מישהו יכול להביא לי : איך לשכנע את אמא שליה...
שאני יקטין כיפה?
לא שהיא לא מסכימה אלא היא עושה לי מצפון שזה פחות יראת שמים וזה ....
אז תודה
----אוסנת
קודם כל, כדאי לברר אולי אמא קצת צודקת...
האם אני עושה את זה באמת כי יראת השמים שלי לא מחוזקת?
או סתם, כי נחמד לי יותר עם קטנה?

אם אתה באמת מרגיש שהאמונה שלך חזקה - ולגודל הכיפה אין קשר, תסביר בעדינות לאמא שלך.
אבל אם אתה גם כך לא ממש מרגיש שלהאמין בה' זה בשבילך...

החופש זה הזמן לברר ולשאול.

לילה טוב!
לא לשכנע אותה..זה הכי יראת שמים!כיפה..גדולה.יקירה
אמממ... לא חושבת שיעזרו לך פה כ"כ עם זה...שרון.
כולם פה יגידו לך לא להקטין את הכיפה-ואני מצטרפת...

בעצם, אם אתה מקטין אותה מגודל עצום-נניח, 20 ס"מ ל15 ס"מ, שזה גם גודל מכובד ביותר, אז אולי זה לא כזה נורא... אבל, מצד שני, יש בעיה בזה שבכלל אתה רוצה להקטין את הכיפה...

קיצר-תקשיב לאמא שלך... אתה רק תרוויח... וסורי אם חפרתי... 
אתם לא עוזרים - אל תנסו לשכנע אותי לא להקטיןה...
תביאו עצות בבקשה , תודה
עצות...אוסנת
אני לא מנסה לשכנע להקטין.
אני לא שופטת אנשים לפי גודל כיפה או אורך חצאית.
לפעמים זה באמת מציק וחם כיפה בקוטר מטר...

אבל א ת ה צריך לחשוב עם עצמך, למה אתה רוצה לעשות את זה.
סתם חוסר נוחות? או שיש בזה סיבה עמוקה יותר...

את זה בדיוק תסביר לאמא שלך, אחרי שתסביר לעצמך.

אני יכולה לומר - תסביר לאמא שאתה אדם גדול ואתה צריך לקחת אחריות על עצמך. אבל זה לא פתרון!
הפתרון הוא להבין את הסיבה. ברגע שתהיה כן ואמיתי עם עצמך ועם אמא שלך, אני מאמינה שהיא תסכים.

בהצלחה.

ממ.. תיקח כיפה יותר קטנה, ותשים אותה אחרי שאתההמלכה של העולם
יוצא מהבית!
זה לא בדיוק לשכנע..
בכ''מ-אני שונאת את אלה שרואים שהם שמים כיפה כדי לצאת ידיי חובה..
אז..
אינלי מה לעזור לך..
באנה! אנשים אתם קדחנים פחד!420mal
תזכירו לי, מישהו פה מונה לאחרונה לסגן של אלוקים?
הבנאדם אמר במפורש שהוא לא רוצה שישכנעו אותו, וכמעט כל התגובות הן לנסות לשכנע אותו לא להקטין.
אולי חלאס?
אי אפשר שבנאדם יכתוב משהו שאולי מראה קצת על התדרדרות, בלי שכל הפורום יעשה לו מצפון??

מצטער על הקריזה, אבל באמת שזה מעצבן אותי הקטעים האלה..

