מישהו כאן קרא את הכתבה הזאת בעיתון של השבת האחרונה?
יהיה מעניין לפתח עלזה דיון כאן..
אין לי עכשיו זמן כ"כ לכתוב את דעתי, אבל גם היא תבוא...
מישהו כאן קרא את הכתבה הזאת בעיתון של השבת האחרונה?
יהיה מעניין לפתח עלזה דיון כאן..
אין לי עכשיו זמן כ"כ לכתוב את דעתי, אבל גם היא תבוא...
אולי כדאי לפרסם אותה כאן לטובת אלו שלא ראו את הכתבה?
בצלב"א.
רק שאין לי מושג איך אפשר לפרסם כזה דבר...
משה, אולי תחלץ לעזרתנו? (אם הרעיון שלך זה לסרוק, אז אני לא יכולה לעשות כי המחשב שלי דפוק ולא מוכן לעשות שום פעולה בקושי..)
אני רואה מה קורה אצל בנים, והמצב די קטסטרופלי:
17-18: סיום תיכון
23-24: סיום "הסדר" (ויש כאלו שמוסיפים עוד שנה)
26-27: סיום תואר ראשון וכו'
ועל תואר שני אני כבר לא מדבר.
אם ניקח בחשבון שיש את אלו שרוצים להתחתן בגיל 19, המשמעות היא שעלולות להיות ~8 שנים שהזוג נשוי ועבודה לבעל - אין (ובחלקן גם אין עבודה לאישה).
ואשתו גם היא צריכה ללמוד, כך שכל העול נופל על ההורים (בדומה, אגב, לעולם החרדי, אבל שם יש עוד מרכיבים שלא רלוונטיים כרגע)
הרב מלמד דיבר על הבנות, אבל אותה הבעיה בדיוק רלוונטית לגבי הבנים.
אני די מסכימה אבל קשה לי לחשוב על ויתור על השנים האלה..
שמעתי כ"כ הרבה ניסים ונפלאות על השנה הזו ומה שהיא עושה לבן אדם.
תחשבו- שנה שלמה שאת מקדישה רק כדי לתת!!!!זה כ"כ יפה ואח"כ כמה שכולם יוצאים עם הכרזות שאלו צריכים להיות כל החיים שלנו הרי זה מאוד קשה בסופו של דבר לביצוע...
אני חושבת שצריך לשרת שנה אחת ואז מי שלא מסוגל כספית ללכת ללמוד.
חוצמזה צריך לדעתי להעלות את הנושא למודעות של הציבור שלנו כי הרי לכולנו חשוב שמור על זה שהבנות תצאנה משכילות ומצד שני גם משכילות.אם יותר אנשים ידעו על זה אולי יהיה ביום מן הימים אפשר לפתוח איזה גוף שיתן לבנות הציונות הדתית מלגה כדי שיוכלו לשלב נישואים ולימודים..
מי יודע..
שיהיה לכולנו בהצלחה!
בצלב"א.
בעיקרון ממש הסכמתי עם הבעיה הכלכלית שנוצרת, ובאמת שאפעם לא חשבתי על הצד הזה..
אבל.. מצד שני, אני אישית ואני בטוחה שעוד הרבה, לא מסוגלות להתחיל ללמוד לימודים גבוהים מייד אחרי התיכון.. השנת שרות זו שנה מעולה להתאוורות קצת, אחרי ה-12 שנות לימוד הללו.. מה גם, שלא כולן יודעות עדיין מה הם רוצות ללמוד (וכל אלה שמתחת לכיתה י"ב שקוראים את זה- אל תיסתרו את מה שאני אומרת- גם אם עכשיו אתם בטוחים במה שאתם רוצים לעשות, אז צר לי לבשר שבכיתה י"ב רובם עוברים שלב מהותי שמשנה להם המון דברים, ביניהם גם שאיפות.. וזה דברי המורה שלי,אני לא ממציאה), ובמהלך השנת שרות, אחרי שנחשפים לתחומים שונים, ואחרי ש'רואים קצת עולם', אפשר יותר לגבש את השאיפות המקצועיות ושאיפות בכלל... אז זה עוד פלוס לטובת השנת שרות...
ועוד נקודה אחת- הרב מלמד דיבר על בנות ממשפחות מועטות יכולת- אז השנת שרות היא גם שנה מעולה כדי לחסוך כסף... (לא אמרתי שנותנים הרבה, אבל בהחלט אפשר לחסוך מזה, וגם כמובן אפשר לעבוד בעבודות מזדמנות.. ויש יותר מבחר כי מגיל 18 נפתחים השערים לתעסוקה...)
אני באמת מסכימה עם הרב מלמד, שזה עלול להיות קשה גם ללמוד וגם לנהל בית בו זמנית, אבל לא מהפאן הטכני של עניין (המימון..) אלא מבחינה נפשית וכו'... אבל שורדים את זה....
ולגבי הבנות ממשפחות מועטות יכולת- באמת צריכים לחשוב על איזה פיתרון עבורן, אם כי אני חושבת שמס' בנות כאלה הוא מועט ביותר.. (אבל אינלי שום מקור מידע אז אסור לי בעצם לדבר).
אני עד היום קצת (רק קצת!
) מתחרט על זה שלא נתתי לעצמי קצת חופש מהלימודים לפני שהגעתי למכון לב.
זה קשה. מאוד
זה נכון שזה ממש חשוב ש"ל- מהבחינה שזו שנה שלמה שאת מקדישה אותה רק לנתינה וסיוע לזולת, אבל תחשבי שאם את עושה ש"ל בקום להתחתן, את בעצם דוחה את המשימה הלאומית שהיא לטווח הארוך לטובת משימה שגם חילונים עושים שהיא לטווח הקצר.
עכשיו המשימה שלנו היא להביא כמה שיותר ילדים כדי שעם הזמן יהיה לנו (גם ליהודים וגם לציבור הדתי לאומי) רוב דמוגרפי וע"י כך נוכל לשנות לטובה ת'מדינה שלנו!!! ולדעתי זה יותר טוב מאשר לעמוד בצמתים ולחסום כבישים.
יומטוב
אני הראשונה שתסכים איתך..בכלל המד"שית שלי מתחתנת השבוע במקום שרות.
הנק' היא שתסכימי איתי שרוב השמינסטיות לא באמת מוכנות נפשית להתחתן בשלב זה...אפילו אל תלכי רחוק,אני יכולה להעיד על עצמי שלא נראה לי שאני אתחתן לפחות בחצי שנה הקרובה פשוט כי אני לא מוכנה לזה עדין..
בקיצור אני מסכימה איתך נקודתית שזה אם זה מתאים עדיף אבל ברוב המקרים זה פשוט לא בזמן ועדיף לנצל את השנה לבניה לקראת חתונה!!
בהצלוחה לכולנו!!
בצלב"א..

של הרב מלמד בבשבע האחרון? אני לא.. התחלתי לקרוא ומהר מאוד גיליתי שדבריו ממש מעצבנים אותי עד כדי כך שהתחלתי להתבטא כלפיו בביטויים לא כ"כ הולמים לרב, ולכן החלטתי להפסיק כדי לא להמשיך להיכשל...
אבל מישהו כאן קרא? מה היה כתוב שם בתימצות?
גם את הכתבה הארשונה בקשר לכך שהשרות גורם ברוב המקרים לכך שמ"ס הרווקות גדל לא קארתי, אבל המורה שלנו למ"מ הבאיה אותו באחר השיעורי השלמה ודנו עליו בכיתה...
אבל את הכתבה השניה לא יצא לי לראות,(בכלל לא יוצא לי לעבור על עיתונים בתקופה האחרונה)
אשמח אם תוכלי להעלות את התמצית או לכתוב לנו במילים שלך מה היו דבריו.
אם זו מישהי שחושבת שהאידיאל הוא להוליד כמה שיותר ילדים- שתנהג כך. (ולא שאין לי אידיאל כזה, אבל אני לא לחוצה עליו..)
אבל כבר כתבתי מקודם שרוב הזוגות הצעירים נוהגים לדחות את ההריון עד לסוף הלימודים הגבוהים, כך שזה לא ממש עוזר להגשמת אידיאל הבאת הילדים.
אבל מעבר לכל הדברים שנאמרו פה -
אני מרגיש רע לומר זאת על הרב אליעזר מלמד, אבל אני חש צורך.
זה התפוצץ בארוחת בוקר בישיבה. דיברנו על הכתבה, ועל הגישה של הרב מלמד בלי קשר.
הגענו למסקנה שיש אנשים שמתייחסים לאישה כאל - מכונת פחיות. לא, אל תהרגו אותי, אני מרגיש שאותי הפכו להיות השקל. זאת אומרת, ארבע וחצי שקל. שווי של פחית משקה.
הגישה שאומרת להתחתן מוקדם, להביא הרבה ילדים לעולם וכך ליצור רוב דתי במדינה - מגעילה אותי!!
בסוף ארוחת הבוקר הגענו למסקנה שאם אנחנו היינו בנות היינו עושים/עושות הפגנת מחאה.
כי כידוע זה הצד החזק אצל בנים...
ואהבתי (וצחקתי) על הדימוי שלך למכונת פחיות... להתחיל להרגיש ככה?...
ועכשיו רציני- לא ממש קראתי את הכתבה השניה של הרב, אבל אם באמת מישהי חושבת שהאידיאל הוא להביא כמה שיותר ילדים (אם על זה באמת הוא דיבר), אז שתלך לממש אותו.אותי זה לא מזיז אותי מעמדתי..
ענת- אם את מעוניינת אפשר לפתוח כאן דיון בפני עצמו על הנושא שאת מעלה, סתם מסקרן אותי לדעת מה כ"כ גורם לך לחשוב שזה הכי חשוב...
קודם כל, איני יודע אם אלו בדיוק היו דברי הרב בכתבה. אני שמעתי אותו אומר זאת בהזדמנות אחרת.
דבר שני, להביא הרבה ילדים לעולם זה אידאל חשוב. אשרי מי שיכול לקיים אותו.
אבל מכאן, ועד להפוך את זה לאמצעי לפתרון "הבעיה הדמוגרפית" החילונית - זה מוגזם!!
לא חשבתי על כזה כיוון...
בכולופן, מה שהתכוונו פותרי הבעיה הדמוגרפית זה ליצור רוב דתי במדינה, ותוך עשרים שנה המדינה תשנה את ציביונה. לא, אל תסתכלי עלי ככה, זה יקרה! אבל לא אהבתי את הרעיון של מכונת הפחיות.
פתאום גם אני לא הבנתי מה פתאום תקעתי את מה שתקעתי על החילונים... (שיו..! אני מודה באשמה... האגו קצת יורד..)
וגם אני חושבת שכדאי שיהיה רוב דתי במדינה, אבל איך אתה יכול להיות בטוח כ"כ שזה יקרה? ואיזה אמצעים לדעתך יכולים לקדם את זה, מלבד ההפיכה למכונת פחיות?
(בגלל זה החלטתי לא לקרוא את הכתבה השניה..)
אבל אולי הוא באמת חושב שצריך לנהוג כמו החרדים שהאישה מפרנסת והבעל יכול להמשיך ללמוד לו? (ולחרדים עוד נוסף הפאן של המשכורת מהכולל.. שזה עוד איכשהו מוסיף)
אם כן- אז זה ממש לא מקובל עלי! בקטע הזה אני מהנשים המיושנות חסרות רגש פמיניסטי שכן חושבות שמקומן של הנשים הוא במטבח.. או יותר נכון- בבית, עם הילדים... (ברור שלצאת לעבודה, אבל הזמן העיקרי מופנה לילדים), כי מה, המטרה שלנו היא שיהיה רוב דתי בארץ, אז בשביל להגשים ת'רוב הזה לא מספיק רק להביא ת'ילדים ולתת להם לגדול ולהתפתח מעצמם, צריך גם לטפח אותם שיגדלו בדרך הראוייה.. הכסף עוזר רק בצד הגשמי של העניין..
יש גם את המלגה.. תלוי איפה הבנאדם לומד.
ושירה - אף אחד לא הכריח אותך להתחתן עם בייניש.(ואני מקווה שלא תכריחי ביינישים להתחתן איתך..)
בת שמתחתנת עם אברך, יודעת מה היא עושה, ורואה בזה שהבעל לומד בשקט שליחות גדולה לחיים.
זה לא מה שקורה לכל הציבור החרדי!
חוץ מי זה שייש כאן עינין של הוצאת שם רע!
ואני לא מכריחה אפחד להתחתן איתי, אני בטוחה שיהיו כמה שירצו את זה מעצמם.
אבל אני חייבת להדגיש- אין לי בעיה עם תופעת הלמדנות הזו, אבל זה באמת צריך להתאים לכל אדם ולכל זוג, וצריך גם מתישהו לעשות לזה סטופ, כי לא ייתכן כל החיים לשבת וללמוד ולחכות שהכסף יצנח מהשמים..
אני לא בטוח במשפט הראשון שלך, אבל ניחא...(-:
וברצינות - אברכים מהסוג שתיארת, מוצאים לעצמם מקצוע בהוראה בד"כ אחרי כמה שנים.
ההגדרה של "אברך" זה בחור צעיר....
ככה שפתאם כל הדיום ה...הזוי הזה פה יקבל פרופרציה...
בצלב"א.
אתם שמים לב שכל מי שהתנגד פה לביטול שנת שרות היה בגלל שהשנה הזאת תורמת לעצמי / א"א להתחיל ללמוד ישר אחרי השמינית
וכולם פה שכחו תמטרה העיקרית של הש"ל!!
תמיד הציבור שחנו התפאר בזה שתראו תבנות שלנו יך הם הולכות ומקדישות שנה לטובת העם שאין את זה בשום מקום
ופתאום השיקול לבטל את זה, זה בגלל כסף/ להתחתן יותר מוקדם מה בוער? שנה אחת לא ישבור אותנו.
הרב מלמד כתב שמי שבאמת רוצה לעשות ש"ל שתעשה אחרי הלימודים, קצת קשה לצאת ככה נגד רב אבל באמת?! מי תעשה שרות לאומי אחרי הלימודים בעז"ה עם ילד או שניים?! זה לא מציאותי!
תחשבו מה המדינה תעשה בלי הבנות שרות שאפשר למצוא אותם בכל מקום בבי"ח, בגני, חינוך מיוחד, קומונה (!) ועוד ועושות עבודת קודש ממש (יצא לי לפגוש בנות ש"ל בכל מיני תחומים וממש א"א בלעדיהם!)
אז לבטל ככה תשנה הזאת כדי להתחיל ללמוד/ להתחתן שנה יותר מוקדם?! ומתי הבנות יישמו את מה שמחנכים אותם כל החיים על נתינה, אחרי החתונה?! נו באמת..
אצלנו בבית היה על זה ויכוח מאוד גדול וההורים שלי שהם שניהם אנשי חינוך יצאו נגד זה בתוקף. הפסקנו תדיון אחרי שעה כשראינו שעוד שניה מתחילים לזלזל ברבנים (ואני עוד העלתי תנושא וניסיתי להציג תדעה של הרב.. הם כמעט חשבו שאני מסכימה איתו...)
ולפי מה שהבנתי אתה לא ממש בת שרות.זה באמת חכם להגיד אתזה מהצד...
אגב,הכתבות ממשיכות ומי שראה/תה בבשבע האחרון היה עוד כתבה בעניין..ואותי זה כבר ממש ממש התחיל לעצבן..
החישובים של מס' הילדים שיכולים להיולד..מה עדיף???שמישי בת 29 תהייה כבר עם 10 ילדים שזרוןקים בכל פינה .כי היא נהייתה אמא שעדיין הייתה ילדה???
בקיצ' כתבות אלו יש לי פוול מה להגיב עליהםם אבל קודם תקראוו
ואגב פנאט2..אתה מוזמן להגיד מה בדיוק אחלה
אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?
ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.
מחפשת שירות משמעותי ומספק?
רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך
בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא
● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון
● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי
● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת
0522333957
בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר 
היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!
לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)
הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?
הי
אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..