איך אתם הייתם מגיבים למקרה כזה?גלוק17

לק"י.

רציתי לשמוע את התייחסותכם בנוגע למקרה שהייתי נוכחת בו.

חניכי היקרים [לשעבר] -שבט הגבורה [מסיימי כיתה ט'], החליטו לארגן בסניף "יום בישול" – בין היתר הם הזמינו גם חבר'ה מסניף אחר בעיר.

ומה שקרה שם התרחש כך: נער משבט מעליהם-שבט דביר, הביא נרגילה לסניף [דבר שהוא עושה כמעט תמיד], הוא ישב מחוץ לסניף וארגן שם פינה קטנה בשבילו. אחד החבר'ה [שם בדוי ג'] שהוא לא מהסניף שלנו-התיישב לידו ועישן יחד איתו.  לפתע בא אדם מבוגר ומתחיל לצעוק קללות, היינו בטוחים שהוא סתם אדם מסומם ו/או שיכור ולכן לא ממש התייחסנו אליו. הוא התקרב ל"פינת הנרגילה" והעיף את הנרגילה על מי שישב שם, הוא המשיך לקלל ולצעוק "זה מה שאתה עושה כאן? ". כשהוא חוזר על המשפט והקללות הוא לקח מקל של מטאטא שהיה בסביבה ושבר אותו והניף אותו לכיוון הנער ג'. החבר'ה שהיו המומים התחילו להתעשת, והמדריך שהיה שם, התקרב לעברם  ואמר לאיש להירגע, ואז הוא צעק לו "אתה לא תגיד לי מה לעשות עם הבן שלי!!!"בשלב הזה כולנו היינו המומים ונבוכים, הנער ג' היה נבוך יותר מכולנו ולא דיבר במשך כל הסיטואציה. האב המשך לצעוק על זה שהבן הורס את כל מה שהם השקיעו בו, וכמה שהוא "נוול! רמאי! שקרן! מסומם!" וכיוב', תוך כדי איום אלים על הנער-בנו. 

בסופו של עניין שניהם התרחקו והלכו לביתם.

ברצוני לשמוע את חוות דעתם על התנהגות האב, הנער, ואולי גם על איך אנחנו צריכים להתייחס לאותו נער, או בכלל.

תודה.

אולי כדאי לספר למישהו מקצועי על האב שמכה את בנו.חילא דמשכנא
תגובה:אח..
איך אני הייתי מגניב?

נראה לי , דבר ראשון באהבה  אל הנער ההוא , שנפגע.
יושב איתו כמה זמן , מדבר איתו על מה שהיה.
(ומכניס לו איפשהו מתישהו איכשהו שהוא עדיין חייב בכבוד האבא...)

מנסה לדבר איתו על מה שקרה ועל היחסים בין אבא שלו אליו.
עוד מדבר איתו על המעשה שהיה - הוא נפגע? ממה? במה הפגיעות מתבטאות? איך הוא מרגיש לאבא שלו? איך הוא מרגיש למעשה עצמו? לחברים? וכו'.

אחרי כמה ימים , מאסף את כולם על נושא ה"נרגילות" - בלי שום [!] קשר לאותו אבא , או אותו בן.
(ומדגיש , שאין קשר למקרה הספציפי הזה , אלא זה מדובר על כל מקרה.)
בכללי - מה רע. מה טוב. מה לפתור. איך. איפה. למה. הכל....
מסקנות לעתיד.

בקיצור , דיבור פרטי על הנושא על הילד.
דיבור כללי , עם כולם.
ו...הכל , משתדל שרק עם אהבה אל כולם.

בשורות טובות!

האא - ו -אח..
התנהגות האב בעיניי - שלילית.
מוגזמת ביותר. ו...לא מועילה.

התנהגות הנער - לגבי המעשה (עישון) - טבעית. ו - שלילית.
על התגובה לדברי האבא - תלוי בנער , אם הוא לא חוצפן ממש - אז טבעית. [ו...ראוייה לשבח.]

מקוה שהובנתי.
בשורות טובות!
דווקא אני חושבת ש..יעל =)
בע"ה

לא צריך לדבר עם הילד על מה שקרה עם האבא כי הוא לא באמת ישתף במה שקרה, כי הוא ירגיש ממש נבוך.. אני חושבת שמה שיקרה אם ידברו איתו זה או שהוא ממש יתעצבן ולא יקשיב למה שירצו להגיד לו, או שהוא יעשה את עצמו כאילו הוא מקשיב ולא ישתף יותר מדי ורק יחכה שהשיחה המעצבנת הזאת תסתיים..

לדעתי האבא עשה מה שעשה מתוך כעס על הילד, ורוב הסיכויים שהוא לא ח"ו אבא מכה או משהו.. אבל בכל זאת כדאי לפנות לקומונרית ולהתייעץ איתה..

בקשר לנרגילות - כמו שבת שמש אמרה - אם הם מתחילים לעשן בתוך הסניף להעיף אותם משם כמה שיותר מהר, ואולי מתישהו בפעולת חב"ב לדבר על הנזקים של הנרגילה בדרך עוצמתית שיש מצב שתגרום להם להפסיק..
בנוגע לנרגילה:בת שמש
דורשת ממנו לעזוב את שטח הסניף. במיידי. בנוגע לאבא: מדווחת על זה למישהו.
אניאורושקוש
דווקא לא חושבת שצריך להעיף אותם מהסניף כי אז הם רק יתעצבנו יותר ולא יבינו את חומרת המעשה. ואולי חברים שלהם יתחילו לעשות דווקא בגלל שהעיפו אותם. צריך לנסות להסביר כמה זה חמור ואולי אפילו להביא מישו שנפגע מזה שיוכל לספר.. 
להתעלם!ב.ש.
לחלוטין!
איפה כתוב בתורה שצריך להתייחס לכל דבר?
כן, למה לא.אלישע בן אבויה
בס"ד

זה גבעת שמואל או גבעת שאול? או שיש עוד איזה גבעה בשי"ן שלא שמעתי עליה?
טעותאלישע בן אבויה
בס"ד

אף פעם אל תעבדו עם דפדפנים נסיוניים..
אמאלה איזה פחד!!! אני הייתי בורחת!!!!!!זאת רק אני!
איז אבא חצוווףףף!!!לפעמים עדיף שלא יהיה אבא בכלל!!מתו"ש
בס"ד

ואם אני אומרת את זה ואין לי אבא אז זה אומר הרבה!!!
נראה לי יותר הרבה עליךאלישע בן אבויה
בס"ד

מאשר על האבא..
להתעלם!!שירס
אתם רואים שהאבא לא היכה את הבן!! יכול להיות שהוא אפילו לא התכוון לזה וזה היה רק איום על מנת להפחיד את הבן..
אין לכם שום זכות לשפוט תאב בשום צורה שהיא!! אומנם זה נראה לא נכון מה שהוא עושה,גם לי!! אבל עדיין אתם לא יכולים לדעת מה נכון ומה לא...
ותיזכרו גם שצריך תמיד לךדון לכף זכות.. וגם שאסור לשפוט אדם עד שנמצאים במקומו אז כל התגובות שתוקפותצ את האב.. בבקשה..א ין לכם שום זכות!!!

ועכשיו תעזבו תבן לנפש, תנו לו להתאושש.. אם יערצה לדבר על זה הוא ידבר.. לא צריך להזכיר את זה ולעשות לו פאדיחות.. ובינתיים להנח לזה אלא אם כן יהיה עוד משהו..
אפשר לומר שגם אני בדיעה של .....^^^ אף אחד לא יכול(=טליה=)אחרונה
להבין את הכאב של האב..הוא יודע יותר מאשר מה שהוא אמר,והוא יודע על מה הוא מדבר! ולכן לא צריך להאשים ולהגיד עליו דברים רעים...
ולגבי הנער-כדאי להתעלם! יש דברים שלא תמיד נח לדבר עליהם...(למרות שלפעמים זה מה שצריך..) והדיבור על זה יכול אולי להזיק יותר מאשר להועיל..כשהוא ירצה וירגיש נח,הוא ימצא את הזמן ואת האדם הנכון כדי לדבר איתו.. 
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך