אז באי בודד אין בעיה לאנוס ילדות, לרצוח ולאכול אותן (מניח שכרגע אתה מרגיש אי נעימות או זעם בבטן, אבל תזכור שאין סיבה, אלו רק הבניות חברתיות).
זה מאוד משנה. כי אני, אדם שמוצא צידוק לוגי לערכים, לא רואה סיבה לשלם מכספי המיסים שלי למען עולם ערכים ריק. עולם "ערכי" חילוני, שמצד אחד צועק שאין אלוהים ושההלכה מטופשת ומצד שני נלחם למען להט"בים. הרי איך יש גוון ערכי למאבק הזה? בעולם שבו הכל רק חומר, איך אפשר לדבר על ערכים? איך יש זכויות לבעלי חיים? למה שאשלם לנכים שלא מסוגלים לפרנס את עצמם, אם תחושת חמלה היא בסה"כ תוצר אבולוציוני?
אני לא ארצה לשכוח כי אני מאמין שא. יש צו דתי לזכור מה היה, באופן כללי ("זכור ימות עולם, בינו שנות דור ודור"). ב. יש חובה לזכור ולא לשכוח את עמלק, ויש שאמרו שכל מי שרוצח יהודי בגלל שהוא יהודי הוא בגדר ההלכתי של עמלק. ג. אני מאמין שגם הרצון האינטואיטיבי לזכור יש בו ממש. גם אם הוא נוצר במשך האבולוציה, הוא משקף את מה שצריך להיות, כי האבולוציה נעשית ע"י אלוהים, ותוצאותיה הן לא הבניה חברתית ריקה.
שלוש הסיבות האלו לא תקפות במקרה שלך.
למה צריך לדעת שמה שקרה לא מובן מאליו?
ראיתי את הנתונים במאמר של איש אקדמיה לאחרונה. לא מצאתי עדיין.
גם המחקרים שבאופן מובהק לא סקרו כמה וכמה מדינות בעלות אופי דתי - מראות על אחוזים נמוכים של אתאיסטים (17%-18%), כשכנראה גם אגנוסטים הם חלק מהם (לא הייתה אפשרות של הגדרה כאגנוסטי בסקר. כבר זה מראה עד כמה מדובר במחקר מפוקפק).
אי אפשר לדעת כלום, אבל אפשר להאמין בהרבה דברים בעזרת האינטואיציה, הניסיון והלוגיקה.