חשיבות הצניעות לבחורה יפה ומושכת..משואה7586
ברוך ד' שהבנות הדתיות הן צנועות וחסודות..אז מה לעשות כשבחורה יפה מאוד ומושכת(שיער יפה מאוד,וכו')למרות הצניעות שלה עדיין מצליחה לסובב ראשים לבחורים ובחורים נועצים בה מבטים?כמובן אני מדברת על בחורים דתיים יראי שמיים.
חברה שלי היא כזואת,בחורה מהממת ביופיה ומיוחדת מאוד שסיפרה לי שקורה ובחורים דתיים מנסים לפתח איתה שיחה בחתונה,ברחוב,בלימודים.וכמובן שלבחורה צנועה כמוה(באמת צנועה ובעלת חסד) לא מעוניינת להכיר ככה לכן מסרבת.מצד שני מה הגבול של הצניעות?
מה תעשנה בנות שלמרות צניעות וכו' עדיין מושכות בחורים ומחטיאות אותם בשמירת העיניים?
נקודה שעלתה לי לאחרונה בראש
"כלאבא שמואל
כבודה בת מלך פנימה".

..יצאנית היתה   ואח"כ עייני (בראשית לד, לא)
אין מכאן ראייהגון דו
יצאניותה של דינה היא אנטיתיזה.
בתקופה בה נשים לא היו יוצאות מהבית,
יצאניות היא ביטוי לחוסר צניעות.
היום כשנשים יוצאות מהבית אין מכאן ראייה לחוסר צניעות.
כמובן אתה יכול לטעון שעצם המציאות בה נשים יוצאות מהבית
היא מציאות רעה. בעיניי היא מציאות טובה:
1. חלק מעליית הדורות בדורות של גאולה יש התפתחות גם של הנשים.
2. יש ערך דווקא בדורות של גאולה לכך שנשים ייקחו חלק פעיל
במרחב הציבורי.(עיין מאמר באתר של הרב שרקי-'מנהיגות נשית בעידן גאולה')
כמובן שזה לא סותר את זה שיש צורך בהפרדה כמה שאפשר-כמו גם בהתנהגות צנועה.
לכן, אם היא לא מתערבבת בכוונה, ומתנהגת ומתלבשת
בצניעות זו לא אשמתה והיא בסדר גמור.
מעבר לזה לא כל מי ש"מתחיל" אתה הוא עוכר ישראל: ישנם לא מעט אנשים
ונשים יראי שמיים שחושבים שזו דרך היכרות לגיטימית. זו לא אשמתם שהיא חושבת
אחרת. לכן: אין לה ממש מה לעשות. ככה זה.
הפתרון הוא לא להחזיר את האשה למטבח.

אם את באמת כזו בחורה יפה, אז איך עדיין לא התחתנת?אנונימי (פותח)
אם יש לך אגו, אז מה אתה עושה בפורום כזה??אני12345
..אני מדברת על חברה שלימשואה7586
ותדע לך שיופי זה לא הכל..יש המון בחורות לא נאות שנשואות והרבה בחורות יפות מאוד שלא התחתנו.דווקא היפות יותר בררניות מאשר הפחות יפותץ.
אז מה זו השאלה הרדודה הזואתי?אם מישהי יפה חובה עליה להחתן לפני חברותיה?
אי לי חשק להכנס לדיון כעת..אבא שמואל
"לכן, אם היא מתנהגת ומתלבשת בצניעות זו לא אשמתה והיא בסדר גמור." זה לא בדיוקמה שכתבת, אך עם זה אני מסכים.

מנין הבאת את הביטוי "עוכר ישראל" בהקשר הזה?
"ישנם לא מעט אנשים ונשים יראי שמיים שחושבים שזו דרך היכרות לגיטימית". ויש לא מעט אנשים שטועים!!

כתבת: "הפתרון הוא לא להחזיר את האשה למטבח." כי לדעתך בבית יש רק מטבח?

אז ככהגון דו
"לכן, אם היא מתנהגת ומתלבשת בצניעות זו לא אשמתה והיא בסדר גמור." זה לא בדיוקמה שכתבת, אך עם זה אני מסכים.הז כן מה שכתבתי ביחס להסתכלויות ול"יצאניות". אין שום בעיה בזה שתהיה בחוץ. כל עוד היא צנועה, שתהיה בחוץ. אם מסתכלים עליה בצורה לא צנועה זו לא אשמתה.

מנין הבאת את הביטוי "עוכר ישראל" בהקשר הזה? כוונת הביטוי: אדם שעושה מעשה לא ראוי לפי תורה.
לשיטתך.
"ישנם לא מעט אנשים ונשים יראי שמיים שחושבים שזו דרך היכרות לגיטימית". ויש לא מעט אנשים שטועים!! אני לא חושב שהם טועים. אבל גם אם הם טועים לדעתך, זה לא אומר שהם לא יראי שמיים. ויותר מזה זה לא אומר שהם לא צנועים. גם אם אתה חושב אחרת, צריך להיזהר מלשלול את הלגיטמיות של מי שלא חושב כמוך, ולטעון שהוא לא צנוע או לא ירא שמיים.

כתבת: "הפתרון הוא לא להחזיר את האשה למטבח." כי לדעתך בבית יש רק מטבח? בוודאי שלא. יש שם גם ילדים ותנור וגינה. החזרת האישה למטבח היא ביטוי. בכול מקרה למרות הדברים הנהדרים והחשובים ביותר שיש בבית, לדעתי יש לאישה משימות נוספות היום, לא רק בבית, ומשום התפקידים האלו היא צריכה לצאת אל הרחוב, לא בדיעבד(כי אין ברירה, פרנסה וכו') אלא לכתחילה. כלל גדול קבעו רבי צדוק והרב קוק שנכון לענ"ד גם בהקשר הזה: אין שום תופעה משמעותית בעולם שהיא דבר רע לחלוטין. אם יש תופעה גדולה בעולם כנראה ששורשה באמת והקב"ה הביא אותה לעולם בכדי שעם ישראל יידע להפיק ממנה דברים טובים.
וזה נכון לגבי כלל התופעות החדשות בעולם ופמיניזם איננו יוצא דופן. הנסיון ל"החזיר את הגלגל לאחור" ולהתייחס לפמיניזם כאל דבר רע בשורשו(לא שאני אומר שכול הגילויים של התופעה הם נכונים חלקם רעים ומזיקים התופעה בשורשה היא טובה) היא בעיניי סוג של כפירה במעשי ה'. רצון להתעלם מהצורה בה הקב"ה מנהל את העולם ויומרה לחשוב שיש כאן "פנצ'רים", טעויות בתכנון של הקב"ה שאנחנו צריכים לתקן.
התפיסה העקרונית צריכה להיות השאלה: למה הקב"ה שלח את ההשכלה? למה הקב"ה שלח את הציונות? למה הקב"ה שלח את הפוסטמודרניזם? למה הקב"ה ברא בעולם שמאלנים? למה הקב"ה שלח את האינטרנט והטלוויזיה? מכול דבר יש לנו מה להפיק, ולכל דבר יש תפקיד בהנהגה האלוקית של העולם.
לכן אסור "להחזיר את האשה לבית"(אוקיי שיניתי את הלשון). לא בגלל שהבית לא חשוב, הוא חשוב מאוד(כמו הגישה הקרייריסטית היום שלא רואה ערך בבית), אבל יש עוד דברים חשובים בעולם, גם לאישה עצמה וגם לעם ישראל ולעולם כולו שבהם צריכה האישה לקחת חלק.
מה ז"א??אני12345
שמירת הצניעות וכל הדיבור עליה באה לתת לנו גבולות בדברים בסיסיים. אבל הבעיה היא שאנחנו נוטים לקחת את זה בצורה כזו, עד שזה גורם לנו לא להצליח לחיות. מרוב בושה מעצמנו. ועכשיו אני הולכת להגיד משהו שאני בטוחה שיקפצו עלי רבים, ואני שמחה בכך, כי אני רוצה שיקפצו וידברו:
אני מרגישה שפה הציונות הדתית הקצת יותר דתית שרובנו קשורים אליה, תוקעת אותנו רווקים ביישנים בשם ה"צניעות הזו" עד שחלק מאיתנו יצטרכו ללכת לפסיכולוגים בגלל שהם מרגישים טוב עם עצמם, אבל מבחינה "דתית" זה לא צנוע לחשוב כך.
חבל חבל חבל שבניין שלם ו"קולך" לא הצליחו לעשות כנס אחיד. אולי זה יהיה בביאת המשיח.
ועוד משהו נועזאני12345
דרך אגב- כל מי שמתחתן זה בגלל שהוא מושך . ממממ...איזו בושה זה להתחתן. איך התחתנו פה האנשים..??
אני לא מבינה את הקשר בין יופי לחתונהמשואה7586
כמובן שזה חשוב אבל מה כשהבחרוה או הבחור יפים אבל לא בעלי מידות טובות?או ההפך?מה זו הרדידיות הזואתי?
ה' שולח לכל אחד את זיווגו כשזה מתאים לו ולא לפי יופי או חוכמה!
יפה. אז ענית לעצמך.אני12345
ואותו דבר תעני לחברה שלך.אני12345
אבל זה לא מה שבאתי לשאול..משואה7586
אני אומרת שהיא מרגישה לא צנועה כשבחורים מסתכלים עליה בגלל יופיה למרות שהיא הולכת עם שרוולים ארוכים(לא כמו השבבניקיות) וכו' מאוד צנועה..
האמת שבלי להיות גאוותנית גם אני בלונדינית שבחורים מסתכלים עליה ואני מבינה מה היא אומרת.לא משנה מה אני אלבש אן אם השיער שלי יהיה אסוף בנים יסתכלנו.
למשל נגיד ואני יוצאת לדייטים אז בחור אומר שהוא מעוניין להמשיך ואז אני שומעת מחבר שלו שאומר לי שאני בלונדינית והוא ממ מתלהב מזה..וזה בחורי ישיבה
וזה גורם לי להרגיש לא צנועה,אני הולכת עם שרוולים ארוכים וחצאיות ארוכות ולא צמודות אבל מסתכלים!
אבל אמרת שבין כה וכה מתאהבים במישהואני12345
לא בגלל היופי.
אבל זה לא המטרה של השרשור..אני אומרת שבחורה יפהמשואה7586
גם אם תהיה צנועה עדיין יסתכלו עליה.אז איפה הגבול?של צניעות כמובן
הגבול של מי??אני12345
היא צריכה לשמור על ההלכה וזהו. מעבר לזה אין לה שליטה.

חמודה,וופל אמריקאיאחרונה
כשאת שומרת על צניעותך ובחורים מסתכלים - זו בעיה שלהם.
לא בהכל האישה אשמה.

ועוד נקודה, את צריכה להבין שזה שבחור מעוניין להמשיך את הקשר איתך בגל היותך יפה (או בלונדינית..)
זה לא בהכרח מראה שגם בהמשך הוא יתלהב,
תביני, לכל יופי מתרגלים, ואולי זה נחמד לו ומוסיף לו לאגו לצאת איתך לדייטים
אך זה ממש לא מחייב שאותך הוא ירצה לראות כבת זוגו וכאמא לילדיו,
בחורה שהיא חכמה, אשת שיחה, מיוחדת, עצמאית, ובעלת אופי - מושכת הרבה יותר!! ולזמן ארוך!!
לא התלהבות רגעית או סיבוב ראשים ברחוב.

כדאי לך לבדוק טוב מאוד את מטרת הקשר של הבחורים האלו,
זה נראה לי קצת חשוד וילדותי אם כל מה שהוא מדגיש זה את צבע שערך.. (מה עוד שהזכרנו זאת בעבר שכנראה שהוא תקוע איפשהוא בתקופה היסטורית קדומה..)

המון הצלחה!!
ושתספרי לנו סיפורים קצת פחות הזויים..
היא צריכה להיות צנועה עד כמה שאפשר,משה4
וכל השאר זה כבר בחירה של הבחורים, האם להסתכל עליה או לא.
זה קצת נראה לי מצחיק שלא משנה כמה שצנועיםמשואה7586
עדיין מרגישים במבטים חוסר צניעות.אני יכולה להעיד על עצמי שלפעמים מסתכלים ובמיוחד כשחרדי מסתכל זה גורם לי להרגיש כל כך לא בנוח וכל כך לא צנועה שזה חבל על הזמן למרות שאני כן
וואי איך אני מבינה אותך...אנונימי (פותח)
אני שאלתי רב על זה והא ענה לי שאם אנחנו הולכות בצניעות 100% ולא מבליטות את עצמנו אז זה בעיה של הבחור.- העברה שלו
אבל אני ממש ממש מבינה אותך....
אני חשבתי שאולי פשוט נלך עם ראש בריצפה. -סתאאאאם- אבל זה ממש מתסכל שאת בחורה צנועה ומסתכלים עלייך...את כבר מתחילה לחשוב שאת לא בסדר...
האמת שזה ממממממאאאאאאאאאוווווד מציק לי!!!!!
מה אפשר לעשות???????
לקנות רעלה. בדוק ומנוסה.ט'

