איך יודעים שמוכנים לילד נוסף?אימא מאושרת

אני אימא לתינוקת מקסימה ומתוקה בת 11 חודשים.

זה מספר חודשים בעלי ואני בדילמה מתי להביא ילד נוסף:

מצד אחד אני חולמת, רוצה וכמהה לילד נוסף ולהרחבת המשפחה. אך מצד שני אני כל כך אוהבת ומאוהבת בקטנה שלנו שאני לא מסוגלת לחשוב שאני אצטרך לחלוק את האהבה העצומה הזאת, ושאולי ילד נוסף יגרום לי להיות איתה פחות ולהשקיע בה פחות.

מעבר לכך ההריון עם הקטנה שלי היה לא קל, מהניסיונות הרבים לזכות להיכנס להריון ועד ההריון עצמו שהיה קשה ולסיום הלידה שהייתה קשה מאוד- כל זה השאיר לי טראומה לא קלה וחששות גדולים.

איך מתגברים ואיך מרגישים בשלים לילד נוסף?

קשה לענות כי זה מאוד אישיהמקורית
אני רציתי אחד נוסף אחרי חודשיים וחצי. שמחתי בהריון ועם הקושי עלו לי לפעמים מחשבות שאולי כדאי היה לחכות וכו.
לגבי הטראומה מהלידה והריון קשה - אני שכחתי את ההרגשה של הלידה אבל עכשיו לפני לידה שנייה רק עולים החששות אז מתפללים ומקווים לטוב ומהיר וקל וטבעי וזוכרים שאחרי הקושי הזה מקבלים מתנה שערכה לא יסולא בפז וזה שווה את המחיר.

לגבי היחס לילד שני לעומת הראשון - החשש הזה יעלה כל הזמן, לא רק עכשיו. גם אם תחכי עוד שנה שנתיים ארבע או לא יודעת כמה. נכון שמחלקים תשומת לב ונכון שהם גם עלולים לקנא וזה מה שבדרך כלל קורה אבל יש לאחים גם הרבה יתרונות ועל זה צריך להסתכל - לומדים לחלוק, מעסיקים אחד את השני ומלמדים אחד את השני. עוד אין לי שניים אז רק תאורטית אבל תחשבי על היתרון בכך שלך יש אחים למשל.

והכי חשוב - לא בכח. ההתגברות על התחושות לא יכולה להיות מאולצת. זה צריך להיות רצוי ואחרי מחשבה והבנה שעל אף הקושי הכרוך בכך זה הכי טוב למשפחה שלכם. כי אם חלילה תביאי עוד ילד ותחשבי שהוא לוקח לילדה הקיימת את האהבה והתשומת לב וכו את גם עלולה לפתח כלפיו סוג של אנטי וזה בעייתי להתגבר על זה בדיעבד.
לעניות דעתיאמא וגם
רצון הוא פרמטר משמעותי מאד ואותונכבר יש.
שיקולים נוספים הם יכולת טכנית/פיזית/רגשית/נפשית/כלכלית
שהרבה פעמים אחד מהם משפיע גם על אחרים, לדוגמא קושי כלכלי מקשה על פניות נפשית או טכנית
וקושי פיזי מקשה על פניות רגשית...

עכשיו כשכבר יש לכם ילדה תנסו לחשוב על שילוב של הריון ולידה עם מה שיש לכם עכשיו.
בע"ה בתקופה שתהיה היא תגדל, תהיה עצמאית יותר ויותר, תלמד ללכת ותתחיל לדבר ותהפוך ממש לילדונת על כל המשתמע
כל ילד מביא איתו אהבהאו"ר
זה לא ברור איך אבל הלב פשוט מתרחב ואפשר להכיל עוד ועוד מבלי שיבואו אחד על חשבון השני. מבחינת זמן השקעה בילד, ברור שפחות ילדים יותר זמן אבל יש יתרונות אחרים כשיש יותר ילדים. עם שני ילדים יחסית עוד קל להסתדר זמן אישי לכל אחד, תלוי גם כמה בעלך בתמונה.
ולגבי הטראומה, ה' ברא את השיכחה, באיזשהו שלב שחכתי כמה היה קשה וככ התגעגעתי לחבוק קטנטן שרק רציתי הריון נוסף. ואז כשכבר היה הריון, הזיכרון חזר חחח, אבל מתמודדים....
מאד מסכימה בנוגע לאהבה שמגיעה עם כל ילדמיואשת******

בנוגע לשכחה קצת פחות. שתי הריונות נכנסתי בלי שום שכחה ועם פחד עצום שרק הלך והתגבר לקראת הלידה. היה נורא

הריון רביעי באמת אחרי שכחה, אבל לקח לי 6 שנים לשכוח.... אז לא ממליצה תמיד לחכות לזה.

במידה ויש טראומה גדולה לדעתי רצוי לטפל (בהנחה ורוצים עוד ילדים כמובן) ולא לחכות לשכחה, ממה שאני שומעת סביבי כנראה השכחה לא הכי עובדת היום לחלק גדול באוכלוסיה, ופשוט הרצון גובר על הפחד. אבל אם אפשר לעבד ולהקטין את הפחד על ידי טיפול אז סתם חבל לסבול.

מניסיון שלי היה לי קצת אחרתDR.

2 הגדולים שלי נולדו בהפרש של שנתיים אחד מהשנייה. הפרש לכאורה אידאלי.

יחד עם זאת, היו ימים קשים שבהם הבת שלי סבלה מכאבי בטן ואני הייתי חסרת סבלנות לבן הגדול. מזל שהוא לא זוכר.

הריון וילד נוסף זה לא קל. למרות שלא תכננתי את זה שמחתי שהבן הגדול שלי הלך כבר כשנולדה לו עוד אחות. זה עזר לי מאוד. עזר לי גם שהוא דיבר. התנחמתי בכך שבמשך כשנה הייתי סוג של מורה פרטית שלו ולימדתי אותו הרבה דברים. 
מניסיון שלי, הפרש של שנתיים- שלוש בין ילד לילד מסייע לאימא, לתינוק ולילד/ה הגדול/ה.  

גם בעיני 2.5-3 זה אידיאלי (כמובן תלוי רקע נוסף).44444
אגב, בעבר שהניקו שנתיים וההנקה מנעה במילא זה היה מרווח מינימום בין הילדים.

ממה שאני רואה סביבי 3 שנים זה פער מאד נפוץ.
הו קצת לשמוע קול שפוי סופסוףבעזרת ה
כי כולן פה יולדות כל שנה?!יעל מהדרום
לק"י

רק אומרת, שלפעמים ההנקה מונעת ולא "חייבים" מניעה חיצונית (לא הייתי מסתמכת אם הריון היה בעייתי לי).

ויש כאלה שטוב להן עם ילדים צפופים.
אני זוכרת את עצמיחדשה ישנה
כשהגדול שלי היה בן 11 חודשים ממש הרגשתי שאני רוצה עוד ילד דווקא מרב אהבתי אליו. כ''כ רציתי שיהיה לו חבר/ה בבית, מישהו נוסף בגיל שלו...
ובאמת ב''ה נכנסתי להריון חודשיים אח'כ, ואחותו והוא כאלה חברים. אני רואה כמה היא משמעותית לו שאני ממש מרחמת על בכורים בלי אחים צפופים אליהם. ...
כמה תינוק יכול להיות בחברת מבוגרים,? אנחנו יכולים להצחיק, להקשיב, להתגלגל איתם על השטיח... אבל זה לא זה כשיש מישהו ברמה שלך, בגודל שלך.

ורק הערה לגבי האהבה שמתחלקת, זה חשש מוכר ןידוע שאין לו בסיס. האהבה לא מתחלקת , היא רק גדלה ומתרחבת... ובטח שאם תחכו עם ילדים עוד כמה שנים זה לא שהטהבה תפחת ואז יהיה אפשר לחלק את האהבה....
לגבי הלידה, כדאי לעשות עיבוד לידה עם איש מקצוע.
לא מרגישים בשליםאם לשניים
כשזה בא פשוט אוהבים אותו ודי, ואי אפשר בלעדיו. זה מדהים, אבל לפני שילד בא הוא בכלל לא חסר, וכשהוא כאן, לא מבינים איך הסתדרנו בלעדיו....
לי אישית יש שני ילדים מתוקים. בת בת שנתיים ובן בן חצי שנה, והם ממש חברים וחמודים ביחד. כשהקטן יגדל, מאמינה שהוא גם יהווה חברה לגדולה. אני גדלתי בין שישה אחים צפופים והיתה לנו ילדות מאושרת ממש. הכי כיף לגדול בין אחים.
והאהבה, לאמתחךקת ולא עוברת, היא פשוט גדלה. אי אפשר להבין את זה עד שמרגישים.
עוקבת. אולי אגיב בהמשךמנסה לעזור

לא ממש יודעיםאבא שמואל

כמו שלא יודעים ש"מוכנים" בכלל לילד.

סומכים עליו - טוב שהמפתחות בידיים טובות ולא מפריעים לו..

ולדעתי, המתנה הנפלאה ביותר לילד זה אח.

וכל הכבוד לכל מי שלוקחת את המשימה הזו על עצמה!

את תדעי כשתהיי מוכנהתפוחים ותמרים
כמיהה לילד היא רגש חזק מאד שאי אפשר לטעות בו, אני לא חושבת שאת צריכה להכריח את עצמך, אלא שהכמיהה תגבר עד שהיא תאפיל על שאר השיקולים, לפחות כך היה אצלי, כל פעם.
באמת זה לא קלאדל35

מצד אחד הרצון לילד כל כך חזק וכל אחד מהם זאת ברכה, האחים הם מתנה לילדים,

מצד שני כל ילד דורש המון כוחות פיזיים ונפשיים, תשומת לב, זמן פנוי, כסף וכו'.

אני חושבת שבעניין הזה שזאת מצווה כל כך גדולה להביא ילד ולגדל אותו, הייתי מתייעצת עם רב. כמו שבענייני מצוות אחרות אם אנחנו לא יודעים מה נכון, מתייעצים עם רב, שהוא סמכות הלכתית.

לי אישית נולדו בן ובת בהפרש של שנה וחצי. מתוקים, ממש שמחנו בהם, אבל היה קשה ממש לגדל אותם ביחד בשנה הראשונה!

דווקא התייעצות עם הרב האם ואיך לעשות הפסקה מהריון נוסף בשביל לצבור כוחות, ממש עזרה לנו...

הילד השלישי הגיע בזמן הכי מתאים בעולם. הקב"ה יודע הכי טוב מה נכון.

שיהיו בשורות טובות והרבה הצלחה!

האמת אמלי השאלה יותר פרקטית.44444
איך אסתדר?
וההחלטה נפלה מסיבות פרקטיות- הילד ישן לילות/ הילד הולך עצמאית וכד'....
הקושי של ההריון ""סטנדרטי" הוא בעיקר פיזי וכן גידול ילדים קטנים. לכן, ההתעסקות ה"פיזית" עם הילדים הקיימים אלו נתונים מכריעים.
דווקא אני מרגישה שזה גם פיזי וגם נפשיאדל35

נכון, יש הרבה ריצות איתם, ופחות שינה, והאכלות וכו', אבל גם מבחינה נפשית: צריך הרבה סובלנות, הרבה דיבור נכון איתם,  

צריך אמונה ובטחון בכל מה שקשור לגידול ולחינוך שלהם וכו'.

כשהם גדלים יש לנו אחראיות לגדל אותם להיות טובים ועובדי השם.

דווקא עם כל ילד שנולד לי האהבה לאחיו הגדולים רק מתעצמתנעמה א12

כך שמהחשש הזה לא הייתי חוששת.

באמת כל ילד ממלא לנו מקום אחר בלב. ויש שם כנראה הרבה מקום...

ולגבי החששות מההריון/הלידה וכו'-

מניסיוני, הם לא מתפוגגים עם הזמן, אם כבר אז להיפך,

ככה שלהמתין עוד זמן לא בטוח יעזור.

הפיתרון שלי לחששות- להרבות בתפילות ובמצוות ובמעשים טובים.

קחי בחשבון שעם הגיל הריון ולידה לאו דווקא נעשים קלים יותר,

בדגש על הריון

ככה שלהמתין עוד זמן זה גם שיקול מהצד הזה.

זה נשמע ש -כל זמן

במקום להתחלק בכמה אוהבים כל ילד - מכפילים את האהבה. יפה.

אפילו מדהים.

אני חושבת שהשאלה צריכה להיות הפוכה..באר מרים
ההנחה כאילו כל עוד לא מרגישים מוכנים מונעים (כמה זמן שזה יהיה...) היא הנחה מערבית חילונית..

על-פי השקפת התורה זה בדיוק ההפך:
בעיקרון לא מונעים הריון, אלא אם כן יש סיבה מוצדקת (להתאושש גופנית ונפשית מהלידה, צורך רפואי במניעה אחר קיסרי/הפלה, בעיה בריאותית, קושי זוגי/נפשי משמעותי וכו..) וגם זה אחר היתר מרב (והיה בנושא שרשור ממש לא מזמן אז לא נכנסת לשאלה לגבי שאלת רב.)
אז לפי זה אל את כבר מרגישה שהתחזקת מהלידה הקודמת, שאלה הכמיהה או הרצון והתזמון המדוייק איננה באמת שאלה..

ןדרך אגב, להפסיק מניעה לא מחייב שתיקלטי מיד להריון, ויש משהו די כייפי (והדוסיות בגיל שלי ומעלה מכירות את זה יותר מהנשים כיום שלחוצות למנוע או לחוצות להיקלט מיד) בתקופות שנמצאים ביחד בלי למנוע ובלי לחץ להריון ונהנים מהקשר בלי חשבון ובלי לחץ ויודעים שאם ה' ירצה הוא יתן לכם הריון בזמן המתאים..

אני יודעת שזו לא החשיבה הרווחת כיום, ובכל זאת רציתי להזכיר..
חשוב לציין שכל מה שאמרת הוא השקפה ולא הלכהמיואשת******

ועל כן כל אחד לפי השקפתו ינהג כמובן

אבל זאת "השקפת התורה" כמו שאמרת, ולא "הלכת התורה" וחשוב שזה יהיה ברור

נראה ליאדל35

שמה שבאר מרים ניסתה להגיד, שזאת גם רוח התורה (השקפה), וגם הלכה.

אני שמעתי מרבנית לבנון ומרבנית חנה קטן שכן חייבים הלכתית לשאול רב לפני שמחליטים על מניעת הריון.

זה השקפה ולא הלכהמיואשת******
וגם רבנים לא יגידו לך אחרת
שואלים דעת תורה. לא פסיקה הלכתית
אבל באמת לא בא לי להיכנס לדיון הזה
כל אחת יכולה לשאול מחר את הרב שלה האם זה הלכה שהוא אמר לה לא למנוע וזה שווה ערך לאכול בשר בחלב... זה לא.
כמו כל דבר יש פסיקות שונות לפי חלק מהדעותבתי 123
זו הלכה ובשביל מניעה צריל היתר מרב
לגבי ההלכי כבר כתבתי שהיה על זה שרשור שבוע שעבר..באר מרים
עד כמה שאני יודעת גם הלכתית המקסימום שיש מי שמתירים למנוע בלי שאלת רב אישית זה לאשה אחרי לידה למנוע ל24 חודשים כדי להתחזק מהלידה. וגם ההיתר הזה לא מוסכם על כולם...

אבל שוב, מה שניסיתי חהגיד זה לא לגבי שאלת רב אלא לגבי כיוון החשיבה. לא ''האם כבר מתאים ילד'' אלא''האם עדיין מוצדק למנוע''
מסכימהאם לשניים
היום כבר קצת שכחנו מזה... אבל ברור שזאת ההסתכלות הנכונה.
אני מבינה את הנקודה שלךמיואשת******
לי אישית לא מתאים וקשה ממש לשמוע על צורת החשיבה הזו, בעיני ילד צריל לבוא מאהבה כי רוצים אותו ולא כי ״לא היתה לי סיבה טובה למנוע״
אבל אני מכבדת את דעתך וכל הכבוד על גידול משפחה ברוכה. מעריצה נשים שיכולות לעשות את זה וגם להישמע מקסימות כמוך
מוסיפה לך שאם היינו חושבים באמת מתי הכיבתי 123
טוב להביא עוד ילד סביר להניח שהרגע הזה לא היה מגיע או לפחות היה נעצר אחרי הילד השני או השלישי תמיד יש סיבה לא להביא
זה גם עניין של אמונה והשקפה שאנחנו סומכים ובוטחים הקב"ה שרק הוא יודע מתי הזמן המתאים ואם אישה מרגישה שהיא צריכה הפסקה לא משנה מה הסיבה היא שואלת רב והפסיקה היא גם הרצון של הקב"ה
האמונה וההשקפה שלי שונות. ואין לי כח להמשיךמיואשת******
אבל על זה בדיוק אמרתי מלכתחילה- ענין של *השקפה*
ממש לא ויכוח..להפך יש גישות שונות והשקפותבתי 123
שונות וגם בעניינים הלכתיים יש פסיקות ודעות
אני פשוט חושבת שזה עניין ממש ממש אישיבתי 123
יש משפחות שחיות בעוני ומביאות הרבה ילדים והם שמחים ובריאים
ויש משפחות שיכנסו לסטרס אם יגיע עוד ילד והם יצטרכו להצטמצם
הכל טלוי הרגשה האישית שלך פשוט אין חוקים
לא תואם תקופה....הריונית ותיקה
החיים היום הרבה יותר מורכבים ממה שהיו לסבים ולסבתות שלנו... יוקר המחייה מאלץ את ההורים לעבוד שעות ארוכות , היום רואים את רווחת הילדים במשקפים אחרים ויש רצון לתת לכל ילד מקום יותר משמעותי ויחס אישי - ויש עוד המון נושאים שנמצאים על סדר היום ואי אפשר להתעלם מהם .
התורה ורוח התורה מתאימה לכל תקופהאדל35

פעם החיים היו יותר פשוטים ועם פחות מותרות אז גם האמהות עבדו פחות.

גם היום יש לא מעט משפחות שיודעות מה העיקר ומה הטפל. מביאים הרבה ילדים וחיים בפשטות, העיקר לפי תורה, באחדות, בשמחה ועם משמעות אמיתית לחיים.

הרבה יותר חשוב מתענוגות לכל ילד וילד.

להביא 10 ילדים זה לא לפי התורההריונית ותיקה
וזה לא קשור לעיקר וופל - תשובה קצת מתנשאת .
העיקר זה לא להביא הרבה ילדים שיש קושי נפשי ןכלכלי לגדל אותם
סליחה. אבל עיקר וטפל עבורך, זה לא עיקר וטפל עבור אחרת...בעזרת ה
אולי את יכולה לחיות בפשטות. לא כולם יכולים. לך מתאים לגדל את ילדיך ככה. לא לכולן זה מתאים. יש עוד דעות. גם בתוך ההלכה.

את יכולה להגיד לאישה שתחיה בעצבות כשהיא קורסת בנטל הכלכלי והעומס של הילדים? כי היא צריכה ללמוד מה עיקר ומה טפל? כשמשפחה דתית הופכת לנטל על החברה בגלל שהיא לא מצליחה לפרנס את ילדיה, אני לא בטוחה שזו דרכה של תורה.
להביא הרבה ילדים זה לא העיקר בחייםמיואשת******
העיקר בחיים זה לקיים תורה ומצוות
יש מצווה של פרו ורבו, מצוות עשה, יש לציין. גם לברך זה מצוות עשה אבל לא כולן אומרות מאה ברכות ביום. למשל.
גם מצוות עונה זה מצוות עשה אבל גבר לא הולך לשאול רב כל פעם שהוא עייף או לא מרגיש טוב או עמוס בעבודה אם היום הוא יכול לא לקיים מצוות עונה.
גבר גם לא הולך לקבל היתר לעשות צבא למשל כי זה ימנע ממנו ברעיון להיות ביום של הביוץ ולהביא ילדים, זה בעצם מניעת הריון (לא כולם מצליחים לצאת בימים המתאימים)

ישוב ארץ ישראל זה מצוות עשה ויש המון יהודים בחו״ל

כמו שאמרתי זה *השקפה*
אפשר לקבל שההשקפה של מישהו זה הרבה ילדים כעיקר בחיים על חשבון כל דבר אחר, כרצונו וכרצונה
זאת לא הלכה, ולאנשים שונים ורבנים שונים יש השקפה שונה
אבל את לא הולכת לשאול רב אם מותר לך לא לברך כל יוםמיואשת******
ואגב מאה ברכות, הרי יוצאים בזה בתפילה ונשים פטורותמיואשת******
למה? בגלל גידול ילדים
וזה תופס על עוד מצוות שהזמן גרמן שנשים פטורות בגלל גידול ילדים
נו, והריון זה לא מקשה על גידול ילדים? הרבה יותר מאשר תפילה אחת ביום זה בטוח
אני לא באה לפסוק כלום רק מציגה את הענין שזה ממש ממש לא שחור לבן כפי שמוצג פה, וגם לא בדיעבד, יש הרבה גישות ודעות רבות שזה מלכתחילה
ופרו ורבו זה מצוות עשה ובשום מקום לא כתוב שזה יותר חשוב ממאה ברכות או משינה בסוכה. אז קצת פרופורציות לפני שמכנים בנות חילוניות בגלל זה. באמת.
את מערבת מצוות עשה שהזמן גרמןלאחדשהפה
פרו ורבו זו לא מצוות עשה שהזמן גרמא אז זה קצת לא על אותה משוואה..

לגמרי לא נכנסת לזה, שכל אחת תנהג לפי מנהגיה ורבותיה.. רק הארתי. ופרופורציות זה תמיד טוב..
לא אמרתי שזה אותו דברמיואשת******

הבאתי את זה כדוגמא שיש סיבה ל"פטור" הזה 

סיבות זה פחות התפקיד שלנולאחדשהפה
אם אני אסיק על דעת עצמי מה הסיבה של כל דבר אני יכולה לפסוק לעצמי דברים שלא קשורים להלכה בכלל (ע"ע סרט ככיסוי ראש לדוגמא). הלכה זו הלכה וסיבות זה לחוד. נשים פטורות מצוות עשה שהזמן גרמן וזהו. מעבר לזה - תשאלו, תבדקו, אל תחליטו מה מותר ומה אסור (למנוע לתקופה זה לא לקיים פרו ורבו? לא בטוח *בכלל*, אבל צריך לבדוק עם הפוסק שלכם מה הגדרים של ההיתר).
מקווה שהובנתי.. 🙂
מסכימה איתך ב100%יערת דבש

ובכלל, שמעתי מרב גדול,

פוסק ידוע בציבור ומקובל על כולם,

שלא צריך לשאול רב כל פעם, אלא לפי כוחות האשה, וזו החלטה בלעדית של הזוג.

איך למנוע-זה כבר ענין אחר..וגם בזה יש הרבה שעות.

אבל זה שחובה לשאול כל פעם רב-זה ממש לא הלכה, אלא דעה של כל מיני רבנים.

ובכלל@מיואשת****** אוהבת לקרוא אותך..את כותבת יפה וברור

חושבת שהתבטאת בצורה קצת קיצונית לגביי מה ההלכה ומה חילוניבעזרת ה
כי לפי ההגדרה שלך יש כאן המון "חילוניות" בפורום.
על פי השקפת ההלכה בעיקרון לא מונעים אלא אם.. כל הסיבות שמנית- זו כנראה ההשקפה שאת הולכת לפיה. אך יש עוד השקפות.
נראלי פוגע לומר בכזו נחרצות שזו דעת ההלכה וכל מי שעושה אחרת הוא מערבי - חילוני.
אני לא מבינה איך זה כל כך פשוט לכן..באר מרים
אישית לא שמעתי על רבנים שמתירים מניעה גורפת לכמה זמן שרוצים בלי סיבה מיוחדת. בוודאי לא לפני שיש לבני הזוג בן ובת. את מכירה רב כזה?
למצוות פריה ורביה יש גדרים מסויימים ויש תנאים מאוד מסויימים מתי מותר לבטל אותה...
ושוב.. רוצה להדגיש:באר מרים
לא אמרתי שאין אפשרותלאישה שישלה קושי גופני/נפשי למנוע.
לדעתי צריך במקרה כזה להתייעץ עם רב.

אבל כל היסוד של ההיתר הוא כי ישקושי. ולכן אם אין קושי מיוחד אלא רק רצון לתכנן או סתם קשיים קלים של שטף החיים אין מקום כלל לשאלה..
המשפט המסכם שלך פשוט לא נכוןמיואשת******
אולי לרב שלך ולך זה ככה
לרבנים אחרים זה לא ככה
וזהו
נשאיר את זה כאן כי אני אין לי כח להרחיב
לצערי יש נשים בינהן אני שחושבים כמוך שזה אך ורק כך ומגלים לפעמים אחרי קושי גדול שזה לא כך מוחלט ונחרץ כמו שאת מציגה את זה
אין מקום כלל לשאלה? יש עוד דעות..אין ייאוש בעולם
זה לא נכוןתיתי2
גם אצל החרדים, מקובל היום שעד שנה או שנתיים (תלוי ברב...) אפילו לא צריך לשאול
כי אשה צריכה להתאושש מהלידה ולגדל ילדים בנחת.

וגם אצלנו, זו ההוראה שאנחנו קיבלנו, גם אם אין בן ובת.
לא צריך להגיע לקריסה נפשית כדי למנוע. ובודדות הנשים שבאמת מסוגלות שנה אחרי שנה בלי לקרוס. בודדות מאוד.
שום הריון לידה ותינוק הוא לא "סתם קשיים של החיים". אלה אתגרים גדולים שקשים ל99% מהנשים.

מסכימה איתך שצריך להתייעץ עם רב כדי לבנות יחס נכון לילודה ולאתגרי החיים. ולא להתבלבל ממשימות ורצונות אחרים.
אבל בפועל לי עוד לא יצא לשאול כי מראש אמר לנו הרב, שנתיים לא צריך בכלל לשאול.
ילד כל שנה זה לא רק מי מסוגלת, זה גם עניין של מי רוצה..בעזרת ה
לא מכירה הרבה שרוצות ילד כל שנה..

אז גם אם אם אני מסוגלת להביא 10 ילדים. מי אמר שאני רוצה?
תקראי שובתיתי2
אני חושבת שאנחנו מסכימות.

מסוגלות זה לא רק עניין טכני פיזי.
לגמרי מסכימות הגבתי רק למשפט ספציפי -בעזרת ה
"ובודדות הנשים שבאמת מסוגלות שנה אחרי שנה בלי לקרוס. בודדות מאוד."

רק דייקתי שלא תמיד זה עניין של לקרוס או לא. לפעמים פשוט סתם לא רוצים, לא בגלל קושי. כמובן באישור רב.
פעם בעלי שמע רבתיתי2
שאמר שאם אישה לא רוצה, כנראה היא לא מסוגלת...

כי ביננו, בשניה שיש איזה שהוא יכולת נפשית, אנחנו רוצות...
לפעמים רוצים אבל יש קולות מבחוץבתי 123
שקצת מבלבלים את הרצון.. נורמות.. דאגות
צודקתארלט

כשיש סיבה של קושי מבקשים היתר מרב

לא אמרתי שרבנים מתירים לכמה זמן שרוצים בלי סיבה...בעזרת ה
מצד שני ההודעה שלך רחוקה מלהכיל דעות שונות. וכן, המשפט הזה "בעיקרון לא מונעים הריון" לא מדוייק בכלל. כי גם את כתבת בעצמך אחכ שיש דעות שמאפשרות שנתיים אחרי לידה ללא סיבה מיוחדת.
בנוסף, כתבת שאם אישה התחזקה מהלידה אז חוסר כמיהה לילד נוסף זה לא סיבה. את היית רוצה לדעת שהביאו אותך לעולם כי צריך? ולא כי רצו? בוודאי שיש רבנים שיקחו את זה כשיקול. ילד לא צריך להגיע בדיעבד. ויש גישות שונות ורבות לגביי מניעה.
את בטח גם לא חושבת שיש רבנים שמתירים מניעה לפני ילד ראשון. יש כאן כמה בפורום שיעידו לך שקיבלו.

מציעה לפתוח את הראש. מכבדת את הדרך שלך ולא חושבת שאת צריכה לחשוב כמוני. אבל צרמה לי הנחרצות בהודעה שלך שמכריזה מה חילוני ומה תורני.
אני לא מביאה ילדים כי צריך...שמחה
הפוך:
ילדים זה אושר עילאי, שפע אדיר.
לא מסוגלת למנוע את השפע הזה.
כיום נאלצת בגלל סיבות רפואיות. עצם הרעיון של מניעה קשה לי מאוד
מעולה. לך יצא שאת גם מאמינה בזה וגם שמחה בזה. יש כאלה שלא בעזרת ה
אף אחד לא התווכח על האם ילדים זה אושר או לא. אם מישי בוחרת להביא רק חמישה ילדים זה אומר שהיא חושבת שילדים זה לא אושר עילאי? זה האושר העילאי שלה. וזה האושר העילאי שלך.
נחשון בן עמינדב. כל הכבוד על האומץ לומר את האמת.בת הרים

ולא משנה אם מגדירים את זה כהשקפה או כהלכה, יש לשאול רב.

על ענייני השקפה אפשר לשאול רב. לא חייביםמיואשת******
למשל אם לגור בעיר מעורבת או דתית זה השקפתי, ואפשר לשאול רב. אבל לא חייבים
זה מאד משנה מה השקפה ומה הלכה
אני מכבדת את השקפת כולם אבל יש לדעת היטב מה שאלה הלכתית ומה שאלת דעת תורה. זה לא אוצו דבר
מוסיפה..באר מרים
ואני זוכרת את הסיפור שלך..

ואת, למשל, תיאר מצב של קושי אמיתי שנמשך לאורך תקופה ארוכה ואכן הצדיק מניעה ארוכת טווח.

אבל קושי סטנדרטי שכולנו חוות כל הזמן של שילוב עבודה בית ילדים וכו או רצון לרווח משיקולים פרטיים שונים של רווחה ונוחות הוא לא סיבה מוצדקת למנוע..
בעינייך לא מיואשת******
בעיני כן
ויש רבנים שמסכימים על זה
ויש המון המון שלא שואלים. פשוט המון. מאד דוסים. תסתכלי סביבך על הרווחים בין ילדים, מספר ילדים ממוצע במשפחה וכו. משפחות שההורים גילאי 30-35 כזה, יש רווחים שונים ופחות ילדים מאשר במשפחות של הורים בני 50-60. הדור השתנה , רבנים אחרים, ואנשים שלא שואלים (ולא ניכנס לזה שוב)
קושי סטנדרטי של גידול ילדים בהחלט סיבה למנוע לאנשים מסוימים. אצלך לא וזה בסדר ואצל אחרים כן. את לא יכולה להכליל ככה בנחרצות
בחברה שאני מכירה זה הפוךאורי8
להורים שלי ולהורים של חברותי יש בדרך כלל פחות ילדים מלדור שלי( אני קצת מעל 40). לדור של ההורים שלי היו בממוצע 4 ילדים , לי ולהרבה חברות שלי ב"ה יש יותר.
לשאלת הפותחת, אני מראש ממש רציתי משפחה גדולה, ההנקה מנעה לי שנה ועד הילד השביעי זה הספיק לי. היום אני לא מבינה איך היה לי כח, אבל פשוט היתה לי מוטיבציה ענקית למשפחה גדולה, אפילו פחדתי למנע, מחשש שמשהו במניעה יפגע לי בפוריות . לפעמים השתמשתי בשמ"פ לדחות הריון בחודש - שניים נוספים.
ואני חייבת לומר שתמיד איכשהו הדברים הסתדרו, בתחילת. הריון או לפני לידה חששתי מאיך נסתדר עם קושי מסויים עם אחד הגדולים ופתאום הבעיה נפתרה . באחת הלידות היה לנו מינוס ממש גדול ויומיים אחרי הלידה נכנס סכום גדול באופן בלתי צפוי, מהפרשים ביקשנו במקום העבודה אבל לא היה בטוח שיאשרו.
באחד ההריונות הייתי בדיוק בתהליך חיפוש עבודה וחששתי איך אכנס ככה להריון. החלטתי להשאיר את זה לקב"ה. וב"ה, באותו יום שגיליתי את ההריון קיבלתי הודעה שהתקבלתי למקום עבודה שמאוד רציתי ועם כל החששות שלי קיבלו שם את ההריון מאוד יפה .
אני לא אומרת שחייבים להתנהל כמוני, כן חייבת לומר שראיתי סיעתא דשמייא כשלא חישבתי את כל החשבונות לפני כל הריון. ובכל זאת את שני הילדים האחרונים ריווחתי יותר וחשבתי יותר. לכן אין לי כלל אחד לומר, לכל אישה וגם לאותה אישה בתקופות זמן שונות זה שונה.
זה מה זה נכוןאדל35

לא סתם נאמר "שלושה שותפים באדם: אביו, אמו וקב"ה".

רואים הרבה סיעתא דשמיא.

לפני הלידה של הקטנציק שלנו היינו במינוס גדול, אחרי הלידה המינוס הצטמצם עד שנעלם לגמרי, אפילו שהיינו כבר עם שלושה ילדים.

הרבה דברים שאני צריכה פתאום אני מגלה שמישהי מוסרת, או מוכרת יש שנייה, או מוכרים במבצע. 

הרבה פעמים אנשים עוזרים אחרי לידה בלי שאפילו ביקשתי. 

יש  עזרה מהשמיים. מרגישים את זה.

באר מרים, ניסחת את זה ממש נכון!אדל35

באר מרים- אהבתי מאדמשיח עכשיו!
בעיני הכמיהה היא השאלה הראשונהחולת שוקולד
אם יש כמיהה אפשר להסתדר עם לימודים, כסף וכו
לא מבינה איך אפשר להביא ילד בלי כמיהה, גם אם אין שום מניעות אחרות, איך אפשר לגדל ילד בלי לרצות את זה??
(טוב, אבל אני אישית גם לא רואה ערך בלהביא ילדים, אפילו הפוך, זה אגואיסטי בעיני)
ואני גם לא חושבת שההנחה שצריך סיבה למנוע ולא הפוך נכונה כי כשנולד ילד קורה משהו אקטיבי, אז מחליטים כשרוצים שינוי, שמשהו יקרה, ולא כשרוצים מצב פסיבי
רציתי רק להגידאדל35

דבר אחרון שאם נגיד שכל הדעות נכונות ויש מקום לכל הדעות אף פעם אי אפשר להגיע ככה לאמת.

אז האמת אצלך?בעזרת ה
אוקי, אז תקבלי את האמת שלימיואשת******
וברצינות, זה כמו שאני אגיד שהחסידים טועים כי הם לא כמוני ובעיניהם צריל ללכת בצורה מסוימת בלבוש
אמת היא שצריך לקיים תורה ומצוות . יש מלא גשרים דעות רבנים וקהילות
והמחשבה שיש אמת אחת מוחלטת גורמת לפילוג ושנאה כלפי מי ששונה ממני וחבל
יש דעות שונות בתוךאדל35

גבולות ההלכה, וזה בסדר. מה קשור, האמת לא אצלי.

אני מדברת על הלכה, שהיא אמת החיים, אמת התורה.

בעניין המדובר, לא שמעתי על דעת תורה להתיר לזוג מניעה ללא זמן מוגבל, מכל סיבה, לא משנה מהי. (ואני הרבה שנים לומדת תורה)

לדוגמה, אם יש סיבות למניעה אמיתיות: כמו בעיות בריאות, קשיים נפשיים, בעיות כלכליות קשות, אז בדרך כלל הרב בוחן את המקרה ונותן את דעתו: כמה זמן מותר למנוע הריון. לא שמעתי על היתר למנוע הריון כי רוצים למשל תענוגות, או חדר נפרד לכל ילד או מחשב לכל ילד.

70 פנים לתורה, כשדגש על התורה, אבל אם כל אחד יביא כל דעה ויגיד שזה בסדר רק בגלל שזו דעתו, לא בטוח שזאת אמת. האדם לא תמיד אובייקטיבי.

אז לא שמעת. אני כן. נסיים בזהמיואשת******
לדעתי רב המשפחות בציבור הדתי ובטח החרדי לא מונעים בגלל תענוג44444
אלא בגלל מחסור במשאבים: כסף, כוחות נפש, זמן וכד'... (כל משפחה עם הקושי שלה).
ואני מסכימה איתך לגמרי שמניעה זו שאלה הלכתית רק ההבדל בינה לבין הרבה הלכות אחרות שזה תחום שיש בו הרבה אפור והרבה מקום לשיקול דעת.

ואני רק אעיר, שיחסית לדורות הקודמים הילדים ב-2 דורות האחרוניים נהייו הרבה פחות עצמאיים (שזה נושא בפני עצמו) מה שמקשה מאד על גידול ילדים גם במשפחה ללא קשיים כלכליים.
חוסר העצמאות משליך על המון דברים גם מבחינת זמן (זמן לקחת ולהחזיר), משימות שמתווספות להורים (למשל הילד לא עצמאי ללכת בעצמו למכולת ולעשות קנחות) וגם מבחינה כלכלית (קייטנות וצהרונים בזמן עבודת ההורים).
בנוסף, אני גם מסכימה שהגישה היא שצריך סיבות למנוע ולא סיבות44444
להכנס להריון.
פרקטית, ברב המקרים לדעתי אין ממש הבדל.
בפועל, בהרבה משפחות דתיות מרווחים כשיש קושי (ולא צריך לגסוס בשביל זה ...) ומפסיקים להביא ילדים כשמתכלים המשאבים.

ככה שלאותו מצב במילא מגיעים מ-2 הגישות.
אני מסכימה שבגדול הילדים נהיו פחות עצמאייםאדל35

אבל זה גם תלוי בגישה של ההורים.

אני מסתכלת מסביבי ורואה ילדים שהורגלו לכך שאפילו בגיל 15 עוד מסיעים אותם, מגישים להם, מכבסים להם וכו'.

לעומתם אני רואה נערות ונערים במשפחות אחרות באותו גיל לוקחים חלק פעיל בבית, ועוזרים להורים, כי הם חונכו לזה.

גם לגבי רמת חיים: יש משפחות ש"חייבות" חדר לכל ילד, מסעדות, בגדים ונעליים כל חודש וכו'.

לעומתם יש כאלה שסמתדרים מצוין עם 6 ילדים ב4 חדרים, בגדים שעוברים מילד לילד, (ברור שצריך גם לקנות), אוכל פשוט יותר וכו'.

גם היום זה הרבה עניין של סדר עדיפויות וחינוך...

הדוגמאות שאת מביאה מצחיקותמיואשת******

6 ילדים ב4 חדרים זה סטנדרט לגמרי.

לא חושבת שיש פה בנות שמונעות בגלל שלא יהיה להן חדר לכל ילד. את לא בפורום תל אביב צפונבוני ואין פה משפחות של שני ילדים וכלב.

אני כתבתי רק לסבר את האוזןאדל35

גם בציבור שלנו לפעמים יש 6 או 8 ילדים ב4 חדרים, ולפעמים יש את אלה שהביאו 3 ילדים בדירת 4 חדרים, ולא רוצים עוד, לא נוח להם. נגיד, את האמת, זה קיים גם בציבור שלנו.

לא יודעת למה את חייבת לכתוב בצורה כזאת, יכולה להיות יותר נחמדה.

אשתדלמיואשת******
לא התכוונתי להעליב אבל את היית נשמעת מאד נחרצת על מה נחשב בעינייך סיבה אמיתית וכמה זה לא בסדר שאנשים מתנהגים אחרת ושיפוטיות גורמת לי להגיב בחריפות לפעמים

עימך הסליחה
עכשיו שהגדול שלי ביסודי ויש לי חברות עם ילדים כבר בסוף יסודי44444
אני ממש רואה את הפער העצום בין הדור הנוכחי, דורי ובעיקר דור ההורים שלי.
דווקא לא התכוונתי כ"כ לחוסר עצמאות בגלל חוסר שיתוף פעולה של הילד אלה מלכתחילה מה העצמאות שההורים רוצים לתת לילד+ המושא החוקי.
אני אתן דוגמאות:
1. חציית כבישים- בדור ההורים שלי (60+) היה נורמטיבי לגמרי שבני 5 חוצים לבד גם בערים, בדורי זה עבר לגיל 7 והיום זה לכיוון גיל 9.
ילד שלא חוצה כביש לבד זה גם ילד שצריך יותר משאבים והוא גם לא עוזר ב"שליחויות".
זה בעיני הכי משמעותי!

2. קניית תרופות- בעבר חופשי יכלת לשלוח בן 10 (גם בדורי- גילאי 30) שיקנה תרופה ויחכה בתור הארוך. היום אסור למכור תרופה לילד מתחת לגיל 14!!! גם לא תרופה ללא מרשם.

3. ליווי רפואי- היום עד גיל 16, אם אני לא טועה, אסור לילד להיות לבד עם הרופא- חייו ליווי מבוגר.

4. שהיה עם אנשי מקצוע- היום הרבה חברות לא נותנות שירות בבתי לקוחות אם אין בבית אדם מעל גיל 18!!!

5. שהות לבד בבית- בעיקרון מבחינה חוקית מותר מגיל 6 החוק לא ממש השתנה. בפועל, בעבר די עגלו פינות ואפילו השאירו בגיל 5 היום הרבה לא משאירים בגיל 6.

6. הליכה ברחוב לבד ללא חציית כביש- בדור ההורים שלי אפשר היה לראות גםילדים בגיל 4 הולכים לבד ברחוב (בסיפורים הישנים הילדים הולכים לבד לגן) היום זה 7 ואף יותר.
וזה נכון לכל השהייה בחוץ- בעבר היה אפשר לראות מלא ילדים בשבת צשחקים מחוץ לביה"כ, היום רואים את זה הרבה פחות (ואם רואים אז גיל הילדים עלה).

7.גיל בייביסיטר- בדור ההורים שלי בת 9 נחשבה בהחלט בוגרת לבייביסיטר, בדורי יותר לכיוון 12-13, היום אני יודעת על הרבה שמחפשות לא מתחת ל15-16.

כל הדברים הנ"ל ממש מקשים מבחינה פרקטית- טכנית בגידול ילדים ופה יש פערים גדולים בין הדורות.
ואגב אני לא חושבת שמניעה זה דבר רעאדל35

אני חושבת ההפך, אפשר למנוע  הריון באופן זמני, כשיש סיבה אמיתית אחרי התיעצות עם תלמיד חכם.

כן, אבל את מוכנה לקרוא סיבה אמיתית רק לדברים מסוימיםמיואשת******

ולא מבינה שיש אנשים שהסיבה האמיתית שלהם היא אחרת משלך. ואין לך זכות לקבוע שהסיבה שלך אמיתית ושלהם לא.

לפי מה שאת כותבת אין דבר כזה סיבה אמיתיתאדל35

כל אחד והאמת שלו, כאילו אין אובייקטיבי, הכל אישי, וזה לא נכון.

ולפי מה שאת כותבת את קובעת מה אמת ומה לאמיואשת******
וזה הכי לא נכון
עדיין לא הבנתי את הרעיון שלך שאם את אומרת שמשהו הוא סיבה אמיתית אז זה אמת, ואם אני אומרת אז זה לא נכון.
ממש לא, הפוך אני אומרת שצריך להתיעץ עם תלמיד חכםאדל35

שיש לו דעת תורה, והתורה היא מקור האמת.

תפסיקי להעליב.

וברור לך שיש כמה סוגי רבנים?מיואשת******
ושיש כאלו שיתירו על פי קושי שבעינייך הוא לא ״אמיתי״ ?
ואני לא מנסה להעליב
את כתבת ״כשיש קושי אמיתי מתייעצים עם רב״
ואני הגבתי לך שהמושג קושי אמיתי הוא לכל אשה מה שקשה בעיניה
אני יודעת שיש הרבה רבניםאדל35

עם הרבה דעות, אז שכל אחד תשאל את הרב שלה. אם זה בגבולות ההלכה, זה בסדר.

אני פשוט הכרתי משפחות שקבעו מתי הם מביאים ילדים רק לפי מה שנוח להם. קצת לא נוח - לא מביאים, וכמובן שלא התייעצו עם שום רב. חבל...

רק לגבי ההתייעצות עם רב....44444
תחשבי לרגע שיש רבנים עם אלפי תלמידים בגיל הפוריות, אם כל אחד יבוא לשאול אחרי כל לידה הרב יתעסק רק עם זה כל היום....
בסופו של דבר כמעט 100% מהנשים זקוקות לזה, זה לא אפשרי- פרקטית במיוחד שיש מקרים שהתשובה די ברורה....
בעיני לשאול רק אחרי שנתיים מהלידה, למשל, זה כבר מאוזן יותר....
תלוי ברב, תלוי בגיל האשהאדל35

תלוי גם במקרה.

הרב שלנו למשל רב מפורסם, רב קהילה וראש מוסדות, ויש לו שעה ביום בה הוא עונה על השאלות גם הכי אישיות.

לפי מה ששמעתי יש רבנים שמתירים מניעה שנתיים אחרי הלידה כמובן תלוי במקרה, יש כאלה שמתירים שנה, ויש כאלה שגם וגם, שוב תלוי מקרה. למשל שמעתי על זוג שהביאו את הילד הראשון אחרי גיל 30, אז הרב התיר להם שנה הפסקה ולא שנתיים. אולי אם היו צעירים יותר היה מתיר יותר זמן.

לרב שיש לו אלפי תלמידים ואפילו מאות שעה ביום זה לא מספיק44444
(שמיועדת גם לכל שאלה אישית- לא רק מניעה).
ההחלטה האם להביא ילד נוסף אחרי שנה או שנתיים מהלידהאדל35

זה ממש לא עניין שולי.

אם הזוג מוכן, למה לחכות עוד שנה עם מצווה כזאת גדולה, להביא ילד לעולם ולגדל אותו לתורה?

מצד שני אם הזוג לא מוכן עדיין וצריך עוד קצת זמן בשביל לא לקרוס ח"ו, אז עדיף כן לדחות לעוד שנה.

באמת לא תמיד יודעים אם מוכנים, בשביל זה מתייעצים בעניין של מצווה כזאת גדולה.

ממה ששמעתי הרבנים מעדיפים שכן יבואו אליהם, בשאלה הזאת, אפילו שזה על חשבון הזמן שלהם.

שמעתי מרבנית מפורסמת שאפילו כואב לה שיש לא מעט זוגות שבכלל לא חושבים להתיעץ.

כשלא יודעים באמת הזמן לשאול שאלת רב.44444
אבל אם למנוע 3 חודשים אחרי לידה מסיבה בריאותית אין עניין לשאול רב.
לא סתם הרבה רבנים נותנים טווח זמן שלא צריך לבוא לשאול כי התשובה כבר ברורה וזה מקרה נפוץ אצל אחד זה שנה, אצל האחר- שנתיים אבל עדיין יש טווח זמן שלרוב אין כוחות בו להכנס להריון.
אגב, מי שיזם איתנו שיחה על מניעה שהייתי בהריון הראשון היה רב מהישיבה של בעלי.
אתן לך דוגמה למה חייביםבתי 123
היתר של רב .. פרטי או אישי לא משנה..
את יכולה בעצמך ללמוד בדקדוק הלכות כתמים רבנית אפילו יכולה לשבת ליד בעלה הרב וללמוד שנים כמו שעושים שימוש אבל רק רב יוכל לפסוק
לפסיקה של רב יש כוח וזה הרבה מעבר להבמה השכלית שלנו
לכן בעניין כזה שמדובר על מצווה גדולה ובפסיקה שנוגעת לחיים שלמים צריך את הכוח של הפסיקה גם אם את בטוחה במאה אחוז שרב יתיר
דוקא יש יועצות הלכהיערת דבש

שמותר להן לייעץ והתיר לנשים כתמים וכו'

לפסוק ממש-לא.

אבל הרוב במילא לא פסיקות.. 

ולעינינו אני מכירה ושמעתי על רבנים שאפילו שהיה כבר כמה בנים ובנות

לא התירו לאשה למנוע ..ואפילו מיד אחרי הלידה.

זה הרב שלה- מה תעשה?

פשוט הזוי.

וזו לא הלכה.

אם לאשה אין כוחות

גם אחרי שנתיים מהלידה, אף אחד בעולם לא יכול לאסור עליה למנוע..

ולצערנו יש מלא רבנים שעושים את זה.

אם כל הרבנים היו ממש מתחשבים לפי כוחות הזוג-מילא..

זו בחירה של האישה בכלליותבתי 123
ללכת בדרך התורה והמצוות ובטח בחירה שלה אם לשאול רב
זה באמת עניין של השקפת עולם ואמונה
גם מדריכת כלות יכולה לעזורבתי 123
בנושא כתמים אבל בכתמים אדומים וחומים רק רב יכול לפסוק
זה ממש ממש תלוי ברב.44444
יש פסיקות, בדר"כ חסידיות שלא מונעים ויהי ממש- רק ממש פיקוח נפש ויש פסיקות שמתירות ריווח (בטח שיש בן ובת) כל עוד ההורים מרגישים שאין להם כוחות ומשאבים והם מותשים ועל שנתיים אין בכלח מה לשאול...
לא צריך לשאול רב אם צריך לצום ביום כיפור יום אחרי לידה.44444
למה? כי יש טווח זמן שבו אוטומטית אסור לצום כי זה מסכן את רוב מוחלט של הנשים.
במצב בריאותי מורכב- צריך- כי לא יודעים את ההלכה.
אםיודעים- למה לשאול?
לא צריך לשאול כי ההלכה אומרת שאסורבתי 123

לצום יום אחרי לידה כי זה פיקוח נפש

אין הלכה שאומרת שאסור להביא ילדים צפופחם זה תלוי ביכולת של האישה בעיקר יש רבנים שנותנים היתר כללי לשנתיים אחרי לידה ואם הם מקובלים עליך כמובן שאת לא צריכה לשאול אבל לא כי א יודעת את ההלכה  אלא כי יש לך היתר כללי

מתייעצים בשביל לדעת את ההלכהחולת שוקולד
ההלכה, הרב לא יודע יותר טוב ממנו אם אנחנו מוכנים או לא
נכון, אבל ההלכה לא מנותקת מהמציאותאדל35

הרב נותן פסק הלכה בהתאם למצב של בני הזוג.

נכוןחולת שוקולד
אז הניסוח שלך פשוט לא היה מדוייק, מתייעצים כדי לדעת את ההלכה במצב הנתון ולט כדי לדעת מה המצב הנתון
אני לחלוטין לא מביאה ילדים לעולם כי זו מצווהמיואשת******
אני רוצה ילדים אז אני מביאה אותם

אני גם לא אוכלת כי זה מצווה לברך. אני אוכלת כשאני רעבה או כשזה טעים לי
ואני גם לא הולכת למקווה כי זה מצווה אלא כי אני רוצה להיות עם בעלי (לא בגלל שזו מצווה)
ילדים אני לא מביאה לעולם כי זה מצווה.
נכון, יש בזה מצווה ויש בזה אידיאולוגיה, זה עדיין אפילו לא עשירית מהסיבה שאני מחליטה להביא עוד ילד לעולם

ואגב המשפט של - מצווה כזו גדולה להביא ילד לעולם ולגדל אותו לתורה. אז גם לגדל זה מצווה כמו שאת אומרת והיא לא נגמרת לאורך שנים ועוד הריון דווקא מאד מפריע לי במצווה הזו.. אבל זה סתם הערת ביניים

הנקודה היא שכל ההסתכלות על הבאת ילדים לעולם כי זה מצווה בעיני שגויה ואף
עצובה ואם הייתי יודעת שהובאתי לעולם על ידי ההורים שלי בעיקר בגלל שזו מצווה הייתי ממש עצובה מאד מאד מאד מאד.
נקודה למחשבה הקב״ה אהה ע באשה רצון עצום לילדים (ולא לנטילת לולב למשל או לנתינת צדקה) כי כנראה הידיעה שמשהו מצווה. היא ממש לא סיבה מספקת לעשות אותו במיוחד בקשיים של הריון ולידה (אלא אם כן את בדרגה של הארי הקדוש או משהו)

זהו.
אני יודעת שיש לה כאלו שחושבות אחרת אבל רציתי לומר את דעתי
מצווה זה לא משהו חיצוני ומנותקאורי8
מבחינתי כשאומרים שזו מצווה זה חלק ממבט עמוק על החיים , מבט שהוא חלק ממני. לא מצוה חיצונית, מורכב לי להסביר בכתב, אבל אנסה, אני מבינה שכשאומרים שיש מצוה להביא ילדים , זה מתחיל משאלות יסוד-מה אנחנו רוצים/ מחפשים בחיים? מה חשוב לנו? מה סדרי העדיפויות שלנו? לשם מה אנחנו חיים? ומתוך התשובה לשאלות האלה, כשמשתדלים שהתשובות יהיו מתוך עולם של תורה, ורוצים לעשות את רצון ה' מופיע גם רצון להביא ילדים לעולם, לא כציווי שמישהו ציווה עלי, אלא הרצון לעשות את רצון ה' ולהוסיף עוד נשמות בעולם. זה מתחבר עם הרצון הטבעי ללדת ילדים. לפעמים הרצון הזה נתקל במציאות שכרגע הבאה של ילדים נוספים תקשה מאוד על גידול הקיימים ואז צריך למנע.
ולכן לא חושבת שצריך להעלב או לכעס על מישהו שמביא עוד ילדים כי זו מצווה, ההפך, רצו אותך כי ראו חשיבות ורצו עוד נשמה בעולם. רצו להוסיף עוד טוב בעולם הזה , זו ההגדרה של מצוה בעיני .
כתבת מקסים. מזדהה מאדארלט

אמרתי עצובה ולא כועסתמיואשת******

וכן, אם הייתי היודעת שזו הסיבה *העיקרית* להבאתי לעולם הייתי עצובה.

זו אני

מה שחשוב לי בחיים זה לקיים תורה ומצוות. לא כתוב בשום מקום שצדקה פחות חשובה מפרו ורבו ובכל זאת לא כל יומי מסתובב סביב צדקה, לדוגמא. ואם אני רואה מישהו ברחוב מבקש צדקה ולא מתאים לי עכשיו לתת לו לא אלך לשאול שאלת רב (בסדר, אל תתחילו להיכנס לזה זה לא אותו דבר לגמרי ובכל זאת...)

הענין הוא שהמצווה הזו קיבלה תשומת לב שיוצאת מכל פרופורציה לשאר המצוות ואף אחד עוד לא הביא הוכחה שיש לזה סיבה כלשהי.

כשאני חיה לפי דרך התורה והמצוות אני מקדישה תשומת לב לכל המצוות והיכולת שלי לקיימן ולא מרגישה פחות טוב אם לא מתאים לי עכשיו הריון מאשר אם לא מתאים לי עכשיו לתת צדקה או להפריש חלה. להיפך, הריון וילד זה עם משמעויות לאורך ימים ושנים עד 120 ולכן אני אקדיש לזה הרבה יותר מחשבה ל"מתי כן" מאשר מצוות אחרות בגלל המחויבות של זה.

מסכימה איתך לגמרי לגביי הפסקה השניה. ילודה היום נהיה ענייןבעזרת ה
של נורמה ופחות באמת הלכה.
מכירה נשים שלא יקחו מניעה לפני ילד ראשון כי 'שומו שמים' מי יתיר, אבל בדברים אחרים ממש לא מקפידות... ולא שואלות רב. למה? כי זה נורמה שאסור למנוע.
והדברים האחרים שלא מקיימות? יותר מתקבלים בנורמה החברתית, אז שם מעגלים פינות...
הן לא מונעות לפני ילד ראשון כי באמת אין היתר אלאארלט

אם כן יש סיבות מיוחדות. מה הקשר לעברות אחרות, אם נעשות? ברוך השם שמקפידות על כך. ושום עברה שעושים לא מתירה עברות נוספות.

תקראי שוב את ההודעה שלי, נראלי שלא הבנתבעזרת ה
לא אמרתי שעבירה אחת מתירה עבירות אחרות. ולא נכנסתי למה יש היתר ולמה אין היתר, התייחסתי לכך שיש דברים שהם נורמה ולכן כך עושים. צריך לעשות כי זה רצון ה' ולא כי החברה ככה החליטה.
כשעושים לפי נורמה נוצר מצב שילד מיד אחרי החתונה זה וטו אבל כל מיני ענייני צניעות פחות...

ותתפלאי, יש היתרים לפני ילד ראשון, אך בדכ לתקופה קצרה.
התכוונתי לומר ש ההקפדה לקבל היתר/לא למנועארלט

נובעת לדעתי מרצון לא לעשות עברה, והעובדה שאותה אשה עושה עברות אחרות/מעגלת פינות, לא מעידה על כך שבענייני מניעה היא נסחפת אחרי נורמה. ולגבי היתרים לפני ילד ראשון- אני חושבת שאכן יש, אבל כשהרב משתכנע שיש סיבה חשובה. 

שובבעזרת ה
יכול להיות שיש נשים מסויימות שמה שאת אומרת נכון לגביהם. הנקודה שניסיתי להעביר זה - שיש הרבה עניין של נורמה בענייני מניעה ולא רק הלכה.

לגביי סיבה חשובה / מיוחדת וואט אבר זאת הגדרה מאד רחבה ומשתנה. מה שאת תגדירי חשוב זה לא בהכרח מה שאני אגדיר ולהפך. בעיניי זמן לבנות את הזוגיות (לא בשביל הפאן, בשביל לבנות, להכיר, ליצור יחד משו משותף וחזק) זאת סיבה חשובה מאד שתתרום אחכ לקיום מצוות פרו ורבו.
סומכת על הרב שכל אחד עושה לו, שיפסוקארלט

בהתאם להכרותו/הקשבתו/  עם הזוג השואל.

הלוואי שהייתי יודעת להתנסח כמוךבריאות ונחת
את אלופה!!!!!
🌷🌷🌷🌷
תודה ❤️מיואשת******
לדעתי זו בדיוק הסיבהבתי 123
דוקא לחשוב ולשקול בכובד ראש מתי לא ולא רק מתי כן
צדקה אם לא תתני עכשיו יכול להיות שתוכלי לתת פעם אחרת
אף אחד בעולם לא מבטיח לאישה שאם עכשיו לא יתאים לה ילד בפעם הבאה כשתרצה יהיה ואם כן מתי
כשזו פסיקה של רב זה נותן כוח שההחלטה של האישה למנוע גם היא מצווה לשם שמים ..
את רק מחזקת את אמירתי שזה לא קשור למצווה בכללמיואשת******

"אף אחד בעולם לא מבטיח לאישה שאם עכשיו לא יתאים לה ילד בפעם הבאה כשתרצה יהיה ואם כן מתי"

אם כל הענין זה המצווה, אז אם הקב"ה לא ירצה שאני אקיים אותה, למה שאני אצטער?

אלא מה, מעורב פה המון רצון אישי לילדים, הרבה הרבה מעבר לרצון לקיים מצווה, ולכן את מדברת על "כשתרצה"

נכון, כל השיקול של שנות פוריות ומצבים שונים וכו זה שיקול, אצלי הוא חלק מהשקיול של "מתי כן", אצלך הוא חלק מהשיקול של "מתי לא"

אבל זה לחלוטין לא קשור לרצון לקיים מצווה אלא לרצון והכמיהה לילד כילד, ולא כמצווה.

חוץ מזה שההקבלה שלך לא נכונה, אם אני לא אתן צדקה היום אולי מחר ארד מנכסי חס ושלום ולא אוכל יותר לתת צדקה

זה נכון לכל מצווה שכתוב  -- מצווה הבאה לידך אל תחמיצנה. זה לא נאמר רק על פרו ורבו.

אני לא באה לזלזל בקיום מצוות באופן כללי, אני רק מדגישה שהתשומת לב המאד מאד מאד מאד מאדדדדדדדדד מוגזמת שניתנה למצווה הזו על פני מצוות אחרות בחברה שלנו, אינה נכונה.

אפשר להקביל את זה למצוות ישוב ארץ ישראל שיש אנשים שלוקחים אותה לקיצון והולכים למקומות מסוכנים בשביל לקיים אותה ויש אנשים שלא. זה בעצם קיום מצווה אחת באש ובמים, בכל תנאי, שזה מקסים ויפה מאד, וזכותו של כל בן אדם להחליט שהוא לוקח מצווה אחת ומקיים אותה בדבקות גדולה - אבל זה בשום אופן לא אומר שכולם חייבים לעשות את זה

אם יש מישהי שרוצה לקחת את פרו ורבו, ולקיים אותה באש ובמים, בחולי ובכאב, בכל צורה שהיא, ולהרגיש שזו מהות קיומה, המצווה העיקרית שלה בעולם, דרך החיים שלה, מהותה כאשה שמביאה חיים ועוד ועוד שלל התבטאויות שעולות פה בדיונים - זו זכותה. זו פרשנות שלה. זה ממש לא אומר שככה התורה באמת מבקשת שנחיה

אני חונכתי שכל המצוות שוות , ורק על לימוד תורה נאמר שהוא כנגד כולנה (וגם זה בהסתייגויות שונות) ורק על שלוש מצוות נאמר יהרג ואל יעבור. ויש סיבה לדברים האלו.

על כן, אני אישית, לא מרגישה שיש לי צורך נואש לקיים דווקא פרו ורבו בדבקות ובקושי, ושכל יומי ומהותי יסובו סביב זה, ושכל פעם שקשה לי לקיים אותה אלך לרב. מבחינתי פרו ורבו כמצווה שווה לצדקה, למשל. או לכיבוד הורים. ואני מקדישה לה את אותו מאמץ ותשומת לב כמו להן.

בהחלט טוב מאד שאני אקדיש יותר מאמץ לקיום כל המצוות, ואתעלה בהן, אבל אני לא לקחתי לי את המצווה הזו דווקא, והחלטתי דווקא לה להקדיש את כל חיי ומשאבי בקיום תורה ומצוות. פשוט לא.

דבר ראשון נתתי את הדוגמהבתי 123
של צדקה רק כי את נתת אותה.
ולא אין שום מצווה שאם מחמיצים אותה זה כמו החמצה של פרו ורוו
דבר נוסף את צודקת לגמרי רוב הנשים..גם אני לא מביאה ילדים רק לשם המצווה
ולשאר העניינים שרשמת פשוט הדגשתי שזה מצריך שאלת רב.. דרך אגב יש מצבים שהאישה רוצה ילדים ורב צריך לפסוק שהיא חייבת הפסקה
ומכירה מקרים שהאישה היתה בטןחה שהיא חייבת הפסקה ולאחר בירור עם רב הסתבר שיש פתרונות אחרים או כיוון מחשבה אחר
מבחינת מצווה אין הבדל בהחמצהמיואשת******

מבחינתך, כמה ילדים יהיו לך בחיים יש הבדל "בהחמצה"

אבל זה פשוט לא קשור למצווה, אין הבדל מבחינת מצווה אם מחמיצים פרו ורבו או אם מחמיצים חסד והתנדבות או מחמיצים צדקה

מבחינת מצווה שלא קיימת ולא בטוח שתוכלי להמשיך לקיים בזמן אחר- זה אותו דבר

מבחינתך שאת מרגישה אולי לא יהיו לי יותר ילדים, זה שונה, אבל זה פשוט לא קשור למצווה

גם שיחה עם אמא אחות או פסיכולוג יכולה לתת כיוון מחשבה אחר אגב, אין שום בעיה ללכת לשאול רב. שכל אחת תעשה מה שבא לה. 

אני מביאה צד אחר, שלאנשים פחות נעים להודות בו, כי זה הנורמה היום, אבל את לא מבינה כמה נשים יש כמוני. אולי יותר מכמוך, אבל בטוח לא פחות. רק שהן שותקות מחוסר נעימות . ולכן חשוב לי להמשיך לענות בדיון הזה אף שהוא כבר יצא לי האף לגמריייייי.

זה בסדר גמור להתיעץבתי 123
עם אמא אבל רק לרב יש את הכוח מהקב"ה לפסוק
יש הבדלאדל35

בין מצוות. לא כולן אותו דבר בחשיבותן.

הרב שמואל אליהו הסביר בשיעור שלו שיש הלכה שניתן למכור ספר תורה רק בשביל שתי מצוות:

לימוד תורה, או לשאת אשה ( אחרי החתונה מקיימים פריה ורבייה)

לדוגמה, אם צריכים לקנות כלים כשרים, או לתת צדקה אסור למכור ספר תורה, ובשביל המצוות האלה -  מותר.

יש חשיבות גדולה במצוות פרו ורבו, כי זאת המצווה היחידה שעל ידיה ממשיכים את שרשרת הדורות של עם ישראל, מגדילים את עם ישראל. רק על זה נאמר "שלושה שותפים באדם: אביו, אמו והקב"ה". הקב"ה שותף עם ההורים. 

נכון שהרצון להביא ילד אצל האשה הוא חזק מאוד, כל ילד הוא מתנה. יעידו כל אלה שמחכות לילדים, כמה הן מצטערות. הרצון הזה  לא סותר שזאת גם מצווה גדולה. ההפך, בפנימיות שלנו אנחנו רוצים את המצוות, כי יש בנו נשמה - חלק אלוק ממעל.

צודקתבעזרת ה
מסכימה, באמת כתבת מקסיםאדל35

תורה ומצוות זה לא משהו מנותק מאיתנו, ההיפך: הנשמה האלוקית שיש בכל יהודי כמהה לתורה ולמצוות, אלא שלפעמים יש הפרעות חיצוניות.

אני חושבת שזה ממש לא סותר.

הרצון הגדול שלי לכל ילד, והשמחה בו באים ביחד עם הבנה שאני עושה מצווה גדולה בכך שמביאה ומגדלת אותם. כל אחד הוא מתנה משמיים. ודווקא, לפעמים כשיש גם קשיים בגידול שלהם, ההבנה שהגידול שלהם יש לו ערך רוחני, נותנת כוחות להמשיך הלאה. 

נכון שיש תקופה שצריך להתרכז בגידול של ילדים שנולדו, ועוד הריון יכול להקשות, אבל אני מאמינה, וכך מדריכים תלמידי חכמים שזאת תקופה וזה זמני ולא משהו גורף.

אני אישית גם ככה חיכיתי לא מעט לילדים ואחר כך זכיתי לשלושה ברוך השם, מאמינה שכל אחד כזאת מתנה גדולה, שלא מסוגלת למנוע להרבה זמן, אלא רק בשביל לאגור כוחות.

בנוסף, אני רואה כמה כל תינוק שנולד זה מתנה לאחים שלו. הם מעסיקים אחד את השני, משתפים אחד את השני, יש להם חוויות משותפות. בנוסף, הם גדלים ולומדים להתחשב ולהתחלק וכו'.

גם לנו ההורים במקום מסוים זה מרגיע: ילדים שגדלים יחד מורידים חלקית מהעומס הנפשי, כי יש להם חברה אחד של השני. (כמובן שגם אני משתדלת לתת לכולם תשומת לב).

לא שופטת אף אחד, רק כותבת מה שאני חושבת.

עובדה שרוב הרבנים כן זמיניםבתי 123
ויש להם זמן לענות על כל שאלה ואם הרב שלכם מאוד עסוק ואין לא זמן תבחרו רב אחר בשביל לענות על שאלות
אם כל תלמיד של הרב של בעלי היה שואל אותו44444
על מניעה אחרי כל הריון גם את הזמן שיש לו עכשיו לא היה לו.
את מגזימהלמה לא123

אישה לא שואלת כל חודש אם להמשיך את המניעה

זה פעם בשנה מינימום

לא כל אישה מהקהילה שלכם מונעת

חלקן בהריון

חלקן מונעות כבר

ורק חלק מסוים שואל

אם היית רואה את הלו"ז של הרב של בעלי......44444
בכל מקרה, אין עניין ללכת לרב לשאול אותו על מניעה 3 חודשים אחרי לידה כי הגוף חלש והוא ישר יענה שאין בעיה. 99% הנשים חלשות 3 חודשחם אחרי לידה. מתי לשאול? שיש שיקולים "חיצוניים" שהם לא בריאות נפשית/ גופנית בשנה- שנתיים שאחרי לידה.

כמו שאמרתי, שהייתי בהריון הראשון רב הישיבה של בעלי פנה אלינו מיוזמתו ואמר לו על עניין המניעה לצורך בריאות והתאוששות מהלידה ולא נתן דד-ליין.
אחרי כל הריון זה אומר מקסימוםבתי 123
שאלה אחת בשנה ואם בעלך כ"כ עסוק אפשר למצוא רב אחר
לגבי מה שכתבת על הזמן של הרבניםלמה לא123

תאמיני לי ששואלים אותם כאלה שאלות דביליות כל היום, שזה נחשב לשאלות ממש גורליות.וזה תפקידו של רב

יש לך פתרון פרקטי?44444
הרי בתכל'ס רוב כמעט מוחלט של הנשים זקוקות למניעה אחרי לידה (אפשר להתווכח על שנה או שנתיים) אז זה כבר מתחיל להתאזן..... (במיוחד במקרה של שנתיים שהרבה זוגות במילא רוצים למנוע עד שנתיים בחלק גדול מהלידות).
אין עניין להעמיס על רב שאלות שהתשובה שלו תהיה ברורה אליהן. באמת שיש התלבטות במקרה שהתשובה לא ברורה אז בהחלט צריך לשאול שאלת רב.
לא בטוחה שרוב הנשים חושבות על מניעה אחרי כל לידהיעל מהדרום
לק"י

לא יודעת למה את די בטוחה בזה.
(גם אם לדעתך זה נצרך, לא בטוח שהרוב בכלל רוצות. וגם אם לא הרוב אחוז נכבד)
לא יודעת איפה את גרה.....44444
כשגרנו בישיבה כמעט כל האברכיות לקחו מניעה בטח אחרי הילד השני ומעלה. אגב, זה היה נושא שיחה- לא ממש סוד.....
כמו שכתבתי רב מהישיבה פנה אלינו מיוזמתו ואמר לנו.
ישיבה דת"ל קלאסית.

כשיצא לנו לגור בקהילה ממש דוסית לדעתי הרב המוחלט מנעו לפחות מלידת הילד השני- כי לא נראה שכולן פתאום נתקלו בקשיי פוריות ואפילו בתקופות זמן דומות בין ילדיהן ובין אחת לשניה.
במקום מגורי הנוכחי- כנראה כולן מונעות, זו גם שיחת נשים נפוצה וגם לא נראה לי שכולן נתקלו בבעיות פוריות.....
גם החרדיות פה, אגב, מונעות.
אני לא יודעת מה מצב המניעה אצל השכנות שלייעל מהדרום
לק"י

אני גרה בעיר גדולה, והקהילה פה גדולה....
(חוץ מאלה ששואלות בווצאפ של הנשים על גלולות למניעה ואולי עוד חברות בודדות שסיפרו לי).

אני אישית יכולה להגיד לך שאצלי ההנקה מנעה יופי עד גיל שנה וארבע, ומניחה שאני לא היחידה. כך שאם אין הריון בטווח של שנה וחצי שנתיים זה לא בטוח ממניעה.
גם אני לא דיברתי עם אחת- אחת.44444
אבל שבשכונה שלמה ילדים לא בדיוק מגיעים כל שנה וגם כל שנתיים מעל מרווח ראשון זה יחסית לא נפוץ אבל מרווחים של 3 אפשר לראות אצל הרבה אז כנראה שהרוב מונעות....
ופה נדיר שמישהי מניקה מעל גיל שנה ובקושי עד גיל שנה..... אז זו כנראה לא הסיבה..
אפשר גם לגור אצלכם? אצלנו לחוצים כולם..בעזרת ה
בכיף 44444
בתכל'ס זה מצב נפוץ בהרבה קהילות דתיות לאומיות שהן לא חרד"ליות (גם תורניות- פה יש את כל הסקאלה אבל בתחום הזה אין כ"כ הבדל...).
האמת שאני די בטוחה בזהמיואשת******

שהרוב רוצות וגם אם לא הרוב אחוז נכבד (לאורך השנים והילדים, לא דווקא אחרי ילד ראשון כמובן)

זה שמישהי יודעת שהנקה מונעת לה ומשתמשת בזה זה לא אומר שהיא לא רוצה. זה פשוט אומר שיש לה דרך קלה יותר ולכן היא לא מקדישה לזה מחשבה, בהחלט אני חושבת שרב הסיכויים שאם לאותה מישהי הנקה לא היתה מונעת יותר מחודשיים, היא היתה רצה לרב (אולי לא אחרי ילד ראשון אבל אחרי שניים)

הסתמכות על הנקה היא לחלוטין רצון למניעה, רק בנוחות מרובה ובלי שאלות.

לגמרי.....44444
לא נדיר למצוא אפילו מטופלות פוריות שמונעות (אולי פחות זמן אבל מונעות).
בשביל זה יש רב.. וזה ממש לא מובןבתי 123
מאליו יש דברים שצריכים פסיקה של רב גם אם את בטוחה במאה אחוז מה התשובה שיתן לך
נכון. ובהחלט יש זוגות רבים שנמנעים רק אם יש היתר של הרב שלהםארלט

כל הדעות הן אמתחולת שוקולד
המתנה הכי טובה שתתני לבכורה שלך זה אח/ות! מתנה לכל החיים!!!ופרצת
גם אם היא תקנא, אז היא תלמד לחלוק וחחבור
יחד עם זאת אין ספק שילד מביאים רק כשרוצים. לדעתי לא הוגן להביא ילד כשההורים לא באמת רוצים.
עונהאורוש3
יצא לך שרשור מעניין וענו לך הרבה דברים יפים ועקרוניים.. פחות התייחסו למקרה הפרטי. בקשר לאהבה- כבר אמרו לך. הלב מתרחב בפלא ויש לכל אוצר מקום משלו...
בקשר ליתר הדברים, אני מאמינה שכן צריך רצון פנימי והשתוקקות שקשה לשים את האצבע איך לדעת כי לכל אחת זה אחרת.. וזה נראה שיש לך.
יחד עם זה צריך לדעתי כן לערב שכל, מה המצב הזוגי, הפיזי, הנפשי והמשפחתי, ואם יש משהו כלכלי קיצוני. לא פירטת על זה ואת גם לא צריכה, זה בינך לבין בעלך.. אמרת שההריון לא היה פשוט, קחי בחשבון.
באופן אישי שלי (וזה סופר אנדבידואלי)-
בעיני 11 חודש זו ממש תינוקת עדיין ואני לא הייתי רוצה הריון נוסף בשלב הזה וגם אני עוד לא חוזרת לעצמי מאה אחוז פיזית ונפשית והתינוקות שלי עוד לא ישנים בלילה נורמלי ולא קרוב (שזה סופר משמעותי למצה הפיזי ולעייפות של הריון). בשבילי צפוף שווה לקרוס. כל אחת חייבת להכיר את הכוחות שלה.
המון הצלחה!
לפי השאלה- לחכות. בהצלחההעני ממעש

לפי השאלה- לא לחכות בהצלחה חיוך-כוח י'
חחח בקיצור הכל תלוי בך ובמה שאת מרגישה. ילד צריך לבוא לעולם מתוך רצון ואהבה ושמחה. כשתרצי אי"ה משמיים ימלאו משאלות ליבך לטובה.
אני אחרי הילד הרביעיאני זה א
רציתי קצת הפסקה אבל נורא התלבטתי עם עצמי בכלל אם אני באמת רוצה למנוע בסוף שאלתי בכל זאת רב והוא התיר לי למנוע אפילו כבר קניתי גלולות אבל עדין התלבטתי אם אני רוצה או לא בסוף החלטתי לא למנוע ולהסתמך על הנקה בלבד ואני יודעת זה לא נחשב מניעה. אני חושבת שעצם זה שהרגשתי שאני לא חייבת להביא עוד ילדים שמותר לי לחכות הרגיע אותי ונותן לי כוח לקבל עוד הריון כשיהיה.. ולגבי הפחד עדין קיים אבל בצורה מזערית. אצלי עיקר הפחד הוא מה הריון עצמו שעובר עם הרבה שמירות אז הלידה מבחינתי כמה שכואב זה החלק הטוב בסיפור..
יש לי שאלה שמעולם לא קיבלתי עליה תשובהטרכיאדה

האם מותר למנוע הריון או אסור?

אם אסור- אז איך יתכן שיש כל מיני סוגים של היתרים והתאמות (קושי נפשי/פיזי/כלכלי וכו')

ואם מותר- אז מה הפשר שמותר רק לאחר ששואלים? מותר אז מותר

לא מצליחה למצוא עוד איסור בתורה שמותר בכל מיני תנאים מסוימים המשתנים לפי הקושי של האישה.

ולכן, אני אישית מונעת בלי לשאול.

הרי בכל האיסורים בתורהטרכיאדה

אין אפשרות של התגמשות והקלות (מלבד פיקוח נפש שדוחה את כל המצוות) אז איך פתאום באיסור של מניעת הריון אפשר להתגמש? משמע שמותר למנוע, אז אם מותר, למה צריך לשאול?

זו באמת שאלה טובה.. עונה ממה שאני יודעתבתי 123

המצווה של פרו ורוו היא על הבעל ולא על האישה אז לאישה אין איסור בביטול המצווה אבל מכיוון שהיא (המצווה) תלויה  באישה הזוג צריך לקבל היתר של רב ובאמת אם הסיבה שרוצים למנוע היא בגלל האישה לרוב נותנים היתר

כיצלא הכל שחור- לבן אסור- מותר.44444
יש פה הרבה שיקול דעת.
בנושא הזה יש גם המון דעות.
הכל בנוי על אמונה אמונה ושוב אמונהבמחילהאחרונה

ואז מקיימים את ציווי השם וסומכים עליו בעיניים עצומות

רוצה לפרגן לבעליהשקט הזה

נכון תמיד יש שרשורי פריקה על הבעל? אז רוצה דווקא לפרוק חיובי..

אז מיום ראשון הקטנצ'יק היה חולה ורצה רק ידיים מה שהשבית אותי.. ביום שני בערב הצטרפתי בעצמי לחגיגה ופיתחתי דלקת גרון. בקיצור מושבתת לגמרי.

בסהכ בעלי ואני די שותפים בבית אבל מטבע הדברים אני נמצאת יותר שעות בבית ממנו אז בדכ יוצא שעושה יותר (למרות שמאז הלידה של השלישי הוא דואג גם להיות יותר בבית)

יש דבר אחד שבעלי לא נוגע בו וזה כביסה. לא כי הוא לא יודע לעשות אלא כי זה הפך די מההתחלה לתחום שלי מההתחלה ועד הסוף (המקסימום של השותפות שלו זה להוציא לבקשתי את הכביסה מהמכונה ולתלות).

בקיצור אחרי שכבר יומיים מארגן את הבנות בבוקר, לוקח אותן למסגרות, מחזיר אותן, נמצא פה אחהצ, עושה את כל הלוז של הערב לבד-היום כנראה כבר נמאס לו גם ממצב הבית ופתאום אני רואה אותו מקפל את הכביסה שהייתה תלויה, מחזיר כביסה שעמדה מקופלת עוד לפני לארונות, מכניס מכונות אחת אחרי השניה..

קיצור לגמרי איפשר לי לקרוס בשקט בלי לחשוב על מה שמצפה לי כשאתאושש

אז נכון שלא לגמרי הבנתי את המיון של הכביסות, נראה לי מיין לפי בני הבית ולא לפי סוג הבגד (מקסימום יהרסו כמה בגדים) ונכון שכבר מצאתי תחתונים שלי במגירה של הילדה אבל באמת חייבת לפרגן לו💕

ועכשיו אליכן כדי שיהיה מעניין-

שתפו אילו דברים מפתיעים/ משעשעים קרו בבית כששחררתן😄

אז אני נכנסתי עכשיו למקלחת מפנקתעוד מעט פסח

והאיש זכר לבד לחמם את המרק לפני שבת וגם להכין מיחם.

תוך כדי תפעל את הילדים שיכנסו למקלחות וישמרו על הקטן.

כיף להכניס שבת בנחת בזכותו!

תגידו אתן עושות משהו לרקע ההכנות עם איראן וכל זה?שיח סוד

לא בקטע של להיות בפחדים ולהילחץ,

אני חושבת בעיקר על אם להגדיל את הקניה השבועית בסופר או ציוד ליצירות למקרה ולא יהיה אפשר לצאת בסבבה

למרות שכרגע זה רק דיבורים

מצטיידות או ממשיכות כרגיל?

אין מה להלחץ מזה.... כשזה יגיע יגיע ונלמדשיפור
למישהי יש רעיון מה לשלוח לזוג שצריך להשאר שבת בביתקופצת רגע

חולים עם התינוקת?

בהנחה שאוכל לשבת יהיה להם ואני רוצה לשלוח פינוק.

בית חולים מאיר, כשרות מהדרין. למי שיש רעיון, או עוד יותר טוב גם קישור מאיפה להזמין, אשמח

עוגה/ עוגיות/ פיצוחים/ שוקו/ אייס קפה/ שוקולדיעל מהדרום

לק"י

אולי מגש פירות לא גדול.

רק לברר מראש אם יש מקרר למאושפזים. 

בתור מישהי שנשארת עכשיו לשבתאנונימית בהו"ל

חוץ מאוכל גם חומר קריאה יהיה רעיון טוב

לא נעים אבל ביום חול הטלפון מעסיק אותי

בשבת- קצת משעמם...

גם אני חשבתי על זה. אבל אין לי כל כך איך לשלוח אתקופצת רגע

זה.

אולי צריך להתחיל עסק, ספרייה ניידת עם משלוחים או משהו 😅

אולי יש חנות ספרים שם בלובי ואפשר לשלם ולהגיד להםלפניו ברננה!
שאחד מהם ילך לקחת?
אין שם סטימצקי או צומת ספרים או משהו?מרגול

בבית חולים עצמו…

זה נשמע הזוי, אבל גם וולט מגיע עם ספרים 

וואי ממש!!!אין כמו טאטע!אחרונה
כשהייתי מאושפזת בשבת זה היה חסר לי ממש. ולא היה מאיפה לקחת.זה ממש הצלה
כשאני הייתי באשפוז בשבת עם הבן שלי (במחלקת ילדים)בארץ אהבתי

עברה שם מישהי ביום שישי והציעה לי לשאול ספרים ומגזינים חרדיים לשבת מספריה ניידת שיש בבית החולים (שערי צדק).

זה לא היה הכי הטעם שלי, אבל בהחלט היה במקום...

באמת שבת אחר כך אח שלי וגיסתי באו לבקר ביום שישי ושאלו מה להביא, אז ביקשתי ספר וזה היה ממש נחמד... (תודה @לפניו ברננה!🩷)

וחיבוק לך על האשפוז... לא כיף להיות בשבת בבית חולים❤️

מגש פירות אוליאחת כמוני
סלטים ולחמניות ביתיותאמאשוני

אם ממילא את מכינה לבית, אפשר קצת להגדיל כמויות ולתת לה קצת מכל דבר.

לא יודעת מה הרמה של האוכל שם, אבל אם הוא לא משהו, אז סלטים ולחמניות ממש משדרג.

ובקבוק מיץ ענבים קטן אם יש לכם, זה ממש נוח שלא תלויים בזמני הקידוש של בי"ח.

שאלה מרווקהמים כחולים

שלום לכן, סליחה על הפלישה לפורום אבל רוצה לשמוע תשובות מנשואות..

אני בשנות השלושים אז מטבע הדברים כבר פגשתי הרבה והייתי בכמה קשרים משמעותיים. כרגע בקשר עם בחור כבר מספר חודשים. יש שיחות טובות ולאט לאט נוצרה חברות ויותר פתיחות, אבל די מההתחלה הוא לא הכי מצא חן בעיני מבחינה חיצונית, גם בגלל סגנון הלבוש וגם המראה הכללי וגוון הקול שלו פחות התחברו לי. אני כרגע בצומת של החלטה האם לנסות עוד להעמיק את הקשר ולהיפתח בתקווה שהלב יתעורר או לוותר.. האם יש כאן נשים שחוו קשר כזה? האם אפשר להתקדם ולקוות שהרגש יתפתח עוד יותר אחרי חתונה? זה אפשרי להתחתן למרות שלא הכי מוצא חן בעיני?

בקשרים אחרים חוויתי יותר התרגשות ומשיכה, אבל מצד שני הם נפלו כי משהו בקשר לא היה טוב כל כך ופחות יציב מהקשר הנוכחי, שבו הבחור מכיל את ההתלבטויות שלי והקשר נמשך כבר זמן ארוך למרות חוסר מציאת החן..

אצלי זה היה משהו דומהזמינה

ודברים נפתחו ממש אחרי החתונה

גם אצלי זה היה הקשר הכי יציב והבנתי על עצמי שאני מעדיפה מישהו ללכת איתו יחד במיוחד שהיו לי לפניו קשרים מרגשים אך כמו שהם עלו מהר כך הם נגמרו

זה לא שהיום הכל מושלם אבל מי שהוא, מה שהוא עבורי ובעיקר הדרך שעשינו יחד מחפה על הכל

חשוב לי להדגיש- זה היה נכון לי

אני הבנתי שמבחינתי נישואין זו עבודה משותפת וראיתי בבעלי אדם שעונה על ההגדרה הזו,  זו לא הייתה החלטה שכלית,  היה בקשר מציאת חן והיה לי כיף, חיכיתי לפגישות. עם זאת, היו לי קשרים מרגשים יותר, אך הבנתי שמבחינתי  אני מעדיפה את מה שיש לי עכשיו מאשר לדמיין לעצמי מציאות אחרת.  

בזוגיות תמיד יהיה משהו מאתגר, זוגיות היא חלק מהתיקון שלנו (במובן החיובי, אתגר שמפתחת אותנו)

מקווה שזה עזר ולו במעט

בהצלחה🙏🏻

תודה!מים כחולים

זה עוזר לשמוע..

אצלי זה קצת שונה

כיף לי בזמן הפגישה, אבל בין לבין אין ציפיה כל כך וגם מציאת החן בשאלה.. 

אבל באמת יש פחד שאין הרבה אפשרויות אחרות וגם בבחור אחר אמצא משהו שמפריע..

היה לי משהו דומהשלומית.

מההתחלה היו כמה דברים ש"קפצו" לי במראה שלא היו כמו שציינתי, וגם לא ממש הייתי "מאוהבת".

אבל היה כיף יחד, היה "קליק" מיידי והתקשורת הייתה מאוד זורמת.

אחרי החתונה דברים ממש נפתחו.

עדיין אולי היה לי כיף אם בעלי היה קצת יותר גבוה למשל, אבל זה, ושאר הדברים החיצוניים, כ"כ שוליים וחוורים בחיים האמיתיים. וברור לי שבעלי, כמו שהוא, הוא המתנה הכי גדולה שיש לי בחיים...

מה שכן, אם מחליטים שכן, אסור שזו תהיה 'התפשרות' אלא החלטה שלמה ושמחה, לקבל אותו על סך חלקיו הטובים ואלו שפחות.

אבל בשלב שלך- קודם כל לפתוח עוד את הלב, זה הבסיס לתת למשהו לקרות

לא יודעת כמה זה יעזור לך אבל משתפת מהנסיון שליאנונימית בהו"ל

אם יש דחיה אז לא.

מה שהפריע לי חיצונית בבעלי מפריע לי עדיין היון אחרי הרבה שנות נישואים ואהבה גדולה ובוערת.

היה לי מאד מאד טוב איתו מבחינה נפשית ורגשית וזה מה שבסוף עזר לי לקבל את ההחלטה.

והלב נפתח והיום רואה בו מלא יופי שלא ראיתי אז 

ונשיאת חן כן נבנית גם מקרבה רגשית.

אבל, 

בנישואים יש כל מיני תקופות

ולפעמים יש בלב גם עוד דברים לצד האהבה

ואז פתאום מאד בולט

האף הבולט/השין השורקת/הצורה שבה הוא נוגע באף או ווטאבר.

ומציק.

ועוד יותר כשזה עובר לילדים.... זה עוד יותר מעצבן... (במיוחד אם את אוהבת את איך שאת נראית)

סגנון לבוש אצלי זה משהו שהתאזן ביננו מאד עם השנים וזה לדעתי זניח.

זהו זה השיתוף הכי כנה שאני יכולה לתת לך...

מסכימה לגבי דחייה/רתיעהמרגול
כלומר, יש לא להימשך, אבל להיות כזה פרווה כלפיו בנושא הזה (לא אוהבת לא סולדת), ויש ממש להירתע מהמראה שלו וכו.

אם אין משיכה אבל גם אין רתיעה, מניסיוני זה עובד לגמרי. כלומר לגמרי קיימת משיכה (עכשיו, אחרי החתונה וכו). המשיכה לא חייבת להתבסס על מכלול הפרטים שלו - גובה, משקל, רמת שיעור, צבע עור, צבע עיניים וכו' וכו. אבל אני מרגישה ששילוב של משיכה רגשית יחד עם פרטים שכן יפים בעיניי (גם אם אובייקטיבית הם קטנים), זה לגמרי עובד, והמשיכה חזקה. לא כאיזו פשרה, אלא כעובדה בשטח. לשם הדברים התגלגלו.

אבל מהתגובה הנוספת שכתבת, אני תוהה האם המראה נותן לך "סיבה טובה" לחתוך כי גם ככה את בסימן שאלה לגבי הקשר ביניכם, או שבאמת המראה הוא מה שמקשה כרגע על הקשר להתקדם. (שני הדברים לגיטימיים לחלוטין, כן? רק כדי לדייק לעצמך את המצב בשביל שתחליטי מה שנכון ומתאים לך❤️)

תודה על הדיוקמים כחולים
באמת אני מרגישה שגם קרבה רגשית אין מספיק כי קשה לו להיפתח רגשית, אז השיח הוא יותר ברמת החוויות והיומיום, עם קצת עומק לפעמים, אבל לא נוצר שם השיח שגורם לאינטימיות רגשית. ואני לא יודעת אם זה בגלל האופי  וזה מה שיכול להיווצר בקשר בינינו בלי קשר, או בגלל המראה שחוסם אותי ואז גם הוא לא מביא את עצמו עד הסוף.. 
כמה פעמים נפגשתם?ממתקית

המראה עדיין חוסם אותך?
גם הקול עדיין
הלבוש? (למרות שלבוש אפשר לשנות בהמשך, מה שכן יכול שמפריע לך למשל סגנון- פשוט מידי, ציציות בחוץ...

עדיין..מים כחולים

בעיקר כשאני רואה אותו "מבחוץ" יותר.. מרחוק.  בזמן שיחה כשיושבים אחד ליד השני אני פחות ממוקדת בזה.

הקול די מעצבן אותי בטלפון, אבל פנים מול פנים יותר טוב.  הלבוש מציק כי הוא בסגנון ממש שונה משלי..

יוצאים כבר זמן מכובד.. יותר מ4 חודשים

נשמע שזה הנקודהרקאני

שאין אינטימיות רגשית

יותר קשה להתחבר לבנאדם אם אין מספיק חיבור רגשי

הייתי ממליצה לך לנסות לדבר איתו שתעבדו על זה

שיהיו יותר שיחות עומק

אני לא יודעת מה ההגדרה שלך האינטימיות רגשיתזמינה

בעיני זה דבר שלוקח הרבה יותר מארבעה חודשים

מה גם שיש דברים שמרגישים בנוח לומר רק אחרי החתונה

אבל יתכן מאוד שכל אחת מאיתנו מגדירה אינטימיות רגשית באופן אחר

חשוב לשים לב שיש גם את השוני הטבעי בין גברים לנשים בעניין

יש לך מישהי להתייעץ איתה? יועצת שמבינה בתחום, במיוחד על רווקות מאוחרת?

בגדול אסור אסור אסור שתהייה דחיה!ממתקית

משיכה לא חייבת להיות, יכולה להגיע גם לאחר הישואין.

אבל אסור שתהייה דחיה.

את לא מתארת דחיה, את מתארת חוסר חיבור לקול, ללבוש, לחיצוניות.
תנסי לחשוב עם עצמך, האם זה דוחה אותך, מגעיל אותך, לא מסוגלת לשמוע אותו. או פשוט חוסר נשיאת חן למראה, לקול.
יכולה לשתף שגם אצל בעלי לא אהבתי דברים מסויימים (סגנון דיבור, משהו נוסף בחיצוניות)אבל זה לא דחה אותי, פשוט לא נמשכתי לזה כל כך והיום זה כלל לא מפריע לי (אגב, מפריעים לי דברים אחרים...חחחחח).
הייתי אומרת לך להמשיך לנסות,לחשוב עם עצמך מה לא מוצא חן בעינייך בדיוק. 

להתפלל ואם מרגישה שיש חיבור אבל מה שציינת מציק עדיין, להתייעץ עם מישהי שאת מכירה.

לגבי מציאת חןאישהואימא

תחשבי אם יש איברים מסויימים שכן מושכים אותך בו- פנים/עיניים/ ידיים/ מבנה גוף וכו'. אם אין שום דבר כזה אלא להיפך- יש דחייה, לדעתי עדיף לסיים. אם את כן מוצאת אפילו משהו אחד או שתיים שמושך אותך במראה- תמשיכי.

גםoo

אחרי החתונה כנראה יהיו דברים שיפריעו לך

דברים שלא ראית קודם/ שיתפתחו עם הזמן/ שיגיעו בעקבות שינויים שלך/ שלו/ של החיים

יש אשליה שבוחרים בן זוג

אבל רב הנסתר על הגלוי

מה שכן בוחרים

זה עם מי לעשות את הצעד של החתונה

זה צעד שכנראה עושים אחרי שהמעלות עולות על החסרונות (או שנמצאים תחת האשליה הנ"ל)

גם כשנשואים

טיב הקשר תלוי בהסתכלות

אם מתמקדים ביתרונות ומתמודדים נכון עם החסרונות

הזוגיות תהיה יותר טובה

אם מתקשים להתמודד עם קיום החסרונות

הזוגיות תהיה פחות טובה

(כולנו אנשים פגומים

גם לאנשים עם תכונות מרשימות

יש פגמים משמעותיים שקשים להכלה)

אני חושבת שהמיקוד צריך להיות

1. בבשלות שלך להתמקד ביתרונות ולהתמודד עם חסרונות

(גם שלך וגם שלו)

2.  בהתפתחות הקשר לשלב שנראה/ מרגיש שהיתרונות שלו עולים על החסרונות 

אני מאמינהסטודנטיתאמא

שלא מסתכלים על חתונה כזה האדם שאיתו אני רוצה לחיות לנצח, זה נורא מלחיץ ככה.

חתונה זה החלטה שזה האדם שאיתו אני רוצה לעשות יחד עבודה כדי לבנות את הזוגיות שתהיה הכי טובה עבור שנינו (ברור שהשאיפה היא שזה יחזיק תמיד)

בעלי לא מושלם אבל גם אני לא מושלמת. התחתנו עם רגש אבל ממש לא היינו מאוהבים עם פרפרים, בהתחלה זה קצת הלחיץ אבל היום אני יודעת שאני פשוט לא הבנאדם שמתאהב כמו בסרטים. אני אוהבת אותו מאוד מאוד ומקורקעת לא פחות.

לגבי סגנון לבוש זה הדבר שהכי קל לשנות בערך.

אולי כדאי ללכת יחד לפגישה עם מטפלת לפני החתונה, יש זוגות שזה מאוד עזר להם להחליט.

תודה לכולןמים כחוליםאחרונה
יש לי גם ליווי ויעוץ, אבל עזר לשמוע מהשיתופים שלכן..
יומולדת חגיגה נחמדתשמחה כפרוייקט

ימי הולדת זה קטע אצלנו. הרמנו רף רציני של השקעות.

הוא עושה לי הפקות וגם אני משקיעה בו ממש. והכל בהפתעה כמובן.

קיצר, אני בתקופה עמוסה בהיסטריה. פשוט שחוקה. אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי קודם. האמת שאין לי טיפת אנרגיה לזה וגם המוח שלי לגמרי סתום.

אני יודעת שזה לא אמור להיות מתוך לחץ אבל לא רוצה שהוא ייפגע. למען האמת גם אני באה עם ציפיות ואוהבת שהוא משקיע כי זה רק פעם בשנה אז כל השאר תירוצים…

בואו לעזרתי

מציעה רעיוןאיזמרגד1

שייך לארגן חופשה לשניכם לכבוד היומולדת? זה גם הפקה שווה וגם משהו שכנראה יקל עלייך אם את שחוקה...

הלוואיישמחה כפרוייקט

יש לי שני קטנים צפופים שדבוקים אלינו ממש (אחד יונק) והגדולים יותר גם דורשים סידור ראוי… לא רואה כל כך אופציות למי לתקוע אותם

עשיתי את זה לפני כמה שנים כשהיו לנו פחות ילדים והתינוק התורן היה בבטן אז חמותי זרמה

אפשר לעשות יציאה זוגית שווהמתואמת

(תינוק יונק אולי יכול להצטרף)

למשל - חדר בריחה או ניווט זוגי.

ולהזמין לו מתנה באינטרנט, כדי שלא תצטרכי להתרוצץ.

(בתקווה שמבחינה כספית אתם יכולים לאפשר את זה...)

מצטרפת להצעהואני שר

אם יש לכם בוקר חופשי בלי הילדים אז ניווט זוגי זאת חוויה מהממת בעיניי (יש עוד אפשרויות כמובן, אפשר גם צניחה חופשית אם אתם בעניין 😅)

סדנא זוגית (בבית/בחוץ)

בריכה

לא יודעת מה הרף שלכם, אני ביומולדת הראשון של בעלי הכנתי עוגה שווה וזהו, אפילו על מתנה לא התארגנתי, וזה היה יומולדת עגול 🙈

אז בעצם הצבתי רף כזה נמוך שהכל טוב יותר ממנו... (אם כי עדיין אוכלת את עצמי על ההזנחה ההיא)

אולי בריכה זוגית?שיפור
תודה חברותשמחה כפרוייקט

רעיונות מהממים אשמח ממש להמלצות ספציפיות

סדנא/בריכה/ניווט

לא מכירה מומלצים בתחום אבל נשמע לי כיף.

יש לי תקציב לזה אבל ממש אין לי ראש.

חלק ממה שעשיתי עד היום כלל בתי מלונות בהפתעה, מתנות יקרות וכמובן ארוחות משוגעות ועוגות מעוצבות מעשה ידי. קיצר די השתגעתי על זה

ניווט זוגי- ראיתי המלצות של חוויה מתוכננתיעל מהדרום
לק"י

תחפשי בגוגל.

ובהצלחה!

מציעה בלי קשר ליומולדת הקרובדיאן ד.

לדבר על זה מתישהו והחליט להוריד את הרף.

זה מאוד מלחיץ החובה הזאת לארגן משהו רציני כל שנה.

נכון ועוד משהונעומית

אני לא אוהבת הפתעות

הם יוצרות ציפיות מוגזמות שלא תמיד ניתן לממש

הרבה הצלחה!מאמינה-בטובאחרונה

נשמע לי סיוט לעשות הפקה בהפתעה ועוד פעם בשנה אבל כי זה האופי שלי, כנראה שאתם אוהבים את זה.

בכל מקרה, נראה לי גם כשיש רף וציפיות גבוהות אפשר לדבר על זה ביניכם.. את יכולה לשתף אותו בקושי ואולי תורידי טיפה את הרף

איזה כיף לגלות פתאם שהמתבגר שלידובדובה

אוהב אותי. או לפחות נראה לי...

הוא בא להראות לי משהו בטלפון ואז ראיתי את השם שלי. ואתן יודעית מה כתוב שם?!

"אימוש היקרה"

ובכלל עברנו איתו עד לפני חצי שנה תקופה לא פשוטה... הוא גמר עלי עם העצבים שלו האגואיזם היה מחובר לחבר'ה שלא השפיעו טוב...

הוא עזב אותם התחבר לילדים חמודים שמשפיעים עליו טוב. הוא כל הזמן שואל אותי אם להכין לי או לקנות לי משהו טעים... הוא מרבה לדבר איתי לאחרונה.. והכי הכי מרבה לחייך... הוא סיפר לי שכבר חודשיים חבר'ה שלו מהישיבה לא מניחים תפילין כי קשה להם עם הכפיה של הישיבה ושמעיפים הביתה מי שמאחר. הוא אמר לי אמא אמרתי להם מה אין לכם מוח?? מה הקשר שזה גורם לכם להיות באנטי?! ואני פתאם קולטת שכל ההשקעה שלי בו והאהבה והגבולות של בעלי וזה שבעלי למרות הקשיחות משחק ויתחבב עליו בכדורגל בפיפא  בדיבורים על מה שמעניין אותו.. (מי ניצח אתמול בית"ר? את בעלי זה לא מעניין בעליל אבל עשה הכל להראות לו חיבה והתעניינות)אני רואה את הפירות של זה ואיך הוא מחובר אלינו ואוהב אותנו. באמת שנתתי את כולי לילד הזה ועברתי איתו לא מעט הייתי המון בצער על המצב שלו. והנה לקראת 17 אני רואה שינוי. שינוי לטובה עצום. ואני סוף סוף מתחילה לנשום....

והכי חשוב לי לציין שלא הפסקתי לרגע להתפלל

כל ערב שבת בלי סוף על כל ילד על כל דבר כבר שנים. והנה אני רואה שינוי בו ובעוד ילדה.. יש לי כל כך הרבה נחת לאחרונה. לפני רגע לא הפסיקו להתקשר אלי מבית ספר... ופשוט אני רואה אור סוף סוף..ניסי ניסים.

תודה לה'

וואוו.. מרגש ממש ממשיעל...
איזה מרגש זה!יעל מהדרום
לק"י

פתאום לראות איך הוא התבגר, ולקצור את הפירות שעבדתם עליהם כל כך קשה.

ב"ה! תודה רבה על השיתוףריבוזום

משמח מאוד!

הוא נשמע מותק ממש.

שרק יהיו לכם עוד ועוד נחת ושמחה

מקסים ממש, תודה ששיתפתממתקית

וטוב שיש תמיד תקווה

וואוו איזה מרגש שהשקעתם בתהליך ואתם קוצרים פירות!שיפור
אני ממש דומעת מהתרגשות🥹
שיתוף ממש מרגש ומחזק! תודה!!בארץ אהבתי
מרגש ממש.אנונימית בהו"ל

תודה על השיתוף!!!

נותן כוח ותקווה. משתדלת להתפלל גם על הילדים אחד אחד בהדלקת נרות. וזה ממש מחזק ונותן כוח  ותקווה לשמוע. ואני צריכה את זה..

בע"ה שתמשיכו לקצור את הפירות על כל העבודה הקשה שלכם.

לא רואה סיבה לכתוב הודעה כזו מאנונימיבארץ אהבתי
בטעות....אנונימית בהו"לאחרונה
עשית לי דמעות. בהחלט אמוש היקרה!באתי מפעם
הרטבות לילה אבל יותר מידיישירה_11

בת עוד שניה שלוש

בחודש האחרון כזה מפספסת כמעט כל לילה בין פעם ל3!!!

כאילו מי הולך לשירותים 3 פעמים בלילה?

וזה מעיר אותה וכל פעם זה לקום להחליף בגדים ואת כל המצעים פוך שמיכה סדינים

התעייפתייי

מזה הדבר הזה?

היא גמולה לגמרי אני כבר אובדת עיצות כל היום תולה מכבסת מייבשת מקפלת ומחזירה

תודה להשם על הכל אבל מה עושים עם זה??

יכול להיות שקר לה?רקאני
^^^אנונימית בהריון

קור יכול לגרום לזה,

אם את רואה שינוי בזמן האחרון אולי זה באמת קשור.

היא לבושה עם גופיה ארוכה ופוטרשירה_11

ואני מכסה בשמיכה ופוך

תנסי להוסיף גרביים חמות ואפילו עוד שכבהיראת גאולה

השמיכה הרבה פעמים נופלת להם.

אם הייתה יבשה לפני כן - התיאור קלאסי לקור ולחורף.

יש משהו חדש בחיים שלה?ממתקית

בגן?  גננת אחרת?
בבית- תינוק חדש?
משהו אחר?
בד"כ הם חוזרים להרטיב כשקורה משהו לאו דווקא שלילי.
מציעה לאחר ששלת דברים אחרים, ללחוש לה בלילה מה שנקרא לחישות לילה.
אצלנו רק זה עזר

התינוק כבר כמעט 7 חודשיםשירה_11
מזה לחישות לילה? 
כשהיא נרדמת, חצי שע הבטווח שלאחר שנרדמהממתקית

ללחוש לה דברים טובים ועוצמתיים באוזן.
את בוגרת, את יכולה ממש לתאר לה את ההצלחה שלה.

אצל הבת שלימקלדתי פתח

כמו שאמרו כאן, מעבר לחורף או קור היה גורם לזה, אז את כבר מלבישה חם, לודא חימום.

דבר שני אצלינו תולעים(!) היו גורמים לפספוסים.

דבר שלישי וירוס, או מחלה לפעמים קודם היה פספוס ומצברוח עצבני ואז שאר התסמינים.  אבל אל אין שום תסמין אחר לא הייתי קופצת לזה.

היא לא מצאה כשהיא קמה, נכון?

פרקטית, וזה למדתי מהפורום, לשים מגן מזרון/שעוונית+סדין+שעוונית+ סדין, ככה בלילה מורידים סדין ושעוונית ויש מיטה יבשה מוכנה.

הייתי מחכה קצת רואה שזה עובר ואם זה עובר לא נראה לי בגיל הזה הייתי מייחסת לזה חשיבות. גם אם כבר גמולה

לא הבנתישירה_11

מה שאלת במשפט

"היא לא מצאה שהיא קמה"?

איך תולעים גורמים לפספוסים?

ובאמת אאמץ את העניין של השכבות במיטה לא חשבתי על זה 

זה ממש נכון שתולעים גורמות לפיספוסים.שיפור
אצלי גם ילד בן 5 שכבר היה יבש שנתיים פעם אחת פיספס כמה ימים ברצף, נתתי וורמוקס ועבר
סליחהמקלדתי פתח
שהיא לא צמאה
הייתי שוקלת מעבר לתחתוני לילהשיפור
זה עוזר?שירה_11
אבל היא שוכבת אז זה עדיין מרטיב את המיטה לא? 
זה אמור לספוג כמו טיטולשיפור
אנחנו לוקחים בן 4.5 קבוע לשירותים לפני שאנחנואחת כמוני

הולכים לישון.

אחרת בוודאות מפספס. נראה לי תקין לחלוטין לגיל הזה.

לפני חודש היתה ישנה לילה שלם וקמה יבשה?

כן קמה יבשהשירה_11

וזה הקטע שנניח ופספסה פעם אחת א זזה כאילו עשתה בשירותים

מאיפה יש לך מלאי שאת יכולה לפספס עוד פנמיים??

לגמרי😵‍💫אחת כמוניאחרונה
תבדקי תולעים (אצלנו היה הסיבה להרטבה) ואם קר לה...אמהלה
אז גיליתי הריון...עודהפעם

אני בשבוע 4+4... וכמובן חוץ מבעלי אף אחד לא יודע אז בא לי שמישהו יתרגש איתי.

אני בשוקקקקקק... שמחה מאד וגם בלחץ (היפראמזיסית...)

בשעה טובה, והלוואי יעבור לך בקלות הפעםמתיכון ועד מעון
בשעה טובה!!!!ראשונית

בעז''ה שיהיה כמה שיותר קל!

וידיים מלאות

מרגש!!! בשעה טובה!בידיים פתוחות
בעז"ה שיהיה הריון קליל ובריא ובידיים מלאות♡
בשעה טובה!!!!רקאני
בשעה טובה, שיעבור ממש בקלות, בנחת ובבריאות מלאהנייקיי
בשעה טובה! שיהיה בקלות ובשמחה!!יעל מהדרום
תודה לכן על ההשתתפות בשמחה,עודהפעם

זה באמת מרגששש

בשעה טובה איזה מרגש.ממתקית

ולא מחייב שיהיה לך גם ההיריון הזה היפרמאזיס.
לי לא היו בכל ההריונות...
הריון קליל ומשעמם.

היה לי היפראמזיס ב5 הריונות....עודהפעם

אמנם בעוצמות משתנות אבל קשה לי להאמין שלא יהיה בכלל.
בהריונות הקודמים תמיד אמרו לי:
תחשבי טוב, אולי הפעם זה לא... ותמיד היה קשה.
אז מעדיפה לא להשלות את עצמי ולהיות מוכנה לבאות...

ממש מבינה אותך!הבוקר יעלה

רוצה הריון ובלחץ מהריון. זה תמיד הולך יחד.

והעיקר בשעה טובה וידיים מלאות בע"ה! 

ואי מזדההאור מאיר
מובן ממש.ממתקית

מתה על אלו של "תחשבי טוב" כאילו אם אחשוב טוב לא יהיה היפרמאזיס

ככה הגוף שלי וזהו.
דווקא בהריונות שהייתי בהם הכי הכי בהיסטריה והתכוננתי נפשית ופיזית להיפרמאזיס- זה לא הגיע.

היו לי הריונות עם היפרמאזיס, הריונות עם בחילות והקאות סבירות ממש, והריון אחד מושלם בלי כלום

תקשיבי אין לי היפראמזיס ב"הכבת שבעים
וזה פשוט נשגב מבינתי איך מסיפורים שאני שומעת, נשים עם היפראמזיס נכנסות שוב להריון. אני פשוט נפעמת!! ❤️
היה לך היפראמזיס קשה בחלק ובחלק כלום?אמא לאוצר❤

או שהיה לך רק קל?

כי בדר"כ מי שיש לה היפראמזיס קשה זה חוזר שוב ושוב...

אצלי היה בכולם וכל פעם רק החמיר

וככה היפראמזיס רציני מתנהג בדר"כ...

היה לי 4 הריונות נוראים,עודהפעם

באחרון היה קל יותר (לא התאשפזתי, קבלתי עירויים רק בקופ"ח... כזה...)

והיינו בטוחים שזה מין אחר חחחח
אבל בסוף ילדתי מהמין הקבוע אצלנו בבית.
אולי הפעם יפתיע...

נכון, קורה שיש רמות שונותאמא לאוצר❤
אבל לא שאין בכלל... כי ככה הגוף מגיב להריון
איך מתנהג היפרמאזיס רציני? מי החליט?ממתקית

לי היה בחלק מההריונות ברמה של עירוי, ורק במיטה בלי יכולת לעשות כלום (בכל קימה הייתי חייבת לרוץ להקיא, לדבר לא יכלתי).
ובחלק מההריונות היה לי סתם בחילות רגילות כמו של כל אישה סטנדרטית בתחילת הריון.
לא הבנתי מי החליט מה זה היפרמאזיס רציני?
היפרמאזיס לא מחייב להגיע בכל הריון לאותה האישה. עובדה.

לא קשור למי החליט... וגם לא באה להגיד שאין לךאמא לאוצר❤

אם את אומרת שיש ..

פשוט ממה שאני מכירה ומניסיון אישי, נשים שיש להן היפראמזיס קשה, נדיר מאד מאד שיש להן גם הריונות בלי בכלל...

זכית😉

נכון זכיתיממתקית

אבל עברתי הרבה הריונות בלי עין הרע, אז אולי זה גם סטטיסטיקה בסוף, אם יהיו לי 4 הריונות למשל, יהיה לי בכולם, אם יהיו לי יותר מ-4 הריונות, סיכוי גדול יותר שיהיו לי גם הריונות בלי היפרמאזיס.

קשה לדעת כי לרוב מי שיש לה היפרמאזיס לא יולדת הרבה.

אצלי בראשונים לא היה לי היפרמאזיס
התחיל לי בכל האחרונים...

באמת יכול להיות! לגמרי נכון!אמא לאוצר❤אחרונה
לפחות הספקת ללדת כמה לפני שהתחיל לך😉🩷
לי מתוך 3 הריונות היה רק בראשון (קל) ובאחרון (קשה)אנונימיות
השני היה הריון רגיל לגמרי
שיהיה בשעה טובהאנונימית בהריון

ובקלות!

תודה יקרותעודהפעם

כל תגובה משמחת ומחזקת..

וואי בשעה טובה שיהיה כמה שיותר בקלות ובנחת!!!שיפור

אולי יעניין אותך