מי כאן?ריעות.
כמה אתם חושבים לפני שאתם עושים מעשה כלשהו? אנא פרטו. גם מעשים קטנים וזניחים וגם כאלו שדורשים יותר מתנועה אוטומטית.
מניח שךפני הימור רציני בווינר אני חושב יותר מאשר לפני שאנימאיר.
משחרר כדור במטווח...
אני לא חושב לפני רוב הפעולות שלי אם כי רובן מתוכננות בצורה זו או אחרת.
כלומר יש כיוון כללי
מה שמבדיל בין שני אלוריעות.
זה רמת ההיכרות שלך עם הפעולות האלו?
והחשיבןת שלהםמאיר.
יש דברים לא חשובים אבל חדשים שדורשים מחשבה?ריעות.
אם נניח יבקשו ממך ללכת למכולת שלא הכרת בכלל ולקנות בה בקבוק מים, כמה תשומת לב זה ייקח לך ביחס לדברים זניחים שאתה כן רגיל בהם?
בכלל לאמאיר.
..u

משתדל על כל דבר שיש בו משמעות, לא רואה עניין להשקיע בדברים יומיומיים בגלל שיש כלכך הרבה דברים לחשוב עליהם גם כככה וזה צורך נפח כונן...

מה נכלל בהגדרת דבר עם משמעות?ריעות.
תלוי בעומסu

אבל בעקרון ביחס לדברים האחרים שעל הפרק

ממ. הבנתי.ריעות.
יוצא שאם יש לך משהו ממש חשוב על הראש לא תתכנן דבר שבזמן רגוע יותר כן היית חושב עליו? או שאתה פשוט נמנע מלעשות אותו?
..u

דוקא בזמן עומס התכנון מצריך יותר מחשבה ולכן בזמן עומס אני לא אחשוב על בעיות מהותיות כלליות אלא אתמקד בבעיה הקרבה, ולכן אם יש לי בעיה של זמן לדוג' שיעור נהיגה עוד חצי שעה אני אתכנן את הזמן לפרטי פרטים אבל אני לא אשקיע בלחשוב על המבחן שבוע הבא למרות שהוא יותר משמעותי מהשיעור נהיגה עוד חצי שעה

כלומר אני אשקיע בדברים המשמעותיים כרגע ולכן אשקיע פחות תשומת לב לדברים שאולי הייתי חושב עליהם במצב רגיל.

כל מה שאמרתי הוא במצב אידאלי אבל כולנו בני אדם ומושפעים מרגשות וכו'...

זה מזכיר ליריעות.
שכשהייתי בכיתה ט' נראה לי באחד משיעורי חינוך שהיו על ניהול נכון של זמן המורה אמרה לנו לחלק את המשימות שלנו למשימות חשובות ודחופות, משימות לא חשובות ודחופות, משימות חשובות ולא דחופות ומשימות לא חשובות ולא דחופות, ולפי זה להחליט מה לעשות מתי.
אולי זו יכולה להיות התחלה לתכנון של כמה תשומת לב אני צריכה לתת לכל דבר. כלומר, לא הגיוני שאני אהיה חייבת לתכנן מקלחת חמש שעות מראש (מה זה לתכנן? להחליט מתי ולהיאבק בדחף לא לעשות את זה), אבל אני אחתום על חוזה של הוצאת ספר לאור תוך שבועיים מרגע שסיימתי לכתוב אותו, חצי שעה אחרי שאמרו לי שמעוניינים להוציא אותו לאור. זה מהלך שדורש תכנון וחשיבה כי מעורבים בו סכומי כסף גבוהים.
השאלה היא מה צריך לקרות כדי שהמוח שלי יוכל להפריד בין דברים זניחים לדברים חשובים. איפה עובר הגבול.
ואולי בכלל השאלה היא איך הופכים את הדברים שאמורים להיות זניחים אבל לוקחים לי הרבה כוחות, לדברים זניחים. אולי אני נותנת משמעות במקומות שאין בה צורך.
ואז נשאלת השאלה למה אני לא נותנת משמעות לדברים שכן אמורה להיות להם משמעות?
וזו כבר שאלה מסובכת יותר.
התשובה לשאלה היא שאנחנו לא רציונלייםu

בקשר לזה, אם את אוהבת ספרים ורוצה לקרוא איזה ספר שממחיש מאוד טוב את הקטע הזה תקראי את הארי פוטר והשיטה הרציונלית פה:רציונליות ישראל (בהנחה שלא קראת)..

התחלתי באנגלית והחלטתי לחכות לזמן עם יותר ריכוזריעות.
אולי אעבור לעברית באמת.
התרגום שלו די טובu

בגלל שהוא תורגם בצורת תרגום המוני וזה...

מה איתך?u

אני לא יודעתריעות.
זה דבר שאני בוחנת לאחרונה, לכן שאלתי. שמתי לב שיש לי נטיה לפעול לפי דחפים בדברים שדורשים תכנון ומחשבה (כמו הוצאה של כמעט 2,000 שקלים על חפץ, כשאין ולא יהיה לי עוד כסף בזמן שאחר כך) ולתכנן היטב דברים שאני אמורה לעשות באופן טבעי, בלי לחשוב יותר מדי (כמו להתקלח או ללכת לספריה).
יותר מדי 😞משיח נאו בפומ!
גם דברים פשוטים יחסית?ריעות.
איך עברה שבת?פיצוחית
מהר תודה לאל. אני שונאת שבתות קיץ בד"כ.ריעות.
מה איתך?
הי זה נשמע טוב.פיצוחיתאחרונה
ב"ה. מתחילים שגרה
אנישוליינית
יותר מידי לא חושבת. בדכ רק לפני צעדים משמעותיים אני חושבת.
הי את!u

עדיין פה?

וסליחה על הניצלו"ש @ריעות.

יו, יו!שוליינית
לא איזה. הספקתי לעבור נסיעה של שעתיים מאז.
תלוי מהבוז
כמו כל דבר בחיים, אין תשובה חד משמעית
אני.טוב נו..
עבר עריכה על ידי טוב נו.. בתאריך ז' באייר תשע"ט 08:38
.
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך