איך יודעים שמוכנים לילד נוסף?אימא מאושרת

אני אימא לתינוקת מקסימה ומתוקה בת 11 חודשים.

זה מספר חודשים בעלי ואני בדילמה מתי להביא ילד נוסף:

מצד אחד אני חולמת, רוצה וכמהה לילד נוסף ולהרחבת המשפחה. אך מצד שני אני כל כך אוהבת ומאוהבת בקטנה שלנו שאני לא מסוגלת לחשוב שאני אצטרך לחלוק את האהבה העצומה הזאת, ושאולי ילד נוסף יגרום לי להיות איתה פחות ולהשקיע בה פחות.

מעבר לכך ההריון עם הקטנה שלי היה לא קל, מהניסיונות הרבים לזכות להיכנס להריון ועד ההריון עצמו שהיה קשה ולסיום הלידה שהייתה קשה מאוד- כל זה השאיר לי טראומה לא קלה וחששות גדולים.

איך מתגברים ואיך מרגישים בשלים לילד נוסף?

קשה לענות כי זה מאוד אישיהמקורית
אני רציתי אחד נוסף אחרי חודשיים וחצי. שמחתי בהריון ועם הקושי עלו לי לפעמים מחשבות שאולי כדאי היה לחכות וכו.
לגבי הטראומה מהלידה והריון קשה - אני שכחתי את ההרגשה של הלידה אבל עכשיו לפני לידה שנייה רק עולים החששות אז מתפללים ומקווים לטוב ומהיר וקל וטבעי וזוכרים שאחרי הקושי הזה מקבלים מתנה שערכה לא יסולא בפז וזה שווה את המחיר.

לגבי היחס לילד שני לעומת הראשון - החשש הזה יעלה כל הזמן, לא רק עכשיו. גם אם תחכי עוד שנה שנתיים ארבע או לא יודעת כמה. נכון שמחלקים תשומת לב ונכון שהם גם עלולים לקנא וזה מה שבדרך כלל קורה אבל יש לאחים גם הרבה יתרונות ועל זה צריך להסתכל - לומדים לחלוק, מעסיקים אחד את השני ומלמדים אחד את השני. עוד אין לי שניים אז רק תאורטית אבל תחשבי על היתרון בכך שלך יש אחים למשל.

והכי חשוב - לא בכח. ההתגברות על התחושות לא יכולה להיות מאולצת. זה צריך להיות רצוי ואחרי מחשבה והבנה שעל אף הקושי הכרוך בכך זה הכי טוב למשפחה שלכם. כי אם חלילה תביאי עוד ילד ותחשבי שהוא לוקח לילדה הקיימת את האהבה והתשומת לב וכו את גם עלולה לפתח כלפיו סוג של אנטי וזה בעייתי להתגבר על זה בדיעבד.
לעניות דעתיאמא וגם
רצון הוא פרמטר משמעותי מאד ואותונכבר יש.
שיקולים נוספים הם יכולת טכנית/פיזית/רגשית/נפשית/כלכלית
שהרבה פעמים אחד מהם משפיע גם על אחרים, לדוגמא קושי כלכלי מקשה על פניות נפשית או טכנית
וקושי פיזי מקשה על פניות רגשית...

עכשיו כשכבר יש לכם ילדה תנסו לחשוב על שילוב של הריון ולידה עם מה שיש לכם עכשיו.
בע"ה בתקופה שתהיה היא תגדל, תהיה עצמאית יותר ויותר, תלמד ללכת ותתחיל לדבר ותהפוך ממש לילדונת על כל המשתמע
כל ילד מביא איתו אהבהאו"ר
זה לא ברור איך אבל הלב פשוט מתרחב ואפשר להכיל עוד ועוד מבלי שיבואו אחד על חשבון השני. מבחינת זמן השקעה בילד, ברור שפחות ילדים יותר זמן אבל יש יתרונות אחרים כשיש יותר ילדים. עם שני ילדים יחסית עוד קל להסתדר זמן אישי לכל אחד, תלוי גם כמה בעלך בתמונה.
ולגבי הטראומה, ה' ברא את השיכחה, באיזשהו שלב שחכתי כמה היה קשה וככ התגעגעתי לחבוק קטנטן שרק רציתי הריון נוסף. ואז כשכבר היה הריון, הזיכרון חזר חחח, אבל מתמודדים....
מאד מסכימה בנוגע לאהבה שמגיעה עם כל ילדמיואשת******

בנוגע לשכחה קצת פחות. שתי הריונות נכנסתי בלי שום שכחה ועם פחד עצום שרק הלך והתגבר לקראת הלידה. היה נורא

הריון רביעי באמת אחרי שכחה, אבל לקח לי 6 שנים לשכוח.... אז לא ממליצה תמיד לחכות לזה.

במידה ויש טראומה גדולה לדעתי רצוי לטפל (בהנחה ורוצים עוד ילדים כמובן) ולא לחכות לשכחה, ממה שאני שומעת סביבי כנראה השכחה לא הכי עובדת היום לחלק גדול באוכלוסיה, ופשוט הרצון גובר על הפחד. אבל אם אפשר לעבד ולהקטין את הפחד על ידי טיפול אז סתם חבל לסבול.

מניסיון שלי היה לי קצת אחרתDR.

2 הגדולים שלי נולדו בהפרש של שנתיים אחד מהשנייה. הפרש לכאורה אידאלי.

יחד עם זאת, היו ימים קשים שבהם הבת שלי סבלה מכאבי בטן ואני הייתי חסרת סבלנות לבן הגדול. מזל שהוא לא זוכר.

הריון וילד נוסף זה לא קל. למרות שלא תכננתי את זה שמחתי שהבן הגדול שלי הלך כבר כשנולדה לו עוד אחות. זה עזר לי מאוד. עזר לי גם שהוא דיבר. התנחמתי בכך שבמשך כשנה הייתי סוג של מורה פרטית שלו ולימדתי אותו הרבה דברים. 
מניסיון שלי, הפרש של שנתיים- שלוש בין ילד לילד מסייע לאימא, לתינוק ולילד/ה הגדול/ה.  

גם בעיני 2.5-3 זה אידיאלי (כמובן תלוי רקע נוסף).44444
אגב, בעבר שהניקו שנתיים וההנקה מנעה במילא זה היה מרווח מינימום בין הילדים.

ממה שאני רואה סביבי 3 שנים זה פער מאד נפוץ.
הו קצת לשמוע קול שפוי סופסוףבעזרת ה
כי כולן פה יולדות כל שנה?!יעל מהדרום
לק"י

רק אומרת, שלפעמים ההנקה מונעת ולא "חייבים" מניעה חיצונית (לא הייתי מסתמכת אם הריון היה בעייתי לי).

ויש כאלה שטוב להן עם ילדים צפופים.
אני זוכרת את עצמיחדשה ישנה
כשהגדול שלי היה בן 11 חודשים ממש הרגשתי שאני רוצה עוד ילד דווקא מרב אהבתי אליו. כ''כ רציתי שיהיה לו חבר/ה בבית, מישהו נוסף בגיל שלו...
ובאמת ב''ה נכנסתי להריון חודשיים אח'כ, ואחותו והוא כאלה חברים. אני רואה כמה היא משמעותית לו שאני ממש מרחמת על בכורים בלי אחים צפופים אליהם. ...
כמה תינוק יכול להיות בחברת מבוגרים,? אנחנו יכולים להצחיק, להקשיב, להתגלגל איתם על השטיח... אבל זה לא זה כשיש מישהו ברמה שלך, בגודל שלך.

ורק הערה לגבי האהבה שמתחלקת, זה חשש מוכר ןידוע שאין לו בסיס. האהבה לא מתחלקת , היא רק גדלה ומתרחבת... ובטח שאם תחכו עם ילדים עוד כמה שנים זה לא שהטהבה תפחת ואז יהיה אפשר לחלק את האהבה....
לגבי הלידה, כדאי לעשות עיבוד לידה עם איש מקצוע.
לא מרגישים בשליםאם לשניים
כשזה בא פשוט אוהבים אותו ודי, ואי אפשר בלעדיו. זה מדהים, אבל לפני שילד בא הוא בכלל לא חסר, וכשהוא כאן, לא מבינים איך הסתדרנו בלעדיו....
לי אישית יש שני ילדים מתוקים. בת בת שנתיים ובן בן חצי שנה, והם ממש חברים וחמודים ביחד. כשהקטן יגדל, מאמינה שהוא גם יהווה חברה לגדולה. אני גדלתי בין שישה אחים צפופים והיתה לנו ילדות מאושרת ממש. הכי כיף לגדול בין אחים.
והאהבה, לאמתחךקת ולא עוברת, היא פשוט גדלה. אי אפשר להבין את זה עד שמרגישים.
עוקבת. אולי אגיב בהמשךמנסה לעזור

לא ממש יודעיםאבא שמואל

כמו שלא יודעים ש"מוכנים" בכלל לילד.

סומכים עליו - טוב שהמפתחות בידיים טובות ולא מפריעים לו..

ולדעתי, המתנה הנפלאה ביותר לילד זה אח.

וכל הכבוד לכל מי שלוקחת את המשימה הזו על עצמה!

את תדעי כשתהיי מוכנהתפוחים ותמרים
כמיהה לילד היא רגש חזק מאד שאי אפשר לטעות בו, אני לא חושבת שאת צריכה להכריח את עצמך, אלא שהכמיהה תגבר עד שהיא תאפיל על שאר השיקולים, לפחות כך היה אצלי, כל פעם.
באמת זה לא קלאדל35

מצד אחד הרצון לילד כל כך חזק וכל אחד מהם זאת ברכה, האחים הם מתנה לילדים,

מצד שני כל ילד דורש המון כוחות פיזיים ונפשיים, תשומת לב, זמן פנוי, כסף וכו'.

אני חושבת שבעניין הזה שזאת מצווה כל כך גדולה להביא ילד ולגדל אותו, הייתי מתייעצת עם רב. כמו שבענייני מצוות אחרות אם אנחנו לא יודעים מה נכון, מתייעצים עם רב, שהוא סמכות הלכתית.

לי אישית נולדו בן ובת בהפרש של שנה וחצי. מתוקים, ממש שמחנו בהם, אבל היה קשה ממש לגדל אותם ביחד בשנה הראשונה!

דווקא התייעצות עם הרב האם ואיך לעשות הפסקה מהריון נוסף בשביל לצבור כוחות, ממש עזרה לנו...

הילד השלישי הגיע בזמן הכי מתאים בעולם. הקב"ה יודע הכי טוב מה נכון.

שיהיו בשורות טובות והרבה הצלחה!

האמת אמלי השאלה יותר פרקטית.44444
איך אסתדר?
וההחלטה נפלה מסיבות פרקטיות- הילד ישן לילות/ הילד הולך עצמאית וכד'....
הקושי של ההריון ""סטנדרטי" הוא בעיקר פיזי וכן גידול ילדים קטנים. לכן, ההתעסקות ה"פיזית" עם הילדים הקיימים אלו נתונים מכריעים.
דווקא אני מרגישה שזה גם פיזי וגם נפשיאדל35

נכון, יש הרבה ריצות איתם, ופחות שינה, והאכלות וכו', אבל גם מבחינה נפשית: צריך הרבה סובלנות, הרבה דיבור נכון איתם,  

צריך אמונה ובטחון בכל מה שקשור לגידול ולחינוך שלהם וכו'.

כשהם גדלים יש לנו אחראיות לגדל אותם להיות טובים ועובדי השם.

דווקא עם כל ילד שנולד לי האהבה לאחיו הגדולים רק מתעצמתנעמה א12

כך שמהחשש הזה לא הייתי חוששת.

באמת כל ילד ממלא לנו מקום אחר בלב. ויש שם כנראה הרבה מקום...

ולגבי החששות מההריון/הלידה וכו'-

מניסיוני, הם לא מתפוגגים עם הזמן, אם כבר אז להיפך,

ככה שלהמתין עוד זמן לא בטוח יעזור.

הפיתרון שלי לחששות- להרבות בתפילות ובמצוות ובמעשים טובים.

קחי בחשבון שעם הגיל הריון ולידה לאו דווקא נעשים קלים יותר,

בדגש על הריון

ככה שלהמתין עוד זמן זה גם שיקול מהצד הזה.

זה נשמע ש -כל זמן

במקום להתחלק בכמה אוהבים כל ילד - מכפילים את האהבה. יפה.

אפילו מדהים.

אני חושבת שהשאלה צריכה להיות הפוכה..באר מרים
ההנחה כאילו כל עוד לא מרגישים מוכנים מונעים (כמה זמן שזה יהיה...) היא הנחה מערבית חילונית..

על-פי השקפת התורה זה בדיוק ההפך:
בעיקרון לא מונעים הריון, אלא אם כן יש סיבה מוצדקת (להתאושש גופנית ונפשית מהלידה, צורך רפואי במניעה אחר קיסרי/הפלה, בעיה בריאותית, קושי זוגי/נפשי משמעותי וכו..) וגם זה אחר היתר מרב (והיה בנושא שרשור ממש לא מזמן אז לא נכנסת לשאלה לגבי שאלת רב.)
אז לפי זה אל את כבר מרגישה שהתחזקת מהלידה הקודמת, שאלה הכמיהה או הרצון והתזמון המדוייק איננה באמת שאלה..

ןדרך אגב, להפסיק מניעה לא מחייב שתיקלטי מיד להריון, ויש משהו די כייפי (והדוסיות בגיל שלי ומעלה מכירות את זה יותר מהנשים כיום שלחוצות למנוע או לחוצות להיקלט מיד) בתקופות שנמצאים ביחד בלי למנוע ובלי לחץ להריון ונהנים מהקשר בלי חשבון ובלי לחץ ויודעים שאם ה' ירצה הוא יתן לכם הריון בזמן המתאים..

אני יודעת שזו לא החשיבה הרווחת כיום, ובכל זאת רציתי להזכיר..
חשוב לציין שכל מה שאמרת הוא השקפה ולא הלכהמיואשת******

ועל כן כל אחד לפי השקפתו ינהג כמובן

אבל זאת "השקפת התורה" כמו שאמרת, ולא "הלכת התורה" וחשוב שזה יהיה ברור

נראה ליאדל35

שמה שבאר מרים ניסתה להגיד, שזאת גם רוח התורה (השקפה), וגם הלכה.

אני שמעתי מרבנית לבנון ומרבנית חנה קטן שכן חייבים הלכתית לשאול רב לפני שמחליטים על מניעת הריון.

זה השקפה ולא הלכהמיואשת******
וגם רבנים לא יגידו לך אחרת
שואלים דעת תורה. לא פסיקה הלכתית
אבל באמת לא בא לי להיכנס לדיון הזה
כל אחת יכולה לשאול מחר את הרב שלה האם זה הלכה שהוא אמר לה לא למנוע וזה שווה ערך לאכול בשר בחלב... זה לא.
כמו כל דבר יש פסיקות שונות לפי חלק מהדעותבתי 123
זו הלכה ובשביל מניעה צריל היתר מרב
לגבי ההלכי כבר כתבתי שהיה על זה שרשור שבוע שעבר..באר מרים
עד כמה שאני יודעת גם הלכתית המקסימום שיש מי שמתירים למנוע בלי שאלת רב אישית זה לאשה אחרי לידה למנוע ל24 חודשים כדי להתחזק מהלידה. וגם ההיתר הזה לא מוסכם על כולם...

אבל שוב, מה שניסיתי חהגיד זה לא לגבי שאלת רב אלא לגבי כיוון החשיבה. לא ''האם כבר מתאים ילד'' אלא''האם עדיין מוצדק למנוע''
מסכימהאם לשניים
היום כבר קצת שכחנו מזה... אבל ברור שזאת ההסתכלות הנכונה.
אני מבינה את הנקודה שלךמיואשת******
לי אישית לא מתאים וקשה ממש לשמוע על צורת החשיבה הזו, בעיני ילד צריל לבוא מאהבה כי רוצים אותו ולא כי ״לא היתה לי סיבה טובה למנוע״
אבל אני מכבדת את דעתך וכל הכבוד על גידול משפחה ברוכה. מעריצה נשים שיכולות לעשות את זה וגם להישמע מקסימות כמוך
מוסיפה לך שאם היינו חושבים באמת מתי הכיבתי 123
טוב להביא עוד ילד סביר להניח שהרגע הזה לא היה מגיע או לפחות היה נעצר אחרי הילד השני או השלישי תמיד יש סיבה לא להביא
זה גם עניין של אמונה והשקפה שאנחנו סומכים ובוטחים הקב"ה שרק הוא יודע מתי הזמן המתאים ואם אישה מרגישה שהיא צריכה הפסקה לא משנה מה הסיבה היא שואלת רב והפסיקה היא גם הרצון של הקב"ה
האמונה וההשקפה שלי שונות. ואין לי כח להמשיךמיואשת******
אבל על זה בדיוק אמרתי מלכתחילה- ענין של *השקפה*
ממש לא ויכוח..להפך יש גישות שונות והשקפותבתי 123
שונות וגם בעניינים הלכתיים יש פסיקות ודעות
אני פשוט חושבת שזה עניין ממש ממש אישיבתי 123
יש משפחות שחיות בעוני ומביאות הרבה ילדים והם שמחים ובריאים
ויש משפחות שיכנסו לסטרס אם יגיע עוד ילד והם יצטרכו להצטמצם
הכל טלוי הרגשה האישית שלך פשוט אין חוקים
לא תואם תקופה....הריונית ותיקה
החיים היום הרבה יותר מורכבים ממה שהיו לסבים ולסבתות שלנו... יוקר המחייה מאלץ את ההורים לעבוד שעות ארוכות , היום רואים את רווחת הילדים במשקפים אחרים ויש רצון לתת לכל ילד מקום יותר משמעותי ויחס אישי - ויש עוד המון נושאים שנמצאים על סדר היום ואי אפשר להתעלם מהם .
התורה ורוח התורה מתאימה לכל תקופהאדל35

פעם החיים היו יותר פשוטים ועם פחות מותרות אז גם האמהות עבדו פחות.

גם היום יש לא מעט משפחות שיודעות מה העיקר ומה הטפל. מביאים הרבה ילדים וחיים בפשטות, העיקר לפי תורה, באחדות, בשמחה ועם משמעות אמיתית לחיים.

הרבה יותר חשוב מתענוגות לכל ילד וילד.

להביא 10 ילדים זה לא לפי התורההריונית ותיקה
וזה לא קשור לעיקר וופל - תשובה קצת מתנשאת .
העיקר זה לא להביא הרבה ילדים שיש קושי נפשי ןכלכלי לגדל אותם
סליחה. אבל עיקר וטפל עבורך, זה לא עיקר וטפל עבור אחרת...בעזרת ה
אולי את יכולה לחיות בפשטות. לא כולם יכולים. לך מתאים לגדל את ילדיך ככה. לא לכולן זה מתאים. יש עוד דעות. גם בתוך ההלכה.

את יכולה להגיד לאישה שתחיה בעצבות כשהיא קורסת בנטל הכלכלי והעומס של הילדים? כי היא צריכה ללמוד מה עיקר ומה טפל? כשמשפחה דתית הופכת לנטל על החברה בגלל שהיא לא מצליחה לפרנס את ילדיה, אני לא בטוחה שזו דרכה של תורה.
להביא הרבה ילדים זה לא העיקר בחייםמיואשת******
העיקר בחיים זה לקיים תורה ומצוות
יש מצווה של פרו ורבו, מצוות עשה, יש לציין. גם לברך זה מצוות עשה אבל לא כולן אומרות מאה ברכות ביום. למשל.
גם מצוות עונה זה מצוות עשה אבל גבר לא הולך לשאול רב כל פעם שהוא עייף או לא מרגיש טוב או עמוס בעבודה אם היום הוא יכול לא לקיים מצוות עונה.
גבר גם לא הולך לקבל היתר לעשות צבא למשל כי זה ימנע ממנו ברעיון להיות ביום של הביוץ ולהביא ילדים, זה בעצם מניעת הריון (לא כולם מצליחים לצאת בימים המתאימים)

ישוב ארץ ישראל זה מצוות עשה ויש המון יהודים בחו״ל

כמו שאמרתי זה *השקפה*
אפשר לקבל שההשקפה של מישהו זה הרבה ילדים כעיקר בחיים על חשבון כל דבר אחר, כרצונו וכרצונה
זאת לא הלכה, ולאנשים שונים ורבנים שונים יש השקפה שונה
אבל את לא הולכת לשאול רב אם מותר לך לא לברך כל יוםמיואשת******
ואגב מאה ברכות, הרי יוצאים בזה בתפילה ונשים פטורותמיואשת******
למה? בגלל גידול ילדים
וזה תופס על עוד מצוות שהזמן גרמן שנשים פטורות בגלל גידול ילדים
נו, והריון זה לא מקשה על גידול ילדים? הרבה יותר מאשר תפילה אחת ביום זה בטוח
אני לא באה לפסוק כלום רק מציגה את הענין שזה ממש ממש לא שחור לבן כפי שמוצג פה, וגם לא בדיעבד, יש הרבה גישות ודעות רבות שזה מלכתחילה
ופרו ורבו זה מצוות עשה ובשום מקום לא כתוב שזה יותר חשוב ממאה ברכות או משינה בסוכה. אז קצת פרופורציות לפני שמכנים בנות חילוניות בגלל זה. באמת.
את מערבת מצוות עשה שהזמן גרמןלאחדשהפה
פרו ורבו זו לא מצוות עשה שהזמן גרמא אז זה קצת לא על אותה משוואה..

לגמרי לא נכנסת לזה, שכל אחת תנהג לפי מנהגיה ורבותיה.. רק הארתי. ופרופורציות זה תמיד טוב..
לא אמרתי שזה אותו דברמיואשת******

הבאתי את זה כדוגמא שיש סיבה ל"פטור" הזה 

סיבות זה פחות התפקיד שלנולאחדשהפה
אם אני אסיק על דעת עצמי מה הסיבה של כל דבר אני יכולה לפסוק לעצמי דברים שלא קשורים להלכה בכלל (ע"ע סרט ככיסוי ראש לדוגמא). הלכה זו הלכה וסיבות זה לחוד. נשים פטורות מצוות עשה שהזמן גרמן וזהו. מעבר לזה - תשאלו, תבדקו, אל תחליטו מה מותר ומה אסור (למנוע לתקופה זה לא לקיים פרו ורבו? לא בטוח *בכלל*, אבל צריך לבדוק עם הפוסק שלכם מה הגדרים של ההיתר).
מקווה שהובנתי.. 🙂
מסכימה איתך ב100%יערת דבש

ובכלל, שמעתי מרב גדול,

פוסק ידוע בציבור ומקובל על כולם,

שלא צריך לשאול רב כל פעם, אלא לפי כוחות האשה, וזו החלטה בלעדית של הזוג.

איך למנוע-זה כבר ענין אחר..וגם בזה יש הרבה שעות.

אבל זה שחובה לשאול כל פעם רב-זה ממש לא הלכה, אלא דעה של כל מיני רבנים.

ובכלל@מיואשת****** אוהבת לקרוא אותך..את כותבת יפה וברור

חושבת שהתבטאת בצורה קצת קיצונית לגביי מה ההלכה ומה חילוניבעזרת ה
כי לפי ההגדרה שלך יש כאן המון "חילוניות" בפורום.
על פי השקפת ההלכה בעיקרון לא מונעים אלא אם.. כל הסיבות שמנית- זו כנראה ההשקפה שאת הולכת לפיה. אך יש עוד השקפות.
נראלי פוגע לומר בכזו נחרצות שזו דעת ההלכה וכל מי שעושה אחרת הוא מערבי - חילוני.
אני לא מבינה איך זה כל כך פשוט לכן..באר מרים
אישית לא שמעתי על רבנים שמתירים מניעה גורפת לכמה זמן שרוצים בלי סיבה מיוחדת. בוודאי לא לפני שיש לבני הזוג בן ובת. את מכירה רב כזה?
למצוות פריה ורביה יש גדרים מסויימים ויש תנאים מאוד מסויימים מתי מותר לבטל אותה...
ושוב.. רוצה להדגיש:באר מרים
לא אמרתי שאין אפשרותלאישה שישלה קושי גופני/נפשי למנוע.
לדעתי צריך במקרה כזה להתייעץ עם רב.

אבל כל היסוד של ההיתר הוא כי ישקושי. ולכן אם אין קושי מיוחד אלא רק רצון לתכנן או סתם קשיים קלים של שטף החיים אין מקום כלל לשאלה..
המשפט המסכם שלך פשוט לא נכוןמיואשת******
אולי לרב שלך ולך זה ככה
לרבנים אחרים זה לא ככה
וזהו
נשאיר את זה כאן כי אני אין לי כח להרחיב
לצערי יש נשים בינהן אני שחושבים כמוך שזה אך ורק כך ומגלים לפעמים אחרי קושי גדול שזה לא כך מוחלט ונחרץ כמו שאת מציגה את זה
אין מקום כלל לשאלה? יש עוד דעות..אין ייאוש בעולם
זה לא נכוןתיתי2
גם אצל החרדים, מקובל היום שעד שנה או שנתיים (תלוי ברב...) אפילו לא צריך לשאול
כי אשה צריכה להתאושש מהלידה ולגדל ילדים בנחת.

וגם אצלנו, זו ההוראה שאנחנו קיבלנו, גם אם אין בן ובת.
לא צריך להגיע לקריסה נפשית כדי למנוע. ובודדות הנשים שבאמת מסוגלות שנה אחרי שנה בלי לקרוס. בודדות מאוד.
שום הריון לידה ותינוק הוא לא "סתם קשיים של החיים". אלה אתגרים גדולים שקשים ל99% מהנשים.

מסכימה איתך שצריך להתייעץ עם רב כדי לבנות יחס נכון לילודה ולאתגרי החיים. ולא להתבלבל ממשימות ורצונות אחרים.
אבל בפועל לי עוד לא יצא לשאול כי מראש אמר לנו הרב, שנתיים לא צריך בכלל לשאול.
ילד כל שנה זה לא רק מי מסוגלת, זה גם עניין של מי רוצה..בעזרת ה
לא מכירה הרבה שרוצות ילד כל שנה..

אז גם אם אם אני מסוגלת להביא 10 ילדים. מי אמר שאני רוצה?
תקראי שובתיתי2
אני חושבת שאנחנו מסכימות.

מסוגלות זה לא רק עניין טכני פיזי.
לגמרי מסכימות הגבתי רק למשפט ספציפי -בעזרת ה
"ובודדות הנשים שבאמת מסוגלות שנה אחרי שנה בלי לקרוס. בודדות מאוד."

רק דייקתי שלא תמיד זה עניין של לקרוס או לא. לפעמים פשוט סתם לא רוצים, לא בגלל קושי. כמובן באישור רב.
פעם בעלי שמע רבתיתי2
שאמר שאם אישה לא רוצה, כנראה היא לא מסוגלת...

כי ביננו, בשניה שיש איזה שהוא יכולת נפשית, אנחנו רוצות...
לפעמים רוצים אבל יש קולות מבחוץבתי 123
שקצת מבלבלים את הרצון.. נורמות.. דאגות
צודקתארלט

כשיש סיבה של קושי מבקשים היתר מרב

לא אמרתי שרבנים מתירים לכמה זמן שרוצים בלי סיבה...בעזרת ה
מצד שני ההודעה שלך רחוקה מלהכיל דעות שונות. וכן, המשפט הזה "בעיקרון לא מונעים הריון" לא מדוייק בכלל. כי גם את כתבת בעצמך אחכ שיש דעות שמאפשרות שנתיים אחרי לידה ללא סיבה מיוחדת.
בנוסף, כתבת שאם אישה התחזקה מהלידה אז חוסר כמיהה לילד נוסף זה לא סיבה. את היית רוצה לדעת שהביאו אותך לעולם כי צריך? ולא כי רצו? בוודאי שיש רבנים שיקחו את זה כשיקול. ילד לא צריך להגיע בדיעבד. ויש גישות שונות ורבות לגביי מניעה.
את בטח גם לא חושבת שיש רבנים שמתירים מניעה לפני ילד ראשון. יש כאן כמה בפורום שיעידו לך שקיבלו.

מציעה לפתוח את הראש. מכבדת את הדרך שלך ולא חושבת שאת צריכה לחשוב כמוני. אבל צרמה לי הנחרצות בהודעה שלך שמכריזה מה חילוני ומה תורני.
אני לא מביאה ילדים כי צריך...שמחה
הפוך:
ילדים זה אושר עילאי, שפע אדיר.
לא מסוגלת למנוע את השפע הזה.
כיום נאלצת בגלל סיבות רפואיות. עצם הרעיון של מניעה קשה לי מאוד
מעולה. לך יצא שאת גם מאמינה בזה וגם שמחה בזה. יש כאלה שלא בעזרת ה
אף אחד לא התווכח על האם ילדים זה אושר או לא. אם מישי בוחרת להביא רק חמישה ילדים זה אומר שהיא חושבת שילדים זה לא אושר עילאי? זה האושר העילאי שלה. וזה האושר העילאי שלך.
נחשון בן עמינדב. כל הכבוד על האומץ לומר את האמת.בת הרים

ולא משנה אם מגדירים את זה כהשקפה או כהלכה, יש לשאול רב.

על ענייני השקפה אפשר לשאול רב. לא חייביםמיואשת******
למשל אם לגור בעיר מעורבת או דתית זה השקפתי, ואפשר לשאול רב. אבל לא חייבים
זה מאד משנה מה השקפה ומה הלכה
אני מכבדת את השקפת כולם אבל יש לדעת היטב מה שאלה הלכתית ומה שאלת דעת תורה. זה לא אוצו דבר
מוסיפה..באר מרים
ואני זוכרת את הסיפור שלך..

ואת, למשל, תיאר מצב של קושי אמיתי שנמשך לאורך תקופה ארוכה ואכן הצדיק מניעה ארוכת טווח.

אבל קושי סטנדרטי שכולנו חוות כל הזמן של שילוב עבודה בית ילדים וכו או רצון לרווח משיקולים פרטיים שונים של רווחה ונוחות הוא לא סיבה מוצדקת למנוע..
בעינייך לא מיואשת******
בעיני כן
ויש רבנים שמסכימים על זה
ויש המון המון שלא שואלים. פשוט המון. מאד דוסים. תסתכלי סביבך על הרווחים בין ילדים, מספר ילדים ממוצע במשפחה וכו. משפחות שההורים גילאי 30-35 כזה, יש רווחים שונים ופחות ילדים מאשר במשפחות של הורים בני 50-60. הדור השתנה , רבנים אחרים, ואנשים שלא שואלים (ולא ניכנס לזה שוב)
קושי סטנדרטי של גידול ילדים בהחלט סיבה למנוע לאנשים מסוימים. אצלך לא וזה בסדר ואצל אחרים כן. את לא יכולה להכליל ככה בנחרצות
בחברה שאני מכירה זה הפוךאורי8
להורים שלי ולהורים של חברותי יש בדרך כלל פחות ילדים מלדור שלי( אני קצת מעל 40). לדור של ההורים שלי היו בממוצע 4 ילדים , לי ולהרבה חברות שלי ב"ה יש יותר.
לשאלת הפותחת, אני מראש ממש רציתי משפחה גדולה, ההנקה מנעה לי שנה ועד הילד השביעי זה הספיק לי. היום אני לא מבינה איך היה לי כח, אבל פשוט היתה לי מוטיבציה ענקית למשפחה גדולה, אפילו פחדתי למנע, מחשש שמשהו במניעה יפגע לי בפוריות . לפעמים השתמשתי בשמ"פ לדחות הריון בחודש - שניים נוספים.
ואני חייבת לומר שתמיד איכשהו הדברים הסתדרו, בתחילת. הריון או לפני לידה חששתי מאיך נסתדר עם קושי מסויים עם אחד הגדולים ופתאום הבעיה נפתרה . באחת הלידות היה לנו מינוס ממש גדול ויומיים אחרי הלידה נכנס סכום גדול באופן בלתי צפוי, מהפרשים ביקשנו במקום העבודה אבל לא היה בטוח שיאשרו.
באחד ההריונות הייתי בדיוק בתהליך חיפוש עבודה וחששתי איך אכנס ככה להריון. החלטתי להשאיר את זה לקב"ה. וב"ה, באותו יום שגיליתי את ההריון קיבלתי הודעה שהתקבלתי למקום עבודה שמאוד רציתי ועם כל החששות שלי קיבלו שם את ההריון מאוד יפה .
אני לא אומרת שחייבים להתנהל כמוני, כן חייבת לומר שראיתי סיעתא דשמייא כשלא חישבתי את כל החשבונות לפני כל הריון. ובכל זאת את שני הילדים האחרונים ריווחתי יותר וחשבתי יותר. לכן אין לי כלל אחד לומר, לכל אישה וגם לאותה אישה בתקופות זמן שונות זה שונה.
זה מה זה נכוןאדל35

לא סתם נאמר "שלושה שותפים באדם: אביו, אמו וקב"ה".

רואים הרבה סיעתא דשמיא.

לפני הלידה של הקטנציק שלנו היינו במינוס גדול, אחרי הלידה המינוס הצטמצם עד שנעלם לגמרי, אפילו שהיינו כבר עם שלושה ילדים.

הרבה דברים שאני צריכה פתאום אני מגלה שמישהי מוסרת, או מוכרת יש שנייה, או מוכרים במבצע. 

הרבה פעמים אנשים עוזרים אחרי לידה בלי שאפילו ביקשתי. 

יש  עזרה מהשמיים. מרגישים את זה.

באר מרים, ניסחת את זה ממש נכון!אדל35

באר מרים- אהבתי מאדמשיח עכשיו!
בעיני הכמיהה היא השאלה הראשונהחולת שוקולד
אם יש כמיהה אפשר להסתדר עם לימודים, כסף וכו
לא מבינה איך אפשר להביא ילד בלי כמיהה, גם אם אין שום מניעות אחרות, איך אפשר לגדל ילד בלי לרצות את זה??
(טוב, אבל אני אישית גם לא רואה ערך בלהביא ילדים, אפילו הפוך, זה אגואיסטי בעיני)
ואני גם לא חושבת שההנחה שצריך סיבה למנוע ולא הפוך נכונה כי כשנולד ילד קורה משהו אקטיבי, אז מחליטים כשרוצים שינוי, שמשהו יקרה, ולא כשרוצים מצב פסיבי
רציתי רק להגידאדל35

דבר אחרון שאם נגיד שכל הדעות נכונות ויש מקום לכל הדעות אף פעם אי אפשר להגיע ככה לאמת.

אז האמת אצלך?בעזרת ה
אוקי, אז תקבלי את האמת שלימיואשת******
וברצינות, זה כמו שאני אגיד שהחסידים טועים כי הם לא כמוני ובעיניהם צריל ללכת בצורה מסוימת בלבוש
אמת היא שצריך לקיים תורה ומצוות . יש מלא גשרים דעות רבנים וקהילות
והמחשבה שיש אמת אחת מוחלטת גורמת לפילוג ושנאה כלפי מי ששונה ממני וחבל
יש דעות שונות בתוךאדל35

גבולות ההלכה, וזה בסדר. מה קשור, האמת לא אצלי.

אני מדברת על הלכה, שהיא אמת החיים, אמת התורה.

בעניין המדובר, לא שמעתי על דעת תורה להתיר לזוג מניעה ללא זמן מוגבל, מכל סיבה, לא משנה מהי. (ואני הרבה שנים לומדת תורה)

לדוגמה, אם יש סיבות למניעה אמיתיות: כמו בעיות בריאות, קשיים נפשיים, בעיות כלכליות קשות, אז בדרך כלל הרב בוחן את המקרה ונותן את דעתו: כמה זמן מותר למנוע הריון. לא שמעתי על היתר למנוע הריון כי רוצים למשל תענוגות, או חדר נפרד לכל ילד או מחשב לכל ילד.

70 פנים לתורה, כשדגש על התורה, אבל אם כל אחד יביא כל דעה ויגיד שזה בסדר רק בגלל שזו דעתו, לא בטוח שזאת אמת. האדם לא תמיד אובייקטיבי.

אז לא שמעת. אני כן. נסיים בזהמיואשת******
לדעתי רב המשפחות בציבור הדתי ובטח החרדי לא מונעים בגלל תענוג44444
אלא בגלל מחסור במשאבים: כסף, כוחות נפש, זמן וכד'... (כל משפחה עם הקושי שלה).
ואני מסכימה איתך לגמרי שמניעה זו שאלה הלכתית רק ההבדל בינה לבין הרבה הלכות אחרות שזה תחום שיש בו הרבה אפור והרבה מקום לשיקול דעת.

ואני רק אעיר, שיחסית לדורות הקודמים הילדים ב-2 דורות האחרוניים נהייו הרבה פחות עצמאיים (שזה נושא בפני עצמו) מה שמקשה מאד על גידול ילדים גם במשפחה ללא קשיים כלכליים.
חוסר העצמאות משליך על המון דברים גם מבחינת זמן (זמן לקחת ולהחזיר), משימות שמתווספות להורים (למשל הילד לא עצמאי ללכת בעצמו למכולת ולעשות קנחות) וגם מבחינה כלכלית (קייטנות וצהרונים בזמן עבודת ההורים).
בנוסף, אני גם מסכימה שהגישה היא שצריך סיבות למנוע ולא סיבות44444
להכנס להריון.
פרקטית, ברב המקרים לדעתי אין ממש הבדל.
בפועל, בהרבה משפחות דתיות מרווחים כשיש קושי (ולא צריך לגסוס בשביל זה ...) ומפסיקים להביא ילדים כשמתכלים המשאבים.

ככה שלאותו מצב במילא מגיעים מ-2 הגישות.
אני מסכימה שבגדול הילדים נהיו פחות עצמאייםאדל35

אבל זה גם תלוי בגישה של ההורים.

אני מסתכלת מסביבי ורואה ילדים שהורגלו לכך שאפילו בגיל 15 עוד מסיעים אותם, מגישים להם, מכבסים להם וכו'.

לעומתם אני רואה נערות ונערים במשפחות אחרות באותו גיל לוקחים חלק פעיל בבית, ועוזרים להורים, כי הם חונכו לזה.

גם לגבי רמת חיים: יש משפחות ש"חייבות" חדר לכל ילד, מסעדות, בגדים ונעליים כל חודש וכו'.

לעומתם יש כאלה שסמתדרים מצוין עם 6 ילדים ב4 חדרים, בגדים שעוברים מילד לילד, (ברור שצריך גם לקנות), אוכל פשוט יותר וכו'.

גם היום זה הרבה עניין של סדר עדיפויות וחינוך...

הדוגמאות שאת מביאה מצחיקותמיואשת******

6 ילדים ב4 חדרים זה סטנדרט לגמרי.

לא חושבת שיש פה בנות שמונעות בגלל שלא יהיה להן חדר לכל ילד. את לא בפורום תל אביב צפונבוני ואין פה משפחות של שני ילדים וכלב.

אני כתבתי רק לסבר את האוזןאדל35

גם בציבור שלנו לפעמים יש 6 או 8 ילדים ב4 חדרים, ולפעמים יש את אלה שהביאו 3 ילדים בדירת 4 חדרים, ולא רוצים עוד, לא נוח להם. נגיד, את האמת, זה קיים גם בציבור שלנו.

לא יודעת למה את חייבת לכתוב בצורה כזאת, יכולה להיות יותר נחמדה.

אשתדלמיואשת******
לא התכוונתי להעליב אבל את היית נשמעת מאד נחרצת על מה נחשב בעינייך סיבה אמיתית וכמה זה לא בסדר שאנשים מתנהגים אחרת ושיפוטיות גורמת לי להגיב בחריפות לפעמים

עימך הסליחה
עכשיו שהגדול שלי ביסודי ויש לי חברות עם ילדים כבר בסוף יסודי44444
אני ממש רואה את הפער העצום בין הדור הנוכחי, דורי ובעיקר דור ההורים שלי.
דווקא לא התכוונתי כ"כ לחוסר עצמאות בגלל חוסר שיתוף פעולה של הילד אלה מלכתחילה מה העצמאות שההורים רוצים לתת לילד+ המושא החוקי.
אני אתן דוגמאות:
1. חציית כבישים- בדור ההורים שלי (60+) היה נורמטיבי לגמרי שבני 5 חוצים לבד גם בערים, בדורי זה עבר לגיל 7 והיום זה לכיוון גיל 9.
ילד שלא חוצה כביש לבד זה גם ילד שצריך יותר משאבים והוא גם לא עוזר ב"שליחויות".
זה בעיני הכי משמעותי!

2. קניית תרופות- בעבר חופשי יכלת לשלוח בן 10 (גם בדורי- גילאי 30) שיקנה תרופה ויחכה בתור הארוך. היום אסור למכור תרופה לילד מתחת לגיל 14!!! גם לא תרופה ללא מרשם.

3. ליווי רפואי- היום עד גיל 16, אם אני לא טועה, אסור לילד להיות לבד עם הרופא- חייו ליווי מבוגר.

4. שהיה עם אנשי מקצוע- היום הרבה חברות לא נותנות שירות בבתי לקוחות אם אין בבית אדם מעל גיל 18!!!

5. שהות לבד בבית- בעיקרון מבחינה חוקית מותר מגיל 6 החוק לא ממש השתנה. בפועל, בעבר די עגלו פינות ואפילו השאירו בגיל 5 היום הרבה לא משאירים בגיל 6.

6. הליכה ברחוב לבד ללא חציית כביש- בדור ההורים שלי אפשר היה לראות גםילדים בגיל 4 הולכים לבד ברחוב (בסיפורים הישנים הילדים הולכים לבד לגן) היום זה 7 ואף יותר.
וזה נכון לכל השהייה בחוץ- בעבר היה אפשר לראות מלא ילדים בשבת צשחקים מחוץ לביה"כ, היום רואים את זה הרבה פחות (ואם רואים אז גיל הילדים עלה).

7.גיל בייביסיטר- בדור ההורים שלי בת 9 נחשבה בהחלט בוגרת לבייביסיטר, בדורי יותר לכיוון 12-13, היום אני יודעת על הרבה שמחפשות לא מתחת ל15-16.

כל הדברים הנ"ל ממש מקשים מבחינה פרקטית- טכנית בגידול ילדים ופה יש פערים גדולים בין הדורות.
ואגב אני לא חושבת שמניעה זה דבר רעאדל35

אני חושבת ההפך, אפשר למנוע  הריון באופן זמני, כשיש סיבה אמיתית אחרי התיעצות עם תלמיד חכם.

כן, אבל את מוכנה לקרוא סיבה אמיתית רק לדברים מסוימיםמיואשת******

ולא מבינה שיש אנשים שהסיבה האמיתית שלהם היא אחרת משלך. ואין לך זכות לקבוע שהסיבה שלך אמיתית ושלהם לא.

לפי מה שאת כותבת אין דבר כזה סיבה אמיתיתאדל35

כל אחד והאמת שלו, כאילו אין אובייקטיבי, הכל אישי, וזה לא נכון.

ולפי מה שאת כותבת את קובעת מה אמת ומה לאמיואשת******
וזה הכי לא נכון
עדיין לא הבנתי את הרעיון שלך שאם את אומרת שמשהו הוא סיבה אמיתית אז זה אמת, ואם אני אומרת אז זה לא נכון.
ממש לא, הפוך אני אומרת שצריך להתיעץ עם תלמיד חכםאדל35

שיש לו דעת תורה, והתורה היא מקור האמת.

תפסיקי להעליב.

וברור לך שיש כמה סוגי רבנים?מיואשת******
ושיש כאלו שיתירו על פי קושי שבעינייך הוא לא ״אמיתי״ ?
ואני לא מנסה להעליב
את כתבת ״כשיש קושי אמיתי מתייעצים עם רב״
ואני הגבתי לך שהמושג קושי אמיתי הוא לכל אשה מה שקשה בעיניה
אני יודעת שיש הרבה רבניםאדל35

עם הרבה דעות, אז שכל אחד תשאל את הרב שלה. אם זה בגבולות ההלכה, זה בסדר.

אני פשוט הכרתי משפחות שקבעו מתי הם מביאים ילדים רק לפי מה שנוח להם. קצת לא נוח - לא מביאים, וכמובן שלא התייעצו עם שום רב. חבל...

רק לגבי ההתייעצות עם רב....44444
תחשבי לרגע שיש רבנים עם אלפי תלמידים בגיל הפוריות, אם כל אחד יבוא לשאול אחרי כל לידה הרב יתעסק רק עם זה כל היום....
בסופו של דבר כמעט 100% מהנשים זקוקות לזה, זה לא אפשרי- פרקטית במיוחד שיש מקרים שהתשובה די ברורה....
בעיני לשאול רק אחרי שנתיים מהלידה, למשל, זה כבר מאוזן יותר....
תלוי ברב, תלוי בגיל האשהאדל35

תלוי גם במקרה.

הרב שלנו למשל רב מפורסם, רב קהילה וראש מוסדות, ויש לו שעה ביום בה הוא עונה על השאלות גם הכי אישיות.

לפי מה ששמעתי יש רבנים שמתירים מניעה שנתיים אחרי הלידה כמובן תלוי במקרה, יש כאלה שמתירים שנה, ויש כאלה שגם וגם, שוב תלוי מקרה. למשל שמעתי על זוג שהביאו את הילד הראשון אחרי גיל 30, אז הרב התיר להם שנה הפסקה ולא שנתיים. אולי אם היו צעירים יותר היה מתיר יותר זמן.

לרב שיש לו אלפי תלמידים ואפילו מאות שעה ביום זה לא מספיק44444
(שמיועדת גם לכל שאלה אישית- לא רק מניעה).
ההחלטה האם להביא ילד נוסף אחרי שנה או שנתיים מהלידהאדל35

זה ממש לא עניין שולי.

אם הזוג מוכן, למה לחכות עוד שנה עם מצווה כזאת גדולה, להביא ילד לעולם ולגדל אותו לתורה?

מצד שני אם הזוג לא מוכן עדיין וצריך עוד קצת זמן בשביל לא לקרוס ח"ו, אז עדיף כן לדחות לעוד שנה.

באמת לא תמיד יודעים אם מוכנים, בשביל זה מתייעצים בעניין של מצווה כזאת גדולה.

ממה ששמעתי הרבנים מעדיפים שכן יבואו אליהם, בשאלה הזאת, אפילו שזה על חשבון הזמן שלהם.

שמעתי מרבנית מפורסמת שאפילו כואב לה שיש לא מעט זוגות שבכלל לא חושבים להתיעץ.

כשלא יודעים באמת הזמן לשאול שאלת רב.44444
אבל אם למנוע 3 חודשים אחרי לידה מסיבה בריאותית אין עניין לשאול רב.
לא סתם הרבה רבנים נותנים טווח זמן שלא צריך לבוא לשאול כי התשובה כבר ברורה וזה מקרה נפוץ אצל אחד זה שנה, אצל האחר- שנתיים אבל עדיין יש טווח זמן שלרוב אין כוחות בו להכנס להריון.
אגב, מי שיזם איתנו שיחה על מניעה שהייתי בהריון הראשון היה רב מהישיבה של בעלי.
אתן לך דוגמה למה חייביםבתי 123
היתר של רב .. פרטי או אישי לא משנה..
את יכולה בעצמך ללמוד בדקדוק הלכות כתמים רבנית אפילו יכולה לשבת ליד בעלה הרב וללמוד שנים כמו שעושים שימוש אבל רק רב יוכל לפסוק
לפסיקה של רב יש כוח וזה הרבה מעבר להבמה השכלית שלנו
לכן בעניין כזה שמדובר על מצווה גדולה ובפסיקה שנוגעת לחיים שלמים צריך את הכוח של הפסיקה גם אם את בטוחה במאה אחוז שרב יתיר
דוקא יש יועצות הלכהיערת דבש

שמותר להן לייעץ והתיר לנשים כתמים וכו'

לפסוק ממש-לא.

אבל הרוב במילא לא פסיקות.. 

ולעינינו אני מכירה ושמעתי על רבנים שאפילו שהיה כבר כמה בנים ובנות

לא התירו לאשה למנוע ..ואפילו מיד אחרי הלידה.

זה הרב שלה- מה תעשה?

פשוט הזוי.

וזו לא הלכה.

אם לאשה אין כוחות

גם אחרי שנתיים מהלידה, אף אחד בעולם לא יכול לאסור עליה למנוע..

ולצערנו יש מלא רבנים שעושים את זה.

אם כל הרבנים היו ממש מתחשבים לפי כוחות הזוג-מילא..

זו בחירה של האישה בכלליותבתי 123
ללכת בדרך התורה והמצוות ובטח בחירה שלה אם לשאול רב
זה באמת עניין של השקפת עולם ואמונה
גם מדריכת כלות יכולה לעזורבתי 123
בנושא כתמים אבל בכתמים אדומים וחומים רק רב יכול לפסוק
זה ממש ממש תלוי ברב.44444
יש פסיקות, בדר"כ חסידיות שלא מונעים ויהי ממש- רק ממש פיקוח נפש ויש פסיקות שמתירות ריווח (בטח שיש בן ובת) כל עוד ההורים מרגישים שאין להם כוחות ומשאבים והם מותשים ועל שנתיים אין בכלח מה לשאול...
לא צריך לשאול רב אם צריך לצום ביום כיפור יום אחרי לידה.44444
למה? כי יש טווח זמן שבו אוטומטית אסור לצום כי זה מסכן את רוב מוחלט של הנשים.
במצב בריאותי מורכב- צריך- כי לא יודעים את ההלכה.
אםיודעים- למה לשאול?
לא צריך לשאול כי ההלכה אומרת שאסורבתי 123

לצום יום אחרי לידה כי זה פיקוח נפש

אין הלכה שאומרת שאסור להביא ילדים צפופחם זה תלוי ביכולת של האישה בעיקר יש רבנים שנותנים היתר כללי לשנתיים אחרי לידה ואם הם מקובלים עליך כמובן שאת לא צריכה לשאול אבל לא כי א יודעת את ההלכה  אלא כי יש לך היתר כללי

מתייעצים בשביל לדעת את ההלכהחולת שוקולד
ההלכה, הרב לא יודע יותר טוב ממנו אם אנחנו מוכנים או לא
נכון, אבל ההלכה לא מנותקת מהמציאותאדל35

הרב נותן פסק הלכה בהתאם למצב של בני הזוג.

נכוןחולת שוקולד
אז הניסוח שלך פשוט לא היה מדוייק, מתייעצים כדי לדעת את ההלכה במצב הנתון ולט כדי לדעת מה המצב הנתון
אני לחלוטין לא מביאה ילדים לעולם כי זו מצווהמיואשת******
אני רוצה ילדים אז אני מביאה אותם

אני גם לא אוכלת כי זה מצווה לברך. אני אוכלת כשאני רעבה או כשזה טעים לי
ואני גם לא הולכת למקווה כי זה מצווה אלא כי אני רוצה להיות עם בעלי (לא בגלל שזו מצווה)
ילדים אני לא מביאה לעולם כי זה מצווה.
נכון, יש בזה מצווה ויש בזה אידיאולוגיה, זה עדיין אפילו לא עשירית מהסיבה שאני מחליטה להביא עוד ילד לעולם

ואגב המשפט של - מצווה כזו גדולה להביא ילד לעולם ולגדל אותו לתורה. אז גם לגדל זה מצווה כמו שאת אומרת והיא לא נגמרת לאורך שנים ועוד הריון דווקא מאד מפריע לי במצווה הזו.. אבל זה סתם הערת ביניים

הנקודה היא שכל ההסתכלות על הבאת ילדים לעולם כי זה מצווה בעיני שגויה ואף
עצובה ואם הייתי יודעת שהובאתי לעולם על ידי ההורים שלי בעיקר בגלל שזו מצווה הייתי ממש עצובה מאד מאד מאד מאד.
נקודה למחשבה הקב״ה אהה ע באשה רצון עצום לילדים (ולא לנטילת לולב למשל או לנתינת צדקה) כי כנראה הידיעה שמשהו מצווה. היא ממש לא סיבה מספקת לעשות אותו במיוחד בקשיים של הריון ולידה (אלא אם כן את בדרגה של הארי הקדוש או משהו)

זהו.
אני יודעת שיש לה כאלו שחושבות אחרת אבל רציתי לומר את דעתי
מצווה זה לא משהו חיצוני ומנותקאורי8
מבחינתי כשאומרים שזו מצווה זה חלק ממבט עמוק על החיים , מבט שהוא חלק ממני. לא מצוה חיצונית, מורכב לי להסביר בכתב, אבל אנסה, אני מבינה שכשאומרים שיש מצוה להביא ילדים , זה מתחיל משאלות יסוד-מה אנחנו רוצים/ מחפשים בחיים? מה חשוב לנו? מה סדרי העדיפויות שלנו? לשם מה אנחנו חיים? ומתוך התשובה לשאלות האלה, כשמשתדלים שהתשובות יהיו מתוך עולם של תורה, ורוצים לעשות את רצון ה' מופיע גם רצון להביא ילדים לעולם, לא כציווי שמישהו ציווה עלי, אלא הרצון לעשות את רצון ה' ולהוסיף עוד נשמות בעולם. זה מתחבר עם הרצון הטבעי ללדת ילדים. לפעמים הרצון הזה נתקל במציאות שכרגע הבאה של ילדים נוספים תקשה מאוד על גידול הקיימים ואז צריך למנע.
ולכן לא חושבת שצריך להעלב או לכעס על מישהו שמביא עוד ילדים כי זו מצווה, ההפך, רצו אותך כי ראו חשיבות ורצו עוד נשמה בעולם. רצו להוסיף עוד טוב בעולם הזה , זו ההגדרה של מצוה בעיני .
כתבת מקסים. מזדהה מאדארלט

אמרתי עצובה ולא כועסתמיואשת******

וכן, אם הייתי היודעת שזו הסיבה *העיקרית* להבאתי לעולם הייתי עצובה.

זו אני

מה שחשוב לי בחיים זה לקיים תורה ומצוות. לא כתוב בשום מקום שצדקה פחות חשובה מפרו ורבו ובכל זאת לא כל יומי מסתובב סביב צדקה, לדוגמא. ואם אני רואה מישהו ברחוב מבקש צדקה ולא מתאים לי עכשיו לתת לו לא אלך לשאול שאלת רב (בסדר, אל תתחילו להיכנס לזה זה לא אותו דבר לגמרי ובכל זאת...)

הענין הוא שהמצווה הזו קיבלה תשומת לב שיוצאת מכל פרופורציה לשאר המצוות ואף אחד עוד לא הביא הוכחה שיש לזה סיבה כלשהי.

כשאני חיה לפי דרך התורה והמצוות אני מקדישה תשומת לב לכל המצוות והיכולת שלי לקיימן ולא מרגישה פחות טוב אם לא מתאים לי עכשיו הריון מאשר אם לא מתאים לי עכשיו לתת צדקה או להפריש חלה. להיפך, הריון וילד זה עם משמעויות לאורך ימים ושנים עד 120 ולכן אני אקדיש לזה הרבה יותר מחשבה ל"מתי כן" מאשר מצוות אחרות בגלל המחויבות של זה.

מסכימה איתך לגמרי לגביי הפסקה השניה. ילודה היום נהיה ענייןבעזרת ה
של נורמה ופחות באמת הלכה.
מכירה נשים שלא יקחו מניעה לפני ילד ראשון כי 'שומו שמים' מי יתיר, אבל בדברים אחרים ממש לא מקפידות... ולא שואלות רב. למה? כי זה נורמה שאסור למנוע.
והדברים האחרים שלא מקיימות? יותר מתקבלים בנורמה החברתית, אז שם מעגלים פינות...
הן לא מונעות לפני ילד ראשון כי באמת אין היתר אלאארלט

אם כן יש סיבות מיוחדות. מה הקשר לעברות אחרות, אם נעשות? ברוך השם שמקפידות על כך. ושום עברה שעושים לא מתירה עברות נוספות.

תקראי שוב את ההודעה שלי, נראלי שלא הבנתבעזרת ה
לא אמרתי שעבירה אחת מתירה עבירות אחרות. ולא נכנסתי למה יש היתר ולמה אין היתר, התייחסתי לכך שיש דברים שהם נורמה ולכן כך עושים. צריך לעשות כי זה רצון ה' ולא כי החברה ככה החליטה.
כשעושים לפי נורמה נוצר מצב שילד מיד אחרי החתונה זה וטו אבל כל מיני ענייני צניעות פחות...

ותתפלאי, יש היתרים לפני ילד ראשון, אך בדכ לתקופה קצרה.
התכוונתי לומר ש ההקפדה לקבל היתר/לא למנועארלט

נובעת לדעתי מרצון לא לעשות עברה, והעובדה שאותה אשה עושה עברות אחרות/מעגלת פינות, לא מעידה על כך שבענייני מניעה היא נסחפת אחרי נורמה. ולגבי היתרים לפני ילד ראשון- אני חושבת שאכן יש, אבל כשהרב משתכנע שיש סיבה חשובה. 

שובבעזרת ה
יכול להיות שיש נשים מסויימות שמה שאת אומרת נכון לגביהם. הנקודה שניסיתי להעביר זה - שיש הרבה עניין של נורמה בענייני מניעה ולא רק הלכה.

לגביי סיבה חשובה / מיוחדת וואט אבר זאת הגדרה מאד רחבה ומשתנה. מה שאת תגדירי חשוב זה לא בהכרח מה שאני אגדיר ולהפך. בעיניי זמן לבנות את הזוגיות (לא בשביל הפאן, בשביל לבנות, להכיר, ליצור יחד משו משותף וחזק) זאת סיבה חשובה מאד שתתרום אחכ לקיום מצוות פרו ורבו.
סומכת על הרב שכל אחד עושה לו, שיפסוקארלט

בהתאם להכרותו/הקשבתו/  עם הזוג השואל.

הלוואי שהייתי יודעת להתנסח כמוךבריאות ונחת
את אלופה!!!!!
🌷🌷🌷🌷
תודה ❤️מיואשת******
לדעתי זו בדיוק הסיבהבתי 123
דוקא לחשוב ולשקול בכובד ראש מתי לא ולא רק מתי כן
צדקה אם לא תתני עכשיו יכול להיות שתוכלי לתת פעם אחרת
אף אחד בעולם לא מבטיח לאישה שאם עכשיו לא יתאים לה ילד בפעם הבאה כשתרצה יהיה ואם כן מתי
כשזו פסיקה של רב זה נותן כוח שההחלטה של האישה למנוע גם היא מצווה לשם שמים ..
את רק מחזקת את אמירתי שזה לא קשור למצווה בכללמיואשת******

"אף אחד בעולם לא מבטיח לאישה שאם עכשיו לא יתאים לה ילד בפעם הבאה כשתרצה יהיה ואם כן מתי"

אם כל הענין זה המצווה, אז אם הקב"ה לא ירצה שאני אקיים אותה, למה שאני אצטער?

אלא מה, מעורב פה המון רצון אישי לילדים, הרבה הרבה מעבר לרצון לקיים מצווה, ולכן את מדברת על "כשתרצה"

נכון, כל השיקול של שנות פוריות ומצבים שונים וכו זה שיקול, אצלי הוא חלק מהשקיול של "מתי כן", אצלך הוא חלק מהשיקול של "מתי לא"

אבל זה לחלוטין לא קשור לרצון לקיים מצווה אלא לרצון והכמיהה לילד כילד, ולא כמצווה.

חוץ מזה שההקבלה שלך לא נכונה, אם אני לא אתן צדקה היום אולי מחר ארד מנכסי חס ושלום ולא אוכל יותר לתת צדקה

זה נכון לכל מצווה שכתוב  -- מצווה הבאה לידך אל תחמיצנה. זה לא נאמר רק על פרו ורבו.

אני לא באה לזלזל בקיום מצוות באופן כללי, אני רק מדגישה שהתשומת לב המאד מאד מאד מאד מאדדדדדדדדד מוגזמת שניתנה למצווה הזו על פני מצוות אחרות בחברה שלנו, אינה נכונה.

אפשר להקביל את זה למצוות ישוב ארץ ישראל שיש אנשים שלוקחים אותה לקיצון והולכים למקומות מסוכנים בשביל לקיים אותה ויש אנשים שלא. זה בעצם קיום מצווה אחת באש ובמים, בכל תנאי, שזה מקסים ויפה מאד, וזכותו של כל בן אדם להחליט שהוא לוקח מצווה אחת ומקיים אותה בדבקות גדולה - אבל זה בשום אופן לא אומר שכולם חייבים לעשות את זה

אם יש מישהי שרוצה לקחת את פרו ורבו, ולקיים אותה באש ובמים, בחולי ובכאב, בכל צורה שהיא, ולהרגיש שזו מהות קיומה, המצווה העיקרית שלה בעולם, דרך החיים שלה, מהותה כאשה שמביאה חיים ועוד ועוד שלל התבטאויות שעולות פה בדיונים - זו זכותה. זו פרשנות שלה. זה ממש לא אומר שככה התורה באמת מבקשת שנחיה

אני חונכתי שכל המצוות שוות , ורק על לימוד תורה נאמר שהוא כנגד כולנה (וגם זה בהסתייגויות שונות) ורק על שלוש מצוות נאמר יהרג ואל יעבור. ויש סיבה לדברים האלו.

על כן, אני אישית, לא מרגישה שיש לי צורך נואש לקיים דווקא פרו ורבו בדבקות ובקושי, ושכל יומי ומהותי יסובו סביב זה, ושכל פעם שקשה לי לקיים אותה אלך לרב. מבחינתי פרו ורבו כמצווה שווה לצדקה, למשל. או לכיבוד הורים. ואני מקדישה לה את אותו מאמץ ותשומת לב כמו להן.

בהחלט טוב מאד שאני אקדיש יותר מאמץ לקיום כל המצוות, ואתעלה בהן, אבל אני לא לקחתי לי את המצווה הזו דווקא, והחלטתי דווקא לה להקדיש את כל חיי ומשאבי בקיום תורה ומצוות. פשוט לא.

דבר ראשון נתתי את הדוגמהבתי 123
של צדקה רק כי את נתת אותה.
ולא אין שום מצווה שאם מחמיצים אותה זה כמו החמצה של פרו ורוו
דבר נוסף את צודקת לגמרי רוב הנשים..גם אני לא מביאה ילדים רק לשם המצווה
ולשאר העניינים שרשמת פשוט הדגשתי שזה מצריך שאלת רב.. דרך אגב יש מצבים שהאישה רוצה ילדים ורב צריך לפסוק שהיא חייבת הפסקה
ומכירה מקרים שהאישה היתה בטןחה שהיא חייבת הפסקה ולאחר בירור עם רב הסתבר שיש פתרונות אחרים או כיוון מחשבה אחר
מבחינת מצווה אין הבדל בהחמצהמיואשת******

מבחינתך, כמה ילדים יהיו לך בחיים יש הבדל "בהחמצה"

אבל זה פשוט לא קשור למצווה, אין הבדל מבחינת מצווה אם מחמיצים פרו ורבו או אם מחמיצים חסד והתנדבות או מחמיצים צדקה

מבחינת מצווה שלא קיימת ולא בטוח שתוכלי להמשיך לקיים בזמן אחר- זה אותו דבר

מבחינתך שאת מרגישה אולי לא יהיו לי יותר ילדים, זה שונה, אבל זה פשוט לא קשור למצווה

גם שיחה עם אמא אחות או פסיכולוג יכולה לתת כיוון מחשבה אחר אגב, אין שום בעיה ללכת לשאול רב. שכל אחת תעשה מה שבא לה. 

אני מביאה צד אחר, שלאנשים פחות נעים להודות בו, כי זה הנורמה היום, אבל את לא מבינה כמה נשים יש כמוני. אולי יותר מכמוך, אבל בטוח לא פחות. רק שהן שותקות מחוסר נעימות . ולכן חשוב לי להמשיך לענות בדיון הזה אף שהוא כבר יצא לי האף לגמריייייי.

זה בסדר גמור להתיעץבתי 123
עם אמא אבל רק לרב יש את הכוח מהקב"ה לפסוק
יש הבדלאדל35

בין מצוות. לא כולן אותו דבר בחשיבותן.

הרב שמואל אליהו הסביר בשיעור שלו שיש הלכה שניתן למכור ספר תורה רק בשביל שתי מצוות:

לימוד תורה, או לשאת אשה ( אחרי החתונה מקיימים פריה ורבייה)

לדוגמה, אם צריכים לקנות כלים כשרים, או לתת צדקה אסור למכור ספר תורה, ובשביל המצוות האלה -  מותר.

יש חשיבות גדולה במצוות פרו ורבו, כי זאת המצווה היחידה שעל ידיה ממשיכים את שרשרת הדורות של עם ישראל, מגדילים את עם ישראל. רק על זה נאמר "שלושה שותפים באדם: אביו, אמו והקב"ה". הקב"ה שותף עם ההורים. 

נכון שהרצון להביא ילד אצל האשה הוא חזק מאוד, כל ילד הוא מתנה. יעידו כל אלה שמחכות לילדים, כמה הן מצטערות. הרצון הזה  לא סותר שזאת גם מצווה גדולה. ההפך, בפנימיות שלנו אנחנו רוצים את המצוות, כי יש בנו נשמה - חלק אלוק ממעל.

צודקתבעזרת ה
מסכימה, באמת כתבת מקסיםאדל35

תורה ומצוות זה לא משהו מנותק מאיתנו, ההיפך: הנשמה האלוקית שיש בכל יהודי כמהה לתורה ולמצוות, אלא שלפעמים יש הפרעות חיצוניות.

אני חושבת שזה ממש לא סותר.

הרצון הגדול שלי לכל ילד, והשמחה בו באים ביחד עם הבנה שאני עושה מצווה גדולה בכך שמביאה ומגדלת אותם. כל אחד הוא מתנה משמיים. ודווקא, לפעמים כשיש גם קשיים בגידול שלהם, ההבנה שהגידול שלהם יש לו ערך רוחני, נותנת כוחות להמשיך הלאה. 

נכון שיש תקופה שצריך להתרכז בגידול של ילדים שנולדו, ועוד הריון יכול להקשות, אבל אני מאמינה, וכך מדריכים תלמידי חכמים שזאת תקופה וזה זמני ולא משהו גורף.

אני אישית גם ככה חיכיתי לא מעט לילדים ואחר כך זכיתי לשלושה ברוך השם, מאמינה שכל אחד כזאת מתנה גדולה, שלא מסוגלת למנוע להרבה זמן, אלא רק בשביל לאגור כוחות.

בנוסף, אני רואה כמה כל תינוק שנולד זה מתנה לאחים שלו. הם מעסיקים אחד את השני, משתפים אחד את השני, יש להם חוויות משותפות. בנוסף, הם גדלים ולומדים להתחשב ולהתחלק וכו'.

גם לנו ההורים במקום מסוים זה מרגיע: ילדים שגדלים יחד מורידים חלקית מהעומס הנפשי, כי יש להם חברה אחד של השני. (כמובן שגם אני משתדלת לתת לכולם תשומת לב).

לא שופטת אף אחד, רק כותבת מה שאני חושבת.

עובדה שרוב הרבנים כן זמיניםבתי 123
ויש להם זמן לענות על כל שאלה ואם הרב שלכם מאוד עסוק ואין לא זמן תבחרו רב אחר בשביל לענות על שאלות
אם כל תלמיד של הרב של בעלי היה שואל אותו44444
על מניעה אחרי כל הריון גם את הזמן שיש לו עכשיו לא היה לו.
את מגזימהלמה לא123

אישה לא שואלת כל חודש אם להמשיך את המניעה

זה פעם בשנה מינימום

לא כל אישה מהקהילה שלכם מונעת

חלקן בהריון

חלקן מונעות כבר

ורק חלק מסוים שואל

אם היית רואה את הלו"ז של הרב של בעלי......44444
בכל מקרה, אין עניין ללכת לרב לשאול אותו על מניעה 3 חודשים אחרי לידה כי הגוף חלש והוא ישר יענה שאין בעיה. 99% הנשים חלשות 3 חודשחם אחרי לידה. מתי לשאול? שיש שיקולים "חיצוניים" שהם לא בריאות נפשית/ גופנית בשנה- שנתיים שאחרי לידה.

כמו שאמרתי, שהייתי בהריון הראשון רב הישיבה של בעלי פנה אלינו מיוזמתו ואמר לו על עניין המניעה לצורך בריאות והתאוששות מהלידה ולא נתן דד-ליין.
אחרי כל הריון זה אומר מקסימוםבתי 123
שאלה אחת בשנה ואם בעלך כ"כ עסוק אפשר למצוא רב אחר
לגבי מה שכתבת על הזמן של הרבניםלמה לא123

תאמיני לי ששואלים אותם כאלה שאלות דביליות כל היום, שזה נחשב לשאלות ממש גורליות.וזה תפקידו של רב

יש לך פתרון פרקטי?44444
הרי בתכל'ס רוב כמעט מוחלט של הנשים זקוקות למניעה אחרי לידה (אפשר להתווכח על שנה או שנתיים) אז זה כבר מתחיל להתאזן..... (במיוחד במקרה של שנתיים שהרבה זוגות במילא רוצים למנוע עד שנתיים בחלק גדול מהלידות).
אין עניין להעמיס על רב שאלות שהתשובה שלו תהיה ברורה אליהן. באמת שיש התלבטות במקרה שהתשובה לא ברורה אז בהחלט צריך לשאול שאלת רב.
לא בטוחה שרוב הנשים חושבות על מניעה אחרי כל לידהיעל מהדרום
לק"י

לא יודעת למה את די בטוחה בזה.
(גם אם לדעתך זה נצרך, לא בטוח שהרוב בכלל רוצות. וגם אם לא הרוב אחוז נכבד)
לא יודעת איפה את גרה.....44444
כשגרנו בישיבה כמעט כל האברכיות לקחו מניעה בטח אחרי הילד השני ומעלה. אגב, זה היה נושא שיחה- לא ממש סוד.....
כמו שכתבתי רב מהישיבה פנה אלינו מיוזמתו ואמר לנו.
ישיבה דת"ל קלאסית.

כשיצא לנו לגור בקהילה ממש דוסית לדעתי הרב המוחלט מנעו לפחות מלידת הילד השני- כי לא נראה שכולן פתאום נתקלו בקשיי פוריות ואפילו בתקופות זמן דומות בין ילדיהן ובין אחת לשניה.
במקום מגורי הנוכחי- כנראה כולן מונעות, זו גם שיחת נשים נפוצה וגם לא נראה לי שכולן נתקלו בבעיות פוריות.....
גם החרדיות פה, אגב, מונעות.
אני לא יודעת מה מצב המניעה אצל השכנות שלייעל מהדרום
לק"י

אני גרה בעיר גדולה, והקהילה פה גדולה....
(חוץ מאלה ששואלות בווצאפ של הנשים על גלולות למניעה ואולי עוד חברות בודדות שסיפרו לי).

אני אישית יכולה להגיד לך שאצלי ההנקה מנעה יופי עד גיל שנה וארבע, ומניחה שאני לא היחידה. כך שאם אין הריון בטווח של שנה וחצי שנתיים זה לא בטוח ממניעה.
גם אני לא דיברתי עם אחת- אחת.44444
אבל שבשכונה שלמה ילדים לא בדיוק מגיעים כל שנה וגם כל שנתיים מעל מרווח ראשון זה יחסית לא נפוץ אבל מרווחים של 3 אפשר לראות אצל הרבה אז כנראה שהרוב מונעות....
ופה נדיר שמישהי מניקה מעל גיל שנה ובקושי עד גיל שנה..... אז זו כנראה לא הסיבה..
אפשר גם לגור אצלכם? אצלנו לחוצים כולם..בעזרת ה
בכיף 44444
בתכל'ס זה מצב נפוץ בהרבה קהילות דתיות לאומיות שהן לא חרד"ליות (גם תורניות- פה יש את כל הסקאלה אבל בתחום הזה אין כ"כ הבדל...).
האמת שאני די בטוחה בזהמיואשת******

שהרוב רוצות וגם אם לא הרוב אחוז נכבד (לאורך השנים והילדים, לא דווקא אחרי ילד ראשון כמובן)

זה שמישהי יודעת שהנקה מונעת לה ומשתמשת בזה זה לא אומר שהיא לא רוצה. זה פשוט אומר שיש לה דרך קלה יותר ולכן היא לא מקדישה לזה מחשבה, בהחלט אני חושבת שרב הסיכויים שאם לאותה מישהי הנקה לא היתה מונעת יותר מחודשיים, היא היתה רצה לרב (אולי לא אחרי ילד ראשון אבל אחרי שניים)

הסתמכות על הנקה היא לחלוטין רצון למניעה, רק בנוחות מרובה ובלי שאלות.

לגמרי.....44444
לא נדיר למצוא אפילו מטופלות פוריות שמונעות (אולי פחות זמן אבל מונעות).
בשביל זה יש רב.. וזה ממש לא מובןבתי 123
מאליו יש דברים שצריכים פסיקה של רב גם אם את בטוחה במאה אחוז מה התשובה שיתן לך
נכון. ובהחלט יש זוגות רבים שנמנעים רק אם יש היתר של הרב שלהםארלט

כל הדעות הן אמתחולת שוקולד
המתנה הכי טובה שתתני לבכורה שלך זה אח/ות! מתנה לכל החיים!!!ופרצת
גם אם היא תקנא, אז היא תלמד לחלוק וחחבור
יחד עם זאת אין ספק שילד מביאים רק כשרוצים. לדעתי לא הוגן להביא ילד כשההורים לא באמת רוצים.
עונהאורוש3
יצא לך שרשור מעניין וענו לך הרבה דברים יפים ועקרוניים.. פחות התייחסו למקרה הפרטי. בקשר לאהבה- כבר אמרו לך. הלב מתרחב בפלא ויש לכל אוצר מקום משלו...
בקשר ליתר הדברים, אני מאמינה שכן צריך רצון פנימי והשתוקקות שקשה לשים את האצבע איך לדעת כי לכל אחת זה אחרת.. וזה נראה שיש לך.
יחד עם זה צריך לדעתי כן לערב שכל, מה המצב הזוגי, הפיזי, הנפשי והמשפחתי, ואם יש משהו כלכלי קיצוני. לא פירטת על זה ואת גם לא צריכה, זה בינך לבין בעלך.. אמרת שההריון לא היה פשוט, קחי בחשבון.
באופן אישי שלי (וזה סופר אנדבידואלי)-
בעיני 11 חודש זו ממש תינוקת עדיין ואני לא הייתי רוצה הריון נוסף בשלב הזה וגם אני עוד לא חוזרת לעצמי מאה אחוז פיזית ונפשית והתינוקות שלי עוד לא ישנים בלילה נורמלי ולא קרוב (שזה סופר משמעותי למצה הפיזי ולעייפות של הריון). בשבילי צפוף שווה לקרוס. כל אחת חייבת להכיר את הכוחות שלה.
המון הצלחה!
לפי השאלה- לחכות. בהצלחההעני ממעש

לפי השאלה- לא לחכות בהצלחה חיוך-כוח י'
חחח בקיצור הכל תלוי בך ובמה שאת מרגישה. ילד צריך לבוא לעולם מתוך רצון ואהבה ושמחה. כשתרצי אי"ה משמיים ימלאו משאלות ליבך לטובה.
אני אחרי הילד הרביעיאני זה א
רציתי קצת הפסקה אבל נורא התלבטתי עם עצמי בכלל אם אני באמת רוצה למנוע בסוף שאלתי בכל זאת רב והוא התיר לי למנוע אפילו כבר קניתי גלולות אבל עדין התלבטתי אם אני רוצה או לא בסוף החלטתי לא למנוע ולהסתמך על הנקה בלבד ואני יודעת זה לא נחשב מניעה. אני חושבת שעצם זה שהרגשתי שאני לא חייבת להביא עוד ילדים שמותר לי לחכות הרגיע אותי ונותן לי כוח לקבל עוד הריון כשיהיה.. ולגבי הפחד עדין קיים אבל בצורה מזערית. אצלי עיקר הפחד הוא מה הריון עצמו שעובר עם הרבה שמירות אז הלידה מבחינתי כמה שכואב זה החלק הטוב בסיפור..
יש לי שאלה שמעולם לא קיבלתי עליה תשובהטרכיאדה

האם מותר למנוע הריון או אסור?

אם אסור- אז איך יתכן שיש כל מיני סוגים של היתרים והתאמות (קושי נפשי/פיזי/כלכלי וכו')

ואם מותר- אז מה הפשר שמותר רק לאחר ששואלים? מותר אז מותר

לא מצליחה למצוא עוד איסור בתורה שמותר בכל מיני תנאים מסוימים המשתנים לפי הקושי של האישה.

ולכן, אני אישית מונעת בלי לשאול.

הרי בכל האיסורים בתורהטרכיאדה

אין אפשרות של התגמשות והקלות (מלבד פיקוח נפש שדוחה את כל המצוות) אז איך פתאום באיסור של מניעת הריון אפשר להתגמש? משמע שמותר למנוע, אז אם מותר, למה צריך לשאול?

זו באמת שאלה טובה.. עונה ממה שאני יודעתבתי 123

המצווה של פרו ורוו היא על הבעל ולא על האישה אז לאישה אין איסור בביטול המצווה אבל מכיוון שהיא (המצווה) תלויה  באישה הזוג צריך לקבל היתר של רב ובאמת אם הסיבה שרוצים למנוע היא בגלל האישה לרוב נותנים היתר

כיצלא הכל שחור- לבן אסור- מותר.44444
יש פה הרבה שיקול דעת.
בנושא הזה יש גם המון דעות.
הכל בנוי על אמונה אמונה ושוב אמונהבמחילהאחרונה

ואז מקיימים את ציווי השם וסומכים עליו בעיניים עצומות

בשעה טובה קנינו נעליים לקטןשושנושי

נעליים מידה 18, תבינו את הגודל של הילד. ב''ה תודה לבורא עולם

בחנות הוא הלך יפה עם הנעליים, קניתי בחנות טובה של גרוסברג בירושלים למי שמכירה (בחנויות אחרות לא מצאתי במידה שלו).

אני לא מתכננת לשים בבית אלא יותר ליציאות, כרגע כדי שיתרגל כן שמה לו פה ושם

בבית משום מה כן יותר קשה לו ללכת איתן והוא עובר הרבה לזחילה. כלומר, הולך נופל וזוחל - לפעמים כן קם חזרה. זה ממש משתנה.

תקין לדעתכן?

כן, לוקח זמן להתרגלאוזן הפיל
כמה זמן עבר מאז שלמד ללכת?שלומית2
חודש בדיוק.שושנושי

בלי נעליים הוא רץ, בחנות הלך עם זה ממש יפה

נפל פה ושם אבל בסה''כ הלך.

רק בבית השינוי.

שמתי לו בינתיים 3 פעמים מאז הקנייה, כל פעם לחצי שעה, אולי קצת פחות. הוא כל הזמן נוגע בהן מאיו מנסה להוריד.  אני חוששת שזה לא נוח לו. למרות שקיבלתי הרבה מאוד המלצות על החנות הזאת קשה לי להאמין שעשו התאמה לא טובה 🤕

זה יחסית מעט זמןשלומית2

אז זה ממש הגיוני

לפי מה שאני יודעת אומרים לחכות יותר זמן בין תחילת ההליכה לנעילת נעליים

שההליכה יותר תתיצב.

אני מחכה חצי שעההאבל באמת נראה לי אני מגזימה

בכל אופן נראה לי זה פשוט ענין של הסתגלות.. ויעבור בעז'ה הנעל כבדה ולוקח זמן להתרגל למשקל שלה

לוקח להם זמן להתרגל לנעליים. הילדון שלי הלך 4 חוד'אמהלה

ורק עכשיו קניתי לו....

הוא ילד שב"ה לא מפסיק לרוץ

ועם הנעליים קשה לו יותר. אבל מלבישה ללבישה הוא מתרגל.

אני חושבת שזה נורמלי....

מלא נחת

זה נשמע הגיוניאמאשוני

אבל גם אם היה לו נוח עם נעליים לא כדאי לשים לו בבית.

אפשר גרביים נגד החלקה.

בבית אני מתכננת בלי, רוצה שיתרגל כדי שיוכל לנעולשושנושי
בחוץ... 
גם אנחנו קנינו נעליים לקטנה (הולכת כבר חודשיים)מתואמת
והיא ממש לא מסתדרת איתן... ייקח לה זמן, וזה הגיוני. גם ככה כרגע לא יוצאים כמעט מהבית...
מרגיע לשמוע שזה קורה גם אחרי חודשייםשושנושי

כבר חששתי שהלכו 400 שקל לפח.

אל תשאלי למה במחיר כזה, בשום מקום לא היה משהו יפה במידה שלו. כבר חששתי שהכסף לפח. 

האמת שאני קניתי לה אונליין בלידר🙈 60 ש"ח...מתואמת
אבל מתכננת לכשתסתיים המלחמה לקנותלה סנדלים ייעודיים לצעד ראשון בגלי. (מניחה שיעלה בסביבות 200 ש"ח)
תרגישי בנוחאפרסקה

אני מלבישה לקטנצ'יק כרגע נעליים ישנות של אחותו הגדולה כשהייתה בגילו 😅

אלה נעליים טובות מפפאיה ששמרתי, וגם ככה לא אכפת לו מהצבע בגיל הזה

ברור, גם אני עשיתי את זה לא מעט פעמיםמתואמת

אבל יש לי טראומה קלה - עשיתי את זה עם הילדונת פעם, סנדלים בצבע של בנים. ואז יום אחד המטפלת שלה אמרה לי שיש לה סנדלים (של בנות) מיותרים ואולי אני רוצה אותם בשבילה🙈 התפדחתי נורא שהיא חשבה שלא קניתי סנדלים חדשים בגלל קושי כלכלי או משהו...