לגופו של עניין- תלך ותקנה כיפה בלי לשאול.. תבוא הביתה, ותגיד לאמא שלך שקנית כיפה חדשה.
אם היא תנסה ללחוץ, תגיד שהחלטת וזהו.. בשלב זה היא אמורה להפסיק ברוב המקרים.
מלאכילהבת-כוח
כל האסיטואציה הזאתי מעלה בי תחושות רעות. עצם זה שאדם בא ומבקש לעשות משהו שהוא כנגד הוריו, אבל הוא רק רוצה עצה לעשות אתזה. לא חיובית בעיני.
ממש סליחה שאני משווה, אבל אם אדם היה כאן בא ואומר שהוא החליט לזרוק את הכיפה, שאפחד לא ידבר איתו על זה הוא פשוט רוצה עצות להגיד להורים. אז היינו שותקים ומציעים לו איך לתחמן על ההורים?
כמו שלפני שאדם חוטא יש חובה להתרות בו, ואחרי זה שילך ויעשה את אשר יחפוץ, אבל אני לא רואה סיבה לעמוד מנגד ופשוט להציע לו איך לעשות הפוך על הפוך עם אמא שלו ככה שהיא תסכים. אם זה לא מוצא חן בעיניה- לא משנה מה הוא יגיד, זה לא ימצא חן. אם הוא רוצה על אף זה לעשות מכל סיבה אשר תהיה, בכייף שיעשה. הוא מכיר את אימו הכי טוב, שידבר איתה כפי שהוא יודע שהיא תקשיב לו. אבל שלא יצפה להסכמה ולהבנה מושלמת של העניין.
ה... אני לא יודעת מה הסיבות שלך, ואני מודעת לכך שזה בטח לא איזה סיפור גדול של התחלת תהליך נפילה, אבל מבחינתי כאשר אדם בא ומבקש דבר כזה, מחובת האנשים האחרים שרק ינסו להבין למה הוא עושה את זה. אחרי זה- ת'פדל תעשה מה שאתה רוצה, אולי אפילו ניתן עצות.

אני עם מלאכי~~אני~~
אולי לעשות נגד ההורים זה לא חיובי, אך זה לא קשור לעניין בכלל!
פותח השרשור ביקש להתייעץ איתנו איך לשכנע את הוריו. מי אנו שנגיד לו שהוא לא בסדר?
וזה לא שאנחנו 'מציעים לו איך לתחמן את ההורים'- ממש לא! הוא ביקש את עזרתינו, ואם אין לנו מה להגיד שקשור לדרך שבא ניתן לעזור לו- קרי- דרך לשכנע את הוריו, למה אנחנו צריכים להגיד בכלל?
בכלל אנשים- כדאי תמיד שתשימו לב אם אתם כותבים דברים שקשורים לשרשור ועוזרים לפותח השרשור.
כתבתם דברי תוכן, אך בשרשור הזה הם לא עוזרים לאף אחד.
אתם חכמים אנשים חמודים, אך לא עוזרים פה בכלום.
אין לכם איך לעזור במקרה הזה- אל תגיבו. למה לכתוב דברים -אמנם יפים- אך לא קשורים ולא יעזרו לפותח השרשור?

רעותלהבת-כוח
אז מה אם הוא ביקש את עזרתי, אני לא מתכוונת לעזור לו במשהו שאני נגדו עד שלא אבין מהיכן זה מגיע, עד שלא אראה כמה המהלך הזה באמת נחוץ ושיש בו אמת.
הדברים יעזרו בעקיפין לפותח השירשור. אומנם הוא לא ילמד איך "לעבוד על אמא" אבל הוא כן ילמד למה הוא רוצה לעשות את הצעד הזה.
ושימי לב שהייתה כאן תגובה שניסתה להביע התנגדות מעט לעניין אך בכל זאת הציעה הצעה. זה השילוב. ולדעתי זה האידיאל.
אנחנו לא צריכים לעמוד מנגד ולחכות שרע יקרה, אפשר לעזור ולמנוע את זה. אפשר להגיע לשורשו של העניין, ואם אין שורש- בכייף שיתנו הצעות.
וה..- שוב תגובה זו היא לא מדברת עליך כ''כ. אלא העניין הזה של עזרה בכללי. 
הוספהלהבת-כוח
נכון שיש גלישות מהנושא, אבל הגלישות האלה פותחות פתח לדיבורים מענינים ונרחבים. אומנם צריך לעשות השתדלות שלא לעשות כן, כי אין זה מנומס ופותח השירשור לא מבין מה רוצים ממנו. אבל לעיתים יש מקום לזה.
...אוסנת
אם הוא היה מבקש את השתתפותינו - בסדר. היינו מעודדים.
אבל הוא ביקש את עזרתנו.
וזה מה שאנחנו חושבים שעוזר הכי הרבה.

