על בנות חרדיות ושירות לאומי...מוריונת

בסיעתא דשמיא!

שלום!
אני לא יודעת אם יצא לכם לחשוב על זה פעם אבל קראתי עכשיו בדעות של NRG כתבה ומענין אותי לשמוע מה דעתכם.

כולנו יודעים שיש היום חוק טל במדינה שנותן אפשרות לבחורי ישיבות ש'תורתן אומנותן' לא לשרת בצבא אלא במקום זה לשבת וללמוד בישיבה כשרות חשוב לאומה.עד כאן נכון וגם אני מסכימה עם זה השאלה של הכותבת היא לאיפה נעלם בעצם חצי מהציבור!
חשבתם פעם למה בנות חרדיות לא משרתות בשרות לאומי?? (או צבאי..) הרי אצלן אין שום ענין של 'תורתן אמונותן' כי בנות לא מחויובת בתלמוד תורה ("והגית..") וחלק מהחוק של חובת השרות מחיבת גם את הבנות!אז למה בעצם שבנות חילוניות יעשו צבא,בנות דתיות יעשו שירות לאומי ובנות חרדיות לא יתרמו כלום??

אל תבינו אותי לא נכון,אנילא באה פה בשאלה של "בואו נחפש למה הם לא פסדר" אלא דוקא בתהיה הפוכה!הרי הציבור החרדי כ"כ מקדש את החסד והנתינה אז לאיפה זה נעלם פתאום באמצע החיים??

אני אשמח לשמוע את דעתכם..

יומצוין! (:
בצלב"א...

להגיב? זה עלול להיות בוטה...שובל אור

טוב שיהיה- בעיקרון מה שאני ארשום הוא רק על סמך הכרותי עם בת-דודתי שנהיתה חרדית עם כל המשתמע מכך, והכרות מעטה עם הסביבה שלה, ולכן אני אשתדל לא לכתוב באופן גורף, כי אני לא יודעת מה קורה עם כולם שם...אבל אם במקרה אני אכתוב- אל תתנפלו עלי...

יאללה די לברבר: בקיצר, לפי איך שאני מבינה מבת-דודה שלי, אז ממש לא בוער להם לעשות איזה שרות למען המדינה הזאת.. להיפך- למה מי הם שהם יעשו משו לטובתה?! היא אפילו מלגלגת עלי שאני הולכת לשרות לאומי.. היא אומרת שאני סתם פראיירית ושיקצה ושטויות חסרות שחר כאלה.. (טוב בהחלט יכולהיות שהכל זה בגלל האופי שלה.. אבל יצא לי לדבר גם עם חברות שלה וגיסות שלה שכולן חרדיות, וזו היתה הרוח שנשבה מדבריהן).

בכלל, המדינה ממש לא מזיזה להם, לא אכפת להם ממה שקורה (גם בעולם בכלל..נגיד בצונאמי שנה שעברה, הם ידעו עלזה בערך חודש אחרי שזה היה,ממש במקרה שהם עברו ליד טלוויזיה, כי בד"כ הם לא מאזינים לאף אמצעי תקשורת, ובעלה שבמקרה כן שמע במה מדובר, הסביר לה מה בדיוק קרה- היא הגיבה בצורה ממש מזוויעה- 'מגיע להם!!' 'מה אכפת לי בכלל, הם גויים.. זה עונשם!'...... אז תבינו באיזה חוסר אכפתיות הם חיים) ולכן הם לא חשים צורך כלשהו לתרום לה..... אולי אם יציעו להם את אותו רעיון רק במילים אחרות, אולי משהו כמו 'שנת חסד'- הם ישושו לעשות את זה, אבל רק בקרב הציבור שלהם... 

טוב, הזהרתי מראש שזה יהיה בוטה, ואכן זה יצא כך.. אבל שוב, הכל נכתב פה על סמך מה שאני רואה אצל בת דודה שלי ובהחלט יש לקחת אותה בעירבון מוגבל כי כמה שהיא גדולה בגיל היא קטנה וקטנונית באופי (איזה השמצות אני עושה לה פה.. מזל שאני יודעת בוודאות שהיא לא נוגעת באינטרנט, אחרת....).

אני נחשפת לעולם החרדי גם באמצעות ספרים שלהם (חיים ולדר, א.מ.אמיץ וסיפורים עלילתיים) ובאמת ניכר מהם שחסד הוא עניין חשוב אצלם, והם יודעים לעשות זאת בצורה מדהימה! אבל (למרות שאני שונאת לכתוב 'אבל' כזה, כאילו זה בא להמעיט מהכל..) תלוי למה ייחסו את החסד הזה.. אם זה חסד שיהיה מעוגן כחוק חובה במדינה ישראל- אז הם מייד ירדו מהרעיון.. אבל אם בתור חסד לשם חסד- אז יכול להיות מזה מפעל ממש חשוב.

החסד הוא עניין פנימי אצלם..אנונימי (פותח)

הם יודעים לעשות חסד בתוך הקהילה הספציפית שלהם.

מה שאין כן הוא הציבור הדתי לאומי שהוא כוללני ומנסה לתרום ולתערות בכל תחום.

זה השוני.שככל שאנו מנסים להשתלב הם נסגרים בתוך עצמם,ולכן החסד מתבטא רק בציבור שלהם פנימה...

נראה לי...

כמו החסידהמשה
עושה חסד... עם חברותיה.

סיבה פשוטה..שרית

הרבנים שלהם נגד זה..(ויש צדק בדבריהם)

דא"ג..אני מכירה משהי שהשנה עשתה ש"ל..ועזבה באמצע(התחרדה) כי היא בדקה איזה רב מאשר..והבנתי שאפילו הרב מרדכי אליהו לא בעד...

אני אברר איתה ביום חמישי ת'פרטים המלאים..

אני גם חושבת שזה לא טוב.3יפי
ש"ל??יערה
לא. שחרדיות לא עושות שירות.3יפי
אהההה זהו לא הבנתי לא מתאים לך לא להסכים עם ש"ליערה
נכון...3יפי
בתגובה לכולןאנונימי (פותח)
לדעתי עיקר הסיבה שלהן זה פשוט שבגיל 18 הם כבר מתחתנות או בדרך לחתונה אז אין בכלל זמן ועניין לשרות לאומי. ויש בזה מין האמת, אפילו הרב מלמד כתב על כך כתבה בבשבע שבוע שעבר.
לא נכון!!מיכל הפג"זית

קודם כל- הן לא מתחתנות יותר מוקדם מאשר אצלנו (חלק בנות 18 אבל הרוב ממש לא, בד"כ 20-22)

ובקשר לש"ל- יש להן בעיה עם זה שיש מרות מעל הבת וזה לא אבא שלה או בעלה... (לפחות ככה הסבירו לי פעם) וזה ממש לא נכון שהחרדים עושים חסד רק עם עצמם!!!!!!!!

יש כ"כ הרבה אירגונים חרדיים שעוזרים לכל מי שצריך!!

די ללכלך!!!!!!!!!!!   ו

אנשים- אל תדברו לפני שאתם בטוחים במה שאתם אומרים!! זה סתם גורם לקרע בעם, בורות יוצרת שנאה!!!

בציפיה לבניין אריאל ולאהבת אחים אמיתית

פשוט..עוזיה
עניינים של צניעות וכל זה..
שירות לאומיאנונימי (פותח)

א. לגבי שירות לאומי לפני שדנים למה החרדים לא עושים וכו' בואו תדונו למה אנחנו כן צריכים ?והאם אנו צריכים? כדאי אולי לעיין בבשבע האחרון מה הרב מלמד כותב על כך וגם להפעיל קצת ראש.כדאי גם לברר למה בכלל הוקם שירות לאומי ? וכן כדאי לבדוק היטב מה קורה היום בתוך שירות לאומי כיצד הוא מתנהל האם זו התנדבות או מקום עבודה?

ב. לגבי חרדים והתנדבות נראה לי שלחלקכם מאוד נוח להטמין את הראש הציבור החרדי פועל הרבה גם המגזרים אחרים של הציבור הרב פירר מספק ציוד רפואי ויעוץ חינם לכל דורש לא רק לציבור שלו עזר מציון עוזר לכל הציבורים אירגונים חרדים העוזרים לילדים חולי סרטן עוזרים לכל הציבורים ולא רק לציבור החרדי וכו'..... כך שלפני שכותבים דברים כדאי מאוד לבדוק .

אמא יקרה!שובל אור

את צודקת מאוד מאוד בדברייך ולכן אני מאוד השתדלתי להיזהר בדברי וטרחתי להדגיש שההכרות הכמעט בלעדית שלי עם המגזר החרדי היא רק מבת דודה שלי..

לגבי ההתנדבות במגזר החרדי- אני לא כ"כ בקיאה במה שקורה שם, אבל אני יודעת שהציבור שלנו מתנדב בכל מיני תחומים ולכל המגזרים (אפילו ערבים.. אני השנה התנדבתי בבי"ס עם ילדים ערבים..), ואפילו אבא שלי סיפר לי על מישהו מהעבודה שלו שיש לו בת נכה, ומי שעזר לה כל השנים זה בני נוער מהציבור שלנו, ולכן כשהיתה ההתנתקות, זה נורא חרה לו, והוא הרגיש הזדהות עמוקה איתנו, אעפ"י שבגישתו הוא ממש בעד פינויים כאלה, ושתבינו- הוא שוטר.. והוא היה צריך לפנות.. אבל הוא סירב, וזאת רק בגלל שהוא לא רצה לפגוע במי שעוזר לו.

כתבתי את זה כדי להראות למה התנדבות מסוגלת לגרום, ולכן לדעתי ממש כדאי גם לחרדים להתנדב לא רק במגזר שלהם, כדי שיזכו להכיר אותם באמת. הבעיה עכשיו תלוייה בעיקר ברבנים שלהם, ועל זה אין לנו יכולת להשפיע כ"כ.. 

נשמה החרדים תורמים לכל המגזרים..שרית

את יודעת שלש"ס היו אחוזי הצבעה מאוד גבוהים בכפרים בדואים...

נ.ב

כל המתנדבים החרדים בארגוני זק"א עוזרים לכל חלקי הציבור..בלי קשר למין גזע ודת..וכנ"ל בקשר לארגוני חסד שלהם(כגון:חסדי נעמי,עזר מציון וכו'..)

את צודקת בכל האחוזים האפשריים!שובל אור

אבל ש"ס הם לא חרדים רגילים.

ואת צודקת לגבי זק"א, הפרט הזה נשכח ממני.

לא שחכתי אותם..מוריונת

אני מסכימה ב100% שיש תחומים בהם הציבור החרדי מתנדב ולא שחכתי אותם רק תהיתי מה הסיבה שמנחה אותם לא לעשות שירות לאומי?

למה?
אם תגידו צניעות אז יש לי חברה שעושה שרות בבית ומתנדבת פה בעיר.אין סיבה שלא ויש להם לא מעט לתרום בתוך המגזר שלהם בדיוק כמו שלנו יש..

עוד משו רק להבהרה- לא היתה לי שום כונה לכעוס או להאשים ציבור מסוים רק תהיתי אם אתם יודעים למה זה ככה..

שבת של ברכה ושלום!
בצלב"א...

אני יודעת...ענת=)

רבות על הדעות של המגזר החרדי בקשר לש"ל (מוריה יכולת לשאול אותי ישירות.) מתוך כך שאני ממש מקורבת אלהם, ולפי מה ששמעתי על ההתנגדות שלהם לש"ל (ושמעתי המון!!!) אני יכולה להגיד לכם שעיקר ההתנגדות שלהם היא מפני שגדולי הדור ד'אז (לפי קום המדינה) התנגדו לכול הרעיון של ש"ל (שהוקם לאחר שראו שבנות דתיות לא משרתות בצה"ל בשל ערכי דת) מפני שהרעיון היה של ראשי המדינה (שהמגזר החרדי לא הסתדר איתם ממש) וכן לתענתם כל השנה שנתיים של הש"ל הוא בזבוז זמן גדול שלא יוצא ממנו לאחר מכן כ"כ הרבה תועלת להמשך החיים של אותה בת ועוד בשאותה שנה אין לבת מסגרת כ"כ חזקה מבחינה רוחנית לאחר שהיתה רגילה להיות במסגרת בסודרת 12 שנה וזה גורם לה לירידה רוחנית גדולה. כמו כן יש עוד נקודות קטנות שהם טוענים אך אין לי כוח להעלות אותם כאן ועכשיו (זה מזכיר לי דברים לא ממש משמחים) 

מאוד לא מדויקאנונימי (פותח)
אמשח מאוד...ענת=)אחרונה
אם תסבירי את עצמך, למה את חושבת כך?
שמעתי פעם...אנונימי (פותח)

כשילדים במשפחה חרדית שמעו שבת הדודה שלהם עושה שרות במדרשה להפצת יהדות (שזה אומר לתת שיעורים ביהדות בבי"ס חילוניים), הם פשוט היו בהלם: "מה, והם לא מקלקלים אותך?"

המקרה הזה רק בא להמחיש השקפה, שנראה לי שקיימת שם: קודם להתמלא, להתחזק ולבצר את היהדות שלך, ורק אחר כך לצאת להשפיע, כשאתה מבוגר וחזק (ויש להשקפה הזו מקום גם אצלינו- עיין ערך משל הכוס העולה על גדותיה של הרב צבי יהודה). ובאמת- רוב החסד בחברה החרדית מאורגן ומבוצע על ידי מבוגרים: יד שרה, עזר מציון, זק"א, ואני בטוחה שיש עוד הרבה!

הרב אליעזר מלמד אמר שלא נורא אם בנות לא יעשו ש"ל.צחקן
ב"ה
'ביבים' ב'בשבע, אחד הגליונות האחרונים (לפני שבועיים)
שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋

אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?

ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.

דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1

מחפשת שירות משמעותי ומספק? 

רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך

בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא

● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון

● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי

● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת

0522333957

אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.

בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר

קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888

היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!

לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)

הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?

אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן

הי אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..

סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
שנה ראשונה, מחפשת שירות לשנה הבאה
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו

אולי יעניין אותך