בכל אופן, עכשיו כבר לא נשארו לי נעליים מהילדים הקודמים...

חחחח יואווווושושנושי

זה ממש נורמלי לשים לילד נעליים מהגדול

אני גם שמרתי נעלי צעד ראשון של הגדול, אבל זה במידה 21 - קטני רחוק משם 

בן כמה הוא, שזו המידה שלו?מתואמת
הוא נולד בכ''ג אב, בן שנה ושבע אם לא טועה בחישובשושנושי

הילד פשוט קטן

אה, אז הוא באמת "סתם" קטןמתואמת
הבת שלי בגיל הזהרקאני

גם קטנטונת

לא קניתי לה נעליים רק עכשיו מתחילה ללכת וגם זה לא לגמרי

אבל מאמינה שגם היא תצטרך מידה קטנה ממש

אני פעםמקקה
קניתי לילדה בכוונה סנדלים של בנים כי לא נשארו של בנות בסוף העונה, ושלה נקרעו. אפשר לחשוב מה זה כבר משנה...
אני מסכימה איתך כמובן🤭מתואמת
חחחח בדיוק באתי לכתוב שגם ככה הגננות לא רואותאני=)אחרונה
אותנו בימים אלה, אז אפשר להתפרע עם אווירת השביזות וההזנחה. ואז ראיתי את התגובה שלך... אז בול!!
אני קניתי נעליים לקטנה שלי בשיין 🤭דיאן ד.

זה פשוט עושק המחירים של נעלי צעד ראשון.

ושתהיה בריאה הקטנה הזאת, כבר בת שנתיים + ועדיין במידה 18.

התחילה במידה 16 שאין מידות כאלו בכלל בארץ.

תשלחי קישור.שושנושי

יש מלא נעליים לא יודעת מה טוב ומה לא.

היה לי חשוב לקנות כי אנחנו מטיילים מלא ברחוב.

לבית אני לא צריכה, זה רק לגינה וכאלה 

כמה זמן כבר הולך?ים...

עדיף בלי לפחות בחודש הראשון להליכה

הבן שלי כשהתחיל ללכת היה נופל הרבה ודווקא כששמנו לו נעליים זה נתן לו יציבות וביטחון

חודש בדיוק.שושנושי

מקודם שמתי לו עוד פעם והשתפר.

הנחתי חתיכה של דבק נייר בחלק הקדמי שלא ישתפשף חחח עכשיו אני יותר רגועה עם הזחילה 

תקין. אצלי גם כאלה שהלכו חודשיים בלי נעליים, ברגע,שגרה ברוכה
שהבאתי נעליים לקח להם כמה ימים להתרגל ולרוץ בהן. בדכ תוך כמה ימים זה הסתדר
רק מציעה להמשיך גם לפעמים הליכה בלי נעלייםאור10

בעיקר בגינה, בחול ודשא. או נגיד על מזרנים.

הליכה על משטחים שונים ככה הוא ממשיך לחזק את כף הרגל מה שלא קורה בתוך הנעל. וגם יחשף לתחושות שונות.

מומלץ. (במיוחד שהתחיל ללכת רק לפני חודש ).

נערה שהשמינהרוני 1234

הבת שלי (בת 15) הפסיקה לקחת ריטלין אחרי תקופה ארוכה ומסתבר שזה גורם לתאבון מוגבר. אחרי כמה חודשים ה"בולמוס" קצת נרגע אבל לא מספיק.

בקיצור היא השמינה מאד בלי לשים לב. נראה שאין לה שום מודעות לעניין ובעלי לוחץ עלי לדבר איתה. העניין הוא שאני לא בטוחה האם ומה להגיד לה ואיך בכלל לגשת לנושא באופן יעיל ובלי לפגוע בה/ בדימוי העצמי שלה.

אשמח לרעיונות ועצות…

נראה ליDevora

לדבר איתה: זה סיכוי ענק לגרום נזק.

בדימוי העצמי שלה, ואף בנושא ההשמנה עצמו.

לדעתי: לכבד את הבחירות שלה, זכותה. יחד עם זאת שווה ללכת לבדיקות דם ליתר בטחון, וכן להוציא את השטויות מהבית.

ממש ממש ממשאנונימית בהו"ל

ממליצה לשמוע את הפודקאסט של מה בליבא עם רוני רמז

היא מדברת מדהים על עודף משקל

ממש גרמה לי לבכות איך גרמו לי לשנוא את עצמי ואת הגוף שלי...

בכללי, אין מה להגיד לה בעצמה.

אם היא תרצה ותפנה אליכם להתייעץ מה לעשות, אז תייעצי לה להוסיף פעילות גופנית , לשלב התזונה ירקות וכו'

בעיני אין סיכוי שהיא לא שמה לב או תשים בקרוב ממשירושלמית במקור
אז אם רק זה השיקול, ממש חבל לפתוח
מסכימהאיזמרגד1

די ברור שהיא כן שמה לב, וכרגע לא רוצה לעשות עם זה

כלום כי זה מלחיץ או אין לה כוח להתמודד עם זה או משהו בסגנון...

אני מאמינה שהנכון יהיה להתעלם, מקסימום לדאוג שהאוכל שמכינים בבית יהיה בריא יחסית...

אבל זה לא התפקיד שלנו כהורים?רוני 1234
לדאוג לבריאות שלה ולאיכות חיים שלה באופן כללי… גם אם כרגע זה לא מפריע לה או אין לה כח?

תעזרו לי לחדד את הנקודה… זה מה שבעלי טוען

בגדול אני חושבת שכןאיזמרגד1

אבל התפקיד של הורים זה גם לחשוב לטווח ארוך... אני חושבת שכל מה שיגידו לה יגרום לה א. לאנטי, ולהוריד את הסיכוי שהיא תתחיל לאכול בריא או לעשות ספורט כי זה יהפוך למשהו שהוא מולכם במקום למשהו שמול עצמה

ב. לחרדה או דימוי עצמי נמוך, כי אם אתם מדברים איתה על זה זה כנראה ממש גרוע. וחרדה אגב הרבה פעמים גורמת להגביר אכילה רגשית ולא להוריד.

אני חושבת שדברים כמו להוסיף סלט חי לכל ארוחה ודברים כאלה, שזה להוסיף אוכל בריא בכללי ולא לחץ מולה. ואם היא מבקשת עזרה או מתלוננת על המשקל שלה אז אפשר להציע עזרה בעדינות. אבל לא לבוא ולדבר איתה מלכתחילה.

אין מצבoo

שנערה בת 15 לא שמה לב שהיא השמינה

יכולת ההשפעה ההורית לגבי אורח חיים ותזונה נכונה היא ב

1. אוכל בריא זמין בבית

2. דוגמא אישית

3. חוסר שיפוטיות

4. השארת יכולת הבחירה בידי הילדה

בכל גיל

ובפרט בגיל 15

אני כן הייתי מדברת איתה,אמאחת

כי נערה בת 15 בטוח שמה לב שהשמינה ומן הסתם מתעסקת עם זה בלי סוף. אז בתור הורים נראה לי חשוב לפתוח ערוץ תקשורת דווקא סביב דברים לא מדוברים. למתבגרים יש נטיה להכנס לסרטים סביב דברים ולחפש תשובות ופתרונות במקומות שהם לאו דווקא חיוביים או מקדמים.

כמובן לשים לב טוב לתוכן השיחה. לזכור שבתור הורים אין לכם מטרה לגדל ילדה רזה, יש לכם מטרה לגדל ילדה בריאה שאוהבת את עצמה.

הייתי ממקדת את השיחה בנערה וברגשותיה - איך היא מרגישה עם עצמה? האם היא זקוקה מכם לעזרה כלשהי בנושא?

מדגישה אלף פעם שהיא אהובה בדיוק כפי שהיא. באופן כללי, לנסות להתפעל ממנה באופן יזום כמה שיותר. לאו דווקא מחלקים חיצוניים - מכשרונות, תהליכים יפים, חברויות יפות, כל מה שמסייע לנערה לפתח דיבור פנימי אוהב וחומל כלפיי עצמה. 

מה המטרה לדבר איתה?עוד מעט פסח

סליחה על הנחרצות, אבל שבעלך ילך לעבוד על עצמו לקבל אותה ולאהוב אותה כמו שהיא היום.

בלי זה, כל דיבור וכל פעולה רק יעשו נזק.

לעורר מודעות ולעצור או למתן את העליה המהירה במשקלרוני 1234
אולי לעודד אותה לאכול יותר ירקות ופירות במקום פחמימות או לעשות ספורט למשל…

היום זה מאד אופנתי "לקבל את עצמי כמו שאני" אבל בואי לא ניתמם… גם אם נשתוק (כמו עד עכשיו) יש סיכוי גבוה שבשלב מסוים היא תבין שהיא שמנה מאד והיא כנראה לא תהיה מרוצה מזה.

אולי גם יש הבדל בין מישהי שמגיל צעיר היתה שמנמונת לבין מישהי שהשמינה מהר ובאופן פתאומי יחסית בעקבות הפסקת טיפול תרופתי.

רוב האנשים המבוגריםoo

לא מצליחים לעצור עליה במשקל/ לעשות ספורט/ לאכול ירקות במקום פחמימות

כי זה קשה

מאד

לילדה בת 15 הקושי פי כמה וכמה

מודעות אפשר לעורר

בצורה נכונה

בעיקר מדוגמא אישית

רוב הסיכויים שניסיון לעורר מודעות ועידוד יפגע בה מאשר יעזור (כי זה עם פוטנציאל גבוה לשיפוטיות והתערבות)

זה לא מאד משנה מתי ולמה קרתה ההשמנה

אלא

ששליטה על אוכל זה דבר מאד קשה

ומעטים האנשים שמשיגים את זה

אדם שלא חווה את התהליך הפנימי

לא יכול להבין אותו

האדם היחיד שיכול לעזור בנושא הזה

זה האדם לעצמו

שאר האנשים בעיקר יפריעו

(עם פוטנציאל גבוה שההורים הם אלה שמפריעים)

תודה שכתבת, אני קוראת הכלרוני 1234
אני הייתי נערה שמנה. מאד.ניק חדש2

ומה ההורים שלי לא ניסו.

בסוף עד שזה לא הגיע מתוכי זה לא עזר.

אז ירדו 7 קילו והחזרתי 10.

מה לא ניסו איתי.

בסוף ברגע שהחלטתי, אי שם בגיל 17, הצלחתי להוריד 34 קילו ממשקלי.

אבל זה רק כשזה הגיע מתוכי.

לא הייתי מדברת איתה.

כן מכינה אוכל בריא יותר ומנגישה פירות וירקות.

כשהיא תרצה היא תיגש אלייך.

בגיל הזה אין סיכוי שהיא לא מודעת לעצמה.

העבודה שלהאיזמרגד1
זה לנסות לאכול יותר בריא ולעשות ספורט. העבודה שלכם זה לקבל אותה כמו שהיא. וכמו שכבר כמה כתבו לך פה- אין מצב שהיא לא יודעת שהיא השמינה...
ואת היית רוצהעוד מעט פסח

שאמא שלך תסב את תשומת לבך למשקל שלך ותעודד אותך לאכול יותר פירות וירקות?

סליחה, אבל זה נשמע לי נורא.

לקבל אותה כמו שהיא זה לא להיתמם.

זה להגיד שיש בה עוד המון המון דברים חוץ מהמשקל.

יש לה תכונות אופי. יש לה שיער יפה. או עיניים יפות. אולי היא חברותית, או מצחיקה, או חכמה, או אכפתית מאוד. את יודעת. אבל היא מיליון דברים חוץ מ'שמנה'.

אז כרגע היא בעודף משקל. ואולי יום אחד היא תרצה להרזות ואולי לא. זה לא משנה.

מבחינתכם היא מהממת כמו שהיא וזהו.

(שוב, תחשבי איך היית רוצה שההורים שלך יתייחסו אלייך בנושא כזה. תראי כמה שרשורים כואבים נפתחים פה בפורום סביב הנושא. תחסכי את זה ממנה. בבקשה).

מסכימההמקוריתאחרונה

רוב אחיי היו אוביס בגיל ההתבגרות והגיעו למצבשרוצים מעצמם בלי שהעירו להם וירדו עשרות קילוגרמים לבד

לא להתערב, לקבל כמו שהיא

רם מפריע לבעלך בעין שיעבוד על עצמו ואפשר לדאוג שיהיה אוכל יותר בריא בבית שאת מגישה אבל לא יותר

הייתי מציעה לה להרשם לחוג ספורט כיפיחילזון 123
משהו לנערות. זומבה, עיצוב, מה שהיא מתחברת אליו

לא הייתי אומרת לה לאכול פחות או משהו כזה

בנושא כזה רגיש, בגיל כזה רגישנעמי28

הייתי מתייעצת עם גורם מוסמך כמו פסיכולוגית ילדים (לא דיאטנית).

ושימו לב על מה זה יושב אצלכם, אני לא חושבת שמדובר רק בבריאות, אלא גם בתפיסה חברתית.

תשאלו את עצמכם, אם בדיקות הדם שלה יצאו תקינות, אם היא היתה אוכלת לא בריא ולא משמינה, אם הסכנה הבריאותית היתה בתחום אחר כמו חוסר שינה, עדיין הייתם נלחצים באותה מידה?

אני מניחה שיש כאן גם איזושהי תפיסה של דימוי גוף (לכולנו) ואתם דואגים לא רק בריאותית גם חברתית.

אני לא אומרת את זה כשפיטה, התפיסה הזאת נוגעת בכולנו, פשוט חשוב להיות מודעים לעצמנו ומה מניע אותנו.

ונכון בריאותית זה גם לא בריא, לכן כן הייתי מניעה אותה בדרך כלשהי, אולי שינוי כללי בריאותי של הבית, אולי ספורט משותף, הליכה של שתיכן, בלי קשר לשיח על נראות. ובעיקר מתייעצת עם גורם מוסמך.

זה קריטי במיוחד בגיל הזה.

הדבר היחיד שעולה ליבאתי מפעם

זה לדבר על עצמך.

תשתפי אותה כאילו דרך אגב שאת רוצה קצת להוריד במשקל, אז את אוכלת יותר ירקות, תכיני לך סלט גדול ותגידי איזה טעים אם בא לה קצת?

תכיני כאילו לך ירקות בתנור וכד' ...

את לא מדברת עליה בכלל, רק על עצמך ועל בריאות וזה נותן לך כח, הקמח הלבן מעייף אותך ואחרי ירקות יש לך יותר אנרגיה. להכין דברים בריאים מגניבים כמו כדורי תמרים, בשבילך ומי שרוצה גם מוזמן.

מאמינה שהיא שמה לב לגוף של עצמה, זה בדיוק בגיל שמתעסקים המון עם הגוף, אם היא באמת מעוניינת לרדת במשקל יהיה לה קצה חוט - איך מתחילים, ושזה לא כזה נורא, ושאמא שלי מכירה את זה יאפשר להתייעץ איתה. 

אז מה מכינות לשבת?פיצקית24
שבת בלילה מתארחתשושנושי

שבת בבוקר עדיין מתלבטת לגבי העיקרית

עוקבת איתך 

לליל שבת מרק עוף עם קניידלך. יותר מזה לא נאכל בכללואילו פינו
לבוקר בשר עם ערמונים, שניצלים, פירה וירקות בתנור 
סוף סוף בביתבוקר אור
פה פשוט ומצומצם

ערב מרק עוף והמון ירקות עם קניידלך

בוקר עוף ותפוחי אדמה ברוטב תפוזים בתנור, אנטיפסטי

סדש קניידלך, ביצים קשות או חביתה,  אולי תפוחי אדמה מבושלים כמו כרפס

מצות

עוגה קנויה לילדים, פומלה ואננס, יש גם גלידה חלבית

סלט ירקות,  מטבוחה, אולי ממרח זיתים, מקלות גזר בתנור

עוגת בראוניז אגוזים, קוגל תפ"א, ביציםנפש חיה.

מרק עם קניידלך בלילה

וואיפצלשהריון

האמת לא מכינה לשבת כלום. אולי עוגות.

אבל הכנתי מלא לליל הסדר (אנחנו משפחה קטנה והכנתי לכל המשפחה של ההורים שלי 12 נפשות).

חלק נשאר וחלק אחרים יכינו.

הכנתי לערב חג (שלא יהיו רעבים):

חזה מתובל, שניצלים, פירה, סוג נוסף של פירה, ונקניקיות

לליל הסדר: עוף בדבש, תפוחי אדמה וגולאש בשר.

ליום- בשר מתוק עם בטטה ותפוא, והיה גם עוף בתנור.

וסלטים-

מטבוחה מרוקאית

כמה סוגים של חציל

סלק

פלפלים

בישלתי לפני החג עד 3 בלילה.

ומיציתי!!

היום לא רוצה לבשל!

מה זה סוג נוסף של פירה?יעל מהדרום
סתם פירהפצלשהריון
משבבי תפוא לאוהבים (בעיני מגעיל)
😂יעל מהדרוםאחרונה
ממש וואו!! אלופהפיצקית24
אני הכנתי לזניית מצות, פשטידת בטטה ואורזמתואמת

וגם לחמניות מקמח מצה וקמח תפו"א (אלתרתי קצת ויצא יחסית בסדר ב"ה. העיקר שהקטנה אהבה, ועכשיו יהיה לה מה לאכול... נראה לי שבפעם הבאה אכנסי גם קמח שקדים, שיהיה קצת בריא)

הבת שלי מכינה מרק וחמין, וגם תפו"א וסלט גזר מרוקאי.

איזה מזל שלא כל הבישולים עליי🤭

אפשר מתכון לפשטידת בטטה?פיצקית24
יש לי מלאאא בטטה
אין לי מתכון...מתואמת

אני פשוט חותכת לעיגולים דקים, מסדרת בתבנית ומפזרת מעל תערובת של ביצים, שמ"ז ותבלינים (הפעם הוספתי גם קצת קוטג' ושקדים טחונים).

אם יצא טוב או לא - נדע בשבת🤭

תודה על הרעיונות!פיצקית24

באיחור ממשששש

מכינה מרק קניידלך, חמין, בטטה ותפוא בתנור, קציצות מצות, לחמניות (מאבקה קנויה)

בישלתי ביצים קשות ותפוא (אם אספיק אכין בורקס מצה)

ואולי אקח עוד רעיונות מפה אם אספיק, או לחג שני…

וסלטים-אצלנו אוכלים סלטים חיים בעיקר.

פסטו

סלט ירוק עם שקדים

סלט כרוב

סלט מלפפון עגבניה..

מרק לערבעוד מעט פסח

והבוקר עוף בתנור עם תפו''א ובטטות.

הכי פשוט.

אין לי כוח לבישולים.

אה,עוד מעט פסח
סוחטים ועוגות נשאר מליל הסדר
רגיל האמתהמקורית
דגים, מרק וסלטים
אצלנואבןישראל

ערב

דגים ומרק עוף עם קניידלך

בוקר

קציצות מטוגנות גם עם חציל ותפוחי אדמה

תפוחי אדמה ובטטה בתבשיל

בשר כבש

סדש

דגים שנשארו וסלטים

אולי נכין בלינצס/ פנקייק

סלטים- מטבוחה חציל במיונז חציל מטוגן גזר מבושל כרוב עם מיונז ביצים וסלטי ירקות/ חסה וכו 

איך היה ליל הסדר? גלויה

חשבתי שבטח כבר פתחו...

אז איך התחיל אצלכן החג?

איך היה ליל הסדר?

מוזמנות לכתוב

נקודות לשימור או לשיפור.

הממממגלויה

אני הייתי כנראה קצת יותר מדי שאננה...

(מצד שני מאוד שמחה שבלי חרדות ב"ה)

אנחנו אצל חמותי היקרה עד מוצאי שבת

וזו הקלה גדולה כי עוד לא עשינו שום קניות או ארגון של המטבח לחג....

בקיצור

התחלתי לנקות מאוחר

עבדנו עד מאוחר

באתי לסדר עייפה...

נרדמתי לפני הכוס הרביעית

מאוכזבת מעצמי...

החלק הטוב: פוצון ופוצונת נהנו

פוצון המתוק כבר בן 4 ב"ה!

שר מה נשתנה בחן וברגש

כולל להצביע על כל דבר (מצה, מרור...)

וזה היה ממש מתוק

ואפילו לימדנו אותו את הקושיה ששרים כשבית המקדש קיים והוא שר גם אותה.

("שבכל הלילות אנו אוכלים בשר צלי שלוק ומבושל, הלילה הזה כולו צלי")

עכשיו הולכת בעז"ה לטגן בלינצ'ס

שארגיש שאני עושה משהו...

מזכירה שמי שרוצה את קובץ השירים שלי לפסח

יכולה לבקש ממני.

ולא הכרתי את הקושיה הזאת...יעל מהדרום

לק"י

לי היה נחמד.

אני עדיין לא רגילה לליל הסדר של המשפחה של בעלי. פחות אוהבת, אבל הגיוני...

וגם יש להם מנהגים שמוזרים לי (כמו לאכול ממש קצת מצות, ואז אני אוכלת יותר, ולוקח לי זמן, ועוד).

שנזכה במהרה לשיר באמת!גלויה

אני זוכרת שלמדתי מתישהו

ובעלי תלמיד של הרב ישראל אריאל

ראש מכון המקדש

אז זה בתודעה ב"ה.

הכי חשוב שהילדים נהנו! הרי זו מהות ליל הסדרמתואמת
ליל הסדר היה ממש יפה ב"הבארץ אהבתי

הרגשתי שלמרות שהיה עם עוד בני משפחה, הצלחנו לשתף את הילדים יפה ולתת את האווירה שרצינו.

הבן שלי כתב לפני הסדר רשימת שאלות ממש חמודות ויפות על ההגדה ויציאת מצרים, ולא הצלחנו לענות על הכל תוך כדי הסדר, כי ראינו שזה כבר ארוך ולא מתאים לעכב את כולם. אבל אחר כך בבוקר עשינו השלמה וענינו לשאלות שנשארו, אז זה היה בסדר.

הקטן (בן שנה) ישן בתחילת הסדר עד כמעט סוף מגיד, אבל כשהוא התעורר לינוק הוא ראה את כולם ערים וחוגגים ולא רצה להפסיד, ונשאר ער עד סוף הסדר... אבל ב"ה הצלחתי להשתתף ביחד איתו, והוא היה חמוד ושימח את כולם בחיוכים מתוקים...

הלילה היה קצת מבאס.

בגלל שאין סעודה שלישית ולא אכלנו מסודר, במוצאי החג הילדים היו רעבים. אז אחרי הבדלה אמא שלי הכינה ארוחה טובה וזה היה מצוין, רק שכבר היה מאוחר והארוחה עיכבה אותנו, אז עד שהגענו הביתה היה כבר 11 בלילה, וכולם היו עייפים ועצבניים וזה היה מעצבן ולא נעים...

פעם הבאה נראה לי שגם אם אין חובת סעודה שלישית, עדיין כדאי לדאוג לארוחה טובה עוד לפני הבדלה.

תודה על ההתעניינותשושנושי
עבר עריכה על ידי שושנושי בתאריך ט"ז בניסן תשפ"ו 8:30

אנחנו עשינו בבית, היה ממש ממש כיף.

הבן שלי קם חג בבוקר וביקש שנעשה עוד פעם ליל הסדר, מבחינתי היה שווה הכל עם הבקשה הזאת (זה משמעותי לי כי אני אישית מעולם לא התחברתי ללילה הזה, אצל ההורים משני הצדדים הוא ארוךךךךך, מסיימים באיזה 4. הלילה הזה זכור לי בתור אחד שרק רוצים לישון ולאכול ואי אפשר. ההורים מדהימים שלא תטעו, פשוט לא מצאתי את עצמי בקונספט).

בקיצור, היה טוב.

סיימנו ב 12, שני הילדים נשארו ערים עד הסוף. ערב מלא בשירה וריקודים.

בעלי הכין הצגה הם בובות שמתלבשות על היד, אבל הילדים לא היו בעניין אז פשוט זרמנו עם השירים בהגדה. איםה שלא היה שיר, מלמלנו מהר כדי לא לאבד את הקשב שלהם.

קנינו טרמפולינה שבוע לפני פסח (קטנה, בלי רשת) - הנחנו בסלון ליד השולחן הגדול לא הפסיק לקפוץ כל הלילה (ברמת המוזר לדעתי - כאילו, כמה אפשר לקפוץ?????. הגדול החליט על מסלול - רוקדים במעגל עולים לטרמפו קפיצה בחישוקים, עוד כמה דברים ומהתחלה. הפכנו להיות קצת עמדת דיג'י)

בקיצור היה ממש כיף.

עדיין יש פינה בלב שלא מוכן להשלים עם הטוב הזה, אני ממש התרגלתי שזה ערב של דברי תורה ופתאום כזה - לא היה דבר תורה אחד. גם אם הייתי רוצה בעלי היקר פחות הטיפוס ואני גם ככה, אין לי קשב לזה. היה טוב ומצד שני לא יודעת, מנסה להתרגל.

העיקר הילדים ואנחנו נהננו.

ראיתי סרטון של הרב יגאל כהן שבסופו של דבר - שום דבר לא שווה בלי שמחה. אז ב''ה שמחה גדולה הייתה. הבן שלי מחכה לסדר הבא וזה ממש עושה לי את זה. 

וואו, כל הכבוד לכם!מתואמת

לעשות ליל הסדר לבד רק עם שני ילדים קטנים - זה אומץ!

באמת נשמע שזה היה מדויק בשבילכם❤️ איזה כיף שכולכם נהניתם כך! מן הסתם הילדים לא היו מצליחים ליהנות בליל סדר שכולו דברי תורה...

היינו אמורים לעשות בביתשומשומונית

פעם ראשונה (בעצם חוץ מהקורונה). אבל הוא סגר חג בצבא. אז בסוף נסעתי להורים.

היה בסדר, אבל הייתי צריכה לתזז בין הקטנים לגדולים ולהרדים. בקושי אמרתי משהו מהמגיד, וגם בהלל ונרצה הייתי עם הקטן שהתעורר. מקווה שלמגוייסות יש פתור בכל זאת..

ואני עם סוכרת- אז מאתגר עם האוכל, המצות ו4 הכוסות (קיבלתי הנחיות מהדיאטנית מה בדיוק לעשות), אבל זה גם לא השאיר לי הרבה מה לאכול...

עכשיו אנחנו בבית ב"ה, הוא אמור לחזור סמוך לשבת. 

דייייי איזה מתסכל זה שינוי ברגע האחרוןשושנושי

ועוד שינוי כזה. ממש קשה.

בעז''ה שתהיה לו נסיעה טובה הביתה ויחזור כמה שיותר מהר. 

היה מקסיםרוני 1234
היינו לבד בבית ונהננו מכל רגע. הילדים ממש שיתפו פעולה (קיבלו מרשמלו על כל שאלה יפה/ תשובה שענו) ולמרות שהיו להם ממש קוצים ונאלצנו לקצר מאד היה מקסים.

אשמח לשמוע מה אתן שותות בארבע כוסות. אני שותה תירוש וכל שנה כמעט מקיאה בכוס הרביעית מרוב גועל. מצד שני אני לא מסוגלת לשתות כוס שלמה של יין (לא בהריון ולא מניקה אבל פחות מתחברת לאלכוהול).

אני שותה מיץ ענבים של קדם, טעים לי ממששושנושי
מתחילת הסדר שותה בכוס שמכילה בדיוק את הכמות שצריך, טיפה לא יותר. 
גם אני וממליצה ממשראשונית

לקחתי את הסוג המופחת סוכר וזה היה מעולה

השנה קנינו מיץ ענבים מזן רוזה, והוא היה עדין וטעיםמתואמת

יותר מהמיץ הכהה (לא זוכרת מה שם הזן).

גם לי קשה לשתות הרבה מיץ ענבים, וביין אין סיכוי שאגע...

אני מערבבתהשם שלי

רוב הכוס מיץ ענבים, מוסיפה גם יין.

ככה לא מרגישים את החריפות של היין, אבל זה קצת מאזן את המתיקות.

אני שותה יין לבן מוגז קלילדיאן ד.

מאוד מאוד מאתגר לי 4 כוסות.

כל שנה הייתי מסיימת את ליל הסדר עם בחילות והקאות.

השילוב של כ"כ הרבה מיץ ענבים ומצות הפך אותי לגמרי.

כבר שנה שניה שאני שותה יין לבן מוגז ספציפי שהוא נחשב מתוק אבל בקושי מרגישים

אני מרגישה שהוא כמו סודה בטעמים.

לפעמים מוסיפה טיפונת מיץ ענבים אדום בשביל הצבע.

בקיצור ממש קל לשתות ואני מסיימת את ליל הסדר כמו בן אדם.

איזה יין זה?רוני 1234
ברטנורא מוסקטודיאן ד.

ממש ממליצה לך לנסות.

תנסי פעם בלי קשר לליל הסדר ותראי אם את אוהבת.

אחלה ייןoo

גם אני שתיתי ממנו בסדר

והיה מעולה 

אפשר חלק כוסותרקאני

יין חלק מיץ ענבים

יש יינות קלילים כמו האלה המוגזים

היה ממש נחמדשמ"פ

היינו אצל ההורים שלי ובגדול שלי כבר בגיל שמבין וזה היה ממש חמוד לראות איך אבא שלי מתלהב למספר לו את ההגדה ולשאול שאלות

הבן היה מבסוט, קיבל מתנות, שוקולד צ'יפס על כל דבר שענה ואמא שלי קנתה דברים לשולחן בשביל עשרת המכות והם שיחקו כאילו הם פרעה וכו'

הייתי גמורה ממש אבל היה חמוד לראות והבן ביקש שנעשה שוב שזה לדעתי הכי שווה.

אצל חמי וחמותי זה הרבה דברי תורה ואני מאבדת את זה לגמרי ( במיוחד אם יש ילדים ) 

ב"ה היה טובמתואמת

למרות שהייתי גמורה מעייפות (בהלל קצת התאוששתי).

ולמרות כל מיני תקלים קטנים שנוצרו עם הילדים...

בעלי ניהל את הסדר ביד רמה, הילדים הפציצו בשאלות, הבן הבררן שלנו הצליח לאכול קצת מרור (!), הילדונת שרה ארבע קושיות (בקול תינוקי כזה - הבינה שזה תפקיד של הקטנים בדרך כלל), ילדת כיתה א' קראה יפה מאוד קטע מההגדה וריגשה אותנו, התינוקת הקדימה את נרצה לזמן שולחן עורך והושכבה לישון (גם ככה לא אכלה יותר מדי) והילדונת נשארה ממש עד הסוף ונרדמה ברגע שהשכבתי אותה, שזה היה כיף. הבנים נשארו לומר שיר השירים אחר כך. שניים הלכו אחר כך לישון (כדי להתעורר מאזעקה שעתיים לאחר מכן🥴) ושניים אחרים נשארו ערים כמעט כל הלילה🤭 (והפסידו סעודת בוקר, שלאחד מהם זה לא בא בטוב, אבל בסוף הוא התגבר על זה...)

אני קצת מבואסת שהשנה לא הקראתי להם סיפור מלווה להגדה, בגלל העייפות שלי... אבל היה מספיק תוכן גם ככה.

והעיקר - לא היו אזעקות במהלך הסדר! זה הדבר שהכי הלחיץ אותנו... 

ב"ה היה ממש טובהשקט הזהאחרונה
היינו אצל חמי וחמותי והייתה אווירה טובה, השתתפות של כולם.. הילדים קצת דרשו תשומת לב אז לא הייתי כל הזמן לגמרי בתוך העניינים אבל בסדר..
בנות אתן חושבות שזה הריון?שלווה פנימית 34

עשיתי היום בדיקה בשעות הבוקר מאוחרות לא על השתן הראשון.

עיכוב כיומיים...

יש כאב בטן תחתונה וגב תחתון

הפס יצא אחרי כמה דק ולא נעלם

בבקשה תגידו שזה זה!

מחכה שניםםםםםםם לפס הזה

תמונה נוספתשלווה פנימית 34

אני רואה 2 פסים לגמרירקאני

כמה דקות? עד עשר דקות נראלי זה עדיין נחשב

איזה חברה הבדיקה?

בגדול נראה חיובי לגמרי

הפס יצא ממש אחרי כמה דק..לא יודעצ בדיוק..עד 10 דקשלווה פנימית 34

הבדיקה של לייף הסגולה

מקווה מאוד שזה זה.

אז נראה חיובי רקאני

בשעה טובה!!!

בעזרת ה' שימשיך ויהיה הריון תקין וקל בבריאות וידיים מלאות

אמן ואמן!!!!!!שלווה פנימית 34
ממש פס!!!Pandi99
🥹אין לי מילים..מרוב ציפייה אני בחרדהשלווה פנימית 34
מבינה ממש..Pandi99

מציעה ללכת לעשות בדיקת דם

בהצלחה ענקית!!!

תודה אהובה!כיובן שאעשה בדיקת דםשלווה פנימית 34אחרונה
נכון שאני לא משוגעת?אנונימית בהו"ל
יש בבדיקה פס נכון?

אני לא רואהאחת פשוטה
אני רואה משהו ממש ממש עדין. תנסי עוד יום יומייםשושנושי
בשורות טובות 
אני לא רואההריון ולידה
אבל אם הבדיקה ישנה יכול להיות שהפס חלש בגלל זה.

לי היו בבדיקות ישנות פסים חלשים ממש גם שבוע אחרי האיחור, ובדיקה חדשה הראתה שני פסים בוהקים תוך שנייה.. 

הבדיקה חדשה.אנונימית בהו"ל

פשוט בדקתי ממש מוקדם. כמה ימים לפני האיחור.

מעניין. העליתי את התמונה לAI והיא טענה שיש פס חיובי מובהק.

פס חיובי מובהק חחחחשושנושי

אין על הבינה.

אני בכנות רואה משהו נורא עדין,

אני הכי בעולם מסכימה שקשה לחכות. לדעתי ראשון בוקר כבר יהיה יותר ברור. 

ואני גם מתלבטתאנונימית בהו"ל
כמה זה נורא ששתיתי יין מעורבב במיץ ענבים ב4 כוסות? במצטבר יצא כמות לא קטנה.
זה שתתחרטי לא ישנה את התמונה.שושנושי

תשתי הרבה מים, תאכלי טוב ותחשבי חיובי.

בשורות טובות 

עוד אין שיליה בכללמקקה

לא נראה לי שאמור להשפיע בשלב הזה

וטני רואה פס

בשעה טובה

אני גם עשיתי את זה לפני 3 שנים לפני שגיליתי היריוןשיפור
ברוך ה' ילדה בריאה וחכמה
ממש ממש לא נורארקאני

אבל ממש

אל תקדישי לזה מחשבה

בשלב כל כך מוקדם שלא ברור אם יש הריון או אין

זה ממש לא קריטי

התאמצתי ולא רואה כלוםפה משתמש/ת
אני רואהשאלת היריון
אני רואהרקאניאחרונה

משהו מאודד חלשש

אבל כן קיים

ילדה מתוקה שהיא דבק דבק דבק!!shiran30005

מה עושים עם מתוקה, באמת.שהיא מתוקה ממש -בת שנתיים שממש דבק ברמות הזויות?? לרוב אני בבית אז היא נצמדת אלי, בשירותים, במיטה שאני זתם רוצה קצת שקט לעצמי, במטבח, בספה בהכל...מדדה אחרי לכל פינה לא משחררת לשנייה.

מקבלת מלא מלא נשיקות וחיבוקים אז לא חסר לה צומי, אבל כבר לא מסוגלת. שבעלי בבית אז היא נדבקת גם אליו אבל עדיין אני זאת שלרוב בבית וכבר לא מסוגלת עם זה

יש דרך לשחרר אותה קצת? אין לה משחק חופשי בבית לבד עם עצמה אולי אולי 2 דקות בלחץ 😅

מנסה לא להתעצבן עליה ולפעמים שמה אותה בספה ואומרת לה , די שבי פה ותשחררי אבל אז היא בוכה ואני מרגישה לא טוב עם זה.

עצות מהמנוסות? 

הגדולים לא יוכלו לתת לה קצת להדבק אליהם?יעל מהדרום

לק"י

לפחות עכשיו שהם בבית בחופש.

ואיזה קשוח זה🫂

אנחנו גם צריכות קצת שקט לעצמינן מידי פעם.

היא לא הולכת אליהם, שהם מנסיםshiran30005
לקחת אותה היא מתחילה לבכות ולצרוח שהיא רוצה רק אמא/אבא
קשוח...יעל מהדרום
לק"י

אולי לנסות בהדרגה- להיות איתה ועם אח גדול יחד, ולשחרר לאט לאט.

אני מזדהה עם חלקיק קטן, בזה שרוצים שרק אני אעשה בשבילם דברים, ולא בעלי. אז אם היו צמודים אלי כל היום, זה נראה לי בכלל חונק.

אין...בן ה 3 משחק לבדו ונהנה ממשחק חופשיshiran30005

ואצלה זה לא קיים. רודפת אחרי לכל מקום נצמדת ונדבקת , שאין גן עכשיו זה ממש מורגש וקשה לי כבר.

בעלי היום רק הזכים להודות ואמר "כן שמתי לב", תודה רבה באמת חחח

אולי מסתתר פה משהו רגשי /תחושתי וקבענו תור לרופא התפתחות אבל זה רק בנובמבר ובנתיים קשוח בים יום

את יושבת גם לשחק איתה?מקקה

היא יודעת מה עושים עם משחקים?

אולי אפשר להתחיל לה משחק ואז לנסות ללכת קצת

גם לי נשמע הכיוון הזהשיפור

להתחיל לשחק איתה וללכת לרגע ולחזור, ואז בהדרגה ללכת ליותר ויותר זמן.

אולי לנסות שזה יהיה משחק ביחד עם האח ולהשאיר את שניהם ביחד.

בטח שאני יושבת , אבל לא כל הזמן כמובןshiran30005

משחקים של 10 דק-רבע שעה כל פעם כי הם מאבדים סבלנות, אבל איך שאני קמה היא קמה יחד איתי

עם הגדול יותר היא לא משחקת אלה בעיקר מציקה ולוקחת לו דברים אז אי אפשר להשאיר אותם לבד גם בלי השגחה

באמת מורכבמקקהאחרונה
הייתי ממשיכה לנסות כל הזמן, אפילו לדקה שתיים ולהרחיב בהדרגה
כל כך מזדההאוזן הפיל

זה קשה ברמות, הבת שנתיים שלי גם מתעקשת שאני אשב לידה בארוחות, אחרי שהצלחתי להוריד אותה מלשבת עלי.

ועבדתי איתה על הפרדות, בהדרגה, ואז עברנו דירה ושחררתי, והמשכתי לעבוד, ואז פרצה מלחמה ושחררתי שוב.  עכשיו חזרנו לעבודה.

בעיקרון בוחרים משהו אחד קטן, שהיא מסוגלת, לדוגמה, אני עכשיו שוטפת כלים ואתפנה אליך רק כשאגמור

אז היא בוכה וכועסת ומושכת לי בחצאית, ואני מתעלמת, ואז היא נשכבת על הרצפה לידי. אחרי כמה ימים היא עדיין מוחה, אבל כבר מבינה שאני לא אתפנה אליה עד שאסיים.

וככה לאט לאט לאט מרחיבים את ההפרדות.

מאד לאט.

כמו שבונים שריר, רק שזה שריר חדש לגמרי והמח עדיין לא מפותח עד הסוף, אז זה אפשרי, אבל דורש התמדה וסבלנות.

תתחילי בהסברים הם מבינים המון בגיל הזהעל הנס

עכשיו אמא עסוקה,אמא עושה עושה x y כשאמא תסיים אמא תשב איתך,כשתסיימי תגידי לה אמא סיימה עכשיו אמא יכולה לחבק אותך.  בהתחלה היא תבכה ותתנגד אבל בהתמדה היא תבין.

מאוד מוכרDevora

מסקר קטנטן סביבי, שמתי לב שזה יחסית גורף לילדי הגיל הזה.

אני ממש חושבת שזה בגלל הסיטואציה שהם נמצאים בה מאז שהם נולדו.

כבר ההריון ועד היום: כל הזמן מלחמות, סטרס באוויר, חוסר שגרה.

ממש מאמינה שזה קשור.

האמת חשבתי שזה רק אצליאוזן הפיל

והיו לי מצפונים על כל הסטרס במהלך ההריון.

מעניין לבדוק אם זאת באמת תופעה רחבה יותר בשנתון הזה

גם שלי ככהרקאני

בת שנה וחצי

הגבר של חיי השתנה כ"כאנונימית בהו"ל

חלמנו על משפחה גדולה יחסית 5-7 ילדים ככה, אחרי שני ילדים הוא החליט שזה מספיק לו.

התחתנתי עם בייניש שלמד לרבנות, 3 תפילות ביום במניין, רוצה בית תורני, שולחן שבת עם דברי תורה וזמירות...

היום לא הולך לתפילות, גם לא בשבת. לפעמים מתפלל יחיד, לא תמיד, כן מניח תפילין, שומרים שבת אבל אין אווירה של שולחן שבת בקטע הדתי כמו בבתים שגדלנו בהם.

שני הדברים האלו מפריעים לי מאוד, אני אוהבת אותו מאוד מאוד, יש בינינו כימיה ותקשורת מעולה והוא באמת הגבר של חיי, אבל אלו שני נושאים מאוד מהותיים בחיים שלי והפער מפריע, מאוד מאוד מפריע.

לאחרונה אני מבינה/ מרגישה שאני נשארת איתו כי בדמיון שלי הוא ישתנה. זה תקופה... זה המילואים, זה איזה משבר כלשהו, זה כאפה מהחיים שבחוץ... אבל זה מתארך וכאילו פתאום ירד לי האסימון שאולי זה לא ישתנה? ואז מה? אני אוותר על חלקים כ"כ גדולים מהאני שלי בשביל האהבה שלנו?

לא יהיו לי עוד ילדים (אולי וכן יהיו כי יבוא לקראתי באיזשהו שלב וגם זה לא בטוח. אז יהיו 3? גג 4? כשאני רוצה 6+ וגם זה ברווחים גדולים משאני רוצה וזה בוודאי ישפיע על אופי הקשר בין הילדים)

יהיה לי בית "לייטי" מבפנים כשכלפי חוץ אנחנו נראים דוסים? מה עם חינוך הילדים? מה עם הפער בינינו? מה עם זה שזה ויכוחים מהותיים שמשפיעים על צביון הבית והפער רק הולך ומעמיק?

ומצד שני - יש זוגות מוצלחים מעורבים דתיים חילונים, ויש לא מעט משפחות שיש בהם פערים בנושא הילודה. אז מה? בגלל זה תוותרי על אהבת חייך? מי אמר שתמצאי מישהו אחר? ולמה לעשות את זה לילדים הקיימים? הרי יש אהבה, ואהבה גדולה! אני לא באמת חושבת על להפרד. כאילו גירושין לא באמת אופציה. מצד שני מלחיץ אותי שאני נשארת מכוח האנרציה ומוותרת על חלקים כל כך מהותיים באני שלי.

אוף. אני מבולבלת.

עד עכשיו הנחתי שזה תקופה ויעבור, אבל זה כבר תקופה ארוכה מאוד וזה לא עובר.

אני לא יודעת מה אני שואלת או מבקשת פה. זה לא שהייתי רוצה להפרד, אבל גם לא הייתי רוצה להמשיך ככה עם שבר שילך ויעמיק, ואני מרגישה שזה כן כבר נהיה עננה שרובצת על הקשר ושיש נושאים שנהיו "טאבו" וזה מפריע לי מאוד.

אשמח לשמוע מחכמתכן.

מתייגת לךמכחול
את @נגמרו לי השמות האלופה, שתדע לענות לך בהרחבה.

בינתיים אני רק שולחת לך חיבוק, ואומרת שלדעתי האינטואיציה שלך צודקת, ובהחלט לא מפרקים בית שיש בו אהבה בגלל הסיבות האלה.

אני חושבתאיזמרגד1

שכדאי ללכת לטיפול זוגי, שיוצא מתוך נקודת הנחה שהפערים ביניכם קיימים ולא ישתנו. ולנסות להכין לכם איזשהו מתווה שיתאים לכם ולנסות כמה שיותר לגשר בין הפערים, שבסוף תהיה דרך שתתאים לשניכם.

וכדאי גם להפריד בין דברים שזה שלו-כמו תפילות במניין, דברים שהם משותפים- כמו מספר ילדים ודברים שהן בידיים שלך כמו ליצור שולחן שבת דומה יותר למה שאת רוצה...

עונה לך בתור זאתנעמי28

שהשתנתה בתוך קשר דומה.

ובעלי הוא זה שסופג את השינוי וניפוץ החלום.

הדבר שעוזר לנו לצלוח את זה, ולא רק לצלוח, להעמיק יותר את הקשר מקודם, הוא - חוסר שפיטה, המון שיחות נפש וכבוד.

בסוף, אנשים לא סתם משתנים, לא סתם עוזבים אמונה, שהיא עוגן הרבה יותר משהיא עול.

תדברו על זה לעומק, ממה זה מגיע, מחשבות, רעיונות, תפיסות חיים, בלי שיפוטיות, עם סקרנות.

שנינו כבר שנים מטופלים וזה עוזר לנו להבין את עצמנו ואחד את השניה.

אצלנו זה העמיק מאוד את הקשר.

ונכון זה לא שינה את הנתונים, בסוף התמונה שלו התנפצה (וגם שלי, באיבוד אמונה יש אובדן ענק).

אבל אנחנו מציירים תמונה חדשה אוהבת ובריאה יותר, עמוקה יותר ויפה יותר.

ובתור מישהי שהגשימה ועמדה מול כמה "תמונות" שהגשמתי בחיים, אפשר להרגיש מאוד לא שמחים אל מול התמונה הסופית שמאוד חלמת עליה.

כי האושר והסיפוק הם לא בסיום התמונה הם בדרך שהציור צויר עם כל המחיקות והטעויות.

בסוף, כשאני מבינה את עצמי ומתקשרת לו בצורה נכונה איך להבין אותי, הוא מעריך אותי מאוד בדרך שבחרתי למרות שהיא לגמרי שונה ממנו.

צריך גם לשבת על הקטע הטכני - דברים שנוגעים בעיקר לו, כמו תפילות, שם תצטרכי לעשות עבודה של שחרור,  ודברים שנוגעים לכולם כמו סעודות שבת ששם הוא יצטרך לתת יותר מעצמו (אפשר לחיות עם החלק הזה בשלום רק כשקיבלת את מה שכתבתי למעלה)

ואיך הילדים יצאו? פרטים חיצונים אני לא יודעת

אני כן יודעת שהם יצאו בריאים וחזקים בנפש, שרואים שאפשר לחיות ולכבד גם בשוני, עם ביטחון שכל דרך שהם יבחרו אנחנו נמשיך לתמוך ולאהוב ולהיות מאחוריהם בלי שפיטה.

כמה דברים-עוד מעט פסח

קודם כל, לפני הכל, הקושי שלך מאוד מובן. יש כאן אֵבֵל על איזו משפחה שחלמת ורצית וכבר לא תהיה.

קחי לך את הזמן, תחבקי את עצמך על הכאב הזה. לגיטימי והגיוני כל כך!

אחר כך, יש כאן עניין לשמוע אותו.

הוא הרי לא עשה לך דווקא. זה לא משהו מולך, אלא בינו לבין עצמו, ושווה פשוט להקשיב מה עובר עליו ומה גרם לשינוי.

ולנסות לעשות את זה בלי שיקפוץ לך כל הזמן כמה זה לא הוגן וכמה זה פוגע בך (למרות שזה באמת לא הוגן ובאמת פוגע בך!!! פשוט אלו שני דברים שונים).

ובסוף, למצוא את הדרך לחיות יחד.

הקב''ה מוכן למחות את שמו בשביל אהבה של איש ואישה. אז הוא האיש שלך, ולכן נראה שמה שהקב''ה רוצה ממך הזה שתחיו יחד באהבה. גם אם הבית יהיה פחות 'דוסי' במובן הקלאסי. אבל אהבה בין איש לאישה זה הדבר הכי-הכי קדוש. עשרות מונים יותר מזמירות בשולחן שבת.

ספציפית לגבי עניינים פרקטיים, לא צריך לוותר על הכל. יש דברים שיכולים להיות באחריותך (למשל- ללכת לתפילות שבת כשהוא שומר על הילדים. או ללמוד איתם תורה).

כתבת יפהנעמי28אחרונה

אולי יעניין אותך