וואלה!!!!!!!!!!אנונימי (פותח)
חשבתי על זה.................אנונימי (פותח)
אני ממש רצינית,אני לא יודעת מה הגבול של צניעותמשואה7586
אני מרגישה שזה שבנים מסתכלים אז זה בגלל שאני לא צנועה כמובן וברור שאני צנועה,וזה מרגיש ממש לא נעים,מצד שני בנים מסכנים קשה מאוד לשמור את העיניים בכל מקום שהם הולכים..צדיקים
את צודקת..אנונימי (פותח)
אני לא מכירה אותך....
אבל תעשי לעצמך חשבון נפש אם את באמת (אבל באמת) הולכת בצניעות... הרי תמיד יש מה להשתפר...
גם אני עם אותה בעייה כמו שלך וכל הזמן אני חושבת אם אני הולכת מספיק בצניעות....
מצד שני את לא צריכה ללכת בשכבות.אני רואה לפעמיםמשואה7586
חרדיות יפות מאוד שהולכות כמובן בצניעות אבל הן עדיין מושכות אין מה לעשות
יופי זה יופי
את יודעת ומודעת לזהט'
שצניעות זה לא רק בביגוד?
צניעות אמורה להתבטא גם בצורת הדיבור, בסגנון הדיבור, בכל תנועות הגוף,
בהליכה, בלא לצרוח באמצע הרחוב כמנהג בנות ישראל הכשרות שמברכות "מחיה המתים" אחרי 30 שניות שלא נפגשו אחת עם השניה....

אם אני מקפידה על הצניעות שלי במחשבה, בדיבור ובמעשה - אז הבעיה היא לא שלי!
אני לא אפטרופוס על היצר של אף אחד בעולם חוץ מזה של עצמי.

ואם אני מתלבשת מאוד בצניעות אבל כל הזמן בודקת אם מישהו בודק אחריי ומסתכל ושעושה לי עיניים...
כנראה שאני לא באמת צנועה... אההמ!

נכתב בגוף ראשון מופנה לכל הגופים והגופות

את צודקתאנונימי (פותח)
בכך שצניעות זה לא רק בביגוד.
אבל את המשפט  האחרון שלך לא אהבתי אותו...-בד"כ (בלי הכללות) בחורה שהולכת בצניעות היא גם צנועה בפנימיות שלה- ולא מחפשת את זה...
כתוב איפה שהוא (לא זוכרת..) שהמדד של יראת שמיים זה הצניעות.
כתוב איפה שהוא (לא זוכרת..)ט'
שיש מצב כזה של "אחד בפה אחד בלב"....

אז יש מצב שבחורה תלך בצניעות בגלל מליון ואחד סיבות ותכל'ס בפנים היא לא כזו.

למה היא צריכה לעשות חשבון נפש כל הזמן אם היא בסדר?אני12345
????????????????????????????????????????????????????????????
אנשים יסתכלו עלייך. זו עובדה. ולאנשים יש עיניים. זה המצב. את בוחרת להחליט אד כמה את נותנת לזה משקל להפריע לך.
רק לקנותאבא שמואל
או גם להשצמש?

הנסיון של מי?
זו בעיה שלו וחוצפה שלו לתקוע מבט.אני12345
תעשנה את מה שהקב"ה דורש מהן.~א.ל
ברגע שהן עושות זאת אין צורך להתעסק במחשבות אחרות שהן מיותרות.ומה שקורה הלאה-כנראה שלא בשליטתן
(איזה כותרת נמציא להגיגי ליבי?)מאמע צאדיקה
צניעות- אחריות שלך לשומר על לבוש צנוע וראוי- לא מנקר עיניים, לא גרנדיוזי, לא מרמז מידי....
אחריות של גבר לשמור על העיניים שלו.
לבת אין אחריות על העיניים של אף אדם אחר בעולם. גבר או אישה. חרדי או חילוני.

מהממת ביופיה- קצת ענווה לא תזיק.
או יותר נכון- ענווה תועיל לשים את היופי במקום הנכון- "אישה יראת השם היא תתהלל"
אני לא מתכוונת במליצות וד"ת רחפניים-- אלא ממש רואים עלייך מה את משדרת.

לגבי בלונדיניות וכו'-
אנוכי בעצמי בלונדינית מתולתלת באורך מלא (כל הגב עד למותניים.)
במשך השנים התרגלתי לעשות צמה- שהשיער לא יתבלגן מידי....   במשך הזמן גיליתי שזה הביא לנפש שלי תכונה של צניעות- הרגשתי ששיער פזור זה שונה, פתוח. אז הייתי הולכת פזור רק בשבת- לבוא לפני השם עם כל היופי הזה.
ב"ה היום העולם מכיר אותי עם מטפחת... (טינניניני.. טינניני... בגן עדן מקדם... ) ורק בעלי זוכה לראות את ילדת- התלתלים- השובבה....
זכותו. הבילעדית.

ל "אני 12345"-- צריך להבין ולעכל שיש צניעות מול העולם- ויש צניעות של איש ואישה ביחד מול כל העולם- ויש הגדרות שונות. או אולי- ברגע שהוא ממש- ממש- את- הוא כבר לא "העולם החיצוני" שממנו את שומרת.
ודייטים זה התחלה של הכנה לזה- למשל שיש מצווה לדבר עם בנים, ולדבר הרבה...  
גם אני הולכת עם שיער אסוף חוץ משבת וחתונותמשואה7586
ואני לא אחת שצורחת ברחוב או מחפשת פרובוקציה,אני לא מהאלה מצטערת..
אני רק אומרת שיוצא ושאת מתלבשת בצורה צנועה אבך בנים מסתכלים לכל מני מקומות בגוף ואז זה גורם לי להרגיש לא צנועה..למרות שאני כן
האם את יכולה לספק מקוראבא שמואל
לקביעתך: "יש מצווה לדבר עם בנים, ולדבר הרבה...  "

יתכן ואין איסור לדבר כאשר נחוץ, אבל מכאן ועד להפוך למצווה ועוד "לדבר הרבה". לדעתי ישנה כאן טעות.
אין מצווה לדבר הרבה עם שום אישה גם לא עם אשתך! אלא שיש לדבר כל מה שצריך.

מהניסוח שלך עולה כאילו אפילו סתם לפטפט זה מצווה ולא כך.
ל"צדיקה אחותך"-לא הבנתי מה רצית לאמר ליאני12345
איזה אמירה "בלונדינית" היא -שתי צמות
להגיד: "אני בלונדינית".....

חייכתם אותי בנות.
שמחתי לשמוע את הפירוט המדוייק.....

|כמובן שנכתב בצחוק|
תעשי לי טובה...עב"מ
היום, עם כל הנורמות היחסית מאד פרוצות שיש, לא מתחילים רק עם בחורות מכוערות מטבען או כאלה שמכערות את עצמן (או כאלה שהבועה מסביבן ממש מרופדת, אבל ממש ממש ממש...).
לא צריך להיות מלכת יופי בשביל שיתחילו איתך.
גם בגלל זה וגם בלי קשר לא נראה לי כלכך לעניין שכל אחת תתחיל לפרט פה איזה שיער יש לה ואיזה עיניים ולמה זה גורם כשהיא הולכת ברחוב (ובאמת, בלי להתעמק יותר מדי, נתקלתי בכל השרשור הזה רק בתגובה אחת כזו).
עם כולנו מתחילים ולא נראה לי שזה סוד.
מה שמכאן והלאה תלוי אך ורק בך או בי או בכל אחת אחרת.
יש לי חברות שמאושרות לגמרי כשמתחילים איתן (ואני מדברת כרגע על "להתחיל" בוטה, לא משהו עדין של בחור ישיבה שיש לו קצת רגישות), ויש אחרות שבשבילן זו טראומה.
השאלה היא מה היחס הנכון לכל הדברים האלה, כי גם ככה וגם ככה יתחילו איתך (אלא אם כן את רוצה להיות אחת מאלה שפירטתי בהתחלה; אני אישית לא רוצה).
כך שאת צריכה להיות צנועה ויפה, והבחורים- שילמדו להתמודד עם המתנות שה' נתן לך, ולא משנה או מעניין אם זה שיער בלונדיני או שחור (די עניין של טעם, האמת).
אלה שלא מצליחים להתמודד- זה לגמרי בעיה שלהם ולא שלך.
אם מישהו מתחיל איתך אז זה בעיה שלו, את רק צריכה להתייחס לעניין בצורה הנכונה.
מה הצורה הנכונה? - זה כבר עניין אחר שלא קשור לשרשור.
אבל אם בא לך לדבר גם עליו, אז בכיף
הגמרא מדברת כבר על מצב כזהיהודית פוגל
עבר עריכה על ידי יהודית פוגל בתאריך כ"ב תמוז תשס"ט 15:15
ושם הפתרון היה מאוד קיצוני. לי נראה כי אם היא צנועה ומרגישה בסדר אז יותר מזה היא לא יכולה לעשות כלום.
מצחיק אותי שבערוץ 7 שמראים בערוץ תמונהמעשיה נאה
של בחור ובחורה אוהבים, זה המקום לשאול כאלה שאלות.
מה פתאום אוהבים?מסכת יומה
אתה לא רואה את הארבע אמות שמיים ביניהם?
חוצמיזה שאם זה לא המקום אז איפה?
מה שברור שזה גורם להרהורי עבירה יותר משיער פזור.מעשיה נאה
וחוץ מזה אם הם לא אוהבים אז מה הם כל כך צוחקים?  (הכל ברוח טובה כי אני רואה שהחברה פה מה זה פגיעים..)
מה זה הסמיילי הבוכה? מי שם לי אותו?מעשיה נאה
אתם רוצים בכח להוריד לי דמעות? על אפכם ועל חמתכם לא תצליחו!..
מה שנשמע מהדיבורים האחרונים זה שצריך לצאת לפגישהאני12345
עם שריון מגן ורעלה.
אח"כ קמים כל מיני מפגשים כאלה לפנויים פנויות כדי ללמד אותם מהי תקשורת בין אישית טובה, כי הם "סוגרים " את עצמם מפני קשר.
מעניין איך הגיעו למחשבה מעווות כזו...
או הגעתי..
או הגענו..
במילתא דבדיחותא - אפשר את המספר שלה...?hfm
חחח! אהבתיאני12345
ת'כלס..
עמוד בצד, יש תור !!!מישהו10
עד כמה להקפיד על הכלל של להציע לבן קודם.אנונימי 14

משהי מעבודה נראית לי מתאימה לחבר שלי.

הבעיה:

אני לא מספיק יודע לספר לו עליה..

אני צריך מס' של חברה שלה שהיא תוכל לספר לו עליה..

אבל אם אבקש ממנה מספא שך חברה היא כמובן תבין שיש לי הצעה, ואם לא אחזור אליה עם ההצעה היא תבין שנפל..

מלעשות??

מה הבעיה שתבין שהוריד?אני:)))))

אל תיקח את זה יותר קשה ממנה..

ואולי כדאי שתציע לשניהם בו זמנית? ותעביר מספרים של בירורים ושיחליטו לבד.

זה כזה נורא אם היא תבין שנפל?advfb
זה בכלל לא אישיו.לגיטימי?

א. אין שום בעיה להציע לאישה לפני הגבר.

ב. בעיני, אנשים שבוגרים מספיק בשביל להתחתן - מקבלים את זה בהבנה. 

ג. עד כמה תסריט כזה נשמע לך מוזר?

שלום חברה מהעבודה, האם את במקרה פנויה?

מעוניינת לשמוע הצעה?

יש לי חבר מאוד X, וחשבתי שאולי הוא מתאים לך, אבל לא דיברתי איתו עדיין. אם זה מעניין אותך, אני יכול לשאול אותו קודם (ואשמח לקבל פרטים מסודרים שלך\מס' של חברה), או אולי הפוך, אני אספר לך עליו ותראי אם זה בכלל הכיוון? 

אצלךבחור עצוב
מכיר לא מעט שרוצות שיציעו לגבר לפניהן. 
עדיין, יש הרבה שבמצבים מסויימים יקבלו בהבנהadvfbאחרונה

שיציעו להן קודם

מסכיםארץ השוקולד

אבל אני לא אישה.

עקרונית, באלגוריתם גייל ושפלי של שידוכים יש יתרון להיות זה שמציעים לו ראשון.

שידוך יציב – ויקיפדיה

אפשר פשוטאשר ברא

לבקש בכללי את הפרטים.. ולהגיד שיש לך אולי רעיון וכו'..

לא לפתח כ"כ ציפיות, אבל כן להשיג את מה שצריך.

להציע לה קודםברוקולי
מתנות בשלב הדייטיםיובללל

אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש וחצי, והולך ממש טוב ב"ה. נחמד לשנינו בקשר וסהכ ממשיכים להתקדם בנחת.

העניין הוא שבא לי לעשות לה איזה משהו נחמד שיחבר ביננו עוד. לדוג חשבתי להביא לה משהו קטן סימלי, כמו פרח או איזה ספר עם הקדשה (או רעיונות אחרים שאני ממש ממש אשמח לקבל) ואני קצת מתלבט האם זה ילחיץ אותה. ובנוסף זה אולי קצת מוזר חחחח, אבל פרקטית, איך זה יהיה לה נוח לקבל זר פרחים ולהיתקע איתו כל הדייט?😂

קיצר, מתי לדעתכם מקובל/מצופה לתת מתנות בדייטים? האם לדעתכם הבנות מצפות לזה? זה מלחיץ?

ואם כן - מה הדברים שהייתם מביאים כדי לעשות שמח על הלב לצד השני?(:

דעתי האובייקטיבית:חתול זמני

– חודש וחצי מוקדם מאוד בשביל מתנות (יש לי משלוחים שלקח להם יותר משלושה חודשים להגיע...)

– אל תביא פרחים אין איך להסתובב עם זה בדייט והיא לא חברה שלך (היא תהיה אחרי החתונה)

– בשלב זה אל תהיה רומנטי מדי ואל תגזים זה יכול להיות נורא מלחיץ וקרינג'

– מה שכן אתה יכול לעשות זה להביא דברים ידידותיים זולים ומתכלים, או נייטרליים לחתולין

– כי אם עוד שבוע זה לא יסתדר לכם מה תעשו עם כל הדברים האלה? מביך

הסבר: אני למשל בתור חתול זמני אוהב דובוני גומי. אם הייתי מזכיר זאת בפגישה, ומישהי הייתה מביאה לי דובוני גומי, זה היה נפלא ולא קרינג' בכלל. מישהי עשתה לי את זה עם מרשמלו וזה היה נורא חמוד.

אפשרות ב': נניח היא אוהבת ציור. אפשר לתת לה אריזה קטנה של עפרונות פחם / צבע או וואטאבר ממה שהיא אוהבת להשתמש בו.

תחשוב בכיוון של: "אם הייתי בחורה–" או נכון יותר: "אם הייתי הבחורה הספציפית הזאת, מה הייתי רוצַה לקבל ושלא יהיה קרינג'?"

זה אחלה שלב לדברים מתכליםחושבת בקופסא

בהחלט מתנות זו דרך להביע עליית מדרגה בקשר, וקשר של חודש וחצי זה לא משהו שיכול להיגמר בלי התרעה תוך שבוע.

זה יופי של שלב לעוגה, פרחים וכדומה. (אתה יכול להחזיק לה את הזר באבירות במשך הדיט, ולתת לה אותו בסוף. רק תחשוב לאן היא חוזרת אחר כך, ולמי היא צריכה להסביר מאיפה היא קבלה את הזר)

ספר עם הקדשה לדעתי זה יותר מתקדם.

מה לגבי להצטלם ביחד? זה יכול להיות מאוד נחמד כשבעז"ה בהמשך יהיו לכם תמונות ביחד משלב הדייטים, ואם לא יסתדר מאוד קל למחוק אותן.

אני לא חושבת שיש מקובל\מצופה כללילגיטימי?

יש מי שמצפה לזה,

יש מי שלא.

יש מי שזה ילחיץ אותה,

יש מי שלא.

מכיר "5 שפות של אהבה"?

מתנות זה שפה, ולא כל אחת דוברת אותה.

לדעתי,

יש משהו נחמד ויפה לתת משהו למי שיוצאים איתו.

בשלב מוקדם, כשיש עוד סימן שאלה - דברים מתכלים\בעלות נמוכה (נניח מחזיק מפתחות, ספל).

ככל שהזמן עובר, ובטוחים יותר בקשר, יפה להראות את הבטחון הזה גם במתנות -

אבל כן עם כוכבית: אם הקשר הזה ייגמר, שלא תתחרט על מה שהשקעת בו מבחינה כספית, ותקבל בהבנה אם היא לא תשמור את הדברים אצלה  - יכול להיות שזה ישאיר אצלה משקעים.

לשים לב לאורך הקשר אבל גם לאיכות הקשרברוקולי

אפשר להביא דברים מתכלים 

ואם בוחים להביא משהו אחר אז לכתוב הקדשה בנפרד

נחמד. מאוד.נחלתאחרונה

זר פרחים - לא יודעת. תלוי. אותי זה היה מביך. (חושב להביא גם אגרטל?....)

אבל פרח אחד, לענ"ד זה מקסים. גם תשומת לב, וגם לא יותר מדי מלחיץ, מעיק, מביך (ואין צורך להביא אגרטל...כוס ח"פ

אפילו של המלון, אם אתם נפגשים שם, יהיה מספיק. וגם אם הפגישה בחוץ, היא יכולה להכניס אותו לתיק ואפילו להחזיק

אותו ביד עד תום הפגישה. אתם יכולים לעשות רוטציה בעניין....לא חושבת שיבול עד הסוף וגם זה לא מאוד חשוב.

(מלבד לפרח...). 

חרצית, מה שקרוי כריזנטמה, הוא פרח עמיד. במיוחד בחורף. אלא שהוא מגיע בענף עם כמה

חברים כמוהו וזה כבר לא נראה כל כך טוב. כמעט כמו זר.  מה עם גארבארה? יש בכל מיני צבעים יפים. אולי תבחר

לבן או צהוב. בקש מהמוכר לכרוך סביב הגבעול חוט ברזל, אחרת ראשו שח על גבעולו. 

גם ורד ארוך גבעול בא בחשבון. 

מה עם חטיף נחמד?  טורטית לך ולה? (זה לא אישי מדי וחושבת שזה נחמד).

כל כך מרגשת אותי השאלה שלך. כל כך יפה. אתה, אין ספק, שתהיה בעל טוב!

לאחר החתונה, תוכל להביא כל שבת, זר פרחים נחמד. רק אל תשכח!

בהצלחה! 

נראה לי כלו כל הקיצים, הראשונה שפונה אליחסדי הים
שהיא צנועה וצדיקה, אני אמור לה שהיא אשתי.😂😂
כן כן כןןמחפש שם
שתף אותנו איך היה😋
מנה אותי שליח ואצא אקדש לך אישה בשוקחתול זמני
עדיף שתקדש לו אישה מעזרת נשים בבית כנסתLavender

נשמע לי יותר מתאים בשבילו

חבל שרק עכשיו מגיע למסקנה כזאתעַלְמָה
לא בטוחה שזו האסטרטגיה הכי חכמה. אני נגידלגיטימי?

הייתי בורחת...

בהצלחה!

לא בטוחהנחלת

שזה רעיון כל כך טוב; ואם אחר כך, למרות שהיא צדיקה וצנועה (ואתה בטוח שהיא צדיקה וצנועה כמו שאתה

אוהב ומעריך), יהיו דברים נוספים חשובים שלא תסתדר איתם?

חושבת שכדאי וצריך לברר מה היה עד עכשיו עם פגישות; היו פגישות?  מדוע הסתיימו?

מצידן? מצידך? מה הפריע לך? מה הפריע לה? אולי אתה "תקוע" עם איזו דרישה,

כיוון הסתכלות, ציפיות, ואינך מוכן להתגמש או משהו כזה?

כמובן שלא מכירה אותך בכלל, סתם הצעה.

ועל זה הדרך. 

הוא כתב בצחוק...הרמוניהאחרונה

אבל תגובה יפה

מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה

בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה

לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם

רעיונות?

נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאני
חוף היםשפוי

הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים

פארק וולפסון - פארק לא גדול וממש חמודריבוזום
אבל גם שאר המקומות שהמליצו מעולים
נווה צדק יפהריבוזום
ויש שם מקומות מעניינים, אפשר לסייר לפי מסלולים באתרי טיולים
באוניברסיטהלגיטימי?אחרונה
פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊

לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender

ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,

מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏

טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender

במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender

לא חתול זמני😸

הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני

סתם, אני לא ממש בשל.

כזו?פ.א.

אופסLavender

@חתול זמני פספס את אהבת חייו

אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לק"י

לא בכל שרשור זה מתאים.

סורי, קיבלתי.חתול זמני
מיאוגזם!חתול זמני
😹😹😹Lavender
נצלו"ש = ניצול שרשור?נחלת
מדויק.חתול זמניאחרונה

או במקרה של השרשור הזה... מיאודויק.

אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוח

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

אתה מספיק טוב!עַלְמָהאחרונה

ועוד תבוא האחת שמספיק טובה לך.

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
את לא טועה בכלל יש לי חבר כזה, שדברים שהיו מפריעים לו בעבר-היום גם אם מפריעים לו, כל מה שהוא רוצה זה רק להתחתן
..אני:)))))אחרונה

אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.

נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
מזל טובבבבבב!!!עַלְמָהאחרונה

אולי יעניין אותך