יום המודעות להיפראמזיס גברדרום, משתפת מה 3> שלי...ניק חדשה

אז היינו יחד,

ושבועיים אחרי זה אני מתחילה להרגיש מוזר, בחילה דקה שאיתך כל הזמן. תולה את זה במצב לחץ בעבודה ושסוף הסטאז' מתקרב, יום אחר כך מקיאה את נשמתי בבוקר, בטח סתם ווירוס. האיש שלי אומר לעשות בדיקה, שום דבר, אני לא בהריון בכלל, וחוצמזה שעדיין לא הגיע האיחור. הולכת לסופרפארם, קונה את הבדיקה הכי אמינה, שמגלה ארבעה ימים לפני האיחור. 

מגיעה הבוקר, עושה בדיקה, מכינה אוכל, הוא מגיע ומחבק חזק חזק, אבל אני רצתי להקיא, הריח שלו נורא.

ידעתי שאני בהריון עוד לפני הבדיקה.

ככה התחיל ההריון שלנו.

אין דרך להסביר את הדבר הזה, היו ימים שהייתי מקיאה 32 פעמים ביום, ביקור בטרמ בצהריים בעקבות דם בהקאות, בערב ובלילה נסענו לעיר אחרת כי זה רק המוקד שהיה פתוח, לילות שלמים שהיינו מבלים מחוברים לנוזלים ולתרופות שנותנים לחולי סרטן. חצי ישנים חצי ערים. 

והזוגיות...

בהתחלה, היה המון כעס, חוסר הבנה, והחמות... שהיתה אומרת משפטים כמו 'תחשבי טוב זה נפשי', פסיכולוג, טיפול במוח אחד, רפלקסולוגיה, דיקור סיני, מחשבה חיובית, הכל! 'את מתכחשת להריון'..

אצלו במשפחה כולן היו מרגישות טוב, אפחת לא ידעה בחילה אחת, ומגיעה הכלה ועושה בעיות לבן המוצלח ועדין הנפש שלהם...

מספרים לאחים בשבוע 9 כי אינסיכוי להסתיר. כולם רואים, שומעים, מעדכנים שהם שומעים...

חמישה חודשים לא עשינו שבת אחת בבית.

לכל דבר יש ריח, לכל דבר!

למים, לבית, לאיש שלי, לי, לאמבטיה, לאריחים של האבטיה! לא משתמשים בבושם, קונים דאודורנט טבעי בלי ריח, בלי מרכך כביסה, כשמבשלים אני רצה לשירותים, ובורחת החוצה. 

חלישות אדירה, עייפות, בחילות בחילות בחילות בחילות בחילות בחילות. כל היום, כל הלילה, כל דקה. נסיעות סיוט, בית סיוט, זוגיות סיוט, אני סיוט, עבודה סיוט. כולם במשרד ידעו שאני מקיאה בשירותים. לא היה דרך להסתיר, ומי רצה בכלל להסתיר..

עזבתי את העבודה, בין טרמ אחד לשני ניסינו לחיות חיים נורמלים של זוג צעיר.

ניסינו. לא הלך.

ההקאות הפכו בלתי נסבלות, משבוע 18 שמירת הריון בעקבות צירים מוקדמים בגלל איבוד נוזלים. האחיות והרופאים היו החברים הכי טובים שלי.

נלחמנו בשיניים. 

זה הקאות שלא עוברות עם לימון וג'ינג'ר, זה רק עושה הקאה בטעם מגעיל. 

זה הקאות שגורמות לך לאבד את מי שאתה, את הזוגיות שנדחקת לפינה, את הבעל.. ומי חושב עליו בכלל...

מסכן שלי.

כל ההריון זה נמשך, לא נעצר לרגע.

לרגע. לא היה יום שלא הקאתי, לא היה! 

בימים של 2-3 פעמים ביום זה היה נחשב יום טוב.

עד ללידה הקאתי. וגם בלידה.

והמיילדת אומרת שזה סימן טוב כי הלידה מתקרבת... 

ויום אחרי הלידה קמתי, ואין כלום. \

חזרתי למי שאני.

והיום אני לא מסוגלת ללבוש את הבגדים של אז, ושום אוכל של אז, והבושם שלי ושלו והמרכך של אז מזכירים לי בחילות נוראיות אז אין סיכוי.

והכי קשה שזה נהיה שיקול בילדים הבאים שלנו, כמה, מתי, ואיך.

רק אל תגידו לנו שזה פסיכולוגי, ויש נשים שסובלות יותר, ותתעניינו, ותדאגו גם לאיש שלנו, אנחנו לא שם כדי לעשות את זה.

והעיקר, 

אל  תשימו בושם, זה עושה לנו בחילות

כתוב כל כך מדויק ! תודה לךמצפה לישועות
וואו ושוב וואו. מדהימה. כתיבה מעולה. ❤️מיואשת******
וואו, אין מיליםמק"ר

נגעת עמוק, כל כך!

אפשר לשאול אם עברת עוד הריון אחרי זה המתואר?

לא. מקווה שיהיה אחר... וזה גם שיקול...ניק חדשה
בעז"ה וברור שזה שיקול, זה טלטלה אדירה לביתמק"ר

ממני שלא סובלת כל ההריון ברמה הזאת, אבל בהחלט מושבתת ל-4 חודשים לפחות וקיוותי שההריון השני יהיה יותר קל, והוא לא...

מזדהה מאוד גם בקטע שכתבת על המשפחה של בעלך, גם אצלנו כולם במשפחה שלו עברו ועוברים הריונות בקלילות מדהימה, רק אני הכלה שמיד יודע מה עוד מעוללת לבעלה.. :-/

(ובמשפחה שלי גם אני הראשונה שבכלל סובלת מאיזשהו תסמין הריון, אף אחד לא פצה פה, רק עזרו בצורה מדהימה,  מלבד אחות אחת שלקחה אותי לשיחה וניסתה להגיד לי שאולי זה פסיכולוגי וכו', העמדתי אותה במקום באותו רגע, ומאז היא רק עוזרת..  חמודה כזאת אבל אולי ההבדל נעוץ בזה שהמשפחה שלי מכירה אותי, יודעים מי אני וכמה לא מפונקת אני ביום יום, והמשפחה של בעלי פחות מכירים אותי..)

אמאלהאמא ל6 מקסימים
איך עושים את זה?
רק לא הבנתי, זה נגמר עם תינוק בריא?
וכן, אני ממש מבינה, למרות שאצלי ב"ה זה לא ככה. ומאוד מוזר לי שאנשים חושבים שאת מדמיינת ושזה פסיכולוגי...
מזדהההריון ולידה2
רק כותבת שמזדהה מאוד.. גם אני היפראמסטית לצערי וממש הוצאת לי את המילים מהפה. בעיקר הטראומה שאחרי, זה פשוט נורא איך כל דבר מזכיר לי... והשיקול לילדים.. מי היה מאמין שאני, שתמיד אמרתי שלא אמנע ומה שהיה ייתן... והלוואי שייתן כמה שיותר.. עכשיו רצה לרבנים להתייעץ על מניעה
אמאלה ככה היו לי 2 היריונות מתוך 4ראשית אמונה
2 אחרות גם נורא.. אבל ברמה פסיכית כמו שתיארת הראשונה והואחרונה.. אני קיבלתי עירוי דם שהעבירו לי בתשיעי לפחות את הבחילות..בחיים לא סבלתי ככה פיזית..וכולם ידעו כבר בשבוע 6 שאני בהיריון... ביקשתי למות מרוב סבל... בעלי בכה מרוב שהיה לו צער עלי בחיים לא בוכה לידי גבר כזה... ועכשיו אחרי שעברתי כלכך סיוטים...הפלתי פעמיים.. והייתי עם בחילות נוראיות בהיריונןת שהעובר מת אבל לא עם הפסיכיות של אותם היריונות. ואמרתי לקב"ה שאני מצטערת על איך שדיברתי בהיריונות הקודמים. אבל זה היה כל כך מצער והסבל... הגעתי למסקנה שאני לא אשמה... זה התיקון שלי. לגיסות שלי ואחיותי עובר מעליהן.. מי בכלל יודע עד חודש חמישי שהן בהיריון? אבל אז יוצאים לי ילדים מדהימים. נשמות כל כך גבוהות. ואני מבינה למה סבלתי ככה. פעם אחרונה כולם טענו שבגלל הסבל הזה בטוח אני בהיריון עם המשיח.. חחחח בסוף יצא בת כל כך מעלפת מכל הבחינות... כל אחת ותיקונה. גם אותי שפטו. הרגשתי רע עם עצמי כאילו אני אשמה ולא מספיק עושה. למדץי לא לספור אנשים... מי מתייחס היום? שיקפצו. חחח. התבגרתי כנראה.
ואז באה איזה מישהישירקי
עם המשפט ״הריון זה לא מחלה״ ובא לך להעיף אותה מהחלון...

ואחרי הלידה המשפחה של הבעל ״עולה על הגל״ שאת סובלת ומתחילה להכנס לורידים בנושא של כמה ילדים להביא בטענה של : מסכנה את סובלת בהריונות....( כן ממש אכפת לכם!!)

( כי גם ככה הם לא רוצים שנביא הרבה כי זה הוצאות וכסף ואין רמת חיים כי כל אחד צריך סוויטה ובריכה פרטית אז שניים בחדר זה כבר מוגזם הבנת?! כאילו מישהו ביקש מהם משו...)

שימי פס ענק ואדום על כל אלו שאומרים שזה פסיכולוגי..( איך מגיעים למסקנה שזה פסיכולוגי בכלל?!?!).

והלוואי שהריון הבא ילך לך יותר בקלות

מהצד השנילמה לא123

רק בהריון האחרון היו לי מעט בחילות, את ענקית

לא הייתי שורדת את זה.אני מעולם לא הקאתי בהריון,אולי פעם אחת. ותמיד לא הבנתי איך אתן עושות את זה. ממש מעריצה אתכן,זה נראה בלתי אפשרי

לפחות מקבלים מתנה טובה בסוף

מאחלת לך הריונות קלים

ואו ואו ואופעם ראשונה

איזה סבל!!!

שמעתי שעין כרם היחידים שמתיחסים ללבעיה כבעיה ולא מנפנפים את האישה כמפונקת עלי אדמות.

רק לומרהריון ולידה2

אני הגבתי בשרשור כהימפרסטית.. רק לומר שילדתי בשערי צדק, וברגע שראו שאני עם עבר כזה הציעו לי בלידה תרופות לוריד, ככה שזה לא מדוייק, זה יכול להיות תלוי במיילדת  

חיבוק חזק חזק! את לביאה♡♡כי לעולם חסדו
את גיבורה!!אמא ל
שיו מעריצה אותך.. ואת כל מי שחווה הריון זוועתיאורוש3
הלוואי שיהיה יותר קל בהמשך
וואי, תודה ששיתפת...פיג'מה
מנסה גם לשתף קצת... מהלב באמת...
חודש אחרי החתונה. אנחנו מאושרים, כיף לנו וטוב... עוברים שבועיים מהמחזור האחרון, ופתאום יש לי טיפה דם על הנייר (מאז למדתי לספור, לא להסתכל וכו'). אני מתקשרת לנשמת, בעלי מתקשר גם לרב. שניהם אומרים - כנראה דימום השתרשות. מההה? לזה לא ציפינו... קונה בדיקה בדרך ללימודים, מחליטה שאני בודקת רק בבית... כל היום במתח, ובבית, 5 דק' לפני שבעלי חוזר מהתפילה (בכוונה... רציתי שנראה יחד) אני עושה את הבדיקה. מגיע, מתרגש, מסתכלים, 2פסים!! זה אמיתי!! וואו!!! לא ציפינו לזה כ''כ מהר... מתרגשים בטירוף, חולמים חלומות... תוך שבוע-שבועיים זה התחיל. בלי שום הכנה מוקדמת, וללא קשר גנטי... הקאות ובחילות עד בלי די... לא יכולה להריח אוכל, תנור דולק, סיר עם פסטה על הגז, לאכול בשרי היה מעל ומעבר, ובכל פעם שניסיתי בכל זאת לבשל בשרי - הקאתי את חיי... הריח של בעלי הטרי והיקר היה מעל ומעבר, וכל מגע הכי קטן עם כל אדם בעולם,. ובטח שעם בעלי, היה מעלה לי תוך רגע מלא קיא... אפילו אם זה לתת יד. אפילו אם זו חברה שחיבקה אותי או שמה יד על הכתף... אפילו כיפ מהתלמידים שלי... הכל הכל... ובאוטובוס, אנשים מריחים כ''כ, שלא תדעו... וזה לפני שהם פותחים את הבמבה או הפלאפל הריחני שלהם.. כל שבוע קראהו באינטרנט על התפתחות העובר ועל השינויים אצלי. היה כתוב שם שבחילות והקאות זה דבר שבשגרה בהתחלה. טוב,. אם ככה, מה נעשה? נחכה שתעבור ההתחלה... וואי, כמה שחיכיתי וחיכינו... 10 חודשים מאז שהכרנו ועד לחתונה, זוג דוס שממש הקפיד לשמור נגיעה, ופתאום, חודש וקצת אחרי החתונה - כל מגע הכי קטן והכי פשוט מקפיץ אותי לאסלה או הכיור הקרובים.. וככה עוברים להם הימים, השבועות לאט לאט מתקדמים לעבר סוף השליש הראשון, החודשים מתקדמים, והנה - הגענו!!! לא עבר. כלום. די החמיר האמת. והרופא אומר - עוד שבוע אולי, ניתן עוד שבועיים... כלום. נאדה.. ואני אומרת לעצמי, די, כולן עוברות את זה, גם את יכולה, זה עוד יום-יומיים נגמר ואז אפשר יהיה להתחיל לחיות, ביחד, ולהנות מהיצירה המושלמת שבתוכי... מתישהו החלטתי שאני רוצה לנסות טיפול תרופתי... ניסיתי פראמין, לא השפיע בעליל .. (דיקלקטין לא ניסיתי בשל עניין ביוקרטי לחלוטין, לא רוצה להיכנס לזה.) הסמסטר מתחיל בלימודים, יש לי חןבת נוכחות בקורסים.. אין ברירה! קמה שעה לפני שצריכה לצאת. צריך לרוץ להקיא. לשטוף פנים, לשבת לנוח. להתלבש, להקיא, לנוח. לצחצח שיניים היה החלק הכי קשה בבוקר. כשמצחצחים שיניים רפלקס ההקאה עובד נהדר... ואיזה באסה זה שאחרי הקאה מה שהכי רוצים זה פה נקי - אבל היי, צחצוח שיניים מעורר הקאה... (טיפ משיננית - אחרי הקאה לשטוף במים. רק כעבור שעה מותר לצחצח שיניים. זה כדי להגן על השיניים מהחומציות של הקיבה.) באוטובוס הייתי יושבת ליד הפח האחורי. מקיאה לי את חיי (היו סיבובים קבועים להקאות) לתוך שקית, טישו-שניים, ולפח. וחוזר חלילה.. ללימודים הייתי מגיעה מרוקנת מכוח (הידעתן שלהקיא זה מעייף כ''כ??), צריכה ללמוד, לתפקד, לסכם... חוזרת הביתה, הנסיעה חזור לא משו. מה עושה אישה סטודנטית כשחוזרת הביתה? יש הרבה משימות, גם לימודיות, גם בבית, גם להשקיע בזוגיות, להתקלח... נראלכן שיש לי כוח או מסןגלות לרבע מזה? אבל מה נעשה? החיים ממשיכים, צריך לעמוד בקצב... מזל שבעלי היה בישיבה, וקיבל ארוחה חמה, מבושלת עם חלבונים... אני לא הייתי מסוגלת להגיע לרף כזה או נמוך ממנו... בחודש שישי הרופא החליט שהגעתי למצב שמצריך זופרן. כן כן, תרופה של מטופלי כימו, שעולה הון... הייתי לוקחת את הכדור מיד שקמה (,טוב, אחרי ההקאה של הבוקר), ואז מחכה שעה שבה אסור לי להקיא, כי אז זה מסובך לקחת שוב את הכדור... שעה של סבל, של נשיכת שפתיים ואצבעות, של ניסיונות מתמידים להירגע ולהעביר את הזמן איכשהו... מסכן מי שהיה לידי באותה השעה... אמא שלי לא הייתה מסוגלת לראות אותי ככה.. כמה כוחות נפש בעלי היה צריך.... אחרי השעה - כמו קסם, אין הקאות (לרוב). כן יש בחילות, אבל ברמה הגיונית, שיותר מאפשרת תפקוד... ב''ה שמצאתי את התרופה הזו (וב''ה שלא ידעתי כמה היא יכולה להיות מסוכנת לעובר, כי אז לא הייתי מסכימה לקחת אותה ..)
ללידה הגעתי מצויידת עם שקיות, והקאתי כ''כ במיומנות, שאפילו המיילדצ שהייתה בסביבה לא שמה לב שהקאתי... התרגלתי לעשות את זה נקי (אחרי שמקיאים ברכבת, באוטובוס, ברחוב, בטרמפ וכו' כבר אין ברירה אלא להתרגל).. הפלא ופלא, נולדה לי נסיכה מהממת ו- זהו!!! הפסקת אש!!! נגמר, פשוט נעלם כלא היה...

אז לכתוב על ההיריון הנוכחי עוד קצת קשה לי, אני עדיין בתוך החוויה הזו, הלא פשוטה, אבל הפעם נכנסתי לזה בידיעה. במודעות. עם בעל שמבין מה הולך לקרות לאשתו, ומוכן לעזור בכל רגע (כמו בהיריון הקודם). נכנסתי מודעת לתרופות, לזה שלא לא בדימיון שלי, שזה לא כמו רוב הנשים, שאני לא מפונקת או רוצה למשוך צומי. לא. יש לי היפרמאזיס גרבידרום (הקאות יתר בהיריון) עם כל הנלווה לזה.

ואם את, ששרדת עד לפה מרגישה ככה, או מכירה מישהי שמרגישה ככה, אז שתדעי - יש לזה שם, יש לזה טיפול שיכול לעזור, יש הכוונה, יש תמיכה. והכי חשוב - זה לקבל תמיכה, הבנה והכלה מהמשפחה והסביבה הקרובה ולמצוא רופא שלא מתכחש לתופעה..
(ובלי לחץ, כן? זה קורה רק ל2% מהנשים, ולרוב זה גנטי...)
היו לילמה לא123

ממש דמעות כשקראתי אותך

הריון קל קל וידיים מלאות

גיבורה אחת, אין לי איך להגדיר את זה אחרתמק"ר
איך למען ה' המשכת ללכת ללימודים ולתפקד כאילו כרגיל?
זה הקטע, שזה רק כאילו...פיג'מה
בלימודים זה המון עזרה ותמיכה מחברות (שעד היום מפחדות להיות בהיריון בגללי...) ובבית זה בזכות בעלי היקר והמדהים... שזה נפל עליו בדיוק כמו שזה נפל עלי..
לגמרי, תודי לה' כל יום שאת בסביבה תומכתמק"ר
תכלס כשאני חושבת על זה, לא מובן מאליו בכלל איך שבעלי רגיש ותומך בצורה מעוררת התפעלות. כי כל הרקע והידע שלו על הריונות מסתכמים בזה שיש בטן ואז יולדים
כל מי שראה סביבו עברה את ההריונות שלה בקלות ממש... ואז הגעתי אני והוא לא פקפק לרגע.
וגם אנחנו היינו דקה וחצי אחרי החתונה (הקלטתי מיד להריון שנפל בחודש שני שגם בו מהרגע שלפני הראשון הייתי עם בחילות והקאות וכל הטוב הזה ואחכ עוד שלושה חודשים ואז שוב הריון ב'ה)
לגמרי לגמרי לגמריפיג'מה
ומודה לה' על הבעל המדהים שלי שמדוייק כ''כ בשבילי... ובאמת שבהיריון הראשון היה לנו תהליך שעברנו, זה לא היה כזה חלק כמו אצלכם... אבל ב''ה עברנו תהליך טוב ובריא..
וואו ממש צמרמורת משתיכן...אמאשוני
מדהימות. פשוט מדהימות איזה מסירות!!

לגבי זופרן- התייעצת עם רופא בכיר? אני שואלת כי יש לי חברה שגם לה חלק מהרופאים אמרו שזה מסוכן לעובר, אבל אח"כ גם שני רופאים בכירים על סמך הנתונים שלה קבעו שזה בסדר גמור לקחת וזה שאומרים שזה לא טוב זה תלוי בנתונים של כל אשה.

אז אולי שווה להתייעץ עם רופא בכיר (אפילו פרטי) לברר אם את כן יכולה לקחת...
בהיריון הזהפיג'מה
כשחזרתי לרופא עם ההקאות והבחילות שהדילקלטין לא עוזר ולא משפיע, אלא רק יש לי תופעות לוואי ממנו, הוא הציע לי זופרן. אמרתי לו שאני מפחדת מזה, לא רוצה ח''ו לגרום נזק לעובר שלי, והוא בעצמו שיכנע אותי שממש לא כדאי... אז הוא אמר לי שזו לגמרי החלטה שלי, ושיש לו 2 נכדים מתוקים שהאמא שלהם לקחה חצי היריון זופרן... הוא אמר שאין מספיק מחקר על התרופה הזו על נשים בהיריון, ושהרבה בגלל זה, ןגם בגלל מחקרים לא כ'כ חיוביים, מפחדים ממנו..
לגבי זופרן,אין הוכחה מדעית לכאן או לכאן, וזה שווה נסיוןניק חדשה
כי הקאות מרובות בהכרח מסוכנות מאשר זופרן שבספק
וואו! איזה מטורף.. את גיבורה אמיתיתאמון מחדש
מסוג הסיפורים שנותנים לי לראות את היתרון
בזה שלקח לי זמן להיקלט מהחתונה 😯
ממש קשה לבנות זוגיות כשאת לא את, כל כך שמחתי לקרוא שעברתם את זה ונשמע שיש לכם זוגיות טובה
מדהימה.לפניו ברננה!
מעריצה אותך!!
גיבורה אמיתית.
מאחלת לך שההריון הזה יהיה בבריאות, ולכולכן שימצאו פתרון שיציל את המצב...

כתבת בצורה כל כך ממחישה. כמה כוחות יש לך!!אמון מחדש
איזו גיבורה!!לפניו ברננה!
כתבת נוגע ללב ותיארת באופן מעורר הזדהות...
היו לי דמעות בעיניים כשקראתי.

ואו, כמה שהחברה ובמיוחד המשפחה צריכה להיזהר מלשפוט...
לעניין השפיטהלמה לא123

אנחנו באמת ממהרים לשפוט כל מצב

פשוט צריך להעלות את הנושא למודעות

זו מטרת היום הזה, וזו המטרה של הכתיבה שליפיג'מה
אם הייתי יודעת שיש דבר כזה בתחילת ההיריון הראשון, נראלי שההיריון שלי והחוויה ממנו היו אחרים לגמרי.. רק עכשיו חמי מתחיל להשתכנע שזה אמיתי, ולאט לאט אמא שלי גם מבינה ומפנימה...
תראילמה לא123

פה בפורום קראתי על זה מעט

התכוונתי מודעות במרחב הציבורי

בעיתונות וכאלה

דווקא היתה על זה כתבה ב"בתוך המשפחה" לפני כמה חודשים.

גם הנסיכה מאנגליה העלתה את זה לסדר היום

למיטב הבנתי בזכות הנסיכה מאנגליהחדשה ישנה
ההיפראמזיס קיבל' אישור' שיש דבר כזה.
כלומר, עד אז התייחסו לנשים כאלו כאל מפונקות, ואז כשזה קרה לנסיכה התחילו לחקור את העניין יותר ברצינות וגילו שזה אכן קושי אמיתי ולא פסיכולוגי/ פינוק יתר...
בהחלט ככהפיג'מה
היום ניסו להפיץ את זה בכל מיני מדיות שונות...פיג'מה
תודה ששיתפת.הנורמלית האחרונה
וואאאייייי אני בהלם שעברת את זהליאן
פעם ראשונה ששומעת על זה.... חיבוק ענק!
אין לי כוחות לפרט על עצמיטארקו
רק מספרת שאני מזדהה מאוד.

ושכ"כ חשוב לשים את זה במודעות!!!!
גיבורות ואלופות כל מי שעברה את זה!!מאמינה ומחכה
אין לי מילים להביע את הערכתי לבנות שעברו הריון עם היפרמזיס.. ישלי חברה מאד מאד טובה שזה היה לה והייתי בערך החברה היחידה שהיא שיתפה אותה קצת.. באמת ניסיון מטורף..
מעריצה אתכן, אתן גיבורות. פעם אחת בשבוע 10 שקלו לתת לי אבחנה של היפרמזיס וחשבתי שהשמיים נופלים עלי בערך..
חיבוק ענקקק
והיתה נקודת אור משמחת, לא עליתי במשקל רק ירדתי...ניק חדשהאחרונה
ובברית לבשתי בגד של השבע ברכות
תינוקות חמודה מחפשת שםאנונימית בהו"ל

תינוקת חמודה בת חמישה ימים מחפשת שם

דרוש 

שם עם משמעות חיובית (לא רק צליל יפה)

קלאסי (לא שם שהתחיל ללכת אתמול ומחר יפסיק ללכת)

עדיפות לשם תנכי אבל לא חייב.

לא מדי קצר

היא הולכת ומזדקנת

הסביבה לוחצת

ולא מוצאים שם ששתינו מתחברים

הדד ליין היה שבת אבל לא הצלחנו להיסגר על עצמינו ועכשיו אני מסננת פה את כל המשפחה שרוצה עדכון ואין לי!

אביגיל , אביטל , אבישג , נועה, אלישבעצוףלבוב
אוריהאונמר
נועה תמר יעל אבישגהבוקר יעלה
נטע מיכל מעין רוני שחרבוקר אור
יש משמעויות ספציפיות שאתם מחפשים?מרגול

מנסה לחשוב על שמות נחמדים לא יחודיים מדי

שירי, רוני, גילי, רננה, הלל, הללי, ציון, מוריה, הודיה

זה שמות עם משמעות ברורה

בהיבט היותר ייחודי אפשר ללכת על שמות שקשורים לטבע (עצים, פרחים, הרים בארץ, נחלים בארץ וכו):

ירדן, איילה, כרמל, שקד, גליל, יסמין, מורן, מרווה, צוף וכו'

ויש גם יישובים עם שמות מעלפים;)

שרה, רבקה, רחל, לאה, מריםמתואמת

חנה, דבורה, אביגיל, אסתר, רות, הדסה, יסכה, איילה, נועה, מילכה, תרצה.

יש הרבה שמות יפים בתנ"ך ויש ספרים שמרכזים שמות מהתנ"ך, אפשר להסתכל בהם כדי לקבל השראה...

רק רוצה לעודד אותך לא להילחץכורסא ירוקה

אני מבינה שהסביבה חסרת סבלנות, אז שידמיינו שהיא נולדה עוד חודש.

אנחנו קראנו שם בלחץ ואחכ עם כל ההורמונים של אחרי הלידה, למרות שאני בחרתי את השם היה לי ממש קשה עם השם ועם הילדה ולקח לי המון זמן להתחבר בחזרה. לא יקרה שום דבר אם היא תהיה בת חודש בלי שם.

תזכקי תמיד שבתקופת הגאונים היה את רב האי גאון - פשוט קראו לו "זה" אז זו גם אופציה 😉

נעמה, טל, טליה, הדסה, הדסחשבתי שאני חזקה
אני אוהבתדיאט ספרייט

ארבל

גפן

יסכה 

אחינעם, אביגיל, מיכל, רעותליני(:
אסנת אפרת יעל מוריה אדלSeven
ואני מבינה את הקושי סביר להניח שכשיהיה לי עוד בת גם אני אסתבך🙈

שתקבלו טת הנבואה מהרהה

יש המוןיערת דבשאחרונה

נועה אביגיל נעמה נגה אורי

טליה אביטל רני אמונה יעל חגית רננה רעיה

תהילה שירה ליבי אוריה איילת השחר

ועוד..

התייעצות: מיעוט תנועות. לא יודעת אם אכן מדאיגאחת כמוני

שבוע טוב

ב"ה בשבוע 28

אתמול במהלך היום פחות תנועות. בלילה פתאום התחזקו.

היום שוב, יש תנועות מידי פעם אבל יחסית חלשות ולא הרבה.

אכלתי מתוק, שכבתי על צד שמאל, וממשיך אותו הדבר.

תוהה אם זה מדאיג ומצריך בדיקה. כי ברור לי שאם אתקשר למוקד אחיות יגידו לי ללכת להיבדק.

מה אומרות? יש עוד דרך לשכנע את העובר לזוז יותר?

מה זה פחות תנועות? פחות ממתי?יעל מהדרום
לק"י

לא מתחילים לעקוב רק מהשבוע הזה?

פחות מבדרך כללאחת כמוני
אם אני זוכרת נכון, הרופא שלי אומר לעקוב משבוע 26
עקרונית אמורים להרגיש פעמיים או שלוש ביוםיעל מהדרום
לק"י

3 תנועות בחצי שעה.

אני חושבת שזה שלב שהם עוד קטנים, ואולי הוא שינה מיקום ולכן את לא מרגישה. דוקא נראה לי שבמוקד אחיות ידעו לכוון אותך, ולא לשלוח בוודאות להבדק.

הייתי באותה סיטואציה (גם שבוע 28)סטודנטית אלופה

עם עובר סופר פעיל שכנראה החליט לנמנם🤪

ודווקא במוקד האחות אמרה לי לעקוב במשך חצי שעה ואם אני מרגישה 4 תנועות אין צורך לדאוג. 

תנסי לשתות קולהרקאני

אצלי זה גרם לריקודים ששום מתוק אחר לא עשה

תודה לכולןאחת כמוני

אנסה

ואעדכן בעז"ה 

המנח משתנה בשלב הזהגיברתאחרונה

שימי לב לכמות של התנועות ולא לעוצמה.

3 פעמים ביום 4 תנועות בחצי שעה

רוצה לפרגן לבעליהשקט הזה

נכון תמיד יש שרשורי פריקה על הבעל? אז רוצה דווקא לפרוק חיובי..

אז מיום ראשון הקטנצ'יק היה חולה ורצה רק ידיים מה שהשבית אותי.. ביום שני בערב הצטרפתי בעצמי לחגיגה ופיתחתי דלקת גרון. בקיצור מושבתת לגמרי.

בסהכ בעלי ואני די שותפים בבית אבל מטבע הדברים אני נמצאת יותר שעות בבית ממנו אז בדכ יוצא שעושה יותר (למרות שמאז הלידה של השלישי הוא דואג גם להיות יותר בבית)

יש דבר אחד שבעלי לא נוגע בו וזה כביסה. לא כי הוא לא יודע לעשות אלא כי זה הפך די מההתחלה לתחום שלי מההתחלה ועד הסוף (המקסימום של השותפות שלו זה להוציא לבקשתי את הכביסה מהמכונה ולתלות).

בקיצור אחרי שכבר יומיים מארגן את הבנות בבוקר, לוקח אותן למסגרות, מחזיר אותן, נמצא פה אחהצ, עושה את כל הלוז של הערב לבד-היום כנראה כבר נמאס לו גם ממצב הבית ופתאום אני רואה אותו מקפל את הכביסה שהייתה תלויה, מחזיר כביסה שעמדה מקופלת עוד לפני לארונות, מכניס מכונות אחת אחרי השניה..

קיצור לגמרי איפשר לי לקרוס בשקט בלי לחשוב על מה שמצפה לי כשאתאושש

אז נכון שלא לגמרי הבנתי את המיון של הכביסות, נראה לי מיין לפי בני הבית ולא לפי סוג הבגד (מקסימום יהרסו כמה בגדים) ונכון שכבר מצאתי תחתונים שלי במגירה של הילדה אבל באמת חייבת לפרגן לו💕

ועכשיו אליכן כדי שיהיה מעניין-

שתפו אילו דברים מפתיעים/ משעשעים קרו בבית כששחררתן😄

תותח! לגמרי כיףהשקט הזה
מתי צריך ללכת שוב לרופאת נשים?כבת שבעים

אני בשבוע 14, הייתי לפני יותר מחודש ומאז עשיתי רק בדיקות דם (לא עשיתי שקיפות עורפית)

שכחתי לשאול את הרופאה מתי לחזור... 

מתישהו לפני שבוע 20כורסא ירוקה
אני אוהבת ללכת אחרי שיש לי תוצאה של שקיפות, סקירה מוקדמת ואולי גם חלבון עוברי. אבל אם את לא עושה אז פשוט מתישהו..
אצלנו היא אומרת בשלב הזהקטנה67אחרונה
לבוא כל חודש וחצי
בא לי להתלהב ולהתגאות בעצמי (:רק רגע קט

השבוע התפללתי שחרית כל יום!

חלק מהימים תפילה מלאה, חלק קיצרתי.

אבל הקפדתי כל יום!

זה התחיל ממשהו אחד שמאוד רציתי להתפלל עליו, ובחלק מהימים הצלחתי גם לכוון, שזה ממש לא מובן מאליו, כי בדרך כלל המחשבות מטיילות למיליון ואחד דברים אחרים.

זהו😌

וואו אלופה!ראשונית

הלוואי עלי

אבל נתת לי יעד שבא לי להצליח בו

וואו מלכההרקאני

אמן השבוע אני אצליח גם

בזכותך אני אשתדל יותר השבוע להיות על זה

אשרייך!אנונימית07

אין דבר יותר משמח מזה!

אני משתדלת/השתדלתי להתפלל כל יום מנחה.. עכשיו קצת פחות יוצא לי, מקווה בע"ה להתמיד יותר!

מדהימה! איזה כיף לך!חשבתי שאני חזקה
איזה כיף לךשירה_11
תפילה זה המלחמה שלי
אשרייךיהלומה..אחרונה
זה באמת וואוו ואת צריכה להיות גאה בעצמך!! אין כמו תפילה ובכלל שהצלחת לכוון. קשר ישיר עם בורא עולם. הלוואי שגם אני אקח את עצמי בידיים ואעשה זאת 
למישהי יש רעיון מה לשלוח לזוג שצריך להשאר שבת בביתקופצת רגע

חולים עם התינוקת?

בהנחה שאוכל לשבת יהיה להם ואני רוצה לשלוח פינוק.

בית חולים מאיר, כשרות מהדרין. למי שיש רעיון, או עוד יותר טוב גם קישור מאיפה להזמין, אשמח

עוגה/ עוגיות/ פיצוחים/ שוקו/ אייס קפה/ שוקולדיעל מהדרום

לק"י

אולי מגש פירות לא גדול.

רק לברר מראש אם יש מקרר למאושפזים. 

בתור מישהי שנשארת עכשיו לשבתאנונימית בהו"ל

חוץ מאוכל גם חומר קריאה יהיה רעיון טוב

לא נעים אבל ביום חול הטלפון מעסיק אותי

בשבת- קצת משעמם...

גם אני חשבתי על זה. אבל אין לי כל כך איך לשלוח אתקופצת רגע

זה.

אולי צריך להתחיל עסק, ספרייה ניידת עם משלוחים או משהו 😅

אולי יש חנות ספרים שם בלובי ואפשר לשלם ולהגיד להםלפניו ברננה!
שאחד מהם ילך לקחת?
אין שם סטימצקי או צומת ספרים או משהו?מרגול

בבית חולים עצמו…

זה נשמע הזוי, אבל גם וולט מגיע עם ספרים 

וואי ממש!!!אין כמו טאטע!
כשהייתי מאושפזת בשבת זה היה חסר לי ממש. ולא היה מאיפה לקחת.זה ממש הצלה
כשאני הייתי באשפוז בשבת עם הבן שלי (במחלקת ילדים)בארץ אהבתי

עברה שם מישהי ביום שישי והציעה לי לשאול ספרים ומגזינים חרדיים לשבת מספריה ניידת שיש בבית החולים (שערי צדק).

זה לא היה הכי הטעם שלי, אבל בהחלט היה במקום...

באמת שבת אחר כך אח שלי וגיסתי באו לבקר ביום שישי ושאלו מה להביא, אז ביקשתי ספר וזה היה ממש נחמד... (תודה @לפניו ברננה!🩷)

וחיבוק לך על האשפוז... לא כיף להיות בשבת בבית חולים❤️

ומה שלומך?? איך עבר?אחת כמוניאחרונה
מגש פירות אוליאחת כמוני
סלטים ולחמניות ביתיותאמאשוני

אם ממילא את מכינה לבית, אפשר קצת להגדיל כמויות ולתת לה קצת מכל דבר.

לא יודעת מה הרמה של האוכל שם, אבל אם הוא לא משהו, אז סלטים ולחמניות ממש משדרג.

ובקבוק מיץ ענבים קטן אם יש לכם, זה ממש נוח שלא תלויים בזמני הקידוש של בי"ח.

יומולדת חגיגה נחמדתשמחה כפרוייקט

ימי הולדת זה קטע אצלנו. הרמנו רף רציני של השקעות.

הוא עושה לי הפקות וגם אני משקיעה בו ממש. והכל בהפתעה כמובן.

קיצר, אני בתקופה עמוסה בהיסטריה. פשוט שחוקה. אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי קודם. האמת שאין לי טיפת אנרגיה לזה וגם המוח שלי לגמרי סתום.

אני יודעת שזה לא אמור להיות מתוך לחץ אבל לא רוצה שהוא ייפגע. למען האמת גם אני באה עם ציפיות ואוהבת שהוא משקיע כי זה רק פעם בשנה אז כל השאר תירוצים…

בואו לעזרתי

מציעה רעיוןאיזמרגד1

שייך לארגן חופשה לשניכם לכבוד היומולדת? זה גם הפקה שווה וגם משהו שכנראה יקל עלייך אם את שחוקה...

הלוואיישמחה כפרוייקט

יש לי שני קטנים צפופים שדבוקים אלינו ממש (אחד יונק) והגדולים יותר גם דורשים סידור ראוי… לא רואה כל כך אופציות למי לתקוע אותם

עשיתי את זה לפני כמה שנים כשהיו לנו פחות ילדים והתינוק התורן היה בבטן אז חמותי זרמה

אפשר לעשות יציאה זוגית שווהמתואמת

(תינוק יונק אולי יכול להצטרף)

למשל - חדר בריחה או ניווט זוגי.

ולהזמין לו מתנה באינטרנט, כדי שלא תצטרכי להתרוצץ.

(בתקווה שמבחינה כספית אתם יכולים לאפשר את זה...)

מצטרפת להצעהואני שר

אם יש לכם בוקר חופשי בלי הילדים אז ניווט זוגי זאת חוויה מהממת בעיניי (יש עוד אפשרויות כמובן, אפשר גם צניחה חופשית אם אתם בעניין 😅)

סדנא זוגית (בבית/בחוץ)

בריכה

לא יודעת מה הרף שלכם, אני ביומולדת הראשון של בעלי הכנתי עוגה שווה וזהו, אפילו על מתנה לא התארגנתי, וזה היה יומולדת עגול 🙈

אז בעצם הצבתי רף כזה נמוך שהכל טוב יותר ממנו... (אם כי עדיין אוכלת את עצמי על ההזנחה ההיא)

אולי בריכה זוגית?שיפור
תודה חברותשמחה כפרוייקט

רעיונות מהממים אשמח ממש להמלצות ספציפיות

סדנא/בריכה/ניווט

לא מכירה מומלצים בתחום אבל נשמע לי כיף.

יש לי תקציב לזה אבל ממש אין לי ראש.

חלק ממה שעשיתי עד היום כלל בתי מלונות בהפתעה, מתנות יקרות וכמובן ארוחות משוגעות ועוגות מעוצבות מעשה ידי. קיצר די השתגעתי על זה

ניווט זוגי- ראיתי המלצות של חוויה מתוכננתיעל מהדרום
לק"י

תחפשי בגוגל.

ובהצלחה!

מציעה בלי קשר ליומולדת הקרובדיאן ד.

לדבר על זה מתישהו והחליט להוריד את הרף.

זה מאוד מלחיץ החובה הזאת לארגן משהו רציני כל שנה.

נכון ועוד משהונעומית

אני לא אוהבת הפתעות

הם יוצרות ציפיות מוגזמות שלא תמיד ניתן לממש

הרבה הצלחה!מאמינה-בטוב

נשמע לי סיוט לעשות הפקה בהפתעה ועוד פעם בשנה אבל כי זה האופי שלי, כנראה שאתם אוהבים את זה.

בכל מקרה, נראה לי גם כשיש רף וציפיות גבוהות אפשר לדבר על זה ביניכם.. את יכולה לשתף אותו בקושי ואולי תורידי טיפה את הרף

אפשר לעשות הפעם משהו סמלי עם 'שובר'כתבתנואחרונה

כלומר, לצאת לאיזה אטרקציה שלא דורשת הפקה הפעם,

עם שובר שמבטיח שכשתתפני קצת מהעומס תשלימי להפקה ברמה ראויה בעינכם.

ואם העומס לא יורד או את לא מוצאת בעתיד תקופה עם יותר כח כדי לארגן בכזו רמה, זה יהיה סימן להוריד את הרף. עד שהאינטנסיביות של יותר מ2 ילדים ולא מאוד גדולים תרגע קצת ויהיה אפשר לחזור לחגיגות הגרנדיוזיות..

(ואם הוא פחות מרגיש על עצמו את העומס הזה, אפשר אם מתאים לבקש ממנו שהמתנות שהוא מארגן לך הן בעצם של שני ימי ההולדת, שלך ושלו, עד שתרגישי יותר פנויה להשקיע שוב. ושיכללו דברים שהוא היה שמח לקבל ממך כמתנה).

איזה כיף לגלות פתאם שהמתבגר שלידובדובה

אוהב אותי. או לפחות נראה לי...

הוא בא להראות לי משהו בטלפון ואז ראיתי את השם שלי. ואתן יודעית מה כתוב שם?!

"אימוש היקרה"

ובכלל עברנו איתו עד לפני חצי שנה תקופה לא פשוטה... הוא גמר עלי עם העצבים שלו האגואיזם היה מחובר לחבר'ה שלא השפיעו טוב...

הוא עזב אותם התחבר לילדים חמודים שמשפיעים עליו טוב. הוא כל הזמן שואל אותי אם להכין לי או לקנות לי משהו טעים... הוא מרבה לדבר איתי לאחרונה.. והכי הכי מרבה לחייך... הוא סיפר לי שכבר חודשיים חבר'ה שלו מהישיבה לא מניחים תפילין כי קשה להם עם הכפיה של הישיבה ושמעיפים הביתה מי שמאחר. הוא אמר לי אמא אמרתי להם מה אין לכם מוח?? מה הקשר שזה גורם לכם להיות באנטי?! ואני פתאם קולטת שכל ההשקעה שלי בו והאהבה והגבולות של בעלי וזה שבעלי למרות הקשיחות משחק ויתחבב עליו בכדורגל בפיפא  בדיבורים על מה שמעניין אותו.. (מי ניצח אתמול בית"ר? את בעלי זה לא מעניין בעליל אבל עשה הכל להראות לו חיבה והתעניינות)אני רואה את הפירות של זה ואיך הוא מחובר אלינו ואוהב אותנו. באמת שנתתי את כולי לילד הזה ועברתי איתו לא מעט הייתי המון בצער על המצב שלו. והנה לקראת 17 אני רואה שינוי. שינוי לטובה עצום. ואני סוף סוף מתחילה לנשום....

והכי חשוב לי לציין שלא הפסקתי לרגע להתפלל

כל ערב שבת בלי סוף על כל ילד על כל דבר כבר שנים. והנה אני רואה שינוי בו ובעוד ילדה.. יש לי כל כך הרבה נחת לאחרונה. לפני רגע לא הפסיקו להתקשר אלי מבית ספר... ופשוט אני רואה אור סוף סוף..ניסי ניסים.

תודה לה'

וואוו.. מרגש ממש ממשיעל...
איזה מרגש זה!יעל מהדרום
לק"י

פתאום לראות איך הוא התבגר, ולקצור את הפירות שעבדתם עליהם כל כך קשה.

ב"ה! תודה רבה על השיתוףריבוזום

משמח מאוד!

הוא נשמע מותק ממש.

שרק יהיו לכם עוד ועוד נחת ושמחה

מקסים ממש, תודה ששיתפתממתקית

וטוב שיש תמיד תקווה

וואוו איזה מרגש שהשקעתם בתהליך ואתם קוצרים פירות!שיפור
אני ממש דומעת מהתרגשות🥹
שיתוף ממש מרגש ומחזק! תודה!!בארץ אהבתי
מרגש ממש.אנונימית בהו"ל

תודה על השיתוף!!!

נותן כוח ותקווה. משתדלת להתפלל גם על הילדים אחד אחד בהדלקת נרות. וזה ממש מחזק ונותן כוח  ותקווה לשמוע. ואני צריכה את זה..

בע"ה שתמשיכו לקצור את הפירות על כל העבודה הקשה שלכם.

לא רואה סיבה לכתוב הודעה כזו מאנונימיבארץ אהבתי
עשית לי דמעות. בהחלט אמוש היקרה!באתי מפעם
איזה כיף! כמה מרגשהבוקר יעלהאחרונה

בגיל הזה לא מובן מאליו בכלל..

ב"ה שיש פירות 

אולי יעניין אותך