זה יעזור שאני אגיד לו לשים פס על אמא שלו?
הוא יעשה את זה גם בלעדי.
[ושוב - אני גם לא חושבת שזה נכון]

אוסנת הקדחנית.
אממ..יהיה טוב!
תגיד לה שמה שחשוב בכיפה זה שיראו אותה מכל הצדדים..
ואם רואים אז זה סבבה..

ושזה לא מה שקובע על האמונה של הבן אדם..
עובדה שיש חרדים שמתנהגים יותר גרוע מחילוניים..

מקווה שעזרתי..
מה הקשר?!שירס
הגודל של הכיפה של החרדים הרבה מהפעמים יותר קטן מזה של המזירוחניקים
אבל יש להם כובע/שטריימל שזה הרבה יותר גדולokey
לכל האלה שאמרו שאני ישים / שם פס על אמא שליה...
לא הבנתם !!!! תקראו את השורה הבאה :
(זה)"לא שהיא לא מסכימה אלא היא עושה לי מצפון שזה פחות יראת שמים וזה ...."
והעצות של לקנות כיפה ולבוא הביתה זה לא הפיתרון,
לכל מי שלא הבין,זה לא נגד אמא שלי-זה בעדה אני יכול לשים וזהו,
אבל אני לא רוצה לצער אותה,אני לא עושה משהו נגדה,אני אוהב את אמא שלי (אולי בניגוד לכמה פה ?!)

אז תסביר לה... מה עוד אתה יכול לעשות?? ...אוריין
בס"ד
או שפשוט אל תקטין ת'כיפה (חחח..)
שכלל!!צביה:]
הוא שואל איך להסביר לה...
לאוריין זה בדיוק מה שאני שואל איך להסביר לה ....ה...
חח זה תלוי למה אתה רוצה להקטין ת'כיפה..??אוריין

באלו!!צביה:]
נראלי שפשוט תדבר איתה שזה לא מפחית לך ת'יראת שמיים.ושאין לה מה לדאוג ובלה בלה בלה..
וסלאם..(אם זה באמת לא מפחית לך ת'יראת שמיים..)
פשוט תגיד לה....זאת רק אני!
שניראה לך שזה לא יוריד לך מהיראת שמים
ואם היא רואה שאתה מתחיל לרדת ביראת שמים שתגיד לך-זה ניראלי ירגיע אותה....!
בהצלחה חומד!!!!
הוספה...זאת רק אני!
אה!
אתה יכול לאמר לה שמבחינתך אתה רוצה להקטין תכיפה והיא עושה לך מצפון- וזה קצת מעיק\מעצבן...

כי זה יעזור לו לשכנע את אמא שלויהיה טוב!
שזה לא משנה איך יסתכלו עליו כלפי חוץ..
ואז נתתי את הדוגמא אם החרדים והחילונים..
תלוי איזה גודל הכיפה....הודוש הפ33ה!
אם היא מסכימה...הירהורי הלב
ואתה מאמין שזה טוב ולא יפחית ביראת שמיים וכו...
אז אין צורך לשכנע אותה, אם אתה מאמין בזה אז תלך על זה עד הסוף!!!
להירהורי הלבאנונימי (פותח)
מה הקשר מאמין???
איזה אמונה יש כאן ב"להקטין" את הכיפה????
יש צורך לשכנע - שיא תיהיה שלמה עם זה וזה לאה...
יעשה לי מצפון
*שהיאה...
שיטה-מיטל
היא קצת צינית אבל סבבה =)

שמישי תסרוג לך כיפה.. והיא תהיה בגודל שאתה רוצה (קטנה כנראה)

ואז תבוא עם הכיפה הביתה ואמא שלך תשאל למה הכיפה קטנה..

ותגיד לה שמישי סרגה לך את זה וזה לא יותר מידי קטן ואם לא תלבש אותה היא תיעלב...

בדרך כלל אימהות יבינו את הטיעון כי הן זוכרות איך זה לסרוג כיפה ושלא לובשים אותה..

תודו גאוני..
חח אני מודה גאוני!! =]]]אוריין
מי מתנדבת לסרוג ?ה...
שעכשיו לא יתחילו התקפות כמו שמישהו פעם ביקש,
זה היה בצחוק אלא אם כן מישהי לקחה את זה ברצינות חחח
כחחחח.. הזכרת לי משו-המלכה של העולם
היה לי תיכנון ליסרוג לאחשלי כיפה.. עד עכשיו לא עשיתי אתזה..
ואני לא מאלה שמנצלים ת'חופש טוב! (לצערי..)
אבל אנ'לא בטוחה שמגיע לו..
בהתנדבות?!!?אנונימי (פותח)
חחח בכסף..בשמחהה:]
^לה...אנונימי (פותח)
ישלי ברירה!? הוא בן 7.. והוא צריך כיפה נורמאלית..המלכה של העולם
נימאס לי מהכיפות שלו..

זה להכלטובה.. ^^
כיפה זה אינדבדואליאיציק הג'ינג'י
אתה צריך להחליט עם איזו כיפה תלך
למה? כי זה עניין אישי
ולא! כיפה לא אומרת כלום על יראת שמים!
תקשיב,סריגת כיפה לא תעזור לפתירת הבעיה שלך...(=טליה=)
כי זה לא מה שימנע ממנה את הצער. היא אולי תבין את הסיבה אבל זה יכאב לה..
את האמת,נכנסת למצב די מסובך..מצד אחד אתה רוצה לכבד אותה ןלא לצער אותה,ומצד שני אתה לא מוכן לוותר ולהקריב..וזה לא תמיד הולך ביחד.. מי שבאמת אוהב ודואג יעשה הכל כדי לא לצער ולהכאיב..
אני יכולה לתת לך דוג' ממני.. אני נוהגת ללכת עם גרביים (אמנם קצרות,אבל גרביים..) וזה בגלל שאני מכבדת את אמא שלי.. מבחינתה (והיא גם אמרה לי את זה..) שאני לא אלבש גרביים אם אני לא רוצה.. (ויש לי סיבות טובות לכאורה..חברות ואחיות שלי בלי גרביים..יותר נוח וכו'..) אבל אני יודעת שאם אני אוריד זה יכאב ויאכזב אותה.. אז עדיף לי אולי קצת "לסבול" ולא להכאיב..
לעניינך,אני ממש מבינה אותך ומזדהה.. ולכן אולי כדאי לך פשוט לדבר איתה ישירות,לשאול אותה למה היא חושבת שזה יוריד ממך את היראת שמיים ולהסביר (אם זה באמת לא..) שזה לא נכון,ושתמשיך בעז"ה להישאר כרגיל וזה לא מה שמשפיע וכו'.. בקיצור,לדבר על זה,על החששות שלה.. ותנסה להרגיע אותה מכך שזה לא נכון..

שיהיה בהצלחה! [נשמח לשמוע איך זה נגמר.. ;) ]
בדיוק.. או שתשכנע אותהשירס
עד שהיא כבר לא תצתער או שפשוט תרד מזהה!! לדעתי זה לא כזה משנה.. זה לא יותר יפה. ופחות מוערך.. מראה חשיבה על החיצוניות...
ב"הצלחה בהחלטהה!!
לוידעת מה כתבו,בטח שיכנעו אותך לא להקטין,ואני-מתו"ש
בס"ד
 אוהבת לצאת נגד הכלל!!!!!! הא-הא!! אז הנה מספר אופציות:

א. לאבד את הכיפה הנוכחית, למצוא כיפה רזרבה קטנה "לבנתיים"..

ב. להסביר לה למה אתה רוצה להקטין ואולי היא תבין אותך (למה באמת? טוב, אם הייתי בן לא ניראה לי הייתי שמה בכלל...זה ניראה מזה מציק)

ג. למצוא תירוצים להקטנה...כגון היא מגרדת לי (אלא אם כן זה הכינים)....

תהנה.....
המשך- עוד כמה אופציות~~אני~~
א. תחזור הביתה ותגיד לאמא שפגשת מן חיה מוזרה ששמה 'תולעת משי', והיא טענה שהיא נורא רעבה לחוט אז נתת לה חוט מהכיפה כדי שלא תגווע ברעב ולכן התקצרה הכיפה
ב. אתה יכול פשוט ללכת עם כיפה קטנה, ואז אם היא לא מסכימה שלים עליה שטריימל שיכסה וכך לא יראו את הכיפה הקטנה - עלי!
ג.יפית
ד. איו ד'
ה. אתה יכול גם לעטוף את הכיפה הקטנה בנייר כסף וכך לא יראו אותה ולא יזהו שהיא קטנה
ו. אתה יכול גם להגיד שהחוט של הכיפה נתקע לך בנעל וכך הוא כל הזמן נמשך ולכן הכיפה מקוצרת עכשיו- היא החוט שיצא פרם את הכיפה
אתה יכול גם לטעון שהטילו על הכיפה שלך את כישוף ''התקטנות הכיפה''
אתה יכול גם לטעון שהכיפות- בשונה מבני אדם, ככל שהשנים עוברות הן קטנות ולא גדלות וזה הסיבה שהיא התקטנה- סיבה ביולוגית ותא לא שכלל לא קשורה אלייך
אתה יכול גם כשהיא שואלת אותך לפשר גודלה להסתכל עליה בתימהון, לעשות כאילו אתה לא מכיר אותה ולהתחיל לגעור בה (בכיפה) על שהיא התקטנה פתאום

ובגלל שכעת צף במוחי החתיך פסוק שקשור לעניין-  "ככל שהכיפה גדולה יותר, כך הסיכוי שהיא תעוף קטן יותר..." (שלם יותר מלב שבור, עמ' 4 כמדומני, הרב של נריה, בעומדו בתחנה ויש מסביבו רוח ואז הוא נזכר מבמשפט שנון זה)

ובזאת מסתכמת עצותיי השנונות בנושא: "כיצד להקטין כיפה". הקורס יתקיים ביום שני אור ללכ' בסיוון ברחבת פארק הירקון בת"א, בואו בהמוניכם

חחח...ממש עצות לעניין זכוכית מגדלת
תקשיב.................חוצניקית!!
אתה צריך לדבר עם אמא שלך על זה.לחא לעשות את כל מה שעשו לך.ללכת עם כחפה או סתם לקנות כיפה ולהגיד לה שהחלטת(כי אתה לארוצה לצער אותך.נכון)
אבל תנסה לשכנע אותה ולהסביר לה(אם זה מה שאתהנ חושב.שזה לא יפחית את היראת שמים שלך.)(אבל מותיייק אתה צריך לעמוד במילךה שלך.כי אני מכירה המוווון נערים שהקטינו את הכיפה שלהם ולא כדאי לך לדעת איפה הם היום.זה לא שאני אומרת שכל מי שמקטין את הכיפה שלו זה אומר שהוא.פשוט תיזהר!!!!!!!!!!!!!!!11)מקוווה שעזרתי.אבל תכלס..לא שאני בעד להקטין את הכיפה.אבל תנסה!!!!!
יש לך רעיונות יצירתיים !!!ה...
עדיף שלא תקטין את הכיפה אם....הודוש הפ33ה!
אתה יודע שזה יצער את אמא שלך....או שפשוט תסביר לה למה זה מציק לך ואולי היא תבין...(ואולי לא...=>)
כתבו פה הצעות שתאבד את הכיפה וכ'ו אבל מן הסתם אין לך כיפה אחת....נכון?...
אין לי עוד הצעות...אז מתי שתגיע להחלטה תגיד לי.....

אני ואמא שלי החלטנו לשאול ת'רב מרדכי אליהוה...
והיא אמרה שאם הוא יגיד שזה בסדר - בסדר
אבל אני לא התחייבתי

לי יש הצעה אחרתאלישע בן אבויה
בס"ד

תפסיק להתעסק בדברים חסרי חשיבות.
מזה לא באלי סבבה ?ה...
ואם אתה לא רוצה אל תכנס ואל תדחוף ת'אף שלך ברור ?
אלישע-בשביל ה.. זה כן בעל חשיבות ולכן זה לא(=טליה=)
נכון להגיד את זה.. (כל אחד והבעיות שלו..ולדעתי זה דילמה בהחלט לא פשוטה..)
ולה..-אל תתעצבן,הוא אמר את דעתו וזהו.אתה לא חייב להסכים אבל לא כדאי להתקיף..הוא לא בא על מנת לעצבן.. (מקווה.. ;) )

שיהיה המשך יומדהים!! =)
ל(=טליה=)ה...
"אתה לא חייב להסכים אבל לא כדאי להתקיף..הוא לא בא על מנת לעצבן..."
לפי איך שהוא כתב זה נראה שהוא בא לעצבן,ואם זאת לא היתה המטרה-הוא הצליח בלי כוונה
או שאולי עם ?!?
בקשר לשאלה--ואחת עם חצאית
הסתדרת כבר?!
הזכרת לי משו..חברה טובה שלי רצתה לעשות שירות לאומי והיא מבית שהוא ספרדי חרדי כזה..אז ההורים שלה לא הסכימו לה והיא התווכחה איתם וזה..בסוף הם החליטו שמה שהרב אליהו יאמר-הם יעשו.
ונחש מה?!הוא אמר שלא.שלא ישלחו אותה.ועכשיו היא לא יכולה ללכת!איזה בעסה לה.בקיצור,זה סתם היה כי ננזכרתי..אבל טוב שלא התחייבת..;)
ל-ה...(=טליה=)
אתה בעצמך אומר ש"הוא הצליח בלי כוונה" אז אם זה בלי כוונה אין מה להתקיף..
אבל אם זה עם כוונה (ואין לי מושג אם יש בינכם משהו כבר ממקודם..) אז זה באמת לא בסדר מצידו.. אבל אתה פשוט יכול להתעלם,זאת אולי התשובה הכי מעצבנת שיכולה להיות,כשמישהו מנסה לעצבן אותך ואתה מראה לו שאתה לא מתעצבן..
(למען האמת,אני בכלל לא צריכה לדון אותך..לא יודעת באיזה מצב רוח היית.. אמרתי את דעתי לפי מה שזה נראה כלפי חוץ- שזה די מטומטם.. סליחה בכל אופן..)   

לילה טוב!
את האמת תגיד.....אנונימי (פותח)
תגיד לה את האמת אני בטוחה שהיא תבין יכח לה קצת זמן אבל אני מקירה אמון נוער שהקטינו את הכיפה וכן יש כאלה שגם התחזקו ויש פחות אבל זה תלוי בעצמך!
מסכיהמ עם אלישע ב100%!!!שירס

חחחחחחחחחחחח.......................יחיאל!
כל הבנות[שאין להם כיפה][עונות לך

מעניין למה...(=טליה=)
לבניםאורושקוש
מה אתם מתלוננים על הכיפות שלכם שמכסות בקושי חצי ראש? אנחנו צריכות עוד כמה שנים לכסות את כל הראש. בקיצור תשתקו!
בדיוקקקקקקשירס
שתקו וזהו
מאיזה גודל אתה רוצה להקטין?קראתיךאחרונה
מכיפה גדולה כזאת לקטנה?
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך