שההודעה הראשונה בו נכתבה רק היום, יופיע עמוק למטה, אחרי שרשורים שנפתחו קודם לכן אבל קיבלו תגובה לפני זמן קצר יותר, ושרשור שנפתח היום הוא עם תגובה אחרונה ישנה יותר מבחינת הזמנים.
האמת שברגוע
זה קורה לפעמים ולעיתים רחוקות לדעתיפ.א.
מה זה פוסטים שראית ולא פתחת?הבדידות
איך ראית אם לא פתחת?
האלגוריתם פה אמור להיות מתוחכם? כמה באמת מושקע פה? בלי לזלזל סתם מתעניין
אם לא הייתי פותח לקרוא מה כתבת בגוף ההודעהפ.א.
אה הבנתיהבדידות
ואתה חושב שהאלגוריתם עושה ניטור ברמה כזאת שרושם בנפרד (לא רק מה לא פתחת אלא גם) מה ראית ולא פתחת וזה כדי להקפיץ לך את השרשור ב"עדכני"?
כן. כי כל הזמן יש לי שרשורים שלא פתחתיפ.א.
כי לא מעניינים אותי. ורק אם אני פותח אני מצליח להעלים אותם מה -"עדכני"
כן אבל אולי הם שם כמוהבדידות
סתם שרשורים שלא פתחת? איך הבנת שאלו שראית ולא פתחת מוקפצים באופן שונה מסתם לא פתחת?
זה אני לא יכול לדעת.פ.א.
כן, הבנת אותיהבדידות
זה קורה לי כל הזמן.. די מעיק שצריך לפתוח הכלברגועאחרונה
הבנתי,תודה רבה!נחלת
אבל איך מסמנים את הפורום המועדף?
אצלי כשאני פותחת את גוגול, מופיע למשל: צעירים מעל 20
אנשים רגישים מאוד
וכו'.
מניחה שב"סימון" הכוונה היא למשהו אחר, נכון?